Lommedalen kirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lommedalen kirke
OmrådeBærum
BispedømmeOslo bispedømme
Byggeår1995
KirkegårdUrnelund
Arkitektur
ArkitektLille Frøen arkitekter
TeknikkBetong
ByggematerialeBetong
Beliggenhet
Kart
Lommedalen kirke
59°57′03″N 10°30′05″Ø

Lommedalen kirke er en kirke konstruert i en rektangulær form, fra 1995 i Lommedalen i Bærum kommune, Viken fylke. Kirketomt ble valgt slik at det ble nærhet til de store nye boligfeltene som ble etablert. Kirken ble videre strategisk plassert som et knutepunkt mellom Lommedalen og Bærums Verk. Høsten 1994 ble grunnarbeidene startet, og grunnstein ble lagt ned av biskop Andreas Aarflot. Kirken ble innviet 3. desember 1995.

Menigheten er arbeidsplass for 11 ansatte: Kirkeforvalter/daglig leder, sokneprest, kapellan, kantor, to menighetspedagoger, barnekoordinator, kirketjener, bandleder, ungdomsarbeider og sekretær.

Kirken ble originalt bygget uten orgel. 4 år og 1 million kroner i egenfinansiering senere var orgelet i 1999 ferdig montert og klart til bruk.

Byggverket er i betong og har 700 plasser. I kjelleren har menigheten et band-rom og lydstudio som leies ut gratis til ungdom, samt en nyoppusset ungdomskjeller og kjøkken (2020) som benyttes av Lommedalen Ten Sing, og leies ut til f.eks barnebursdager.

Lommedalen kirke ble brukt under innspillingen til Ravi og DJ Løv og The Monroes' musikkvideo-innspilling av sangen «Tsjeriåu».

Menighetens visjon er "En åpen dør - inn til det hellige og ut til mennesker".

Lommedalen menighet har et stort og aktivt barne- og ungdomsarbeid, og arrangerer ukentlig babysang/babygym, barnekoret Glamigos og TweenStars, søndagsskole, Ten Sing, Speidersamlinger og konfirmant-undervisning i sesong.

Menigheten har omtrent 105 konfirmanter hvert år, fordelt på 3 konfirmasjons-linjer: Vinterleir, Miks-konfirmasjon, Sommerleir. Det tilbys også Tilrettelagt-konfirmasjon i samarbeid med de andre menighetene i Bærum.

Det gjennomføres konfirmasjonsgudstjenester både i starten av mai og september. I etterkant av fullført konfirmasjonstiden tilbys konfirmantene å delta på lederkurs for å være med videre i arbeidet, da som konfirmasjonsleder.


Menigheten har en lokal trosopplæringsplan med tiltak/tilbud for hver aldersgruppe fra 0-18 år-


Lommedalen gravlund (en urnelund) åpnet i 2013.[1] Den består av 500 ordinære urnegraver og 1000 graver i minnelund.

Koret øver i Lommedalen kirke

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Gravplassforvaltningen i Bærum kommune». Arkivert fra originalen 18. mars 2017. Besøkt 13. januar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]