John Bates Clark Medal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

John Bates Clark Medal deles ut av American Economic Association til «den amerikanske økonomen under førti år som har gjort et betydelig bidrag til økonomisk tenkning og kunnskap».

Prisen blir ansett som en av økonomien mest prestisjefylte priser, kanskje nest etter Nobelprisen i økonomisk vitenskap. Prisen blir delt ut annethvert år frem til 2007, og den ble delt ut hvert år fra 2009 fordi mange som fortjente medaljen gikk uten å ha blitt tildelt den, fordi det ikke var nok av dem.

I gjennomsnitt har 40% av de som tidligere har fått denne medaljen, senere blitt tildelt Sveriges Riksbanks pris i økonomisk vitenskap til minne om Alfred Nobel på grunn av sine økonomiske prestasjoner.

Berømte mennesker som har fått denne prisen er blant annet Joseph E. Stiglitz som ledet daværende president Bill Clinton sitt råd av økonomer fra 1995 til 1997, og var sjefsøkonom i Verdensbanken mellom 1997 og 2000, og Robert Solow som ble utnevnt til førsteamanuensis ved forskningsinstituttet Massachusetts Institute of Technology i 1949.