The Amazing Race 15

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The Amazing Race 15 er den 15. sesongen av den amerikanske realityserien The Amazing Race. Denne sesongen fulgte 12 lag bestående av to personer, med et etablert forhold, i et kappløp rundt i verden.

Kjærestene Meaghan Rickey & Cheyne Whitney vant denne sesongen av The Amazing Race.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Sixth Street Bridge over Los Angeles-elven var startstreken for The Amazing Race 15.

The Amazing Race 15 strakk seg over 40 000 km i løpet av 21 dager, i perioden 18. juli til 7. ausgust 2009. Denne sesongen besøkte ni land på tre kontinenter, alle på den nordlige halvkule. Sverige og Estland ble besøkt for første gang, og for første gang siden den femte sesongen ble De forente arabiske emirater besøkt.

Denne sesongen introduserte en ny vri til kappløpet: Et lag ble eliminert rett ved startstreken. I tillegg introduserte denne sesonen et nytt element; Switchback (Tilbakeblikk). Lagene må gjennomføre en av de mest utfordrende oppgavene i The Amazing Race. Denne sesongen måtte lagene gjennomføre den berømte Veisperringsoppgaven i Stockholm i den sjette sesongen, der et lagmedlem måtte rulle ut en av 270 høyballer for å finne en av 20 ledetråd. I stedet for å være et nøyaktig kopi av Veisperringen, inneholdt denne Veisperringsoppgaven færre høyballer (186), og istedenfor 20 ledetråder, ble bare syv flagg gjemt blant høyballene. I tillegg var det ni lag som gjennomførte Veisperringen i den sjette seongen mens denne sesongen hadde fem lag som gjennomførte Veisperringen.

Under etappene i Vietnam, ble rutemarkørene farget gule og hvite, istedenfor rød og gul, for å unngå å bli forvekslet med flagget til den tidligere staten Sør-Vietnam.

Denne sesongen var den andre sesongen til å ha et elimineringspunkt et annet sted en ved Pit-Stop. Den andre var i den tiende sesongen. Eric & Lisa, som ble eliminert ved startstreken, uttalte i et intervju etter racet at de var det første laget som frivillig forlot konkurransen, istedenfor å tilbringe resten av racet ved Elimination Station. Som en konsekvens av dette, var de ikke til stede ved målstreken, og visste ikke utfallet av sesongen før etter sesongen var sendt på TV.

Wayne Newton dukket opp under finaleetappen. Lagene måtte finne han på en suite på MGM Grand Las Vegas, der han ville fortelle dem plasseringen av målstreken.

Casting[rediger | rediger kilde]

Søknadsfristen for denne sesongen var opprinnelig 24. februar 2009, men ble senere utvidet.

Listen over deltagere inkluderte de profesjonelle pokerspillerne Maria Ho og Tiffany Michelle, Miss America 2004 Ericka Dunlap, Harlem Globetrotters-spillerne Herbert "Flight Time" Lang and Nathaniel "Big Easy" Lofton og countrysanger og låtskriver Canaan Smith.

En av deltagerne, Zev Glassenberg, har Aspergers syndrom. Hans lagkamerat, Justin Kanew, er sønnen til regissøren av Jeff Kanew, som regisserte «The Revenge of the Nerds».

Zev Glassenberg og Justin Kanew og Herbert "Flight Time" Lang og Nathaniel "Big Easy" Lofton deltok igjen i The Amazing Race: Unfinished Business, der lag fra den tolvte sesongen til den syttende sesongen deltok for andre gang. Flight Time og Big Easy deltok også for tredje gang, da de deltok i den The Amazing Race: All-Stars (2014).

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperringer
Gjennomført
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Meghan & Cheyne Kjærester 1 6 2 5 1ƒ 1 2 2 1 1 1 1 Meghan 5, Cheyne 6
Sam & Dan Brødre 9 2 5 1 5 3 1 4 2 2 2 2 Sam 6, Dan 6
Brian & Ericka Gift 6 10 4 3 2 4 5 3 4 4 3 3 Brian 6, Ericka 6
Flight Time & Big Easy Harlem Globetrotters-spillere 5 3 1 2 3 6 3 1 3 3 4 Flight Time 5, Big Easy 6
Gary & Matt Far/Sønn 7 1 3 4 4 5 4 5 5 Gary 4, Matt 5
Maria & Tiffany Profesjonelle Pokerspillere 11 7 6 8 6 2 6 Maria 2, Tiffany 5
Mika & Canaan Nylig Kjærester 10 8 7 7 7 7 Mika 1, Canaan 5
Lance & Keri Forlovet 3 4 9 6 8 Lance 3, Keri 2
Zev & Justin Venner 2 5 8 9 Zev 2, Justin 2
Marcy & Ron Kjærester 4 9 10 Marcy 1, Ron 2
Garrett & Jessica «Av og På»-Kjærester 8 11 Garrett 1, Jessica 1
Eric & Lisa Gifte Yogalærere 12 Eric 0, Lisa 0
 • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
 • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe, og måtte gjennomføre en Fartsdump i neste etappe.
 • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei.
 • En brun ⊃ indikerer at laget brukte U-sving. En brun ⊂ indikerer at laget ble U-svingt.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premiene ble gitt til laget som kom på førsteplass i den etappen. Alle reisepremiene ble sponset av Travelocity.

 • Etappe 1 − Tur for to til Aspen og Vail, Colorado.
 • Etappe 2 − En kajakk til hver lagmedlem.
 • Etappe 3 − Tur for to til Aruba.
 • Etappe 4 − To motorsykler.
 • Etappe 5 − Tur for to til Jamaica.
 • Etappe 6 − To personlige vannscootere.
 • Etappe 7 − To beach buggy.
 • Etappe 8 − Tur for to til Turks- og Caicosøyene.
 • Etappe 9 − En rød seder badstu.
 • Etappe 10 − Tur for to til Lanai, Hawaii.
 • Etappe 11 − To 52” HD LCD-TV-er.
 • Etappe 12$1,000,000

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (USA → Japan)[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for The Amazing Race 15.
I Tokyo, besøkte lagene Tokyo Tower for å delta i et japansk gameshow.

I sesongens første Veisperring, måtte et lagmedlem delta i et japansk gameshow; Sushi-Rulett. Når alle lagene hadde ankommet studioet, ville programlederen begynne å spinne et hjul med ni sushibiter og to wasabibomber. Deltakeren måtte spise det som havnet foran dem. Men de måtte fortsette å spille til de fikk en wasabibombe. Da hadde de bare to minutter på å få i seg wasabibomben og få neste ledetråd. Hvis ikke de klarte wasabibomben innen to minutter, måtte de fortsette å spille.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved startstreken, måtte lagene gå til en vegg med over 1 000 bilskilter og lete etter en av elleve skilt fra Shinagawa-distriktet i Tokyo, som var deres første destinasjon, og måtte vise det til Phil. Kanjien for Shinagawa (品川?) var gitt i ledetråden, men ikke eksplisitt. Lagene som fant skiltene, ville få flybilletter til en av to fly til Tokyo. Laget som ikke hadde skilt, fikk ikke billetter til Tokyo og ble eliminert.
 • Etter veisperringen, måtte lagene finne 20 japanere i studioet med solskjermer i samme farge som flagget de fikk utdelt, og føre dem gjennom det berømte og overfylte Shibuya-krysset til deres første pit-stop; Konnō Hachimangu-tempelet. Lagene fikk ikke sjekke inn før alle turistene i gruppen deres var presentert ved pit-stop. Hvis de manglet minst en turist, måtte de dra tilbake og finne turisten før de kunne sjekke inn til pit-stop.

Etappe 2 (Japan → Vietnam)[rediger | rediger kilde]

Som Fartsdump i etappe 2, måtte Maria & Tiffany servere den vietnamesiske suppen phở til en havnebetjent i Cái Bè.
 • Airplane silhouette.png Tokyo (Narita internasjonale lufthavn) til Ho Chi Minh-byen, Vietnam Vietnam (Tan Son Nhat internasjonale lufthavn)
 • Bus-logo.svg Ho Chi Minh-byen (Ben xe Mien Tay) til Cái Bè (Cái Bè Bussterminal)
 • Cái Bè (Bên Tau Du Lich-havnen) >Fartsdump (Maria & Tiffany)<
 • Cái Bè (Fruktgård Mud Pits)
 • Cái Bè (Cái Bè Sportsplass) >Veisperring< Hvem føler seg andelig?
 • Cái Bè (Cho Cái Bè – Elvebåten Bassac III) >Pit-Stop (Etappe 2)<

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Maria & Tiffany finne en suppetralle og bestille ingredienser til den vietnamesiske suppen, phở. Ved havnen måtte de blande ingrediensene og servere suppen slik at havnebetjenten likte den, for å motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem lede 150 ender over en bro og tilbake igjen til innhegningen på ti minutter. De fikk bare bruke flagg som hjelpemiddel. Hvis de ikke klarte å fullføre innen tidsfristen, måtte de gi opp plassen sin og vente på tur. Men hvis de klarte det i løpet av ti minutter, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgave

 • Ved Bên Tau Du Lich-havnen, måtte lagene krysse Mekongdeltaet i sampaner til gjørmebåter som lå ved vannet. Lagene måtte samarbeide og bære næringsrik gjørme til en frukthage og gjødsle et frukttre. Når de hadde dekket treroten opp til en merket, rød linje, ville bonden gi dem neste ledetråd.

Etappe 3 (Vietnam)[rediger | rediger kilde]

I Ho Chi Minh-byen, fant lagene sesongens tredje pit-stop ved Gjenforeningspalasset.
 • BSicon BOOT.svg Cái Bè til Mỹ Tho (Mỹ Tho Båthavn)
 • Ho Chi Minh-byen (Golden Dragon Vanndukketeater)
 • Ho Chi Minh-byen (Ho Chi Minh-byen Hovedpostkontor) >Veivalg< Barnelek eller Ordspill >Blind U-sving< Lance & Kerri forsøkte å u-svinge Sam & Dan
 • Ho Chi Minh-byen (Điện cơ 008) >Veisperring< Hvem er klar for en fullstendig nedbrytning?
 • Ho Chi Minh-byen (Gjenforeningspalasset) >Pit-Stop (Etappe 3)<

I sesongens første Veivalg, måtte lagene velge mellom Child's Play (Barnelek) eller Word Play (Ordspill). I Child's Play, måtte lagene gå til fots til en park og velge et betongdyr. Så måtte de transportere dette tunge og uhåndterlige dyret langs parkens humpete stier og få fem ballonger fra selgere. Når de hadde levert ballongene og dyret på lekeplassen, ville de få neste ledetråd. I Word Play, måtte lagene gå til hoteller A Dong og finne utsiktsbalkongen. Så måtte de sjekke den travle rundkjøringen etter seks vietnamesiske bokstaver i den tette trafikken. Når de hadde sjekket med vakten at de hadde de riktige bokstavene, måtte de forlate hotellet og få hjelp til å stave ordet «Độc Lập», det velkjente vietnamesiske ordet for «frihet». Når de hadde fått riktig ord, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem, ved hjelp av utdelte verktøy, demontere to videospillere og kaste delene i forskjellige hauger. Når alle delene var demontert og sortert, ville de få neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av pit-stop, dro elvebåten Bassac III fra Cái Bè til Mỹ Tho med alle lagene om bord.

Tilleggsoppgave:

 • Ved Golden Dragon Vanndukketeater, måtte lagene ta neste ledetråd ut av munnen på en vanndrage. Ledetråden var et frimerke som var inni en liten hylse. Lagene måtte finne ut at frimerket hadde bilde av Saigon Hovedpostkontor, og at det var deres neste destinasjon.

Etappe 4 (Vietnam → Kambodsja)[rediger | rediger kilde]

Wat Phnom i Phnom Penh var lagenes fjerde pit-stop i The Amazing Race 15.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Cover (Hjelm) eller Wrap (Skjerf). I Cover, måtte lagene finne en hjelmbod og velge fire motorsykkelhjelmer. Ved å overtale folk, måtte lagene selge hjelmene for $10 til en familie på fire, bestående av to voksne og to barn.Når lagene gav pengene til hjelmbutikkeieren fikk de neste ledetråd. I Wrap, måtte lagene finne det russiske markedet, bod 980 og 981, der eieren ville gi dem et mønstret skjerf. De måtte lete gjennom markedet etter en dame med et identisk skjerf. Hvis de matchet de to skjerfene, ville butikkeieren gi dem neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem lære å være en ape og bokstavelig talt gå bananas. Iført en maske og hale, måtte lagmedlemmet fullføre tre apemanøvre som ble demonstrert av apemesteren. Hvis de kunne fortsette apeoppførselen gjennom manøvrene, ville apemesteren gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Utenrikskorrespondentenes Klubb, måtte lagene ta kontakt med oppdragsredaktøren (to korrespondenter som leste avisen), og på hviskende måte be om sitt neste oppdrag, for å få neste ledetråd.
 • Inni ledetråden som ble gitt ved Utenrikskorrespondentenes Klubb, var et duplisert bilde av Kong Norodom Sihanouk og Jaqueline Kennedy tatt i 1967. Lagene måtte finne ut at samme bilde kunne bli funnet i et hotellsuite oppkalt etter Kennedy ved Hotel Le Royal, der de ville motta neste ledetråd.

Etappe 5 (Kambodsja → De forente arabiske emirater)[rediger | rediger kilde]

I Dubai, gjennomførte lagene Veivalget ved Ski Dubai, som en sterk kontrast til varmen i Dubai.

I sesongens eneste Snarvei, måtte lagene dra til Dubai Autodrome. Der måtte et lagmedlem kjøre en F3 Racerbil i 160 km/t. Personen måtte kjøre en runde på 45 sekunder eller mindre for å vinne Snarveien. Etter Snarveien, ble de kjørt i en Maserati til pit-stop. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem velge en tradisjonell vannbag og lete etter vann som var lagret i nedgravde urner. Men ikke alle urnene inneholdt vann. Når de hadde fylt bagen med vann, måtte de gi den til en beduin og kamelene for å få neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Build a Snowman (Bygg en snømann) eller Find a Snowman (Finn en snømann). I Build a Snowman, måtte lagene bære snø fra vinteren inne til 49 grader celsius ute. Der måtte de bygge en tradisjonell snømann. Hvis de ble ferdige før heten gjorde snømannen til sørpe, fikk de neste ledetråd. I Find a Snowman, måtte lagene ta stolheisen til toppen av bakken og ake ned på rumpeakebrett til noen snøhauger. Der måtte de lete i haugene etter en liten snømann. Når de fant snømannen, måtte de gi den til isbjørnen for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • Ved Dubai Fountain, måtte lagene skrive seg på en av to avgangstider til Burj Dubai. Neste morgene måtte de ta heisen til 124. etasje i Burj Dubai, der neste ledetråd ventet.

Etappe 6 (De forente arabiske emirater)[rediger | rediger kilde]

 • Dubai (Dubai Creek Golf og Yacht Club) >Veisperring< Hvem vil ro?
 • BSicon BOOT.svg Dubai (Old Souk Bur Dubai Abrastasjon) til Deira (Deira Old Souk Abrastasjon) >Veivalg< Gull eller Glass
 • Palm Jumeirah (Atlantis, The Palm – Leap of Faith)
 • Palm Jumeirah (Atlantis, The Palm – Dolphin Bay Beach) >Pit-Stop (Etappe 6)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem ro en gummibåt til en båt ute i bukten og finne en sheik, som ville gi dem en klokke. Så måtte de returnere til land og åpne kofferten. For å åpne den, måtte de finne ut at tidspunktet på klokken, 8.35, var koden til kofferten. Når de åpnet den, fant de neste ledetråd. I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Gold (Gull) eller Glass. I Gold, måtte lagene finne en gullsmed. Der måtte de bruke en vekt for å nøyaktig (til nærmeste unse) veie gull for $500,000. For å gjøre dette, måtte de finne ut at de måtte dele 500,000, med vekslekursen for gull, som ble vist på en skjerm i butikken. Men kursen endret seg hele tiden, så de måtte jobbe fort for å veie gullet og få neste ledetråd. I Glass, måtte lagene dra til kryddermarkedet, og velge en kasse med Vannpiper i løse deler. Lagene måtte bruke alle delene i kassen til å lage 12 hookaher og bruke tre utstillingshookaher som modell. Når de hadde satt sammen alle 12 korrekt, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • I starten av etappen, måtte lagene velge en låst koffert. Så måtte de ta taxi til Dubai Creek Golf og Yacht Club, og lete i marinaen etter neste ledetråd.
 • Ved Atlantis Aquaventure Park, måtte lagene ta sklien Leap of Faith. Etter å ha sklidd ned seks etasjer i nesten 90 graders vinkel, gjennom et haibasseng, fant de neste ledetråd i bunnen av sklien. Hvis det var flere lag ved sklien samtidig, fikk lagene to minutter på å ta sklien. Hvis de brukte mer enn to minutter, måtte de ut av køen og vente til det ble deres tur igjen.

Etappe 7 (De forente arabiske emirater → Nederland)[rediger | rediger kilde]

I Groningen, måtte et lagmedlem telle antall klokker i Martinitoren for å få neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem komme seg opp til toppen av Martinitoren. De måtte gå opp de smale vindeltrappene, gjennom en labyrint av dører og telle antall klokker. Hvis de kom fram til riktig svar, 62, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Farmer's Game (Bondelek) eller Farmer's Dance (Bondedans). Til begge veivalgsoppgavene, måtte lagene ta på seg tradisjonelle, nederlandske kostymer – en herre og en damekostyme til hvert av lagene - og sykle til oppgavene. I Farmer's Game, måtte lagene finne en elv, kle av seg til nederlandsk undertøy og svømme over. På andre siden, måtte de finne et sett med spesielle golfkøller og spille boerengolf med tre hull. De måtte slå annenhver gang, og klare hvert hull på høyest 8 slag. De måtte fortsette å spille helt til de klarte det. I Farmer's Dance, måtte lagene finne en festival. Der måtte en på laget slå hardt hardt nok til at klokken ringte på et Kraftprøvespill. De måtte slå annenhver gang, helt til en klarte det. Så måtte de lære en folkedans, som de måtte utføre riktig. Hvis instruktøren var fornøyd, fikk de hver sin porsjon matjessild. Når de hadde spist opp, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • Etter veivalget, måtte lagene sykle til pit-stop.

Etappe 8 (Nederland → Sverige)[rediger | rediger kilde]

I Stockholm, besøkte lagene tivoliet Gröna Lund, der et lagmedlem måtte ta en tur i den høyeste attraksjonen for å finne veien til neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Nobel Dynamite (Nobel-dynamitt) eller Viking Alphabet (Viking-alfabet). I Nobel Dynamite, måtte lagene dra til et steinbrudd ved Skokloster. Der måtte lagene fylle sandposer for å lage en bunker. Når de var beskyttet, måtte de avfyre en enorm eksplosjon, som ville grave frem en boks med neste ledetråd. I Viking-alfabet, måtte lagene tyde en beskjed som var skrevet på eldre futhark på en runestein, ved hjelp av små, runde steiner, som både hadde runer og bokstaver. Når de hadde tydet beskjeden: ”Finn Trygve, den sterke viking”, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, deltok et lagmedlem i en Amazing Race-Switchback av en av de mest uforglemmelige veisperringen i seriens historie: Veisperringen fra etappe 3 av sesong 6, der Lena, fra søskenlaget Lena & Kristy, letet i nesten 10 timer etter deres ledetråd, uten å finne noe. Lagmedlemmet måtte lete gjennom 186 høyballer for å finne ett av sju flagg. Når de hadde funnet et flagg, kunne de gå til neste pit-stop.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Gröna Lund, måtte et lagmedlem ta en tur i den høyeste attraksjonen i tivoliet; ”Fritt Fall”. Mens de kjørte, måtte de se etter en pil som pekte i retning til neste ledetråd, som var synlig i 15 sekunder, før de raste ned 24 etasjer på tre sekunder. Når de trodde de visste retningen til neste ledetråd, måtte de gå og finne den.
 • Etter å ha funnet ledetråden fra Fritt Fall, måtte lagene kaste ringer på kjegler for å finne en Travelocity-nisse. Når en ring landet på en av kjeglene som skjulte nissene, ville spillbetjenten gi dem en nisse med neste ledetråd på undersiden. Lagene måtte ta med seg nissen til pit-stop.

Etappe 9 (Sverige → Estland)[rediger | rediger kilde]

I Tallinn, fant lagene et ledetråd ved tårnet Pikk Hermann.

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Gary & Matt finne en badstubuss, kle av seg og ta en fem minutters badstu med en gjeng lokale folk. Når de hadde svettet ferdig, kunne de fortsette kappløpet. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem bli med i Svarthodenes brorskap for å avdekke et mysterium. De måtte gå ned i kjelleren og finne en kandelaber med et romnummer på. Så måtte de finne det rommet, der de fikk et ark, som så ut som et blankt ark. Det de måtte finne ut, var at hvis de holdt arket over et lys, ville det avsløre neste ledetråd, siden ledetråden var skrevet med usynlig blekk. I denne etappens Veivalg måtte lagene velge mellom Serve eller Sling (Sprettert). I begge veivalgsoppgavene, måtte lagene dra til Tarsi Talu utenfor landsbyen Keava. I Serve, måtte lagene kjempe i gjørmen og spille volleyball mot et lokalt lag. Stående i dyp gjørme, måtte de få fem poeng for å få neste ledetråd. I Sling, måtte lagene ta på seg truger, og gå ut i gjørmen. Så måtte stå i gjørmen og bruke en sprettert og skyte grønnsaker på et elgskilt. Når de traff blink, ville bordet under elgskiltet kollapse og dumpe en haug med kål på bakken sammen med neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • I begynnelsen av etappen, fikk lagene utdelt et sett med nøkler sammen med deres ledetråd. Nøklene måtte lagene bruke til å åpne døren til Mustpeade Maja og hente neste ledetråd.

Etappe 10 (Estland → Tsjekkia)[rediger | rediger kilde]

I Praha, besøkte lagene teateret Stavovské Divadlo for å gjennomføre Veisperringen.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Fast & Furious (Rask og rasende) eller Slow & Steady (Sakte og rolig). I Fast & Furious, måtte lagene padle ned de kunstige strykene som brukes til å trene profesjonelle padlere. Mens de padlet gjennom strykene, måtte de gripe et bånd med neste ledetråd på. Hvis de veltet før de nådde fram til ledetråden, måtte de starte på nytt. I Slow & Steady, måtte lagene dra seg bortover en taubane. Når de kom til enden av tauet, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem lete gjennom teaterets 600 seter etter en miniatyrmandolin, instrumentet Don Giovanni spiller. Når de fant en, måtte de bringe den til scenen til Don Giovanni, som ville gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Staromestske Namesti, måtte lagene finne en mann i en Praga for å få neste ledetråd.
 • Etter veivalget, måtte lagene finne ut at ordene som stod på båndene deres – Stavovské Divadlo – var deres neste destinasjon.

Etappe 11 (Tsjekkia)[rediger | rediger kilde]

Denne etappen fant sted i Prahas gamle jødiske kvarter Josefov, hjemstedet til Franz Kafka.
 • Praha (Den Spanske Synagogen) >Fartsdump (Brian & Ericka)<
 • Praha (Ekotechnické Museum) >Veisperring< For å oppnå det umulige, må man forsøke det absurde.
 • Praha (Kryocentrum)
 • Praha (Karlsbroen) >Veivalg< Legende eller Lager
 • Praha (Střelecký Ostrov) >Pit-Stop (Etappe 11)<

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Brian & Ericka dra til utestedet M1 Lounge. Der måtte begge forberede og drikke en shot med absint, før de kunne fortsette kappløpet. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gå inn i museet og lete blant flere hundre, ringende telefoner etter fem av dem som hadde en person på den andre enden av linjen. En stemme fra hver telefon ville gi dem et bokstav til ordet «FRANZ» − en referanse til Franz Kafka. Etter å ha fått alle bokstavene, måtte de fylle ut et skjema med flere biografiske spørsmål og forsøke å dekode de fem bokstavene til navnet hans. Når de hadde funnet løsningsordet (Franz), ville inspektøren gi dem neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Legend (Legende) eller Lager. I Legend, måtte lagene bygge en golem ved å legge våt leire på en høyramme. Deretter måtte de transportere den til Gammel-ny-synagogen. Hvis rabbineren var fornøyd med golemen, fikk de neste ledetråd. I Lager, måtte lagene bære totalt 30 glass øl fra bryggeriet Pivovar a Restaurace "U Fleků", gjennom det travle torget og levere dem til utestedet Restaurace Kozička for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

 • Ved Kryocentrum, måtte lagene kle av seg til undertøyet og tilbringe to minutter i en kryoterapikammer som nådde en temperatur på -160°C. Når de to minuttene var overstått, fikk de neste ledetråd.

Etappe 12 (Tsjekkia → USA)[rediger | rediger kilde]

I siste etappe, dro lagene til Las Vegas, der de besøkte en rekke av de store hotellene langs Las Vegas Strip.
 • Airplane silhouette.png Praha (Praha Ruzyně internasjonale lufthavn) til Las Vegas, Nevada Nevada, USA USA (McCarran internasjonale lufthavn)
 • Las Vegas (Graceland Bryllupskapell)
 • Las Vegas (Mandalay Bay Resort and Casino) >Veisperring< Hvem er klar til å klatre ned fjellet?
 • Las Vegas (The Mirage)
 • Las Vegas (Monte Carlo Resort and Casino)
 • Las Vegas (MGM Grand Las Vegas)
 • Las Vegas (Wayne Newtons hjem, Casa de Shenandoah) >Pit-Stop (Etappe 12)<

I sesongens siste Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre et forovervendt rappellering ned utsiden av tårnet av Mandalay Bay Resort and Casino for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved The Mirage sitt teater, måtte lagene ta del i Cirque du Soleil sitt teaterforestilling «Love». Et lagmedlem ble spent i et strikktau og, ved hjelp av den andre lagmedlemmet, sprettet opp i luften i et forsøk på å hente en blomsterbukket som hang i luften. Når hele buketten ble hentet ned, måtte de gi den til blomserpiken som ville gi dem neste ledetråd.
 • Ledetråden lagene fikk ved bungee-oppgaven, instruerte lagene til å gå til «den mest berømte kasinoet i Monaco». Lagene måtte finne ut at det var en referanse til navnebroren Monte Carlo Resort and Casino.
 • Ved Monte Carlo Resort and Casino, måtte lagene telle sjetonger til en total verdi av $1,000,000, som lå spredt over flere pokerbord. Når giveren bekreftet at de hadde telt riktig, ville de få en sjetong verdt $1,000,000 og deres siste ledetråd.
 • Ved MGM Grand, måtte lagene finne suite 88. Der ville de finne Wayne Newton, som ville fortelle dem plasseringen av målstreken; huset hans.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]