The Amazing Race 6

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Amazing Race 6 er den sjette sesongen av den amerikanske realityserien The Amazing Race. Denne sesongen fulgte 11 lag, med et pre-eksisterende relasjon, i et kappløp rundt i verden.

De forlovede modellene Freddy Holliday & Kendra Bently vant denne sesongen av The Amazing Race.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Chicagos Buckingham Fountain var startstreken for denne sesongen.

The Amazing Race 6 strakk seg 64,000 km over fire kontinenter og 10 land i løpet av 30 dager. Innspillingen begynte 13. august 2004 og var ferdig 12. september 2004. Kappløpet besøkte sju land som tidligere ikke var besøkt: Island, Norge, Sverige, Senegal, Ungarn, Etiopia og Sri Lanka.

The Amazing Race 6 var den første sesongen, der lagmedlemmene måtte gjennomføre like mange veisperringer. Ingen lagmedlemmer kunne gjennomføre mer enn seks veisperringer i løpet av kappløpet.

Denne sesongen hadde oppgaver som vannpolo, friidrett, svømming og bueskyting, øvelser som også er med i olympiske leker. Kappløpet dro også innom byer som tidligere hadde vært vertsby for olympiske leker, som Oslo, Stockholm og Berlin. Dette var mest sannsylig et resultat av Sommer-OL 2004 ble arrangert i Athen, Hellas, mens innspillingen foregikk.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperringer

Gjennomført

1 2 <3> 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Freddy & Kendra Forlovede modeller 4 8 6 5 1 1 6 2 4< 3 2> 2 1 Freddy 6, Kendra 6
Kris & Jon Kjærester i avstandsforhold 2 1 2 1 4 5 2 4 3 1 3 1 2 Kris 6, Jon 6
Adam & Rebecca Eks-kjærester 7 6 5 6 6 6 5 1ƒ 5> 4 4< 3 3 Adam 6, Rebecca 5
Hayden & Aaron Skuespillerkjærester 1 4 1 4 3 4 4 6 1 2 1 4 Hayden 5, Aaron 6
Lori & Bolo Gifte, profesjonelle wrestlere 6 5 7 3 7 7 1ƒ 3 2 5 Lori 5, Bolo 3
Jonathan & Victoria Gifte entreprenører 5 2 4 2 2 3 3 5 6 Jonathan 4, Victoria 4
Gus & Hera Far/datter 10 3 3 7 5 2 7 Gus 3, Hera 3
Don & Mary Jean Besteforeldre 9 7 8 8 8 Don 2, Mary Jean 2
Lena & Kristy Søstre 3 9 9 Lena 1, Kristy 1
Meredith & Maria Bestevenner 8 10 Meredith 0, Maria 1
Avi & Joe Venner fra high-school 11 Avi 0, Joe 0
  • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
  • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe, og ble fratatt alle pengene de hadde spart opp i løpet av løpet. I tillegg, fikk de heller ikke startpenger i neste etappe.
  • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei.
  • En gul > ved lagplassering, indikerer at laget valgte å bruke Vikeplikten. En gul < indikerer at laget måtte vike. En gul <> ved etappenunner, indikerer at det var en Vikeplikt i etappen, men at den ikke ble benyttet.

Premier[rediger | rediger kilde]

  • Etappe 1 - Tur til Hawaii.
  • Etappe 2 - Sjudagers-cruise i Alaska.
  • Etappe 3 - Sjudagers-cruise i den meksikanske rivieraen.
  • Etappe 4 - Sjudagers-cruise i Vest-Karibia.
  • Etappe 5 - Tur til Mexico.
  • Etappe 6 - Ferie til Europa.
  • Etappe 7 - Tur til Karibia.
  • Etappe 8 - Ferie til Mexico.
  • Etappe 9 - Ferie til Europa.
  • Etappe 10 - Ferie til Hawaii.
  • Etappe 11 - Tur til Karibia.
  • Etappe 12 - $1,000,000

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for den sjette sesongen av The Amazing Race.

Etappe 1 (USA → Island)[rediger | rediger kilde]

I første etappe, dro lagene til Island. Der måtte de dra til Seljalandsfoss for finne neste ledetråd.

I sesongens første veivalg måtte lagene velge mellom Ice Climb (Isklatring) eller Ice Search (Issøk). I Ice Climb, måtte lagene kjøre 55 kilometer til en bukt. Der måtte de ta på seg spesialutstyr, gå over isbreen og klatre opp en isvegg for å få neste ledetråd. I Ice Search, måtte lagene reise til en isbrelagune. Der måtte de velge en båt, og lete blant isfjellene i et 18 kvadratkilometer stort område etter en bøye med neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Vatnajökull, måtte lagene skrive seg opp på bretransport, som ville frakte dem 16 kilometer (10 miles) til kanten av isbreen. Der måtte de velge en snøscooter og kjøre 4 kilometer (2.5 miles) til en leirplass. Ved teltene måtte de finne en av fire avgangstider for transporten neste morgen.

Etappe 2 (Island → Norge)[rediger | rediger kilde]

I denne etappens veisperring, måtte lagene ta zipline fra toppen av Holmenkollbakken ned til bunnen.

I sesongens første veisperring, måtte et lagmedlem klatre opp i tårnet i Holmenkollbakken, og gli på zipline 300 meter ned til bunnen for å motta neste ledetråd. I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Endurance (Utholdenhet) eller Accuracy (Nøyaktighet). I Endurance, måtte lagene gå på rulleski rundt en merket løype på ca. 3 km (1.75 miles) for å få neste ledetråd. I Accuracy, måtte lagene klare tre tradisjonelle vikingspill. Først måtte lagene spille kubb, der de måtte velte en sirkel av åtte trebiter, før de kunne velte kongen i midten av sirkelen. Så måtte en fra laget kaste øks i et trestokk og få den til å sitte fast. Til slutt måtte den andre skyte en pil i blink som stod ca. 10 meter unna for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Om morgenen ved Raukr vikingleir, måtte lagene dele seg opp i to grupper med fem lag, og kappro vikingbåter over fjorden for å få neste ledetråd.

Etappe 3 (Norge → Sverige)[rediger | rediger kilde]

Seilskipet Af Chapman i Stockholm var pit-stop for etappe 3.

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Count it (Tell det) eller Build it (Bygg det). I Tell det måtte lagene telle alt som var av gryter, panner og bamser i tre store kasser. Når de hadde gitt riktig nummer (2 304) til kontrolløren, ville de få neste ledetråd. Hvis svaret var feil, måtte de telle på nytt. I Build it, måtte lagene sette sammen et skrivebord. De måtte bruke alle delene som var tildelt. Når skrivebordet var riktig satt sammen, ville kontrolløren gi dem neste ledetråd. I denne etappens veisperring, måtte et lagmedlem rulle ut høyballer for å finne neste ledetråd som var gjemt inni. Av 270 høyballer, hadde 20 av dem ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • På Nordic Sea Hotel, måtte lagene gå inn i en nattklubb som laget av is. Inne i nattklubben måtte lagene sende et shotglass laget av is langs baren og treffe en blink. Bare en fra laget måtte treffe blinken for å få neste ledetråd. Hvis de bommet, måtte de stille seg bakerst i køen.
  • Utenfor Häggvik stasjon, måtte lagene velge en tandemsykkel og sykle til Bögs Gård. Etter veisperringen måtte de sykle tilbake til stasjonen.

Etappe 4 (Sverige → Senegal)[rediger | rediger kilde]

Gorée var stedet for den fjerde etappens pit-stop.

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Stack 'Em Up (Stable dem opp) eller Pull 'Em Up (Dra dem opp). I Stack 'Em Up, måtte lagene gå gjennom et område med fiskestablingsbord og bære nok fisk til å dekke et tørkebord. Når de var ferdige, ville de få neste ledetråd av fiskerkvinnen. I Pull 'Em Up, måtte lagene velge en fiskebåt og dra ut og fiske minst fire fisk med tradisjonelle snører. Når de hadde fanget fire fisk, måtte de bringe fisken til en mann på land som ville gi dem neste ledetråd. I denne etappens veisperring, måtte et lagmedlem bruke tradisjonelle utstyr til å samle inn nok salt fra bunnen av Lac Rose til å fylle en 95 L (25-US-gallon) kurv. Når kurven var helt full, ville de få neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Når lagene ankom Dakar, måtte lagene finne ut av hvem som skrev diktet «Femme Noir», og dra til dikterens grav for å finne neste ledetråd. Dikteren som skrev diktet var den tidligere senegalesiske presidenten Léopold Sédar Senghor.

Etappe 5 (Senegal → Tyskland)[rediger | rediger kilde]

Brandenburger Tor var pit-stop for etappe 6 i The Amazing Race 6

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Beer (Øl) eller Brats (Bratwurst). I Beer, måtte lagene dra til Brauhaus Spandau, hente seidel og servere det for å finne ølbrikker med navnet deres på. De måtte bytte to seidel for hver ølbrikke de fant, og samle inn 5 brikker for å få neste ledetråd. I Brats, måtte lagene dra til Spandau Zitadell. Der måtte lagene bruke en manuell pølsemaskin for å lage en kontinuerlig rekke med 5 pølser, der pølsene måtte være minst 18 cm (7 inch) lang for å få neste ledetråd. I denne etappens veisperring, måtte et lagmedlem gå opp på toppen av fjellet, og kjøre en olabil ned til bunnen innen 37 sekunder.

Tilleggsoppgave:

  • Lagene måtte gå inn i Slavehuset og hedre minnet til slavene som ble solgt ved å legge en rose på dørstokken til den historiske døren kalt «Døren uten vei tilbake».

Etappe 6 (Tyskland → Ungarn)[rediger | rediger kilde]

Etter ankomst i Ungarn, måtte lagene velge en Trabant og kjøre til Eger.
I Snarveisoppgaven, måtte lagene dra til Budaslottet og drikke et glass med griseblod.

I etappens første veisperring, måtte et lagmedlem bli festet i en innretning kalt «Hot rocket bungee» (Katapult) og bli kastet 61 meter opp i luften som en rakett. Når de kom ned på bakken, ville de få neste ledetråd. I etappens første veivalg, måtte lagene velge mellom Catapult Crash (Katapultkrasj) eller Cannonball Run (Kanonløp). I Catapult Crash, måtte lagene bruke en katapult og bruke en vannmelon til å knuse et mål av tre, som lå 46 meter unna, for å få ut neste ledetråd, som lå inni. I Cannonball Run, måtte lagene skyve en kanon opp til borggården. Deretter måtte de bære 55 2-kilos kanonkuler til samme plass og stable dem i en pyramide for å få neste ledetråd.

I sesongens første snarvei, måtte lagene dra til Budaslottet og gå inn i en grottelabyrint og bli med på et gammelt ungarsk ritual, som var å drikke et glass med griseblod. Dette stammer fra den tiden da Transilvania var en del av Ungarn. Første lag som drakk opp glasset, vant snarveisoppgaven. I etappens andre veivalg, måtte lagene velge mellom Swim (Svømme) eller Paddle (Padle). I Swim, måtte lagene dra til et olympisk basseng, ta på seg vannpoloutsyr og spille vannpolo. De måtte score et mål på en dyktig ungarsk vannpolospiller for å få neste ledetråd. I Paddle, måtte lagene pumpe opp en gummibåt med en håndpumpe og ro over Donau til et flagg på den andre siden for å få neste ledetråd. I etappens andre veisperring, måtte et lagmedlem spise en 24 Unse-skål tradisjonell ungarsk, krydret suppe. Når de hadde spist opp, ville de få neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Utenfor lufthavnen i Budapest, måtte lagene lete etter merkede Trabant-biler som de måtte kjøre til neste destinasjon.
  • Inne på Net Club Internettcafé, måtte lagene logge seg inn på sine AOL-kontoer ved å bruke en Intel Centrino bærbar PC for å få neste ledetråd via e-post.
  • På Ungarns Jernbanemuseum, måtte lagene kjøre en dresin i en fart på opptil 80 km/t fram til neste ledetråd.

Etappe 7 (Ungarn → Frankrike)[rediger | rediger kilde]

I Ajaccio, måtte lagene finne Napoléon Bonapartes fødested for å finne neste ledetråd.
  • Budapest (Promontor Borudvar)
  • Budapest (Budapest Ferihegy internasjonale lufthavn) til Ajaccio, Korsika Korsikas flagg, Frankrike Frankrikes flagg (Ajaccio – Campo dell’Oro lufthavn)
  • Ajaccio (Napoléons Fødested) >Snarvei<
  • Calvi (Camp Raffalli) >Veivalg< Klatre opp eller Fly etter
  • Zilia (Vingård) >Veisperring< Hvem vil ha det gøy?
  • L’Île-Rousse (La Pietra)

I sesongens andre snarvei, måtte laget dra til havna i Ajaccio. Der måtte de ta på seg gamle dykkerdrakt som veide 50 kg. Begge måtte gå langs havbunnen til en hummerteine for å finne snarvei-ledetråden. I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Climb Up (Klatre opp) eller Fly Behind (Fly etter). I Climb Up, måtte lagene klatre opp en 15 meter høy mur med jumar. På toppen måtte de finne en terrasse og mottok en medalje av en fransk legionær. Etter å ha fått medaljen, måtte de rappellere ned 25 meter for å få neste ledetråd. I Fly Behind, måtte lagene velge en båt. Et lagmedlem måtte sitte i en flåte, mens den andre var i båten og dirigerte sjåføren til å lete blant 25 bøyer etter en med neste ledetråd. Bare 12 av bøyene hadde neste ledetråd. I denne etappens veisperring, måtte et lagmedlem tråkke 25 kg med druer med bare føttene. Når de hadde presset ut nok saft til å fylle fem vinflasker, måtte de drikke et glass med saft for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • I Ajaccio, måtte lagene finne rommet der Napoléon Bonaparte ble født. Der ville de få neste ledetråd.

Etappe 8 (Frankrike → Etiopia)[rediger | rediger kilde]

Utenfor Sankt Georgskirken, måtte lagene finne en troende som bar samme smykke som de hadde fått av presten.

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Raise the Roof (Legg tak) eller Mud the Hut (Bygg vegg). I Raise the Roof, måtte lagene velge et tak og hjelpe lokale med å bære et tak 1 kilometer til et lite hus, og sette det på toppen av huset for å få neste ledetråd. I Mud the Hut, måtte lagene bruke en blanding av gjørme, gress og vann til å dekke en tradisjonell husvegg for å få neste ledetråd. I denne etappens veisperring, måtte et lagmedlem gå ned i den 850 år gamle kirken og få et halssmykke av presten. Så måtte de finne den ene av hundre troende som stod utenfor kirken som bar samme smykke. Når de hadde funnet ham, ville han gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • På Bole internasjonale lufthavn, måtte lagene skrive seg på en av to charterfly til Lalibela.
  • Før veisperringen, måtte lagene føre to esler 4.8 kilometer til Sankt Georgskirken.

Etappe 9 (Etiopia → Sri Lanka)[rediger | rediger kilde]

I Sri Lanka, besøkte lagene Galle Fort for å finne en ledetråd.
  • Lalibela (Lalibela lufthavn) til Addis Abeba (Bole internasjonale lufthavn)
  • Addis Abeba (Addis Abeba Stadion)
  • Addis Abeba (Bole internasjonale lufthavn) til Colombo, Sri Lanka Sri Lankas flagg (Bandaranaike internasjonale lufthavn)
  • Colombo (Fort Jernbanestasjon) til Galle (Galle Jernbanestasjon)
  • Galle (Galle Fort) >Veivalg< Trestammer eller Elefanter
  • Galle (Busstasjon) til Kandy (Busstasjon)
  • Kandy (Kandy Kunstforening)
  • Kandy (Dalada Maligava)
  • Kandy (Busstasjon) til Dambulla (Busstasjon)
  • Sigiriya (Lion Rock) >Veisperring< Hvem har sterke ben og skarpe skarpe øyne?
  • Sigiriya (Hotel Sigiriya)

I denne etappens veivalg måtte lagene velge mellom Tree Trunks (Trestammer) eller Elephant Trunks (Elefanter). I Tree Trunks, måtte lagene dra 3.2 kilometer med til en kokosplantasje. Der måtte de klatre opp til toppen av en 15 meter høy kokospalme, gå over en taubro og hente sevjen som brukes til lokal alkohol. Når begge hadde hentet en flaske med sevje, fikk de neste ledetråd. I Elephant Trunks, måtte lagene dra 4 kilometer til en elefantpolobane. Der måtte begge på laget ri en elefant nedover polobanen mens de slo en ball med en polokølle. De måtte runde en stang, og ned banen igjen og score et mål. Når begge hadde scoret et mål, ville dommeren gi dem neste ledetråd. I denne etappens veisperring, måtte et lagmedlem klatre over 1000 trinn til toppen av Lion Rock. På toppen, måtte de, ved hjelp av kikkert, studere omgivelsene og se etter et flagg. Når de hadde sett flagget, måtte de gå ned igjen til partneren sin og dra til flagget.

Tilleggsoppgaver:

  • På Lalibela lufthavn, måtte lagene skrive seg på ett av to charterfly til Addis Abeba.
  • Inne på Addis Abeba Stadion, måtte lagene velge to etiopiske løpere, og løpe en stafett på fire etapper sammen med dem. Når de var ferdige, ville treneren gi dem neste ledetråd.
  • Ved Kandy Kunstforening, måtte lagene kjøpe en skål med ris, ta den med til Dalada Maligava og gi den til en munk i bytte mot neste ledetråd.
  • På Hotel Sigiriya, måtte lagene svømme tvers over bassenget til pit-stop.

Etappe 10 (Sri Lanka → Kina)[rediger | rediger kilde]

I Shanghai, måtte lagene dra til Yuhagen for å finne neste ledetråd.

I denne etappens veisperring, måtte et lagmedlem opp i toppen av HuaXia Bank Tower. De måtte sitte i en vinduspusserstol og senke seg ned til et vindu og vaske vinduet til en skjult beskjed (Tai Chi) viste seg. Så måtte de senke seg ned til bakkeplan og fortelle til oppsynsmannen hva beskjeden var for å få neste ledetråd. I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Bricks (Murstein) eller Ice (Is). I Bricks, måtte lagene bære 300 mustein vha. et tradisjonelt redskap over en tynn planke. Så måtte mursteinene stables på en trepall for å få neste ledetråd. I Ice, måtte lagene laste to 100 kg isblokker på lasteplanet til to sykler og levere dem til et fiskemarked fire gater unna. Der måtte isen hakkes opp og legges i en beholder for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Folkets helter-monumentet, måtte lagene finne en tai chi-gruppe og finne en av fire mestere med neste ledetråd.

Etappe 11 (Kina)[rediger | rediger kilde]

I denne etappen, besøkte lagene Terrakottahærmuseet i Xi'an for å finne neste ledetråd.

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Spray eller Scroll (Rull). I Spray, måtte lagene dra 54 km til bilfabrikken BYD Auto Factory. Der måtte de ta på seg uniformer og deretter spraymale karosseriet på en lokalt produsert bil for å få neste ledetråd. I Scroll, måtte lagene dra 50 km til Xi’an Tang Du Tekstilfabrikk. Der måtte lagene lete gjennom ti tøyruller vha et opplyst bord etter to kinesiske tegn som stod trykt på to av rullene. Disse måtte klippes ut, og byttes i neste ledetråd. I denne etappens veisperring, måtte ett lagmedlem bruke nøkkelen som ble gitt dem i ledetråden, og lete blant 3 000 hengelåser etter en hengelås som nøkkelen ville åpne. Oppgaven måtte løses før siste avgang for taubanen, kl. 19:00. Når riktig lås var funnet, ville de få neste ledetråd.

Etappe 12 (Kina → USA)[rediger | rediger kilde]

Ping Tom Memorial Park i Chicago var målstreken for The Amazing Race 6.
  • Xi’an (Xi’an Xianyang internasjonale lufthavn) til Honolulu, Hawaii Hawaiis flagg, USA USAs flagg (Honolulu internasjonale lufthavn)
  • Honolulu (Puu Ualakaa State Park) >Veivalg< Antrekk eller Utriggere
  • Honolulu (Kamaka Air) >Veisperring< Hvem har lyst på et magaplask?
  • Kanehoe (Kanehoe Bay)
  • Honolulu (Honolulu internasjonale lufthavn) til Chicago, Illinois Illinois’ flagg (O’Hare internasjonale lufthavn)
  • Chicago (Chicago Vanntårn)
  • Chicago (Gino’s East Pizzeria)
  • Chicago (Ping Tom Memorial Park)

I sesongens siste veivalg, måtte lagene velge mellom Outfits (Antrekk) eller Outriggers (Utriggere). I Outfits måtte lagene dra 16 km til Hilo Hattie Klesfabrikk og velge en utstillingsdukke. Så måtte de lete blant 135 000 forskjellige klesplagg etter antrekket som matchet dukken. Når de hadde tatt på seg antrekket, ville de få neste ledetråd. I Outriggers, måtte lagene dra 10 km til Lokahi Kanoklubb. Med hjelp fra en styrmann måtte lagene padle en utriggerkano ned en 3,5 kilometer lang løype for å få neste ledetråd. I sesongens siste veisperring, måtte et lagmedlem tandemhoppe i fallskjerm med en instruktør fra over 11 000 fots høyde og lande på sanddyne midt i Kanehoe Bay, der neste ledetråd ventet.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Gino’s East Pizzeria, måtte lagene spise hver sin pizza med Chicago-bunn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]