Ajax (USA)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ajax var et amerikansk bilmerke som ble produsert av Nash Motors i Kenosha i Wisconsin i 1925 og 1926. Ajax ble produsert i den gamle fabrikken til Mitchell Motors i Racine i Wisconsin.[1]

Ajax ble bygget ved hjelp av maskiner fra Nashs andre oppkjøp, LaFayette Motors fra Milwaukee i Wisconsin, som ble flyttet til og installert på fabrikken i Racine.

Til tross for gode omtaler i motorpressen og en god mottakelse hos publikum ble Ajax-merket lagt ned i 1926 etter at mer enn 22 000 eksemplarer hadde blitt solgt.[1] Charles W. Nash bestemte at produksjonen skulle fortsette under navnet Nash Light Six.[1] Produksjonen ble stoppet i to dager mens Nash hjulkapsler, emblemer og radiatorlokk ble kjørt til Racine, hvor alle Ajax-bilene som enda ikke var sendt ut ble modifisert til Nash-modeller. I tillegg ble utstyr sendt til alle forhandlere, som byttet logoer på de bilene som enda ikke var solgt. I tillegg gjorde Nash slike sett tilgjengelig for kundene, som allerede hadde kjøpt en Ajax-modell, slik at de selv kunne endre logoene på bilen sin og gjøre den til en Nash.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c Cars store billeksikon, bind 1 (AAA-ALF), Skandinavisk Presse AS, 1987, s. 50. ISBN 82-7232-133-5
bilstubbDenne bilrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.