The Amazing Race 25

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Amazing Race 25 er den tjuefemte sesongen av den amerikanske realityserien The Amazing Race. Den tjuefemte sesongen fulgte elleve lag med to personer, med et pre-eksisterende forhold, i et kappløp rundt i verden.

Matforskerne Amy DeJong og Maya Warren vant den tjuefemte sesongen av The Amazing Race.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Startstreken for den tjuefemte sesongen av The Amazing Race, var ved de røde trappene ved Duffy Square ved Times Square i New York.

Den tjuefemte sesongen av The Amazing Race strakk seg 42 000 km gjennom åtte land på fire kontinenter i løpet av 23 dager. Innspillingen begynte 31. mai 2014 og ble avsluttet 22. juni 2015. Malta ble besøkt for første gang, i tillegg til det amerikanske territoiumet De amerikanske Jomfruøyer. Filippinene ble også besøkt for første gang siden den femte sesongen.

Innspillingen av den tjuefemte sesongen, startet tidlig morgen 31. mai 2014 ved Times Square i New York. I motsetning til tidligere sesonger, der startstreken vanligvis er plassert på private eller steder med begrenset tilgang for å forhindre potensielle spoilere, inviterte CBS fans til startstreken for å se lagene starte kappløpet. Publisiteten rundt starten ved Times Square førte til at identiteten til lagene ble offentliggjort samme dag.

I forbindelse med den offentlige starten, ble det avslørt at laget som vant den første etappen, ville bli tildelt et nytt element kalt The Save (Redning) istedenfor Fripass. The Save gir laget muligheten til å bli reddet fra eliminering, dersom de kom sist i en elimineringsetappe, helt fram til den niende etappen. Den kunne også gis til et annet lag hvis det var ønskelig. Fripasset ble istedenfor gjemt et sted i den andre etappen, og gav alle lag muligheten til å gå etter den.

Ved forskjellige steder gjennom hele innspillingen (vanligvis en gang i hver etappe), møtte lagene på programleder Phil Keoghan ute i løypen der han forklarte en oppgave til seerne mens kappløpet pågikk i bakgrunnen.

For første gang i The Amazing Race, deltok fire lag i finaleetappen. Halvveis i den siste etappen, ville Phil ville eliminere et lag, slik at det gjenstod tre lag som kjempet om å komme først til målstreken og vinne $1 000 000.

Casting[rediger | rediger kilde]

Listen over deltagere inkluderte surferen Bethany Hamilton, som ble verdenskjent etter at hun overlevde et haiangrep, og hennes mann Adam Dirks, forlovede og deltagerne fra Survivor: South Pacific Whitney Duncan og Keith Tollefson og TNA Wrestling-stjernene Brooke Adams og Robert "Robbie" Strauss.

Melody Chen, som deltok i den første sesongen av The Amazing Race Asia, tok i mot lagene ved Pit-Stop i den niende etappen.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk og annonsert av CBS.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperringer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Amy & Maya Matforskere 6 8 5 4 7 6 3 4 4 2 4 1 Amy 5, Maya 5
Misti & Jim Gifte tannleger 1 2 1 8 6 1 1 2 3 1 3 2 Misti 5, Jim 5
Adam & Bethany Gifte surfere 5 1 2 7 2 2 5 1ε 1ƒ 3 2 3 Adam 5, Bethany 4
Brooke & Robbie Kjærester/Prof. wrestlere 4 7 6 2 5 5 4 5 2 4 1 4 Brooke 4, Robbie 4
Kym & Alli Urbane syklister 3 3 7 1 1 3 2 3 5 Kym 4, Alli 3
Tim & Te Jay Kjærester 2 5 8 5 3 4 6 6 Tim 3, Te Jay 3
Shelley & Nici Mor/Datter 8 9 4 6 4 7 Shelley 2, Nici 2
Keith & Whitney Forlovet 9 4 3 3 8 Keith 2, Whitney 1
Michael & Scott Brannmenn 10 6 9 Michael 0, Scott 1
Dennis & Isabelle Nylig kjærester 7 10 Dennis 1, Isabelle 0
Lisa & Michelle Søstre/Eidendomsmeglere 11 Lisa 1, Michelle 0
  • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
  • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei i etappen.
  • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe, og måtte gjennomføre en Fartsdump i neste etappe.
  • En lilla ε ved lagplassering indikerer at laget valgte å bruke Fripass til å hoppe over en oppgave.
  • En brun ⊃ eller en cyan ⋑ indikerer at laget brukte en av de to U-svingene. En brun ⊂ eller en cyan ⋐ indikerer at laget ble U-svingt.
  • Et understreket etappenummer indikerer at det ikke var obligatorisk hvile mellom etappene og ble beordret videre. Førsteplassen fikk en premie i den etappen.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premiene ble gitt til laget som kom på førsteplass i de respektive etappene. Alle reisepremiene ble sponset av Travelocity.

  • Etappe 1 — Redning (The Save) - et hjelpemiddel som redder laget fra eliminering dersom de kom på sisteplass i en etappe fram til den niende etappen.
  • Etappe 2 — Tur for to til Sverige
  • Etappe 3 — Tur for to til Dubai, De forente arabiske emirater
  • Etappe 4 — En Ford C-Max Hybrid til hvert lagmedlem
  • Etappe 5$5 000 til hvert lagmedlem
  • Etappe 6 — Tur for to til Brasil
  • Etappe 7 — Tur for to til Ocho Rios, Jamaica
  • Etappe 8$10 000 til hvert lagmedlem
  • Etappe 9 — Tur for to til Bali, Indonesia
  • Etappe 10 — Tur for to til Vietnam
  • Etappe 12$1 000 000

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (USA → De amerikanske Jomfruøyer)[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for den tjuefemte sesongen av The Amazing Race.
Saint Thomas, fant lagene sesongens første Pit-Stop ved Fort Christian.

I sesongens første Veisperring, ville et lagmedlem motta et sett med unike koordinater, en spade og et skipskompass. De måtte finne ut at retningen som pekte mot dem på kompasset indikerte retningen de stod ovenfor. De måtte følge sine koordinater langs stranden for å finne en skattekiste som var begravet i sanden. Når de hadde funnet deres spesifikke skattekiste, måtte de grave den opp for å få ut deres neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Lagenes første ledetråd, instruerte dem til å dra til stedet hvor målstreken for den første sesongen av The Amazing Race var plassert. Lagene måtte finne ut at det var ved Unisphere i Flushing Meadows–Corona Park.
  • Ved Vendors Plaza, måtte lagene skrive seg på ett av seks sjøfly til Lovango Cay for neste morgen.
  • Etter landing ved Lovango Cay, måtte lagene dra med båt til Carvel Rock. Der måtte lagene bruke tau til å klatre opp og over toppen av fjellet før de måtte hoppe av klippen og ut i vannet. I vannet måtte de svømme ut til en rekke flytende flasker som inneholdt deres neste ledetråd. Lagene ville så dra med speedbåt til deres neste destinasjon.
  • Ved sjørøverskipet Svartskjeggs Hevn, ble lagene tatt imot av en Svartskjegg-imitator som ville gi dem neste ledetråd. De måtte så klatre ombord i små trebåter og bruke et tau til å trekke båten mot land.

Etappe 2 (De amerikanske Jomfruøyer → Storbritannia)[rediger | rediger kilde]

I London, besøkte lagene Tower Bridge for å finne en ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom About Face (Om ansikt) eller Pancake Race (Pannekakeløp). I About Face, måtte lagene dra til Somerset House. Der måtte lagene ikle seg uniformene til dronningens garde og lære seg de komplekse trinnene ved en vaktskifteseremoni. Når de hadde klart å gjennomføre en vaktskifteseremoni med ytterste presisjon, ville paradesjefen gi dem neste ledetråd. I Pancake Race, måtte lagene dra til Victoria Tower Gardens. Der måtte lagene ikle seg kokkeklær og ta del i den årlige parlaments-pannekakeløpet. Lagene måtte bruke utendørsovner til å lage hver sine perfekte pannekaker. Når pannekakene var godkjente, måtte de løpe rundt en merket løype mens de kontinuerlig snudde pannekakene sine i pannene sine. De måtte gjennomføre løypen på et minutt og 15 sekunder for å motta neste ledetråd. Hvis et lagmedlem mistet pannekaken sin på bakken, overskred tidsfristen eller ble dømt for å snu pannekakene sine for lite, måtte begge lagmedlemmene begynne oppgaven på nytt. I sesongens eneste Fripass-oppgave, måtte lagene dra til puben Bear Inn i Oxford for å finne Fripasset. Det første laget som fant Bear Inn, ville motta Fripass, et hjelpemiddel som laget kan bruke til å hoppe over en oppgave helt fram til den åttende etappen. Lagene som gikk etter Fripasset, kunne risikere i å tape tid og mulig eliminering i forsøket.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Tower Bridge, måtte lagene finne to medlemmer av Pearly Kings and Queens som ville gi dem neste ledetråd.
  • Ved Magdalen Bridge, måtte lagene gå om bord i en tradisjonell elvebåt, kjent som punt, og fullføre en runde rundt Magdalen College Island. Et lagmedlem måtte stå på Cambridge-enden av båten og måtte bruke en påle til å drive båten, mens deres partner stod på Oxford-enden av båten og viftet med et Union Jack-flagg. Når de hadde fullført en runde, ville de motta neste ledetråd.
  • Ved Christ Church College, ville lagene motta en bowlerhatt og en paraply. Lagene ville bli bedt om å tippe på bowlerhatten for å se plasseringen for etappens Pit-Stop, som stod skrevet på innsiden av hatten; Churchills fødested. Lagene måtte finne ut at etappens Pit-Stop var ved Blenheim Palace. Lagene kunne også åpne paraplyen deres for å se plasseringen av det gjemte Fripasset.

Etappe 3 (Storbritannia)[rediger | rediger kilde]

Shetland, kunne lagene jobbe sammen med shetlandsponnier for å transportere torv.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Pony Up (Last min ponni) eller Light My Fire (Tenn mitt lys). I Pony Up, måtte lagene dra til et myrområde utenfor Scalloway. Der måtte lagene bruke tradisjonell verktøy til å grave opp 50 blokker med torv fra bakken. Når alle blokkene var godkjent, måtte de laste dem på en shetlandsponni, 25 blokker om gangen, og transportere dem opp en bratt og ujevn bakke til et nærliggende hus. Når all torven var levert, ville en bonde gi dem neste ledetråd. I Light My Fire, måtte lagene dra til Lerwick og plukke opp utstyr ved DITT Store. Utstyret måtte de ta med seg til Up Helly Aa Gallery Shed, hvor de måtte bruke utstyret til å sette sammen en vikingfakkel. De måtte få arbeidet sitt godkjent etter hvert trinn i den komplekse prosessen. Når fakkelen deres var godkjent, måtte de ta den med til Hay Dock, der jarlen ville tenne fakkelen som en del av festivalen Up Helly Aa for å motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Union Square, måtte lagene finne merkede Ford Focus som ville være deres transportmiddel i denne etappen.
  • Ved RNLI Livredningsbåtstasjon, måtte lagene finne en lundefuglmaskot som ville gi dem neste ledetråd.
  • Ved Berry Farm, måtte lagene gå inn i en innhegning med sauer og ta på seg rollen som Shetland sheepdog. De måtte lede sauene gjennom en merket løype før de måtte samle dem inn i en innhegning for å motta neste ledetråd.

Etappe 4 (Storbritannia → Danmark → Sverige → Danmark)[rediger | rediger kilde]

I København, måtte et lagmedlem memorere og servere smørrebrød ved restauranten Ida Davidsen.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Parking Space (Parkeringsplass) eller Wedding Cake (Bryllupskake). I begge Veivalgsoppgavene, måtte lagene dra tilbake til København. I Parking Space, måtte lagene dra til Sankt Jørgens Allé. Der måtte lagene sette opp en parklet; en komfortabel hvileområde som opptar en offentlig parkeringsplass. Lagene ville få utdelt utstyr og et anvisningsbilde av parklet. Lagene hadde så 30 minutter til å sette opp alt nøyaktig slik det var avbildet for å motta neste ledetråd. Hvis de hadde feil, kunne de bruke opp den resterende tiden til å foreta rettelser. Overskred de tidsfristen, måtte de flytte over til en ny parkeringsplass og starte på nytt. I Wedding Cake, måtte lagene dra til Det Franske Conditori. Der måtte lagene sette sammen en kransekake og dekorere den med små, danske flagg. Deretter måtte de transportere kaken gjennom byen med en Bullitt-fraktesykkel til restauranten Allégade 10. Hvis kaken fortsatt var intakt ved levering, ville lagene få kvitteringen sin signert før de kunne returnere til konditoriet for å motta deres neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gå inn på restauranten og ta i mot bestilling på fire smørrebrød fra to stamkunder. De ville kun få menynummeret på smørrebrødene og lagmedlemmene måtte, ved hjelp av en meny, memorere ingrediensene til hver av smørrebrødene. Etter å ha fortalt Ida Davidsen de riktige ingrediensene, kunne de levere smørrebrødene til stamkundene, som ville gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved ankomst i København, måtte lagene finne merkede Ford C-Max hybridbiler og kjøre dem så effektivt som mulig over Øresundsforbindelsen til Malmö. Der ville de få forbruket deres sjekket. Hvis de hadde brukt mindre enn 0,10 amerikansk gallon (0,38 l) bensin på turen til Sverige, ville de umiddelbart motta deres neste ledetråd. Hvis ikke, måtte de besvare et geografispørsmål. De måtte identifisere hovedstedene i Norge (Oslo), Sverige (Stockholm) og Danmark (København) for å motta deres neste ledetråd.

Etappe 5 (Danmark → Marokko)[rediger | rediger kilde]

I Marrakech, besøkte lagene markedet Jemaa el-Fnaa for å gjennomføre en rekke oppgaver.
  • København (København lufthavn) til Marrakech, Marokko Marokkos flagg (Marrakech-Menara lufthavn)
  • Marrakech (Jemaa el-Fnaa) >Fartsdump< Misti & Jim
  • Marrakech (Bab Debbagh Garveri) >Veisperring< Hvem er klar til å slå ut håret?
  • Marrakech (Ben Youssef Madrasa) >Veivalg< Spinningtime eller Tid for Te
  • Marrakech (Le Grand Balcon du Café Glacier) >Dobbel U-sving< Shelley & Nici u-svingte Keith & Whitney og Keith & Whitney forsøkte å u-svinge Amy & Maya
  • Marrakech (Al Matjar Teppebutikk) >Pit-Stop (Etappe 5)<

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Misti & Jim dra til teppebutikken Le Cadeau Berbère. Der måtte de ta med seg ti marokkanske tepper og bære dem 500 meter til hotellet Riad Monceau. Der måtte de henge opp teppene på veggen utenfor hotellet for å klargjøre dem for salg. Når arbeidet var utført, kunne de fortsette kappløpet. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gå inn i garveriet og motta tre geiteskinn som de manuelt måtte fjerne alt av hår fra. Når arbeidet var godkjent, måtte de feste de garvede skinnene til en sykkel og levere dem gjennom de trange gatene i Marrakech til en bestemt adresse i bytte mot en kvittering. Etter å ha mottatt kvitteringen, måtte de returnere til garveriet for å motta neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Twirl Time (Spinningtime) eller Tea Time (Tid for te). I Twirl Time, måtte lagene dra til Bob Magic Music, hvor de måtte plukke med seg en tromme, krakebs og kostymer. Deretter måtte de finne veien tilbake til markedet, der et lagmedlem måtte spille på trommer mens den andre spilte på krabkebs mens de utførte en Gnawa-dans. Den som danset, måtte, ved å bruke hodet, spinne dusken på hatten deres sammenhengende i ett minutt for å motta neste ledetråd. I Tea Time, måtte lagene dra til Le Paradis du Thee. Der måtte lagene ta med seg en sukkerboks, myntete, grønn te og en samovar og bære dem til Palais Gharnata. Der ville lagene ikle seg kostymer før de fikk en innføring i hvordan man serverer te på den lokale måten. Mens et lagmedlem holdt serveringsbrettet stødig med en hånd, ville den andre seremonielt helle te i to kopper samtidig som de løftet tekannen oppover. Når den profesjonelle teservitøren var fornøyd med serveringen, ville han gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Jemaa el-Fnaa, måtte lagene velge en stor matvogn og rulle den til markedet. Der måtte de klargjøre kjøkkenet og sette opp en sittegruppe. Når vogneieren var fornøyd med arbeidet, ville han gi dem neste ledetråd.

Etappe 6 (Marokko)[rediger | rediger kilde]

I Marrakech, fant lagene merkede Ford Fiesta ved Koutoubia-moskéen.
  • Marrakech (El Massi)
  • Marrakech (Koutoubia-moskéen)
  • Amizmiz (Abdessadek Boufoulouss Keramikkbod) >Veivalg< Camp eller Krem
  • Tahannaout (Terres d'Amanar) >Veisperring< Hvem har evnen til å skyve ting på plass?
  • Marrakesh (Casbah d'If) >Pit-Stop (Etappe 6)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Camp eller Cream (Krem). I begge Veivalgsoppgavene, måtte lagene dra til Oumnasses kasbah. I Camp, måtte lagene sette opp et tradisjonelt Berber-telt og innrede den med tepper og bord som lagene hadde fått utdelt. Når dommeren var fornøyd med arbeidet, ville han gi dem neste ledetråd. I Cream, måtte lagene velge en geit og melke den til de hadde fylt en skål til en angitt linje. Deretter måtte de bruke en tradisjonell verktøy laget av geiteskinn til å kinne melken til geitesmør. Når de hadde laget tre unser (85 gram) med smør, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem krysse en rekke tau- og plankebroer og zipliner på tvers av en canyon i Atlasfjellene. På den andre siden av canyonen, måtte de sette sammen en tradisjonell, marokkansk puslespill. Når puslespillet var løst, måtte de ta en siste zipline til sin partner og motta deres neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved El Massi, måtte lagene finne en merket høydepot, hvor hvert lagmedlem måtte ta med seg en høyballe og levere dem til en merket hestestall på andre siden av byen. Når høyballene var levert, ville lagene få en tur med hest og vogn tilbake til sentrum av Marrakech. Når de var framme, måtte lagene, som takk for turen, mate hestene med et eple før de fikk neste ledetråd.
  • Ved Koutoubia-moskéen, måtte lagene finne merkede Ford Fiesta, som ville være deres transportmiddel i denne etappen.

Etappe 7 (Marokko → Italia)[rediger | rediger kilde]

Sicilia, måtte et lagmedlem kjøre Go-kart rundt Monte Pellegrino i etappens Veisperring.
  • Marrakesh (Marrakech-Menara lufthavn) til Palermo, Sicilia Sicilias flagg, Italia Italias flagg (Falcone–Borsellino lufthavn)
  • Palermo (Teatro di Verdura) (Overnatting)
  • Palermo (Villa Costanza) >Veisperring< Hvem vil sette foten på sin Florio?
  • Mondello, Palermo (Antico Stabilimento Balneare) >Veivalg< Malere eller Modeller
  • Palermo (Villa Niscemi) >Pit-Stop (Etappe 7)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem kjøre go-kart langs den gamle løypen av Targa Florio rundt Monte Pellegrino. Hvis de gjennomførte løypen på under 4 minutter og 7 sekunder, ville racerlegenden Nino Vaccarella gi dem neste ledetråd. Hvis ikke, måtte de følge en saktegående Safety car tilbake til startstreken og prøve igjen. Etter å ha mottatt neste ledetråd, ville de bli kjørt tilbake til sin partner i en veteranbil. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Painters (Malere) eller Posers (Modeller). I Painters, måtte lagene dra til Tonnara Florio. Der måtte lagene restaurere et freskomaleri mens de la på ryggen på et høyt stillas, slik som Michelangelo gjorde da han malte taket i Det sixtinske kapell. Når kunstneren godkjente arbeidet, ville de motta neste ledetråd. Det var kun fire arbeidsstasjoner tilgjengelig, så det var førstemann til møllen. I Posers, måtte lagene dra til Teatro Politeama Garibaldi. Der måtte lagene se ti artister synge en del fra en berømt italiensk opera. Deretter måtte de gå bak scenen og korrekt identifisere alle draktene artistene hadde på seg og plassere dem i den rekkefølgen artistene sang. Når draktene var plassert i riktig rekkefølge, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • Denne etappen ble presentert som den 300. etappen i The Amazing Race.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Teatro di Verdura, ville lagene finne en dekorativ tamburin som instruerte dem til å tilbringe natten og feste med lokale tarantelladansere. I den rekkefølgen lagene ankom teateret, avgjorde avreiserekkefølgen for neste morgen.

Etappe 8 (Italia → Malta)[rediger | rediger kilde]

Malta, besøkte lagene Blue Grotto for å gjennomføre etappens Veisperring.
  • Pozzallo (Pozzallo Havn) to Valletta, Malta Maltas flagg (Grand Harbour)
  • Valletta (Bridge Bar til Upper Barrakka Gardens via Triq Sant' Orsla)
  • Żurrieq (Zurrieq Valley Sea Inlet – Båthus) (Overnatting) >Veisperring< Hvem føler seg blå?
  • Birgu (Sankt Scholastica-klosteret – Triq Antika) >Fartsdump< Tim & Te Jay >Veivalg< Flagg eller Skinne
  • Gżira (Fort Manoel) >Pit-Stop (Etappe 8)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem rappellere ned fra den overhengende klippen ved Blue Grotto i vannet nedenfor og deretter svømme inn i grotten for å hente deres neste ledetråd. Som Fartsdump i denne etappen, måtte Tim & Te Jay dra til oratoriumet ved Laurentius-kirken. Der måtte de male malteserkorset på to skjold. Når arbeidet deres ble godkjent, kunne fortsette kappløpet. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Flag (Flagg) eller Shine (Skinne). Lagene fikk ikke noen informasjon om hva oppgavene gikk ut på før de ankom stedene for oppgavene. I Flag, måtte lagene dra til havnen i Birgu. Der ville lagene finne ut at de måtte delta i det tradisjonelle, maltesiske spillet ġostra. De måtte løpe ut på en tømmerstokk, som strakk seg ut over havnen, som var smurt med fett og få tak i to flagg. Når den ene hadde fått tak i et gult flagg og den andre et rødt flagg, kunne de bytte flaggene mot deres neste ledetråd. I Shine, måtte lagene dra til Provenceporten. Der ville lagene finne ut at de måtte polere rustninger. Lagene måtte ikle seg rustninger og måtte polere hverandres rustninger. Når ridderne var fornøyd med arbeidet, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Bridge Bar, ville hvert lagmedlem motta en flaske med brennevin og to glass og måtte bære dem på serveringsbrett over sine skuldre med en arm. De måtte bære dem opp Triq Sant' Orsla, et massivt sett med trapper, for å levere dem til ventende riddere av Malteserordenen ved Upper Barrakka Gardens. Hvis noen på laget mistet noe på veien, måtte de gå ned til Bridge Bar og ta med seg kost og feiebrett for å rydde opp før bartenderen ville erstatte det de hadde mistet. Når de hadde levert bestillingen til ridderne, ville de motta neste ledetråd.
  • Ved Zurrieq Valley Sea Inlet, ville lagene finne en rekke halskjeder med malteserkors merket med avreisetider for neste morgen. Etter å ha tatt et halskjede, måtte lagene sette opp leir for natten.

Etappe 9 (Malta → Singapore)[rediger | rediger kilde]

I Singapore, besøkte lagene Marina Bay Sands for å gjennomføre etappens Veisperring.

I sesongens eneste Snarvei, måtte lagene dra til Sentosa og finne Wave House. Der måtte lagene ri en bølge i to minutter uten å falle. Første laget som klarte oppgaven, vant Snarveisledetråden. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gå på en stram line fra tårn 1 til tårn 2 av Marina Bay Sands for å få neste ledetråd. De måtte gå tilbake til tårn 1 for å fullføre oppgaven. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom China Cups (Kinakopper) eller Chilli Crabs (Chillikrabber). I China Cups, måtte lagene dra til tempelet Hong San See. Der ville lagene få en behandling med tradisjonell kinesisk massasje, som innebar en smertefull ryggmassasje, eksfoliering av huden og til slutt en runde med den kinesiske behandlingsmetoden kopping. Luften inne i glasskopper ville bli varmet opp med ild og deretter bli plassert på lagenes rygg, noe som vil skape et vakuum. Etter endt behandling, ville lagene motta neste ledetråd. I Chilli Crabs, måtte lagene dra til restauranten Red House Seafood. Der måtte lagene rense ett kilo av Singapores mest populære rett, chilikrabbe. Når jobben var gjort, ville kjøkkensjefen gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • På øyen Pulau Ubin, måtte lagene finne en kokosnøttbod. Etter å ha drukket vannet fra en kokosnøtt, ville de motta neste ledetråd.
  • Ved Raffles Place, måtte lagene finne ut at de ville motta neste ledetråd fra en mann som gikk med en banner på ryggen med Race-fargene.
  • Ledetråden lagene mottok ved Fort Canning, informerte lagene at de ville finne neste ledetråd ved en av fem offisielle Merlion-statuer. Lagene ville finne ut at de ville finne deres neste ledetråd ved Merlion-statuen ved Mount Faber.

Etappe 10 (Singapore → Filippinene)[rediger | rediger kilde]

Filippinene, gjennomførte lagene den berømte oksepløyingsoppgaven fra den femte sesongen.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene Catch (Fange) eller Coach (Trene). I Catch, måtte lagene dra til fiskehavnen i Rosario. Der måtte lagene vasse ut i Manilabukten til en fortøyd båt. Der måtte lagene fylle opp en bøtte med fisk og transportere den tilbake til land for å fylle tre bøtter. Når alle bøttene var fylt opp, ville de motta neste ledetråd. I Coach, måtte lagene dra til et sveiseverksted. Der måtte lagene feste en sidevogn til en motorsykkel, ut ifra et gitt eksempel og utdelt utstyr. Når motorsykkelen deres hadde bestått inspeksjonen, ville lagene motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved risåkeren i Naic, ble lagene møtt med en Switchback-oppgave fra den femte sesongen: den berømte okseoppgaven. Lagene måtte velge en av fire risåkere og bruke en oksedrevet plog til å pløye jorden til plogen fanget et tau med deres neste ledetråd på.

Etappe 11 (Filippinene)[rediger | rediger kilde]

I Manila, fant lagene etappens Pit-Stop ved Baluarte de San Diego.
  • Manila (Plaza Rajah Sulayman) >Fartsdump< Brooke & Robbie >Veivalg< Denne eller Det
  • Manila (Divisoria Marked) >Veisperring< Hvem blir koko av kokosnøtter?
  • Manila (Intramuros – Baluarte de San Diego) >Pit-Stop (Etappe 11)<

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Brooke & Robbie finne en mann med en ødelagt padyak. De måtte hjelpe han med å laste over alle eiendelene han hadde på padyaken til en ny padyak og sikre eiendelene på samme måte som det hadde blitt festet på den opprinnelige padyaken. Når mannen var fornøyd med arbeidet, kunne de fortsette kappløpet. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom This (Denne) eller That (Den). Lagene fikk ingen informasjon om hva oppgavene gikk ut på før de ankom stedene for oppgavene. I This, måtte lagene gå til veikrysset mellom Pedro Gil og Pular Hidalgo. Der ville lagene finne ut at de måtte spille gatebasketball mot to lokale basketballspillere. Hvert poeng de scoret uten at de fikk ballen tatt fra dem, ville gi dem to poeng i tillegg til et frikast som kunne gi dem ekstra poeng. Når lagene hadde scoret 21 poeng, ville de motta neste ledetråd. I That, måtte lagene dra til veikrysset mellom Bocobo og Malvar. Der ville lagene finne ut at de måtte sykle en padyak fire runder, to runder hver, rundt nabolaget med partneren sin i passasjersetet. Hvis de klarte fire runder i løpet av 17 minutter og 55 sekunder, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem studere et bestillingsark som spesifiserte tre adresser og ulike bestillinger med bunot (kokosnøttskall som brukes til polering) og walis tingting (koster laget av palmeblader). Deretter måtte de levere disse bestillingene gjennom overfylte markeder til disse tre adressene for å motta kvitteringer. Når de hadde mottatt kvitteringene, kunne de bytte dem mot neste ledetråd.

Etappe 12 (Filippinene → USA)[rediger | rediger kilde]

Ved Rancho Palos Verdes, fant lagene målstreken for den tjuefemte sesongen ved Point Vicente Fyrtårn.

I etappens første Veisperring, måtte et lagmedlem ikle seg verneutstyr og deretter, med en stuntkoordinator, lære seg et stunt. De måtte hoppe gjennom en rute laget av sukkerglass fra tredje etasje og falle ned på en sikkerhetspute nedenfor. De fikk en veske som de måtte bære mens de utførte stuntet. Inne i vesken lå deres neste ledetråd. I etappens andre Veisperring, måtte det andre lagmedlemmet lete blant containere for å finne ni containere som hadde navnene på byene de hadde besøkt i løpet av kappløpet. Hver av disse containerne var merket med et fargekodet tall, forskjellige tall og farge for hvert lag. Deretter måtte de skrive ned tallene i den rekkefølgen de besøkte byene. Når de skrevet ned tallene i riktig rekkefølge, ville de motta deres siste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • De tre første lagene som ankom Veisperringen, fikk lov til å gjennomføre oppgaven. Det siste laget ble eliminert.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Pit-Stop i Manila, mottok lagene en Manila-konvolutt sammen med sin ledetråd, som instruerte dem til å dra til "City of Angels", Los Angeles, deres siste destinasjon.
  • Etter ankomst ved Los Angeles internasjonale lufthavn, måtte lagene finne merkede Ford Explorer og bruke Ford Sync-systemet til å lese deres neste ledetråd i form av en tekstmelding.
  • Ved Los Angeles City Hall, måtte lagene overlevere innholdet i Manila-konvolutten, en filmtillatelse, til filmkontoristen ved ordførerens kontor. Hun ville godkjenne den og gi dem deres neste ledetråd. Lagene måtte så levere den til assisterende regissør ved Southwest Marine Warehouse.
  • Ved basen til United States Coast Guard, måtte lagene ta del i en søk- og redningsøvelse med Kystvakten. Lagene måtte gå ombord i en redningsbåt for å redde en kollisjonstestdukke og utløse en røykgranat for å signalisere funnstedet. Når de hadde reddet dukken opp av vannet, kunne de returnere til land for å motta deres neste ledetråd.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]