Hopp til innhold

Wikipedia:Kontakt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ønsker du kontakt med noen som er omtalt i en artikkel i Wikipedia bes du kontakte vedkommende direkte! Wikipedia formidler ikke kontakt.

Hva gjelder henvendelsen?

Hvis henvendelsen ikke passer under noen av de nedenstående punktene kan den sendes til info-no-at-wikimedia.org

Henvendelser fra pressen

Journalister som har spørsmål om Wikipedia kan kontakte en av våre norske pressekontakter:
Pressekontaktene er bidragsytere på Wikipedia. Rollen som pressekontakt er en ulønnet dugnadsinnsats for å hjelpe norsk presse til å forstå Wikipedia bedre. Pressekontaktene representerer ikke Wikimedia-stiftelsen (utgiveren), og har ikke ansvar for Wikipedias innhold. De kan imidlertid svare på spørsmål om prosjektet.
For mer informasjon, se Wikipedia:Presse. Du kan også kontakte Wikimedia Norge.

Noen har vandalisert en artikkel

Wikipedia er en wiki, som innebærer at hvem som helst når som helst kan redigere en hvilken som helst artikkel. Hvis du ser noe galt, kan du bare trykke på rediger-knappen og rette det. Hvis du er ny anbefaler vi at du leser introduksjonen først.
For å fjerne vandalisme på en rask måte, klikk historikk og velg en tidligere versjon ved å klikke på datoen. Klikk deretter rediger og lagre for å tilbakestille til den tidligere versjonen. For mer informasjon om fjerning av vandalisme, se Wikipedia:Vandalisme.
Pågående vandalisme kan rapporteres på Wikipedia:Pågående vandalisme slik at vandalen blir blokkert.

Det er et problem med en artikkel om meg eller noen jeg representerer

Hvis du har problemer med en artikkel om deg selv eller noen du representerer bør du kontakte oss via e-post til info-no-at-wikimedia.org. Henvendelser besvares av en liten gruppe frivillige. Vi kan svare raskere hvis du oppgir nøyaktig hvilken artikkel det er snakk om og hva de eventuelle problemene er.
Problemer løses i første rekke lokalt på de norske utgavene av Wikipedia. I noen tilfeller må vi imidlertid henvise videre til Wikimedia Foundation, utgiveren av Wikipedia. Vi er behjelpelige med å formidle kontakt med rett person.

Det er faktafeil i en artikkel

Wikipedia er en wiki, som innebærer at hvem som helst når som helst kan redigere en hvilken som helst artikkel. Hvis du ser noe galt, kan du bare trykke på rediger-knappen og rette det. Vær vennlig og gi en redigeringsforklaring før du trykker lagre, for eksempel «fjernet feilaktig informasjon uten referanser». Skriv gjerne en lenke til der du motbeviser noe, dette er dog ikke nødvendig.
Hvis du vil diskutere hvordan en artikkel kan forbedres, trykk på diskusjonssiden for den aktuelle artikkelen.

En artikkel bruker opphavsrettslig beskyttet materiale uten tillatelse

Wikipedia er en wiki, som innebærer at hvem som helst når som helst kan redigere en hvilken som helst artikkel. Hvis du ser noe galt, kan du bare trykke på rediger-knappen og rette det. Vær vennlig og gi en redigeringsforklaring før du trykker lagre, for eksempel «fjernet opphavsrettslig beskyttet tekst fra Caplex.no».
Hvis det er du, eller noen du representerer, som har opphavsretten til det aktuelle materialet, er det best om du kontakter oss via e-post til info-no-at-wikimedia.org. Henvendelser besvares av en liten gruppe frivillige. Vi kan svare raskere hvis du oppgir det nøyaktige navnet på den aktuelle artikkelen, filen eller bildet, og vedlegger dokumentasjon som underbygger din påstand.
Wikipedia utgis av stiftelsen Wikimedia Foundation, som har sete i California i USA. Du kan kontakte vår offisielle representant hvis du foretrekker å sende en formell henvendelse under den amerikanske OCILLA-loven.

International issues

Contact Jon Harald Søby
E-Mail: jhsoby-at-gmail.com
See also the embassy


Kontakte en bruker

Alle brukere har hver sin diskusjonsside der du kan skrive meldinger til dem, og mange har også en lenke som gjør at du kan sende e-post. En oversiktlig, dog ufullstendig, liste over brukere finnes på Kategori:Wikipedia-brukere. En fullstendig liste over brukere ligger på Spesial:Listusers.


Kontakte en administrator

Administratorer har blant annet mulighet til å låse og slette sider, utestenge brukere, og mer. Hvis en administrator har slettet en side du har skrevet eller gjort noe du ønsker en forklaring på, eller du har behov for assistanse innen et av disse områdene, kan du kontakte vedkommende direkte. For å kontakte administratorene generelt, se administratorenes oppslagstavle.


Kontakte Wikimedia Foundation, utgiveren av Wikipedia

Utgiveren av Wikipedia, inkludert de norske utgavene, er Wikimedia Foundation Inc., registrert i Florida Department of State, Division of Corporations, i USA under organisasjonsnummer N03000005323.
Wikimedia Foundation kan ikke svare på innholdsmessige spørsmål om artikler i de norskspråklige utgavene av Wikipedia. Stiftelsen har ansvar for teknisk drift av Wikipedia og stiftelsens andre frivillige prosjekter, og donasjoner til denne driften.
Addressen er:
P.O. Box 78350
San Francisco, CA 94107-8350
USA
Telefonnummer: +1-415-839-6885
E-post: info@wikimedia.org
Nettsted: http://www.wikimediafoundation.org