Hjelp:Portal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Wikipedia er et prosjekt hvor vi skriver og bruker en encyklopedi sammen. Målet er å lage et leksikon med åpent innhold på alle språk. Det betyr at innholdet er fritt tilgjengelig for enhver å distribuere og bruke. For flere hjelpesider se Hjelp:Portal/Mer hjelp.

Snarvei:

Wikipedia Hjelp

  rediger Nye brukere
  rediger Redigere en side
  rediger Bruke Wikipedia
  rediger Ressurser

Avanserte ressurser:


Spørsmål og problemer

Tips

Still et spørsmål
Finn ut hvor man kan stille spørsmål

Ofte stilte spørsmål
Vanlige spørsmål, besvart

Kontakt Wikipedia
Presse, lisensiering og andre spørsmål

Crystal Clear app ktip.svg
Oppdater, så får du kanskje et annet tips
Har du funnet en rød lenke?
Røde lenker betyr at lenken ikke fører til en artikkel enda. Hvis du trykker på lenken og oppdager en skrivefeil i artikkeltittelen over redigeringsviduet kan du trykke avbryt eller nettleserens bakoverknapp. Trykker du «Rediger» startes VisualEditor og du kan bare trykke på lenken og deretter «rediger». Søk på artikkelnavnet du forventet å finne i boksen som dukker opp. Hvis det dukker opp en artikkel var det bare en skrivefeil. «Rediger kilde» vil åpne redigeringsviduet for wikitekst. En lenke i wikitekst skrives [[lenkemål|lenketekst]]. Hvis det ikke finnes en artikkel som heter det samme som «lenkemål» vil lenken bli rød. Trykk «rediger kilde» og finn lenken i teksten.

Hvordan få mer hjelp

Om du lurer på noe, så prøv først å kontakte en av brukerne på hennes/hans brukerside. Dersom du velger lenken for «siste endringer» til venstre, vil du få se en liste over de siste artiklene som har blitt redigert, og da ser du også hvilke brukere som er aktive. Klikk på «diskusjon» (til høyre for ett av brukernavnene på listen). Da kommer du til brukerens diskusjonsside. Pass imidlertid på å ikke velge CommonsDelinker eller en bruker med navn som slutter på "bot", fordi disse brukerne er automatiske dataprogrammer og ikke menneskelige brukere. Klikk på fanen "Nytt emne" øverst på siden. Skriv spørsmålet ditt i tekstboksen som kommer fram, og klikk på Lagre siden. Gå tilbake til den samme siden etter en stund for å se etter svar. Du kan også prøve på IRC her!

Still et spørsmål på Wikipedia:Nybegynnerforum eller Wikipedia:Torget hvis du ikke får svar andre steder.

Ta kontakt