Call of Duty: WWII

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Call of Duty: WWII
Logo Call of Duty WWII zweifarbig.svg
UtviklerSledgehammer Games og Raven Software
UtgiverActivision
DistributørHumble Store og Steam
SerieCall of Duty
SpillmotorIW Engine
PlattformMicrosoft Windows, PlayStation 4 og Xbox One
Utgivelse3. november 2017[1]
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusEnspiller,[2] flerspiller,[2] samarbeid
Aldersgrense18
Nettstedwww.callofduty.com/wwii

Call of Duty: WWII er et førstepersonsskytespill utviklet av Slegdehammer Games og publisert av Activision til PlayStation 4, Xbox One og Microsoft Windows.[3]

Det er det fjortende spillet i serien,[4] og det første spillet i serien som er satt til andre verdenskrig siden Call of Duty: World at War, gitt ut i 2008.[5] Spillet viser den europeiske siden av krigen. Kampanjen er sentrert rundt en gruppe i 1. infanteriedivisjon, og følger kampene sine på Vestfronten, mens flerspillermodusen utvides på ulike fronter som ikke er sett i kampanjen. Spillet ble lansert 3. november 2017.[6]

I enkelte deler av spillet kan fiendtlige soldater bli tatt til fange, og skadde allierte soldater kan bli dratt i sikkerhet. I andre deler av spillet er det mulig å kontrollere forskjellige kjøretøy. Et spill-modus kalt «Nazi Zombies» er også lagt til spillet, og handler om det tredje riket som gjør et desperat forsøk på å snu krigens tidevann ved å skape en udødelig hær av zombier i de siste stadiene av verdenskrigen.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Den 6. juni 1944 går en amerikansk soldat, Ronald «Red» Daniels, i land ved Normandie sammen med resten av hans tropp, som blant annet består av Robert Zussman, menig soldat Drew Stiles, Frank Aiello, sersjant William Pierson, og løytnant Joseph Turner. Men kort tid etter å ha gått i land blir Zussman knivstukket av en tysk soldat, noe som resulterer i sykehus-innleggelse i flere uker. Zussman kommer tilbake til militærtjeneste i tide for den amerikanske Operasjon Cobra, hvor amerikanske soldater lykkes med å gjenvinne en fransk by.

De amerikanske soldatene beordres deretter av oberst Davis til å gjennomføre en operasjon sammen med britiske spesialsoldater, major Arthur Crowley og Vivian Harris for å stoppe et tysk pansertog som inneholder raketter av typen V2. En uke senere må de infiltrere en tysk garnison i Paris. Soldatene får også ordre om å ta over kontroll av et tysk-okkupert hotell, hvor de oppdager en gruppe sivile som forsøker å gjemme seg i hotellets kjeller.

Nazi-zombier[rediger | rediger kilde]

En østerriksk ingeniør, Marie Fischer, sendes på oppdrag til hjembyen Mittelberg av sin kommanderende offiser, major Hank Rideau. Hun skal finne igjen en rekke gjenstander stjålet av nazistene for eksperimentering, samt redde broren sin Klaus. Klaus har mot sin vilje måtte arbeide for en vitenskapsmann Peter Straub og våpen-ekspert oberst Heinz Richter angående et prosjekt for å utnytte en ny energi kalt Geistkraft for å hjelpe nazistenes krigsinnsats. Marie blir ledsaget av skotsk historie-professor og kunst-tyv Drostan Hynd, en fransk motstandsagent Olivia Durant, og amerikansk US Army-kaptein Jefferson Potts, som alle har betydelig kunnskap om stjålet kunst og andre relikvier.

tog underveis til Mittelberg blir gruppen imidlertid angrepet av en uidentifisert kolossal skapning. Marie blir snart skilt fra resten av gruppen, og søker midlertidig tilflukt i et lite hus i nærheten. Hun må slåss mot horder av døde tyske soldater gjenopplivet ved hjelp av Geistkraft, til hun er i stand til å ta seg til en landsby i nærheten. Etter å ha gjenforent seg med de andre, fortsetter Marie og mannskapet til en skjult bunker i landsbyen - hvor Straub har satt opp et laboratorium.

Der må de slåss mot Straub's horde av zombier. De møter deretter den uidentifiserte gigantiske skapningen fra tidligere, en humanoid-lignende sammensmelting av mange forskjellige kroppsdeler sydd sammen - kalt Panzermörder. Nazistene planlegger å slippe løs zombier over hele Europa. USAs daværende president Harry S. Truman autoriserer Rideau, nå utnevnt til general, å grunnlegge Bureau of Archaic Technologies, en spesiell arbeidsgruppe for å bekjempe denne nye trusselen fra zombiene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.igromania.ru/game/26147/-; besøksdato: 11. juni 2020.
  2. ^ a b Steam, 1.0.0.73, 12. september 2003, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 
  3. ^ «Call of Duty: WWII for PlayStation 4 (2017) - MobyGames». MobyGames. Besøkt 9. februar 2018. 
  4. ^ «Call of Duty series». MobyGames. Besøkt 9. februar 2018. 
  5. ^ Campbell, Colin (21. april 2017). «Call of Duty: WWII confirmed, full reveal next week». Polygon. Besøkt 9. februar 2018. 
  6. ^ «Call of Duty: WWII (2017) PlayStation 4 release dates - MobyGames». MobyGames. Besøkt 9. februar 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.