Embrace

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Embrace
OpphavWashington D.C., USA (1985)
SjangerEmo, hardcore punk, post-hardcore
Aktive år19851986
PlateselskapDischord Records
Medlemmer
Ian MacKaye

Embrace var et post-hardcore-band fra Washington D.C..

Bandet eksisterte i underkant av ett år, fra 1985 til 1986, men satte klare spor etter seg. Frontfigur var Ian MacKaye (vokalist), som tidligere hadde spilt i The Teen Idles og Minor Threat. Med seg fikk han de tidligere medlemmene av Faith, Michael Hampton (gitar), Ivor Hanson (trommer) og Chris Bald (bass).[1] Hampton hadde tidligere også spilt sammen med blant andre Henry Rollins i State of Alert.

Bandet ga posthumt ut et selvtitulert musikkalbum, som i ettertid har blitt stående som en av de viktigste utgivelsene i skjæringspunktet mellom klassisk hardcore og nyere emo/posthardcore.[1] Den ble senere også utgitt av en rekke band, deriblant Rancid, Outspoken og Farside, under tittelen Land of greed... World of need, en tekstlinje fra sangen «Money», til inntekt for hjemløse.

Etter Embrace startet MacKaye bandet Egg Hunt, som bare eksisterte en kort stund.[2] Deretter grunnla han Fugazi,[3] som per 2006 hadde hatt pause noen år, men fortsatt holdt det gående. Han har også spilt i band som Pailhead og The Evens. Per 2006 spilte Hampton i One Last Wish, The Snakes og Paco, mens Bald spilte i Ignition, og – sammen med Hanson – i Manifesto.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Ron DePasquale. «Embrace | Biography & History | AllMusic». AllMusic. Besøkt 14. desember 2017. 
  2. ^ «Dischord Records: Egg Hunt». Dischord Records. Besøkt 14. desember 2017. 
  3. ^ Oliver Hall. «Embrace - Biography - Amoeba Music». www.amoeba.com (engelsk). Besøkt 14. desember 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]