The Amazing Race 13

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Amazing Race 13 er den trettende sesongen av den amerikanske realityserien The Amazing Race. Den trettende sesongen fulgte elleve lag med to personer, med et pre-eksisterende forhold, i et kappløp rundt i verden.

Søsknene Nick og Emily "Starr" Spangler vant den trettende sesongen av The Amazing Race. Hvis man ser bort fra The Amazing Race: Family Edition, er Starr den yngste personen til å vinne The Amazing Race, med alder på 21 år.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Startstreken for den trettende sesongen av The Amazing Race, var ved Los Angeles Memorial Coliseum i Los Angeles.

The Amazing Race 13 strakk seg 64 000 km gjennom åtte land på fem kontinenter i løpet av 23 dager. Innspillingen startet 22. april 2008 og avsluttet 14. mai 2008. Kappløpet besøkte tre land som tidligere ikke var besøkt: Bolivia, Kambodsja og Kasakhstan.

Denne sesongen ble den første sesongen hvor et lag som ble eliminert, ikke var til stede ved målstreken for å heie på de tre finalelagene. Dallas, som deltok med sin mor Toni, mistet passet sitt og lagpengene i den tiende etappen i Russland. Dallas fortalte i et intervju etter at kappløpet var ferdig at tapet av passet og pengene var delvis forårsaket av skifting av batteri i mikrofon av produksjonen. Passet ble til slutt levert inn ved den amerikanske ambassaden i Russland, men det var likevel for sent for ham og hans mor for å stå med de andre lagene ved målstreken.

Andrew & Dan avslørte i et intervju at det var en U-sving tilgjengelig i den niende etappen, men at den ikke ble benyttet og dermed ikke vist på TV.

The Amazing Race 13 ble den første sesongen siden U-sving ble introdusert at U-sving ikke ble benyttet i løpet av kappløpet.

Casting[rediger | rediger kilde]

Søknadsfristen for denne sesongen, gikk ut 27. november 2007.

Lag som deltok i denne sesongen inkluderte gifte birøktere, foreningsbrødre, sørstatsskjønnheter og en tidligere NFL-spiller som håper og gjenforenes med sin fraskilte kone i løpet av kappløpet.

Ved pit-stop i den fjerde etappen, dukket John Keoghan, faren til programleder Phil Keoghan, opp som lokal vert ved pit-stop.

Denne sesongen er den eneste sesongen som ikke var representert i The Amazing Race: Unfinished Business og The Amazing Race: All-Stars.

I et intervju etter kappløpet, ble det avslørt at Starr og Dallas, som deltok på forskjellige lag, hadde hatt et langdistanseforhold i seks måneder etter at innspillingen var ferdig.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperring
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Nick & Starr Bror/Søster 1 6 6 5 1 1 1 1ƒ 3 1 1 Nick 5, Starr 3
Ken & Tina Separert 2 1 1 1ƒ 4 6 4 3 2 3 2 Ken 4, Tina 4
Andrew & Dan Foreningsbrødre 7 8 7 6 6 5 5 4 4 2 3 Andrew 6, Dan 3
Toni & Dallas Mor/Sønn 6 5 2 4 2 3 2 2 1 4 Toni 4, Dallas 5
Terence & Sarah Nylig Kjærester 3 3 3 2 3 4 3 5 Terence 3, Sarah 4
Kelly & Christy Skilte Venninner 5 7 8 3 5 2 6 Kelly 3, Christy 3
Aja & Ty Langdistansekjærester 8 4 5 7 7 Aja 2, Ty 2
Marisa & Brooke Sørstatsskjønnheter 10 9 4 8 Marisa 2, Brooke 1
Mark & Bill Bestevenner 4 2 9 Mark 1, Bill 1
Anthony & Stephanie Kjærester 9 10 Anthony 1, Stephanie 0
Anita & Arthur Gifte Birøktere 11 Anita 0, Arthur 0
  • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
  • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe, og måtte gjennomføre en Fartsdump i neste etappe.
  • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei. Ved etappenummer, indikerer at det var en Snarvei i etappen, men at den ikke ble brukt.
  • En brun ⊃ indikerer at laget brukte U-sving. En brun ⊂ indikerer at laget ble U-svingt. En brun ⊂⊃ ved etappenunner, indikerer at det var en U-Sving i etappen, men at den ikke ble benyttet.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premiene ble gitt til laget som kom på førsteplass i de respektive etappene. Reisepremiene ble sponset av Travelocity.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (USA → Brasil)[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for den trettende sesongen av The Amazing Race.
I Salvador, besøkte lagene Elevador Lacerda (forgrunnen) for den ene Veivalgsoppgaven og Forte de São Marcelo (bakgrunnen) for etappens Pit-Stop.
  • Los Angeles, California Californias flagg, USA USAs flagg (Los Angeles Memorial Coliseum) (Startstreken)
  • Los Angeles (Los Angeles internasjonale lufthavn) til Salvador, Brasil Brasils flagg (Salvador-Deputado Luís Eduardo Magalhães internasjonale lufthavn)
  • Salvador (o Rei do Pernil Sandwichbutikk)
  • Salvador (Praça da Sé)
  • Salvador (19º Batalhão de Caçadores Militærbase) (Overnatting)
  • Salvador (Igreja da Ordem Terceira de São Francisco) >Veivalg< Tung Vei Opp eller Lett Vei Ned
  • Salvador (Forte de São Marcelo) >Pit-Stop (Etappe 1)<

I sesongens første Veivalg, måtte lagene velge mellom Hard Way Up (Tung Vei Opp) eller Soft Way Down (Lett Vei Ned). I Hard Way Up, måtte lagene ta del i en religiøs seremoni ved å krype opp Escadaria do Passo på hendene og knærne deres. På toppen, ville lagene få et hemmelig spørsmål; "Hvor mange trapper har dere klatret?". Lagene ville få neste ledetråd hvis de svarte riktig. Svarte de feil, måtte krype opp trappene igjen. Riktig svar var 53. I Soft Way Down, måtte lagene gå til toppen av Elevador Lacerda og klatre ned et 73 meter høyt lastenett for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved sandwichbutikken o Rei do Pernil, måtte lagene trille en tradisjonell salgsvogn til Praça da Sé og levere den til en mann som het Indio. Han ville gi dem neste ledetråd.
  • Ved militærbasen 19º Batalhão de Caçadores, måtte lagene skrive seg på en av tre avreisetider for neste morgen.

Etappe 2 (Brasil)[rediger | rediger kilde]

I Fortaleza, gjennomførte lagene den andre etappen i The Amazing Race 13.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Beach It (Strand det) eller Docket (Søk det). I Beach It, måtte lagene dra til Pecém Beach. Der måtte lagene flytte en tradisjonell, brasiliansk seilbåt kjent som jangada ved å plassere stokker under den og rulle den over stranden til et innløp for å motta neste ledetråd. I Docket, måtte lagene dra til havnen i Pecém. Der måtte lagene søke i en database etter en spesifikk ID-nummer etter en container som inneholdt deres neste ledetråd. I sesongens første Veisperring, måtte et lagmedlem finne navnet på deres neste destinasjon, som var gjemt blant flere reklameanonnser som er malt på veggen av Parque de Vaquejada Gera Arruda. Når de hadde funnet den rette reklamen, ville en maler gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Praia de Cumbuco, måtte lagene kjøre en sandbuggy langs stranden til Barraca do Manoel.

Etappe 3 (Brasil → Bolivia)[rediger | rediger kilde]

I La Paz, overnattet lagene foran statuen av Simón Bolívar.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Musical March (Musikal Marsj) eller Bumpy Ride (Humpete Tur). I Musical March, måtte lagene gå til tre forskjellige plazaer (Plaza del Estudiante, Plaza Bolivia and Plaza Isabela la Católica) flere kvartaler fra hverandre. Ved plazaene, måtte lagene samle og lede et musikkorps gjennom byen til en korpsleder ved Plaza Abaroa. Der kunne lagene bytte korpset mot deres neste ledetråd. I Bumpy Ride, måtte lagene gå til Mercado de las Brujas. Der måtte lagene velge en tresykkel og sitte på dem ned de bratte brosteinsgatene til Plaza Abaroa for å motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem lære seg seks brytetrekk av en luchadoras kalt Fighting Cholitas (cholitas luchadoras). Etter å ha utført trekkene riktig i ringen, ville de få neste ledetråd. Hvis de mislyktes å utføre trekkene i ringe, måtte de gå tilbake og trene med sin Fighting Cholita igjen før de kunne gjøre et nytt forsøk.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved statuen av Simón Bolívar, måtte lagene skaffe seg en avis og lete gjennom den etter neste ledetråd.
  • Ved hattebutikken, måtte lagene kjøpe en tradisjonell bowlerhatt kalt bombin for å få neste ledetråd. Lagene ble rådet til å ta vare på hatten, slik at de kunne levere den til sin Cholita-wrestler senere i etappen.

Etappe 4 (Bolivia → New Zealand)[rediger | rediger kilde]

I Auckland, besøkte lagene Mount Eden (forgrunnen) for etappens Veisperring og Sky Tower (bakgrunnen) for etappens Snarvei.

I sesongens første Snarvei, måtte lagene dra til Sky Tower. Der måtte lagene klatre opp masten av Sky Tower for å hente en Travelocity-hagenisse. Første laget som gjennomførte oppgaven, vant Snarveiledetråden og fikk en helikoptertur til Pit-Stop. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem finne en māori, blant flere hundre krigere som utførte den tradisjonelle haka-dansen, som hadde en Tā moko-tatovering lik den som var avbildet i ledetråden deres. Når de hadde funnet den riktige krigeren, ville de få neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Matter Of Time (Spørsmål om tid) eller Matter Of Skill (Spørsmål om ferdighet). I Matter Of Time, måtte lagene dra til Kiwi Orchard Farm i Te Puke. Der måtte lagene bruke føttene til å knuse en tønne med kiwi til å produsere 12 liter juice. Når de hadde fått nok juice, måtte hver lagmedlem drikke et glass med juice for å få neste ledetråd. I Matter Of Skill, måtte lagene dra til Blokart Heaven i Tauranga. Der måtte lagene sette sammen to Blokarts, og hvert lagmedlem måtte kjøre tre runder rundt en bane for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Gulf Harbour, måtte lagene løse opp en gordisk knute for å få neste ledetråd.
  • Ved CityLife Hotel, måtte lagene bruke kikkert til å finne en av åtte Travelocity-hagenisser som var gjemt rundt i byen. Når de hadde funnet en, måtte de hente den der de ville finne neste ledetråd på undersiden av nissen. Lagene måtte ha med seg hagenissen resten av etappen.

Etappe 5 (New Zealand → Kambodsja)[rediger | rediger kilde]

I Siem Reap, besøkte lagene verdensarvstedet Angkor Vat for å gjennomføre etappens Veisperring.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Village Life (Landsbyliv) eller Village Job (Landsbyjobb). I Village Life, måtte lagene hente et sett med leketenner fra en tannlege, en dukke fra en skredder og en basketball fra en flytende basketballbane, alle på Tonlé Sap. Hvert lagmedlem måtte kaste en basketball i en basketballkurv før de kunne returnere til havnen i Siem Reap og levere tingene de hadde hentet for å motta neste ledetråd. I Village Job, måtte lagene dra på Tonlé Sap og finne to fulle kurver med fisk fra fiskefelt. Når de hadde funnet dem, måtte de dra til havnen i Siem Reap og levere fangsten for å motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gå inn i Angkor Vat og finne et ekkokammer, et kammer der man kan lage ekko i rommet hvis man slo seg på brystet. De kunne deretter plukke opp en steinfrise som viste deres neste ledetråd på baksiden.

Tilleggsoppgave:

  • Ved bensinstasjonen i Siem Reap, måtte lagene fylle en lastebil med 25 liter med diesel og deretter kjøre lastebilen til havnen i Siem Reap ved Tonlé Sap, den største innsjøen i Sørøst-Asia. Lagene måtte reise med båt til Kho Andeth for å finne deres neste ledetråd.

Etappe 6 (Kambodsja → India)[rediger | rediger kilde]

I Delhi, måtte et lagmedlem spraymale en autorickshaw grønn i etappens Veisperring.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem male sorte deler av en autorickshaw grønn for å vise at autorickshawene har byttet til naturgass som drivstoff. Før de kunne begynne å spraymale de sorte delene, måtte de dekke til alt av glass og hjul. Når jobben var godkjent, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Launder Money (Hvitvaske penger) eller Launder Clothes (Hvitvaske Klær). I Launder Money, måtte lagene lage en tradisjonell, indisk bryllupskjede ved å stifte 10-sedler på kjedet til de hadde kommet opp i ₹780. Så måtte de finne brudeparet i bankettsalen og levere dem bryllupskjedet for å få neste ledetråd. I Launder Clothes, måtte lagene bruke en tradisjonell kullstrykejern til å stryke tjue klesplagg. Når vaskeridamen godkjente arbeidet, ville hun gi dem neste ledetråd.

Etappe 7 (India)[rediger | rediger kilde]

I Delhi, fant lagene etappens Pit-Stop ved Isa Khans inne i Humayuns grav.
  • New Delhi (Deshbandhu Leilighetskompleks) >Veisperring< Hvem er klar for en fargerik opplevelse?
  • Delhi (Veldedig sykehus for fugler i Jain Mandir) >Veivalg< Uklare øyner eller Tårevåte øyner
  • Delhi (Humayuns grav – Isa Khans grav) >Pit-Stop (Etappe 7)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem ta del i en feiring av Holi-festival, der deltagere bombaderer hverandre med vann og fargestoffer. De måtte klatre opp i mange stiger og lete blant fargerike konvolutter merket med "Try Again" etter en som var merket med "The Amazing Race". Når de hadde funnet en, ville de finne neste ledetråd inni. I sesongens første Fartsdump, måtte Ken & Tina dra til Gurdwara Sis Ganj Sahib ved Chandni Chowk i Old Delhi. Der måtte de servere hellig vann til hundrevis av sikher før de kunne fortsette kappløpet. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Bleary Eyed (Uklare øyner) eller Teary Eyed (Tårevåte øyner). I Bleary Eyed, måtte lagene følge en serie med kraftledninger mens de holdt et øye til nummererte merkelapper som hang fra kraftledningene i Nai Sarak Street. Så måtte de rapportere tallene til en representant fra kraftselskap og plugge i en musikalsk statue av Ganesha for å motta neste ledetråd ved New India Stationers ved markedet Chawri. I Teary Eyed, måtte lagene dra til et kryddermarked og finne butikken Ram Bhandar. Der måtte lagene transportere en 18 kg-sekk med chili 400 meter til en merket område ved Shwan Kumar and Sons. Der måtte lagene knuse chili til pulver ved hjelp av morter for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved sykehuset for fugler, måtte lagene lete i fugleburene etter neste ledetråd.

Etappe 8 (India → Kasakhstan)[rediger | rediger kilde]

  • New Delhi (Indira Gandhi internasjonale lufthavn) til Almaty, Kasakhstan Kasakhstans flagg (Almaty internasjonale lufthavn)
  • Almaty oblast (Alel' Agro Kyllingfabrikk) >Snarvei< >Veisperring< Hvem føler seg
  • Almaty (Kök Töbe – Bue) >Veivalg< Spill som gal eller Opptre som tullinger
  • Almaty (Zeljonyj Bazaar – Kjøttseksjonen)
  • Almaty (Astana Alangy – Gamleplassen) >Pit-Stop (Etappe 8)<

I denne etappens Snarvei, måtte lagene dra til restauranten Alasja. Der måtte lagene spise en porsjon Korduk, en lokal, kasakhstansk matrett som inneholder fett fra bakenden av en sau. Første laget som spiste opp sin porsjon, vant Snarveisledetråden. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem lete blant 30 000 kyllinger etter en av sju gullegg. Når de hadde funnet en, kunne de bytte den mot neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Play Like Mad (Spill som gal) eller Act Like Fools (Opptre som tullinger) I Play Like Mad, måtte lagene dra til Statsmuseet for nasjonalinstrumenter. Der måtte de lære å spille en tradisjonell folkemelodi på dambura og shang-kobuz som de så måtte spille for lokalbefolkningen og tjene 200 kasakhstansk tenge (ca. US$1,50) for å motta neste ledetråd. I Act Like Fools, måtte lagene dra til Almatys statsteater for dukketeater. Der måtte lagene ta på seg en to-persons kukostyme og gå gjennom byen til en melkekiosk og drikke et glass med melk. På bunnen av glasset stod navnet på deres neste destinasjon; Zeljonyj Bazaar. Der ville de finne neste ledetråd ved kjøttseksjonen. De måtte ha med seg hodet på kostymet med til etappens Pit-Stop.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved buen i Kök Töbe, ville lagene motta deres neste ledetråd fra en trent kongeørn som tilhørte en mongolsk kriger.

Etappe 9 (Kasakhstan → Russland)[rediger | rediger kilde]

I Moskva, besøkte lagene Uspenskijkatedralen i Krutitsy for å tenne et lys.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Boots (Støvler) eller Borscht (Borsjtsj). I begge Veivalgsoppgavene, måtte lagene ikle seg russisk militæruniform. I Boots, måtte lagene lære seg en russisk marsjrutine og utføre rutinen feilfritt sammen med et drillag for å motta neste ledetråd. I Borsjtsj, måtte lagene servere en skål med borsjtsj til 75 soldater for å motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem bære femti 25 kg-sekker med mel i et bakeri og legge dem ned på gulvet. Når jobben var ferdig, ville bakeren gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Uspenskijkatedralen, måtte lagene tenne et lys før de kunne motta neste ledetråd. Alle kvinnene ble pålagt ha på seg skaut før de kunne gå inn i katredralen i henhold til katedralens religiøse skikker.

Etappe 10 (Russland)[rediger | rediger kilde]

I Moskva, fant lagene etappens Pit-Stop ved Det allrussiske utstillingssenteret.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem telle antall statuer av Vladimir Lenin og Josef Stalin som stod i parken og deretter dra til en bokhandelen Bukinist ved gågaten Arbat. Antallet Lenin- og Stalinstatuer skulle være henholdsvis ti- og ensifret og sammen danne et nummer som de måtte fortelle til sjefen ved bokhandelen. Gav de feil svar, måtte de vente ti minutter før de kunne gjøre et nytt forsøk. Hadde de riktig svar, ville de motta et eksemplar av boken «Mesteren og Margarita» av Mikhail Bulgakov og bla til siden av det riktige svaret (62) for å finne navnet på deres neste destinasjon; Bulgakovs gamle leilighet. Der ville de finne deres lagkamerat og neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Ride the Rails (Dra med tog) eller Ride the Lines (Dra med buss). I Ride the Rails, måtte lagene reise med Moskvas metro fra Sokolniki til Ulitsa 1905 Goda. Der måtte finne en merket bod og ta med seg en samosa. Innpakningen ville instruere lagene til å dra til Kitaj-gorod og levere samosaen til en babusjka i nærheten av statuen av helgene Kyrillos og Methodios på Slavjanskajaplassen. Hun ville gi dem neste ledetråd. I Ride the Lines, måtte lagene dra med trolleybuss fra Sokolniki til Krasnoselskaja stasjon. Der måtte de finne en nøkkelmaker som ville gi dem en nøkkel. Nøkkelskiltet ville instruere lagene til å dra til Rizjkaja stasjon hvor deres nøkkel ville låse opp et skap. På slutten av begge Veivalgsoppgavene, ville lagene få et bilde av metrostasjonen VDNKh der de ble instruert til å lete rundt stasjonen etter deres neste ledetråd. Som Fartsdump i denne etappen, måtte Andrew & Dan lære, og framføre, en tradisjonell russisk dans. Når framføringen var godkjent, kunne de fortsette kappløpet.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Severnoje Tusjino-parken, måtte lagene lete inne i ubåten etter en i mannskapet som var med i filmen «Jakten på Rød Oktober».
  • Ved Sokolnikiparken, måtte lagene lete etter en dame med en shetlandsponni for å motta neste ledetråd.

Etappe 11 (Russland → USA)[rediger | rediger kilde]

I Portland, fant lagene målstreken for The Amazing Race 13 ved Pittock Mansion.
  • Moskva (Sjeremetjevo internasjonale lufthavn) til Portland, Oregon Oregons flagg, USA USAs flagg (Portland internasjonale lufthavn)
  • Newberg (Tilikum Retreat Center) >Veivalg< Høyt og tørt eller Lavt og Vått
  • Cascade Locks (Bridge of the Gods)
  • Portland (Portland Building)
  • Portland (Standard Building)
  • Portland (Alder Street – Matvogn)
  • Portland (Voodoo Doughnut)
  • Portland (Pittock Mansion) >Pit-Stop (Etappe 11)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom High & Dry (Høyt og tørt) eller Low & Wet (Lavt og vått). I High & Dry, måtte lagene klatre opp i et tre til en viss høyde. Så måtte de balansere seg selv på en tømmerstokk og deretter hoppe fra enden for at at hvert lagmedlem skulle ta hver sin halvdel av neste ledetråd. I Low & Wet, måtte lagene ta del i en tømmerrulletradisjon. De måtte gå 240 meter på tømmerstokker som fløt på elven til de nådde en øy for å hente deres neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Bridge of the Gods, måtte lagene ta en zipline til en øy nedenfor broen. Der måtte lagene gjennomføre en hukommelsesoppgave fra kappløpet. Lagene ble møtt med en tavle med ruter nummerert med 1-10, som tilsvarte hver etappe av kappløpet. De måtte fjerne dekselet fra rutene en av gangen, i numerisk rekkefølge, for å avsløre symboler på en Veisperring, Veivalg, Veiviser eller Pit-Stop. Så måtte de lete gjennom en eng med 150 ledetrådbokser, der hver av de inneholdt et bilde som viste en oppgave eller destinasjon som ble besøkt i løpet av kappløpet, etter et bilde som viste et spesifikk oppgave eller plassering fra de respektive etappene. De måtte plassere bildene på tavlen, det et grønt lys ville indikere at de hadde funnet riktig bilde og fravær av grønt lys indikerte at det var feil bilde de hadde plassert på tavlen og måtte prøve igjen. De riktige svarene var:
  1. Brasils flagg Brasil – Etappe 1: o Rei do Pernil (Veiviser)
  2. Brasils flagg Brasil – Etappe 2: Barraca d Manoel (Veivalg)
  3. Bolivias flagg Bolivia – Etappe 3: Los Titanes del Ring (Veisperring)
  4. New Zealands flagg New Zealand – Etappe 4: Summerhill Recreational Farm (Pit-Stop)
  5. Kambodsjas flagg Kambodsja – Etappe 5: Angkor Vat (Veisperring)
  6. Indias flagg India – Etappe 6: The Ambassador Hotel (Veiviser)
  7. Indias flagg India – Etappe 7: Nai Sarak (Veivalg)
  8. Kasakhstans flagg Kasakhstan – Etappe 8: Astana Alangy – Gamleplassen (Pit-Stop)
  9. Russlands flagg Russland – Etappe 9: Krutitsy (Veiviser)
  10. Russlands flagg Russland – Etappe 10: De falne monumenters park (Veisperring)

Når alle de ti rutene var riktig fylt inn, kunne de hente deres neste ledetråd.

  • Ved Portland Building, ble lagene instruert til å lete etter en statue av en grønn dinosaur plassert inne i Standard Building. Der ville de finne neste ledetråd.
  • Ved Alder Street, måtte lagene lete etter en matvogn som solgte etnisk mat fra det siste landet de besøkte (Russland). Når de hadde funnet den riktige vognen, ville eieren gi dem neste ledetråd.
  • Ledetråden lagene fikk ved matvognen i Alder Street, instruerte lagene til å finne stedet der "magien er i hullet". Lagene måtte finne ut at det var en referanse til Voodoo Doghnut, hvor de ville finne deres siste ledetråd.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]