Vardeneset kirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vardeneset kirke
Vardeneset kirke.jpg
Område StavangerRediger på Wikidata
Bispedømme Stavanger bispedømmeRediger på Wikidata
Byggeår 2000
KirkegårdDet er ikke kirkegård ved kirken
Arkitektur
Arkitekt Steinar Skartveit
TårnFrittstående
Beliggenhet

Vardeneset kirke
58°59′37″N 5°40′30″Ø

Vardeneset kirke er en kirke fra 2000 i Stavanger i Rogaland.
Bygget er tegnet av sivilarkitekt Steinar Skartveit, sjefsarkitekt i Bygg-, bolig- og eiendomsavdelingen i Stavanger kommune. Første spadestikk ble tatt 14. november 1998 og grunnsteinen ble nedlagt 12. juni 1999. Kirken ble innviet av Biskop Ernst O. Baasland 2. januar 2000.
Kirken har et brutto areal på 1 350 m². Ytterveggene er murt med Lecablokker som er pusset og malt hvite. Innvendig er også kirken for det meste hvitmalt med furupanel i taket i kirkerom og kirketorg. Flisene i kirken er mørk grå, som en kontrast til de hvite veggene.

Alterteppet i Vardeneset kirke er laget av billedvevkunstneren Else Marie Jakobsen. Motivet er påskebudskapet «Fra mørke til lys.»
En lysstråle treffer den vevde Kristus-skikkelsen. Solen rundt hodet glitrer og bærer bud om at mørket må vike. Alterteppet har tre dimensjoner: Tre figurative motiv viser Maria og Jesusbarnet, Kristus på korset og den oppstandne Kristus.
Bunnmotivet er kirkeåret, den første fiolette stripen står for advent, begynnelsen av kirkeåret. Den tredje dimensjon er tornekransen som skrår over og ut av teppet, og som går over i oppstandelsen.

Vardeneset kirke er soknekirke for Vardeneset menighet i Ytre Stavanger prosti i Stavanger bispedømme

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]