Fortnite

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fortnite
Fortnite
UtviklerEpic Games og People Can Fly
UtgiverEpic Games
KomponistRom Di Prisco
SpillmotorUnreal Engine 4
PlattformMicrosoft Windows, macOS, Xbox One, iOS, Android, PlayStation 4 og Nintendo Switch
Utgivelse2017
Sjangeroverlevelsesspill
Modusenspiller og tospiller
AldersgrensePEGI: 12[1]

Fortnite er et co-op overlevelsesspill[klargjør] med handling lagt til en åpen verden. Spillet er utviklet av Epic Games og People Can Fly. Fortnite ble først utgitt som et early access-spill (beta) 25. juli 2017,[2] med fullstendig utgivelse i 2019.[3]

Fortnite World Cup[rediger | rediger kilde]

Fortnite World Cup ble i 2019 arrangert på et stadion i New York. Det var svært vanskelig å kvalifisere seg til denne konkurransen; i løpet av ti uker forsøkte 40 millioner spillere å komme gjennom nåløyet. Man må spille seg gjennom flere divisjoner for å kvalifisere seg.

Vinneren av World Cup i 2019 ble et lag bestående av spillerne Nyhrox og Duo Aqua. De vant en premie som tilsvarte hele 30 millioner norske kroner. D

Save the World[rediger | rediger kilde]

Fortnite er designet som et spill som foregår i nåtiden, hvor det plutselige utbruddet av en verdensomspennende storm fører til at 98 % av verdens befolkning forsvinner, og zombie-lignende skapninger stiger for å angripe resten. Spillutvikleren Epic betegner Fortnite som en krysning mellom Minecraft og Left 4 Dead.[4] Opptil fire spillere kan samarbeide om ulike oppdrag på tilfeldig genererte kart, for å samle ressurser, bygge festninger rundt forsvarsmål som er ment å bidra til å bekjempe stormen og beskytte overlevende, og konstruere våpen og feller for å bekjempe skapningene som forsøker å ødelegge målene. Spillere får belønninger gjennom disse oppdragene slik at de blir i stand til å forbedre sine heltegn, støtteteam og våpenskjold og felleskjema for å kunne ta på seg vanskeligere oppdrag. Spillet finansieres gjennom mikrotransaksjoner for å kjøpe in-game valuta som kan brukes til disse oppgraderingene.

Fortnite Battle Royale[rediger | rediger kilde]

Fortnite Battle Royale var en spinoff fra Epics Fortnite, et samarbeidende overlevelsesspill som fokuserte på spillernes evner til å dekonstruere spillobjekter og bygge festninger for beskyttelse mot datastyrte fiender. Etter utgivelsen av PlayerUnknown's Battlegrounds, spillet som populariserte battle royale-sjangeren, så Epic Games muligheten til å skape en kamp royale-modus ut av Fortnite. Epic Games lanserte dette som en modus i spillet, men gjorde det senere til en frittstående, gratis-å-spille-tittel, støttet av mikrotransaksjoner som ikke krever basis-Fortnite-spillet.

Fortnite Battle Royale ble lansert i september 2017, en egen flerspiller-mulighet basert på kamp royale-sjangeren.[5]

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Hovedspillet for Fortnite Battle Royale følger standardformatet for spill av battle royale-typen: opptil 100 spillere hopper fra en svevende buss ned til kartet, som inkluderer tilfeldig distribusjon av våpen, rustning og andre kampstøttefunksjoner. Målet er å være den siste spilleren (eller laget) i live ved å drepe eller unngå andre spillere. Over tid er spillets trygge sone (som representerer et øye i en storm som fortærer verden), avtagende i størrelse, og spillere som blir tatt utenfor sone vil ta skade og kan dø. Dette dirigerer de overlevende spillerne til strammere mellomrom, og tvinger spillerne til å slåss. Spillere kan plyndre beseirede fiender for utstyr.

Tilted Towers var en fiktiv by i Fortnite Battle Royale, og er der de fleste spillerne lander. Byen består av mange forskjellige bygninger og mye forskjellig krigsbytte. I Tilted Towers finner man omtrent 37 kister. Tilted Towers ble lagt inn i spillet i desember 2017. Tilted Towers er nå ødelagt på grunn av vulkanutbrudd. Det nye stedet der det opprinnelige Tilted Towers befant seg heter Neo Tilted.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.igdb.com/games/fortnite/age_rating
  2. ^ Osborn, Alex (8. juni 2017). «Fortnite Release Date Revealed». IGN (engelsk). Besøkt 3. februar 2018. 
  3. ^ Dassanayake, Dion (3. februar 2018). «Fortnite UPDATE - When is Save The World free? Epic Games gives PS4, Xbox One latest». Express.co.uk (engelsk). Besøkt 3. februar 2018. 
  4. ^ Makuch, Eddie (12. juli 2013). «Epic: Fortnite is "Minecraft meets Left 4 Dead"». GameSpot (engelsk). Besøkt 1. april 2018. 
  5. ^ Hood, Vic (20. september 2017). «PUBG-inspired Fortnite Battle Royale will launch as a free mode». Eurogamer (engelsk). Besøkt 8. mars 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]