The Amazing Race 23

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The Amazing Race 23 er den 23. sesongen av den amerikanske realityserien The Amazing Race. The Amazing Race 23 fulgte elleve lag bestående av to personer med et pre-eksisterende forhold, i et kappløp rundt i verden.

Kjæresteparet Jason Case & Amy Diaz vant denne sesongen av The Amazing Race.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

The Amazing Race 23 strakk seg over 56 000 km i løpet av 23 dager, i perioden 9. juni til 2. juli 2013. Denne sesongen besøkte ni land på fire kontinenter. For første gang siden den tredje sesongen, ble Portugal besøkt. Chile, Norge og De forente arabiske emirater var også noen av landene som ble besøkt denne sesongen.

En revidert åpningsintro og informasjonsgrafikkble utviklet for denne sesongen med et oppdatert kart ved hjelp av 3D Blue Marble layout.

Casting[rediger | rediger kilde]

Søknadsfristen for denne sesongen gikk ut 26. april 2013.

Listen over deltagere inkluderte tidligere NFL-spillerne Chester Pitts og Ephraim Salaam, konene til baseballspillerne Chris Getz og David DeJesus, skjønnhetsdronningen og tidligere Miss Rhode Island USA Amy Diaz, tidligere Minor League Baseball-spiller og sportsagent Tim Sweeney sammen med tidligere Lingerie Football-spilleren Marie Mazzocchi og et lag med teaterskuespillere. De gifte akuttlengene Travis og Nicole Jasper har også dukket opp i dokudramaserien Untold Stories of the E.R. 

Tim & Marie og Leo & Jamal ble begge invitert til å delta i The Amazing Race: All-Stars sammen med lag fra den fjortende sesongen til den tjuetredje sesongen. Tim & Marie avslo tilbudet, mens Leo & Jamal takket ja til å delta. 

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperring
1 2 3 4 5 6ƒ 7 8 9 10 11 12
Jason & Amy Kjærester 8 5 2 2 2 5 2 2 3 1 2 1 Jason 6, Amy 7
Tim & Marie Eks-Kjærester 1 8 8 5 1ε 4 4 3 2 2 1 2 Tim 6, Marie 7
Nicole & Travis Gifte Akuttleger 2 4 1 3 3 1 3 1ə 4 3 3 3 Nicole 7, Travis 6
Leo & Jamal Fettere 7 2 6 4 6 3 1 4 1 4 4 Leo 6, Jamal 6
Ally & Ashley NHL Ismannskap 6 7 7 7 7 6 5 5 5 Ally 4, Ashley 6
Nicky & Kim Baseballkoner 5 9 3 8 4 2 6 6 Nicky 5, Kim 4
Tim & Danny Bestevenner 9 6 4 6 5 7 Tim 3, Danny 4
Brandon & Adam Barndomsvenner 10 3 5 1 8 Brandon 2, Adam 4
Chester & Ephraim Tidl. NFL-Lagkamerater 4 1 9 Chester 2, Ephraim 1
Rowan & Shane Teaterskuespillere 3 10 Rowan 2, Shane 1
Hoskote & Naina Far/Datter 11 Hoskote 1, Naina 1
 • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
 • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe, og måtte gjennomføre en Fartsdump i neste etappe.
 • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei.
 • En lilla ε ved lagplassering indikerer at laget valgte å bruke første Fripasset til å hoppe over en oppgave. En rosa ə indikerer at laget tidligere fikk det andre Fripasset, og valgte å bruke det i den etappen.
 • En brun ⊃ eller en cyan ⋑ indikerer at laget brukte en av de to U-svingene. En brun ⊂ eller en cyan ⋐ indikerer at laget ble U-svingt.
 • Et understreket etappenummer indikerer at det ikke var obligatorisk hvile mellom etappene og ble beordret videre. Førsteplassen fikk en premie i den etappen.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premiene ble gitt til laget som kom på førsteplass i den etappen. Alle reisepremiene ble sponset av Travelocity.

 • Etappe 1 − To Fripass - et hjelpemiddel som laget kan bruke til å hoppe over en oppgave helt fram til den åttende etappen. Det andre Fripasset, må de gi til et annet lag før slutten av fjerde etappe.
 • Etappe 2 − Tur for to til Turks- og Caicosøyene.
 • Etappe 3 − Tur for to til Costa Rica.
 • Etappe 4$5 000 hver.
 • Etappe 5 − Tur for to til Hawaii.
 • Etappe 6 − Tur for to til Anguilla.
 • Etappe 7 − Tur for to til Paris.
 • Etappe 8 − Hver sine valgfrie kjøretøy fra Ford Eco-Boost-serien.
 • Etappe 9$7 500 hver.
 • Etappe 10 − Tur for to til Cancún.
 • Etappe 11 − Tur for to til Aruba.
 • Etappe 12$1 000 000

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (USA → Chile)[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for The Amazing Race 23.
I Iquique, fant lagene sesongens første pit-stop ved Teatro Municipal de Iquique.

I sesongens første Veisperring, måtte et lagmedlem ta en taxi og fortelle sjåføren til å følge partneren, som tandem-paraglidet fra Alto Hospicio ned til enten Playa Brava eller Huayquique Beach (avhengig av hvilken gruppe med lag som ankom). Når lagene ble gjenforent på stranden, ville hoppmesteren gi dem neste ledetråd. I etappens andre Veisperring, måtte den som paraglidet velge en robåt og ro rundt i Iquiques havn i jakten etter fisk. Blant hundrevis av fiskebåter, måtte de finne en av tre fiskebåter som hadde fisk. Hver av dem hadde et begrenset antall fisk. Når de hadde levert fem fisk til fiskehandleren, ville han gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved startstreken, måtte lagene velge en Ford C-Max og bruke Ford Sync-systemet til å ringe et nummer for å få vite deres neste destinasjon; Iquique, Chile. I beskjeden fra Javier, kontakten deres i Chile, ble de informert om at det første flyet hadde begrenset antall plasser.
 • Etter ankomst i Iquique, måtte lagene finne Javier ved Alto Hospisio for å få neste ledetråd.

Etappe 2 (Chile)[rediger | rediger kilde]

I Atacamaørkenen, gjennomførte lagene Veivalget, som hadde utgangspunkt i regionens saltgruveindustri.

I sesongens første Veivalg, måtte lagene velge mellom Mining (Gruvedrift) eller Brining (Lage Saltlake). I begge veivalgsoppgavene, måtte lagene sykle til en saltgruve i Tarapaca-saltsletten. I Mining, måtte lagene knuse saltblokker med øks og slegger til de fant en med neste ledetråd. I Brining, måtte lagene tilsette nok salt i et vannbasseng til de oppnådde oppdrift og kunne flyte komfortabelt og lese den lokale avisen. Når gruvearbeideren mente de var passende avslappet, ville han gi dem neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem ta på seg rollen som en lustrabota, en chilensk skopusser. Først måtte de pusse skoene til en ventende kunde ved en merket skopusserstasjon. Etter å ha pusset skoene, måtte de pakke sammen alt utstyr ved skopusserstasjonen, og frakte den seks kvartaler til lagringsdepotet ved Merced 838 for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

Etappe 3 (Chile → Portugal)[rediger | rediger kilde]

I Lisboa, besøkte lagene Padrão dos Descobrimentos for å gjennomføre den ene Veivalg-oppgaven.
 • Airplane silhouette.png Santiago (Comodoro Arturo Merino Benitez internasjonale lufthavn) til Lisboa, Portugal Portugal (Lisboa Portela lufthavn)
 • Lisboa (Martim Moniz-plassen)
 • Lisboa (Miradouro das Portas do Sol)
 • Lisboa (Museu Nacional dos Coches) >Veivalg< Fliser eller Mil
 • Lisboa (Parque Florestal de Monsanto − Clube Portuges de Tiro a Chumbo) >Veisperring< Hvem er flink med slynger og piler?
 • Sintra (Castelo dos Mourous) >Pit-Stop (Etappe 3)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Tiles (Fliser) eller Miles (Mil). I Tiles, måtte lagene legge et stort puslespill av mange fliser. Når delene lå riktig, ville flisemesteren gi dem neste ledetråd. I Miles, måtte lagene bruke et stort navigasjonsinstrument til å kartlegge avstanden som Ferdinand Magellan brukte på sin berømte reise på det store kartet ved Padrão dos Descobrimentos. Når de var innenfor 500 nautiske mil, ville en Magellan-imitator gi dem neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem ta på seg en rustning, og ved å bruke en stor ballista, måtte de treffe en av ti skjold som stod 50 meter unna. Når de hadde truffet en, ville ridderen hente skjoldet, som hadde neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Etter ankomst i Lisboa, måtte lagene dra til Martim Moniz-plassen og ta en trikk opp bakken til Miradouro das Portas do Sol. Der måtte de finne en fado-gruppe som ville gi dem neste ledetråd: et maleri av ambassadørvognen sendt av kong Johan V av Portugal til pave Klemens XI. Lagene måtte finne ut at de måtte dra til Museu Nacional dos Coches.
 • Ved Museu Nacional dos Coches, måtte lagene finne vognen som var på maleriet for å finne neste ledetråd.

Etappe 4 (Portugal → Norge)[rediger | rediger kilde]

I Svolvær, gjennomførte lagene Veivalget, som hadde utgangspunkt rundt tørrfiskindustrien.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Hang Your Heads (Heng med hodet) eller Hammer of the Cods (Hamre torsk). I Hang Your Heads, måtte lagene binde sammen seks snorer med ti fiskehoder. Deretter måtte de frakte dem med trillebåre til merkede fiskehjeller. Når de var hengt skikkelig opp til tørk, ville fiskeformannen gi dem neste ledetråd. I Hammer of the Cods, måtte lagene samle 15 par torsk fra 10 meter høye fiskehjeller. Deretter måtte de bære dem til et tørrfisklager, der de måtte slå dem med en stor hammer for å lage 1 kg tørrfisk uten bein. Når de hadde veid opp riktig mengde, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem ta på seg våtdrakt og strikkhoppe fra Henningsværbroen og svinge i enden av et tau på 27 meter. Når de var klare, måtte de hekte seg av og falle ned i vannet og svømme til en bøye med neste ledetråd. Etter å ha hentet ledetråden, måtte de svømme til båten, der det andre lagmedlemmet satt og ventet.

Tilleggsoppgaver:

 • Etter Veivalget, måtte lagene dra med RIB-gummibåter til Henningsvær.
 • Etter Veisperringen, måtte lagene velge en Ford Ranger og kjøre til et steinbrudd. Der måtte de feste bilen til en slede med en stor granittstein. De måtte dra den langt nok til å finne neste ledetråd og en pose med vikingmynter, som de ville trenge senere i kappløpet.

Etappe 5 (Norge → Polen)[rediger | rediger kilde]

I Polen, fant lagene etappens pit-stop på Europas lengste trepir, piren i Sopot.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Pose (Posere) eller Polka. I Pose, måtte lagene ta på seg kostyme og kopiere posituren til den historiske bronsestatuen av Neptun for å få penger av tilskuere. Når lagene hadde samlet inn 75 zloty, ville skulptøren gi dem neste ledetråd. I Polka, måtte lagene ta på seg tradisjonell, polsk kostyme og lære og framføre en polkadans. Når instruktøren var fornøyd med framføringen, ville hun gi dem neste ledetråd. Etter begge Veivalgsoppgavene, måtte lagene gå med kostymene til etappens slutt. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem besøke den lengste boligblokken i Polen. Ut ifra en liste med 12 adresser, måtte de finne en leilighet som serverte en tradisjonell, rosefylt berlinerbolle kalt paczki. Når de hadde tatt en bit med den riktige smaken, som hadde rød fyll, fikk de neste ledetråd. Lagene kunne bli straffet, hvis de hadde dårlige manerer.

Tilleggsoppgave:

 • Etter Veivalgsoppgaven, måtte lagene lete langs Motława etter formannen for middelalderkranen for å få neste ledetråd.

Etappe 6 (Polen → Østerrike)[rediger | rediger kilde]

I Wien, fant lagene sesongens sjette pit-stop ved Schönbrunns Gloriette.
 • BSicon lDAMPF.svg Gdańsk (Gdańsk Główny jernbanestasjon) til Wien, Østerrike Østerrike (Wien Meidling jernbanestasjon)
 • Wien (Wiener Staatsoper) >Snarvei< >Veivalg< Lysbrigade eller Maskerade
 • Wien (Palais Augarten) >Veisperring< Hvem er en korgutt?
 • Wien (Schönbrunn − Labyrint)
 • Wien (Schönbrunn − Gloriette) >Pit-Stop (Etappe 6)<

I sesongens første Snarvei, måtte lagene dra til Donauturm. Der måtte begge på laget gjennomføre et 167 meter høyt strikkhopp for å få neste ledetråd. Men i tilfelle dårlige forhold, ble lagene informert om at oppgaven ikke ville være tilgjengelig før det ble optimale forhold igjen, slik at de kunne gjennomføre oppgaven trygt. Første laget som gjennomførte oppgaven, vant Snarveien. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Light Brigade (Lysbrigade) eller Masquerade (Maskerade). I Light Brigade, måtte lagene dra til Efesosmuseet. Der måtte de kle seg ut som hofftjenere og sette sammen en krystallysekrone. Hvis hushovmesteren var fornøyd med arbeidet, ville han gi dem neste ledetråd. Hvis de ikke klarte det på første forsøk, ville hushovmesteren knuse lysekronen, og lagene måtte begynne på nytt. I Masquerade, måtte lagene dra til Palais Lobkowitz. Der måtte de ta på seg fine masker og gå på et wienerball. De måtte gå inn i et ballsal, der dansere hadde på seg masker med små forskjeller i farge og mønster. Ved å se nøye på detaljene, måtte lagene finne det dansende paret som hadde samme maske som dem. Når vertinnen sa de hadde et perfekt match, ville hun gi dem neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem delta i Wiener Sängerknaben og synge «Die Forelle» av den berømte komponisten Franz Schubert. De ville bli bedømt etter sin tyske uttale og musikalitet. Når dirigenten følte de hadde levert en flott forestilling, ville han gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Wiener Staatsoper, måtte lagene finne en mann utkledd som Rigoletto. Han ville føre dem til kostymeavdelingen for å gi dem neste ledetråd.
 • Ved Schönbrunn, måtte lagene lete i hagelabyrinten etter neste ledetråd.

Etappe 7 (Østerrike → De forente arabiske emirater)[rediger | rediger kilde]

I Abu Dhabi, besøkte lagene Yas Viceroy Abu Dhabi Hotell for å gjennomføre første del av Veisperringen.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Sort it Out (Sorter det) eller Sew it Up (Sy det sammen). I Sort it Out, måtte lagene gå gjennom et overveldende utvalg av dadler, velge de riktige, og ved hjelp av et ferdig utstillingsbrett med dadler, lage et flott brett med dadler. Når de hadde laget brettet lik utstillingsbrettet, fikk de neste ledetråd. I Sew it Up, måtte lagene sette sammen et tradisjonelt fiskegarn. Når kapteinen mente det var klart til bruk, ville han gi dem neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem først rappellere 70 meter utfor hotellet Yas Viceroy Abu Dhabi. Deretter måtte de sitte seg i en Le Mans Prototype-racerbil med en profesjonell sjåfør. Mens de kjørte rundt banen, måtte de se etter navnet på Abu Dhabis Grand Prix rekordholder og hans rekordtid (Sebastian Vettel, 1:40.279). Når de hadde levert riktig informasjon til pit crew-sjefen, ville han gi dem neste ledetråd. Gav de feil informasjon, måtte de kjøre en ny runde helt til de fant riktig svar.

Tilleggsopplysninger:

 • I løpet av pit-stop, ble lagene flyttet til Stadtpark for å begynne denne etappen.
 • Ved Sjeik Zayed-moskeen, måtte de kvinnelige deltagerne ta på seg abaya før de kunne gå inn i moskeen.

Etappe 8 (De forente arabiske emirater)[rediger | rediger kilde]

I Al Ain, dro lagene til fjellet Jebel Hafeet for å finne etappens pit-stop.
 • Yas (Yas Marina Circuit − Pit Row Garasje)
 • Al Khatim-ørkenen (Bou Thib Endurance Village)
 • Al Ain (Al Ain-oasen) >Veivalg< Bryllupsgjester eller Skjønnhetskonkurranse
 • Al Ain (Al Jahili-tårnet) >Dobbel U-sving< Nicole & Travis u-svingte Leo & Tim & Marie u-svingte Nicky & Kim
 • Al Ain (Wadi Adventure) >Fartsdump (Nicky & Kim)< >Veisperring< Hvem liker raske stryk?
 • Al Ain (Jebel Hafeet − Mercure Grand Hotel) >Pit-Stop (Etappe 8)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Wedding Guests (Bryllupsgjester) eller Beauty Contest (Skjønnhetskonkurranse). I Wedding Guests, måtte lagene tilberede den tradisjonelle matretten machbūs. De måtte samle ingrediensene, tilberede dem etter oppskriften og så levere dem til en matlagningsstasjon. Når kokken mente at den var riktig laget, måtte de servere den til bryllupsgjestene for å få neste ledetråd. I Beauty Contest, måtte lagene velge en kamel til en skjønnhetskonkurranse, ved å følge noen retningslinjer. Når de hadde funnet en kamel, måtte de kle den i arabiske pynt og presentere den for dommere. Hvis dommerne var fornøyd med valget av kamel, fikk de neste ledetråd. Som Fartsdump i denne etappen, måtte Nicky & Kim svømme over et bølgebasseng, som lagde en bølge på to meter hvert 90. sekund. Hvis de unngikk å falle ned og kom seg over på andre siden, kunne de fortsette kappløpet. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem padle ned verdens største menneskelagde stryk. Mens de padlet, måtte de samle tre forskjellige flagg som hang over strykene. Når de hadde samlet alle tre flaggene, ville guiden gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • I begynnelsen av etappen, måtte lagene bruke vikingmyntene som de fikk i Norge til å finne en kode som ville åpne en Ford Explorer, som var deres transportmiddel i denne etappen.
 • Ved Al Khatim-ørkenen, måtte lagene kjøre en sandbuggy langs en merket rute til de fant en ledetrådboks med ledetråd i.
 • Før lagene kunne gå inn i Al Ain-oasen, måtte lagene parkere bilen ved Al Ain Nasjonalmuseum.
 • Ved Al Ain-oasen, måtte lagene lete etter neste ledetråd, som hang oppe i palmer. Lagene måtte få lokale treklatrere til å få ned neste ledetråd.

Etappe 9 (De forente arabiske emirater → Indonesia)[rediger | rediger kilde]

I Lembang, fant lagene etappens pit-stop ved Bosscha-observatoriet.
 • Airplane silhouette.png Abu Dhabi (Abu Dhabi internasjonale lufthavn) til Bandung, Indonesia Indonesia (Husein Sastranegara internasjonale lufthavn)
 • Cileunyi (Landsbyen Cikandang Bukkearena)
 • BSicon lDAMPF.svg Rancaekek (Rancaekek Jernbanestasjon) til Bandung (Bandung Jernbanestasjon) >Veivalg< For elefanter eller For fugler
 • Padasuka (Saung Angklung Udjo) >Veisperring< Hvem har peiling på angklung?
 • Lembang (Bosscha-observatoriet) >Pit-Stop (Etappe 9)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom For the Elephants (For elefanter) eller For the Birds (For fugler). I For the Elephants, måtte lagene dra til Simpang-markedet og kjøpe åtte vannmeloner, to klaser bananer, et dusin søtpoteter og fem stilker med sukkerrør før de dro til Kebun Binatang Zoo. Der, etter å ha fraktet maten på en tralle, måtte de mate elefantene for å få neste ledetråd. I For the Birds, måtte lagene hente to dvergpapegøyer fra Kios Pak Dedi ved Sukahaji-markedet og levere dem til en «Fuglesang Grand Prix» ved Khitan Sumber Sari-arenaen. Der måtte de gå inn i arenaen og få fuglene til å synge. Når de hadde fått poeng, ville dommeren gi dem neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem sette sammen en angklung, et indonesisk instrument laget av bambusrør. Når rammen var montert riktig, de åtte notene var i riktig rekkefølge og de kunne spille en hel oktav, ville en ung elev gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • I Cileunyi, måtte lagene finne en merket lastebil, hente to Priangan-sauebukker og ta dem med til en tradisjonell festival. Når bukkene deres hadde stanget hodet mot hverandre, måtte de få dem opp i lastebilen igjen for å få neste ledetråd.

Etappe 10 (Indonesia)[rediger | rediger kilde]

Ved Tangkuban Perahu, gjennomførte lagene etappens Veisperring, der et lagmedlem måtte hardkoke egg i et vulkansk kilde.
 • Parongpong (Ciwangun Indah-leiren – Gatebod)
 • Subang (Tangkuban Perahu − Kawah Domas-krateret) >Veisperring< Hvem føler seg hardkokt?
 • Subang (Tangkuban Perahu − Kawah Ratu-krateret) >Veivalg< Mal din partner eller Vend over ett nytt blad
 • Cisaura (Cimahi-fossen) >Pit-Stop (Etappe 10)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem hardkoke egg i en vulkansk kilde. Først måtte de hente 60 egg og kjøre åtte minutter med en lokal taxi til krateret. Når de hadde kokt et dusin, måtte de dra tilbake, der eggmannen ville dele dem. Hvis eggene var hardkokte, ville de få neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Paint Your Partner (Mal din partner) eller Turn Over a New Leaf (Vend over et nytt blad). I Paint Your Partner, måtte lagene pynte hverandre som en javanesisk brud uten å bruke et speil. Når skjønnhetseksperten mente de var klare til å gifte seg, ville han gi dem neste ledetråd. I Turn Over a New Leaf, måtte lagene kle seg ut som teplukkere og lete gjennom temarkene etter en tesaks. Når de hadde levert den til formannen, ville de få neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • Ved Ciwangun Indah-lerien, måtte hvert lagmedlem spise en porsjon med grillet kongekobra. Når de hadde spist opp denne delikatessen, ville de få neste ledetråd.

Etappe 11 (Indonesia → Japan)[rediger | rediger kilde]

I Tokyo, besøkte lagene Gotokuji-tempelet, kjent for sitt store Maneki-neko-samling, for å finne en ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Knock It Down (Slå dem ned) eller Call It Up (Ring opp). I Knock It Down, måtte lagene dra til Tokyo Media City. Der måtte de plukke opp fire store bowlingkjegler og delta i et japansk gameshow kalt «Den menneskelige bowlIngkulen». Vekselsvis måtte begge på laget skli ned på en tube og inn i et sett med bowlingkjegler. Når de hadde klart strike, ville gameshow-verten gi dem neste ledetråd. I Call It Up, måtte lagene dra til Kinuta Park. Der måtte de dykke i en populær kunstinstallasjon, telefonkiosker fylt med vann og gullfisk. En på laget måtte ta på seg badedrakt og en gullfiskformet badehette og deretter hoppe opp i telefonkiosken, slå et angitt nummer og lytte til en beskjed («Velkommen til Tokyo. Wasabi taberu»). Etter å ha hørt beskjeden, måtte de si beskjeden til partneren, som måtte løpe til en dommer og for å gjenfortelle beskjeden. Hvis de hadde riktig, ville dommeren gi dem neste ledetråd. Som Fartsdump i denne etappen, måtte Leo & Jamal bli med en gruppe ansatte fra en dyrehage, og hjelpe til med fange et «rømt nesehorn» fra en dyrehage. Når neshornet var fanget, kunne de fortsette kappløpet. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem bygge en robot, ved hjelp av et sett med papprør og en miniatyrmodell som guide. Når ingeniøren godkjente arbeidet, ville hun gi dem neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av pit-stop, ble lagene flyttet til Sheraton Bandung for å begynne denne etappen.

Tilleggsoppgave:

Etappe 12 (Japan → USA)[rediger | rediger kilde]

Lagene dro til Alaskas hovedstad, Juneau, for å gjennomføre finaleetappen i The Amazing Race 23.
 • Shinjuku (Shinjuku Central Park)
 • Airplane silhouette.png Tokyo (Narita internasjonale lufthavn) til Juneau, Alaska Alaska, USA USA (Juneau internasjonale lufthavn)
 • BSicon BOOT.svg Douglas Island (Douglas Island Harbor) til Mendenhall Valley (Grizzly Bar) >Veisperring< Hvem har mel i siktet?
 • Mendenhall Valley (Norris-breen)
 • BSicon BOOT.svg Hoonah (Øy)
 • Juneau (Blueberry Hills Trailhead)
 • Juneau (Enden av North Douglas Highway − Outer Trail) >Pit-Stop (Etappe 12)<

I sesongens siste Veisperring, måtte et lagmedlem bli med i en simulering av et forsyningsslipp. De måtte sette seg i et småfly, og i en fart av 100 km/t og minst 46 meter over bakken, måtte de slippe en melpose på et merket område. Når de traff målskiven, ville piloten gi dem neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av pit-stop, ble lagene flyttet til Shinjuku Central Park for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgaver:

 • Etter Veisperringen, måtte lagene fly med helikopter til Norris-breen, der de skulle delta i en isekspedisjon. Når de landet, måtte de velge en fjellfører og gå til isbreen. Der måtte de lete etter neste ledetråd blant flere falske ledetråder, som var frosset inn i isen. De måtte bruke en isøks til å hakke den ut.
 • Etter å ha funnet ledetråden ved isbreen, måtte lagene padle en kajakk til en merket øy for å finne neste ledetråd.
 • Etter å ha funnet ledetråden på den merkede øyen, måtte lagene dra med helikopter tilbake til Juneau.
 • Ved Blueberry Hills Trailhead, måtte lagene bygge en vegg av totempåle, ved å stave navnene på valutaen i alle landene de hadde besøkt i kronologisk rekkefølge:

Når pengene var i orden, ville de få sin siste ledetråd.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]