Liste over kirker i Norge etter kommune

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over norske kirker fordelt på kommuner (sortert stigende etter kommunenummer). Lista viser godkjente kirker i Den norske kirke. I tillegg kommer kirker for andre trossamfunn, bedehus o.l. som tilhører ulike kristne organisasjoner og diverse kirker, kapeller og menighetshus som ikke er godkjente som kirker etter kirkeloven.

Se også Liste over kirker i Norge (sortert etter bispedømme og sokn)

Østfold[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Rokke kirke 0101 Halden
Berg kirke 0101 Halden
Immanuels kirke 0101 Halden
Asak kirke 0101 Halden
Tistedal kirke 0101 Halden
Enningdalen kirke 0101 Halden
Prestebakke kirke 0101 Halden
Idd kirke 0101 Halden
Jeløy kirke 0104 Moss
Moss kirke 0104 Moss
Greåker kirke 0105 Sarpsborg
Solli kirke 0105 Sarpsborg
Tune kirke 0105 Sarpsborg
Holleby kirke 0105 Sarpsborg
Varteig kirke 0105 Sarpsborg
Skjebergdalen kirke 0105 Sarpsborg
Hafslund kirke 0105 Sarpsborg
Ullerøy kirke 0105 Sarpsborg
Ingedal kirke 0105 Sarpsborg
Skjeberg kirke 0105 Sarpsborg
Sarpsborg kirke 0105 Sarpsborg
Kjølstad kapell 0106 Fredrikstad
Torsnes kirke 0106 Fredrikstad
Borge kirke 0106 Fredrikstad
Gressvik kirke 0106 Fredrikstad
Onsøy kirke 0106 Fredrikstad
Kråkerøy kirke 0106 Fredrikstad
Rolvsøy kirke 0106 Fredrikstad
Gamle Glemmen kirke 0106 Fredrikstad
Glemmen kirke 0106 Fredrikstad
Østre Fredrikstad kirke 0106 Fredrikstad
Fredrikstad domkirke 0106 Fredrikstad
Spjærøy kirke 0111 Hvaler
Hvaler kirke 0111 Hvaler
Aremark kirke 0118 Aremark
Holmegil kirke 0118 Aremark
Klund kirke 0119 Marker
Ørje kirke 0119 Marker
Rødenes kirke 0119 Marker
Øymark kirke 0119 Marker
Rømskog kirke 0121 Rømskog
Båstad kirke 0122 Trøgstad
Trøgstad kirke 0122 Trøgstad
Hovin kirke 0123 Spydeberg
Heli kirke 0123 Spydeberg
Spydeberg kirke 0123 Spydeberg
Askim kirke 0124 Askim
Hærland kirke 0125 Eidsberg
Mysen kirke 0125 Eidsberg
Trømborg kirke 0125 Eidsberg
Eidsberg kirke 0125 Eidsberg
Skiptvet kirke 0127 Skiptvet
Os kirke 0128 Rakkestad
Degernes kirke 0128 Rakkestad
Rakkestad kirke 0128 Rakkestad
Tomb kirke 0135 Råde
Råde kirke 0135 Råde
Ekholt kirke 0136 Rygge
Rygge kirke 0136 Rygge
Svinndal kirke 0137 Våler
Våler kirke 0137 Våler
Tomter kirke 0138 Hobøl
Hobøl kirke 0138 Hobøl

Akershus[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Garder kirke 0211 Vestby
Son kulturkirke 0211 Vestby
Såner kirke 0211 Vestby
Hvitsten kirke 0211 Vestby
Vestby kirke 0211 Vestby
Langhus kirke 0213 Ski
Siggerud kirke 0213 Ski
Ski nye kirke 0213 Ski
Ski kirke 0213 Ski
Kråkstad kirke 0213 Ski
Nordby kirke 0214 Ås
Kroer kirke 0214 Ås
Ås kirke 0214 Ås
Frogn kirke 0215 Frogn
Frogn gamle kirke 0215 Frogn (brent)
Vår Frelsers kirke 0215 Frogn
Gjøfjell kapell 0216 Nesodden
Skoklefall kirke 0216 Nesodden
Nesodden kirke 0216 Nesodden
Sofiemyr kirke 0217 Oppegård
Kolbotn kirke 0217 Oppegård
Greverud kirke 0217 Oppegård
Oppegård kirke 0217 Oppegård
Tanum kirke 0219 Bærum
Lommedalen kirke 0219 Bærum
Bryn kirke 0219 Bærum
Helgerud kirke 0219 Bærum
Haslum kirke 0219 Bærum
Grinilund kirke 0219 Bærum
Østerås kirke 0219 Bærum
Jar kirke 0219 Bærum
Snarøya kirke 0219 Bærum
Høvik kirke 0219 Bærum
Heggedal kirke 0220 Asker
Østenstad kirke 0220 Asker
Holmen kirke 0220 Asker
Vardåsen kirke 0220 Asker
Asker kirke 0220 Asker
Aurskog kapell 0221 Aurskog-Høland
Mangen kapell 0221 Aurskog-Høland
Aurskog kirke 0221 Aurskog-Høland
Bjørkelangen kirke 0221 Aurskog-Høland
Setskog kirke 0221 Aurskog-Høland
Løken kirke 0221 Aurskog-Høland
Søndre Høland kirke 0221 Aurskog-Høland
Frogner nye kirke 0226 Sørum
Frogner gamle kirke 0226 Sørum
Blaker kirke 0226 Sørum
Sørum kirke 0226 Sørum
Dalen kirke 0227 Fet
Fet kirke 0227 Fet
Rælingen kirke 0228 Rælingen
Øvre Rælingen kirke 0228 Rælingen
Mari kirke 0229 Enebakk
Enebakk kirke 0229 Enebakk
Skårer kirke 0230 Lørenskog
Fjellhamar kirke 0230 Lørenskog
Lørenskog kirke 0230 Lørenskog
Lillestrøm kirke 0231 Skedsmo
Strømmen kirke 0231 Skedsmo
Skedsmo kirke 0231 Skedsmo
Hakadal kirke 0233 Nittedal
Rtones kirke 0233 Nittedal
Nittedal kirke 0233 Nittedal
Heni kirke 0234 Gjerdrum
Gjerdrum kirke 0234 Gjerdrum
Mogreina kirke 0235 Ullensaker
Jessheim kirke 0235 Ullensaker
Hovin kirke 0235 Ullensaker
Furuset kirke 0235 Ullensaker
Ullensaker kirke 0235 Ullensaker
Ingeborgrud kirke 0236 Nes
Fenstad kirke 0236 Nes
Udenes kirke 0236 Nes
Nes kirke 0236 Nes
Auli kirke 0236 Nes
Årnes kirke 0236 Nes
Feiring kirke 0237 Eidsvoll
Langset kirke 0237 Eidsvoll
Råholt kirke 0237 Eidsvoll
Eidsvoll kirke 0237 Eidsvoll
Stensgård kirke 0238 Nannestad
Bjørke kirke 0238 Nannestad
Holter kirke 0238 Nannestad
Nannestad kirke 0238 Nannestad
Skrukkeli kapell 0239 Hurdal
Hurdal kirke 0239 Hurdal

Oslo[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Døvekirken i Oslo 0301 Oslo
Voksen kirke 0301 Oslo
Sørkedalen kirke 0301 Oslo
Røa kirke 0301 Oslo
Ullern kirke 0301 Oslo
Maridalen kirke 0301 Oslo
Nordberg kirke 0301 Oslo
Holmenkollen kapell 0301 Oslo
Diakonhjemmets kapell 0301 Oslo (i privateie)
Ris kirke 0301 Oslo
Skøyen kirke 0301 Oslo
Majorstuen kirke 0301 Oslo
Bakkehaugen kirke 0301 Oslo
Vestre Aker kirke 0301 Oslo
Grefsen kirke 0301 Oslo
Iladalen kirke 0301 Oslo
Sagene kirke 0301 Oslo
Lilleborg kirke 0301 Oslo
Paulus kirke 0301 Oslo
Sofienberg kirke 0301 Oslo
Tonsen kirke 0301 Oslo
Torshov kirke 0301 Oslo
Hasle kirke 0301 Oslo
Sinsen kirke 0301 Oslo
Fossum kirke 0301 Oslo
Stovner kirke 0301 Oslo
Ellingsrud kirke 0301 Oslo
Høybråten kirke 0301 Oslo
Furuset kirke 0301 Oslo
Haugerud kirke 0301 Oslo
Romsås kirke 0301 Oslo
Grorud kirke 0301 Oslo
Rødtvet kirke 0301 Oslo
Bredtvet kirke 0301 Oslo
Østre Aker kirke 0301 Oslo
Oppsal kirke 0301 Oslo
Mortensrud kirke 0301 Oslo
Klemetsrud kirke 0301 Oslo
Manglerud kirke 0301 Oslo
Ormøy kirke 0301 Oslo
Bekkelaget kirke 0301 Oslo
Bøler kirke 0301 Oslo
Lambertseter kirke 0301 Oslo
Hauketo-Prinsdal kirke 0301 Oslo
Holmlia kirke 0301 Oslo
Ljan kirke 0301 Oslo
Nordstrand kirke 0301 Oslo
Gamlebyen kirke 0301 Oslo
Vålerengen kirke 0301 Oslo
Kampen kirke 0301 Oslo
Tøyenkirken 0301 Oslo (i privateie)
Grønland kirke 0301 Oslo
Gamle Aker kirke 0301 Oslo
Lovisenberg kirke 0301 Oslo (i privateie)
Markus kirke 0301 Oslo
Fagerborg kirke 0301 Oslo
Uranienborg kirke 0301 Oslo
Gol stavkirke 0301 Oslo (i privateie)
Bygdøy kirke 0301 Oslo
Frogner kirke 0301 Oslo
Trefoldighetskirken 0301 Oslo
Akershus slottskirke 0301 Oslo (i privateie)
Jakob kirke 0301 Oslo
Slottskapellet 0301 Oslo (i privateie)
Oslo domkirke 0301 Oslo

Hedmark[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Brandval kirke 0402 Kongsvinger
Lundersæter kirke 0402 Kongsvinger
Austmarka kirke 0402 Kongsvinger
Vinger kirke 0402 Kongsvinger
Øvre Vang kirke 0403 Hamar
Vang kirke 0403 Hamar
Storhamar kirke 0403 Hamar
Hamar domkirke 0403 Hamar
Mesnali kirke 0412 Ringsaker
Brøttum kirke 0412 Ringsaker
Åsmarka kirke 0412 Ringsaker
Ringsaker kirke 0412 Ringsaker
Brumunddal kirke 0412 Ringsaker
Veldre kirke 0412 Ringsaker
Furnes kirke 0412 Ringsaker
Stavsjø kirke 0412 Ringsaker
Helgøya kirke 0412 Ringsaker
Nes kirke 0412 Ringsaker
Løten kirke 0415 Løten
Vallset kirke 0417 Stange
Romedal kirke 0417 Stange
Ottestad kirke 0417 Stange
Tangen kirke 0417 Stange
Strandlykkja kapell 0417 Stange
Stange kirke 0417 Stange
Mo kirke 0418 Nord-Odal
Sand kirke 0418 Nord-Odal
Trøftskogen kapell 0418 Nord-Odal
Oppstad kirke 0419 Sør-Odal
Ullern kirke 0419 Sør-Odal
Strøm kirke 0419 Sør-Odal
Tørberget kirke 0420 Eidskog
Vestmarka kirke 0420 Eidskog
Eidskog kirke 0420 Eidskog
Grue Finnskog kirke 0423 Grue
Grue kirke 0423 Grue
Hof Finnskog kirke 0425 Åsnes
Arneberg kirke 0425 Åsnes
Hof kirke 0425 Åsnes
Åsnes Finnskog kirke 0425 Åsnes
Gjesåsen kirke 0425 Åsnes
Åsnes kirke 0425 Åsnes
Gravberget kirke 0426 Våler
Våler kirke 0426 Våler
Sørskogbygda kirke 0427 Elverum
Hernes kapell 0427 Elverum
Heradsbygd kapell 0427 Elverum
Nordskogbygda kirke 0427 Elverum
Elverum kirke 0427 Elverum
Nordre Trysil kirke 0428 Trysil
Søre Osen kirke 0428 Trysil
Ljørdalen kirke 0428 Trysil
Østby kirke 0428 Trysil
Plassen kapell 0428 Trysil
Trysil kirke 0428 Trysil
Nordre Osen kirke 0429 Åmot
Åmot kirke 0429 Åmot
Deset kirke 0429 Åmot
Sollia kirke 0430 Stor-Elvdal
Strand kirke 0430 Stor-Elvdal
Stor-Elvdal kirke 0430 Stor-Elvdal
Evenstad kirke 0430 Stor-Elvdal
Atneosen kirke 0430 Stor-Elvdal
Sjøli kirke 0432 Rendalen
Ytre Rendal kirke 0432 Rendalen
Hanestad kirke 0432 Rendalen
Øvre Rendal kirke 0432 Rendalen
Elgå kirke 0434 Engerdal
Sømådal kirke 0434 Engerdal
Søre Elvdal kirke 0434 Engerdal
Engerdal kirke 0434 Engerdal
Drevsjø kirke 0434 Engerdal
Vingelen kirke 0436 Tolga
Hodalen kirke 0436 Tolga
Holøydalen kirke 0436 Tolga
Tolga kirke 0436 Tolga
Kvikne kirke 0437 Tynset
Brydalen kirke 0437 Tynset
Tyldal kirke 0437 Tynset
Tynset kirke 0437 Tynset
Alvdal kirke 0438 Alvdal
Dalen kirke 0439 Folldal
Folldal kirke 0439 Folldal
Narbuvoll kirke 0441 Os
Dalsbygda kirke 0441 Os
Os kirke 0441 Os

Oppland[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Saksumdal kirke 0501 Lillehammer
Vingrom kirke 0501 Lillehammer
Fåberg kirke 0501 Lillehammer
Nordre Ål kirke 0501 Lillehammer
Søre Ål kirke 0501 Lillehammer
Lillehammer kirke 0501 Lillehammer
Fiskerkapellet på Maihaugen 0501 Lillehammer (i privateie)
Garmo stavkirke 0501 Lillehammer (i privateie)
Seegård kirke 0502 Gjøvik
Nykirke 0502 Gjøvik
Biri kirke 0502 Gjøvik
Bråstad kirke 0502 Gjøvik
Hunn kirke 0502 Gjøvik
Vardal kirke 0502 Gjøvik
Engehaugen kirke 0502 Gjøvik
Gjøvik kirke 0502 Gjøvik
Eysteinkyrkja 0511 Dovre
Dombås kirke 0511 Dovre
Dovre kirke 0511 Dovre
Lesjaverk kirke 0512 Lesja
Lesjaskog kirke 0512 Lesja
Lesja kirke 0512 Lesja
Nordberg kirke 0513 Skjåk
Skjåk kirke 0513 Skjåk
Garmo kirke 0514 Lom
Bøverdal kirke 0514 Lom
Lom stavkirke 0514 Lom
Vågå kirke 0515 Vågå
Skåbu kirke 0516 Nord-Fron
Kvam kirke 0516 Nord-Fron
Kvikne kirke 0516 Nord-Fron
Sødorp kirke 0516 Nord-Fron
Heidal kirke 0517 Sel
Sel kirke 0517 Sel
Nord-Sel kirke 0517 Sel
Sør-Fron kirke 0519 Sør-Fron
Venabygd kirke 0520 Ringebu
Fåvang kirke 0520 Ringebu
Ringebu stavkirke 0520 Ringebu
Tretten kirke 0521 Øyer
Aulstad kirke 0522 Gausdal
Svatsum kirke 0522 Gausdal
Vestre Gausdal kirke 0522 Gausdal (Nykirken)
Follebu kirke 0522 Gausdal
Østre Gausdal kirke 0522 Gausdal
Kolbu kirke 0528 Østre Toten
Nordlia kirke 0528 Østre Toten
Kapp kirke 0528 Østre Toten
Hoff kirke 0528 Østre Toten
Totenviken kirke 0528 Østre Toten
Balke kirke 0528 Østre Toten
Raufoss kirke 0529 Vestre Toten
Ås kirke 0529 Vestre Toten
Eina kirke 0529 Vestre Toten
Randsfjord kirke 0532 Jevnaker
Jevnaker kirke 0532 Jevnaker
Grua kirke 0533 Lunner
Lunner kirke 0533 Lunner
Moen kapell 0534 Gran
Tingelstad kirke 0534 Gran
Tingelstad gamle kirke 0534 Gran
Sørum kirke 0534 Gran
Nes kirke 0534 Gran
Mariakirken på Gran 0534 Gran
Grymyr kirke 0534 Gran
Ål kirke 0534 Gran
Nikolaikirke 0534 Gran
Landåsbygda kirke 0536 Søndre Land
Fluberg kirke 0536 Søndre Land
Skute kirke 0536 Søndre Land
Hov kirke 0536 Søndre Land
Enger kirke 0536 Søndre Land
Lunde kirke 0538 Nordre Land
Kinn kirke 0538 Nordre Land
Åmot kirke 0538 Nordre Land
Haugner kirke 0538 Nordre Land
Nordsinni kirke 0538 Nordre Land
Vølstad kirke 0538 Nordre Land
Østsinni kirke 0538 Nordre Land
Kinn kirke 0538 Nordre Land
Leirskogen kapell 0540 Sør-Aurdal
Reinli kapell 0540 Sør-Aurdal
Reinli stavkirke 0540 Sør-Aurdal
Begnadalen kirke 0540 Sør-Aurdal
Hedalen stavkirke 0540 Sør-Aurdal
Bagn kirke 0540 Sør-Aurdal
Nord-Etnedal kirke 0541 Etnedal
Bruflat kirke 0541 Etnedal
Ulnes kirke 0542 Nord-Aurdal
Strand kirke 0542 Nord-Aurdal
Skrautvål kirke 0542 Nord-Aurdal
Tingnes kirke 0542 Nord-Aurdal
Tisleidalen kirke 0542 Nord-Aurdal
Aurdal kirke 0542 Nord-Aurdal
Lomen kirke 0543 Vestre Slidre
Øyjar kapell 0543 Vestre Slidre
Røn kirke 0543 Vestre Slidre
Slidredomen 0543 Vestre Slidre
Lidar kirke 0544 Øystre Slidre
Volbu kirke 0544 Øystre Slidre
Rogne kirke 0544 Øystre Slidre
Hegge stavkirke 0544 Øystre Slidre
Heensåsen kirke 0545 Vang
Øye stavkirke 0545 Vang
Øye kirke 0545 Vang
Høre stavkirke 0545 Vang
Vang kirke 0545 Vang

Buskerud[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Konnerud nye kirke 0602 Drammen
Konnerud gamle kirke 0602 Drammen
Skoger kirke 0602 Drammen
Skoger gamle kirke 0602 Drammen
Åssiden kirke 0602 Drammen
Strømsgodset kirke 0602 Drammen
Fjell kirke 0602 Drammen
Strømsø kirke 0602 Drammen
Tangen kirke 0602 Drammen
Bragernes kirke 0602 Drammen
Hedenstad kirke 0604 Kongsberg
Komnes kirke 0604 Kongsberg
Tuft kirke 0604 Kongsberg
Efteløt kirke 0604 Kongsberg
Jondalen kirke 0604 Kongsberg
Kongsberg kirke 0604 Kongsberg
Nes kirke 0605 Ringerike
Hval kirke 0605 Ringerike
Viker kirke 0605 Ringerike
Ullerål kirke 0605 Ringerike
Haug kirke 0605 Ringerike
Lunder kirke 0605 Ringerike
Strømsoddbygda kapell 0605 Ringerike
Tyristrand kirke 0605 Ringerike
Ask kapell 0605 Ringerike
Veme kirke 0605 Ringerike
Norderhov kirke 0605 Ringerike
Hønefoss kirke 0605 Ringerike
Hole kirke 0612 Hole
Bønsnes kirke 0612 Hole (i privateie)
Flå kirke 0615 Flå
Nes kirke 0616 Nes
Gol kirke 0617 Gol
Herad kapell 0617 Gol
Lykkja kapell 0618 Hemsedal
Hemsedal kirke 0618 Hemsedal
Torpo kirke 0619 Ål
Torpo stavkirke 0619 Ål (i privateie)
Ål kirke 0619 Ål
Leveld kirke 0619 Ål
Geilo kirke 0620 Hol
Skurdalen kirke 0620 Hol
Dagali kirke 0620 Hol
Hol gamle kirke 0620 Hol
Hol kirke 0620 Hol
Hovet kirke 0620 Hol
Eggedal kirke 0621 Sigdal
Vatnås kirke 0621 Sigdal
Holmen stavkirke 0621 Sigdal
Veikåker kapell 0622 Krødsherad
Glesne kapell 0622 Krødsherad
Olberg kirke 0622 Krødsherad
Vestre Spone kirke 0623 Modum
Rud kirke 0623 Modum
Olavskirken 0623 Modum (i privateie)
Snarum kirke 0623 Modum
Nykirke 0623 Modum
Heggen kirke 0623 Modum
Bingen kapell 0624 Øvre Eiker
Bakke kirke 0624 Øvre Eiker
Fiskum gamle kirke 0624 Øvre Eiker
Fiskum kirke 0624 Øvre Eiker
Haug kirke 0624 Øvre Eiker
Mjøndalen kirke 0625 Nedre Eiker
Nedre Eiker kirke 0625 Nedre Eiker
Sjåstad kirke 0626 Lier
Sylling kirke 0626 Lier
Tranby kirke 0626 Lier
Frogner kirke 0626 Lier
Slemmestad kirke 0627 Røyken
Åros kirke 0627 Røyken
Røyken kirke 0627 Røyken
Kongsdelene kirke 0628 Hurum
Filtvet kirke 0628 Hurum
Holmsbu kirke 0628 Hurum
Hurum kirke 0628 Hurum
Lyngdal kirke 0631 Flesberg
Svene kirke 0631 Flesberg
Flesberg kirke 0631 Flesberg
Veggli kirke 0632 Rollag
Rollag stavkirke 0632 Rollag
Uvdal kirke 0633 Nore og Uvdal
Uvdal stavkirke 0633 Nore og Uvdal (i privateie)
Nore kirke 0633 Nore og Uvdal
Tunhovd kirke 0633 Nore og Uvdal
Skjønne kirke 0633 Nore og Uvdal
Nore stavkirke 0633 Nore og Uvdal (i privateie)

Vestfold[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Åsgårdstrand kirke 0701 Horten
Nykirke 0701 Horten
Borre kirke 0701 Horten
Løvøy kapell 0701 Horten
Horten kirke 0701 Horten
Hillestad kirke 0702 Holmestrand
Holmestrand kirke 0702 Holmestrand
Botne kirke 0702 Holmestrand
Slagen kirke 0704 Tønsberg
Sem kirke 0704 Tønsberg
Vallø kirke 0704 Tønsberg
Søndre Slagen kirke 0704 Tønsberg
Husøy kirke 0704 Tønsberg
Tønsberg domkirke 0704 Tønsberg
Bugården kirke 0706 Sandefjord
Sandefjord kirke 0706 Sandefjord
Vesterøy kirke 0706 Sandefjord
Sandar kirke 0706 Sandefjord
Kjose kirke 0709 Larvik
Berg trekirke 0709 Larvik
Berg stenkirke 0709 Larvik
Tanum kirke 0709 Larvik
Stavern kirke 0709 Larvik
Hvarnes kirke 0709 Larvik
Kvelde kirke 0709 Larvik
Hedrum kirke 0709 Larvik
Østre Halsen kirke 0709 Larvik
Tjølling kirke 0709 Larvik
Nanset kirke 0709 Larvik
Langestrand kirke 0709 Larvik
Larvik kirke 0709 Larvik
Berger kirke 0711 Svelvik
Svelvik kirke 0711 Svelvik
Sande kirke 0713 Sande
Eidsfoss kirke 0714 Hof
Vassås kirke 0714 Hof
Hof kirke 0714 Hof
Undrumsdal kirke 0716 Re
Våle kirke 0716 Re
Vivestad kirke 0716 Re
Fon kirke 0716 Re
Ramnes kirke 0716 Re
Høyjord stavkirke 0719 Andebu
Kodal kirke 0719 Andebu
Andebu kirke 0719 Andebu
Arnadal kirke 0720 Stokke
Skjee kirke 0720 Stokke
Stokke kirke 0720 Stokke
Teie kirke 0722 Nøtterøy
Torød kirke 0722 Nøtterøy
Veierland kirke 0722 Nøtterøy
Nøtterøy kirke 0722 Nøtterøy
Hvasser kirke 0723 Tjøme
Tjøme kirke 0723 Tjøme
Hem kirke 0728 Lardal
Styrvoll kirke 0728 Lardal
Svarstad kirke 0728 Lardal

Telemark[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Østre Porsgrunn kirke 0805 Porsgrunn (Jesu kirke)
Vestre Porsgrunn kirke 0805 Porsgrunn (Imanuels kirke)
Herøya kirke 0805 Porsgrunn
Stridsklev kirke 0805 Porsgrunn
Brevik kirke 0805 Porsgrunn
Langangen kirke 0805 Porsgrunn
Eidanger kirke 0805 Porsgrunn
Borgestad kirke 0806 Skien
Gjerpen kirke 0806 Skien
Valebø kirke 0806 Skien
Luksefjell kapell 0806 Skien
Gulset kirke 0806 Skien
Melum kirke 0806 Skien
Kilebygda kirke 0806 Skien
Skotfoss kirke 0806 Skien
Solum kirke 0806 Skien
Nenset kirke 0806 Skien
Gimsøy kirke 0806 Skien
Skien kirke 0806 Skien
Gransherad kirke 0807 Notodden
Lisleherad kirke 0807 Notodden
Heddal stavkirke 0807 Notodden
Notodden kirke 0807 Notodden
Siljan kirke 0811 Siljan
Langesund kirke 0814 Bamble
Bamble kirke 0814 Bamble
Herre kirke 0814 Bamble
Stathelle kirke 0814 Bamble
Sannidal kirke 0815 Kragerø
Skåtøy kirke 0815 Kragerø
Støle kirke 0815 Kragerø
Kragerø kirke 0815 Kragerø
Tørdal kirke 0817 Drangedal
Kroken kirke 0817 Drangedal
Drangedal kirke 0817 Drangedal
Landsmarka kapell 0819 Nome
Lunde kirke 0819 Nome
Flåbygd kirke 0819 Nome
Helgen kirke 0819 Nome
Holla kirke 0819 Nome
Romnes kirke 0819 Nome
Bø nye kirke 0821 Bø
Bø gamle kirke 0821 Bø
Nes kirke 0822 Sauherad
Sauherad kirke 0822 Sauherad
Dal kirke 0826 Tinn
Rjukan kirke 0826 Tinn
Austbygde kirke 0826 Tinn
Mæl kirke 0826 Tinn
Hovin kirke(Tinn 0826 Tinn
Atrå kirke 0826 Tinn
Tuddal kirke 0827 Hjartdal
Sauland kirke 0827 Hjartdal
Hjartdal kirke 0827 Hjartdal
Åmotsdal kirke 0828 Seljord
Mandal kapell 0828 Seljord
Flatdal kirke 0828 Seljord
Seljord kirke 0828 Seljord
Kilen kapell 0829 Kviteseid
Fjågesund kirke 0829 Kviteseid
Brunkeberg kirke 0829 Kviteseid
Vrådal kirke 0829 Kviteseid
Kviteseid gamle kirke 0829 Kviteseid
Kviteseid kirke 0829 Kviteseid
Felle kapell 0830 Nissedal
Treungen kirke 0830 Nissedal
Nissedal kirke 0830 Nissedal
Veum kirke 0831 Fyresdal
Moland kirke 0831 Fyresdal
Mo kirke 0833 Tokke
Eidsborg stavkirke 0833 Tokke
Høydalsmo kirke 0833 Tokke
Skafså kirke 0833 Tokke
Lårdal kirke 0833 Tokke
Grunge kirke 0834 Vinje
Vinje kirke 0834 Vinje
Møsstrond kirke 0834 Vinje
Øyfjell kirke 0834 Vinje
Rauland kirke 0834 Vinje

Aust-Agder[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Indre Søndeled kirke 0901 Risør
Frydendal kirke 0901 Risør
Risør kirke 0901 Risør
Eide kirke 0904 Grimstad
Landvik kirke 0904 Grimstad
Grimstad kirke 0904 Grimstad
Fjære kirke 0904 Grimstad
Bjorbekk kirke 0906 Arendal
Engene kirke 0906 Arendal
Øyestad kirke 0906 Arendal
Hisøy kirke 0906 Arendal
Flosta kirke 0906 Arendal
Stokken kirke 0906 Arendal
Austre Moland kirke 0906 Arendal
Barbu kirke 0906 Arendal
Tromøy kirke 0906 Arendal
Færvik kirke 0906 Arendal
Trefoldighetskirken 0906 Arendal
Gjerstad kirke 0911 Gjerstad
Vegårshei kirke 0912 Vegårshei
Tvedestrand kirke 0914 Tvedestrand
Dypvåg kirke 0914 Tvedestrand
Laget kapell 0914 Tvedestrand
Holt kirke 0914 Tvedestrand
Mykland kirke 0919 Froland
Froland kirke 0919 Froland
Høvåg kirke 0926 Lillesand
Lillesand kirke 0926 Lillesand
Vestre Moland kirke 0926 Lillesand
Vegusdal kirke 0928 Birkenes
Herefoss kirke 0928 Birkenes
Birkenes kirke 0928 Birkenes
Gjøvdal kirke 0929 Åmli
Åmli kirke 0929 Åmli
Tovdal kirke 0929 Åmli
Iveland kirke 0935 Iveland
Hornnes kirke 0937 Evje og Hornnes
Evje kirke 0937 Evje og Hornnes
Årdal kirke 0938 Bygland
Sandnes kirke 0938 Bygland
Austad kirke 0938 Bygland
Bygland kirke 0938 Bygland
Hylestad kirke 0940 Valle
Valle kirke 0940 Valle
Bykle kirke 0941 Bykle
Fjellgardane kirke 0941 Bykle
Bykle gamle kirke 0941 Bykle

Vest-Agder[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Torridal kirke 1001 Kristiansand
Justvik kirke 1001 Kristiansand
Oddernes kirke 1001 Kristiansand
Hellemyr kirke 1001 Kristiansand
Grim kirke 1001 Kristiansand
Vågsbygd kirke 1001 Kristiansand
Flekkerøy kirke 1001 Kristiansand
Voie kirke 1001 Kristiansand
Tveit kirke 1001 Kristiansand
Hånes kirke 1001 Kristiansand
Søm kirke 1001 Kristiansand
Randesund kirke 1001 Kristiansand
Lund kirke 1001 Kristiansand
Kristiansand domkirke 1001 Kristiansand
Holum kirke 1002 Mandal
Harkmark kirke 1002 Mandal
Mandal kirke 1002 Mandal
Herad kirke 1003 Farsund
Vanse kirke 1003 Farsund
Vestbygda kapell 1003 Farsund
Spind kirke 1003 Farsund
Frelserens kirke 1003 Farsund
Bakke kirke 1004 Flekkefjord
Gyland kirke 1004 Flekkefjord
Hidra kirke 1004 Flekkefjord
Flekkefjord kirke 1004 Flekkefjord
Hægeland kirke 1014 Vennesla
Øvrebø kirke 1014 Vennesla
Vennesla kirke 1014 Vennesla
Finsland kirke 1017 Songdalen
Greipstad kirke 1017 Songdalen
Søgne hovedkirke 1018 Søgne
Søgne gamle kirke 1018 Søgne
Laudal kirke 1021 Marnardal
Øyslebø kirke 1021 Marnardal
Bjelland kirke 1021 Marnardal
Åseral kirke 1026 Åseral
Ljosland kapell 1026 Åseral
Åknes kapell 1026 Åseral
Konsmo kirke 1027 Audnedal
Grindheim kirke 1027 Audnedal
Vigmostad kirke 1029 Lindesnes
Spangereid kirke 1029 Lindesnes
Valle kirke 1029 Lindesnes
Kvås kirke 1032 Lyngdal
Korshamn kapell 1032 Lyngdal
Austad kirke 1032 Lyngdal
Lyngdal kirke 1032 Lyngdal
Eiken kirke 1034 Hægebostad
Hægebostad kirke 1034 Hægebostad
Netlandsnes kapell 1037 Kvinesdal
Fjotland kirke 1037 Kvinesdal
Feda kirke 1037 Kvinesdal
Kvinesdal kirke 1037 Kvinesdal
Kvævemoen kapell 1046 Sirdal
Haughom kapell 1046 Sirdal
Lunde kirke 1046 Sirdal
Tonstad kirke 1046 Sirdal

Rogaland[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Helleland kirke 1101 Eigersund
Bakkebø kirke 1101 Eigersund
Egersund kirke 1101 Eigersund
Hana kirke 1102 Sandnes
Gand kirke 1102 Sandnes
Julebygda kapell 1102 Sandnes
Sviland kapell 1102 Sandnes
Høyland kirke 1102 Sandnes
Høle kirke 1102 Sandnes
Riska kirke 1102 Sandnes
Riska gamle kirke 1102 Sandnes
Lura kirke 1102 Sandnes
Sandnes kirke 1102 Sandnes
Gausel kirke 1103 Stavanger
Hinna kirke 1103 Stavanger
Vardeneset kirke 1103 Stavanger
Tasta kirke 1103 Stavanger
Sunde kirke 1103 Stavanger
Revheim kirke 1103 Stavanger
Madlamark kirke 1103 Stavanger
Tjensvoll kirke 1103 Stavanger
Hillevåg kirke 1103 Stavanger
Bekkefaret kirke 1103 Stavanger
Hundvåg kirke 1103 Stavanger
Varden kirke 1103 Stavanger
Stokka kirke 1103 Stavanger
Kampen kirke 1103 Stavanger
Frue kirke 1103 Stavanger (Hetlandskirken)
Sankt Johannes kirke 1103 Stavanger
Sankt Petri kirke 1103 Stavanger
Stavanger domkirke 1103 Stavanger
Bispekapellet 1103 Stavanger
Døvekirken i Stavanger 1103 Stavanger
Udland kirke 1106 Haugesund
Skåre kirke 1106 Haugesund
Rossabø kirke 1106 Haugesund
Vår Frelsers kirke 1106 Haugesund
Sokndal kirke 1111 Sokndal
Åna-Sira kirke 1111 Sokndal
Heskestad kirke 1112 Lund
Lund kirke 1112 Lund
Ivesdal kapell 1114 Bjerkreim
Bjerkreim kirke 1114 Bjerkreim
Varhaug kirke 1119 Hå
Ogna kirke 1119 Hå
Nærbø kirke 1119 Hå
Nærbø gamle kirke 1119 Hå
Bore kirke 1120 Klepp
Orre kirke 1120 Klepp
Orre gamle kirke 1120 Klepp
Klepp kirke 1120 Klepp
Bryne kirke 1121 Time
Time kirke 1121 Time
Dirdal kirke 1122 Gjesdal
Oltedal kirke 1122 Gjesdal
Ålgård gamle kirke 1122 Gjesdal
Ålgård kirke 1122 Gjesdal
Gjesdal kirke 1122 Gjesdal
Ræge kapell 1124 Sola
Tananger kirke 1124 Sola
Tananger kapell 1124 Sola
Sørnes kirke 1124 Sola
Sola kirke 1124 Sola
Grødem kirke 1127 Randaberg
Randaberg kirke 1127 Randaberg
Lyse kapell 1129 Forsand
Forsand kirke 1129 Forsand
Jørpeland kirke 1130 Strand
Strand kirke 1130 Strand
Fister kirke 1133 Hjelmeland
Årdal gamle kirke 1133 Hjelmeland
Årdal nye kirke 1133 Hjelmeland
Hjelmeland kirke 1133 Hjelmeland
Jelsa kirke 1134 Suldal
Erfjord kirke 1134 Suldal
Sand kirke 1134 Suldal
Suldal kirke 1134 Suldal
Nesflaten kapell 1134 Suldal
Sauda kirke 1135 Sauda
Sjernarøy kirke 1141 Finnøy
Talgje kirke 1141 Finnøy
Fogn kirke 1141 Finnøy
Hesby kirke 1141 Finnøy
Askje kirke 1142 Rennesøy
Utstein klosterkirke 1142 Rennesøy (i privateie)
Hausken kirke 1142 Rennesøy
Sørbø kirke 1142 Rennesøy
Kvitsøy kirke 1144 Kvitsøy
Bokn kirke 1145 Bokn
Aksdal kirke 1146 Tysvær
Førre kirke 1146 Tysvær
Skjoldastraumen kapell 1146 Tysvær
Nedstrand kirke 1146 Tysvær
Tysvær kirke 1146 Tysvær
Ferkingstad kirke 1149 Karmøy
Falnes kirke 1149 Karmøy
Åkra nye kirke 1149 Karmøy
Åkra gamle kirke 1149 Karmøy
Kopervik kirke 1149 Karmøy
Norheim kirke 1149 Karmøy
Avaldsnes kirke 1149 Karmøy
Torvastad kirke 1149 Karmøy
Utsira kirke 1151 Utsira
Vikebygd kirke 1160 Vindafjord
Bjoa kirke 1160 Vindafjord
Ølen kirke 1160 Vindafjord
Vats kirke 1160 Vindafjord
Skjold kirke 1160 Vindafjord
Sandeid kirke 1160 Vindafjord
Imsland kirke 1160 Vindafjord
Vikedal kirke 1160 Vindafjord

Hordaland[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Salhus kirke 1201 Bergen
Eidsvåg kirke 1201 Bergen
Biskopshavn kirke 1201 Bergen
Ytre Arna kirke 1201 Bergen
Takvam kapell 1201 Bergen
Arna kirke 1201 Bergen
Åsane kirke 1201 Bergen
Åsane gamle kirke 1201 Bergen
Olsvik kirke 1201 Bergen
Loddefjord kirke 1201 Bergen
Sælen kirke 1201 Bergen
Fyllingsdalen kirke 1201 Bergen
Nygård kirke 1201 Bergen
Laksevåg kirke 1201 Bergen
Skjold kirke 1201 Bergen
Bønes kirke 1201 Bergen
Storetveit kirke 1201 Bergen
Slettebakken kirke 1201 Bergen
Søreide kirke 1201 Bergen
Birkeland kirke 1201 Bergen
Fana kirke 1201 Bergen
Solheim kirke 1201 Bergen
St. Markus kirke 1201 Bergen
Fridalen kirke 1201 Bergen
Årstad kirke 1201 Bergen
Landås kirke 1201 Bergen
Bergen domkirke 1201 Bergen
St. Jakob kirke 1201 Bergen
Johanneskirken 1201 Bergen
Sandvikskirken 1201 Bergen
Nykirken 1201 Bergen
Korskirken 1201 Bergen
Mariakirken 1201 Bergen
Sankt Jørgen kirke 1201 Bergen
Nonneseter kapell 1201 Bergen (i privateie)
Bergen døvekirke 1201 Bergen
Etne kirke 1211 Etne
Gjerde kirke 1211 Etne
Grindheim kirke 1211 Etne
Stødle kirke 1211 Etne
Fjæra kapell 1211 Etne
Skånevik kirke 1211 Etne
Valen kapell 1216 Sveio
Valestrand kirke 1216 Sveio
Førde kirke 1216 Sveio
Sveio kirke 1216 Sveio
Bremnes kirke 1219 Bømlo
Lykling kirke 1219 Bømlo
Bømlo kirke 1219 Bømlo
Bømlo gamle kirke 1219 Bømlo
Moster kirke 1219 Bømlo
Moster gamle kirke 1219 Bømlo (i privateie)
Nysæter kirke 1221 Stord
Stord kirke 1221 Stord
Fitjar kirke 1222 Fitjar
Reksteren kirke 1223 Tysnes
Uggdal kirke 1223 Tysnes
Onarheim kirke 1223 Tysnes
Tysnes kirke 1223 Tysnes
Varaldsøy kirke 1224 Kvinnherad
Uskedalen kirke 1224 Kvinnherad
Ølve kirke 1224 Kvinnherad
Hatlestrand kirke 1224 Kvinnherad
Ænes kirke 1224 Kvinnherad
Åkra kirke 1224 Kvinnherad
Kvinnherad kirke 1224 Kvinnherad
Fjelberg kirke 1224 Kvinnherad
Eid kirke 1224 Kvinnherad
Valen kirke 1224 Kvinnherad
Husnes kirke 1224 Kvinnherad
Holmedal kirke 1224 Kvinnherad
Jondal kirke 1227 Jondal
Røldal stavkirke 1228 Odda
Skare kirke 1228 Odda
Tyssedal kirke 1228 Odda
Odda kirke 1228 Odda
Utne kirke 1231 Ullensvang
Kinsarvik kirke 1231 Ullensvang
Ullensvang kirke 1231 Ullensvang
Eidfjord kirke 1232 Eidfjord
Eidfjord gamle kirke 1232 Eidfjord
Ulvik kirke 1233 Ulvik
Granvin kirke 1234 Granvin
Vinje kirke 1235 Voss
Oppheim kirke 1235 Voss
Raundalen kirke 1235 Voss
Evanger kirke 1235 Voss
Voss kirke 1235 Voss
Strandebarm kirke 1238 Kvam
Ålvik kirke 1238 Kvam
Øystese kirke 1238 Kvam
Vikøy kirke 1238 Kvam
Fusa kirke 1241 Fusa
Sævareid kapell 1241 Fusa
Sundvor kirke 1241 Fusa
Hålandsdal kirke 1241 Fusa
Strandvik kirke 1241 Fusa
Holdhus kirke 1241 Fusa (i privateie)
Haga kirke 1242 Samnanger
Samnanger kirke 1242 Samnanger
Nore Neset kirke 1243 Os
Os kirke 1243 Os
Lysekloster kapell 1243 Os (i privateie)
Store Kalsøy kapell 1244 Austevoll
Bekkjarvik kapell 1244 Austevoll
Møkster kirke 1244 Austevoll
Austevoll kirke 1244 Austevoll
Kausland kirke 1245 Sund
Sund kirke 1245 Sund
Foldnes kirke 1246 Fjell
Landro kirke 1246 Fjell
Fjell kirke 1246 Fjell
Tveit kirke 1247 Askøy
Ask kirke 1247 Askøy
Herdla kirke 1247 Askøy
Strusshamn kirke 1247 Askøy
Nesheim kirke 1251 Vaksdal
Eksingedalen kirke 1251 Vaksdal
Stamnes kirke 1251 Vaksdal
Dale kirke 1251 Vaksdal
Bergsdalen kirke 1251 Vaksdal
Vaksdal kirke 1251 Vaksdal
Mo kirke 1252 Modalen
Hamre kirke 1253 Osterøy
Hosanger kirke 1253 Osterøy
Gjerstad kirke 1253 Osterøy
Bruvik kirke 1253 Osterøy
Haus kirke 1253 Osterøy
Meland kirke 1256 Meland
Blomvåg kirke 1259 Øygarden
Hjelme kirke 1259 Øygarden
Hordabø kirke 1260 Radøy
Manger kirke 1260 Radøy
Sæbø kirke 1260 Radøy
Hundvin kirke 1263 Lindås
Myking kirke 1263 Lindås
Lindås kirke 1263 Lindås
Ostereidet kirke 1263 Lindås
Vike kapell 1263 Lindås
Lygra kirke 1263 Lindås
Seim kirke 1263 Lindås
Alversund kirke 1263 Lindås
Austrheim kirke 1264 Austrheim
Fedje kirke 1265 Fedje
Solheim kirke 1266 Masfjorden
Sandnes kirke 1266 Masfjorden
Frøyset kirke 1266 Masfjorden

Sogn og Fjordane[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Nordal kirke 1401 Flora
Eikefjord kirke 1401 Flora
Stavang kirke 1401 Flora
Florø kirke 1401 Flora
Kinn kirke 1401 Flora
Mjømna kirke 1411 Gulen
Brekke kirke 1411 Gulen
Gulen kirke 1411 Gulen
Solund kirke 1412 Solund
Husøy kirke 1412 Solund
Hersvik kirke 1412 Solund
Øn kirke 1413 Hyllestad
Hyllestad kirke 1413 Hyllestad
Bø kirke 1413 Hyllestad
Høyanger kirke 1416 Høyanger
Ortnevik kirke 1416 Høyanger
Bjordal kirke 1416 Høyanger
Kyrkjebø kirke 1416 Høyanger
Lavik kirke 1416 Høyanger
Feios kirke 1417 Vik
Fresvik kirke 1417 Vik
Arnafjord kirke 1417 Vik
Vangsnes kirke 1417 Vik
Hopperstad stavkirke 1417 Vik (i privateie)
Vik kirke 1417 Vik
Hove kirke 1417 Vik (i privateie)
Sæle kirke 1418 Balestrand
Tjugum kirke 1418 Balestrand
Kvamsøy kirke 1418 Balestrand
Leikanger kirke 1419 Leikanger
Fjærland kirke 1420 Sogndal
Norum kirke 1420 Sogndal
Kaupanger stavkirke 1420 Sogndal
Stedje kirke 1420 Sogndal
Bakka kirke 1421 Aurland
Undredal stavkirke 1421 Aurland
Flåm kirke 1421 Aurland
Vangen kirke 1421 Aurland
Hauge kirke 1422 Lærdal
Borgund kirke 1422 Lærdal
Borgund stavkirke 1422 Lærdal (i privateie)
Tønjum kirke 1422 Lærdal
Farnes kirke 1424 Årdal
Årdal kirke 1424 Årdal
Urnes stavkirke 1426 Luster (i privateie)
Solvorn kirke 1426 Luster
Hafslo kirke 1426 Luster
Gaupne kirke 1426 Luster
Gaupne gamle kirke 1426 Luster (i privateie)
Fet kirke 1426 Luster
Joranger kirke 1426 Luster
Jostedal kirke 1426 Luster
Fortun kirke 1426 Luster
Nes kirke 1426 Luster
Dale kirke 1426 Luster
Holmedal kirke 1428 Askvoll
Kvammen kapell 1428 Askvoll
Askvoll kirke 1428 Askvoll
Vilnes kirke 1428 Askvoll
Dale kirke 1429 Fjaler
Guddal kirke 1429 Fjaler
Bygstad kirke 1430 Gaular
Hestad kapell 1430 Gaular (i privateie)
Viksdalen kirke 1430 Gaular
Sande kirke 1430 Gaular
Helgheim kirke 1431 Jølster
Ålhus kirke 1431 Jølster
Holsen kirke 1432 Førde
Haukedalen kirke 1432 Førde
Førde kirke 1432 Førde
Vevring kirke 1433 Naustdal
Naustdal kirke 1433 Naustdal
Berle kirke 1438 Bremanger
Frøya kirke 1438 Bremanger
Bremanger kirke 1438 Bremanger
Rugsund kirke 1438 Bremanger
Svelgen kapell 1438 Bremanger
Midtgulen kirke 1438 Bremanger
Ålfoten kirke 1438 Bremanger
Davik kirke 1438 Bremanger
Sør-Vågsøy kirke 1439 Vågsøy
Totland kirke 1439 Vågsøy
Nord-Vågsøy kirke 1439 Vågsøy
Ervik kirke 1441 Selje
Leikanger kirke 1441 Selje
Selje kirke 1441 Selje
Kjølsdalen kirke 1443 Eid
Stårheim kirke 1443 Eid
Heggjabygda kirke 1443 Eid
Eid kirke 1443 Eid
Hornindal kirke 1444 Hornindal
Hyen kirke 1445 Gloppen
Gimmestad gamle kirke 1445 Gloppen
Gimmestad kirke 1445 Gloppen
Breim kirke 1445 Gloppen
Vereide kirke 1445 Gloppen
Sandane kirke 1445 Gloppen (Mona kirke)
Randabygd kirke 1449 Stryn
Nordsida kirke 1449 Stryn
Utvik kirke 1449 Stryn
Olden nye kirke 1449 Stryn
Olden gamle kirke 1449 Stryn
Innvik kirke 1449 Stryn
Oppstryn kirke 1449 Stryn
Loen kirke 1449 Stryn
Nedstryn kirke 1449 Stryn

Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Sekken kirke 1502 Molde
Kleive kirke 1502 Molde
Røvik kirke 1502 Molde
Veøy gamle kirke 1502 Molde
Veøy kirke 1502 Molde
Røbekk kirke 1502 Molde
Molde domkirke 1502 Molde
Nordlandet kirke 1503 Kristiansund
Kirkelandet kirke 1503 Kristiansund
Grip stavkirke 1503 Kristiansund
Ellingsøy kirke 1504 Ålesund
Borgund kirke 1504 Ålesund
Volsdalen kirke 1504 Ålesund
Spjelkavik kirke 1504 Ålesund
Skarbøvik kirke 1504 Ålesund
Ålesund kirke 1504 Ålesund
Åram kirke 1511 Vanylven
Rovde kirke 1511 Vanylven
Syvde kirke 1511 Vanylven
Vanylven kirke 1511 Vanylven
Gursken kirke 1514 Sande
Sande kirke 1514 Sande
Indre Herøy kirke 1515 Herøy
Leikanger kirke 1515 Herøy
Herøy kirke 1515 Herøy
Ulstein kirke 1516 Ulstein
Hareid kirke 1517 Hareid
Kilsfjord kirke 1519 Volda
Austefjord kirke 1519 Volda
Dalsfjord kirke 1519 Volda
Volda kirke 1519 Volda
Vartdal kirke 1520 Ørsta
Ørsta kirke 1520 Ørsta
Bjørke kirke 1520 Ørsta
Hjørundfjord kirke 1520 Ørsta
Ørskog kirke 1523 Ørskog
Sylte kirke 1524 Norddal
Norddal kirke 1524 Norddal
Liabygda kirke 1525 Stranda
Stranda kirke 1525 Stranda
Geiranger kirke 1525 Stranda
Sunnylven kirke 1525 Stranda
Stordal kirke 1526 Stordal
Ikornnes kirke 1528 Sykkylven
Sykkylven kirke 1528 Sykkylven
Skodje kirke 1529 Skodje
Indre Sula kirke 1531 Sula
Langevåg kirke 1531 Sula
Vigra kirke 1532 Giske
Valderøy kirke 1532 Giske
Giske kirke 1532 Giske
Fjørtoft kirke 1534 Haram
Haram kirke 1534 Haram
Hildrestranda kapell 1534 Haram
Brattvåg kirke 1534 Haram
Hamnsund kirke 1534 Haram
Vatne kirke 1534 Haram
Vike kirke 1535 Vestnes
Fiksdal kirke 1535 Vestnes
Tresfjord kirke 1535 Vestnes
Vestnes kirke 1535 Vestnes
Vågstranda kirke 1539 Rauma
Holm kirke 1539 Rauma
Rødven kirke 1539 Rauma
Eid kirke 1539 Rauma
Rødven stavkirke 1539 Rauma (i privateie)
Voll kirke 1539 Rauma
Hen kirke 1539 Rauma
Øverdalen kirke 1539 Rauma
Kors kirke 1539 Rauma
Grytten kirke 1539 Rauma
Vistdal kirke 1543 Nesset
Eikesdal kapell 1543 Nesset
Sira kirke 1543 Nesset
Nesset kirke 1543 Nesset
Nord-Heggdal kapell 1545 Midsund
Otrøy kirke 1545 Midsund
Harøy kirke 1546 Sandøy
Sandøy kirke 1546 Sandøy
Aukra kirke 1547 Aukra
Hustad kirke 1548 Fræna
Bud kirke 1548 Fræna
Vågøy kirke 1548 Fræna
Myrbostad kirke 1548 Fræna
Eide kirke 1551 Eide
Kornstad kirke 1554 Averøy
Bremsnes kirke 1554 Averøy
Kvernes stavkirke 1554 Averøy (i privateie)
Kvernes kirke 1554 Averøy
Frei kirke 1556 Frei
Gjemnes kirke 1557 Gjemnes
Øre kirke 1557 Gjemnes
Straumsnes kirke 1560 Tingvoll
Tingvoll kirke 1560 Tingvoll
Øksendal kirke 1563 Sunndal
Ålvundeid kirke 1563 Sunndal
Romfo kirke 1563 Sunndal
Hov kirke 1563 Sunndal
Åsskard kirke 1566 Surnadal
Todalen kirke 1566 Surnadal
Stangvik kirke 1566 Surnadal
Ranes kirke 1566 Surnadal
Mo kirke 1566 Surnadal
Øye kirke 1566 Surnadal
Øvre Rindal kapell 1567 Rindal
Rindal kirke 1567 Rindal
Valsøyfjord kirke 1571 Halsa
Halsa kirke 1571 Halsa
Brattvær kirke 1573 Smøla
Hopen kirke 1573 Smøla
Edøy gamle kirke 1573 Smøla
Edøy kirke 1573 Smøla
Stemshaug kirke 1576 Aure
Aure kirke 1576 Aure
Gullstein kirke 1576 Aure

Sør-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Ilen kirke 1601 Trondheim
Havstein kirke 1601 Trondheim
Lo kirke 1601 Trondheim (i privateie)
Haltdalen stavkirke 1601 Trondheim (i privateie)
Hallset kirke 1601 Trondheim
Leinstrand kirke 1601 Trondheim
Byneset kirke 1601 Trondheim
Kolstad kirke 1601 Trondheim
Tiller kirke 1601 Trondheim
Heimdal kirke 1601 Trondheim
Charlottenlund kirke 1601 Trondheim
Ranheim kirke 1601 Trondheim
Strindheim kirke 1601 Trondheim
Bratsberg kirke 1601 Trondheim
Tempe kirke 1601 Trondheim
Hoeggen kirke 1601 Trondheim
Berg arbeidskirke 1601 Trondheim
Strinda kirke 1601 Trondheim
Lade kirke 1601 Trondheim
Lademoen kirke 1601 Trondheim
Bakke kirke 1601 Trondheim
Vår Frue kirke 1601 Trondheim
Nidaros domkirke 1601 Trondheim
Hospitalskirken 1601 Trondheim (i privateie)
Døves kirke i Trondheim 1601 Trondheim
Heim kirke 1612 Hemne
Vinje kirke 1612 Hemne
Hemne kirke 1612 Hemne
Snillfjord kirke 1613 Snillfjord
Forsnes kapell 1617 Hitra
Kvenvær kirke 1617 Hitra
Nordbotn kapell 1617 Hitra
Fillan kirke 1617 Hitra
Sandstad kirke 1617 Hitra
Hitra kirke 1617 Hitra
Dolm kirke 1617 Hitra
Sletta kirke 1620 Frøya
Sula kapell 1620 Frøya
Froan kapell 1620 Frøya
Hallaren kirke 1620 Frøya
Titran kapell 1620 Frøya
Ørland kirke 1621 Ørland
Storfosna kirke 1621 Ørland
Austrått borgkapell 1621 Ørland (i privateie)
Ingdalen kapell 1622 Agdenes
Lensvik kirke 1622 Agdenes
Agdenes kirke 1622 Agdenes
Hasselvika kirke 1624 Rissa
Ramsvik kirke 1624 Rissa
Rein kirke 1624 Rissa
Rissa kirke 1624 Rissa
Stadsbygd kirke 1624 Rissa
Jøssund kirke 1627 Bjugn
Nes kirke 1627 Bjugn
Bjugn kirke 1627 Bjugn
Hegvik kirke 1627 Bjugn
Stoksund kirke 1630 Åfjord
Åfjord kirke 1630 Åfjord
Roan kirke 1632 Roan
Osen kirke 1633 Osen
Lønset kapell 1634 Oppdal
Fagerhaug kapell 1634 Oppdal
Oppdal kirke 1634 Oppdal
Berkåk kirke 1635 Rennebu
Innset kirke 1635 Rennebu
Rennebu kirke 1635 Rennebu
Nerskogen kapell 1635 Rennebu
Meldal kirke 1636 Meldal
Løkken kirke 1636 Meldal
Geitastrand kirke 1638 Orkdal
Orkanger kirke 1638 Orkdal
Moe kirke 1638 Orkdal
Orkdal kirke 1638 Orkdal
Glåmos kirke 1640 Røros
Hitterdal kapell 1640 Røros
Brekken kirke 1640 Røros
Røros kirke 1640 Røros
Hessdalen kirke 1644 Holtålen
Ålen kirke 1644 Holtålen
Haltdalen kirke 1644 Holtålen
Soknedal kirke 1648 Midtre Gauldal
Budal kirke 1648 Midtre Gauldal
Singsås kirke 1648 Midtre Gauldal
Støren kirke 1648 Midtre Gauldal
Hølonda kirke 1653 Melhus
Flå kirke 1653 Melhus
Horg kirke 1653 Melhus
Melhus kirke 1653 Melhus
Buvik kirke 1657 Skaun
Børsa kirke 1657 Skaun
Skaun kirke 1657 Skaun
Klæbu kirke 1662 Klæbu
Mostadmark kapell 1663 Malvik
Hommelvik kirke 1663 Malvik
Malvik kirke 1663 Malvik
Flora kapell 1664 Selbu
Selbu kirke 1664 Selbu
Selbustrand kirke 1664 Selbu
Stugudal kapell 1665 Tydal
Tydal kirke 1665 Tydal

Nord-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Beitstad kirke 1702 Steinkjer
Følling kirke 1702 Steinkjer
Kvam kirke 1702 Steinkjer
For kirke 1702 Steinkjer
Bodom kapell 1702 Steinkjer
Skei kirke 1702 Steinkjer
Henning kirke 1702 Steinkjer
Mære kirke 1702 Steinkjer
Egge kirke 1702 Steinkjer
Steinkjer kirke 1702 Steinkjer
Otterøy kirke 1703 Namsos
Vemundvik kirke 1703 Namsos
Klinga kirke 1703 Namsos
Namsos kirke 1703 Namsos
Kopperå kapell 1711 Meråker
Meråker kirke 1711 Meråker
Stordalen kapell 1711 Meråker
Okkelberg kapell 1714 Stjørdal
Floren kapell 1714 Stjørdal
Hegra kirke 1714 Stjørdal
Skatval kirke 1714 Stjørdal
Elvran kapell 1714 Stjørdal
Lånke kirke 1714 Stjørdal
Værnes kirke 1714 Stjørdal
Frosta kirke 1717 Frosta
Logtun kirke 1717 Frosta (i privateie)
Stranda kirke 1718 Leksvik
Leksvik kirke 1718 Leksvik
Åsen kirke 1719 Levanger
Ytterøy kirke 1719 Levanger
Levanger kirke 1719 Levanger
Okkenhaug kapell 1719 Levanger
Ekne kirke 1719 Levanger
Markabygda kirke 1719 Levanger
Alstadhaug kirke 1719 Levanger
Vera kapell 1721 Verdal
Vinne kirke 1721 Verdal
Vuku kirke 1721 Verdal
Stiklestad kirke 1721 Verdal
Vestvik kirke 1723 Mosvik
Mosvik kirke 1723 Mosvik
Malm kirke 1724 Verran
Follafoss kirke 1724 Verran
Fines kirke 1724 Verran
Statland kirke 1725 Namdalseid
Namdalseid kirke 1725 Namdalseid
Hustad kirke 1729 Inderøy (i privateie)
Salberg kirke 1729 Inderøy
Sakshaug kirke 1729 Inderøy
Sakshaug gamle kirke 1729 Inderøy (i privateie)
Snåsa kirke 1736 Snåsa
Sørli kirke 1738 Lierne
Tunnsjø kirke 1738 Lierne
Nordli kirke(Lierne 1738 Lierne
Røyrvik kirke 1739 Røyrvik
Bjørhusdal kapell 1740 Namsskogan
Trones kirke 1740 Namsskogan
Skorovatn kapell 1740 Namsskogan
Harran kirke 1742 Grong
Grong kirke 1742 Grong
Drageid kapell 1743 Høylandet
Kongsmo kapell 1743 Høylandet
Høylandet kirke 1743 Høylandet
Skage kirke 1744 Overhalla
Ranem kirke 1744 Overhalla
Salen kapell 1748 Fosnes
Dun kirke 1748 Fosnes
Vik kirke 1749 Flatanger
Løvøy kirke 1749 Flatanger
Rørvik kirke 1750 Vikna
Garstad kirke 1750 Vikna
Gravvik kirke 1751 Nærøy
Foldereid kirke 1751 Nærøy
Kolvereid kirke 1751 Nærøy
Lund kapell 1751 Nærøy
Salsbruket kapell 1751 Nærøy
Steine kapell 1751 Nærøy
Lundring kirke 1751 Nærøy
Nærøya kirke 1751 Nærøy
Leka kirke 1755 Leka

Nordland[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Misvær kirke 1804 Bodø
Skjerstad kirke 1804 Bodø
Saltstraumen kirke 1804 Bodø
Tverlandet kirke 1804 Bodø
Kjerringøy kirke 1804 Bodø
Rønvik kirke 1804 Bodø
Bodin kirke 1804 Bodø
Bodø domkirke 1804 Bodø
Skjomen kirke 1805 Narvik
Bjerkvik kirke 1805 Narvik
Håkvik kapell 1805 Narvik
Ankenes kirke 1805 Narvik
Narvik kirke 1805 Narvik
Solstad kirke 1811 Bindal
Vassås kirke 1811 Bindal
Sømna kirke 1812 Sømna
Tosen kapell 1813 Brønnøy
Nøstvik kirke 1813 Brønnøy
Brønnøy kirke 1813 Brønnøy
Vega kirke 1815 Vega
Vevelstad kirke 1816 Vevelstad
Herøy kirke 1818 Herøy
Tjøtta kirke 1820 Alstahaug
Sandnessjøen kirke 1820 Alstahaug
Skålvær kirke 1820 Alstahaug
Alstahaug kirke 1820 Alstahaug
Bardal kirke 1822 Leirfjord
Leirfjord kirke 1822 Leirfjord
Elsfjord kirke 1824 Vefsn
Drevja kirke 1824 Vefsn
Dolstad kirke 1824 Vefsn
Grane kirke 1825 Grane
Susendal kirke 1826 Hattfjelldal
Varntresk kirke 1826 Hattfjelldal
Hattfjelldal kirke 1826 Hattfjelldal
Hæstad kirke 1827 Dønna
Nordvik kirke 1827 Dønna
Dønnes kirke 1827 Dønna
Nesna kirke 1828 Nesna
Bleikvassli kapell 1832 Hemnes
Korgen kirke 1832 Hemnes
Hemnes kirke 1832 Hemnes
Røssvoll kirke 1833 Rana
Sjona kirke 1833 Rana
Nevernes kirke 1833 Rana
Ytteren kirke 1833 Rana
Gruben kirke 1833 Rana
Mo kirke 1833 Rana
Aldersund kirke 1834 Lurøy
Lurøy kirke 1834 Lurøy
Træna kirke 1835 Træna
Tjongsfjorden kirke 1836 Rødøy
Sørfjorden kirke 1836 Rødøy
Rødøy kirke 1836 Rødøy
Glomfjord kirke 1837 Meløy
Halsa kirke 1837 Meløy
Fore kirke 1837 Meløy
Meløy kirke 1837 Meløy
Saura kirke 1838 Gildeskål
Gildeskål hovedkirke 1838 Gildeskål
Gildeskål gamle kirke 1838 Gildeskål
Høyforsmoen kapell 1839 Beiarn
Beiarn kirke 1839 Beiarn
Øvre Saltdal kirke 1840 Saltdal
Saltdal kirke 1840 Saltdal
Valnesfjord kirke 1841 Fauske
Fauske kirke 1841 Fauske
Sulitjelma kirke 1841 Fauske
Røsvik kirke 1845 Sørfold
Rørstad kirke 1845 Sørfold
Leiranger kirke 1848 Steigen
Nordfold kirke 1848 Steigen
Bogen kapell 1848 Steigen
Steigen kirke 1848 Steigen
Sagfjord kirke 1849 Hamarøy
Hamarøy kirke 1849 Hamarøy
Tømmernes kirke 1849 Hamarøy
Kjøpsvik kirke 1850 Tysfjord
Drag/Helland kirke 1850 Tysfjord
Korsnes kirke 1850 Tysfjord
Lødingen kirke 1851 Lødingen
Vestbygd kirke 1851 Lødingen
Tjeldsund kirke 1852 Tjeldsund
Bogen kapell 1853 Evenes
Evenes kirke 1853 Evenes
Kjeldebotn kirke 1854 Ballangen
Ballangen kirke 1854 Ballangen
Røst kirke 1856 Røst
Værøy gamle kirke 1857 Værøy
Værøy nye kirke 1857 Værøy
Flakstad kirke 1859 Flakstad
Hol kirke 1860 Vestvågøy
Buksnes kirke 1860 Vestvågøy
Borge kirke 1860 Vestvågøy
Stamsund kirke 1860 Vestvågøy
Valberg kirke 1860 Vestvågøy
Henningsvær kirke 1865 Vågan
Gimsøy kirke 1865 Vågan
Vågan kirke 1865 Vågan
Strandlandet kirke 1865 Vågan
Svolvær kirke 1865 Vågan
Digermulen kirke 1865 Vågan
Melbu kirke 1866 Hadsel
Grønning kirke 1866 Hadsel
Hadsel kirke 1866 Hadsel
Malnes kirke 1867 Bø
Bø kirke 1867 Bø
Myre kirke 1868 Øksnes
Langenes kirke 1868 Øksnes
Øksnes kirke 1868 Øksnes
Indre Eidsfjord kirke 1870 Sortland
Sigerfjord kirke 1870 Sortland
Sortland kirke 1870 Sortland
Andenes kirke 1871 Andøy
Bjørnskinn kirke 1871 Andøy
Dverberg kirke 1871 Andøy
Reine kirke 1874 Moskenes
Moskenes kirke 1874 Moskenes

Troms[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Hillesøy kirke 1902 Tromsø
Kvaløy kirke 1902 Tromsø
Grønnåsen kirke 1902 Tromsø
Elverhøy kirke 1902 Tromsø
Kroken kirke 1902 Tromsø
Lakselvbukt kapell 1902 Tromsø
Ullsfjord kirke 1902 Tromsø
Tromsdalen kirke 1902 Tromsø
Tromsø domkirke 1902 Tromsø
Kanebogen kirke 1903 Harstad
Harstad kirke 1903 Harstad
Sandtorg kirke 1903 Harstad
Gausvik kirke 1903 Harstad
Lundenes kirke 1903 Harstad
Grøtavær kapell 1903 Harstad
Trondenes kirke 1903 Harstad
Bjarkøy kirke 1903 Harstad
Sandsøy kirke 1903 Harstad
Kvæfjord kirke 1911 Kvæfjord
Tovik kirke 1913 Skånland
Astafjord kirke 1913 Skånland
Skånland kirke 1913 Skånland
Andørja kirke 1917 Ibestad
Ibestad kirke 1917 Ibestad
Gratangen kirke 1919 Gratangen
Lavangen kirke 1920 Lavangen
Bardu kirke 1922 Bardu
Salangen kirke 1923 Salangen
Kirkesnesmoen kapell 1924 Målselv
Øverbygd kirke 1924 Målselv
Målselv kirke 1924 Målselv
Sørreisa kirke 1925 Sørreisa
Straumen kapell 1925 Sørreisa
Dyrøy kirke 1926 Dyrøy
Stonglandet kirke 1927 Tranøy
Vangsvik kapell 1927 Tranøy
Tranøy kirke 1927 Tranøy
Torsken kirke 1928 Torsken
Berg kirke 1929 Berg
Finnsnes kirke 1931 Lenvik (i privateie)
Rossfjord kirke 1931 Lenvik
Lenvik kirke 1931 Lenvik
Malangen kirke 1933 Balsfjord
Balsfjord kirke 1933 Balsfjord
Storsteinnes kapell 1933 Balsfjord
Helgøy kirke(Karlsøy 1936 Karlsøy
Karlsøy kirke 1936 Karlsøy
Ringvassøy kirke 1936 Karlsøy
Lenangsøyra kapell 1938 Lyngen
Lyngen kirke 1938 Lyngen
Storfjord kirke 1939 Storfjord
Kåfjord kirke 1940 Kåfjord
Arnøy kirke 1941 Skjervøy
Skjervøy kirke 1941 Skjervøy
Rotsund kapell 1942 Nordreisa
Nordreisa kirke 1942 Nordreisa
Sekkemo kirke 1943 Kvænangen
Skorpa kirke 1943 Kvænangen

Finnmark[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Vardø kirke 2002 Vardø
Skallelv kapell 2003 Vadsø
Vadsø kirke 2003 Vadsø
Vestre Jakobselv kapell 2003 Vadsø
Hammerfest kirke 2004 Hammerfest
Masi kirke 2011 Kautokeino
Kautokeino kirke 2011 Kautokeino
Leirbotn kirke 2012 Alta
Komagfjord kirke 2012 Alta
Langfjord kirke 2012 Alta
Talvik kirke 2012 Alta
Nordlyskatedralen 2012 Alta
Rafsbotn kapell 2012 Alta
Alta kirke 2012 Alta
Kåfjord kirke 2012 Alta
Elvebakken kirke 2012 Alta
Øksfjord kirke 2014 Loppa
Loppa kirke 2014 Loppa
Bergsfjord kirke 2014 Loppa
Hasvik kirke 2015 Hasvik
Kokelv kapell 2017 Kvalsund
Kvalsund kirke 2017 Kvalsund
Slotten kapell 2018 Måsøy
Ingøy kirke 2018 Måsøy
Havøysund kirke 2018 Måsøy
Måsøy kirke 2018 Måsøy
Honningsvåg kirke 2019 Nordkapp
Lakselv kirke 2020 Porsanger
Børselv kapell 2020 Porsanger
Kistrand kirke 2020 Porsanger
Karasjok kirke 2021 Karasjok
Valjok kirke 2021 Karasjok
Karasjok gamle kirke 2021 Karasjok
Kjøllefjord kirke 2022 Lebesby
Lebesby kirke 2022 Lebesby
Gamvik kirke 2023 Gamvik
Mehamn kirke 2023 Gamvik
Berlevåg kirke 2024 Berlevåg
Polmak kirke 2025 Tana
Tana kirke 2025 Tana
Austertana kapell 2025 Tana
Nesseby kirke 2027 Nesseby
Båtsfjord kirke 2028 Båtsfjord
Kirkenes kirke 2030 Sør-Varanger
Svanvik kirke 2030 Sør-Varanger
Neiden kapell 2030 Sør-Varanger
Kong Oscar IIs kapell 2030 Sør-Varanger

Svalbard[rediger | rediger kilde]

Kirke Kommune Merknad
Svalbard kirke 2111 Spitsbergen