Wikipedia:Ukens konkurranse/Ukens konkurranse 2018-04

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Denne konkurransen har ikke begynt ennå
Konkurranse uke 4–7 2018
Tidsrom:22. januar–18. februar
Mål:Flere kildebelagte artikler
Organisator(er):Løken (diskusjon)
Vinner:Flest poeng
Premier:
 • Article red.svg Vinner
 • Article grey.svg 2500 poeng
 • Article purple.svg 1000 poeng
 • Article MediumPurple.svg 500 poeng
 • Article brown.svg 200 poeng
Resultatgraf

<< Forrige uke • Neste uke >>

Kildeløse artikler er ukens konkurranse for uke 4, 5, 6 og 7. Poenget med konkurransen er å kildebelegge kildeløse artikler som har fått påklistret malen {{Kildeløs}} eller {{Trenger referanse}}. For at man skal få poeng må man altså fjerne malen, men det er viktig å poengtere at det også skal legges til kilder og/eller referanser samtidig som denne blir fjernet. Det er dermed ikke anledning til å få poeng bare for å fjerne malen.

Det er altså fortsatt over 50 tusen artikler man kan bidra til, noe som burde være nok for alle. Noen tips kan være å ta alle artiklene i kategorien i en bestemt bokstav (for eksempel K), eller ta noen eller alle artikler i en spesifikk kategori. For å finne artikler i en spesifikk kategori kan man bruke verktøyet CatScan v. 3.0.

Noen kategorier:

Fjerning av mal og kildebelegging av aktuelle artikler her på Wikipedia bokmål er med i konkurransen. På Wikipedia nynorsk får man poeng for å legge til kilder i Artiklar som manglar kjelder, siden malen kun finnes på bokmål. Alle monner drar!

Ressurser[rediger kilde]

 • Tips: Under innstillinger kan man skru på en «siteringsverktøylinje»

Fyll gjerne på med ressurser.

Deltakere[rediger kilde]

Meld deg på ved å føre deg opp her (eller trykk på knappen til høyre hvis den er der)

Poengberegning[rediger kilde]

I denne konkurransen teller alle bidrag til artikler som er en artikkel

Poeng gis basert på følgende poengregler:

 • Det gis 10 poeng for fjerning av malen {{Kildeløs}} (må legge til minst en kilde eller referanse, ikke autoritetsdata, koordinater eller bilder)
 • Det gis 10 poeng for fjerning av malen {{Trenger referanse}} (må legge til minst en kilde eller referanse, ikke autoritetsdata, koordinater eller bilder)
 • Det gis 2 poeng for hver tilføyde kilde og 1 poeng for henvisning til eksisterende (navngitt) kilde
 • Det gis 2 poeng for innlegging av ekstern lenke

Poengene regnes automatisk ut av UKBot. Gi beskjed på diskusjonssiden hvis du har mistanke om at boten regner feil, så får vi rettet det underveis eller korrigert resultatlisten til slutt. Husk å melde deg på som deltager!

Merk at bidrag som er sterkt preget av slurv kan bli diskvalifisert. Bidrag som blir diskvalifisert vil typisk være maskinoversettelser eller ord-for-ord-oversettelser som ender opp med å bære en annen mening enn den opprinnelige teksten. Innførselen av grove faktafeil eller uriktig kildebruk kan også være grunn til diskvalifisering. Alle saker vil bli diskutert på konkurransens diskusjonsside først. Hvis brukeren selv retter opp i problemene kan diskvalifiseringen heves.

Merknader[rediger kilde]

 • Ingen merknader

Resultater[rediger kilde]

Resultatlisten oppdateres automatisk av UKBot én gang per time. Manuelle endringer i listen vil bli overskrevet. Hvis listen ikke har blitt oppdatert kan det skyldes at boten har kræsjet. Hvis det skulle skje vil alle bidrag bli talt opp så snart boten er igang igjen.
Venter på oppdateringer
Bot icon.svg