The Amazing Race 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Amazing Race 2 er den andre sesongen av den amerikanske realityserien The Amazing Race. Den andre sesongen fulgte elleve lag med to personer, med et pre-eksisterende forhold, i et kappløp rundt i verden.

Barndomsvennene Chris Luca og Alex Boylan vant den andre sesongen av The Amazing Race.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

I ørkenen utenfor Pahrump, Nevada, startet lagene den andre sesongen av The Amazing Race.

Den andre sesongen av The Amazing Race strakk seg 84 000 km, gjennom åtte land på fem kontinenter i løpet av 28 dager. Innspillingen foregikk i perioden 7. januar til 3. februar 2002. Brasil, Namibia, Australia og New Zealand ble besøkt for første gang i The Amazing Race. Denne sesongen er den eneste, hvis man ser bort fra The Amazing Race: Family Edition, til å ikke besøke Europa i løpet av en sesong.

Denne sesongen markerte debuten til flere tradisjoner i The Amazing Race. Fargevalget for alle rutemarkørene ble endret til gult og rødt etter forrige sesong der rutemarkørene var farget gult og hvitt. I tillegg tok programleder Phil Keoghan, sammen med en lokal vert, i mot alle lag ved Pit-Stop. I den første sesongen, dukket Phil kun opp ved Pit-Stop for å ta i mot det siste laget som ankom Pit-Stop.

Deltager Cyndi Kalenberg hevdet at det var forvirring rundt reglene om utskiftning av biler i den andre etappen. Lagene ble informert om hvis deres tildelte bil brøt sammen, måtte lagene selv betale for reparasjoner og vente på at bilen ble fikset. Men Blake & Paige fikk tildelt en ny bil da deres bil brøt sammen, noe som hjalp dem til å slå Hope & Norm i kampen om å unngå sisteplass. Dette gjorde at Blake & Paige fikk bli i The Amazing Race, mens Hope & Norm ble eliminert. I neste sesong, ble reglene endret slik at hvis en bil lagene fikk tildelt brøt sammen, ville de få tildelt en ny bil. Lagene ville ikke få kompensasjon for tiden det ville ta før de fikk en ny bil.

Mot slutten av finaleetappen, passerte Chris & Alex Tara (og senere Wil) i et fotløp mot målstreken. Dette er den nærmeste avslutningen mellom to lag i den amerikanske versjonen. I den andre sesongen av den latinamerikanske versjonen vant vinnerlaget over andreplassen med noen par meter.

Cast[rediger | rediger kilde]

Elleve lag deltok i den andre sesongen av The Amazing Race. Casten inkluderte lag bestående av tvillinger, mor og datter, søsken, bestemødre, venner og gifte pastorer.

Heloísa Pinheiro, den virkelige «Jenta fra Ipanema», dukket opp under den første etappen da lagene måtte finne henne under Veivalgsoppgaven Beach.

Oswald & Danny deltok igjen i den første All-Stars-sesongen, der lag fra den første seongen til den tiende sesongen deltok for andre gang.

Markedsføring[rediger | rediger kilde]

Denne sesongen hadde to offisielle sponsorer; American Airlines og Royal Caribbean International. Disse sponsorene stod for premiene som ble gitt til etappevinnerne ved enkelte etapper.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperringer
1ƒ 2 3ƒ 4 5ƒ 6ƒ 7 8ƒ 9 10 11 12 13
Chris & Alex Barndomsvenner 6 2 7 7 1 6 2 2 1ƒ 3 3 3 1 Chris 5, Alex 6
Tara & Wil Separert 1 3 2 2 3 5 3 4 3 2 1ƒ 1 2 Tara 4, Wil 7
Blake & Paige Bror/Søster 4 9 5 4 4 3 5 5 2 1ƒ 2 1 3 Blake 8, Paige 3
Oswald & Danny Bestevenner 8 7 1 1ƒ 6 4 4 1 4 4 4 Oswald 6, Danny 3
Gary & Dave Tidl. Romkamerater 9 5 3 3 5 2 1ƒ 3 5 Gary 2, Dave 5
Mary & Peach Søstre 7 4 4 5 2 1 6 Mary 3, Peach 2
Cyndi & Russell Pastorer/Gifte Foreldre 2 6 8 6 7 Cyndi 1, Russell 3
Shola & Doyin Tvillinger 3 1ƒ 5 8 Shola 0, Doyin 1
Peggy & Claire Bestemødre 10 8 9 Peggy 0, Claire 1
Hope & Norm Gifte Foreldre 4 10 Hope 0, Norm 1
Deidre & Hillary Mor/Datter 11 Deidre 0, Hillary 0
  • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
  • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe.
  • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei. Ved etappenummer, indikerer det at det var en Snarvei i etappen, men at den ikke ble brukt.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premiene ble gitt til laget som kom på førsteplass i de respektive etappene.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (USA → Brasil)[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for den andre sesongen av The Amazing Race.
I Rio de Janeiro, besøkte lagene Sukkertoppen for å finne en ledetråd.

I sesongens første Veivalg, måtte lagene velge mellom Mountain (Fjell) eller Beach (Strand). I Mountain, måtte lagene rappellere 180 meter ned siden av Sukkertoppen. Når de hadde kommet seg trygt ned, ville de motta neste ledetråd. I Beach, måtte lagene dra til stranden i Ipanema og, ved hjelp av et bilde som referanse, finne kvinnen som var inspirasjonskilden til sangen «Jenta fra Ipanema». Når de hadde funnet henne i nærheten av et av badevakttårnene, ville (Heloísa Pinheiro) gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • På Ilha de Paquetá, måtte lagene finne et stort baobabtre, kjent som «Feite Maria», og følge den lokale skikken og kysse treet for lykke. Etter å ha kysset treet, ville de motta neste ledetråd.
  • Ved Lido Hotel, måtte lagene skrive seg på en av fire båter, med 45 minutters mellomrom, til fastlandet neste morgen.

Etappe 2 (Brasil)[rediger | rediger kilde]

I Iguaçu nasjonalpark, besøkte lagene Iguazúfallene for å gjennomføre etappens Veisperring.

I denne etappens Snarvei, måtte lagene dra til Copacabana. Der måtte lagene måtte lagene spille footvolley mot lokale spillere. Mens de lokale ikke fikk bruke hendene, kunne lagene gjøre det. Første laget som klarte å få ti poeng, vant Snarveisledetråden. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Freak Out (Frike ut) eller Seek out (Oppsøke). I Freak Out, måtte lagene hangglide i tandem sammen med en instruktør fra toppen av Pedra Bonita og ned til stranden i São Conrado. Når begge på laget hadde landet på stranden, ville de motta neste ledetråd. I Seek Out, måtte lagene dra til stranden i São Conrado. Der måtte de bruke en metalldetektor til å lete i et avgrenset område etter deres neste ledetråd. I sesongens første Veisperring, måtte et lagmedlem dra med speedbåt opp Iguazúelven og, ved hjelp av kart, dirigere båtføreren til Iguazúfallene. Ved fossen, måtte de få øye på en rutemarkør på toppen av en fjellformasjon. De måtte så klatre opp dit for å finne deres neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • I starten av etappen, mottok lagene en fjær i ledetråden og måtte dra med merket taxi til sambaklubben Acadêmicos da Barra da Tijuca. Der måtte lagene finne en danser som hadde samme farge som fjæren de fikk i ledetråden. Når de hadde funnet henne, ville hun gi dem neste ledetråd.

Etappe 3 (Brasil → Sør-Afrika)[rediger | rediger kilde]

I Cape Town, besøkte lagene Robben Island der den tidligere presidenten Nelson Mandela satt fengslet i 18 år.

I denne etappens Snarvei, måtte lagene dra til Mooiberge jordbæråker og se inne i "en velkjent sebra", som var en sebraformet fugleskremsel. Første laget som fant ledetrpden, vant Snarveisledetråden. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Dance (Danse) eller Deliver (Levere). I Dance, måtte lagene ikle seg tradisjonelle drakter og bli med i lokal dansetropp for å lære seg den lokale «Gumboot Dance». Deretter måtte de, sammen med dansetroppen, framføre dansen for folk til de hadde tjent R25 i tips. Når pengene var inntjent, fikk de neste ledetråd. I Deliver, måtte lagene bære fisk fra en båt til merkede vekter. Når vekten deres hadde passert 125 kg, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem lete gjennom townshipen etter steder der man kunne få kjøpt Epsom salt og en «Smiley» (kokt sauehode). Når tingene var kjøpt inn, måtte de finne den lokale healeren Ndaba Sangoma og presentere tingene som et offer. Healeren ville så bruke saltet til å lage en bitter trylledrikk som de måtte drikke for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Etter ankomst i Cape Town, måtte lagene dra med ferge til Robben Island og finne «Celle nr. 5 i seksjon B», fengselscellen der den tidligere presidenten Nelson Mandela satt fengslet i 18 år. Der ville de finne neste ledetråd.

Etappe 4 (Sør-Afrika → Namibia)[rediger | rediger kilde]

I Swakopmund, besøkte lagene Swakopmund fyrtårn for å finne en ledetråd.
  • Cape Town (Cape Town internasjonale lufthavn – Cape Aviation Business Centre) til Walvis Bay, Namibia Namibias flagg (Walvis Bay lufthavn)
  • Swakopmund (Swakopmund Fyrtårn) >Snarvei<
  • Erongo (Dorob nasjonalpark – Matterhorn Sanddyne) >Veivalg< Skli eller Skride
  • Usakos (Spitzkoppe – Lokalbutikk)
  • Usakos (Spitzkoppe – Trekunstmarked) >Veisperring< For en som kan sine dyr.
  • Khomas (Amani Lodge) >Pit-Stop (Etappe 4)<

I denne etappens Snarvei, måtte lagene dra til et hotell som var avbildet i ledetråden. Bilde av hotellet var fra den tiden hotellet var en jernbanestasjon og lagene fikk beskjed om å finne Snarveisledetråden der jernbanen pleide å kjøre. Første laget som fant Snarveisledetråden midt i bassenget ved Swakopmund Hotell, vant Snarveisledetråden. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Slide (Skli) eller Stride (Skride). I Slide, måtte lagene ake med en sandslede ned til bunnen av sanddynen for å motta neste ledetråd. I Stride, måtte lagene gå langs en merket sti ned til bunnen av sanddynen for å motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem kjøpe trefigurer av «Afrikas fem store dyr» (løve, neshorn, afrikansk bøffel, leopard og elefant) for lavest mulig pris og med sine egne penger. Når utskjæringene var kjøpt inn, måtte de levere dem til en buskmann i bytte mot en utskjæring av en sjiraff og deres neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Cape Aviation Business Centre, måtte lagene skrive seg på ett av to charterfly til Walvis Bay.
  • Ved Swakopmund fyrtårn, måtte lagene få øye på merkede firehjulstrekkere på en parkeringsplass. Når de hadde sett dem, måtte de gå til parkeringsplassen og velge en bil med deres neste ledetråd. Av sikkerhetsmessige grunner, ville lagene få med seg en sjåfør som tok over kjøringen når natten falt på. I tillegg, ble lagene pålagt om å kjøre 30 km/t under den lovlige fartsgrensen som ekstra sikkerhet.
  • Ved lokalbutikken ved Spitzkoppe, måtte lagene spørre etter "dagens postkort". På baksiden av kortet, stod deres neste ledetråd.
  • Etter Veisperringen, måtte lagene ta med seg sjiraffen til Pit-Stop.

Etappe 5 (Namibia → Thailand)[rediger | rediger kilde]

I Bangkok, besøkte lagene Erawan-helligdommen for å finne en ledetråd.

I denne etappens Snarvei, måtte lagene dra til amulettmarkedet ved Wat Ratchanatdaram. Der måtte lagene gjennomføre en buddhistisk rituale, barberer hodene sine skallet. Første laget som fikk hårene sine barbert helt av, vant Snarveiledetråden. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Confusion Now (Forvirring nå) eller Confusion Later (Forvirring senere). I Confusion Now, måtte lagene lete etter en spesifikk holdeplass for vanntaxi for å finne en taxi som ville ta dem til Fuglemarkedet. Ved Fuglemarkedet, måtte lagene kjøpe et fuglebur med spurver og slippe dem fri for god karma. Inne i buret lå neste ledetråd. I Confusion Later, måtte lagene dra med taxi til Chinatown og kjøpe en bil til å brenne og sende til sine forfedre fra Lee Ti Biew-helligdommen. Lagene måtte finne ut at "bilen" de trengte var små papirbiler som ble solgt i mange boder i området. Når lagene hadde sendt sin offer ved riktig helligdom, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem ta på seg sikkerhetsdrakt og maske for å beskytte dem mot bakterier. Så måtte de gå inn i en hule fullt av flaggermus for å finne deres neste ledetråd..

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Erawan-helligdommen, måtte lagene finne Lakhon nai-dansere for å finne deres neste ledetråd.

Etappe 6 (Thailand)[rediger | rediger kilde]

I Chiang Mai, var asiatiske elefanter en sentral del i noen av etappens oppgaver.
  • Bangkok (Pak Khlong Talad Blomstermarked) >Snarvei< Ikke vist eller brukt
  • Bangkok (Hua Lam Phong jernbanestasjon) til Chiang Mai (Chiang Mai jernbanestasjon)
  • Chiang Mai (Maetang River Camp - Gammel bro) >Veivalg< Båt eller Beist
  • Chiang Mai (Mae Ping Landsby) >Veisperring< For en som liker å bli våt.
  • Chiang Dao District (Karenlandsby) >Pit-Stop (Etappe 6)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Boat (Båt) eller Beast (Beist). I Boat, måtte lagene padle en bambusflåte, kun ved å bruke en bambusstokk til å styre flåten, 2,4 km nedover elven Ban Muang Kut til deres neste ledetråd. I Beast, måtte lagene ri på en elefant langs en sti ved samme elv til deres neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem bruke børste og vann fra elven til å vaske av tradisjonelle krittegninger av en elefant. Når elefanten var ren, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved blomstermarkedet Pak Khlong Talad, måtte lagene finne en merket blomsterbod for å finne deres ledetråd.

Etappe 7 (Thailand → Kina)[rediger | rediger kilde]

I Hongkong, besøkte lagene Central Plaza for å finne deres neste destinasjon.
  • Chiang Mai (Wat Chet Yot)
  • Chiang Mai (Chiang Mai internasjonale lufthavn) til Hongkong Hongkongs flagg, Kina Kinas flagg (Hongkong internasjonale lufthavn)
  • Wan Chai (Central Plaza) >Snarvei<
  • Central (Star Ferry Central fergeterminal) til Tsim Sha Tsui (Star Ferry Tsim Sha Tsui fergeterminal) >Veivalg< Ønsketre eller Urtete
  • Kwai Chung (Hong Kong International Terminals Limited (HIT)) >Veisperring< For en som har stådige hender, selv høyt over bakken.
  • Victoria Harbour (Duk Ling - Kinesisk djunke) >Pit-Stop (Etappe 7)<

I denne etappens Snarvei, måtte lagene dra til Wong Tai Sin-tempelet og finne spåkvinnen Amelia Chow. Når de hadde funnet henne, ville hun gi dem palmelesing og ansiktslesing. Første laget som fant henne og ble spådd av henne, vant Snarveisledetråden. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Wishing Tree (Ønsketre) eller Herbal Tea (Urtete). I Whishing Tree, måtte lagene dra til helligdommen Lam Tsuen og finne et spesielt ønsketre. Der måtte de skrive ned et ønske på en papirlapp og kaste den i treet for å motta neste ledetråd. I Herbal Tea, måtte lagene gå til en urtebutikk ved Saigon Street. Der måtte lagene be om en bitter urtete og drikke den. Når begge på laget hadde drukket opp den ekstrem bitre teen, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem klatre opp i en heisekran og bruke den til å feste og løfte en container av en lastebil. Når containeren var løftet høyt nok til at lastebilen kunne kjøre vekk, kunne de senke containeren til bakken slik at deres partner kunne ta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • I toppetasjen ved Central Plaza, måtte lagene bruke kikkert til å lete i område etter en "grønn og hvit stjerne". Lagene måtte finne ut at det refererte til logoen til Star Ferry-terminalen på bakken nedenfor.

Etappe 8 (Kina → Australia)[rediger | rediger kilde]

I Sydney, besøkte lagene det berømte Operahuset for å starte etappens Veisperring.
  • Victoria Harbour (Hong Kong Station) til Repulse Bay (Repulse Bay Beach)
  • Repulse Bay (Kwun Yam-helligdommen – Tin Hau-statuen) >Snarvei< Ikke brukt
  • Stanley (Murray House) >Veivalg< Drage eller Løve
  • Hongkong (Hong Kong internasjonale lufthavn) til Sydney, New South Wales New South Wales’ flagg, Australia Australias flagg (Sydney lufthavn)
  • Sydney (Operahuset) >Veisperring< For en som snakker australsk flytende.
  • Sydney (Museum of Contemporary Art Australia) >Pit-Stop (Etappe 8)<

I denne etappens Snarvei, måtte lagene dra til Po Lin-klosteret og gå opp alle de 268 trappetrinnene til Tian Tan Buddha. Første laget som gjennomførte oppgaven, vant Snarveisledetråden. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Dragon (Drage) eller Lion (Løve). I Dragon, måtte lagene ro en dragebåt, som vanligvis er beregnet for tolv personer, gjennom en kort, merket løype til deres neste ledetråd. I Lion, måtte lagene ikle seg en løvedrakt og gå langs en lang, merket løype, gjennom trange gater og bratte trapper, til deres neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem bli med på en skattejakt rundt i sentrum av Sydney, ved å følge fire ledetråder med australsk slang. Den første ledetråden instruerte dem til å finne "The Surfie in the Lairy Daks" ved Martin Place. Deretter måtte de finne "A True-Blue Ankle-Biter" ved Archibald-fontenen i Hyde Park. Så måtte de finne "The Sheila in the Aussie Cozzie" ved statuen av kaptein James Cook i samme park, før de til slutt måtte finne "The Bushie" ved Circular Quay. Når de gjennomført skattejakten, kunne de returnere til sine partnere.

Etappe 9 (Australia)[rediger | rediger kilde]

I Sydney, måtte lagene klatre opp til toppen av Sydney Harbour Bridge for å motta en ledetråd.

I denne etappens Snarvei, måtte lagene dra til Harry's Cafe de Wheels. Der måtte hvert lagmedlem spise kjøttpai. Første laget som fullførte måltidet, vant Snarveiledetråden. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Cool Down (Kjøl ned) eller Heat Up (Varm opp). I Cool Down, måtte lagene dra til Opal Quest-gruven. Der måtte lagene gå ned i gruven og lete, ved hjelp av spade og rist, i en stor haug av stein og grus etter en opal. Når de hadde funnet en, kunne de ta den med til formannen på overflaten. Når han hadde godkjent funnet, ville de motta neste ledetråd. I Heat Up, måtte lagene dra til golfklubben Cooper Pedy Opal Fields, kjent som den tørreste golfbanen i verden, og spille en runde med golf i en varme opp mot 54 °C. Lagene fikk et kart over den forvirrede layouten over hullene og måtte, med en enkel kølle og ball, spille på tre valgfrie hull. Når de hadde spilt fra riktig tee til riktig hull, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem kaste en bumerang innenfra en sirkel slik at bumerangen forlot sirkelen for deretter returner og lande i sirkelen igjen. Når de hadde klart det, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved BridgeClimb Sydney, måtte lagene melde seg på en ekspedisjon til toppen av Sydney Harbour Bridge. Lagene måtte gå til toppen av broen, et lag om gangen i den rekkefølgen de hadde skrevet seg opp. På toppen av broen, ville de motta neste ledetråd.
  • Ved National Jet Systems Terminal, måtte lagene skrive seg på en av tre charterfly til Coober Pedy.

Etappe 10 (Australia → New Zealand)[rediger | rediger kilde]

Ved Queenstown, var en av Veivalgsoppgavene å strikkhoppe fra Nevis Bungee-plattform.
  • Glendambo (Glendambo flystripe)
  • Glendambo (Glendambo flystripe) til Adelaide (Adelaide internasjonale lufthavn)
  • Adelaide (Adelaide internasjonale lufthavn) til Queenstown, New Zealand New Zealands flagg (Queenstown lufthavn)
    • Queenstown (Shotover River) >Snarvei<
  • Gibbston Valley (Wentworth Ulldepot)
  • Nevis (Nevis Bungee-plattform) >Veivalg< Kjapt hopp eller Lang tur
  • Mount Somers (Canterbury Plains - Inverary Sauedepot) >Veisperring< For en som er klar for gal og ullen tid. >Pit-Stop (Etappe 10)<

I denne etappens Snarvei, måtte lagene finne Shotover Jet Boat Tours ved Shotover River. Der måtte lagene sitte på i en jetbåt og kjøre en ekstremt raskt tur oppover Shotover River. Mot slutten av turen, ville lagene få øye på et flagg, som viste hvor Snarveisledetråden var. Første laget som fant den, vant Snarveisledetråden. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Quick Jump (Kjapt hopp) eller Long Hike (Lang tur). I Quick Jump, måtte lagene gjennomføre et strikkhopp 134 meter over Nevis-dalen. Nå begge på laget hadde gjennomført hoppet, ville de motta neste ledetråd. I Long Hike, måtte lagene gå langs en lang sti ned til dalen for å motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gå inn i en innhegning med en flokk med sauer. Der måtte de skille tre svarte sauer fra en flokk med 22 hvite sauer og få dem inn i en annen innhegning. Når de hadde klart oppgaven, kunne de løpe til Pit-Stop.

Tilleggsoppgaver:

  • Fra Pit-Stop, kjørte lagene sine kjøretøy ombord i en vogntog som ville frakte dem 254 km gjennom den australske outbacken til Glendambo. Ved Glendambo flystripe, måtte lagene skrive seg på en av to charterfly til Adelaide.
  • Ved Wentworth Ulldepot, måtte lagene finne merkede pickup som inneholdt deres neste ledetråd. Pickupene var også deres transportmiddel i denne etappen.

Etappe 11 (New Zealand)[rediger | rediger kilde]

Ved Rotorua, kunne lagene gjennomføre etappens Snarvei ved Mount Tarawera.
  • Picton (Interislander Picton fergeterminal) til Wellington (Interislander Wellington fergeterminal)
  • Rotorua (Maori Arts & Crafts Institute) >Snarvei<
  • Waitomo District (Waitomo Caves – The Lost World) >Veivalg< Slippe eller Stige
  • Woodhill (4 Track Adventures) >Veisperring< For en som er tøff turer.
  • Auckland (Ardmore lufthavn – Warbirds Hangar) >Pit-Stop (Etappe 11)<

I denne etappens Snarvei, måtte lagene dra til Mount Tarawera. Der måtte lagene gå til toppen av fjellet og deretter gjennomføre et "ursprang", et løp ned på løse, vulkanske bergarter, nedover fjellsiden av Mount Tarawera. Første laget som gjennomførte løpet, vant Snarveisledetråden. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Drop (Slippe) eller Climb (Stige). I Drop, måtte lagene rappellere ned i hulen "The Lost World". I bunnen av hulen, ville de finne neste ledetråd ved Jesus Rock. I Climb, måtte lagene klatre ned en 30 meter lang stige og deretter gå til bunnen av samme hule. I bunnen av hulen, ville de finne neste ledetråd ved Jesus Rock. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem kjøre en ATV gjennom løype med krevende terreng. På slutten av løypen, ville de finne neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • I denne etappen, måtte lagene bruke bobil som transportmiddel.

Etappe 12 (New Zealand → USA)[rediger | rediger kilde]

Hawaii, besøkte lagene øyen Molokini for å gjennomføre etappens Veisperring.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Bike (Sykle) eller Walk (Spasere). I Bike, måtte lagene lete rundt hele den store ananasåkeren på et par sykler etter den eneste, rødmalte plastananasen. Inni den ville de finne neste ledetråd. I Walk, måtte lagene gå rundt og lete på den store ananasåkeren etter en av fire gulmalte plastananaser som inneholdt neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem snorkle ved Molokini i jakten etter en av tre gule kofferter, som lenket til bunnen, og få ut neste ledetråd som var inni koffertene.

Tilleggsoppgave:

Etappe 13 (USA)[rediger | rediger kilde]

Ved Sausalito, fant lagene sesongens målstrek ved East Fort Baker.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem bruke verktøyene som de fikk med seg fra jernvarehandelen, hammer, meisel, drill og/eller flammekaster, til å få ut neste ledetråd, som var frosset inn i en stor globus laget av is.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Hana Bay, måtte lagene finne fødestedet til dronning Ka‘ahumanu for å finne neste ledetråd.
  • Etter landing i Trapper Creek, måtte lagene finne igloer som de måtte overnatte i til neste morgen.
  • På den påfølgende morgenen, måtte lagene ta på seg truger og gå gjennom skogen til deres neste ledetråd. Etter å ha funnet ledetråden, måtte lagene kjøre en Snowcat over et islagt vann for å motta neste ledetråd.
  • Ved Homesteader's Jernvarehandel, måtte lagene ta med seg diverse verktøy og en propantank sammen med sin neste ledetråd.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]