The Amazing Race 17

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The Amazing Race 17 er den syttende sesongen av den amerikanske realityserien The Amazing Race. Den syttende sesongen fulgte elleve lag med to personer, med et pre-eksisterende forhold, i et kappløp rundt i verden.

Anestesilegene Natalie "Nat" Strand og Katherine "Kat" Chang vant den syttende sesongen av The Amazing Race, og ble det første kvinnelige laget til å vinne den amerikanske versjonen av The Amazing Race.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Den syttende sesongen av The Amazing Race strakk seg 51 000 km gjennom ti land på fire kontinenter i løpet av 22 dager. Innspillingen begynte 26. mai 2010 og ble avsluttet 15. juni 2010. Ghana og Bangladesh ble besøkt for første gang. I tillegg, ble Storbritannia, Norge og Sør-Korea besøkt for første gang siden henholdsvis den syvende, den sjette og den fjerde sesongen. For første gang i The Amazing Race sin historie, krysset lagene Polarsirkelen.

Før sesongen ble sendt på TV, la CBS ut et videoklipp fra en av etappene på nettsiden deres. Klippet viste Claire, i et forsøk å skyte en vannmelon med en sprettert, bli truffet i ansiktet av en vannmelon etter at den ikke ble skutt ut på skikkelig måte. Hun ble i et kort øyeblikk liggende lamslått etter hendelsen, men ellers ikke alvorlig skadet. Klippet gikk viralt rundt på internett.

To nye elementer ble introdusert i denne sesongen. Den første var Express Pass (Fripass), som ble gitt til laget som vant den første etappen. Et Fripass gir laget muligheten til å hoppe over en valgfri oppgave før den åttende etappen. Kjæresteparet Jill & Thomas vant Fripasset og brukte den til å hoppe over Veivalgsoppgaven i den fjerde etappen. Det andre elementet var Double U-Turn (Dobbel U-Sving). Ved et Dobbel U-Sving, fikk to lag muligheten til å bruke U-Sving i samme etappe.

Ved Pit-Stop etter den tredje etappen i Ghana, hjalp lagene til med å renovere skolen de besøkte i løpet av etappen.

Casting[rediger | rediger kilde]

Søknadsfristen for denne sesongen, gikk ut 4. februar 2010.

Listen over deltagere inkluderte TV Shop-programledere, internettstjernen Kevin Wu, også kjent som "KevJumba" og hans far Michael, Ivy League A cappella-sangere og biologisk mor og datter som nylig ble gjenforent etter adopsjonen 20 år tidligere. Denne sesongen var den første sesongen som ikke hadde et lag med ektepar. Blant deltagerne, var tre av dem tidligere skjønnhetsdronninger: Mallory Erwin, som konkurrerte i Miss America 2010, endte på femteplass; Brook Roberts, som konkurrerte i Miss America 2005; og Stephanie Smith; som var Miss South Carolina USA i 2009.

Under den åttende etappen i Oman, fridde Chad Waltrip til kjæresten Stephanie Smith.

Gary & Mallory Erwin deltok igjen i The Amazing Race: Unfinished Business, der lag fra den tolvte sesongen til den syttende sesongen deltok for andre gang. Mallory deltok også i den andre All-Stars-sesongen, der lag fra den fjortende til den tjuetredje sesongen deltok. Denne gangen deltok hun sammen med Mark Jackson fra den tyvende sesongen, etter at Bopper Minton ble syk rett før innspillingen av All-Stars-sesongen startet.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk og annonsert av CBS.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperringer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Nat & Kat Leger 2 7 8 1 1ƒ 4 1 5 3 1 3 1 Nat 6, Kat 5
Brook & Claire TV Shop-programledere 4 1 6 3 5 2 2 4 4 3 2 2 Brook 7, Claire 5
Jill & Thomas Kjærester 1 5 7 5ε 3 1 5 2 1 2 1 3 Jill 5, Thomas 7
Nick & Vicki Kjærester 10 8 5 6 6 7 3 3 2 4 4 Nick 5, Vicki 5
Chad & Stephanie Nylig Kjærester → Forlovet 8 4 3 7 7 5 6 1 5 Chad 5, Stephanie 4
Gary & Mallory Far/Datter 6 9 2 2 2 6 4 6 Gary 4, Mallory 4
Michael & Kevin Far/Sønn 7 3 9 4 4 3 7 Michael 3, Kevin 4
Katie & Rachel Sandvolleyballspillere 5 2 4 8 8 Katie 3, Rachel 2
Connor & Jonathan Ivy League A Cappella-sangere 3 6 1 9 Connor 4, Jonathan 0
Andie & Jenna Biologisk Mor/Datter 9 10 Andie 0, Jenna 2
Ron & Tony Bestevenner 11 Ron 1, Tony 0
 • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
 • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe, og måtte gjennomføre en Fartsdump i neste etappe.
 • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei.
 • En lilla ε ved lagplassering indikerer at laget valgte å bruke Fripasset til å hoppe over en oppgave.
 • En brun ⊃ eller en cyan ⋑ indikerer at laget brukte en av de to U-svingene. En brun ⊂ eller en cyan ⋐ indikerer at laget ble U-svingt.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premiene ble gitt til laget som kom på førsteplass i de respektive etappene. Reisepremiene ble sponset av Travelocity.

 • Etappe 1 – Fripass – et hjelpemiddel som laget kan bruke til å hoppe over et valgfritt oppgave fram til den åttende etappen
 • Etappe 2 – Tur for to til Hawaii.
 • Etappe 3$5 000 til hvert lagmedlem.
 • Etappe 4 – Tur for to til Belize.
 • Etappe 5 – Tur for to til Costa Rica.
 • Etappe 6 – Tur for to til São Paulo, Brasil.
 • Etappe 7$5 000 til hvert lagmedlem.
 • Etappe 8 – Tur for to til Belize.
 • Etappe 9 – Et Discover-gavekort på $15 000
 • Etappe 10 – Tur for to til Rio de Janeiro, Brasil.
 • Etappe 11 – Tur for to til Iguazúfallene, Argentina.
 • Etappe 12$1 000 000

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (USA → Storbritannia)[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for den syttende sesongen av The Amazing Race.
Ved Amesbury, besøkte lagene det forhistoriske monumentet Stonehenge.

I sesongens første Veisperring, måtte et lagmedlem dra på hesteryggen til en turneringsområde. Der måtte de bruke en stor sprettert til å skyte en vannmelon mot en rustning som stod 15 meter unna. Når de veltet rustningen over, ville hoffnarren gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Stonehenge, ble lagene instruert til å dra til stedet som var "det motsatte av Nor'easter". Lagene måtte finne ut at det motsatte var Eastnor og at deres neste ledetråd var ved Eastnor Castle.
 • Ved Eastnor Castle, måtte lagene klatre opp en stige på en av slottets yttervegg mens almuen stod på toppen og hånet og helte skittent vann på dem. Etter å ha klatret opp veggen, måtte de hente et middelaldersk flagg og deretter bruke en coracle til å krysse slottets vollgrav for å levere flagget til en ridder i skinnende rustning. Når flagget var levert, ville han gi dem neste ledetråd.

Etappe 2 (Storbritannia → Ghana)[rediger | rediger kilde]

I Accra, kunne lagene få innblikk i Ga-folkets skikk om å lage en kiste etter avdødes yrke.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem selge solbriller til de hadde tjent GH₵15. De fikk ikke lov til å selge et par for lavere pris enn GH₵3. Når de hadde tjent GH₵15, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Tune In (Innstilling) eller Check Out (Utsjekking). I Tune In, måtte lagene dra til Adom Electronics. Der måtte lagene hente et oppsett for TV-antenne og ta den med til et merket hus, hvor de måtte sette opp antennen etter kundens smak. Når fjernsynsapparatet fikk inn klare signaler, ville de motta neste ledetråd. I Check Out, måtte lagene dra til Emmanuel's Woodshop. Der måtte de velge en figurativ kiste og frakte den til et utstillingslokale på den andre siden av byen for å motta neste ledetråd.

Etappe 3 (Ghana)[rediger | rediger kilde]

I Dodowa, kunne lagene i etappens Veivalg lete etter åtte Adinkra-symboler i et stort letekryssord.
 • Jamestown (Akotoku Bokseakademi) >Veisperring< Du har en Rocky vei foran deg.
 • Dodowa (Forsyningsdepot)
 • Dodowa (Asebi D/A Førskole) >Veivalg< Sykkeldeler eller Språkkunst
 • Doryumu (Awusa Ntsos Hjem) >Pit-Stop (Etappe 3)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre en boksetrening. Etter å ha surret hendene inn på skikkelig måte, måtte de slå mot en boksesekk og deretter hoppe tau i 60 sekunder hver. Etter vel gjennomført treningsøkt, ville boksetreneren gi dem neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Bicycle Parts (Sykkeldeler) eller Language Arts (Språkkunst). I Bicycle Parts, måtte begge på laget bruke en pinne til å rulle en sykkelfelg over en fotballbane og tilbake uten å berøre den med hendene eller at den veltet. Når begge på laget hadde klart det, ville et av skolebarna gi dem neste ledetråd. I Language Arts, måtte lagene velge et ordtak med åtte uthevete fraser som tilsvarte en serie med åtte Adinkra-symboler. Ved hjelp av en dekodernøkkel i nærheten, måtte lagene finne de åtte symbolene i et stort letekryssord. Når de hadde sirklet inn det riktige settet med Adinkra-symboler, ville et av skolebarna gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved forsyningsdepoet, måtte lagene laste opp to trillebårer med byggevarer og levere dem til Asebi D/A Førskole.
 • Ved førskolen, måtte lagene bli med i en geografitime, der skolebarna holdt på å studere et kart over Afrika. Mens barna måtte plassere forskjellige afrikanske land på kartet, måtte lagene plassere Ghana riktig på kartet for å motta neste ledetråd.

Etappe 4 (Ghana → Sverige)[rediger | rediger kilde]

I Sverige, besøkte lagene Ishotellet i Jukkasjärvi, der Michael & Kevin måtte gjennomføre sin Fartsdump.

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Michael & Kevin sitte på stoler laget av is i ti minutter før de kunne fortsette kappløpet. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem velge et hundespann og spenne dem fast til en dyckvogn. Deretter måtte de føre hundene gjennom en løype og samle inn fem forskjellige flagg langs løypen som de måtte bytte mot et pelsskinn på slutten av løypen. Pelsskinnet måtte de bringe tilbake til leiren for å motta neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Sleds (Sleder) eller Beds (Senger). I Sleds, måtte lagene ake ned en løype på TechSled på under ett minutt og 58 sekunder for å motta neste ledetråd. Hvis de overskred tiden, måtte de begynne på nytt. I Beds, måtte lagene bygge en tradisjonell, samisk jordhytte kjent som goahti og deretter innrede den med pels og et ildsted. Når den eldre samiske kvinnen var fornøyd med arbeidet, ville hun gi dem neste ledetråd.

Etappe 5 (Sverige → Norge)[rediger | rediger kilde]

I Narvik, gjennomførte lagene etappens Veisperring ved Skjombrua.

I sesongens eneste Snarvei, måtte lagene dra til Stornaustet på Vidrek. Der måtte lagene spise en hel porsjon med smalahove. Første laget som spiste opp måltidet, vant Snarveisledetråden. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem rappellere av Skjombrua og deretter signalisere etter en av to ventende båter som ville gi dem neste ledetråd. Etter å ha hentet ledetråden, måtte de bruke en jumar til å klatre opp igjen til brodekket. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Bike (Sykkel) eller Boat (Båt). I Bike, måtte lagene sykle langs en merket løype til et skilt, der kombinasjoner av tall og farger ble vist. Lagene måtte memorere fargekombinasjonen som hadde samme farge som på syklene deres og deretter bruke kombinasjonen til å låse opp deres neste ledetråd. I Boat, måtte lagene bruke et referansekart til å navigere en båt til et bestemt sted. Deretter måtte de levere to torsk og en motorsag til en sommerhytte for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • Ved Fagernesfjellet, måtte lagene dra med taubanen til toppen av fjellet for å finne deres neste ledetråd.

Etappe 6 (Norge → Sverige → Russland)[rediger | rediger kilde]

I St. Petersburg, måtte lagene finne Palassplassen ut ifra et bilde på en filmspole eller en grammofonplate.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Classical Music (Klassisk musikk) eller Classic Cinema (Filmklassiker). I Classical Music, måtte lagene dra til Beloselskij-Belozerskij-palasset. Der måtte lagene lytte til tre forskjellige komposisjoner (Musorgskijs «Bilder fra en utstilling», Rimskij-Korsakovs «Scheherazade» og Tsjajkovskijs «Troika») som ble spilt på tre nummererte grammofoner. Deretter måtte de gå inn i en musikksal fylt med pianister som spilte forskjellige komposisjoner og måtte ta et noteark fra hver av pianistene som spilte en av komposisjonene de hadde lyttet på. Når de hadde plassert notearkene i riktig rekkefølge, ville maestroen gi dem neste ledetråd. I Classic Cinema, måtte lagene dra til Lenfilm. Der måtte lagene lete gjennom hundrevis med filmruller etter en som passet med filmen som ble avspilt i kinoen (Sergej Eisensteins «Oktober»). Når de hadde funnet den riktige filmrullen, ville kinomaskinisten gi dem neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem kle seg opp som en babusjka, plukke opp en sekk med 50 poteter og deretter fylle en trillebår med kumøkk. Deretter ville en babusjka vise dem hvordan man plantet poteter og ville gi dem neste ledetråd når potetene var plantet.

Tilleggsoppgave:

 • Etter Veivalgsoppgaven, ville lagene enten motta en grammofonplate (fra Classical Music) eller en filmspole (fra Classic Cinema) som inneholdt et bilde av deres neste destinasjon; Palassplassen.

Etappe 7 (Russland)[rediger | rediger kilde]

I St. Petersburg, besøkte lagene Peter-Paulus-festningen for etappens Veisperring og Pit-Stop.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Circus Band (Sirkusband) eller Circus Clown (Sirkusklovn). I Circus Band, måtte lagene lære å spille en russisk folkesang («Kalinka» av Ivan Larionov) på trekkspill. Når de hadde spilt sangen på riktig måte, ville korpslederen gi dem neste ledetråd. I Circus Clown, måtte lagene lære seg kunsten å spinne tallerkener og få ti tallerkener til å spinne samtidig uten at de falt av. Når de hadde klart det, ville en klovn gi dem neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem spille en runde med gorodki. Når de hadde klart å fjerne gorodkiformasjoner, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Etter Veivalgsoppgaven, startet lagene en "russisk mysterium"-oppgave. Den første oppgaven var å finne kanalbroen som ble voktet av fire skapninger med gyldne vinger; Bankovskij Most.
 • Ved Bankovskij Most, ble lagene instruert til å ta turen til fots til 1. Vladimirskij Prospekt-tårnet. På toppen av tårnet, ville kun to personer om gangen, et fra hvert lag, få muligheten til å se seg om etter en ledetråd til deres neste destinasjon; en figur av Oppstandelseskirken. Når de hadde funnet figuren av kirken, måtte de gå til kirken for å finne deres neste ledetråd.
 • Ved Oppstandelseskirken, ble lagene instruert til å finne gravstedet til Peter den store; Peter-Paulus-festningen.

Etappe 8 (Russland → Oman)[rediger | rediger kilde]

I Muskat, fant lagene etappens Pit-Stop ved Al Alam-palasset.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem rappellere 150 meter ned siden av Jabal Shams til et område med hundrevis av oljelamper og finne en av få oljelamper som inneholdt Aladdins magiske ring. Når de hadde funnet en, kunne de bytte den mot deres neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Water Table (Vannbord) eller Wedding Table (Bryllupsbord). I Water Table, måtte lagene pumpe opp vann fra en brønn og inn i en vannlastebil. Deretter måtte de kjøre tilbake til byen for å levere vann til deres tildelte hus i nabolaget Aswat Al Eid. Når vannet var levert, ville kunden gi dem neste ledetråd. I Wedding Table, måtte lagene dra til et arabisk marked. Der måtte lagene kjøpe 25 høns og flere andre ingredienser som trengs til den tradisjonelle, omanske matretten maqbous. Når retten var ferdig tilberedt, måtte de levere maqbousen til et brudepar som ville gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Burj Al Mubkharah, ville lagene motta små sølvbarre med et tidspunkt stemplet på den. Tiden indikerte hvornår lagene fikk lov til å gå opp i fortets vakttårn for å motta deres neste ledetråd.
 • Ved Muttrah Souq, måtte lagene finne virakselgeren og deretter lete rundt på markedet etter "Ali Baba" for å bytte viraken mot deres neste ledetråd.

Etappe 9 (Oman → Bangladesh)[rediger | rediger kilde]

I Dhaka, fant lagene etappens Pit-Stop ved Lalbagh Fort.
 • Airplane silhouette.png Muskat (Muskat internasjonale lufthavn) til Dhaka, Bangladesh Bangladesh (Shahjalal internasjonale lufthavn)
 • Dhaka (Sundarban Square Supermarked)
 • Dhaka (Dhaka Havn) >Veivalg< Balansert måltid eller Balanserte murstein
 • Dhaka (Sadarghat) >Dobbel U-sving< Jill & Thomas u-svingte Brook & Claire og Nat & Kat u-svingte Chad & Stephanie
 • Dhaka (Nazira Bazaar – Tekka Mistiri Rickshawgarasje) >Veisperring< Hvis du bygger den, vil ledetråden komme.
 • Dhaka (Lalbagh Fort) >Pit-Stop (Etappe 9)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Balanced Meal (Balansert måltid) eller Balanced Bricks (Balanserte murstein). I Balanced Meal, måtte lagene ta med seg 30 fylte tiffin-bokser og frakte dem med en båt til en større båt i havnen. Der måtte lagene løfte boksene ombord i båten og deretter ta med ti tomme bokser tilbake til land for å motta neste ledetråd. I Balanced Bricks, måtte lagene losse murstein fra en mursteinslekter og bære dem i kurver på hodene deres til en butikk ved markedet. Når de hadde levert 100 hele mursteiner, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem montere en sykkelrickshaw, ved hjelp av alle deler som var gitt, for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • Ved Sundarban Square supermarked, måtte lagene finne en bod som solgte sukkerrør. Der måtte de presse ut saft fra sukkerrør til det fylte opp et glass. Et lagmedlem måtte så drikke saften for å motta neste ledetråd.

Etappe 10 (Bangladesh → Kina)[rediger | rediger kilde]

I Hongkong, måtte lagene finne statuen av den berømte kampsportutøveren Bruce Lee ved Avenue of Stars.
 • Airplane silhouette.png Dhaka (Shahjalal internasjonale lufthavn) til Hongkong Hongkong, Kina Kina (Hongkong internasjonale lufthavn)
 • Bus-logo.svg og BSicon BOOT.svg Central (Central Piers) til Cheung Chau (Cheung Chau fergeterminal)
 • Cheung Chau (Cheung Po Tsai-hulen)
 • BSicon BOOT.svg Cheung Chau (Cheung Chau fergeterminal) til Kowloon (Kowloon offentlige pir)
 • Jordan (Majesty kinesiske restaurant) >Veisperring< Hvem føler seg småsulten?
 • Tsim Sha Tsui (Avenue of Stars – Bruce Lee-statuen) >Veivalg< Ding Ding eller Sampan
 • Central (Statue Square) >Pit-Stop (Etappe 10)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem bruke spisepinner til å lete blant flere plater med mat på en buffet etter en av fem falske matbiter som vanligvis blir brukt som utstilling. Hvis de plukket opp en matbit som var ekte, måtte de spise den før de kunne velge en ny matbit. Når de hadde funnet en matbit som ikke var ekte, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Ding Ding eller Sampan. I Ding Ding, måtte lagene dra med Hongkongs sporveier, kjent på folkemunne som "Ding Ding", for å lete etter tre skilt (lese "Pit Stop", "Statue" og "Square") som ville avsløre plasseringen for etappens Pit-Stop. I Sampan, måtte lagene dra til kaianlegget ved Jumbo Kingdom. Der måtte lagene ta med et fuglebur med to undulater ombord i en sampan og lete i Aberdeen Harbour etter en båt med registreringsnummer lik nummeret på fugleburet deres. Når de hadde funnet riktig båt, kunne de bytte fugleburet mot plasseringen for etappens Pit-Stop

Etappe 11 (Kina → Sør-Korea)[rediger | rediger kilde]

I Seoul, fant lagene etappens Pit-Stop ved tempelet Wongudan.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem velge et pannebånd og deretter lete blant 200 soldater, som utøvet taekwondo, etter en som hadde samme pannebånd. Når de hadde funnet soldaten med samme pannebånd, ville soldaten knekke en treplate med deres neste ledetråd på. Hvis de valgte feil soldat, ville soldaten ta fra dem pannebåndet og måtte gå tilbake og hente et nytt pannebånd. Som Fartsdump i denne etappen, måtte Nick & Vicki rengjøre en selvgående M109 haubits ved Camp Casey. Når jobben var godkjent, kunne de fortsette kappløpet. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Full Throttle (Bånn gass) eller Full Bottle (Full flaske). I Full Throttle, måtte lagene dra til Mok-dong Skøytebane. Der måtte lagene ikle seg skøytetrikot og kortbaneskøyter. Deretter måtte de fullføre en to-persons-staffett på total 24 runder rundt banen for å motta neste ledetråd. I Full Bottle, måtte lagene dra til Namdaemun-markedet og ikle seg leveringsuniformer. Deretter måtte de levere seks store glassflasker med ginsengrøtter til en holistisk velværebutikk, uten å ødelegge noen av flaskene. Når flaskene var levert, måtte de drikke en flaske med ginseng tonic før de fikk neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

Etappe 12 (Sør-Korea → USA)[rediger | rediger kilde]

I Pasadena, måtte et lagmedlem dekorere en paradeflåte (lik den som er avbildet) ved Rose Bowl Arena.

I sesongens siste Veisperring, måtte et lagmedlem dekorere tre seksjoner av temaflåten til Rose Parade. Først måtte de lime krysantemum til en seskjon av flåten. Deretter måtte de plassere roser i små hetteglass med vann og plassere dem på en seksjon av flåten. Til slutt måtte de dekke en stor papprose med finmalt halm for å dekke flåten med "naturlige materialer" i henhold til reglene for å dekorere paradeflåtene. Når alle seksjonene hadde blitt godkjent, ville blomsterdirektøren fortelle dem at de ville motta neste ledetråd fra Courtney Lee, Rose Parade-dronningen i 2009.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved havnen i Long Beach, måtte lagene finne pir J og ta heisen til toppen av en av pirens portalkraner hvor de ville motta neste ledetråd. De ville deretter bli sluppet ned fra kranen i en tandem strikksving over vannet. På land igjen, ville ledetråden informere dem at de måtte dra med helikopter til en hemmelig destinasjon; Rose Bowl.
 • Etter Veisperringsoppgaven, måtte lagene løse en rekke gåter i ledetråden deres for å finne ut navnet på deres neste destinasjon; Studio nr. 7 ved Quixote Studios ved Griffith Park.
 1. Jeg er Sancho Panza sin herre (Don Quixote)
 2. Jeg er stedet for å høre «The Symphony of the Glen» (Griffith Park)
 3. Kløens år for Monroes (The Seven Year's Itch)
 • Ved Quixote Studios, ble lagene plassert foran et stort gameshow-lignende skjerm som viste blinkende videoer av 48 personer iført ulike hatter. Elleve av dem var lokale verter ved de ulike Pit-Stopene under kappløpet (de andre var fra tidligere sesonger). Lagene måtte så bruke et kontrollpanel til å velge ut vertene og plassere dem i kronologisk rekkefølge etter når de dukket opp under kappløpet. Når de hadde plassert de riktige personene i riktig rekkefølge, ville programleder Bob Eubanks gi dem sesongens siste ledetråd.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]