Embrace

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Embrace var et post-hardcore-band fra Washington D.C..

Bandet eksisterte kun et knapt år, fra 1985 til 1986, men satte klare sport etter seg. Frontfigur var Ian MacKaye (vokalist), som tidligere hadde spilt i The Teen Idles og Minor Threat, og med seg fikk han de tidligere medlemmene av Faith, Michael Hampton (gitar), Ivor Hanson (trommer) og Chris Bald (bass). Hampton hadde tidligere også spilt sammen med blant andre Henry Rollins i State of Alert.

Bandet ga posthumt ut et selvtitulert musikkalbum, som i ettertid har blitt stående som en av de viktigste utgivelsene i skjæringspunktet mellom klassisk hardcore og nyere emo/posthardore. Den ble senere også utgitt av en rekke band, deriblant Rancid, Outspoken og Farside, under tittelen Land of greed... World of need, en tekstlinje fra sangen «Money», til inntekt for hjemløse.

Etter Embrace startet MacKaye bandet Egg Hunt, som bare eksisterte en kort stund. Deretter grunnla han Fugazi, som fortsatt holder det gående, selv om det har hatt en pause de siste årene. Han har også spilt i band som Pailhead og The Evens. Hampton har siden spilt i One Last Wish, The Snakes og Paco, som han spiller i i dag, mens Bald har spilt i Ignition og, sammen med Hanson, i Manifesto.