The Amazing Race 20

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The Amazing Race 20 er den tyvende sesongen av den amerikanske realityserien The Amazing Race. The Amazing Race 20 fulgte elleve lag med to, med et pre-eksisterende forhold, i et kappløp rundt i verden.

Ekteparet Rachel og Dave Brown, jr. vant The Amazing Race 20. De satt også rekord i den amerikanske versjonen av racet, med flest etappeseire i løpet av en sesong, med åtte etappeseire.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Vingården Bridlewood Estate ved Santa Barbara, California var startstreken for The Amazing Race 20.

The Amazing Race 20 strakk seg 58 000 km, gjennom ti land på fem kontinenter i løpet av 23 dager. Innspillingen foregikk i perioden 26. november til 19. desember 2011. Paraguay og Aserbajdsjan ble besøkt for første gang denne sesongen.

I den åttende etappen, klarte to lag å unngå eliminering, etter å ha blitt U-Svingt i en Dobbel U-Sving.

I den tiende etappen, klarte Bopper & Mark å vinne Snarveiledetråden, men ble eliminert i samme etappe. Dette var andre gangen i seriens historie at dette skjedde, etter at Dennis & Andrew vant Snarveiledetråden, men ble eliminert i den tredje etappen i sesong 3.

Casting[rediger | rediger kilde]

Deltagere denne sesongen, inkluderte tidligere Big Brother-deltagere Brendon Villegas og Rachel Reilly, og Major League Soccer-spilleren Andrew Weber. I tillegg var det lag med gifte klovner, føderale agenter og grensepatrulje-agenter.

Brendon og Rachel giftet seg 20. september 2012, og de ble senere valgt til å delta The Amazing Race All-Stars, sammen med Bopper og Mark. Men på grunn av tegn på pankreatitt, var ikke Bopper i stand til å konkurrere sammen med Mark. Bopper ble erstattet med Mallory Ervin fra sesong 17 og Unfinished Business, og Mark og Mallory konkurrerte i All-Stars som et sammensatt lag.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperringer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Rachel & Dave Militærkone & Jagerflypilot 1 1 6ε 2 4 1ƒ 1 2 1 1 1 1 Rachel 6, Dave 5
Art & JJ Grensepatrulje-agenter 3 2 1 1ƒ 1 2 3 3 3 4 2 2 Art 6, JJ 6
Brendon & Rachel PhD-Student & Event-vertinne 2 4 2 6 5 4 4 4 2 2 3 3 Brendon 6, Rachel 6
Vanessa & Ralph Skilte Kjærester 5 7 8 4 3 6 5 5 4 3 4 Vanessa 5, Ralph 5
Bopper & Mark Bestevenner 9 3 4 8 6 3 2 1 5 5ƒ Bopper 3, Mark 5
Nary & Jamie Føderale Agenter 4 6 5 5 7 5 6 6 Nary 4, Jamie 3
Joey "Fitness" & Danny Trener & Klubbpromotør 10 8 3 3 2 7 Joey "Fitness" 3, Danny 3
Kerri & Stacy Kusiner 7 5 7 7 8 Kerri 3, Stacy 2
Elliot & Andrew Tvillinger 6 9 9 Elliot 1, Andrew 2
Dave & Cherie Gifte Klovner 8 10 Dave 1, Cherie 1
Misa & Maiya Søstre 11 Misa 0, Maiya 1
 • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
 • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe, og måtte gjennomføre en Fartsdump i neste etappe.
 • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei.
 • En lilla ε ved lagplassering indikerer at laget valgte å bruke Fripasset til å hoppe over en oppgave.
 • En brun ⊃ eller en cyan ⋑ indikerer at laget brukte en av de to U-svingene. En brun ⊂ eller en cyan ⋐ indikerer at laget ble U-svingt.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premien for hver etappe ble gitt til laget som vant etappen. Reisepremiene ble sponset av Travelocity.

 • Etappe 1 − Fripass − et hjelpemiddel som laget kan bruke til å hoppe over et valgfritt oppgave fram til etappe 8.
 • Etappe 2 − Tur for to til Grenada
 • Etappe 3 − Tur for to til Atlantis Paradise Island i Bahamas
 • Etappe 4US$ 5 000 hver
 • Etappe 5 − Tur for to til Thailand
 • Etappe 6 − En 2013 Ford Taurus SHO til hvert lagmedlem
 • Etappe 7 − Tur for to til Costa Rica
 • Etappe 8 − Tur for to til Hanalei Bay, Hawaii
 • Etappe 9 − Tur for to til St. Lucia
 • Etappe 10US$ 10 000 hver
 • Etappe 11 − Tur for to til New Zealand
 • Etappe 12US$ 1 000 000

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (USA → Argentina)[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for The Amazing Race 20.
Patios de Cafayate var pit-stop for første etappe i The Amazing Race 20.

I sesongens første Veisperring, måtte et lagmedlem, ved hjelp av kart, navigere til en fallskjerm-landingsplass, men den andre lagmedlemmet (den som ikke gjennomførte veisperringen) måtte gjennomføre et tandem fallskjermhopp fra 10 000 fot til samme landingsplass. Når lagene var gjenforent, ville hoppmesterne gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved startstreken, måtte lagene lete gjennom 100 ballonger med kurver etter en av elleve med ledetråd til neste destinasjon. Når de hadde funnet en ledetråd, kunne de velge en Ford Taurus som de måtte kjøre til Los Angeles internasjonale lufthavn. Der måtte de gå til American Airlines-skranken for å få billetter til Buenos Aires. De seks første lagene fikk billetter til første fly til Salta. Når de hadde ankommet Salta, måtte de kjøre til Santa Bárbara.
 • Ved vingården Patios de Cafayate, måtte lagene lage 120 empanadas, 60 av dem fylt med kjøtt, og 60 fylt med ost. Lagene måtte finne ut at det var forskjellige kantmønster på dem. Når empanadamesteren godkjente empanadaene, kunne lagene løpe til pit-stop.

Etappe 2 (Argentina)[rediger | rediger kilde]

I Buenos Aires, fant langene sesongens andre pit-stop ved El Gomero.
 • Cafayate (Cafayate Torg) Kok vannet mitt eller Tenn ilden min
 • Bus-logo.svg Salta (Salta Bussterminal) til Buenos Aires (Retiro Busstasjon)
 • Buenos Aires (Mercado de Hacienda de Liniers) Hvor er oksekjøttet?
 • Recoleta, Buenos Aires (Plaza Juan XXIII og Paseo Chabuca Granda − El Gomero) >Pit-Stop (Etappe 2)<

I sesongens første Veivalg, måtte lagene velge mellom Boil My Water (Kok vannet mitt) eller Light My Fire (Tenn ilden min). I Boil My Water, måtte lagene dra til en av tre nærliggende landsbyer. Der måtte de hente utstyr fra en lastebil til å bygge en solovn. Når ovnen var ferdigmontert, måtte lagene sette en kjele med vann i midten av platen og vente på at vannet skulle koke. Når kjelen begynte å plystre, fikk lagene neste ledetråd. I Light My Fire, måtte lagene dra til en nærliggende elv. Der måtte de samle 40 stykker med ved og leire, og feste dem på et esel. Så måtte de gå 1,6 km og levere varene til en lokal keramikkverksted kalt Taller «El Obelisco». Når varene var levert, ville pottemakeren gi dem neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem dra på et storfe-auksjon. Der måtte de lytte til auksjonarius, som ville gi dem den totale vekten av storfe som var i en innhegning. Så måtte de regne ut gjennomsnittsvekten på hver storfe i innhegningen, uten å bruke kalkulator. Når de hadde funnet ut gjennomsnittsvekten, måtte de oppgi nummeret til en gaucho. Hvis auksjonarius gikk til en annen innhegning, før de hadde avgitt svar til gaucho, måtte de starte på nytt med neste innhegning. Når de hadde avgitt riktig svar, ville gauchoen gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • Ved torget i Cafayate, måtte lagene vente på en chasqui, som ville gi dem neste ledetråd.

Etappe 3 (Argentina → Paraguay)[rediger | rediger kilde]

I Asunción, fant lagene etappens pit-stop ved Escalinata de Antequera, nedenfor Monumento a los Comuneros.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Stacked Up (Stablet opp) eller Strung Out (Strenger på plass). I Stacked Up, måtte lagene dra til Mercado Central de Abasto, Paraguays største fruktmarked. Der måtte lagene stable vannmeloner til en 10x10-pyramide. Når pyramiden var ferdig, ville fruktselgeren gi dem neste ledetråd. I Strung Out, måtte lagene dra til et auditorium ved Universidad Nacional de Asunción. Der måtte lagene sette en streng på en harpe. Når strengen var skikkelig spent, og klar til å bli stemt, ville harpeinstruktøren gi dem neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre en tradisjonell, paraguayansk flaskedans. De måtte gjennomføre en koreografi med en flaske på hodet. Hvis flasken ble knust under dansen, måtte de begynne på nytt. Når dansen ble gjennomført, ville koreografen gi dem neste ledetråd. Lagene fikk et begrenset antall flasker, og hvis de knuste alle flaskene, uten å kunne fullføre dansen, ville de få en 2-timers tidstraff ved Pit-Stop.

Tilleggsoppgave:

 • Ved metallbutikken Metalúrgica Punta de Rieles, måtte lagene lete i metallbutikkens bakgård etter neste ledetråd.

Etappe 4 (Paraguay → Italia)[rediger | rediger kilde]

I Torino, besøkte lagene Mole Antonelliana for å finne neste ledetråd.

I sesongens første Snarvei, måtte lagene lande et helikopter på en bygning. En på laget måtte styre et fjernstyrt helikopter, mens parteren hadde på seg en hjelm med en modell av Lingotto-bygningens helipad. Første laget som klarte å lande helikopteret, vant snarveien. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem rappellere 37 m ned inni den spiralformede Lingotto-bygningen. På veien ned måtte de få tak i en ledetråd, og møte partneren i bunnen av bygningen. Hvis de ikke fikk tak i ledetråden innen to minutter, måtte de gå opp til toppen igjen og starte på nytt. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Clean That Statue (Rens den statuen) eller Name That Salami (Navngi den salamien). I Clean That Statue, måtte lagene dra til L’Arte Marmi. Der måtte de, ved hjelp av utstyr de hadde fått utdelt, rense en statue. Når statuen var blitt ren igjen, fikk de neste ledetråd. I Name That Salami, måtte lagene finne Gastronomia Salumeria. Der måtte de smake på 14 forskjellige salamier. Når de hadde smakt på salamiene, måtte de gå 800 meter til Piazza Vittorio Venetto og identifisere de 14 salamiene med riktig navn. Når de hadde fått alt riktig, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • For å parkere ved Museo Nazionalle dell’Automobile, måtte lagene bruke bilens autoparkering.
 • Inne i Museo Nazionalle dell’Automobile, måtte lagene finne «Tin Lizzie» fra 1916 for å finne neste ledetråd.
 • Ledetråden lagene fikk på Museo Nazionalle dell’Automobile, var en 2 cent euromynt. Lagene måtte finne ut at deres neste destinasjon var bygningen som var på mynten: Mole Antonelliana.

Etappe 5 (Italia → Østerrike → Tyskland)[rediger | rediger kilde]

I denne etappen, besøkte lagene slottet Neuschwanstein. Der måtte de finne Ludwig II av Bayern sitt soverom for å finne neste ledetråd.

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Bopper & Mark ta på seg Bayersk drakt, og deretter lære seg å jodle en spesiell melodi. Når jodlemestern var fornøyd med framføringen, ville han gi dem neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Fairy Tale (Eventyr) eller Champion Male (Mestermann). I Fairy Tale, måtte lagene følge en sti av pepperkaker. De måtte plukke opp bitene mens de gikk til den eventyrinspirerte landsbyen Oberammergau, og finne heksas hus fra «Hans og Grete». Så måtte de bruke bitene for å gjøre ferdig taket på et pepperkakehus og pynte det skikkelig. Når de hadde gjort det, ville heksa gi dem neste ledetråd. I Champion Male, måtte lagene velge en skjeggentusiast, og style skjegget hans til å matche et vinnerskjegg fra VM i mustasje og skjegg, ved hjelp av tildelt hårprodukter. Når skjegget var godkjent, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem bruke Travelocity-nissen i en vintersport kalt «Eisstockschieẞen». De måtte skli nissen over isen og få den til å lande i den innerste hvite målsirkelen i en målskive. Hvis de traff målet, ville en profesjonell Eisstock-spiller gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • Etter veivalget, ble lagene instruert til å «finne inspirasjonen til Torneroses slott». Lagene måtte finne ut at neste destinasjon var Neuschwanstein Slott, og ikke den nærliggende slottet Hohenschwangau. Der måtte lagene finne kong Ludwig II av Bayern sitt soverom for å finne neste ledetråd.

Etappe 6 (Tyskland → Aserbajdsjan)[rediger | rediger kilde]

I Baku, besøkte lagene tempelet Ateshgah for å finne neste ledetråd.

I denne etappens Snarvei, måtte lagene dra til høymarkedet Saman Ot Bazary. Der måtte lagene losse 150 høyballer og stable dem 10 i bredde, 3 i dybden og 5 i høyden. Første laget som stablet høyet riktig, vant snarveien. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem delta i en helikopterstyrt-redningsøvelse. Lagmedlemmet måtte ta på seg sikkerhetsutstyr og bli spent fast i en helikoptersimulator. Etter å ha blitt senket under vann og veltet, måtte de evakuere simulatoren gjennom et vindu og svømme til en livbåt i bassenget for å hente neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Apples (Eple) eller Oil (Olje). I Apples, måtte lagene dra Yasil Bazaar fruktmarked. Der måtte de lete i en gammel sovjetisk bil, fylt med et tonn med epler, etter et eple merket med et løpsflagg. Når de hadde funnet eplet, kunne de bytte det mot neste ledetråd. I Oil, måtte lagene dra til Naftalan Helsesenter. Der måtte de rense en klient etter han hadde lagt i olje. Ved å bruke et skohorn i metall, måtte de skrape oljen fra klientens kropp, og til slutt fjerne resten av oljen med vann og svamper. Når klienten var ren, ville badebetjenten gi dem neste ledetråd.

Etappe 7 (Aserbajdsjan → Tanzania)[rediger | rediger kilde]

I Ngorongoro-krateret, deltok lagene i veivalgsoppgaver basert på hverdagslivet til de lokale masaiene.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Marksmanship (Treffsikkerhet) eller Courtship (Beiling). I begge veivalgsoppgavene måtte lagene først sykle til Soneto Landsby, og når de ankom landsbyen, ble lagene ikledd tradisjonelle klesplagg. I Marksmanship, måtte lagene lære å bruke et masai-våpen som kalles «rungu». Når hvert lagmedlem hadde knust et leiremål som hang fast på en spinnende sykkelhjul, ville de få neste ledetråd. I Courtship, måtte lagene bli med en gruppe masai-krigere i et tradisjonelt hopperituale kalt «adumu». I nesten 2 700 meters høyde, måtte lagene hoppe et helt minutt. Når de hadde fullført ritualet, ville høvdingen gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Arusha Flystripe, måtte lagene melde seg på et av tre charterfly til Ngorongoro-krateret neste morgen.
 • Etter ankomst i Ngorongoro naturvernområde, måtte lagene velge en sjåfør og en safaribil. Lagene måtte spørre lokalbefolkningen om veibeskrivelse til vestre kant av krateret og finne en masai-kriger som ville gi dem neste ledetråd.
 • Etter veivalgsoppgaven, måtte lagene dirigere sjåføren langs vestre kant av krateret til Simba Campingplass.
 • Ved Simba Campingplass, måtte lagene sette opp et safaritelt med en fungerende dusj, ved å bruke alle delene som var tildelt. Når teltet var satt opp, kunne de gå til pit-stop i nærheten. Teltet de satte opp, var overnattingsted for lagene.

Etappe 8 (Tanzania)[rediger | rediger kilde]

Manyarasjøen var lagenes åttende pit-stop i The Amazing Race 20.
 • Karatu (Hillary Clington Shop) >Veivalg< Vannforsyning eller Luftforsyning
 • Karatu (Jack Stelzer Pub) >Dobbel U-sving< Art & JJ u-svingte Brendon & Rachel og Brendon & Rachel u-svingte Vanessa & Ralph
 • Karatu (Gem Gallery & Arts) >Fartsdump (Nary & Jamie)<
 • Mto wa Mbu (Margarets Farm) >Veisperring< Med eller uten bier
 • Manyarasjøen >Pit-Stop (Etappe 8)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Water Supply (Vannforsyning) eller Air Supply (Luftforsyning). I Water Supply, måtte lagene hente en kjerre med ni tomme spann og gå til den lokale brønnen. Der måtte de vente på tur og fylle spannene. Når huseieren hadde fått sitt dyrebare vann, ville de gi dem neste ledetråd. I Air Supply, måtte lagene reparere en punktert sykkel ved å få løs slangen uten å ta av dekket. Så måtte de finne hullet, lappe det, sette slangen på plass og pumpe det opp til en prøvetur. Når ungene gav dem tommelen opp, ville mekanikeren gi dem neste ledetråd. Som Fartsdump i denne etappen, måtte Nary & Jamie lage en utstilling av lokal kunst med et maleri som guide. Når kustselgeren, Doctor Moses, mente de hadde en perfekt match, kunne de fortsette kappløpet. I denne etappens veisperring, måtte et lagmedlem ta på seg beskyttelsesdrakt og hente honning fra en bikube omgitt av tusenvis av bier. Når de hadde samlet 500 gram honning, ville sjefbirøkteren gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • Fra Pit-Stop, dro lagene ned i «Afrikas Edens Hage», Ngorongoro-krateret, på safari. Når de kom ut av krateret, dro lagene til Safari Junction, en liten by i Karatu-distriktet, der de måtte etter Hillary Clington, en liten butikk langs veien.

Etappe 9 (Tanzania → India)[rediger | rediger kilde]

I Veisperringen, måtte lagene lære seg en Bollywood-danserutine, og framføre den sammen med en gruppe profesjonelle dansere for å få neste ledetråd.
 • Airplane silhouette.png Kilimanjaro (Kilimanjaro internasjonale lufthavn) til Kochi, India India (Cochin internasjonale lufthavn)
 • Bus-logo.svg Aluva (Rajiv Gandhi Kommunale Bussterminal) til Thevara (Sacred Heart College, Thevara) >Veisperring< Hvem har de rette bevegelsene?
 • Kochi (Indisk kaffehus) >Veivalg< Cricket eller Clutch i vei
 • Kochi (Bolgatty Palace) >Pit-Stop (Etappe 9)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem jobbe på settet til en Bollywood-film og lære et dansenummer. Når de hadde lært trinnene, måtte de danse med 30 statister for en Bollywood-regissør. Når koreografen mente de var klare til å filme, ville de få neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Cricket eller Clutch It (Clutch i vei). I Cricket, måtte hvert lagmedlem slå en ball forbi en profesjonell spiller til kanten rundt banen, enten langs bakken eller over toppen. Når de hadde klart det, ville treneren gi dem neste ledetråd. I Clutch It, måtte hvert lagmedlem lære å kjøre en auto-rickshaw, og transportere passasjerer gjennom en treningsbane. Når begge hadde klart runden uten å treffe en stang, ville sjåførlæreren gi dem neste ledetråd.

Etappe 10 (India)[rediger | rediger kilde]

Ved de kinesiske fiskenettene på Vypin, fant lagene pit-stop for denne etappen.
 • Chandiroor (Daiva Vili Bhagvathi Kshetram) >Fartsdump (Bopper & Mark)< >Snarvei<
 • Pattanakkad (Pattanacaud Coir Mats & Matting) >Veisperring< Hvem kan spinne tau?
 • Fort Kochi (Gammelt tre) >Veivalg< Tykkhudet eller Pakk en boks
 • BSicon BOOT.svg Vypin (Cheena Vala-garnene) >Pit-Stop (Etappe 1)<

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Bopper & Mark male en tigerhode på magen til en Pulikali-tigerdanser. Når danseren var fornøyd med kunstverket, ville preste gi dem neste ledetråd. I denne etappens Snarvei, måtte lagene dra til Mutharamman Devasthanam Hindutempel og finne to prester, og deretter delta i et tradisjonelt lykkerituale, barbere hodene deres. Denne oppgaven var en Switchback-oppgave fra sesong 7, da Uchenna & Joyce barberte hodene deres, og endte opp med å vinne sesong 7. Første laget som fikk hodene deres barbert, vant snarveien. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem bruke kokosnøtthalm til å spinne 13 meter med tau. Deretter måtte de spole fire store taubunter på en spole for å få neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Pachyderm (Tykkhudet) eller Pack a Box (Pakk en boks). I Pachyderm, måtte lagene pynte en elefant med hodepynt, bjeller og pynt. Deretter måtte spa opp og transportere 15 trillebårer med elefantmøkk til en lastebil i nærheten. Når seremonimesteren var fornøyd med arbeidet, ville han gi dem neste ledetråd. I Pack a Box, måtte lagene dra til en ingefærfabrikk. Der måtte de hente ti tomme trekasser og fylle dem opp med ingefær. Deretter måtte kassene forsegles og stensileres for shipping, og leveres til et depot. Når shippingsjefen mente at kassene var klare til eksport, ville han gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Daiva Vili Bhagvathi Ksetram, ville lagene få en hilsen fra ypperste presten sammen med neste ledetråd.
 • Etter veisperringen, måtte lagene dra til Fort Kochi hvor de måtte se etter en barberer som jobbet under et tre.

Etappe 11 (India → Japan)[rediger | rediger kilde]

I Hiroshima, observerte lagene en minnegudstjeneste ved Atombombekuppelen, til minne om atombombeeksplosjonen 6. august 1945.
 • Airplane silhouette.png Kochi (Cochin internasjonale lufthavn) til Hiroshima, Japan Japan (Hiroshima lufthavn)
 • Miyajima (Itsukushima)
 • Hiroshima (Hiroshima Fredsminnepark – Atombombekuppelen)
 • BSicon lDAMPF.svg Hiroshima (Hiroshima stasjon) til Osaka (Shin-Osaka stasjon)
 • Osaka (TV 8 Studio) >Veisperring< Hvem vil få kyllingene hjem?
 • Osaka (Umeda Sky Building – Det flytende observatoriet) >Veivalg< Bingo-utrop eller Foto-utklipp
 • Osaka (Osaka-slottet) >Pit-Stop (Etappe 11)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem delta i et japansk gameshow kalt «Få den kyllingen hjem igjen!». De måtte løpe på en tredemølle mens de prøvde å få tak i tre gummikyllinger som hang fra taket. Etter å ha fått tak i kyllingene måtte de hoppe opp på en plattform på slutten av tredemøllen. Når de hadde klart det, ville programlederen gi dem neste ledetråd. I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Bingo Shout-Out (Bingo-utrop) eller Photo Cut-Out (Foto-utklipp). I Bingo Shout-Out, måtte lagene ta sushi fra et samlebånd, og plassere dem på et bingokort. Når kokken ropte ut navn på sushi, måtte lagene identifisere bitene riktig med en bokstav på dem, og matche dem med et navn på bingokortet. Når de hadde de riktige fem bitene enten vertikal, horisontalt eller diagonalt, kunne de rope «sushi!». Hvis det stemte, måtte de spise alle fem bitene for å få neste ledetråd. I Photo Cut-Out, måtte lagene hente et kamera og to pappfigurer av sumobrytere. Deretter måtte de få tre personer til å posere for et gruppebilde. Når de hadde tatt ti forskjellige gruppebilder, måtte de levere dem til fotografen for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Miyajima, måtte lagene vente ved Itsukushimas torii for deres neste ledetråd, som ble gitt ved soloppgang av en bonde.
 • Ved Atombombekuppelen, observerte lagene en minnegudstjeneste til minne om atombombeeksplosjonen i 6. august 1945 før de fikk neste ledetråd.
 • Ved Umeda Sky Building’s flytende observatoriet, måtte lagene finne to Windows 7 touchskjerm-PC-er som ville spille av veivalgsoppgavene.

Etappe 12 (Japan → USA)[rediger | rediger kilde]

HonoluluHawaii var lagenes siste destinasjon i The Amazing Race 20.

I denne etappens første Veisperring, måtte et lagmedlem bruke et samuraisverd til å skave av nok is til å fylle en bøtte til et merke. Når det var gjort, ville skuespiller Taylor Wily gi dem neste ledetråd. I denne etappens andre Veisperring, måtte det andre lagmedlemmet delta i tradisjonelle Hawaii-spill. Først måtte de ake ned en bakke på 50 meter på en «haluas» uten å falle av. Når de hadde kommet seg ned, måtte de plukke opp en «ulu maika», en rund lavastein som krigere brukte til brekke ankelen på fienden. De måtte rulle lavasteinen 17 meter inn i et mål. Når de traff målet, fikk de sin siste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved ankomst i Honolulu, måtte lagene finne tvillingene kalt «Mauka» og «Makai». De måtte finne ut at det refererte til Mauka og Makai Waterfront Towers.
 • Ved Waterfront Towers, måtte lagene bruke jumar til å komme seg til toppen av Makai-tårnet. På toppen, måtte de se seg rundt for å finne neste destinasjon. Når de hadde funnet neste destinasjon, måtte de rappellere ned med ansiktet først.
 • Etter første veisperring, måtte lagene finne baseballbanen på Sand Island, der de måtte ta en helikopter til neste destinasjon ved Oahus North Shore.
 • Etter helikopterturen, måtte lagene bli med i et livredningslag. Et lagmedlem måtte kjøre en vannscooter, mens den andre ble tauet etter på et surfebrett. Når de fikk tak i «offeret», måtte de kjøre tilbake. Når alle var trygt tilbake på land, fikk de neste ledetråd.
 • Etter den andre veisperringen, måtte lagene kjøre ATV-er til en kai, der de måtte brettpadle til målstreken på Secret Island.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]