Portal:Forside

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Velkommen til Wikipedia,
den frie encyklopedien som du kan forbedre.
626 323 artikler på bokmål og riksmål

Ukens artikkel (uke 16)

Et eksempel på ei komplett Wikipedia-liste.
Et eksempel på ei komplett Wikipedia-liste.

Liste over stortingsrepresentanter 2001–2005 omfatter alle som ble valgt til stortingsrepresentanter for perioden 2001 til 2005, og deres fast møtende vararepresentanter.

Stortingsvalget 2001 endte med at de 165 representantene ble fordelt med 43 til Arbeiderpartiet, 38 til Høyre, 26 til Fremskrittspartiet, 23 til Sosialistisk Venstreparti, 22 til Kristelig Folkeparti, 10 til Senterpartiet, 2 til Venstre og 1 til Kystpartiet. Som følge av valget tiltrådte Kjell Magne Bondeviks andre regjering 19. oktober 2001, og ble sittende ut valgperioden. ► Les mer her.

Dagens skandinaviske artikkel (nynorsk)

Pancake Rocks i Paparoa nasjonalpark.
Pancake Rocks i Paparoa nasjonalpark.

Paparoa nasjonalpark er ein newzealandsk nasjonalpark som ligg nord på vestkysten av Sørøya, mellom byane Westport og Greymouth. Nasjonalparken vart oppretta i 1987 og omfattar 306 km². Parken strekkjer seg frå eller nær kystlinja til toppen av høgdedraget Paparoa Range. Ein separat del av parken ligg i nord og omfattar eit område kring elva Ananui Creek. Parken vernar om eit kalksteins- og karst-område. Det ligg ei rekkje grotter i parken, ei av desse, Metro/Te Ananui, er ein kommersiell turistattraksjon. Størstedelen av parken er skogkledd, og har ein svært variert vegetasjon.

Riksvegen State Highway 6 går langs parken. Paparoa Track, ein av New Zealand's Great Walks, går gjennom han. Den vesle busetnaden Punakaiki ligg nær grensa til parken, ikkje langt frå den populære turistattraksjonen Pancake Rocks. Les meir …

Arkiv · Dette er ukens artikkel på nynorsk Wikipedia

Slik vokser leksikonet fram …

Diphylleia grayi
Diphylleia grayi

Søsterprosjekter

Wikipedia utgis av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation, som driver flere flerspråklige og frie prosjekter hvor alle kan bidra.

Aktuelt

Jan Christian Vestre
Jan Christian Vestre

Bakgrunn: Israel–Palestina-konfliktenKrigen i UkrainaSverige og NATO
Politikk: Fosen-sakenParlamentsvalget i NederlandPresidentvalget i Finland
Sport: BLNO sluttspill • Ishockey-NM • Kandidatturneringen

Nylig avdøde

Bernd Hölzenbein
Bernd Hölzenbein

I dag

Den 19. april:

Konrad Adenauer
Konrad Adenauer

Om Wikipedia

Wikipedia er en encyklopedi på vel 300 språk, som skrives av frivillige bidragsytere fra hele verden. Innholdet kan kopieres og brukes fritt. Vi startet i 2001 og arbeider nå på flere enn 60 millioner artikler, hvorav 626 323 i den norske utgaven på bokmål og riksmål. På den nynorske versjonen arbeides det på flere enn 160 000 artikler. Les mer om hvordan du kan bidra!