The Amazing Race 14

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Amazing Race 14 er den fjortende sesongen av den amerikanske realityserien The Amazing Race. Den fjortende sesongen fulgte elleve lag med to personer, med et pre-eksisterende forhold, i et kappløp rundt i verden.

Søskene Tamara Tien-Jan "Tammy" og Victor Jih vant den fjortende sesongen av The Amazing Race, og ble de første deltagerne med asiatisk bakgrunn til å vinne The Amazing Race.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

The Amazing Race 14 strakk seg 64 000 km gjennom ni land på tre kontinenter i løpet av 22 dager. Innspillingen startet 31. oktober 2008 og avsluttet 21. november 2008. Romania ble besøkt for første gang, og for første gang siden henholdsvis den tredje og fjerde sesongen, ble Sveits og Østerrike besøkt.

I et intervju, avslørte produsenten Bertram van Munster at lagene tok en 13-timers togtur med den transsibirske jernbanen og endte opp i en snøstorm med temperatur under nullpunktet. Han avslørte også at lagene fikk oppleve ekstreme klimaer, intense Veisperringsoppgaver og mindre tid ved lufthavnene, som la opp til en mer utmattende løype for lagene. I tillegg, avslørte CBS at kappløpet inkluderte verdens nest høyeste strikkhopp, kvelende varme i India og en OL-inspirert oppgavene som fikk lagene til å "gispe etter luft".

I forbindelse med denne sesongen, ble det gjort store endringer i forbindelse med grafikken til programmet. Grafikk, åpningsintro og musikk ble endret. I tillegg ble fonten på lagnavn og rutemarkør endret fra Microgramma til Bank Gothic. Delt skjermbilde ble også introdusert denne sesongen, slik at man kunne vise flere scener samtidig. Reisekartet ble presentert for seerne gjennom Google Earth.

Denne sesongen introduserte en ny vri i forbindelse med U-Sving; Blind U-Sving. I en Blind U-Sving, kan laget som velger å utøve det, forbli anonyme.

Målstreken på Maui, er den sørligste målstreken i den amerikanske versjonen av The Amazing Race.

Cast[rediger | rediger kilde]

Søknadsfristen for denne sesongen, gikk ut 28. mai 2008.

En av deltagerne, Luke Adams, ble den første døve deltageren til å delta i den amerikanske versjonen av The Amazing Race og var avhengig av sin mor Margie Adams for å kommunisere gjennom kappløpet (vinneren av den andre sesongen av The Amazing Race Asia, Adrian Yap, er den første og eneste andre døve deltageren i The Amazing Race-franchisen). Margie & Luke hadde opprinnelig søkt om å delta i familieversjonen, sammen med to andre familiemedlemmer, men kom ikke med. Mike White ble opprinnelig valgt ut til å delta i den trettende sesongen sammen med regissør Jon Kasdan, men sistnevnte trakk seg før innspillingen begynte. De ansvarlige for castingen til programmet ville ha White med i denne sesongen og deltok sammen med sin far Mel White.

Amanda & Kris, Jamie & Cara, Kisha & Jen, Margie & Luke og Mel & Mike deltok igjen i The Amazing Race: Unfinished Business, der lag fra den tolvte til den syttende sesongen deltok. Margie & Luke deltok også i den andre All-Stars-sesongen, der lag fra den fjortende til den tjuetredje sesongen deltok.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperringer
1 2 3 4 5 6 7ƒ 8 9 10 11
Tammy & Victor Søsken/Advokater 2 1 8 3 2 1 1 3 2 3 1 1 Tammy 5, Victor 6
Jaime & Cara Tidl. NFL-Cheerleadere 7 6 7 5 3 5 2 2 4 1 3 2 Jaime 6, Cara 5
Margie & Luke Mor/Sønn 1 4 4 4 1 4 4 1 3 2 2 3 Margie 5, Luke 6
Kisha & Jen Søstre 8 7 3 2 6 3 5 4 1 4 4 Kisha 5, Jen 5
Mark & Michael Brødre/Stuntmenn 3 8 5 7 5 6 3 5 5 Mark 5, Michael 3
Mel & Mike Far/Sønn 4 2 1 6 4 2 6 Mel 3, Mike 3
Christie & Jodi Flyvertinner 10 9 6 1 7 7 Christie 3, Jodi 3
Amanda & Kris Kjærester 5 3 2 8 Amanda 1, Kris 3
Brad & Victoria Gift 6 5 9 Brad 0, Victoria 3
Steve & Linda Gift 9 10 Steve 1, Linda 1
Preston & Jennifer Kjærester 11 Preston 1, Jennifer 0
  • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
  • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe, og måtte gjennomføre en Fartsdump i neste etappe.
  • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei. Ved etappenummer, indikerer at det var en Snarvei i etappen, men at den ikke ble brukt.
  • En brun ⊃ indikerer at laget brukte U-sving. En brun ⊂ indikerer at laget ble U-svingt.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premiene ble gitt til laget som kom på førsteplass i de respektive etappene. Reisepremiene ble sponset av Travelocity.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (USA → Sveits)[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for den fjortende sesongen av The Amazing Race.
I Sveits, måtte et lagmedlem gjennomføre verdens nest høyeste strikkhopp fra Verzasca Dam.

I sesongens første Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre verdens nest høyeste strikkhopp ut fra Verzasca Dam for å motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • Lagene kunne velge å fly fra Los Angeles til enten Zürich eller Milano og deretter ta tog til Locarno, Sveits. Seks lag valgte å fly til Zürich mens de resterende fem lagene valgt å fly til Milano.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Sant'Antonio-kirken i Locarno, måtte lagene skrive seg på en av tre avreisetider for neste morgen. Ved avreisetidspunktet, ville presten gi dem et bilde av en demning. Lagene måtte finne ut at det var bilde av Verzasca Dam og at det var deres neste destinasjon.
  • Ved Kleine Rugen Wiese, måtte lagene transportere fire hjul med ost, med total vekt på 100 kg, fra et skur til en låve i bunnen av bakken ved hjelp av tradisjonelle sveitserost-bæremeis. Når ostehjulene var stablet, ville de motta neste ledetråd.
  • Ved Alpenhof Stechelberg, måtte lagene lytte etter en jodlende person for å finne Pit-Stop.

Etappe 2 (Sveits → Tyskland → Østerrike)[rediger | rediger kilde]

I Salzburg, fant lagene etappens Pit-Stop ved Schloss Hellbrunn.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem tandem-paraglide ned et fjell til en landingssone, hvor partneren deres ventet. Ved ugunstige vindforhold, hadde de valget mellom å vente på ubestemt tid til forholdene bedret seg eller ta en 60-minutters tur ned fjellet. Når de var gjenforent med sin partner, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Balancing Dolly (Balanserende tralle) eller Austrian Folly (Østerrikske tullinger). I Balancing Dolly, måtte lagene kjøre Segway langs en 3,2 km lang løype med ramper for å motta neste ledetråd. I Austrian Folly, måtte lagene kaste bayerske pai på blink til de fant en pai med rødt fyll. Det lagene ikke fikk vite før de ankom stedet, var at blinken de skulle treffe var ansiktet til partneren deres. Når de hadde funnet en pai med rødt fyll, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Holzsäger, måtte lagene vente på at de tyrolske vedsagerne skulle sage av et stykke tre. Når lagene hadde fått et trestykke, ville de motta et stempel på trestykket med navnet på deres neste destinasjon.

Etappe 3 (Østerrike → Tyskland → Romania)[rediger | rediger kilde]

I Transilvania, gjennomførte lagene etappens Veivalg i området rundt Bran slott, hjemmet til den mystiske grev Dracula.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre en serie med momenter i tre turnøvelser; bom, skranke og frittstående. Når de hadde fått godkjent øvelsene, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Gypsy Moves (Sigøyner) eller Vampire Remains (Vampyr). I Gypsy Moves, måtte lagene hjelpe en sigøynerfamilie med å flytte fra en leir til en annen. De måtte laste eiendelene deres på hest og vogn og losse dem av ved en annen leir. Når jobben var gjennomført, ville de motta neste ledetråd. I Vampire Remains, måtte lagene dra en kiste med kjetting rundt til et jorde med påler ved Bran slott. Der måtte de låse opp kjettingen rundt kisten for å få ut en rekke antikke rammer, som de deretter måtte smadre mot pålene (dvs. spidde, en referanse til Vlad spidderen) til de fant en som inneholdt et flagg. Når flagget var funnet, kunne bytte flagget mot neste ledetråd.

Etappe 4 (Romania → Russland)[rediger | rediger kilde]

I Krasnojarsk, måtte lagene dra til stedet som var avbildet på den russiske rubelseddel; Krasnojarsk-demningen.
  • București (Henri Coandǎ internasjonale lufthavn) til Krasnojarsk, Russland Russlands flagg (Jemeljanovo internasjonale lufthavn)
  • Krasnojarsk (Krasnojarsk-demningen)
  • Ovsjanka (St. Innokentij-kirken) >Veivalg< Stable eller Bygge
  • Ovsjanka (Siste Bukk-museet) >Blind U-sving< Margie & Luke u-svingte Amanda & Kris
  • Krasnojarsk (Bobrovnij Log Fornøyelsespark) >Veisperring< Hvem er klar til å skumlese?
  • Krasnojarsk (Krasnojarsk Musikkteater) >Pit-Stop (Etappe 4)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Stack (Stable) eller Construct (Bygge). I Stack, måtte lagene stable ved til det dannet en stor vegg foran en eksisterende stabel med ved. Hvis deres stabel kollapset på den eksisterende stabelen, måtte de stable opp igjen begge. Når deres stabel med ved var godkjent, ville de motta neste ledetråd. I Construct, måtte lagene montere en tradisjonell vinduskarm. Når vinduskarmen var satt sammen, måtte de se etter et hus merket med "trenger reparasjon" og installere vinduskarmen der. Når jobben var gjennomført, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre en runde på en bobsleigh-berg-og-dalbane på under fire minutter mens de så etter sju bokstaver som var spredt langs ved banen. Etter å ha gjennomført turen, måtte de ordne bokstavene til det dannet et ord. Når de hadde kommet fram til riktig ord (CHEKHOV), ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

Etappe 5 (Russland)[rediger | rediger kilde]

I Novosibirsk, fant lagene etappens Pit-Stop ved Novosibirsk operahus.
  • Krasnojarsk (Krasnoyarsk jernbanestasjon) til Novosibirsk (Novosibirsk jernbanestasjon)
  • Novosibirsk (Punkt Tekhnitsjeskogo Osmotra) >Veivalg< Russisk brud eller Russisk snøplog
  • Novosibirsk (Gosudarstvennaja Publtsjnaja Nautsjnaja Tekhnitsjeskaja Biblioteka) >Veisperring< Hvem har utholdenhet og absolutt ingen skam?
  • Novosibirsk (Novosibirsk Operahus) >Pit-Stop (Etappe 5)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Russian Bride (Russisk brud) eller Russian Snowplow (Russisk snøplog). I begge Veivalgsoppgavene, måtte lagene bruke Lada som transportmiddel. I Russian Bride, måtte lagene dra til bygård nr. 4 ved Komsomolskaja Ulitsa. Der måtte de hente en brud og føre henne til Voznesenskij-katedralen, hvor brudgommen ventet. Når laget hadde tatt et bilde med paret, ville brudgommen gi dem neste ledetråd. I Russian Snowplow, måtte lagene dra til Spartak Stadion. Der måtte hvert lagmedlem bytte på å kjøre en snøplog gjennom en merket løype. Når begge på laget hadde gjennomført løypen, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem, sammen med to russiske maratonløpere, jogge 2,3 km gjennom den sibirske kulden i bare undertøy eller badedrakt til etappens Pit-Stop.

Etappe 6 (Russland → India)[rediger | rediger kilde]

I Jaipur, besøkte lagene Fort Amber for å gjennomføre etappens Veisperring.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem, ved hjelp av tradisjonelle verktøy, bunke opp høy til en markert linje og fylle et trau med vann. Deretter måtte de presentere måltidet til maharajaens kameler. Hvis kamelpasseren var fornøyd med arbeidet, ville de motta neste ledetråd. Som Fartsdump i denne etappen, måtte Christie & Jodi dra til tempelet Kala Hanuman. Der måtte de dekorere ansiktet til en elefant med forskjellige farger. Hvis mahouten var fornøyd med jobben, kunne de fortsette kappløpet. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Movers (Flytte) eller Shakers (Riste). I Movers, måtte lagene dra til Sanganeri Gate og velge to rickshawer lastet med tønner med høy og frakte dem 2,4 km til Zorawar Singh Gate. Der måtte de lete gjennom høyet etter en liten elefantfigur av metall. Når de hadde funnet, den kunne de bytte den mot neste ledetråd. I Shakers, måtte lagene dra til veikrysset Badi Chopar. Der måtte de ikle seg tradisjonelle drakter og bli med en lokal dansegruppe og danse for å tjene 100 i tips. Når de hadde tjent 100, ville lederen for dansegruppen gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • I landsbyen Dhula, måtte lagene finne landsbyens hellige tre hvor de ville finne to telefoner. Lagene måtte ringe en av fire telefonnumre som fulgte med og lytte til en person som ville fortelle dem neste destinasjon.

Etappe 7 (India → Thailand)[rediger | rediger kilde]

I Phuket, besøkte lagene Phuket Zoo for å delta i en elefantshow.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom 100 Barrels (100 tønner) eller 2 Miles (3,2 km). I 100 Barrels, måtte lagene dra til Pae Yod. Der måtte lagene velge en av seks fiskebåter og klargjøre den for en opphold på sjøen i ti dager. De måtte fylle 47 tønner med vann og laste 53 tønner på øvre dekk. Når fiskebåten var klargjort for avreise, ville de motta neste ledetråd. I 2 Miles, måtte lagene transportere en sykkelrickshaw 3,2 km fra Wat Phutta Mongkhon Nimit til Kong Rama IX-parken. Ett lagmedlem måtte sykle mens partneren satt i baksetet. Når turen var gjennomført, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • I starten av etappen, mottok lagene et bilde av en statue av en gorilla. Lagene måtte finne ut at den var plassert i Phuket Zoo og ville finne neste ledetråd ved statuen.
  • I Phuket Zoo, måtte lagene ta bilde med zooens hovedmaskot, tigeren Esso. Deretter måtte de bli med på et elefantshow, som involverte å bli lett tråkket og sittet på av elefanter. Når showet var over, ville tigerpasseren gi dem sitt bilde med deres neste ledetråd på baksiden.
  • Ved urtebutikken Nguan Choon Tong, måtte lagene instruere en butikkeier til å lete gjennom 99 bokser med urter for å finne en av seks som inneholdt deres neste ledetråd.

Etappe 8 (Thailand)[rediger | rediger kilde]

I Bangkok, fant lagene etappens Pit-Stop ved palasset Wang Phaya Thai.
  • Phuket (Phuket internasjonale lufthavn) til Bangkok (Suvarnabhumi lufthavn)
  • Bangkok (Chareonyont 007 Båtverft) >Veisperring< Hvem er klar til å drive laget framover?
  • Bangkok (Chareonyont 007 Båtverft) til (Chao Phraya – Peninsula Pir) >Veivalg< Ødelagte tenner eller Ødelagte plater
  • Bangkok (Wang Phaya Thai) >Pit-Stop (Etappe 8)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem feste en propell på en tradisjonell, thailandsk long tail-båt. Når propellen var skikkelig festet, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Broken Teeth (Ødelagte tenner) eller Broken Record (Ødelagte plater). I Broken Teeth, måtte lagene dra til gaten kjent som "Street of Happy Smiles". Der ville lagene finne fem sett med tannproteser. Lagene måtte så plassere tannprotesene i munnen til fem ventende pasienter i forsøket i å finne ut hvilke proteser som tilhørte pasientene. Når alle protesene var på plass, ville de motta neste ledetråd. I Broken Record, måtte lagene dra til Bangkoks Chinatown ved Yaowarat Road - Wat Samphantawong og velge en gruppe med Kathoey og en partytaxi. I taxien, måtte lagene synge karaoke og underholde de andre passasjerene mens taxisjåføren kjørte dem 8 km gjennom Bangkoks gater til deres neste destinasjon. Når turen var overstått, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Etter Veisperringen, måtte lagene dra med long tail-båtene til deres neste destinasjon.

Etappe 9 (Thailand → Kina)[rediger | rediger kilde]

I Guilin, fant lagene etappens Pit-Stop ved pagodene Sol og Måne ved Banyansjøen.

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Mark & Michael dra til en elegant frisørsalong. Der måtte de vaske og tørke håret til to kvinner før de kunne fortsette kappløpet. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem dra ut på elven på en bambusflåte og hjelpe til med å trene en skarv til å fange fisk. Etter å ha kastet fisk i vannet, måtte skarven hente fisken og returnere den til flåten. Når skarven hadde hentet ti fisk, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Choreography (Koreografi) eller Calligraphy (Kalligrafi). I Choreography, måtte lagene lære seg og framføre en tradisjonell kinesisk dans. Når de hadde framført dansen feilfritt, ville de motta neste ledetråd. I Calligraphy, måtte lagene kopiere kinesiske skrifttegn, skrevet av en kalligraf ved fire stasjoner. Når kalligrafen var fornøyd med lagenes kalligrafi, ville de stemple lagene sine papirer og lagene kunne dra videre til neste stasjon. Når lagene fått alle fire kalligrafier godkjent og stemplet, ville de motta neste ledetråd.

Etappe 10 (Kina)[rediger | rediger kilde]

I Beijing, fant lagene etappens midtpunkt ved Trommetårnet.
I Beijing, fant lagene etappens Pit-Stop ved Beijings nasjonalstadion.
  • Guilin (Guilin Liangjiang internasjonale lufthavn) til Beijing (Beijing internasjonale lufthavn)
  • Beijing (Jianguomen – Liangzi Footmassasje) >Veisperring< Hvem føler seg manipulerende?
  • Beijing (Beijing Muxiyuan Sports Technology School – Guangcai Natatorium) >Veivalg< Synk eller Svøm
  • Beijing (Trommetårnet – Den nordlige porten) >Pit-Stop (Etappens midtpunkt)<
  • Beijing (Beihai Gatesenter)
  • Beijing (Den forbudte by – Nordvestlige hjørne)
  • Beijing (Dongdan stasjon) >Veivalg< Pekingopera eller Kinesisk kelner
  • Beijing (Huguang-teateret – Wenchangpaviljongen) >U-sving< Tammy & Victor u-svingte Kisha & Jen
  • Beijing (Donghuamen Nattmarked) >Veisperring< Hvem har smaken på eventyr?
  • Beijing (Beijings nasjonalstadion) >Pit-Stop (Etappe 10)<

I etappens første Veisperring, måtte et lagmedlem drikke en kopp med kinesisk, medisinsk te og deretter pine seg gjennom en tradisjonell, terapeutisk fotmassasje i ti minutter. Etter å ha drukket opp teen og gjennomført massasjen, ville de motta neste ledetråd. I tilfelle de ikke var i stand til å klare den smertefulle delen av massasjen, måtte de slå på den ene siden av stolen og si "uncle" for å signalisere til massøren at hun måtte stoppe. Gjorde de det, måtte de starte massasjen fra begynnelsen igjen. I etappens første Veivalg, måtte lagene velge mellom Sync (Synk) eller Swim (Svøm). I Sync, måtte lagene hoppe fra tre meter stupebrett og forsøke å lande i vannet samtidig. Lagene måtte få fem poeng fra alle dommerne for å motta neste ledetråd. I Swim, måtte lagene ikle seg svømmedrakten Speedo LZR Racer, samme svømmedrakt Michael Phelps brukte under Sommer-OL 2008. Deretter måtte de svømme 400 meter, med hvert lagmedlem vekslet med den andre etter 100 meter. Når lagene hadde svømt 400 meter, ville de motta neste ledetråd.

I etappens andre Veivalg, måtte lagene velge mellom Beijing Opera (Pekingopera) eller Chinese Waiter (Kinesisk kelner). I Beijing Opera, måtte lagene dra til Huguang Huiguan operahus. Der måtte lagene sminke hverandre slik to modeller ved siden av dem var sminket. Når sminkingen deres ble godkjent, måtte de gå til scenen og bukke til en mester som ville gi dem neste ledetråd. I Chinese Waiter, måtte lagene dra til Huguang Huiguan Restaurant. Der måtte lagene ta i mot bestillinger fra fire gjester på mandarin og deretter gjensitere bestillingene til kokken. Hvis de hadde gjensitert bestillingene riktig, ville kokken gi dem maten som de måtte servere til kundene. Når kundene ved bordet hadde fått riktig mat, fikk de neste ledetråd. I etappens andre Veisperring, måtte et lagmedlem fire friterte, kinesiske delikatesser; en gresshoppe, billelarver, en skorpion og en sjøstjerne. Når måltidet var overstått, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved gatesenteret i Beihai, måtte lagene lete gjennom butikkene etter en Travelocity-nisse, som hadde deres neste ledetråd på undersiden.
  • Ved den nordvestlige hjørnet av Den forbudte by, måtte lagene finne elektriske sykler og sykle dem forbi Den forbudte by og krysse Den himmelske freds plass til Dongdan stasjon. Der ville lagene finne neste ledetråd.

Etappe 11 (Kina → USA)[rediger | rediger kilde]

Maui, måtte lagene tilberede en gris for en tradisjonell kalua-matlagning for å motta en ledetråd.
  • Beijing (Beijing Capital internasjonale lufthavn) til Kahului, Hawaii Hawaiis flagg, USA USAs flagg (Kahului lufthavn)
  • Keokea (Strandtilgang nr. 118 - Keokea Beach Homestead)
  • Maalaea (McGregor Point)
  • Peahi (Kaohu Farms - Surfebrettgjerde) >Veisperring< Hvem er klar til å bygge noe ut fra hukommelsen?
  • Waikapu (King Kamehameha Golfklubb) >Pit-Stop (Etappe 11)<

I sesongens siste Veisperring, måtte et lagmedlem lete gjennom en haug med 300 surfebrett etter elleve brett som hadde et bilde som viste en oppgave, sted eller person knyttet til de ti foregående etappene i kappløpet, en fra hver av de ni første etappene og en fra hver halvdel av den tiende etappen. Deretter måtte de plassere surfebrettene i kronologisk rekkefølge ut ifra når de dukket opp under kappløpet. Når alle elleve surfebrettene var plassert i riktig rekkefølge, ville de motta deres siste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved strandtilgang nr. 118, måtte lagene krydre en 66 kg gris med øyens smaker og deretter feste den til en bambusstang og frakte den 180 meter langs stranden til en hawaiisk luau. Ved luauen, måtte de dekke til grisen på en ordentlig måte for en tradisjonell kalua-matlagning for å motta neste ledetråd.
  • Ved McGregor Point, måtte lagene sette seg på en vannscooter og kjøre 1,6 km langs en merket løype til et område med 100 bøyer. Der måtte lagene leter etter en av fire bøyer som hadde deres neste ledetråd festet på.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]