Fortnite

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fortnite
Fortnite
UtviklerEpic Games og People Can Fly
UtgiverEpic Games
KomponistRom Di Prisco
SpillmotorUnreal Engine 4
PlattformMicrosoft Windows, macOS, Playstation 4, Xbox One, iOS, Android og Nintendo Switch
Utgivelse25. juli 2017
Sjangeroverlevelsesspill
Modusenspiller, tospiller og firespiller
AldersgrensePEGI: 12[1]


Fortnite er et co-op overlevelsesspill satt i en åpen verden utviklet av Epic Games og People Can Fly. Spillet ble først gitt ut som et early access-spill (beta) 25. juli 2017,[2] med en forventet fullstendig utgivelse i 2018.[3]

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Hovedspillet for Fortnite Battle Royale følger kampens kongelige genres standardformat: opptil 100 spillere hopper fra en svevende buss ned til kartet, som inkluderer tilfeldig distribusjon av våpen, rustning og andre kampstøttefunksjoner. Målet er å være den siste spilleren (eller laget) i live ved å drepe eller unngå andre spillere. Over tid er spillets trygde sone (som representerer et øye med en storm som forteller verden), avtagende i størrelse, og spillere som blir tatt utenfor sone vil ta skade, som kan dø. Dette dirigerer de overlevende spillerne til strammere mellomrom, og tvinger spillernes møter. Spillere kan plyndre beseirede fiender for utstyr.

Battle royale[rediger | rediger kilde]

Fortnite Battle Royale var en spinoff fra Epic's Fortnite, et samarbeidende overlevelsesspill som fokuserte på spillernes evner til å dekonstruere spillobjekter og bygge festninger for beskyttelse mot datastyrte fiender. Etter utgivelsen av PlayerUnknown's Battlegrounds, spillet som populariserte kamp royale sjangeren, Epic Games så evnen til å skape en kamp royale modus ut av Fortnite. Epic Games lanserte dette som en modus i spillet, men gjorde det senere til et frittstående, gratis-å-spille-tittel, støttet av mikrotransaksjoner som ikke krever basis Fortnite-spillet.

Fortnite Battle Royale ble lansert i september 2017, en egen flerspiller mulighet basert på battle royale.[4]

Save the world[rediger | rediger kilde]

Fortnite er satt i moderne jord, hvor det plutselige utseendet til en verdensomspennende storm fører til at 98% av verdens befolkning forsvinner, og zombie-lignende skapninger stiger for å angripe resten. Epic betegner Fortnite som et kryss mellom Minecraft og Left 4 Dead[5], Fortnite har opptil fire spillere som samarbeider på ulike oppdrag på tilfeldig genererte kart for å samle ressurser, bygge festninger rundt forsvarsmål som er ment å bidra til å bekjempe stormen og beskytte overlevende, og konstruere våpen og feller for å engasjere seg i kamp med bølger av disse skapningene som forsøker å ødelegge målene. Spillere får belønninger gjennom disse oppdragene for å forbedre sine heltegn, støtteteam og våpenskjold og felleskjema for å kunne ta på seg vanskeligere oppdrag. Spillet støttes gjennom mikrotransaksjoner for å kjøpe in-game valuta som kan brukes til disse oppgraderingene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.igdb.com/games/fortnite/age_rating
  2. ^ Osborn, Alex (8. juni 2017). «Fortnite Release Date Revealed». IGN (engelsk). Besøkt 3. februar 2018. 
  3. ^ Dassanayake, Dion (3. februar 2018). «Fortnite UPDATE - When is Save The World free? Epic Games gives PS4, Xbox One latest». Express.co.uk (engelsk). Besøkt 3. februar 2018. 
  4. ^ Hood, Vic (20. september 2017). «PUBG-inspired Fortnite Battle Royale will launch as a free mode». Eurogamer (engelsk). Besøkt 8. mars 2018. 
  5. ^ Makuch, Eddie (12. juli 2013). «Epic: Fortnite is "Minecraft meets Left 4 Dead"». GameSpot (engelsk). Besøkt 1. april 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]