Arbet Kozhaya

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 34°17′42″N 35°55′32″Ø Arbet Kozhaya, transkriberes også Arbet Qozhaya eller Arabet Kozhaya (arabisk: عربة قزحيا‎‎, gammelsyrisk: ܥܪܒܐ ܕܩܙܚܝܐ‎), er en landsby i nærheten av Zgharta i det nordlige Libanon.

Det er en av 52 byer og landsbyer som til sammen utgjør Zgharta-distriktet (Zgharta Zawie) i guvernementet Nord-Libanon.

De fleste av innbyggerne i Arbet Kozhaya er maronittiske kristne.[1]

Navnet[rediger | rediger kilde]

Det er klosteret Kozhaya som har gitt navn til landsbyen. Klosteret, som ligger like ved landsbyen, kalles også Sankt Antonius den stores kloster (Mar Antonios al-Kabir), og ligger om lag 950 moh. i Kozhaya-dalen.

Kozhaya er et ord av gammelsyrisk opprinnelse som betyr "Livets skatt". Skatten er å forstå som Kristus, som klosterets munker gir opp alt jordisk gods for å følge. Livet er en henvisning til de rike vannforekomstene som gjør dalen grønn og full av liv.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Municipal and ikhtiyariah elections in Northern Lebanon» (PDF). The Monthly. mars 2010. s. 23. Archived from the original on 2016-06-03. Besøkt 29. oktober 2016. 
LibanonstubbDenne Libanonrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.