Elusive

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Elusive
OpphavNorge Norge
Periode1996&Ndash;2009
Sjanger Gothic metal
Aktive år1996
PlateselskapPandaimonium Records
Nettstedwww.elusive.no
Siste medlemmer
Tommy Olsson (musiker)
Kristian Gundersen
Jan Kenneth Barkved
Tidligere medlemmer
Morten Veland

Elusive var et norsk gothic metal-band etablert i 1996 og opphørte i 2009.

Bandet var signert med Pandaimonium Records og ga ut debutalbumet Destination Zero i februar 2001. De fikk også spilt sammen med The Mission på deres turne i 2005. Bandet har musikkvideoen "Dream On Sister" som var en av sangene fra albumet Locked Doors, Drinks and Funerals (2007). Denne sangen ble også utgitt som EP plate, samme år.

Olsson var gitarist i Theatre of Tragedy fra 1997 til 1999 og i Elusive fra han og Jan Kenneth Barkved etablerte bandet i 1996/1997 til bandet opphørte i 2009. Han er bror av Kenneth Olsson (tidligere trommeslager i Tristania). Han driver nå med soloprosjekter, men er også gitarist, mikser og låtskriver i bandet Long Night. Dette bandet ga ut EP-en Sorrow Returns i 2016. Olsson står også for den offisielle facebook-siden til tidligere bandet Elusive, der han har gitt ut gamle demoer og tidligere-ikke-utgitte sanger fra bandet, men også fra bandene Wake og Morendoes. Han har også gitt ut sanger der han selv står for vokal og låtskriving. Dette er mer hans soloprosjekter, der vi for første gang hører hans egen sangstemme med sitt særpreg innen goth-rock.

Gundersen som også var gitarist i bandet Elusive, etablerte bandet New Breed i 1998 å kom ut med to musikkalbum, men la bandet på vent grunnet Elusive. Etter at bandet Elusive opphørte, reformerte han New Breed igjen, der han selv er vokalist og bærer goth-rock preget. Bandet kom ut med albumet Break The Silence, der sangen City Of Sin har Jan Kenneth Barkved på koring i bakgrunnen på refrenget. Dette var noe Barkved tidligere hadde spilt inn med Gundersen. Albumet ble utgitt i 2016, og er den første offisielle utgivelsen der Barkved er med og synger igjen etter hans død. 

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Siste
Tidligere

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • Destination Zero (2001)
  • The Great Silence (2005)
  • Dream On Sister (EP, 2007)
  • Locked Doors, Drinks and Funerals (2007)

Et fjerde album var planlagt og delvis innspilt, men etter Barkveds død ble ikke dette utgitt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Musical notes.svgDenne artikkelen om en musikkgruppe eller et band er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.