The Amazing Race 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The Amazing Race 3 er den tredje sesongen av den amerikanske realityserien The Amazing Race. Denne sesongen fulgte 12 lag, med et pre-eksisterende forhold, i et kappløp rundt i verden. Det ble dermed den første sesongen som hadde 12 lag.

Vennene Flo Pesenti & Zach Behr vant denne sesongen av The Amazing Race, og Flo ble dermed den første kvinnelige deltakeren til å vinne i racets historie.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Everglades nasjonalpark i Florida var startstreken for The Amazing Race 3.

The Amazing Race 3 strakk seg 66 000 km gjennom tretten land (en rekord som senere ble matchet av sesong 10) på fire kontinenter i løpet av 29 dager. Innspillingen foregikk i perioden 9 august til 7 september 2002. Mexico, Storbritannia, Portugal, Spania, Marokko, Tyskland, Østerrike, Sveits, Malaysia, Singapore og Vietnam ble alle besøkt for første gang. Spania ble ikke vist med oppgaver i denne sesongen, men ble senere besøkt i sesong 10.

I den tredje etappen, vant Dennis & Andrew Snarveiledetråden, men ble eliminert i samme etappe. Dette var første gangen i The Amazing Race at dette skjedde. Samme situasjon dukket opp igjen i den tiende etappen av The Amazing Race 20.

I den fjerde etappen, sjekket Heather & Eve inn til Pit-Stop i Portugal som første lag, men de hadde mistolket ledetråden som fortalte dem til å gå til Pit-Stop, istedenfor å ta taxi til Pit-Stop. De gikk resten av veien, men fikk sju minutters tidsstraff for den fordelen de fikk (det andre laget sjekket inn til Pit-Stop sju minutter etter), i tillegg til ytterligere 30 minutter. Siden alle lagene sjekket inn til Pit-Stop mindre enn 37 minutter etter at de sjekket inn, ble Heather & Eve det første laget i The Amazing Race til å komme først til et Pit-Stop, men likevel bli eliminert.

I den femte etappen, måtte lagene kjøre fra Portugal til Algeciras i Spania. Underveis, klarte fire av åtte lag å fylle feil drivstoff, da de fylte blyfri bensin istedenfor diesel, og førte til at bilene stoppet opp. De fire lagene hådterte situasjonen på forskjellige måter: Teri & Ian kom seg raskt tilbake i kappløpet, da Ian fikk låne en hevertslange fra en bensinstasjon, drenerte tanken og fylte diesel i tanken; Flo & Zach fant et åpent verksted midt på natten som fikset problemet; Aaron & Arianne ringte etter en bergingsbil og ble tatt med til et annet verksted etter en svært lang forsinkelse; Michael & Kathy fikk bilen brakt tilbake til et verksted, lot den stå der over natten, og ble det siste laget til å komme i gang igjen med en reparert bil (som bidro til deres eliminering).

I den sjette etappen, ble Andre & Damon offisielt anholdt, da taxien deres tok dem langt utenfor allfarvei i Marokko og ble stanset av en lokal politimann som ønsket å se passene deres. Andre & Damon nektet, og seriens sikkerhetsteam måtte komme og hjelpe dem ut av situasjonen.

Under etappene i Vietnam, ble rutemarkørene farget gule og hvite, istedenfor rød og gul, for å unngå å bli forvekslet med flagget til den tidligere staten Sør-Vietnam.

Casting[rediger | rediger kilde]

Antall lag i denne sesongen ble økt fra 11 til 12 lag, og inkluderte et lag med fotballmødre, et lag med tvillinger og et lag med far og sønn. Far og sønn-laget skapte overskrifter før sesongen begynte, grunnet bakgrunnshistorien. Faren var en konservativ sørstatsbaptist, mens sønnen var åpen homofil som drev med cheerleading. I tillegg deltok en veteran som deltok i Vietnamkrigen.

Teri & Ian og John Vito & Jill deltok igjen i den første All-Stars-sesongen, der lag fra den første seongen til den tiende sesongen deltok for andre gang.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperringer

Gjennomført

1 2 3 4ƒ 5ƒ 6 7 8ƒ 9 10 11 12 13
Flo & Zach Venner 2 5 3 2 4 2 1ƒ 2 5 3 2 3 1 Flo 1, Zach 10
Teri & Ian Gifte foreldre 9 10 9 5 6 1ƒ 4 3 4 4 1 1 2 Teri 2, Ian 9
Ken & Gerard Brødre 1ƒ 6 2 1 1 3 5 4 2 2 3 2 3 Ken 4, Gerard 6
Derek & Drew Tvillinger/Modeller 11 1ƒ 1 3 3 4 2 1 3 1 4 Derek 6, Drew 4
John Vito & Jill Kjærester 5 7 7 6 4 5 3 5 1ƒ 5 John Vito 5, Jill 3
Andre & Damon Politimann/Brannmann 7 8 8 4 2 6 6 Andre 2, Damon 3
Aaron & Arianne Livslange venner 3 2 4 8 7 7 Aaron 3, Arianne 2
Michael & Kathy Langdistansekjærester 4 4 6 7 8 Michael 3, Kathy 0
Heather & Eve Jusstudenter/Romvenninner 6 3 5 9 Heather 3, Eve 0
Dennis & Andrew Far/Sønn 8 9 10ƒ Dennis 0, Andrew 1
Tramel & Talicia Bror/Søster 10 11 Tramel 1, Talicia 0
Gina & Sylvia Fotballmødre 12 Gina 0, Sylvia 0
 • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
 • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe.
 • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei. Ved etappenummer, indikerer det at det var en Snarvei i etappen, men at den ikke ble brukt.

Premier[rediger | rediger kilde]

 • Etappe 1 - En sju-netters ferie i Karibia med Royal Caribbeans cruiseskip Voyager of the Seas.
 • Etappe 5 - To Kodak EasyShare digitalkamera.
 • Etappe 6 - To Kodak EasyShare digitalkamera.
 • Etappe 7 - To Kodak EasyShare digitalkamera.
 • Etappe 8 - To Kodak EasyShare digitalkamera.
 • Etappe 9 - En sju-netters ferie i Karibia med Royal Caribbeans cruiseskip Explorer of the Seas.
 • Etappe 10 - En sju-netters ferie i Europa med Royal Caribbeans cruiseskip Splendour of the Sea.
 • Etappe 11 - En sju-netters ferie i Europa med Royal Caribbeans cruiseskip Splendour of the Sea.
 • Etappe 12 - En sju-netters ferie i Karibia med Royal Caribbeans cruiseskip Radiance of the Sea.
 • Etappe 13 - $1,000,000

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for The Amazing Race 3.

Etappe 1 (USA → Mexico)[rediger | rediger kilde]

Uavhengighetsengelen i Mexico by var lagenes første destinasjon i The Amazing Race 3.

I denne etappens Snarvei, måtte lagene dra til Plaza Santo Domingo og lete etter en skriver som trykket en ledetråd for dem. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Wings (Vinger) eller Wheels (Hjul). I Wings, måtte lagene gjennomføre et fallskjermhopp i tandem med en instruktør. Når begge lagmedlemmene hadde landet, ville en instruktør gi dem neste ledetråd. I Wheels, måtte lagene velge en esel-dreven vogn og, ved hjelp av kart de hadde fått, dirigere kusken gjennom en 11 km merket løype gjennom en meksikansk landsby.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Uavhengighetsengelen, fikk lagene et bilde av en mann med navn Pablo. Lagene måtte finne han med lokasjonen hans på bildet. Lagene måtte finne ut at han var ved Plaza de la Constitución.
 • Ved Hotel de Cortes, måtte lagene skrive seg opp på en av tre charterbusser som reiste neste morgen med to timers mellomrom til en ukjent destinasjon.

Etappe 2 (Mexico)[rediger | rediger kilde]

I denne etappens Snarvei, måtte laget bli med gruppen Voladores og svinge seg ned en stolpe på 30 meter.

I denne etappens Snarvei, dro et lag til Nasjonale Antropologimuseum i Mexico by, og måtte finne en gruppe som het Voladores. Lagmedlemmene måtte klatre opp en 30-meters høy stolpe, og svinge seg rundt den helt ned til bunnen. I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Man Power (Egne krefter) eller Horse Power (Hestekrefter). I Man Power, måtte lagene lete i en liten område med kajakk etter neste ledetråd. I Horse Power, måtte lagene lete i et stort område med vannjet etter neste ledetråd. I denne etappens veisperring, måtte et lagmedlem ta på seg svømmebriller og hoppe uti en lagune og svømme med delfiner mens de letet etter neste ledetråd på bunnen.

Etappe 3 (Mexico → Storbritannia)[rediger | rediger kilde]

Ved Dunnottar Castle, fant lagene både Veisperring og Pit-Stop i den tredje etappen.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Punt (Elvebåt) eller Bike (Sykkel). I Punt, måtte lagene ro en tradisjonell engelsk elvebåt 1,6 km, ved hjelp av en påle, ned elven Cam. I Bike, måtte lagene sykle på en tandemsykkel gjennom en 10 km merket løype gjennom Cambridge til samme bro som i den andre Veivalgsoppgaven. I denne etappens Snarvei, dro et lag til Duxford Imperial War Museum. Der måtte de manøvrere en stridsvogn gjennom en løype. Første laget som klarte løypen på under 90 sekunder, vant snarveien. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem konkurrere i tre Highland Games-øvelser. I Caber Toss måtte de kaste en stolpe innenfor to fastlagte linjer. I Hammer Trow måtte de kaste en slegge innenfor et område som er merket på bakken. I Shot Put måtte de kaste en tung stein fram til mållinjen. Når steinen nådde mållinjen, kunne de hente neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • Etter lagene var ferdige med Veivalgsoppgaven, måtte lagene ta en av tre charterbusser. Den første gikk 19.30, den andre 22.00 og den siste bussen gikk 01.00.

Etappe 4 (Storbritannia → Portugal)[rediger | rediger kilde]

Belémtårnet i Lisboa var Pit-Stop for den fjerde etappen av The Amazing Race 3.
 • Stonehaven (Stonehaven Havn)
 • Airplane silhouette.png Aberdeen (Aberdeen lufthavn) til Porto, Portugal Portugal (Fransisco Sá Carneiro lufthavn)
 • Vila Nova de Gaia (Calem Port Lodge) >Veivalg< Gamlemåten eller Den moderne måten
 • Porto (Sao Bento Jernbanestasjon) >Snarvei<
 • BSicon lDAMPF.svg Porto (Sao Bento Jernbanestasjon) til Lisboa (Santa Apolonia stasjon)
 • Lisboa (Estadio do Restelo – Inngang F) >Veisperring< Personen bør ha lange armer og kjappe føtter?
 • Lisboa (Belémtårnet) >Pit-Stop (Etappe 4)<

I denne etappens Snarvei, måtte lagene pusle sammen et puslespill for å vinne snarveien. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Old School (Gamlemåten) eller New School (Den moderne måten). I Old School, måtte lagene laste et fat av portvin med vekt på rundt 41 kg om bord i en portugisisk båt, og hjelpe til med å ro båten over til Porto. De måtte da levere den til restauranten O Muro. I New School, måtte lagene laste kasser med portvin på en av flere merkede biler og kjøre dem til tre restauranter: Chez Lapin, Retiro dos Carvalhos og Café Majestic i Porto. I begge veivalgsoppgavene måtte lagene få signaturer som bevis på at de hadde levert dem riktig. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem redde et straffespark fra en tenåringsspiller. Når dommeren godkjente redningen, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • Ved havnen i Stonehaven, måtte lagene finne en flaske og få ut neste ledetråd.

Etappe 5 (Portugal → Spania → Marokko)[rediger | rediger kilde]

I medinaen i Fès, måtte lagene lete gjennom fargekar etter neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Ropes (Tau) eller Slopes (Gå). I Ropes, måtte lagene ta charterbuss til Urse-klippene og rappellere 91 meter til bukten nedenfor. I Slopes, måtte lagene gå ned en sti til bukten nedenfor. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem finne Dar Dbagh Chouara garveri og lete gjennom 25 illeluktende fargekar etter neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • I starten av denne etappen, stod det i ledetråden lagene fikk at de måtte finne «det vestligste punktet på kontinentale Europa». Lagene måtte finne ut at Kapp Roca var deres neste destinasjon.
 • Hos Viajes Flandria reisebyrå i Tanger, måtte lagene skrive seg opp på charterbusser med en time mellom hver avgang til byen Fès. Det var bare plass til tre lag på hver av charterbussene.

Etappe 6 (Marokko)[rediger | rediger kilde]

I Marrakech, måtte lagene selge fem skåler med snegler for å få neste ledetråd.
 • Casablanca (Hassan II-moskeen) >Snarvei<
 • BSicon lDAMPF.svg Casablanca (Gare de Casa Voyageurs) til Marrakech (Gare de Marrakech)
 • nær Marrakech (Palmerie oase) >Veivalg< Nå ser du det eller Nå gjør du det ikke
 • Marrakech (Café Glacier) >Veisperring< Selge 5 skåler med snegler
 • Marrakech (Riad Catalina) >Pit-Stop (Etappe 6)<

I denne etappens Snarvei, måtte lagene dra til Jemaa el-Fnaa-markedet i Marrakech og finne en teppebutikk. Der måtte de finne et teppe som hadde Snarveimerket vevet inn. Laget som fant teppet, vant Snarveien. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Now You See It (Nå ser du det) og Now You Don't (Nå gjør du det ikke). I Now You See It, måtte lagene velge et par hester og ri til en rutemerkør som de kunne se fra startstreken. De måtte da grave i sanden etter neste ledetråd, som var malt på keramikkrukke. I Now You Don't, måtte lagene velge en ATV og kjøre til en rutemarkør som de ikke kunne se og finne ledetråden gravert inn i en stein. De måtte da tegne ledetråden på et stykke papir. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem hjelpe en lokal selger med å sette opp salgsboden hans. Deretter måtte de selge 5 skåler med snegler, med pris til MAD5 hver, for å få neste ledetråd av selgeren.

Tilleggsoppgave:

 • Ledetråden lagene fikk etter Veivalget, var skrevet på arabisk. Lagene måtte finne en måte å få oversatt ledetråden før de dro videre.

Etappe 7 (Marokko → Tyskland → Østerrike → Tyskland)[rediger | rediger kilde]

Ved Friedensengel, måtte lagene finne hånddukken Kasperle, som ville gi dem neste ledetråd.

I denne etappens Snarvei, måtte lagene finne en surfer som surfet i strykene av Eisbach. Når de fant han, måtte de fange oppmerksomheten hans og møte ham for å vinne Snarveien. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Sled (Aking) eller Skate (Skøyting). I Sled, måtte lagene ta en bobsleigh ned en olympisk bobsleighbane sammen med et lag av profesjonelle, med fart opp mot 65 km/t. I Skate, måtte lagene gjennomføre en skøytestaffett sammen med et par med profesjonelle skøytere. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem måtte ta en tur med en gondolbane halvveis opp, ta på seg sikkerhetsutstyr og rappellere 70 meter ned til bakken med sikkerthetsline for å hente neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • Ved Friedensengel, måtte lagene finne en hånddukke kalt Kasperle. Når de fant han, ville dukken gi dem neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • Mens de aller fleste av lagene utførte etappen inn og ut av Østerrike, tok Flo & Zach snarveien i Tyskland og sjekket inn til pit-stop i Tyskland, uten å være innom Østerrike.

Etappe 8 (Tyskland → Sveits)[rediger | rediger kilde]

Lagene dro til Lindenhof i Zürich for å finne neste ledetråd.
 • Füssen (Augustinerhof Gård) >Snarvei<
 • BSicon BOOT.svg Friedrichshafen til Romanshorn, Sveits Sveits
 • BSicon lDAMPF.svg Romanshorn (Romanshorn Jernbanestasjon) til Schaffhausen (Schaffhausen Jernbanestasjon)
 • Neuhausen am Rheinfall, Rheinfall (Rheinfall)
 • BSicon lDAMPF.svg Schaffhausen (Schaffhausen Jernbanestasjon) til Zürich (Zürich Hauptbahnhof)
 • Zürich (Lindenhof) >Veivalg< Telle eller Løpe
 • BSicon lDAMPF.svg Zürich (Zürich Hauptbahnhof) til Grindelwald
 • Grindelwald (Jorde) >Veisperring< Personen må være glad i å skyte.
 • Grindelwald (Chalet Arnika) >Pit-Stop (Etappe 8)<

I denne etappens Veivalg måtte lagene velge mellom Count the Money (Telle) eller Run the Numbers (Løpe). I Count the Money, måtte lagene telle stor antall sveitsisk valuta som var i en bolle. I Run the Numbers, måtte lagene lete rundt i gatene i Zürich for å finne tre forskjellige tall: Tallet på hodet til metallstatuen i krysset mellom Sihlstrasse og Bahnhofstrasse, summen av tallene på nordsiden av klokketårnet på St. Peterskirken og antall trær i Lindenhof som var merket med rødt bånd. Begge veivalgsoppgavene gav samme nummer, som ble brukt som en kombinasjon for å åpne en safe som inneholdt neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem følge opp den sveitsiske helten Wilhelm Tell prestasjon ved å bruke en armbrøst til å skyte et eple av hodet på en mannekengdukke.

Tilleggsoppgave:

 • På Augustinerhof gård i Füssen, måtte lagene lete gjennom en stor høystakk etter neste ledetråd.

Etappe 9 (Sveits)[rediger | rediger kilde]

I etappe 9, besøkte lagene Chillon Slott for å finne neste ledetråd.
 • Grindelwald (Gletscherschlucht) >Snarvei<
 • Niouc (Valais Pur Adventure Park) >Veivalg< Ekstremt sveitsisk eller Veldig sveitsisk
 • Veytaux (Chillon Slott) >Veisperring< Personen må like å skru og mekke.
 • Montreux (Dampbåten «Savoie») >Pit-Stop (Etappe 9)<

I denne etappens Snarvei, måtte lagene finne et ysteri i Saxeten. Der måtte de spise spise så mange ostebiter, at de klarte å lese snarvei-ledetråden. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Extreme Swiss (Ekstremt sveitsisk) eller Very Swiss (Veldig sveitsisk). I Extreme Swiss, måtte lagene gå opp på en smal, rød bro og gjennomføre det høyeste strikkhoppet i Europa, 190 meter. I Very Swiss, måtte lagene kjøre til en gård og jage etter 75 geiter. Alle geitene hadde en bjelle rundt halsen, men noen av dem hadde nøkkel i dem. Når de fikk tak i en nøkkel, måtte de låse opp en av fem kasser som alle innehold neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem sette sammen en sveitsisk militærsykkel som var demontert. De hadde en ferdig montert sykkel som referanse. Når en ekspert hadde godkjent sykkelen som riktig satt sammen, kunne lagene sykle til neste destinasjon.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Gletscherschlucht, måtte lagene komme seg til bunnen av kløften og finne en nøkkel for å åpne en merket bil.
 • Etter Veivalget og før de satte seg i bilen, hadde de muligheten til å ringe hjem til familien eller venner med en T-Mobile telefon. De måtte avslutte samtalen før de kunne dra videre.

Etappe 10 (Sveits → Malaysia → Singapore)[rediger | rediger kilde]

I Kuala Lumpur, måtte lagene få lokale til å ta et bilde av dem foran Petronas Towers.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Dry (Tørt) eller Wet (Vått). I Dry, måtte lagene kjøre til leilighetene i Choa Chu Kang og finne bolig nummer 10-137. Der ville de finne Singapores største TV-stjerne, Phua Chu Kang. Choa Chu Kang ligger i nærheten av gater med lignende, nesten identiske, navn. Når de hadde funnet bygningen, ville de straks finne ut at heisene ikke stopper i alle etasjene og at bolignumrene ikke er stigene. I Wet, måtte lagene kjøre til dyrehagen i Singapore på lete etter havfruer. Det lagene måtte finne ut, var at havfruene egentlig var manater. Når de hadde funnet manatene, måtte de ta på seg svømmebriller og våtdrakt, og svømme gjennom bassenget for å hente neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, som ble vist som tilleggsoppgave, måtte et lagmedlem hente neste ledetråd fra midten av Fountain of Wealth.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Jet d’Eau, fikk lagene et flagg som representerte deres neste destinasjons land og et bilde av Petronas Towers; lagene måtte bruke dette til å finne ut at deres neste destinasjon var Petronas Towers i Kuala Lumpur.
 • Ved Petronas Towers, måtte lagene få noen til å ta et bilde av dem med Kodak EasyShare-kamera foran tårnene.
 • Inne i Ampang Park-senteret, måtte lagene finne en Kodak-butikk, og få fremkalt bildet av dem. Neste ledetråd ble skrevet ut på baksiden av bildet.

Etappe 11 (Singapore → Vietnam)[rediger | rediger kilde]

I Ho Chi Minh-byen, måtte lagene finne statuen av mannen byen er oppkalt etter, Hồ Chí Minh

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Easy Buy eller Hard Sell. I Easy Buy, måtte lagene velge en sampan og finne den som solgte vannkokosnøtter (kalt dừa nước på vietnamesisk), og kjøpe en for den prisen de klarte. I Hard Sell. måtte lagene ta med en skulderkurv med frukt, og selge frukt til de hadde tjent 40 000. Når de hadde tjent pengene, måtte de finne en kvinne som skulle verifisere dette og gi dem neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem sykle en sykkeltaxi og frakte den andre lagmedlemmet langs en markert rute, som inkluderte en fergetur over Saigonelven. Derfra kunne begge løpe til neste pit-stop.

Etappe 12 (Vietnam)[rediger | rediger kilde]

I Huế, besøkte lagene Hiển Lâm Các-paviljongen i Huếs citadell.
 • BSicon lDAMPF.svg Ho Chi Minh-byen (Saigon Jernbanestasjon) til Huế (Hûe Jernbanestasjon)
 • Huế (Huếs Citadell – Hiển Lâm Các-paviljongen)
 • Nam O, Da Nang (Nam O-broen) >Veivalg< Båt eller Sykkel
 • Hoi An (Kai i Bach Dang-gaten til midten av Thu Bon-elven)
 • Hoi An (Thu Bon-elven – Fiskeplattform) >Veisperring< Personen må fiske opp ledetråden
 • Hoi An (China Beach) >Pit-Stop (Etappe 12)<

I denne etappens Veivalg måtte lagene velge mellom Boat (Båt) eller Bike (Sykkel). I Boat, måtte lagene finne ut hvordan man kom seg over elven til nærliggende øy i kurvbåter. Der ville de finne neste ledetråd. I Bike, måtte lagene sykle en sykkel med dusinvis av rekekurver til en markør 1,6 km unna. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem klatre opp på en vietnamesisk fiskeplattform og bruke en trevinsj til å dra inn et fiskegarn. Når garnet var over vannet, kunne de hente neste ledetråd, som hang under fiskegarnet.

Etappe 13 (Vietnam → USA)[rediger | rediger kilde]

Seattle var lagenes siste destinasjon i The Amazing Race 3

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Quick Drop (Hurtig fall) og Slow Walk (Lang gåtur). I Quick Drop, måtte lagene hoppe utfor et 50 meter høyt stup med en zipline ned til bunnen av Wailua-fallene. Etter fallet, måtte de svømme til land og følge flaggene til markøren bak fossen. I Slow Walk, måtte lagene gå en merket sti ned til bunnen av fallene til samme markør bak fossen. I denne sesongens siste Veisperring, måtte et lagmedlem velge en totempåle, og snu rundt på ansiktene til dyrene, slikt de kom i samme kronologisk rekkefølge som forekom denne sesongen. Totempålen viste en ape (etappe 1), delfin (etappe 2), hest (etappe 6), geit (etappe 9) og manater (etappe 10). Når dyrene var i riktig rekkefølge, ville munnen i bunnen av pålen åpne seg, og vise neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • Ved Puaena Point, måtte lagene bli velsignet av en kahuna, en tradisjonell hawaiisk prest, som ville gi dem neste ledetråd.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]