Arbet Kozhaya

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arbet Kozhaya
LandLibanon Libanon
Areal2 km²
Høyde o.h.1 000 meter

Arbet Kozhaya
34°17′42″N 35°55′32″Ø

Arbet Kozhaya, transkriberes også Arbet Qozhaya eller Arabet Kozhaya (arabisk: عربة قزحيا‎‎, gammelsyrisk: ܥܪܒܐ ܕܩܙܚܝܐ‎), er en landsby i nærheten av Zgharta i det nordlige Libanon.

Det er en av 52 byer og landsbyer som til sammen utgjør Zgharta-distriktet (Zgharta Zawie) i guvernementet Nord-Libanon.

De fleste av innbyggerne i Arbet Kozhaya er maronittiske kristne.[1]

Navnet[rediger | rediger kilde]

Det er klosteret Kozhaya som har gitt navn til landsbyen. Klosteret, som ligger like ved landsbyen, kalles også «Sankt Antonius den stores kloster» (Mar Antonios al-Kabir), og ligger om lag 950 moh. i Kozhaya-dalen.

Kozhaya er et ord av gammelsyrisk opprinnelse som betyr "Livets skatt". Skatten er å forstå som Kristus, som klosterets munker gir opp alt jordisk gods for å følge. Livet er en henvisning til de rike vannforekomstene som gjør dalen grønn og full av liv.[trenger referanse]

Bildegalleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Municipal and ikhtiyariah elections in Northern Lebanon» (PDF). The Monthly. mars 2010. s. 23. Arkivert fra originalen (PDF) 3. juni 2016. Besøkt 29. oktober 2016. 
Flag of Lebanon.svgDenne Libanonrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.