Wikipedia:Bidra til Wikipedia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Wikipedias mål er å samle summen av all menneskelig kunnskap i en Web-basert encyklopedi med fritt innhold. Du kan hjelpe til med å nå dette målet ved å bidra til Wikipedia på følgende måter. Hvis du foretrekker å gjøre mer generelle vedlikeholdsoppgaver på mange artikler, se Wikipedia:Vedlikehold.

Lag en konto[rediger kilde]

Du trenger ikke logge inn for å lese Wikipedia. Du trenger ikke engang logge inn for å redigere artikler på Wikipedia. Nesten alle kan redigere nesten alle artikler på et gitt tidspunkt, selv uten å logge inn. Å opprette en konto er imidlertid gratis, og har mange fordeler.

Hva du kan gjøre[rediger kilde]

Tilfredsstillelsen andre bidragsytere får av å bidra

Artikler[rediger kilde]

Hver artikler er om ett emne (snarere enn et ord og definisjonen på ordet, noe som hører til på Wiktionary).

Målet for en artikel er å lage omfattende og verifiserbare encyklopediske artikler om emner. På Wikipedia, gjennomgåtte artikler av høy kvalitet bli utmerkede artikler. Wikipedias mest viktige artikler er listet på Wikipedia:Liste over artikler vi bør ha. På den siden er det mange kategorier. Du kan se på innholdsfortengelsen for å velge en kategori du kjenner til eller er interessert i. Velg en arikkel, prøv å forbedre den så den oppfyller kriteriene for utmerkede artikler, som gir en modell for vårt ideelle innhold.

En annen viktig måte du kan hjelpe med artikler er ved å opprette ønskede artikler.

Lister[rediger kilde]

Lister er vesentlig i organiseringen av innhold på Wikipedia. For å forbedre Wikipedias lister, finn først en liste som interesserer deg på Kategori:Lister og og bidra til at den oppfyller kravene til gode lister.

Bilder[rediger kilde]

Bilder er en annen viktig del av Wikipedia. For å bidra med bilder, gå til Wikipedia:Ønskede bilder og se om du kan oppfylle noen av ønskene.

Portaler[rediger kilde]

En Wikipedia-portal hjelper brukere med å finne et samlingspunkt for et bestemt emne så de lettere kan finne informasjon. For å forbedre portaler, gå først til Portal:Portaler og finn en portal av interesse. Se så om du kan forbedre den til å oppfylle kriteriene for gode portaler.