Myre kirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 68°55′5,9″N 15°4′52,7″Ø

Myre kirke
Myre kirke 2006.jpg
Myre kirke i august 2006
Område ØksnesRediger på Wikidata
Bispedømme Sør-Hålogaland bispedømmeRediger på Wikidata
Byggeår 1979
Arkitektur
Arkitekt Arne Aursand
TeknikkMur
ByggematerialeLimtre og betong
Kirkerommet
AlterAltertavle av Asbjørn Hagerup og Kamme Greiff
Plasser300
Beliggenhet

Myre kirke
68°54′50″N 15°04′42″Ø

Myre kirke ligger på Myre i Øksnes kommune i Nordland og tilhører Øksnes menighet i Vesterålen prosti. Kirka er ei arbeidskirke bygd i vifteplan, i limtre og betong. Den ble innviet i 1979 og har 300 plasser. Arkitekt for kirka var Arne Aursand. Kirka huser også kirkekontor, menighetssal og ungdomslokaler.

Altertavlen består av tre elementer: Søyler, billedveven og keramikk. Mellom søylene som konstruksjonen hviler på er den seirende Kristus. På begge sider av den seirende Kristus vises i alt seks motiver fra Jesu liv i en billedvev. Billedveven lagd av ullgarn, gulltråd, lin, kunstsilke og silke. Den nederste delen av altertaveln bestå av en 15 meter lang frise bestående av 100 støpte ruter. I tolv av disse rutene finner vi symboler for hver hver av Jesu disipler, unntatt Judas Iskariot, samt for Paulus. Keramikken er lagd av keramikeren Asbjørn Hagerup og billedveven av tekstil og billedkunstneren Kamme Greiff.

De liturgiske tekstilene til kirken består av antependium, klede til prekestolen og messehakel i hvitt, rødt, fiolett og grønt, samt stola i hvitt, rødt og fiolett. Alle kirketekstilene, utenom den den grønne messehakelen, er lagd av den lokale tekstilkunstneren Valborg Gamlesæter.

Utenfor Myre kirke finner man skulpturen "Portalen". Skulpturen er et minnesmerke over fiskere som er omkommet på havet. Og den er lagd av billedkunstneren og skulptør/stenkunstneren Gunn Harbitz

Andre kirker i Øksnes[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

NordlandstubbDenne Nordlandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.