Unni Kristin Skagestad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Unni Kristin Skagestad
Født8. sep. 1958[1]Rediger på Wikidata (65 år)
BeskjeftigelseSkuespiller, filmskuespiller Rediger på Wikidata
FarReidar Skagestad
SøskenGard Skagestad
NasjonalitetNorge
IMDbIMDb

Unni Kristin Skagestad (født 8. september 1958) er en norsk skuespiller og foredragsholder i formidling og retorikk.

Hun gikk ut av Statens teaterhøgskole 1982 og debuterte samme år på Nationaltheatret. Ved Rogaland Teater spilte hun blant annet Arlie i Slippe fri av Marsha Norman og Audrey i Little Shop of Horrors av Howard Ashman og Alan Menken. På Lilla Teatern i Helsingfors spilte hun hovedrollen Johanna i Flykt mot norr av Klaus Mann og Solveig i Peer Gynt av Henrik Ibsen spilte hun ved Nationaltheatret 1985-1986. 

Hun ble ansatt ved Den Nationale Scene i Bergen i 1986 og spilte her flere ledene roller, blant annet Ho i Og aldri skal vi skiljast av Jon Fosse, Maureen i Skjønnhetsdronningen av Martin McDonagh, Teresita i Livets Spil av Knut Hamsun, Katerina i Tordenværet av Ostrovskij, May i Steg av Samuel Beckett, Prinsesse Budur i Arabiske Netter av Mike Alfreds, Kassandra, Elektra og Pallas Athene i Orestien av Aiskhylos, samt Ofelia i Hamlet av William Shakespeare, Solveig i Peer Gynt av Henrik Ibsen, Gina i Vildanden av Henrik Ibsen, Jelena i Onkel Vanja av Anton Tsjekhov, Lydia Munthe i Hellemyrsfolket av Amalie Skram og Gunnar Staalesen, Skjønnheten i Timen da vi ikke visste noe om hverandre av Peter Handke.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Unni Kristin Skagestad har også gjort flere roller i radioteateret, har skrevet manus og hatt regi på flere oppsetninger etter studier ved University of Minnesota og Montana State University i USA. Blant disse manus og regi for TV-produksjon i Nepal. 

Unni Kristin Skagestad er datter av Reidar Skagestad og Hermine Bernhoft Osa Skagestad, søster av skuespiller Gard Skagestad og Liv Hege Skagestad. Bosatt i Oslo.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-ID nm0803759, besøkt 10. juli 2016[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]