Wikipedia:Tinget

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arkiv
Arkiv
Tidligere arkiv

Arkiv fra før 2007
Arkiv fra 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019

2020

januar
februar
mars
april
mai
juni
juli
august
september

Oppslagstavle +

Nominert til Utmerket artikkel 14. sept – Norges motorveier er nominert til Utmerket artikkel.


Nominert til Anbefalt artikkel 12. sept – Benjamin Ferencz er nominert til Anbefalt artikkel.


Nominert til Utmerket artikkel 10. sept – Lotte Reiniger er nominert til Utmerket artikkel.


Nominert til Utmerket artikkel 7. sept – Den sjette masseutryddelse er nominert til Utmerket artikkel.


Månedens konkurranse 1. september 2020 – Kulturminner i Norge er månedens konkurranse.


Nedgradering av anbefalt artikkel 9. juni 2020 – Italienisering er foreslått nedgradert fra sin status som Anbefalt artikkel.


Nedgradering av utmerket artikkel 9. juni 2020 – Man er foreslått nedgradert fra sin status som Utmerket artikkel.


Nedgradering av anbefalt artikkel 9. juni 2020 – Hannibal Lecter er foreslått nedgradert fra sin status som Anbefalt artikkel.


Nedgradering av anbefalt artikkel 9. juni 2020 – Lars Skrefsrud er foreslått nedgradert fra sin status som Anbefalt artikkel.


Nedgradering av anbefalt artikkel 9. juni 2020 – Engelsk er foreslått nedgradert fra sin status som Anbefalt artikkel.


Nedgradering av anbefalt artikkel 9. juni 2020 – Japan er foreslått nedgradert fra sin status som Anbefalt artikkel.


Nedgradering av anbefalt artikkel 15. mai 2020 – Serumløpet til Nome er foreslått nedgradert fra sin status som Anbefalt artikkel.


Redigeringskrig?[rediger kilde]

Det er antydninger til redigeringskrig i artikkelen om Jon Grepstad. Er en del diskusjon rundt språkbruk. Samt en bruker som hevder han ikke har tilgang til diskusjonsider(?) Znuddel (diskusjon) 3. sep. 2020 kl. 12:08 (CEST)

Hmm, kan jo se ut som denne brukeren ihvertfall tidligere har gjort redigeringer fra sin brukerprofil i andre navnerom enn i hovednavnerommet. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 3. sep. 2020 kl. 20:57 (CEST)

Bilder - NM i friidrett (og Skoda Enyaq)[rediger kilde]

Til helgen er det NM i friidrett 2020 i Bergen, er det noen sjans for at noen foto-wikipedianere får tatt bilder av utøvere der? Ssu (diskusjon) 15. sep. 2020 kl. 13:56 (CEST)
PS: Fikk fylt opp litt på Commons:Category:Škoda Enyaq i dag :-)

Nope, ikke åpent for publikum... Ssu (diskusjon) 15. sep. 2020 kl. 14:31 (CEST)
Jeg søkte om å få akkreditering, men fikk avslag grunnet corona (maks 200 personer utenom utøverne). --- Løken (diskusjon) 15. sep. 2020 kl. 14:37 (CEST)
Synd, men veldig god tanke! Ssu (diskusjon) 15. sep. 2020 kl. 14:46 (CEST)

Kategorisering etter tidligere fylker[rediger kilde]

Wikipedia:Sletting/Kategori:Tidligere kirker i Aust-Agder og tilsvarende slettediskusjoner i september 2020 ble avsluttet med spørsmålet «Ingen konsensus for sletting. Slik dobbelkategorisering bør kanskje diskuteres på et overordnet plan?» fra admin. Argumentene står i slettediskusjonen så jeg skal ikke gjenta dem her. Men det er prinsipiell problemstilling og ikke bare spørsmål om (tidligere) kirker. --Vennlig hilsen Erik d.y. 16. sep. 2020 kl. 00:45 (CEST)

Jeg registrerer at det nå skjer flytting av stortingsrepresentanter til nye fylker. Jeg synes dette er problematisk. Spesielt ettersom det ikke lenger er samsvar mellom fylker og valgdistrikter. Det er ingen på Stortinget som representerer Viken, det har aldri vært det, og det vil heller ikke være det kommende fem år. Nå skal det sies at vi allerede før dette har et forenkla kategorisystem på Commons for fylkesfordeling. Vi bruker de «nye» fylkesnavna også for tida med eldre amtsnavn, og vi bruker også fylkesnavna for de gamle bykretsene og enkeltmannskretsene. (Unntak: Members of Stortinget from Trondheim and Levanger‎.) Jeg tenker likevel at dette er mindre problematisk enn de endringene som nå gjøres. Hilsen GAD (diskusjon) 18. sep. 2020 kl. 10:16 (CEST)
Formelt er det ingen stortingsrepresentanter fra Viken, dessuten er fylkene valgkretser minst en periode til. Personlig synes jeg at også historiske valgkretser som Trondhjem og Levanger bør ha egne kategorier. Vennlig hilsen Erik d.y. 18. sep. 2020 kl. 11:13 (CEST)
Jeg synes det er fordummende å fjerne historien på denne måten. Vi har nå gjort et arbeide med å få kobinger til Utdanningsdirektoratets Nasjonalt skoleregister for skoler i Wikidata. Hvis vi der ser på Hurum Vidergående Steinerskole med adresse Skoledalen 3, 3482 TOFTE, er den registrert under Hurum (Nedlagt) i Buskerud (Nedlagt), for det var der den var da den selv ble nedlagt. Den var aldri en skole i Asker, selv om det er der Tofte ungdomsskole med adresse Skoledalen 89, 3482 TOFTE i dag ligger.
Tilsvarende blir det med valgkretser til Stortinget og der er jeg enig med Erik d.y.. Haros (diskusjon) 18. sep. 2020 kl. 11:37 (CEST)
Et punkt som kanskje ble brakt opp i kirkediskusjonen var at kirken har en egen tradisjon med regional inndeling i bispedømmer og prostier, (i teorien) uavhengig av sekulære trender og slikt. Vi har ikke noen Kategori:Tidligere kirker i Agder og Telemark bispedømme, men det virker nesten mer logisk å ha enn tidligere kirker i Aust- og Vest-Agder.
Er ellers enige i det om at stortingsrepresentanter fortsatt representerer sine valgkretser og bør kategoriseres under disse. Sam Vimes (diskusjon) 18. sep. 2020 kl. 13:04 (CEST)
@GAD: Kan du vise til eksempel på hvor stortingsrepresentanter blir flyttet til nye fylker? Kategori:Stortingsrepresentanter etter valgkrets ser ok ut etter at jeg slettet den tomme Kategori:Stortingsrepresentanter for Trøndelag. - 4ing (diskusjon) 18. sep. 2020 kl. 11:59 (CEST)
Beklager, men her har jeg blingsa med plassering av innlegget. Jeg mente å skrive på Commons, hvor slike endringer skjer – Østfold-representanter er nå Viken-representanter. Hilsen GAD (diskusjon) 18. sep. 2020 kl. 12:06 (CEST)
Og nå er dette i all vennlighet reversert på Commons. --GAD (diskusjon) 18. sep. 2020 kl. 13:23 (CEST)

Usikker på hvilket innrykk som passer her...

Relevansen av nåværende/tidligere administrative inndelinger vil variere fra tema til tema, men i mange tilfeller er det etablert praksis å bruke nåværende fylker. Det gjelder også kirker, selv om mange nåværende fylkesnavn ikke eksisterte for (i noen tilfeller) flere hundre år siden. Dette gjelder kategorier, og det å bruke aktuelle inndelinger der er ikke til hinder for å formidle nærmere geografisk beliggenhet i oppslagene (eller for den saks skyld på Wikidata). Sånn sett er dette et kvasiproblem og en egentlig for lengst avsluttet diskusjon. Når det er sagt, er det klart at kirkelig inndeling er en annen enn den verdslige, og forskjellene har økt i det siste. Det er et dilemma. Inntil nylig omfattet bispedømmene ett eller flere fylker, og bispedømmegrenser var også fylkesgrenser. Det viktigste unntaket var Oslo bispedømme, som også omfatter Asker og Bærum. Et annet unntak er Døveprostiet, som ikke er geografisk definert, men er organisert under Oslo bispedømme. Det virker i det hele tatt som om DNK ikke har bestemt seg for hvordan de skal forholde seg til regionreformen, men det er mulig de har en plan på lur som jeg ikke har fått med meg. På den annen side finnes det for eksisterende kirker kategorier knyttet til kirkelig inndeling. Ofte blir problemstillingen hvor mange kategoritrær vi skal ha, og hvem som gidder å opprettholde alle sammen. Vinguru (diskusjon) 18. sep. 2020 kl. 18:58 (CEST)