Liste over Europas fugler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne listen over Europas fugler inkluderer 886 arter. Inkludert er 24 introdusert art.

Rekkefølge er etter Clements-lista versjon v2015 [1]

De norske navn er etter Norske navn på verdens fugler. [2]

Status på lista:

  • FA - Fremmed art. En art som forekommer utenfor sitt naturlige utbredelsesområde. Arten har blitt frakta dit av mennesker.
  • S - Europeisk sjeldenhet eller tilfeldig.
  • X - Lokalt utryddet
  • EX - Utryddet etter IUCNs rødliste
  • NT - Nær truet etter IUCNs rødliste
  • VU - Sårbar etter IUCNs rødliste
  • EN - Sterkt truet etter IUCNs rødliste
  • CR - Kritisk truet etter IUCNs rødliste


Innholdsfortegnelse

Non-passerines: Ender, gjess og svanerPerlehønsTannvaktlerFasanerLommerLappedykkereFlamingoerAlbatrossfamilienEgentlige stormfuglerStormsvalefamilienTropikfuglerStorkerFregattfuglerSulerSkarverSlangehalsfuglerPelikanfamilienHegrefamilienIbiser og skjestorkerFiskeørnHaukefamilienTrapperRiksefuglerTranerTrielerAvosettfamilienTjeldfamilienLofamilienSnipefuglerSpringvaktlerBrakksvalefamilienJoerAlkefuglerMåsefuglerTernerSandhønsDuerGjøkfamilienSløruglerEgentlige uglerNattravnerSeilerfamilienHærfuglIsfuglerBietereRåkerHakkespetterFalkefamilienParakitter i «den gamle verden» Parakitter

Passerines: TyrannfamilienTornsmetterBuskvarslereVarslereVireofamilienPirolfamilienKråkefuglerTimalerLerkefamilienSvalerMeisefamilienPungmeiserStjertmeiserSpettmeiserMurkrypereTrekrypereGjerdesmettfamilienFossekallerBylbylerFuglekongerCettiidaePhylloscopidaeAcrocephalidaeLocustellidaeCisticolidaeSangerfamilienLeiothrichidaeFluesnapperfamilienTrosterMimidaeStærfamilienJernspurverErlefamilienSidensvanserCalcariidaeParulaerBuskspurverKardinalerTrupialerFinkefamilienSpurvefamilienVevereAstrilder

Referanser        Eksterne lenker

Ender, gjess og svaner[rediger | rediger kilde]

Orden: Anseriformes. Familie: Anatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Dendrocygna viduata upright.jpg Maskeplystreand Dendrocygna viduata S
Bean.goose.600pix.jpg Sædgås Anser fabalis
Tundra Bean Goose.jpg Tundrasædgås Anser serrirostris
Anser brachyrhynchus.jpg Kortnebbgås Anser brachyrhynchus
White-fronted.goose.750pix.jpg Tundragås Anser albifrons
Anser erythropus.jpg Dverggås Anser erythropus VU
Greylag Goose (Anser anser).jpg Grågås Anser anser
Bar-headed Goose - St James's Park, London - Nov 2006.jpg Stripegås Anser indicus
Chen caerulenscens jcwf1.jpg Snøgås Chen caerulescens S
Chen rossii1.jpg Eskimogås Chen rossii S
Rotgans.jpg Ringgås Branta bernicla
Branta leucopsis.jpg Hvitkinngås Branta leucopsis
AleutianCanadaGoose2.jpg Polargås Branta hutchinsii S
Canadgoose03192006.JPG Kanadagås Branta canadensis FA
Rothalsgans.jpg Rødhalsgås Branta ruficollis EN
Juveren-knoppsvane.jpg Knoppsvane Cygnus olor
Bewicks.swan.2.arp.750pix.jpg Dvergsvane Cygnus columbianus
Singschwan jm.JPG Sangsvane Cygnus cygnus
Alopochen aegyptiacus-01 (xndr).jpg Niland Alopochen aegyptiacus
Ruddy.shelduck.arp.2.750pix.jpg Rustand Tadorna ferruginea
Tadorna tadorna (aka).jpg Gravand Tadorna tadorna
Wood Duck (Aix sponsa), Parc du Rouge-Cloître, Brussels.jpg Brudeand Aix sponsa
Mandarinand (2).jpg Mandarinand Aix galericulata
Anas strepera.jpg Snadderand Anas strepera
Falcated duck 1.jpg Sibirand Anas falcata NT
Anas penelope kuribo cropped.jpg Brunnakke Anas penelope
Anas americana 1.jpg Amerikablesand Anas americana S
Blackduck.jpg Rødfotand Anas rubripes S
Ducks Winter.jpg Stokkand Anas platyrhynchos
Blue-Winged Teal.jpg Blåvingeand Anas discors S
Sarcelle cannelle.jpg Kaneland Anas cyanoptera S
Shovelerhen05.jpg Skjeand Anas clypeata
Northern Pintail.jpg Stjertand Anas acuta
Garganey duck.jpg Knekkand Anas querquedula
Anas.formosa.4.jpg Gulkinnand Anas formosa
Corhwyaden.jpg Krikkand Anas crecca
Marmaronetta angustirostris, London Wetland Centre, UK - Diliff.jpg Marmorand Marmaronetta angustirostris VU
Netta rufina m.jpg Rødhodeand Netta rufina
Aythya valisineria at Las Gallinas Wildlife Ponds.jpg Kanvasand Aythya valisineria S
Redhead duck (Aythya americana, male).jpg Kobberhodeand Aythya americana S
Aythya ferina 02.jpg Taffeland Aythya ferina
Aythya-collaris-001.jpg Ringand Aythya collaris S
Aythya nyroca16.jpg Hvitøyeand Aythya nyroca NT
Aythya fuligula pair.jpg Toppand Aythya fuligula
Aythya marila3.jpg Bergand Aythya marila
Lesserscaup.PNG Purpurhodeand Aythya affinis S
Stellersdrake2.jpg Stellerand Polysticta stelleri VU
Spectacled Eider pair.jpg Brilleærfugl Somateria fischeri S
Prachteiderente 0505281 Ausschnitt.jpg Praktærfugl Somateria spectabilis
Somateria mollissima male female.jpg Ærfugl Somateria mollissima
Histrionicus histrionicus drake Barnegat.jpg Harlekinand Histrionicus histrionicus
Melanitta perspicillata.jpg Brilleand Melanitta perspicillata S
Wwscoter12.JPG Sjøorre Melanitta fusca
BlackScoter23.jpg Svartand Melanitta nigra
Melanitta americana Barnegat NJ.jpg Amerikansk sjøorre Melanitta americana NT
Clangula hyemalis Hokkaido20.jpg Havelle Clangula hyemalis VU
Bucephala-albeola-007.jpg Bøffeland Bucephala albeola S
Bucephala clangula ja 01.jpg Kvinand Bucephala clangula
Barrows.goldeneye.male.010107.arp.jpg Islandsand Bucephala islandica
Smew.both.arp.600pix.jpg Lappfiskand Mergellus albellus
Hooded Merganser (Lophodytes cucullatus) (1).JPG Hjelmfiskand Lophodytes cucullatus S
Gaensesaeger.jpg Laksand Mergus merganser
RedBreastMerg23.jpg Siland Mergus serrator S
Oxyura jamaicensis FWS.jpg Stivhaleand Oxyura jamaicensis
Whiteheadduck.jpg Hvithodeand Oxyura leucocephala EN

Perlehøns[rediger | rediger kilde]

Orden: Galliformes. Familie: Numididae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Numida meleagris -Serengeti National Park, Tanzania-8 (1).jpg Hjelmperlehøne Numida meleagris FA

Tannvaktler[rediger | rediger kilde]

Orden: Galliformes. Familie: Odontophoridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
California quail.jpg Kaliforniavaktel Callipepla californica FA
Virginiawachtel 2007-06-16 065.jpg Nordkrattvaktel Colinus virginianus FA, NT

Fasaner[rediger | rediger kilde]

Orden: Galliformes. Familie: Phasianidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Coturnix coturnix (Lmbuga).jpg Vaktel Coturnix coturnix
Steinhuhn Alectoris graeca.jpg Steinhøne Alectoris graeca NT
Alectoris-chukar-001.jpg Berghøne Alectoris chukar
Perdrix rouge.jpg Rødhøne Alectoris rufa
Alectoris barbara Tenerife.jpg Berberhøne Alectoris barbara
Black Francolin.jpg Halsbåndfrankolin Francolinus francolinus X
Golden Pheasant, Tangjiahe Nature Reserve, Sichuan.jpg Gullfasan Chrysolophus pictus FA
Chrysolophus amherstiae 18092009.jpg Diamantfasan Chrysolophus amherstiae FA
Phasianus colchicus 2 tom (Lukasz Lukasik).jpg Fasan Phasianus colchicus FA
Perdix perdix (Marek Szczepanek).jpg Rapphøne Perdix perdix
Tetrao urogallus Richard Bartz.jpg Storfugl Tetrao urogallus
Tetrao tetrix from ja.jpg Orrfugl Tetrao tetrix
Tetrastes bonasia.jpg Jerpe Bonasa bonasia
Denali National Park Ptarmigan.jpg Lirype Lagopus lagopus
Rock Ptarmigan (Lagopus Muta).jpg Fjellrype Lagopus muta

Lommer[rediger | rediger kilde]

Orden: Gaviiformes. Familie: Gaviidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plongeon catmarin oisillon.jpg Smålom Gavia stellata
Gavia arctica1.jpg Storlom Gavia arctica
PacificLoon24.jpg Amerikastorlom Gavia pacifica S
Common Loon.jpg Islom Gavia immer
Gavia adamsii.jpg Gulnebblom Gavia adamsii NT

Lappedykkere[rediger | rediger kilde]

Orden: Podicipediformes. Familie: Podicipedidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zwergtaucher 060319 3.jpg Dvergdykker Tachybaptus ruficollis
Podilymbus-podiceps-001.jpg Ringnebbdykker Podilymbus podiceps S
Podiceps auritus1.jpg Horndykker Podiceps auritus
Podiceps cristatus 3 (Lukasz Lukasik).jpg Gråstrupedykker Podiceps grisegena
Podiceps cristatus 2 (Marek Szczepanek).jpg Toppdykker Podiceps cristatus
Podiceps nigricollis naumann.jpg Svarthalsdykker Podiceps nigricollis

Flamingoer[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Phoenicopteridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Flam.greater.600pix.jpg Rosenflamingo Phoenicopterus roseus
Lesser-flamingos.jpg Dvergflamingo Phoeniconaias minor S, NT

Albatrossfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Diomedeidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Albatros à bec jaunes.JPG Tristanalbatross Thalassarche chlororhynchos S
Black-browed albatross.jpg Svartbrynalbatross Thalassarche melanophris S
Diomedea exulans - SE Tasmania.jpg Vandrealbatross Diomedea exulans

Egentlige stormfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Procellariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Giant petrel with chicks.jpg Sørkjempepetrell Macronectes giganteus S
Eissturmvogel02.jpg Havhest Fulmarus glacialis
Daption capense in flight - SE Tasmania.jpg Flekkpetrell Daption capense S
Pterodroma arminjoniana.jpg Trindadepetrell Pterodroma arminjoniana VU
Pterodroma arminjoniana 1.jpeg Pterodroma heraldica S
Zino's petrel sketch.png Madeirapetrell Pterodroma madeira EN
Feas Petrel From The Crossley ID Guide Eastern Birds.jpg Kappverdepetrell Pterodroma feae
Soft-plumaged Petrel.jpg Silkepetrell Pterodroma mollis S
Bermudapetrell Pterodroma cahow S, EN
Pterodroma hasitataPCCA20070623-3608B.jpg Vestindiapetrell Pterodroma hasitata S
PterodromaIncerta.jpg Hvitbukpetrell Pterodroma incerta EN
Bulwers petrel.jpg Spisshalepetrell Bulweria bulwerii
CorysShearwaterBottom.jpg Gulnebblire Calonectris diomedea
Kappverdelire Calonectris edwardsii NT
Kappensturmtaucher.jpg Storlire Ardenna gravis
Sooty shearwater kaikoura.jpg Grålire Ardenna grisea NT
P puffinus griseus.jpg Havlire Puffinus puffinus
Ma - Puffinus yelkouan.jpg Middelhavslire Puffinus yelkouan VU
Skua 20100427 161943 (12560085194).jpg Balearlire Puffinus mauretanicus CR
Makaronesialire Puffinus baroli S
Puffinus boydi S
Pétrel de Barau .jpg Puffinus bailloni S

Stormsvalefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Hydrobatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Oceanites oceanicus drawing.jpg Wilsonstormsvale Oceanites oceanicus
Godmanstormlg.jpg Fregattstormsvale Pelagodroma marina
European Storm Petrel From The Crossley ID Guide Eastern Birds.jpg Havsvale Hydrobates pelagicus
Oceanodroma leucorhoea (Naumann).jpg Stormsvale Oceanodroma leucorhoa
OceanodromaMonorhisSmit.jpg Japanstormsvale Oceanodroma monorhis S, NT
Band-rumped Petrel From The Crossley ID Guide Eastern Birds.jpg Passatstormsvale Oceanodroma castro
Oceanodroma monteiroi VU

Tropikfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Phaethontiformes. Familie: Phaethontidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
White-tailed Tropicbird - Phaeton lepturus.jpg Småtropikkfugl Phaethon lepturus S
Red-billed tropicbird (Phaethon aethereus mesonauta) with chick.jpg Rødnebbtropikkfugl Phaethon aethereus S

Storker[rediger | rediger kilde]

Orden: Ciconiiformes. Familie: Ciconiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Ciconia nigra 1 (Marek Szczepanek).jpg Svartstork Ciconia nigra
Ooievaar in het Zwin.jpg Stork Ciconia ciconia
Marabou stork, Leptoptilos crumeniferus edit1.jpg Marabustork Leptoptilos crumenifer
Yellow Billed Story Yawning.jpg Gulnebbstork Mycteria ibis

Fregattfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Fregatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Male Frigatebird with chick Fregata aquila.jpg Ascensionfregattfugl Fregata aquila S, VU
Fregata magnificens -Galapagos, Ecuador -male-8 (1).jpg Praktfregattfugl Fregata magnificens S

Suler[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Sulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Masked booby with chick.JPG Maskesule Sula dactylatra S
Brown booby.jpg Brunsule Sula leucogaster S
Sula sula by Gregg Yan 01.jpg Rødfotsule Sula sula S
Morus bassanus adu.jpg Havsule Morus bassanus
Lamberts Bay P1010338.JPG Kappsule Morus capensis S, VU

Skarver[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Phalacrocoracidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Phalacrocorax-auritus-007.jpg Totoppskarv Phalacrocorax auritus S
Phalacrocorax carbo02.jpg Storskarv Phalacrocorax carbo
EuropeanShag.jpg Toppskarv Phalacrocorax aristotelis
Phalacrocorax pygmeus 1 (Martin Mecnarowski).jpg Dvergskarv Phalacrocorax pygmaeus

Slangehalsfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Anhingidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
CF2P5226 African Darter Anhinga rufa (15579622995).jpg Afrikaslangehals Anhinga rufa


Pelikanfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Pelecanidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Whitepelican edit shadowlift.jpg Hvitpelikan Pelecanus onocrotalus
ComputerHotline - Pelecanus crispus (by) (1).jpg Krøllpelikan Pelecanus crispus VU

Hegrefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Ardeidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Botaurus lentiginosus 28079.JPG Amerikarørdrum Botaurus lentiginosus S
Botaurus stellaris (Marek Szczepanek).jpg Rørdrum Botaurus stellaris
Ixobrychus minutus 3 (Marek Szczepanek).jpg Dvergrørdrum Ixobrychus minutus
Ixobrychus eurhythmus by OpenCage.jpg Orientrørdrum Ixobrychus eurhythmus S
Dwarf Bittern, Ixobrychus sturmii.jpg Skiferrørdrum Ixobrychus sturmii S
Ixobrychus exilis.jpg Pygmérørdrum Ixobrychus exilis S
GBHfish5.jpg Herodiashegre Ardea herodias S
Ardea cinerea 2 (Marek Szczepanek).jpg Gråhegre Ardea cinerea
2009-black-headed-heron.jpg Svarthodehegre Ardea melanocephala
2010-kabini-purple-heron.jpg Purpurhegre Ardea purpurea
Egretta alba 2 (Lukasz Lukasik).jpg Egretthegre Ardea alba
Intermediate Egret in breeding plumage.1 - Fogg Dam - Middle Point - Northern Territory - Australia.jpg Duskhegre Mesophoyx intermedia S
Little Egret (Egretta garzetta)- In Breeding plumage-actively catching prey in Kolkata I IMG 7962.jpg Silkehegre Egretta garzetta
Western Reef heron (Egretta gularis).JPG Strandhegre Egretta gularis
Egretta thula at Las Gallinas Wildlife Ponds.jpg Snøhegre Egretta thula S
Egretta caerulea -Cananeia, Sao Paulo, Brasil-8.jpg Blåhegre Egretta caerulea S
Tricolored Heron Wading.jpg Prakthegre Egretta tricolor S
Flickr - Rainbirder - Black Egret (Egretta ardesiaca).jpg Skyggehegre Egretta ardesiaca S
Cattleegretusfs.jpg Kuhegre Bubulcus ibis S
Ardeola ralloides -Lake Ravelobe, Ankarafantsika National Park, Madagascar-8.jpg Topphegre Ardeola ralloides S
Indian Pond Heron in Sri Lanka.jpg Mangrovehegre Ardeola grayii S
Intermediate Egret in breeding plumage.1 - Fogg Dam - Middle Point - Northern Territory - Australia.jpg Vinhegre Ardeola bacchus
Butorides virescens2.jpg Grønnrygghegre Butorides virescens S
Butorides striata - Laem Pak Bia.jpg Krabbehegre Butorides striata
Nycticorax-nycticorax-004.jpg Natthegre Nycticorax nycticorax
Yellow crowned night heron Florida 2010.JPG Gulkronehegre Nyctanassa violacea S

Ibiser og skjestorker[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Threskiornithidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plegadis falcinellus Syracuse.jpg Bronseibis Plegadis falcinellus
Threskiornis aethiopicus -Mida Creek mud flats, Kenya-8.jpg Helligibis Threskiornis aethiopicus
Waldrapp Geronticus eremita.jpg Skallet ibis Geronticus eremita CR
Geronticus.calvus.1.jpg Rødkroneibis Geronticus calvus VU
Eurasian Spoonbill.jpg Skjestork Platalea leucorodia
Platalea-alba-Lake-Nakuru.JPG Afrikaskjestork Platalea alba

Fiskeørn[rediger | rediger kilde]

Orden: Accipitriformes. Familie: Pandionidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Osprey01usfs.jpg Fiskeørn Pandion haliaetus

Haukefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Accipitriformes. Familie: Accipitridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-Winged Kite Elanus caeruleus.jpg Svartvingeglente Elanus caeruleus
Bartgeier Gypaetus barbatus front Richard Bartz.jpg Lammegribb Gypaetus barbatus NT
Egyptian vulture.jpg Åtselgribb Neophron percnopterus S, EN
Trzmielojad Pernis apivorus.jpg Vepsevåk Pernis apivorus
Oriental Honey Buzzard (Pernis ptilorhynchus) Photograph By Shantanu Kuveskar.jpg Orientvepsevåk Pernis ptilorhynchus
Elanoides forficatus02.jpg Svaleglente Elanoides forficatus S
Aegypius monachus.jpg Munkegribb Aegypius monachus NT
2012-lappet-faced-vulture.jpg Øregribb Torgos tracheliotos S, VU
2012-white-backed-vulture.jpg Hvitryggribb Gyps africanus EN
Ruppelsvulture.jpg Skjellgribb Gyps rueppelli S, EN
Gyps fulvus 3.jpg Gåsegribb Gyps fulvus
Short Toed Snake Eagle In Flight.jpg Slangeørn Circaetus gallicus
Aquila pomarina orlik krzykliwyAM.jpg Småskrikørn Clanga pomarina
Greater spotted eagle.jpg Storskrikørn Clanga clanga VU
MH Booted.jpg Dvergørn Hieraaetus pennatus
Steppe Eagle Portrait.jpg Steppeørn Aquila nipalensis
Aquila adalberti.jpg Iberiaørn Aquila adalberti VU
Eastern Imperial Eagle.jpg Keiserørn Aquila heliaca VU
Chrysaetos La Cañada 20120114 1.jpg Kongeørn Aquila chrysaetos
Bonelli's Eagle.jpg Haukørn Aquila fasciata
Rohrweihe.jpg Sivhauk Circus aeruginosus
Henharrier.jpg Myrhauk Circus cyaneus
Circus macrourus roosting in little rann of kutch.JPG Steppehauk Circus macrourus NT
Monties.jpg Enghauk Circus pygargus
Accipiter brevipes.jpg Balkanhauk Accipiter brevipes
Sparrowhawk-Male.JPG Spurvehauk Accipiter nisus
Accipiter gentilisAAP045CA.jpg Hønsehauk Accipiter gentilis
Milvus milvus R(ThKraft).jpg Glente Milvus milvus NT
Milvus migrans front(ThKraft).jpg Svartglente Milvus migrans
Pallas's Fish Eagle ( Haliaeetus leucoryphus) 2.jpg Båndhavørn Haliaeetus leucoryphus S, VU
2010-bald-eagle-kodiak.jpg Hvithodet havørn Haliaeetus leucocephalus S
Haliaeetus albicilla (Svolvær, 2012).jpg Havørn Haliaeetus albicilla
Buteo lagopus rock.jpg Fjellvåk Buteo lagopus
Poster Buteo buteo.jpg Musvåk Buteo buteo
Long legged buzzard view from below.jpeg Ørnvåk Buteo rufinus
Buteo hemilasius Fauna Japonica.jpg Mongolvåk Buteo hemilasius S

Trapper[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Otididae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Otis tarda, Hortobagy, Hungary 1.jpg Stortrappe Otis tarda VU
Houbara035.JPG Kragetrappe Chlamydotis undulata S, VU
MacQueens Bustard in Greater Rann of Kutch, Gujarat, India.jpg Steppetrappe Chlamydotis macqueenii S, VU
Tetrax tetrax.jpg Dvergtrappe Tetrax tetrax NT

Riksefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Rallidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Crex crex00.jpg Åkerrikse Crex crex
Rallus limicola -Cloisters Park, Morro Bay, California, USA-8 (1).jpg Grynterikse Rallus limicola S
Rallus aquaticus 1 (Marek Szczepanek).jpg Vannrikse Rallus aquaticus
CrakeAfrican2(byMarkTittley).jpg Gressrikse Crecopsis egregia S
Black Crake - Uganda.jpg Svartrikse Amaurornis flavirostra S
Littlecrake62.jpg Sumprikse Porzana parva
Baillon's crake.jpg Dvergrikse Porzana pusilla
Porzana porzana 3 (Marek Szczepanek).jpg Myrrikse Porzana porzana
Sora (Porzana carolina).jpg Maskerikse Porzana carolina S
Striperikse Aenigmatolimnas marginalis S
Porphyrio alleni Martien Brand.jpg Afrikapurpurhøne Porphyrio alleni S
PurpleGallinule.jpg Amerikapurpurhøne Porphyrio martinicus S
Porphyrio porphyrio.jpg Sultanhøne Porphyrio porphyrio
African Purple Swamphen.jpg Porphyrio madagascariensis S
Moorhen.slimb.750pix.jpg Sivhøne Gallinula chloropus
Gallinula galeata cachinnans Everglades.jpg Gallinula galeata S
Gallinula angulata 1859.jpg Dvergsivhøne Gallinula angulata S
Fulica cristata -Cape Town, South Africa -adult-8.jpg Knoppsothøne Fulica cristata
Fulica atra no.JPG Sothøne Fulica atra
American coot - June 2013.jpg Amerikasothøne Fulica americana S

Traner[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Gruidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Demoiselle Cranes at Tal Chappar.jpg Jomfrutrane Anthropoides virgo
Schneekranich Grus leucogeranus 090501 We 147.JPG Snøtrane Grus leucogeranus CR
Sandhill Crane with Chick.jpg Kanadatrane Grus canadensis S
Flickr - Rainbirder - Eurasian Crane (Grus grus) (cropped).jpg Trane Grus grus
Grus monacha -Kyushu, Japan -three-8.jpg Hvithodetrane Grus monacha S, VU

Trieler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Burhinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Burhinus oedicnemus0.jpg Triel Burhinus oedicnemus

Avosettfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Recurvirostridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-necked Stilt.jpg Stylteløper Himantopus himantopus
Recurvirostra avosetta - Zoo Frankfurt 4.jpg Avosett Recurvirostra avosetta
Recurvirostra americana -Palo Alto Baylands-8.jpg Amerikaavosett Recurvirostra americana S

Tjeldfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Haematopodidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Haematopus ostralegus Norway.jpg Tjeld Haematopus ostralegus
Haematopus palliatus -Atlantic coast, New Jersey, USA-8 (5).jpg Amerikatjeld Haematopus palliatus S
Canarian Oystercatcher.jpg Kanarisvarttjeld Haematopus meadewaldoi EX

Lofamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Charadriidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pluvialis squatarola (summer plumage).jpg Tundralo Pluvialis squatarola
Rohkunborri Pluvialis Apricaria.jpg Heilo Pluvialis apricaria
Pluvialis dominica1.jpg Kanadalo Pluvialis dominica S
Pluvialis fulvaUSFWS003413A.jpg Sibirlo Pluvialis fulva S
Kiebitz 050424ausschnitt.jpg Vipe Vanellus vanellus
Spur-winged-PloverforWIKI2007.jpg Sporevipe Vanellus spinosus
SociablePlover.jpg Steppevipe Vanellus gregarius S, CR
White tailed Lapwing I IMG 9928.jpg Sumpvipe Vanellus leucurus S
Charadrius mongolus - Laem Phak Bia.jpg Mongollo Charadrius mongolus S
Greater Sand Plover.jpg Ørkenlo Charadrius leschenaultii
Charadrius asiaticus.jpg Rødbrystlo Charadrius asiaticus S
Kittlitz's plover (Charadrius pecuarius).jpg Kittlitzlo Charadrius pecuarius S
Snowy plover.jpg Hvitbrystlo Charadrius alexandrinus
Charadrius hiaticula He.jpg Sandlo Charadrius hiaticula
Semipalmated Plover.jpg Amerikasandlo Charadrius semipalmatus S
Charadrius dubius 4 (Marek Szczepanek).jpg Dverglo Charadrius dubius
Killdeer.jpg Tobeltelo Charadrius vociferus S
Charadrius veredus West Timor 0.jpg Steppelo Charadrius veredus S
Charadrius morinellus male with chicks.jpg Boltit Charadrius morinellus

Snipefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Scolopacidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Xenus cinereus (Alnus).jpg Tereksnipe Xenus cinereus
Actitis hypoleucos - Laem Pak Bia.jpg Strandsnipe Actitis hypoleucos
Actitis-macularia-004.jpg Flekksnipe Actitis macularius S
Tringa ochropus 1 (Marek Szczepanek).jpg Skogsnipe Tringa ochropus
Solitary Sandpiper.jpg Eremittsnipe Tringa solitaria S
Tringa brevipes.jpg Sibirvandresnipe Tringa brevipes S, NT
Dunkler Wasserlaeufer1.JPG Sotsnipe Tringa erythropus
Greater Yellowlegs2.jpg Plystresnipe Tringa melanoleuca S
Tringa nebularia (Marek Szczepanek).jpg Gluttsnipe Tringa nebularia
Catoptrophorus semipalmatus edit.jpg Willetsnipe Tringa semipalmata S
Tringa melanoleuca1.jpg Gulbeinsnipe Tringa flavipes S
Tringa stagnatilis.jpg Damsnipe Tringa stagnatilis
Tringa glareola 2 (Marek Szczepanek).jpg Grønnstilk Tringa glareola
Redshank172.jpg Rødstilk Tringa totanus
UplandSandpiperOntarioCropped.jpg Præriesnipe Bartramia longicauda S
Numenius minutus 1.jpg Dvergspove Numenius minutus S
Numenius borealis ULaval 1.jpg Eskimospove Numenius borealis S, CR
Numenius-phaeopus-001.jpg Småspove Numenius phaeopus
Numenius tenuirostris.jpg Smalnebbspove Numenius tenuirostris S, CR
Curlew06.jpg Storspove Numenius arquata NT
Uferschnepfe 02.jpg Svarthalespove Limosa limosa NT
Limosa haemastica -Rio Grande, Rio Gande do Sul, Brazil-8.jpg Svartvingespove Limosa haemastica S
Bar-tailed Godwit.jpg Lappspove Limosa lapponica
Arenaria interpres (habitus).jpg Steinvender Arenaria interpres
Calidris tenuirostris - Laem Phak Bia.jpg Sibirsnipe Calidris tenuirostris S, VU
Calidris canutus jcwf1.jpg Polarsnipe Calidris canutus
Philomachus pugnax -Diergaarde Blijdorp-8c.jpg Brushane Philomachus pugnax
Limicola falcinellus.jpg Fjellmyrløper Limicola falcinellus
Calidris acuminata - Hexham Swamp.jpg Spisshalesnipe Calidris acuminata S
Calidris himantopus.jpg Styltesnipe Calidris himantopus S
Calidris ferruginea (Marek Szczepanek).jpg Tundrasnipe Calidris ferruginea
Calidris temminckii 1 (Marek Szczepanek).jpg Temmincksnipe Calidris temminckii
Calidris subminuta - Pak Thale.jpg langtåsnipe Calidris subminuta S
Eurynorhynchus pygmeus 2 - Pak Thale.jpg Skjesnipe Calidris pygmea S, CR
Calidris ruficollis - Marion Bay.jpg Rødstrupesnipe Calidris ruficollis S
Calidris-alba-001.jpg Sandløper Calidris alba
Calidris-alpina-001.jpg Myrsnipe Calidris alpina
Purple Sandpiper 2008-02-24 Northumberland.jpg Fjæreplytt Calidris maritima
Calidris bairdii -Gullbringusysla, Iceland-8.jpg Gulbrystsnipe Calidris bairdii S
Littlestint86.jpg Dvergsnipe Calidris minuta
Least Sandpiper.jpg Pygmésnipe Calidris minutilla S
White-rumped Sandpiper.jpg Bonapartesnipe Calidris fuscicollis S
Grasläufer.jpg Rustsnipe Calidris subruficollis S, NT
Pectoral-Sandpiper.jpg Alaskasnipe Calidris melanotos S
Calidris-pusilla-001.jpg Sandsnipe Calidris pusilla S, NT
Western Sandpiper.jpg Beringsnipe Calidris mauri S
Limnodromus griseus.jpg Kortnebbekkasinsnipe Limnodromus griseus S
Limnodromus scolopaceus1.jpg Langnebbekkasinsnipe Limnodromus scolopaceus S
Lymnocryptes minimus (Marek Szczepanek).jpg Kvartbekkasin Lymnocryptes minimus
Gallinago media.jpg Dobbeltbekkasin Gallinago media NT
Common snipe fencepost.jpg Indianerbekkasin Gallinago delicata S
Gallinago gallinago 6 (Marek Szczepanek).jpg Enkeltbekkasin Gallinago gallinago
Gallinago stenura - Laem Pak Bia.jpg Sibirbekkasin Gallinago stenura S
Gallinago megala.jpg Bajkalbekkasin Gallinago megala S
Carl Seitz Waldschnepfe.jpg Rugde Scolopax rusticola
American Woodcock Scolopax minor.jpg Amerikarugde Scolopax minor S
WilsonPhalarope23.jpg Hvithalesvømmesnipe Phalaropus tricolor S
Phalaropus lobatus.jpg Svømmesnipe Phalaropus lobatus
Phalaropus fulicaria1.jpg Polarsvømmesnipe Phalaropus fulicarius

Springvaktler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Turnicidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Turnix sylvatica.jpg Springvaktel Turnix sylvaticus

Brakksvalefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Glareolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Raczak ryc.jpg Ørkenløper Cursorius cursor
Glareola pratincola01.jpg Brakksvale Glareola pratincola
Glareola maldivarum - Beung Borapet.jpg Orientbrakksvale Glareola maldivarum S
Naumann Glareola pratincola Glareola nordmanni.jpg Steppebrakksvale Glareola nordmanni NT

Joer[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Stercorariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Skua Runde.jpg Storjo Stercorarius skua
Skua antarctique - South Polar Skua.jpg Sørjo Stercorarius maccormicki S
Pomarineskua86.jpg Polarjo Stercorarius pomarinus
Arcticskua2.jpg Tyvjo Stercorarius parasiticus
Stercorarius longicaudus2.jpg Fjelljo Stercorarius longicaudus

Alkefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Alcidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
AlleAlle 2.jpg Alkekonge Alle alle
Uria aalge -Iceland -swimming-8.jpg Lomvi Uria aalge
Uria lomvia1.jpg Polarlomvi Uria lomvia
Alke.jpg Alke Alca torda
Great Auk (Pinguinis impennis) specimen, Kelvingrove, Glasgow - geograph.org.uk - 1108249.jpg Geirfugl Pinguinus impennis X
Black Guillemot Cepphus grylle.jpg Teist Cepphus grylle
2010-pigeon-guillemot.jpg Beringteist Cepphus columba
Brachyramphus perdix0.jpg Langnebbdvergteist Brachyramphus perdix S, NT
Ancient Murrelet.png Nordstarik Synthliboramphus antiquus S
Parakeetauklets2.jpg Papegøyealke Aethia psittacula S
Aethia cristatella.jpg Toppdvergalke Aethia cristatella S
Lundi2.jpg Lunde Fratercula arctica
Tufted Puffin Alaska (cropped).jpg Topplunde Fratercula cirrhata S

Måsefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Laridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Kittiwake.jpg Krykkje Rissa tridactyla
Pagophila eburnea.jpg Ismåke Pagophila eburnea S, NT
Xema sabini -Iceland -swimming-8 (1).jpg Sabinemåke Xema sabini
Larus genei.jpg Smalnebbmåke Chroicocephalus genei S
Larus philadelphia1.jpg Kanadahettemåke Chroicocephalus philadelphia S
Larus cirrocephalus.jpg Gråhodemåke Chroicocephalus cirrocephalus S
Chroicocephalus ridibundus (summer).jpg Hettemåke Chroicocephalus ridibundus
Littlegull75.jpg Dvergmåke Hydrocoloeus minutus
Ross's Gull (Rhodostethia rosea).jpg Rosenmåke Rhodostethia rosea
Larus atricilla1.jpg Lattermåke Leucophaeus atricilla S
Franklin's Gull Brisbane98.jpg Franklinmåke Leucophaeus pipixcan S
Larus melanocephalus01.jpg Svartehavsmåke Ichthyaetus melanocephalus
Mongolhettemåke Ichthyaetus relictus S, VU
White-eyed gull at the Red Sea 2.jpg Rødehavsmåke Ichthyaetus leucophthalmus S, NT
Pallas's Gull (Larus ichthyaetus) W IMG 6665.jpg Steppemåke Ichthyaetus ichthyaetus S
Ichthyaetus audouinii.jpg Middelhavsmåke Ichthyaetus audouinii NT
Larus canus1.jpg Fiskemåke Larus canus
Delaw.jpg Ringnebbmåke Larus delawarensis S
Larus argentatus ad.jpg Gråmåke Larus argentatus
2004-04-10 Larus michahellis ad.jpg Gulbeingråmåke Larus michahellis
Larus cachinnans 3 (Marek Szczepanek).jpg Kaspimåke Larus cachinnans
Armenian Gull in flight at Sevan lake, March 2008.jpg Armenermåke Larus armenicus
THGUc.jpg Eskimomåke Larus thayeri S
Larus-glaucoides-002.jpg Grønlandsmåke Larus glaucoides
Larus-fuscus-taxbox.jpg Sildemåke Larus fuscus
Ooseguro-kamome.jpg Skifermåke Larus schistisagus S
Larus hyperboreus1.jpg Polarmåke Larus hyperboreus
Svartbak.jpg Svartbak Larus marinus
Larus dominicanus -Kenton-on-Sea, Eastern Cape, South Africa-8.jpg Taremåke Larus dominicanus S

Terner[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Sternidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Anous stolidus by Gregg Yan 01.jpg Brunnoddy Anous stolidus S
Sterna fuscata.JPG Sotterne Onychoprion fuscatus S
Bridled Tern LEI Nov06.JPG Tøyleterne Onychoprion anaethetus S
Aleutian Tern.jpg Beringterne Onychoprion aleuticus S
Sternula albifrons 2 - Little Swanport.jpg Dvergterne Sternula albifrons
Least Tern (Sternula antillarum) RWD1.jpg Amerikadvergterne Sternula antillarum S
Araberdvergterne Sternula saundersi S
Gull-billed Tern.jpg Sandterne Gelochelidon nilotica
Sterna caspiaPCCA20031225-0908B.jpg Rovterne Hydroprogne caspia
Chlidonias niger.jpg Svartterne Chlidonias niger
Chlidonias leucopterus Mai Po.jpg Hvitvingesvartterne Chlidonias leucopterus
Chlidonias hybrida 2 (Marek Szczepanek).jpg Hvitkinnsvartterne Chlidonias hybrida
RoseateTern23.jpg Rosenterne Sterna dougallii S
Roseate terns Palometas.jpg Rosenterne Sterna dougallii
Sterna hirundo2.jpg Makrellterne Sterna hirundo
Sterna paradisaea-Norderoog.jpg Rødnebbterne Sterna paradisae
Forster's Tern.jpg Prærieterne Sterna forsteri S
Royal Tern.jpg Kongeterne Thalasseus maximus S
Sandwich Tern perched.jpg Splitterne Thalasseus sandvicensis
Elegant Tern Bolsa Chica.jpg Langnebbterne Thalasseus elegans S, NT
Lesser-crested Tern bribie oct02.jpg Bengalterne Thalasseus bengalensis S
Black skimmer Rynchops niger.jpg Amerikasaksenebb Rynchops niger S

Sandhøns[rediger | rediger kilde]

Orden: Pteroclidiformes. Familie: Pteroclididae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Syrrhaptes paradoxus.jpg Steppehøne Syrrhaptes paradoxus S
Pin-tailed sandgrouse (Pterocles alchata).jpg Hvitbuksandhøne Pterocles alchata
Pterocles sp.jpg Svartbuksandhøne Pterocles orientalis

Duer[rediger | rediger kilde]

Orden: Columbiformes. Familie: Columbidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rock pigeons on cliffs.jpg Klippedue Columba livia
Columba oenas1.jpg Skogdue Columba oenas
Wood.pigeon.2.arp.750pix.jpg Ringdue Columba palumbus
Trocaz.jpg Madeiradue Columba trocaz
Lorbeertaube3 3.jpg Kanaridue Columba bollii
Lorbeertaube15-01-2010.jpg Laurbærdue Columba junoniae NT
Bird lore (1913) (14562557107).jpg Vandredue Ectopistes migratorius EX
2006 1031turturduva0224.JPG Turteldue Streptopelia turtur
Orientalturtledove.JPG Mongolturteldue Streptopelia orientalis S
Tourterelle turque.jpg Tyrkerdue Streptopelia decaocto
Streptopelia roseogrisea.jpg Saheldue Streptopelia roseogrisea FA
Laughing dove (Spilopelia senegalensis cambayensis).jpg Palmedue Streptopelia senegalensis
Mourning Dove 2006.jpg Sørgedue Zenaida macroura S

Gjøkfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Cuculiformes. Familie: Cuculidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Clamator glandarius.jpg Skjæregjøk Clamator glandarius
Cuculus canorus.jpg Gjøk Cuculus canorus
Oriental Cuckoo Maiala.JPG Taigagjøk Cuculus optatus S
Coccyzus-americanus-001.jpg Gulnebbgjøk Coccyzus americanus S
Black-billed-cuckoo2.jpg Svartnebbgjøk Coccyzus erythropthalmus S

Slørugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Strigiformes. Familie: Tytonidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Barn-owl (Racheeo).jpg Tårnugle Tyto alba S

Egentlige ugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Strigiformes. Familie: Strigidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zwergohreulen.jpg Dverghornugle Otus scops
Bubo bubo winter 1.jpg Hubro Bubo bubo
Bubo scandiacus2.jpg Snøugle Bubo scandiacus
Sperbereule1a.jpg Haukugle Surnia ulula
Glaucidium passerinum.jpg Spurveugle Glaucidium passerinum
Athene noctua.jpg Kirkeugle Athene noctua
Strixalucoamikosik.jpg Kattugle Strix aluco
Strix uralensis.jpg Slagugle Strix uralensis
Strix nebulosaRB.jpg Lappugle Strix nebulosa
Waldohreule in freier Wildbahn.jpg Hornugle Asio otus
Asio-flammeus-001.jpg Jordugle Asio flammeus
Asio capensis, Tweeling, a.jpg Gressugle Asio capensis S
Aegolius-funereus-001.jpg Perleugle Aegolius funereus

Nattravner[rediger | rediger kilde]

Orden: Caprimulgiformes. Familie: Caprimulgidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Chordeiles minor -British Columbia -Canada-9.jpg Nordnatthauk Chordeiles minor S
Caprimulgus ruficollis -Portugal-8.jpg Rødhalsnattravn Caprimulgus ruficollis
Şivanxapînok.jpg Nattravn Caprimulgus europaeus
Egyptian Nightjar.jpg Ørkennattravn Caprimulgus aegyptius S

Seilerfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Apodiformes. Familie: Apodidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Chimney swift overhead.jpg Skorsteinsseiler Chaetura pelagica S, NT
White-throated Needletail 09a.jpg Pigghaleseiler Hirundapus caudacutus S
Alpi1.jpg Alpeseiler Apus melba
Apus apus 01.jpg Tårnseiler Apus apus
Kanariseiler Apus unicolor
Apuspallidus 9043.JPG Gråseiler Apus pallidus
ApusPacificus.jpg Gaffelseiler Apus pacificus S
House swift I IMG 3260.jpg Småseiler Apus affinis
White-rumped Swift.jpg Kafferseiler Apus caffer

Hærfugl[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Upupidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
ABUBILLA (Upupa epops).jpg Hærfugl Upupa epops

Isfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Alcedinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Common Kingfisher Alcedo atthis.jpg Isfugl Alcedo atthis
White-throated kingfisher BNC.jpg Kastanjeisfugl Halcyon smyrnensis S
Belted Kingfisher.jpg Belteisfugl Megaceryle alcyon S
Pied kingfisher.jpg Terneisfugl Ceryle rudis S

Bietere[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Meropidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Green Bee-eater (Merops orientalis) in Tirunelveli.jpg Beryllbieter Merops orientalis S
Merops persicus.jpg Blåkinnbieter Merops persicus S
Pair of Merops apiaster feeding.jpg Bieter Merops apiaster

Råker[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Coraciidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
European roller.jpg Blåråke Coracias garrulus NT
Coracias abyssinica.jpg Sahelråke Coracias abyssinicus S

Hakkespetter[rediger | rediger kilde]

Orden: Piciformes. Familie: Picidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Jynx torquilla no.JPG Vendehals Jynx torquilla
Sphyrapicus varius.jpg Kanadasevjespett Sphyrapicus varius S
Dendrocopos minor female.jpg Dvergspett Dendrocopos minor
Dendrocopos medius (Marek Szczepanek).jpg Mellomspett Dendrocopos medius
Dendrocopos leucotos 2.jpg Hvitryggspett Dendrocopos leucotos
Buntspecht Dendrocopos major.jpg Flaggspett Dendrocopos major
Dendrocopos syriacus.jpg Syriaspett Dendrocopos syriacus
Pohjantikka (Matti Suopajärvi).jpg Tretåspett Picoides tridactylus
Northern Flicker.jpg Gullspett Colaptes auratus S
BlackWoods.jpg Svartspett Dryocopus martius
Grünspecht Picus viridis.jpg Grønnspett Picus viridis
Grey-headed Woodpecker - Italy S4E5692.jpg Gråspett Picus canus

Falkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Falconiformes. Familie: Falconidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Roetelfalke 05083111.jpg Rødfalk Falco naumanni
Falco tinnunculus.jpg Tårnfalk Falco tinnunculus
AmericanKestrel02.jpg Spurvefalk Falco sparverius S
Falco vespertinus NAUMANN.jpg Aftenfalk Falco vespertinus NT
Amur Falcon (Falco amurensis) male (16794543415).jpg Amurfalk Falco amurensis S
Eleonorenfalke1.jpg Eleonorafalk Falco eleonorae
Sooty Falcon, Allée des Baobabs near Morondava, Madagascar.jpg Sotfalk Falco concolor S, NT
Falco columbarius NAUMANN.jpg Dvergfalk Falco columbarius
Lerkefalk Falco subbuteo
Lanner Falcon 800.jpg Slagfalk Falco biarmicus
Falco cherrug 1 (Bohuš Číčel).jpg Tartarfalk Falco cherrugg EN
Falco rusticolus f.jpg Jaktfalk Falco rusticolus
Audubon-peregrinus.jpg Vandrefalk Falco peregrinus
Wüstenfalke.jpg Berberfalk Falco pelegrinoides

Parakitter i «den gamle verden»[rediger | rediger kilde]

Orden: Psittaciformes. Familie: Psittaculidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rose-ringed Parakeets (Male & Female)- During Foreplay at Hodal I Picture 0034.jpg Halsbåndparakitt Psittacula krameri FA
Agapornis fischeri -Ueno Zoo, Japan -three-8a-4c.jpg Rødhodet dvergpapegøye Agapornis fischeri FA, NT
Agapornis personatus -Serengeti, Tanzania-8.jpg Svarthodet Dvergpapegøye Agapornis personatus FA

Parakitter[rediger | rediger kilde]

Orden: Psittaciformes. Familie: Psittacidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Myiopsitta monachus -Punta del Diablo, Rocha, Uruguay-8.jpg Munkeparakitt Myiopsitta monachus FA
Yellow-crowned Amazon (Amazona ochrocephala) -Well Place Zoo-4c.jpg Gulkroneamazon Amazona ochrocephala FA

Tyrannfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Tyrannidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Olive-sided Flycatcher.jpg Jakkepivi Contopus cooperi S, NT
Yellow-bellied Flycatcher - Empidonax flaviventris.jpg Gulbukempid Empidonax flaviventris S
Acadian Flycatcher.jpg Østempid Empidonax virescens S
Empidonax alnorum CT2.jpg Oreempid Empidonax alnorum S
Empidonax-minimus-001.jpg Småempid Empidonax minimus S
Sayornis phoebe -Owen Conservation Park, Madison, Wisconsin, USA-8.jpg Gråfibi Sayornis phoebe S
Tyrannus-tyrannus-001.jpg Østkongetyrann Tyrannus tyrannus S
Tyrannus savana -Colombia-8.jpg Gaffeltyrann Tyrannus savana S

Tornsmetter[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Acanthizidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Vogelkopkrattsmett Sericornis rufescens FA

Buskvarslere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Malaconotidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-crowned Tchagra, Tchagra senegala.jpg Svartkronesjagra Tchagra senegalus S

Varslere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Laniidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Lanius collurio 4.jpg Tornskate Lanius collurio
Isabelline Shrike (Lanius isabellinus phoenicuroides).JPG Lanius phoenicuroides S
Isabellineshrike.jpg Rødhalevarsler Lanius isabellinus S
Lanius cristatus - Surin.jpg Brunvarsler Lanius cristatus S
Long-tailed Shrike (Lanius schach- erythronotus race) in Delhi W2 Pix 051.jpg Rustvarsler Lanius schach S
Lanius excubitor 2 (Marek Szczepanek).jpg Varsler Lanius excubitor
Southern grey shrike.jpg Krattvarsler Lanius meridionalis S
Schwarzstirnwuerger.jpg Rosenvarsler Lanius minor
Lanius nubicus.jpg Hvitpannevarsler Lanius nubicus
Woodchat.jpg Rødhodevarsler Lanius senator

Vireofamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Vireonidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
WhiteEyedVireoMaine.jpg Hvitøyevireo Vireo griseus S
Vireo-flavifrons-001.jpg Gulbrystvireo Vireo flavifrons S
SolitaryVireo23.jpg Eremittvireo Vireo solitarius S
Vireo philadelphicus.jpg Kanadavireo Vireo philadelphicus S
Vireo olivaceus -Madison -Wisconsin -USA-8.jpg Rødøyevireo Vireo olivaceus S

Pirolfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Oriolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Oriole 2.jpg Pirol Oriolus oriolus

Kråkefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Corvidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Siberian Jay Kittila 20100312.jpg Lavskrike Perisoreus infaustus
Garrulus glandarius 1 Luc Viatour.jpg Nøtteskrike Garrulus glandarius
Blauelester donana.jpg Cyanopica cooki
Elster2.jpg Skjære Pica pica
Nucifraga caryocatactes.jpg Nøttekråke Nucifraga caryocatactes
Pyrrhocorax pyrrhocorax -standing-8.jpg Alpekråke Pyrrhocorax pyrrhocorax
Alpine Chough by Jim Higham.jpg Alpekaie Pyrrhocorax graculus
Corvus monedula 01.JPG Kaie Corvus monedula
Dwlhany.jpg Mongolkaie Corvus dauuricus S
House-Crow444.jpg Huskråke Corvus splendens S
Corvus frugilegus1.jpg Kornkråke Corvus frugilegus
Corvus corone Rabenkrähe 1.jpg Svartkråke Corvus corone
Wrona Siwa.jpg Kråke Corvus cornix
Corvus corax corax (Kpjas).jpg Ravn Corvus corax
Corvus rhipidurus 1.jpg Korthaleravn Corvus rhipidurus S

Timaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Timaliidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Beardedtit46.jpg Skjeggmeis Panurus biarmicus

Lerkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Alaudidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Greater Hoopoe Lark.jpg Langnebblerke Alaemon alaudipes S
Chersophilus duponti.jpg Nattlerke Chersophilus duponti NT
Ammomanes cinctura Gould.jpg Mørkhalelerke Ammomanes cinctura S
Steinlerche.jpg Ørkenlerke Ammomanes deserti S
Bereşe.jpg Kalanderlerke Melanocorypha calandra S
Fjellkalanderlerke Melanocorypha bimaculata S
Melanocorypha leucoptera2.jpg Hvitvingelerke Melanocorypha leucoptera S
Zwarte leeuwerik.jpg Svartlerke Melanocorypha yeltoniensis S
Shorttoedlark59.JPG Dverglerke Calandrella brachydactyla
Calandrella rufescens -Canary Islands -Spain-8.jpg Flekkdverglerke Calandrella rufescens S
Galerida cristata (Marek Szczepanek)2.jpg Topplerke Galerida cristata
Thekla Lark - Marocco 07 3582 (16759996740).jpg Krattopplerke Galerida theklae S
Alauda arvensis 2.jpg Sanglerke Alauda arvensis
Woodlark57.jpg Trelerke Lullula arborea
Shore Lark.jpg Fjellerke Eremophila alpestris
Eremophila bilopha 1838.jpg Hornlerke Eremophila bilopha S

Svaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Hirundinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
PurpleMartin cajay.jpg Purpursvale Progne subis S
Tachycineta bicolor -Madison, Wisconsin, USA-8 (1).jpg Tresvale Tachycineta bicolor S
Plain Martin - Natal - South Africa S4E6445 (16978324252).jpg Brunstrupesandsvale Riparia paludicola S
Uferschwalbe-Naumann.jpg Sandsvale Riparia riparia
Riparia riparia -Markinch, Fife, Scotland -flying-8-4c.jpg Bleksandsvale Riparia diluta
Cragmartin22.jpg Klippesvale Ptyonoprogne rupestris S
Rock Martin - Naru Moru - Kenya 06 8717 (16793485819).jpg Ravinesvale Ptyonoprogne fuligula S
Landsvale.jpg Låvesvale Hirundo rustica
Hirondelles rousselines, St Cassien 2.jpg Amursvale Cecropis daurica
Petrochelidon pyrrhonota -flight -Palo Alto Baylands-8.jpg Mursvale Petrochelidon pyrrhonota S
Petrochelidon fulva 1894.jpg Grottesvale Petrochelidon fulva S
Delichon urbica NRM.jpg Taksvale Delichon urbicum

Meisefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Paridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Coal tit UK09.JPG Svartmeis Periparus ater
Lophophanes cristatus Luc Viatour 4.jpg Toppmeis Lophophanes cristatus
Poecile sp. in France.jpg Balkanmeis Poecile lugubris
Sumpfmeise1.jpg Løvmeis Poecile palustris
Parus atricapillus 2 (Marek Szczepanek).jpg Granmeis Poecile montanus
Siberian Tit Parus Cinctus 2006 03 07.JPG Lappmeis Poecile cinctus
Parus caeruleus1.jpg Blåmeis Cyanistes caeruleus
Cyanistes caeruleus -Gran Canaria, Canary Islands, Spain-8.jpg Kalottmeis Cyanistes teneriffae
Azure Tit - Parus cyanus.jpg Asurmeis Cyanistes cyanus
Parus major 4 (Marek Szczepanek).jpg Kjøttmeis Parus major

Pungmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Remizidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Remiz pendulinus.jpg Pungmeis Remiz pendulinus

Stjertmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Aegithalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Aegithalos caudatus 3 (Marek Szczepanek).jpg Stjertmeis Aegithalos caudatus

Spettmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sittidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sitta europaea wildlife 2 1.jpg Spettmeis Sitta europaea
Sitta canadensis CT2.jpg Rustspettmeis Sitta canadensis S
SittaWhiteheadiKeulemans.jpg Korsikaspettmeis Sitta whiteheadi VU
Krüper's Nuthatch (Sitta krueperi), Achladeri Forest, Lesvos, Greece, 16.04.2015 (2).jpg Tyrkerspettmeis Sitta krueperi NT
Westernrocknuthatch Sitta neumayer.jpg Klippespettmeis Sitta neumayer

Murkrypere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Tichodromidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Tichodroma muraria02 cropped.jpg Murkryper Tichodroma muraria

Trekrypere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Certhiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Certhia familiaris -climbing tree-8 (cropped version).jpg Trekryper Certhia familiaris
Boomkruiper1reversed.jpg Kortklotrekryper Certhia brachydactyla

Gjerdesmettfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Troglodytidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Troglodytes troglodytes1.jpg Gjerdesmett Troglodytes troglodytes
Cistothorus palustris CT.jpg Myrsmett Cistothorus palustris

Fossekaller[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cinclidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Cinclus cinclus R(ThKraft).jpg Fossekall Cinclus cinclus

Bylbyler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Pycnonotidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pycnonotus barbatus.jpg Hagebylbyl Pycnonotus barbatus

Fuglekonger[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Regulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Regulus calendula1.jpg Rubinfuglekonge Regulus calendula S
Regulus regulus0.jpg Fuglekonge Regulus regulus
Tenerife Goldcrest (Regulus regulus teneriffae).JPG Kanarifuglekonge Regulus teneriffae
Regulus ignicapillus.01.jpg Rødtoppfuglekonge Regulus ignicapilla

Cettiidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cettiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
37-090505-cettis-warbler-at-Kalloni-east-river.jpg Cettisanger Cettia cetti

Phylloscopidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Phylloscopidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Willow warbler UK09.JPG Løvsanger Phylloscopus trochilus
Phylloscopus collybita (taxobox).jpg Gransanger Phylloscopus collybita
Phylloscopus canariensis -Drago, Gran Canaria, Canary Islands, Spain-8 (1).jpg Kanarigransanger Phylloscopus canariensis
Phylloscopus ibericus.jpg Iberiagransanger Phylloscopus ibericus
Phylloscopus sindianus 1889.jpg Fjellgransanger Phylloscopus sindianus S
Plain leaf warbler (phylloscopus neglectus).JPG Persersanger Phylloscopus neglectus S
Phylloscopus bonelli.jpg Eikesanger Phylloscopus bonelli
Eastern Bonelli's Warbler.jpg Furusanger Phylloscopus orientalis
Świstunka.jpg Bøksanger Phylloscopus sibilatrix
Dusky Warbler.jpg Brunsanger Phylloscopus fuscatus
Radde's Warbler (Phylloscopus schwarzi).jpg Viersanger Phylloscopus schwarzi S
20070304贵阳-黄腰柳莺.jpg Fuglekongesanger Phylloscopus proregulus S
Phylloscopus inornatus (Yellow-browed Warbler).jpg Gulbrynsanger Phylloscopus inornatus S
Hume's Warbler (Phylloscopus humei) at Delhi W.jpg Blekbrynsanger Phylloscopus humei S
Arcticwarbler248.jpg Lappsanger Phylloscopus borealis S
Phylloscopus nitidus
Greenish Warbler I IMG 0565.jpg Østsanger Phylloscopus trochiloides
Phylloscopus plumbeitarsus 1889.jpg Sibirøstsanger Phylloscopus plumbeitarsus
Phylloscopus coronatus.jpg Østkronsanger Phylloscopus coronatus S

Acrocephalidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Acrocephalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Thick-billed Warbler 1 @ Kakkadampoil 2-2-14.jpg Tykknebbsanger Iduna aedon S
Hippolais caligata1.jpg Tartarsanger Iduna caligata S
Sykes's Warbler (Hippolais rama) W IMG 6807.jpg Ramasanger Iduna rama S
Hippolais pallida Akko Israel 2.jpg Bleksanger Iduna pallida
Iduna opaca CDC image.jpg Maurersanger Iduna opaca
Gråsanger Hippolais languida
Hypolais olivetorum.jpg Olivensanger Hippolais olivetorum
Hippolais polyglotta.jpg Spottesanger Hippolais polyglotta
Hippolais icterina1.jpg Gulsanger Hippolais icterina
Seggenrohrsaenger hand.jpg Vannsanger Acrocephalus paludicola VU
Acrocephalus melanopogon ad03 CB.jpg Tamarisksanger Acrocephalus melanopogon
Acrocephalus schoenobaenus 1 (Marek Szczepanek).jpg Sivsanger Acrocephalus schoenobaenus
Acrocephalus agricola0.jpg Åkersanger Acrocephalus agricola S
Blyth's Reed Warbler I2 IMG 9417.jpg Busksanger Acrocephalus dumetorum
Acrocephalus palustris (Marek Szczepanek).jpg Myrsanger Acrocephalus palustris
Acrocephalus scirpaceus.jpg Rørsanger Acrocephalus scirpaceus
Acrocephalus arundinaceus (Marek Szczepanek).jpg Trostesanger Acrocephalus arundinaceus
Clamorous reed warbler.jpg Stentorsanger Acrocephalus stentoreus S

Locustellidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Locustellidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Urtesanger Locustella fasciolata S
Rusty-rumped Warbler (Locustella certhiola) I IMG 2750.jpg Starrsanger Locustella certhiola S
Locustella lanceolata.jpg Stripesanger Locustella lanceolata S
Flodsangare.jpg Elvesanger Locustella fluviatilis
Locustellaluscinioides.jpg Sumpsanger Locustella luscinioides
Grashoppsangare-070512.jpg Gresshoppesanger Locustella naevia
Flekkbrystsanger Locustella davidi

Cisticolidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cisticolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zitting Cisticola - Cisticola juncidis.JPG Cistussanger Cisticola juncidis
Graceful Prinia in tree 1.jpg Alveprinia Prinia gracilis

Sangerfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sylviidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sylvia atricapilla.jpg Munk Sylvia atricapilla
Sylvia borin (Örebro County).jpg Hagesanger Sylvia borin
Graceful Prinia in tree 1.jpg Saharasanger Sylvia deserti S
Asian Desert Wrabler.jpg Ørkensanger Sylvia nana S
Sylvia nisoria.jpg Hauksanger Sylvia nisoria
Sylvia minula, Keulemans.jpg Ørkenmøller Sylvia minula S
Hume's Lesser Whitethroat (Sylvia althaea) in Hyderabad, AP W IMG 1441.jpg Mørkryggmøller Sylvia althaea S
Sylvia curruca.jpg Møller Sylvia curruca
Sylvia nisoria hortensis naumann.jpg Mestersanger Sylvia hortensis
Eastern Orphean Warbler (Sylvia crassirostris) (8079434316).jpg Sultansanger Sylvia crassirostris
SylviaDeserticolaKeulemans.jpg Atlassanger Sylvia deserticola
Cyprus Warbler (Sylvia melanothorax).jpg Kyprossanger Sylvia melanothorax
Sylvia mystacea.jpg Steppesanger Sylvia mystacea S
Sylvia rueppelli.jpg Svartstrupesanger Sylvia rueppelli
Western Subalpine Warbler Sylvia inornata, Aiguamolls de l'Empordà.jpg Rødstrupesanger Sylvia cantillans
Sylvia subalpina
Sardinian Warbler.jpg Svarthodesanger Sylvia melanocephala
Tallareta vulgar 01 (Sylvia communis).jpg Tornsanger Sylvia communis
Sylvia conspicillata Gran Canaria.jpg Maskesanger Sylvia conspicillata
Marmora's Warbler - Sardinia - Italy S4E1036.jpg Sardiniasanger Sylvia sarda
Dartford Warbler Provencegrasmücke (Sylvia undata) by J. Dietrich.jpg Vinsanger Sylvia undata NT
Balearic Warbler.jpg Balearsanger Sylvia balearica

Leiothrichidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Leiothrichidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Red-billed Leiothrix Mangoli Nainital Uttarakhand 03.02.2015.jpg Safrantimal Leiothrix lutea FA

Fluesnapperfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Muscicapidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
SpottedFlycatcheronfence.jpg Gråfluesnapper Muscicapa striata
Asian Brown Flycatcher (Muscicapa dauurica) at Periyar National Park.jpg Brunfluesnapperl Muscicapa latirostris S
Dûvsorik.jpg Hekkskvett Cercotrichas galactotes
Erithacus rubecula (Marek Szczepanek).jpg Rødstrupe Erithacus rubecula
Luscinia sibilans - Khao Yai.jpg Trillenattergal Larvivora sibilans S
Luscinia cyane - Khao Yai.jpg Asurnattergal Larvivora cyane S
Nightingale yelpin.jpg Hvitstrupenattergal Irania gutturalis
Luscinia luscinia Hartlepool 1.jpg Nattergal Luscinia luscinia
Nachtigall1.jpg Sørnattergal Luscinia megarhynchos
Luscinia svecica volgae.jpg Blåstrupe Luscinia svecica
Luscinia calliope - Pak Chong 2.jpg Rubinstrupe Calliope calliope S
Tarsiger cyanurus.jpg Blåstjert Tarsiger cyanurus S
Ficedula parva.jpg Taigafluesnapper Ficedula albicilla S
Ficedula parva.jpg Dvergfluesnapper Ficedula parva S
Ficedula semitorquata NAUMANN.jpg Balkanfluesnapper Ficedula semitorquata NT
Ficedula.jpg Svarthvit fluesnapper Ficedula hypoleuca
Atlas Flycatcher (Ficedula speculigera).jpg Atlasfluesnapperl Ficedula speculigera S
Halsbandschnaepper.jpg Halsbåndfluesnapper Ficedula albicollis
Rufous-backed Redstart.jpg Altairødstjertl Phoenicurus erythronotus
Phoenicurus moussieri.jpg Diademrødstjertl Phoenicurus moussieri S
Gekraagderoodstaart2.jpg Rødstjert Phoenicurus phoenicurus
Hausrotschwanz Brutpflege 2006-05-21-05.jpg Svartrødstjert Phoenicurus ochruros
Monticola saxatilis NAUMANN.jpg Steintrost Monticola saxatilis
Monticola solitarius philippensis.JPG Blåtrostl Monticola solitarius
Saxicola rubetra 2 tom (Marek Szczepanek).jpg Buskskvett Saxicola rubetra
Saxicola dacotiae -Fuerteventura, Canary Islands, Spain-8.jpg Kanariskvettl Saxicola dacotiae NT
European Stonechat.jpg Svartstrupe Saxicola rubicola
Siberian Stonechat (Saxicola maura)- Male at Bharatpur I IMG 5768.jpg Asiasvartstrupe Saxicola maurus
Saxicola torquatus -South Africa -male-8 (3).jpg Afrikasvartstrupel Saxicola torquatus
Pied Bush Chat.jpg Svartskvett Saxicola caprata S
Oenanthe leucopyga.jpg Hvitkronesteinskvett Oenanthe leucopyga S
Oenanthe leucura Martien Brand.jpg Svartsteinskvett Oenanthe leucura
Oenanthe oenanthe Norway.jpg Steinskvett Oenanthe oenanthe
Çilferşik.jpg Hvitryggsteinskvettl Oenanthe finschii S
Berbersteinskvett Oenanthe moesta S
Oenanthe pleschanka.jpg Svartstrupesteinskvett Oenanthe pleschanka
Cyprus Pied Wheatear.jpg Kyprossteinskvett Oenanthe cypriaca
45-090506-black-eared-wheatear-at-Ipsilou-Monastery-.jpg Middelhavssteinskvett Oenanthe hispanica
SaxicolaCummingiGronvold.jpg Rustgumpsteinskvett Oenanthe xanthoprymna
Oenanthe deserti LipKee.jpg Ørkensteinskvett Oenanthe deserti S
Isabelline wheatear (Oenanthe isabellina) male, non-breeding.jpg Isabellasteinskvett Oenanthe isabellina

Troster[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Turdidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Geokichla sibirica.jpg Sibirtrost Geokichla sibirica S
Zoothera dauma - Ang Khang.jpg Zoothera aurea
Zoothera dauma - Ang Khang.jpg Gulltrost Zoothera dauma
Catharus fuscescens CT.jpg Viriskogtrostl Catharus fuscescens S
Graycheekedthrush36.jpg Gråkinnskogtrost Catharus minimus S
Bicknells Thrush From The Crossley ID Guide Eastern Birds.jpg Irokeserskogtrost Catharus bicknelli S, VU
SwainsonThrush23.jpg Brunkinnskogtrost Catharus ustulatus S
Hermit thrush qmnonic.jpg Eremittskogtrost Catharus guttatus S
Hylocichla mustelina (cropped).jpg Flekkskogtrost Hylocichla mustelina S, NT
Tickell's Thrush male.jpg Himalayatrost Turdus unicolor S
Turdus torquatus.jpg Ringtrost Turdus torquatus
Solsort.jpg Svarttrost Turdus merula
Eyebrowed Thrush.jpg Gråstrupetrost Turdus obscurus S
Pale Thrush - Taiwan S4E8071 (17027483687).jpg Blektrost Turdus pallidus S
Turdusatro.jpg Svartstrupetrost Turdus atrogularis S
Dark Throated Thrush in Temple of Heaven.JPG Taigatrost Turdus ruficollis S
Turdus eunomus -Japan-8.jpg Svartflekktrost Turdus eunomus
Turdus eunomus 1.jpg Bruntrost Turdus naumanni S
Turdus pilaris Linnaeus.jpg Gråtrost Turdus pilaris
Redwing Turdus iliacus.jpg Rødvingetrost Turdus iliacus
Turdus philomelos0.jpg Måltrost Turdus philomelos
Turdus viscivorus juv.jpg Duetrost Turdus viscivorus
Turdus-migratorius-002.jpg Vandretrost Turdus migratorius S
Ixoreus naevius 1.jpg Båndtrost Ixoreus naevius S

Mimidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Mimidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Dumetella carolinensis -Brendan T. Byrne State Forest, New Jersey, USA-8.jpg Kattespottefugl Dumetella carolinensis S
Toxostoma rufum -Garland, Texas, USA-8.jpg Brunspottefugll Toxostoma rufum S
Mimus polyglottos adult 02 cropped.jpg Sangspottefugl Mimus polyglottos S

Stærfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sturnidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Common starling in london.jpg Stær Sturnus vulgaris
Estornino Negro. Casa de Campo. Madrid (3).jpg Middelhavsstær Sturnus unicolor
Rosy Starling (Sturnus roseus) near Hyderabad W IMG 4837.jpg Rosenstær Pastor roseus
Mandsjuriastær Agropsar sturninus S
Crested myna, Osaka, Japan.jpg Krøllstær Acridotheres cristatellus FA
Lamprotornis caudatus -Dakar -Senegal-2007.jpg Langhaleglansstær Lamprotornis caudatus S

Jernspurver[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Prunellidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Prunella collaris.jpg Alpejernspurv Prunella collaris
Siberian Accentor (Prunella montanella) - Сибирийн хайруулдай (16435139700).jpg Sibirjernspurv Prunella montanella S
Prunella ocularis 1a.jpg Einerjernspurv Prunella ocularis
Black-throated Accentor - Kazakistan S4E3967 (17037004490).jpg Svartstrupejernspurv Prunella atrogularis S
Dunnock.jpg Jernspurv Prunella modularis

Erlefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Motacillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Motacilla flava 1 young (Marek Szczepanek).jpg Gulerle Motacilla flava
Motacilla tschutschensis, Tomohon, North Sulawesi.jpg Østgulerle Motacilla tschutschensis
Citrine Wagtail (Motacilla citreola)- Breeding Male of calcarata race at Bharatpur I IMG 5752.jpg Sitronerle Motacilla citreola
Greywagtail08.jpg Vintererle Motacilla cinerea
Pied Wagtail rear view 700.jpg Linerle Motacilla alba
Richard's Pipit I -Haryana IMG 9961.jpg Tartarpiplerke Anthus richardi
Long-billed pipit.jpg Langnebbpiplerke Anthus similis
Blyth s Pipit Anthus godlewskii.jpg Mongolpiplerke Anthus godlewskii S
Anthus campestris-3.jpg Markpiplerke Anthus campestris
Anthus berthelotii -Gran Canaria, Canary Islands, Spain-8.jpg Kanaripiplerke Anthus berthelotii
Meadow-Pipit.jpg Heipiplerke Anthus pratensis
Anthus triviallis (Marek Szczepanek).jpg Trepiplerke Anthus trivialis
Olive backed Pipit.jpg Sibirpiplerke Anthus hodgsoni S
Pechora Pipit spring Attu-island Alaska.jpg Tundrapiplerke Anthus gustavi S
Anthus cervinus.jpg Lappiplerke Anthus cervinus
Anthus spinoletta.jpg Vannpiplerke Anthus spinoletta
Anthus petrosus0.jpg Skjærpiplerke Anthus petrosus
Anthus-rubescens-001.jpg Myrpiplerke Anthus rubescens S

Sidensvanser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Bombycillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Bohemian Wax Wing.jpg Sidensvans Bombycilla garrulus
Cedar Waxwing August 14 2012 Newfoundland PA.jpg Einersidensvans Bombycilla cedrorum S

Calcariidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Calcariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Laplandbunting67.jpg Lappspurv Calcarius lapponicus
Plectrophenax nivalis1.jpg Snøspurv Plectrophenax nivalis

Parulaer[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Parulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Ovenbird RWD2011b.jpg Ovnparula Seiurus aurocapilla S
Seiurus motacillaEMP17CB.jpg Strømparula Parkesia motacilla S
Northern Waterthrush, Parkesia noveboracensis.jpg Vannparula Parkesia noveboracensis S
Golden-winged Warbler NGM-v31-p308-C.jpg Gullvingeparula Vermivora chrysoptera S, NT
Vermivora cyanoptera -North Berwick, Maine, USA-8.jpg Blåvingeparula Vermivora cyanoptera S
Black-and-white Warbler.jpg Klatreparula Mniotilta varia S
Protonotaria-citrea-002 edit.jpg Plommeparula Protonotaria citrea S
Tennessee Warbler 2.jpg Møllparula Oreothlypis peregrina S
Orangecrownedwarbler27.jpg Oransjekroneparula Oreothlypis celata S
Vermivora ruficapilla Winema National Forest (cropped).jpg Bjørkeparula Oreothlypis ruficapilla S
Oporornis philadelphiaAAP100CB1.jpg Svartbrystparula Geothlypis philadelphia S
Common Yellowthroat by Dan Pancamo.jpg Nordgulstrupe Geothlypis trichas S
Oporornis philadelphiaAAP100CB1.jpg Svartbrystparula Geothlypis philadelphia S
Common Yellowthroat by Dan Pancamo.jpg Nordgulstrupe Geothlypis trichas S
Wilsonia citrina (Belize).jpg Hetteparula Setophaga citrina S
Setophaga ruticilla -Chiquimula, Guatemala -male-8-4c.jpg Rødstjertparula Setophaga ruticilla S
Dendroica tigrina FWS.jpg Brunkinnparula Setophaga tigrina S
Dendroica-cerulea-002.jpg Asurparula Setophaga cerulea S, VU
Northernparalua20.jpg Stryparula Setophaga americana S
Dendroica magnolia MN.jpg Magnoliaparula Setophaga magnolia S
Dendroica-castanea-001.jpg Kastanjeparula Setophaga castanea S
Dendroica-fusca-001.jpg Hemlokkparula Setophaga fusca S
Dendroica-aestiva-001.jpg Gulparula Setophaga petechia S
Dendroica-pensylvanica-003.jpg Brunsideparula Setophaga pensylvanica S
Dendroica striata MN.jpg Svarthetteparula Setophaga striata S
Black-Throated Blue Warbler.jpg Blåparula Setophaga caerulescens S
Palm Warbler, Indiatlatlantic.jpg Myrparula Setophaga palmarum S
Dendroica pinus.jpg Furuparula Setophaga pinus S
Audubon's Warbler Setophaga auduboni.jpg Myrteparula Setophaga coronata S
Yellow-throated Warbler 2.jpg Gulstrupeparula Setophaga dominica S
Dendroica discolor.jpg Buskparula Setophaga discolor S
BlackthroatedGreenWarbler08.jpg Grønnparula Setophaga virens S
8G7D5475-Canada.jpg Kanadaparula Cardellina canadensis S
Wilsonia pusilla.jpg Kalottparula Cardellina pusilla S
Yellow-Breasted-Chat-Oregon.jpg Gulbrystparula Icteria virens S

Buskspurver[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Emberizidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
LarkSparrow.jpg Lerkespurv Chondestes grammacus S
Passerella iliaca-001.jpg Revespurv Passerella iliaca S
Junco hyemalis hyemalis CT2.jpg Vinterjunko Junco hyemalis
White-crowned-Sparrow.jpg Hvitkronespurv Zonotrichia leucophrys S
Zonotrichia albicollis CT1.jpg Hvitstrupespurv Zonotrichia albicollis S
Passerculus sandwichensis crop.jpg Musespurv Passerculus sandwichensis S
Melospiza-melodia-001.jpg Sangspurv Melospiza melodia S
Lincoln's Sparrow at bird feeder.jpg Gråbrynspurv Melospiza lincolnii
Pipilo erythrophthalmus -Quabbin Reservoir, Massachusetts, USA -male-8.jpg Rødsidetovi Pipilo erythrophthalmus S
Emberiza citrinella m.jpg Gulspurv Emberiza citrinella
Emberiza leucocephalos NAUMANN.jpg Hvithodespurv Emberiza leucocephalos S
Cirl bunting cropped.jpg Hekkspurv Emberiza cirlus
Emberiza cia Martien Brand.jpg Klippespurv Emberiza cia
GreyNeckedBunting PrasadBR.jpg Rødbrystspurv Emberiza buchanani S
090508-cinereous-bunting-at-Petrified-Forest.jpg Tyrkerspurv Emberiza cineracea NT
Embhor.jpg Hortulan Emberiza hortulana
Emberiza caesia.jpg Rustspurv Emberiza caesia
Emberiza sahari 2.jpg Husspurv Emberiza sahari S
Striolated Buntings.JPG Ravinespurv Emberiza striolata
Emberiza fucata.jpg Rødkinnspurv Emberiza fucata S
Yellow-browed bunting (Emberiza chrysophrys) Eocheong Island Korea 2012.jpg Gulbrynspurv Emberiza chrysophrys S
Little Bunting.jpg Dvergspurv Emberiza pusilla
Emberiza rustica.png Vierspurv Emberiza rustica
EmberizaAureolaF.jpg Sibirspurv Emberiza aureola S, EN
Chestnut Bunting (Emberiza rutila) Eocheong Island, Korea May 2012.jpg Kastanjespurv Emberiza rutila S
28-090504-black-headed-bunting-at-first-layby.jpg Svarthodespurv Emberiza melanocephala
Emberiza bruniceps -Tanbaly, Kazakhstan-8.jpg Brunhodespurv Emberiza bruniceps S
Aoji male.JPG Gråhodespurv Emberiza spodocephala S
Emberiza schoeniclus 1 tom (Marek Szczepanek).jpg Sivspurv Emberiza schoeniclus
Emberiza pallasi (10).jpg Krattspurv Emberiza pallasi S
Miliaria calandra.jpg Kornspurv Emberiza calandra

Kardinaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cardinalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Summer Tanager male hephzibah.jpg Sommertanagar Piranga rubra S
Piranga olivacea1.jpg Rødtanagar Piranga olivacea S
Pheucticus ludovicianus CT3.jpg Rosenbrysttykknebb Pheucticus ludovicianus S
Blue Grosbeak by Dan Pancamo.jpg Blåtykknebb Passerina caerulea S
Lazuli Bunting.jpg Lazulispurv Passerina amoena S
Passerina cyaneaAAP086CA.jpg Indigospurv Passerina cyanea S
DickcisselA.jpg Sisselspurv Spiza americana S

Trupialer[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Icteridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Bobolink, Mer Bleue.jpg Bobolink Dolichonyx oryzivorus S
Sturnella magna -Mexico-8.jpg Englerketrupial Sturnella magna S
Xanthocephalus xanthocephalus -100 Mile House, British Columbia, Canada -male-8.jpg Gulhodetrupial Xanthocephalus xanthocephalus S
Euphagus-carolinus-001.jpg Kanadatrupial Euphagus carolinus S, VU
Quiscalus-quiscula-001.jpg Glanstrupial Quiscalus quiscula S
Molothrus ater 2.jpg Brunhodetrupial Molothrus ater S
Icterus-galbula-002.jpg Lundtrupial Icterus galbula S

Finkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Fringillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Fringilla coelebs (Chaffinch-Buchfink).jpg Bokfink Fringilla coelebs
Teidefink.jpg Teidefink Fringilla teydea NT
Fringilla montifringilla 1 (Marek Szczepanek).jpg Bjørkefink Fringilla montifringilla
Bucanetes githagineus -Salinas de Janubio, Lanzarote, Spain-8.jpg Trompeterfink Bucanetes githagineus
Bucanetes mongolicus.JPG Steinfink Bucanetes mongolicus
Pine Grosbeak (Pinicola enucleator) (13667564073).jpg Konglebit Pinicola enucleator
Pyrrhulamurina.jpg Azorenedompap Pyrrhula murina EN
Dompap.jpg Dompap Pyrrhula pyrrhula
Carpodacus erythrinus.jpg Rosenfink Carpodacus erythrinus
Carpodacus roseus.jpg Karminfink Carpodacus roseus S
Carpodacus rubicilla; Gould & Richter.jpg Fjellrosenfink Carpodacus rubicilla S
Carduelis chloris 2 (Marek Szczepanek).jpg Grønnfink Chlorisis chloris
Loxia pytyopsittacus071021.jpg Furukorsnebb Loxia pytyopsittacus
Scottish Crossbill from the Crossley ID Guide Britain and Ireland.jpg Skottekorsnebb Loxia scotica
Fi Kreuzschnabel m.jpg Grankorsnebb Loxia curvirostra
Whitewingedcrossbillmale09.jpg Båndkorsnebb Loxia leucoptera
Gråsisik.JPG Gråsisik Acanthis flammea
Carduelis cabaret.jpg Brunsisik Acanthis cabaret
Carduelis hornemanni CT3.jpg Polarsisik Acanthis hornemanni
Carduelis spinus 1 tom (Marek Szczepanek).jpg Grønnsisik Spinus spinus
Carduelis carduelis (Lukasz Lukasik).jpg Stillits Carduelis carduelis
Carduelis flavirostris 2.jpg Bergirisk Carduelis flavirostris
Carduelis cannabina 2.jpg Tornirisk Carduelis cannabina
Carduelis citrinella.jpg Sitronirisk Serinus citrinella
Carduelis corsicana.JPG Korsikairiskl Serinus corsicanus
Fire-fronted Serin Nainital Uttarakhand India 31.01.2015.jpg Rødpanneirisk Serinus pusillus S
Girlitz.jpg Gulirisk Serinus serinus
Serinus canaria -Parque Rural del Nublo, Gran Canaria, Spain -male-8a.jpg Kanariirisk Serinus canaria
Hesperiphona vespertina CT3.jpg Gulbrynkjernebiter Coccothraustes vespertinus S
Coccothraustes coccothraustes 1 (Marek Szczepanek).jpg Kjernebiter Coccothraustes coccothraustes

Spurvefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Passeridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Passer domesticus Reifel Migratory Bird Sanctuary-16.jpg Gråspurv Passer domesticus
Passer italiae 1 (loz).jpg Romerspurv Passer italiae
Passer Hispaniolensis Male.JPG Middelhavsspurv Passer hispaniolensis
Passer moabiticus.jpg Tamariskspurvl Passer moabiticus S
Tree-Sparrow.jpg Pilfink Passer montanus
Petronia petronia -Ariege, Midi-Pyrenee, France-8-4c.jpg Steinspurv Petronia petronia
Snowfinch.jpg Fjellspurv Montifringilla nivalis

Vevere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Ploceidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Yellow backed weaver.jpg Svarthodevever Ploceus melanocephalus FA
Euplectes afer -Lake Baringo, Kenya -male-8 CROP.jpg Gulkronebisp Euplectes afer FA

Astrilder[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Estrildidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Orange-Cheeked Waxbill zackandzill.jpg Oransjekinnastrild Estrilda melpoda FA
Estrilda astrild -Gran Canaria, Canary Islands, Spain-8 (1).jpg Vatreastrild Estrilda astrild FA
Amandava amandava (VijayCavale).jpg Tigerastrild Amandava amandava FA
Black-headed Munia I IMG 7747.jpg Svarthodenonne Lonchura malacca FA
Plectrophenax nivalis1.jpg Kastanjenonne Lonchura atricapilla FA


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Clements, J. F. (2015). «The eBird/Clements checklist of birds of the world: v2015. The Cornell Lab of Ornithology. Besøkt 19. oktober 2015. 
  2. ^ «Norske navn på verdens fugler». Norsk Ornitologisk Forening. Besøkt 19. oktober 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]