Liste over norske kommunenummer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over norske kommunenummer, i bruk og utgåtte. En del tidligere kommunenavn og skrivemåter er tatt med, med endringstidspunkt der dette er fastslått, eller angis årstall for folketellingshefte hvor navneformen er benyttet. Mange kommunenavn ble fornorsket den 3. november 1917, disse er angitt ved (til 1917).

Tabellen angir årstall (og evt. dato) for når kommunen er opprettet, hvilke(n) kommune(r) som har avgitt områder ved dannelsen av kommunen, årstall (og evt. dato) for når kommunen har opphørt, hvilke(n) kommune(r) som kommunen er innlemmet i, delt i eller overført et område til. I disse kolonnene er tidligere kommuner og tidligere navnformer angitt med kursiv skrift.

Mange kommunenummer forekommer flere ganger. Det er for eksempel tilfeller hvor en kommune har vært delt i flere mindre kommuner en periode, men senere opprettet igjen, f.eks. Gausdal og Rendalen.

Hvilket fylke kommunen tilhører angis av de to første sifrene i kommunenummeret, f.eks. 01 for Østfold, se for øvrig fylkesnummer.

Nr. Navn Tidl. navn Oppr. Fra kommune(r) Nedl. Til kommune(r)
0101 Halden Frederikshald (1865)
Fredrikshald (til 1.1.1928)
1837
0102 Sarpsborg 1839 (9.8.) 0130 Tune 1992 (1.1.) 0105 Sarpsborg
0103 Fredrikstad Frederiksstad (1865)
Fredriksstad (1875)
1837 1994 (1.1.) 0106 Fredrikstad
0104 Moss 1837
0105 Sarpsborg 1992 (1.1.) 0102 Sarpsborg
0114 Varteig
0115 Skjeberg
0130 Tune
0106 Fredrikstad 1994 (1.1.) 0103 Fredrikstad
0113 Borge
0131 Rolvsøy
0133 Kråkerøy
0134 Onsøy
0111 Hvaler Hvaløerne (til 1889) 1837
0112 Torsnes 1910 (1.1.) 0113 Borge 1964 (1.1.) 0113 Borge
0113 Borge 1837 1994 (1.1.) 0106 Fredrikstad
0114 Varteig 1861 0130 Tune 1992 (1.1.) 0105 Sarpsborg
0128 Rakkestad
0115 Skjeberg 1837 1992 (1.1.) 0105 Sarpsborg
0116 Berg 1837 1967 (1.1.) 0101 Halden
0117 Idd Id (til 1917) 1837 1967 (1.1.) 0101 Halden
0118 Aremark 1837
0119 Øymark Ømark (til 1917) 1903 (1.7.) 0118 Aremark 1964 (1.1.) 0119 Marker
0119 Marker 1964 (1.1.) 0119 Øymark
0120 Rødenes
0120 Rødenes Rødenæs (til 1884) 1837 1964 (1.1.) 0119 Marker
0121 Rømskog Rømskogen (til 1917) 1902 (1.1.) 0120 Rødenes
0122 Trøgstad Trygstad (til 1884) 1837
0123 Spydeberg 1837
0124 Askim 1837
0125 Eidsberg 1837
0126 Mysen 1920 (1.7) 0125 Eidsberg 1961 (1.1.) 0125 Eidsberg
0127 Skiptvet Skiptvet (1865)
Skibtvet (til 1884)
1837
0128 Rakkestad 1837
0129 Degernes 1917 (1.7.) 0128 Rakkestad 1964 (1.1.) 0128 Rakkestad
0130 Tune 1837 1992 (1.1.) 0105 Sarpsborg
0131 Rolvsøy 1911 (1.1.) 0130 Tune 1994 (1.1.) 0106 Fredrikstad
0132 Glemmen Glemming (1865)
Glemminge (til 1917)
1837 1964 (1.1.) 0103 Fredrikstad
0133 Kråkerøy Kraakerøy (til 1917) 1908 (1.1.) 0132 Glemminge 1994 (1.1.) 0106 Fredrikstad
0134 Onsøy Onsø (til 1917) 1837 1994 (1.1.) 0106 Fredrikstad
0135 Råde Raade (til 1917) 1837
0136 Rygge 1837
0137 Våler 1837
0138 Hobøl Haabøl (til 1889) 1837
0194 Jeløy Mosse Landsogn (1865)
Moss Landdistrikt (1875)
Moss (til 27.6.1919)
1837 1943 (1.7.) 0104 Moss
0201 Soon og Hølen 1837 1847 0201 Soon
0204 Hølen
0201 Son Soon (1865) 1847 0201 Soon og Hølen 1964 (1.1.) 0211 Vestby
0202 Hvitsten Hvidsten (1865) 1837 1964 (1.1.) 0211 Vestby
0203 Drøbak 1837 1962 (1.1.) 0215 Frogn
0204 Hølen 1847 0201 Soon og Hølen 1943 (1.7.) 0211 Vestby
0211 Vestby 1837
0212 Kråkstad Kraakstad (til 1917) 1837 1964 (1.1.) 0213 Ski
0213 Ski 1931 (1.7.) 0212 Kråkstad
0214 Ås Aas (til 1917) 1837
0215 Frogn Fron (til 1917) 1837
0216 Nesodden Næsodden (til 1884) 1837
0217 Oppegård Oppegaard (til 1917) 1915 (1.7.) 0216 Nesodden
0218 Aker 1837 1948 (1.1.) 0301 Oslo
0219 Bærum 1837
0220 Asker 1837
0221 Høland 1837 1924 (1.7.) 0221 Søndre Høland
0222 Nordre Høland
0221 Søndre Høland 1924 (1.7.) 0221 Høland 1966 (1.1.) 0221 Aurskog-Høland
0221 Aurskog-Høland 1966 (1.1.) 0221 Søndre Høland
0222 Nordre Høland
0223 Setskog
0224 Aurskog
0222 Nordre Høland 1924 (1.7.) 0221 Høland 1966 (1.1.) 0221 Aurskog-Høland
0223 Setskog Setskogen (til 1917) 1905 (1.1.) 0221 Høland 1966 (1.1.) 0221 Aurskog-Høland
0224 Aurskog Urskog (til 1917) 1837 1966 (1.1.) 0221 Aurskog-Høland
0225 Blaker 1919 (1.7.) 0114 Aurskog 1962 (1.1.) 0226 Sørum
0226 Sørum 1837
0227 Fet 1837
0228 Rælingen 1929 (1.7.) 0227 Fet
0229 Enebakk Enebak (til 1917) 1837
0230 Lørenskog Lørenskogen (til 1917) 1908 (1.1.) 0231 Skedsmo
0231 Skedsmo 1837
0232 Lillestrøm 1908 (1.1.) 0231 Skedsmo 1962 (1.1.) 0231 Skedsmo
0233 Nittedal Nittedal (1865)
Nitedal (1875)
Nittedalen (til 1917)
1837
0234 Gjerdrum 1837
0235 Ullensaker 1837
0236 Nes Næs (til 1884) 1837
0237 Eidsvoll Eidsvold (til 1917) 1837
0238 Nannestad 1837
0239 Hurdal Hurdalen (til 1917) 1837
0240 Feiring Feiringen (1875)
Fering (1891, 1900)
1870 (1.1.) 0239 Hurdalen 1964 (1.1.) 0237 Eidsvoll
0301 Oslo Christiania (til 1877)
Kristiania (til 1.1.1925)
1837
0401 Hamar 1848 0414 Vang 1992 (1.1.) 0403 Hamar
0402 Kongsvinger 1855 (7.2.) 0421 Vinger 1964 (1.1.) 0421 Kongsvinger
0402 Kongsvinger 1965 (1.1.) 0421 Kongsvinger
0403 Hamar 1992 (1.1.) 0401 Hamar
0412 Ringsaker
0414 Vang
0411 Nes Næs (til 1884) 1837 1964 (1.1.) 0412 Ringsaker
0412 Ringsaker 1837
0413 Furnes 1893 0414 Vang 1964 (1.1.) 0412 Ringsaker
0414 Vang 1837 1992 (1.1.) 0403 Hamar
0415 Løten Løiten (til 1917) 1837
0416 Romedal 1837 1964 (1.1.) 0417 Stange
0417 Stange 1837
0418 Nord-Odal Nordre Odalen (til 1917) 1837
0419 Sør-Odal Søndre Odalen (til 1917) 1837
0420 Eidskog Eidskogen (til 1917) 1864 0421 Vinger
0421 Vinger 1837 1964 (1.1.) 0421 Kongsvinger
0421 Kongsvinger 1964 (1.1.) 0402 Kongsvinger
0421 Vinger
0422 Brandval
1965 (1.1.) 0402 Kongsvinger
0422 Brandval Brandvold (til 1884) 1867 0423 Grue 1964 (1.1.) 0421 Kongsvinger
0423 Grue 1837
0424 Hof 1837 1963 (1.1.) 0425 Åsnes
0425 Aasnæs og Vaaler 1849 0424 Hof 1854 0425 Aasnæs
0426 Vaaler
0425 Åsnes Aasnæs (til 1884)
Aasnes (til 1917)
1854 0425 Aasnæs og Vaaler
0426 Våler Vaaler (til 1917) 1854 0425 Aasnæs og Vaaler
0427 Elverum 1837
0428 Trysil Trysil (1865)
Tryssil (til 1917)
1837
0429 Åmot Aamot (til 1917) 1837
0430 Stor-Elvdal Store Elvedalen (1865)
Storelvedalen (1875)
Stor-Elvdalen (til 1917)
1837
0431 Sollia Sollien (til 1917) 1890 0580 Sollien 1965 (1.1.) 0430 Stor-Elvdal
0432 Rendalen 1837 1880 0432 Ytre Rendalen
0433 Øvre Rendalen
0432 Ytre Rendal Ytre Rendalen (til 1917) 1880 0432 Rendalen 1965 (1.1.) 0432 Rendalen
0432 Rendalen 1965 (1.1.) 0432 Ytre Rendal
0433 Øvre Rendal
0433 Øvre Rendal Øvre Rendalen (til 1917) 1880 0432 Rendalen 1965 (1.1.) 0432 Rendalen
0434 Engerdal Engerdalen (til 1917) 1911 (1.1.) 0428 Tryssil
0432 Ytre Rendalen
0433 Øvre Rendalen
0436 Tolgen
0435 Os 1926 (1.7.) 0426 Tolga 1966 (1.1.) 0435 Tolga-Os
0435 Tolga-Os 1966 (1.1.) 0435 Os
0436 Tolga
1976 (1.1.) 0436 Tolga
0441 Os
0436 Tolga Tolgen (til 1917) 1837 1966 (1.1.) 0435 Tolga-Os
0436 Tolga 1976 (1.1.) 0435 Tolga-Os
0437 Tynset Tønsæt (1865)
Tønset (til 1917)
1837
0438 Alvdal Lille Elvedalen (1865)
Lilleelvedalen (1875)
Lille-Elvdalen (til 1917)
1864 0437 Tønsæt
0439 Folldal Foldal (til 1936) 1914 (1.1.) 0438 Lille Elvedalen
0440 Kvikne 1837 1966 (1.1.) 0437 Tynset
1635 Rennebu
0441 Os 1976 (1.1.) 0435 Tolga-Os
0501 Lillehammer 1837
0502 Gjøvik 1861 (1.1.) 0527 Vardal
0511 Dovre 1863 0512 Lesje
0512 Lesja Lesje (til 1917) 1837
0513 Skjåk Skiaker (1875)
Skiaaker (1891, 1900)
Skjaak (1910)
1866 (1.1.) 0514 Lom
0514 Lom 1837
0515 Vågå Vaage (til 1917) 1837
0516 Heidal Hedalen (til 1917) 1908 (1.1.) 0515 Vaage 1965 (1.1.) 0517 Sel
0516 Nord-Fron 1977 (1.1.) 0518 Fron
0517 Sel 1908 (1.1.) 0515 Vaage
0518 Fron 1837 1851 0518 Nordre Fron
0519 Søndre Fron
0518 Nord-Fron Nordre Fron (til 1925) 1851 0518 Fron 1966 (1.1.) 0518 Fron
0518 Fron 1966 (1.1.) 0518 Nord-Fron
0519 Sør-Fron
1977 (1.1.) 0516 Nord-Fron
0519 Sør-Fron
0519 Sør-Fron Søndre Fron (til 1925) 1851 0518 Fron 1966 (1.1.) 0518 Fron
0519 Sør-Fron 1977 (1.1.) 0518 Fron
0520 Ringebu 1837
0521 Øyer Øier (til 1925) 1837
0522 Gausdal 1837 1879 0522 Østre Gausdal
0523 Vestre Gausdal
0522 Østre Gausdal 1879 0522 Gausdal 1962 (1.1.) 0522 Gausdal
0522 Gausdal 1962 (1.1.) 0522 Østre Gausdal
0523 Vestre Gausdal
0523 Vestre Gausdal 1879 0522 Gausdal 1962 (1.1.) 0522 Gausdal
0524 Fåberg Faaberg (til 1917) 1837 1964 (1.1.) 0501 Lillehammer
0525 Biri Birid (1865) 1837 1964 (1.1.) 0502 Gjøvik
0526 Snertingdal Snertingdalen (til 1925) 1910 (1.1.) 0525 Biri 1964 (1.1.) 0502 Gjøvik
0527 Vardal 1837 1964 (1.1.) 0502 Gjøvik
0529 Vestre Toten
0528 Østre Toten 1837
0529 Vestre Toten 1837
0530 Eina 1908 (1.1.) 0529 Vestre Toten 1964 (1.1.) 0529 Vestre Toten
0531 Kolbu 1908 (1.1.) 0529 Vestre Toten 1964 (1.1.) 0528 Østre Toten
0532 Jevnaker Jævnaker (1865) 1837
0533 Lunner 1898 (1.1.) 0532 Jevnaker
0534 Gran 1837
0535 Brandbu 1897 (1.1.) 0534 Gran 1962 (1.1.) 0534 Gran
0536 Land 1837 1847 0536 Søndre Land
0538 Nordre Land
0536 Søndre Land 1847 0536 Land
0537 Fluberg 1914 (1.1.) 0536 Søndre Land 1962 (1.1.) 0536 Søndre Land
0538 Nordre Land
0538 Nordre Land 1847 0536 Land
0539 Torpa 1914 (1.1.) 0538 Nordre Land 1962 (1.1.) 0538 Nordre Land
0540 Sør-Aurdal Søndre Aurdal (til 1917) 1837
0541 Etnedal Etnedalen (til 1917) 1894 0540 Søndre Aurdal
0542 Nordre Aurdal
0542 Nord-Aurdal Nordre Aurdal (til 1917) 1837
0543 Slidre 1837 1849 0543 Vestre Slidre
0544 Østre Slidre
0543 Vestre Slidre 1849 0543 Slidre
0544 Øystre Slidre Østre Slidre (til 1917) 1849 0543 Slidre
0545 Vang 1837
0580 Sollien Solliden (1865) 1864 0520 Ringebu 1890 0431 Sollien
0601 Hønefoss Hønefos (til 1884) 1852 (22.4.) 0613 Norderhov 1964 (1.1.) 0601 Ringerike
0601 Ringerike 1964 (1.1.) 0601 Hønefoss
0611 Tyristrand
0612 Hole
0613 Norderhov
0614 Ådal
1977 (1.1.) 0605 Ringerike
0612 Hole
0602 Drammen 1837
0603 Holmsbu Holmsbo (til 1884) 1847 0628 Hurum 1964 (1.1.) 0628 Hurum
0604 Kongsberg 1837
0605 Ringerike 1977 (1.1.) 0601 Ringerike
0611 Tyristrand 1916 (1.7.) 0612 Hole 1964 (1.1.) 0601 Ringerike
0612 Hole 1837 1964 (1.1.) 0601 Ringerike
0612 Hole 1977 (1.1.) 0601 Ringerike
0613 Norderhov 1837 1964 (1.1.) 0601 Ringerike
0614 Ådal Aadalen (til 1917) 1857 0613 Norderhov 1964 (1.1.) 0601 Ringerike
0615 Flå Flaa (til 1917) 1905 (1.1.) 0616 Nes
0616 Nes Næs (til 1884) 1837
0617 Gol 1837
0618 Hemsedal 1897 (1.1.) 0617 Gol
0619 Ål Aal (til 1917) 1837
0620 Hol 1877 (1.1.) 0619 Aal
0621 Sigdal 1837
0622 Krødsherad Krødsherred (til 1917) 1901 (1.1.) 0621 Sigdal
0623 Modum 1837
0624 Eker 1837 1885 (1.7.) 0624 Øvre Eker
0625 Nedre Eker
0624 Øvre Eiker Øvre Eker (til 1917) 1885 (1.7.) 0624 Eker
0625 Nedre Eiker Nedre Eker (til 1917) 1885 (1.7.) 0624 Eker
0626 Lier 1837
0627 Røyken Røken (til 1884) 1837
0628 Hurum 1837
0629 Sandsvær 1837 1908 (1.1.) 0629 Ytre Sandsvær
0630 Øvre Sandsvær
0629 Ytre Sandsvær 1908 (1.1.) 0629 Sandsvær 1964 (1.1.) 0604 Kongsberg
0630 Øvre Sandsvær 1908 (1.1.) 0629 Sandsvær 1964 (1.1.) 0604 Kongsberg
0631 Flesberg 1837
0632 Rollag 1837
0633 Nore 1858 0632 Rollag 1962 (1.1.) 0633 Nore og Uvdal
0633 Nore og Uvdal 1962 (1.1.) 0633 Nore
0634 Uvdal
0634 Uvdal Opdal (til 22.1.1932) 1901 (1.1.) 0633 Nore 1962 (1.1.) 0633 Nore og Uvdal
0680 Strømmen 1837 1838 (1.1.) 0711 Strømmen
0681 Strømsgodset 1837 1843 0712 Skouger
0701 Svelvik Svelviken (til 1917) 1845 0711 Strømmen 1964 (1.1.) 0711 Svelvik
0701 Horten Borre (til 1.6.2002) 1988 (1.1.) 0703 Horten
0717 Borre
0702 Holmestrand 1837
0703 Horten 1858 (1.1.) 0717 Borre 1988 (1.1.) 0701 Borre
0704 Åsgårdstrand Aasgaardstrand (til 1917) 1837 1965 (1.1.) 0717 Borre
0704 Tønsberg 1988 (1.1.) 0705 Tønsberg
0721 Sem
0705 Tønsberg 1837 1988 (1.1.) 0704 Tønsberg
0706 Sandefjord 1837
0707 Larvik Laurvik (til 1884) 1837 1988 (1.1.) 0709 Larvik
0708 Stavern 1942 (1.7.) 0798 Stavern 1988 (1.1.) 0709 Larvik
0709 Larvik 1988 (1.1.) 0707 Larvik
0708 Stavern
0725 Tjølling
0726 Brunlanes
0727 Hedrum
0711 Strømm Strømmen (til 1917) 1837 1964 (1.1.) 0711 Svelvik
0711 Svelvik 1964 (1.1.) 0701 Svelvik
0711 Strømm
0712 Skoger Skouger (1865) 1837 1964 (1.1.) 0602 Drammen
0713 Sande 1837
0714 Hof 1837
0715 Botne 1837 1964 (1.1.) 0702 Holmestrand
0716 Våle 1837 2002 (1.1.) 0716 Re
0716 Re 2002 (1.1.) 0716 Våle
0718 Ramnes
0717 Borre 1837 1988 (1.1.) 0701 Borre
0718 Ramnes Ramnæs (til 1884) 1837 2002 (1.1.) 0716 Re
0719 Andebu Andebo (1865) 1837
0720 Stokke 1837
0721 Sem Sæm (til 1884) 1837 1988 (1.1.) 0704 Tønsberg
0722 Nøtterøy Nøtterø (til 1917) 1837
0723 Tjøme Tjømø (til 1917) 1837
0724 Sandar Sandeherred (til 1917)
Sandeherad (til 13.3.1931)
1837 1968 (1.1.) 0706 Sandefjord
0725 Tjølling 1837 1988 (1.1.) 0709 Larvik
0726 Brunlanes Brunlagnæs (1865)
Brunlanæs (til 1884)
1837 1988 (1.1.) 0709 Larvik
0727 Hedrum 1837 1988 (1.1.) 0709 Larvik
0728 Lardal Laurdal (til 1884) 1837
0798 Stavern Frederiksværn (til 1917)
Fredriksvern (til 1.1.1930)
1837 1942 (1.7.) 0708 Stavern
0801 Kragerø 1837 1960 (1.1.) 0815 Kragerø
0802 Langesund 1837 1964 (1.1.) 0814 Bamble
0803 Stathelle 1837 1964 (1.1.) 0814 Bamble
0804 Brevik 1837 1964 (1.1.) 0805 Porsgrunn
0805 Porsgrunn Porsgrund (1865, 1875,
1891, 1900, 1910, 1920)
1837
0806 Skien 1837
0807 Notodden 1913 (1.1.) 0823 Heddal
0811 Siljan Slemdal (til 1917) 1837
0812 Gjerpen 1837 1964 (1.1.) 0806 Skien
0813 Eidanger 1837 1964 (1.1.) 0805 Porsgrunn
0814 Bamble Bamble (til 1891)
Bamle (til 1917)
1837
0815 Skåtøy Skaatø (til 1917) 1883 (1.1.) 0816 Sannikedal 1960 (1.1.) 0815 Kragerø
0815 Kragerø 1960 (1.1.) 0801 Kragerø
0815 Skåtøy
0816 Sannidal
0816 Sannidal Sandøkedal (1865)
Sannikedal (til 1917)
1837 1960 (1.1.) 0815 Kragerø
0817 Drangedal 1837
0818 Solum 1837 1964 (1.1.) 0806 Skien
0819 Holla Holden (1865)
Hollen (til 1917)
1837 1964 (1.1.) 0806 Skien
0819 Nome
0819 Nome 1964 (1.1.) 0819 Holla
0820 Lunde
0820 Lunde 1867 (1.1.) 0821 Bø 1964 (1.1.) 0819 Nome
0821 1837
0822 Sauherad Søfde (1865)
Saude (til 1917)
1837
0823 Heddal Hiterdal (1865)
Hitterdal (til 1917)
1837 1964 (1.1.) 0807 Notodden
0824 Gransherad Gransherred (1865, 1875)
Gransherred (til 1917)
1860 0826 Tin
0827 Hjertdal
1964 (1.1.) 0604 Kongsberg
0807 Notodden
0825 Hovin 1886 (1.1.) 0824 Gransherred 1964 (1.1.) 0807 Notodden
0826 Tinn
0826 Tinn Tin (1865) 1837
0827 Hjartdal Hjertdal (til 1884) 1837
0828 Seljord Siljord (1865)
Silgjord (1875)
1837
0829 Kviteseid Hvideseid (1865)
Hviteseid (1875)
1837
0830 Nissedal 1837
0831 Fyresdal Moland (til 1879) 1837
0832 Mo 1837 1964 (1.1.) 0833 Tokke
0833 Lårdal Laurdal (1865)
Laardal (til 1917)
1837 1964 (1.1.) 0833 Tokke
0833 Tokke 1964 (1.1.) 0832 Mo
0833 Lårdal
0834 Vinje 1837
0835 Rauland Raudland (1865) 1860 0833 Laardal
0834 Vinje
1964 (1.1.) 0835 Vinje
0901 Risør Østerrisør (til 1909) 1837
0902 Tvedestrand 1837 1960 (1.1.) 0914 Tvedestrand
0903 Arendal 1837 1992 (1.1.) 0906 Arendal
0904 Grimstad 1837
0905 Lillesand 1837 1962 (1.1.) 0926 Lillesand
0906 Arendal 1992 (1.1.) 0903 Arendal
0918 Moland
0920 Øyestad
0921 Tromøy
0922 Hisøy
0911 Gjerstad Gjerrestad (1865)
Gjerestad (til 1884)
1837
0912 Vegårshei Vegaardsheien (1865)
Vegarsheien (1875)
Vegaarsheien (til 1917)
1837
0913 Søndeled 1837 1964 (1.1.) 0901 Risør
0914 Holt 1837 1960 (1.1.) 0914 Tvedestrand
0914 Tvedestrand 1960 (1.1.) 0902 Tvedestrand
0914 Holt
0915 Dypvåg
0915 Dypvåg Dybvaag (til 1917)
Dyvåg (til 1932)
1837 1960 (1.1.) 0914 Tvedestrand
0916 Flosta 1902 (1.1.) 0915 Dybvaag 1962 (1.1.) 0918 Moland
0917 Stokken 1919 (1.7.) 0918 Østre Moland 1962 (1.1.) 0918 Moland
0918 Austre Moland Østre Moland (til 1949) 1837 1962 (1.1.) 0918 Moland
0918 Moland 1962 (1.1.) 0914 Tvedestrand
0916 Flosta
0917 Stokken
0918 Austre Moland
1992 (1.1.) 0906 Arendal
0919 Froland 1850 0920 Øiestad
0920 Øyestad Øiestad (til 1917) 1837 1992 (1.1.) 0906 Arendal
0921 Tromøy Tromø (til 1917) 1878 (1.5.) 0918 Østre Moland 1992 (1.1.) 0906 Arendal
0922 Hisøy Hisø (til 1917)
His (til 19.7.1930)
1881 (1.1.) 0920 Øiestad 1992 (1.1.) 0906 Arendal
0923 Fjære 1846 0920 Øiestad 1971 (1.1.) 0904 Grimstad
0924 Landvik Landvik (1865, 1875)
Landvig (til 1907)
1837 1971 (1.1.) 0904 Grimstad
0925 Eide 1837 1962 (1.1.) 0924 Landvik
0926 Lillesand
0926 Vestre Moland 1837 1962 (1.1.) 0926 Lillesand
0926 Lillesand 1962 (1.1.) 0905 LIllesand
0925 Eide
0926 Vestre Moland
0927 Høvåg
0927 Høvåg Høivaag (til 1884)
Høvaag (til 1917)
1865 0926 Vestre Moland 1962 (1.1.) 0926 Lillesand
0928 Birkenes Birkenæs (til 1884) 1837
0929 Åmli Omlid (1865)
Aamli (til 1917)
1837
0930 Gjøvdal Gjevedal (til 1917) 1908 (1.1.) 0929 Aamli 1960 (1.1.) 0929 Åmli
0931 Tovdal Lille Topdal (til 1917) 1908 (1.1.) 0929 Aamli 1967 (1.1.) 0929 Åmli
0932 Mykland 1876 0929 Aamli 1967 (1.1.) 0919 Froland
0933 Herefoss Heirefos (til 1884) 1837 1967 (1.1.) 0928 Birkenes
0934 Evje og Veigusdal 1837 1877 (1.1.) 0934 Veigusdal
0937 Evje
0934 Vegusdal Veigusdal (til 1884) 1877 (1.1.) 0934 Evje og Veigusdal 1967 (1.1.) 0928 Birkenes
0935 Hornnes og Iveland Hordnæs og Iveland (til 1884) 1837 1886 (1.1.) 0935 Iveland
0936 Hornnes
0935 Iveland 1886 (1.1.) 0935 Hornnes og Iveland
0936 Hornnes 1886 (1.1.) 0935 Hornnes og Iveland 1960 (1.1.) 0937 Evje og Hornnes
0937 Evje 1877 (1.1.) 0934 Evje og Veigusdal 1960 (1.1.) 0937 Evje og Hornnes
0937 Evje og Hornnes 1960 (1.1.) 0936 Hornnes
0937 Evje
0938 Bygland 1837
0939 Hylestad 1915 (1.7.) 0940 Valle 1962 (1.1.) 0940 Valle
0940 Valle 1837
0941 Bykle 1902 (1.1.) 0940 Valle
0980 Aaseral 1837 1880 1026 Aaseral
0990 Barbu 1878 (1.5.) 0918 Østre Moland 1902 (1.1.) 0903 Arendal
1001 Kristiansand Christiansand (1865)
Kristianssand (1875)
1837
1002 Mandal 1837
1003 Farsund 1837
1004 Flekkefjord 1837
1011 Randesund Randøsund (til 1917) 1893 (31.12.) 1012 Oddernes 1965 (1.1.) 1001 Kristiansand
1012 Oddernes Oddernæs (til 1884) 1837 1965 (1.1.) 1001 Kristiansand
1013 Tveit Tveit (1865)
Tvet (1875)
Tveid (til 1907)
1837 1965 (1.1.) 1001 Kristiansand
1014 Vennesla Vennesland (til 1884) 1865 1016 Øvrebø
1015 Hægeland 1896 (1.7.) 1016 Øvrebø og Hægeland 1964 (1.1.) 1014 Vennesla
1016 Øvrebø 1837 1865 1014 Vennesland
1016 Øvrebø og Hægland
1016 Øvrebø og Hægeland Øvrebø og Hægland (til 1884) 1865 1016 Øvrebø 1896 (1.7.) 1015 Hægeland
1016 Øvrebø
1016 Øvrebø 1896 (1.7) 1016 Øvrebø og Hægeland 1964 (1.1.) 1014 Vennesla
1017 Songdalen
1017 Greipstad 1913 (1.7.) 1018 Søgne 1964 (1.1.) 1017 Songdalen
1017 Songdalen 1964 (1.1.) 1016 Øvrebø
1017 Greipstad
1023 Finsland
1018 Søgne 1837
1019 Halse og Harkmark Halsaa og Hartmark (til 1917) 1837 1964 (1.1.) 1002 Mandal
1020 Holum Holme (til 1917) 1837 1964 (1.1.) 1002 Mandal
1018 Søgne
1021 Øislebø og Laudal Øslebø og Løvdal (til 1884) 1837 1899 (1.1.) 1021 Øislebø
1022 Laudal
1021 Øyslebø Øislebø (til 1917) 1899 (1.1.) 1021 Øislebø og Laudal 1964 (1.1.) 1018 Søgne
1021 Marnardal
1021 Marnardal 1964 (1.1.) 1021 Øyslebø
1022 Laudal
1023 Finsland
1024 Bjelland
1022 Laudal 1899 (1.1.) 1021 Øislebø og Laudal 1964 (1.1.) 1021 Marnardal
1023 Finsland 1837 1964 (1.1.) 1017 Songdalen
1021 Marnardal
1024 Bjelland og Grindum Bjelland og Grindhem (til 1884) 1837 1902 (1.1.) 1024 Bjelland
1025 Grindum
1024 Bjelland 1902 (1.1.) 1024 Bjelland og Grindum 1964 (1.1.) 1021 Marnardal
1027 Audnedal
1025 Grindheim Grindum (til 1907) 1902 (1.1.) 1024 Bjelland og Grindum 1964 (1.1.) 1027 Audnedal
1026 Åseral Aaseral (til 1917) 1880 0980 Aaseral
1027 Undal 1837 1845 1027 Nordre Undal
1029 Søndre Undal
1027 Nordre Undal 1845 1027 Undal 1911 (1.1.) 1027 Konsmo
1028 Vigmostad
1027 Konsmo 1911 (1.1.) 1027 Nordre Undal 1964 (1.1.) 1027 Audnedal
1027 Audnedal 1964 (1.1.) 1024 Bjelland
1025 Grindheim
1027 Konsmo
1028 Vigmostad 1911 (1.1.) 1027 Nordre Undal 1964 (1.1.) 1029 Lindesnes
1029 Sør-Audnedal Søndre Undal (til 1917) 1845 1027 Undal 1964 (1.1.) 1029 Lindesnes
1029 Lindesnes 1964 (1.1.) 1028 Vigmostad
1029 Sør-Audnedal
1030 Spangereid
1030 Spangereid 1899 (1.1.) 1029 Søndre Undal 1964 (1.1.) 1029 Lindesnes
1032 Lyngdal
1031 Austad 1909 (1.1.) 1032 Lyngdal 1963 (1.1.) 1032 Lyngdal
1032 Lyngdal 1837
1033 Kvås Kvaas (til 1917) 1909 (1.1.) 1032 Lyngdal 1963 (1.1.) 1032 Lyngdal
1034 Hægebostad 1837
1035 Eiken 1916 (1.1.) 1034 Hægebostad 1963 (1.1.) 1034 Hægebostad
1036 Fjotland 1837 1841 1037 Kvinesdal
1036 Fjotland 1858 1037 Kvinesdal 1963 (1.1.) 1037 Kvinesdal
1037 Kvinesdal 1837 1900 (1.1.) 1037 Liknes
1038 Fede
1037 Kvinesdal Liknes (til 1917) 1900 (1.1.) 1037 Kvinesdal
1038 Feda Fede (til 1917) 1900 (1.1.) 1037 Kvinesdal 1963 (1.1.) 1037 Kvinesdal
1039 Herad Herod (til 1884)
Herred (til 1917)
1837 1965 (1.1.) 1003 Farsund
1040 Spind 1893 (17.10.) 1039 Herred 1965 (1.1.) 1003 Farsund
1041 Lista Vanse (til 1917) 1837 1965 (1.1.) 1003 Farsund
1042 Nes og Hitterø Næs og Hitterø (til 1884) 1837 1893 (8.10.) 1042 Hitterø
1043 Nes
1042 Hidra Hitterø (til 1917) 1893 (8.10.) 1042 Nes og Hitterø 1965 (1.1.) 1004 Flekkefjord
1043 Nes 1893 (8.10.) 1042 Nes og Hitterø 1965 (1.1.) 1004 Flekkefjord
1044 Gyland 1893 (31.12.) 1045 Bakke 1965 (1.1.) 1004 Flekkefjord
1045 Bakke 1837 1965 (1.1.) 1004 Flekkefjord
1046 Siredalen 1849 1045 Bakke 1905 (1.1.) 1046 Tonstad
1047 Øvre Sirdal
1046 Tonstad 1905 (1.1.) 1046 Siredalen 1960 (1.1.) 1046 Sirdal
1046 Sirdal 1960 (1.1.) 1045 Bakke
1046 Tonstad
1047 Øvre Sirdal
1047 Øvre Sirdal Øvre Siredalen (til 1917) 1905 (1.1.) 1046 Siredalen 1960 (1.1.) 1046 Sirdal
1101 Egersund Ekersund (til 1884) 1837 1965 (1.1.) 1101 Eigersund
1101 Eigersund 1965 (1.1.) 1101 Egersund
1113 Heskestad
1115 Helleland
1116 Eigersund
1102 Sandnes Sandnæs (til 1884) 1861 (6.4.) 1123 Høiland
1103 Stavanger 1837
1104 Skudeneshavn Skudesnæshavn (til 1884) 1858 (10.2.) 1150 Skudesnæs 1965 (1.1.) 1149 Karmøy
1105 Kopervik 1866 (16.8.) 1147 Avaldsnæs med Kopervik 1965 (1.1.) 1149 Karmøy
1106 Haugesund 1855 (1.2.) 1152 Torvestad
1107 Sogndal Soggendal (1865) 1845 1111 Soggendal 1944 (1.7.) 1111 Sokndal
1111 Sokndal Soggendal (1865)
Sogndal (til 1917)
1837
1112 Lund Lunde (til 1884) 1837
1113 Heskestad 1837 1965 (1.1.) 1101 Eigersund
1112 Lund
1114 Bjerkreim Birkrem (til 1884) 1837
1115 Helleland 1837 1965 (1.1.) 1101 Eigersund
1116 Eigersund Ekersunds Landdistrikt (1865, 1875)
Egersund (1891, 1900, 1910)
1837 1965 (1.1.) 1101 Eigersund
1117 Ogna Augne (1865)
Ogne (til 1917)
1839 1116 Ekersunds Landdistrikt 1964 (1.1.) 1119 Hå
1118 Varhaug 1894 1119 Haa 1964 (1.1.) 1119 Hå
1119 Haa 1837 1894 1118 Varhaug
1119 Nærbø
1119 Nærbø 1894 1119 Haa 1964 (1.1.) 1119 Hå
1119 1964 (1.1.) 1117 Ogna
1118 Varhaug
1119 Nærbø
1120 Klepp Klep (til 1917) 1837
1121 Time 1837
1122 Gjestal Gjæsdal (til 1884)
Gjesdal (til 1917)
1837 1965 (1.1.) 1122 Gjesdal
1122 Gjesdal 1965 (1.1.) 1114 Bjerkreim
1122 Gjestal
1128 Høle
1129 Forsand
1123 Høyland Høiland (til 1917) 1837 1965 (1.1.) 1102 Sandnes
1124 Håland Haaland (til 1917) 1837 1930 (1.7.) 1124 Sola
1125 Madla
1124 Sola 1930 (1.7.) 1124 Håland
1125 Madla 1930 (1.7.) 1124 Håland 1965 (1.1.) 1103 Stavanger
1126 Hetland 1837 1965 (1.1.) 1102 Sandnes
1103 Stavanger
1127 Randaberg 1922 (1.7.) 1126 Hetland
1128 Høgsfjord 1864 1130 Strand 1871 (1.1.) 1128 Høle
1129 Fossan
1128 Høle 1871 (1.1.) 1128 Høgsfjord 1965 (1.1.) 1102 Sandnes
1122 Gjesdal
1129 Forsand Fossan (til 1917) 1871 (1.1.) 1128 Høgsfjord
1130 Strand 1837
1131 Årdal Aardal (til 1917) 1859 1133 Hjelmeland og Fister 1965 (1.1.) 1130 Strand
1133 Hjelmeland
1132 Fister 1884 (1.7.) 1133 Hjelmeland og Fister 1965 (1.1.) 1133 Hjelmeland
1141 Finnøy
1133 Hjelmeland og Fister 1837 1884 (1.7.) 1132 Fister
1133 Hjelmeland
1133 Hjelmeland 1884 (1.7.) 1133 Hjelmeland og Fister
1134 Suldal Suledal (til 1884) 1837
1135 Sauda Søvde (1865)
Saude (til 1917)
1842 1134 Suledal
1136 Sand 1859 1138 Jælse 1965 (1.1.) 1134 Suldal
1137 Erfjord 1914 (1.1.) 1138 Jelse 1965 (1.1.) 1134 Suldal
1138 Jelsa Jælse (til 1884)
Jelse (til 1907)
1837 1965 (1.1.) 1133 Hjelmeland
1134 Suldal
1141 Finnøy
1139 Nærstrand 1837 1868 (1.1.) 1139 Hinderaa
1140 Sjærnerø
1139 Nedstrand Hinderaa (til 10.8.1881)
Nerstrand (til 1917)
1868 (1.1.) 1139 Nærstrand 1965 (1.1.) 1146 Tysvær
1140 Sjernarøy Sjærnerø (til 1884)
Sjernerø (til 1917)
1868 (1.1.) 1139 Nærstrand 1965 (1.1.) 1141 Finnøy
1141 Finnøy Finnø (til 1917) 1837
1142 Rennesøy Rennesø (til 1917) 1837
1143 Mosterøy Mosterø (til 1917) 1884 (1.7.) 1142 Rennesø 1965 (1.1.) 1142 Rennesøy
1144 Kvitsøy Kvitingsøy (til 1936) 1923 (1.1.) 1143 Mosterøy
1145 Bokn Bukken (til 1884) 1849 1150 Skudesnæs
1146 Tysvær 1849 1154 Skjold
1147 Avaldsnæs med Kopervik 1837 1866 (16.8.) 1105 Kopervik
1147 Avaldsnæs
1147 Avaldsnes Avaldsnæs (til 1884) 1866 (16.8.) 1147 Avaldsnæs med Kopervik 1965 (1.1.) 1146 Tysvær
1149 Karmøy
1148 Stangaland Kopervik (til 6.11.1920) 1909 (1.1.) 1147 Avaldsnes 1965 (1.1.) 1149 Karmøy
1149 Åkra Aakre (til 1917) 1892 (1.1.) 1150 Skudenes 1965 (1.1.) 1149 Karmøy
1149 Karmøy 1965 (1.1.) 1104 Skudeneshavn
1105 Kopervik
1147 Avaldsnes
1148 Stangaland
1149 Åkra
1150 Skudenes
1152 Torvastad
1150 Skudenes Skudesnæs (til 1884) 1837 1965 (1.1.) 1149 Karmøy
1151 Utsira Utsire (til 1935) 1924 (1.7) 1152 Torvastad
1152 Torvastad Torvestad (til 1917) 1837 1965 (1.1) 1106 Haugesund
1149 Karmøy
1153 Skåre Skaare (til 1917) 1881 (1.11.) 1152 Torvestad 1958 (1.1.) 1106 Haugesund
1154 Skjold 1837 1965 (1.1.) 1146 Tysvær
1154 Vindafjord
1154 Vindafjord 1965 (1.1.) 1154 Skjold
1155 Vats
1156 Imsland
1157 Vikedal
1158 Sandeid
2006 (1.1.) 1160 Vindafjord
1155 Vats Vass (til 1907) 1891 1154 Skjold 1965 (1.1.) 1146 Tysvær
1154 Vindafjord
1156 Imsland 1923 (1.1.) 1157 Vikedal 1965 (1.1.) 1134 Suldal
1154 Vindafjord
1157 Vikedal 1837 1965 (1.1.) 1146 Tysvær
1154 Vindafjord
1158 Sandeid 1923 (1.1.) 1157 Vikedal 1965 (1.1.) 1154 Vindafjord
1159 Ølen 2002 (1.1.) 1214 Ølen 2006 (1.1.) 1160 Vindafjord
1160 Vindafjord 2006 (1.1) 1154 Vindafjord
1159 Ølen
1201 Bergen 1972 (1.1.) 1248 Laksevåg
1249 Fana
1250 Arna
1255 Åsane
1301 Bergen
1211 Etne 1837
1212 Skånevik Skonevik (til 1884)
Skaanevik (til 1917)
1837 1965 (1.1.) 1211 Etne
1224 Kvinnherad
1213 Fjelberg Fjeldberg (1865)
Fjælberg (til 1884)
1837 1965 (1.1.) 1224 Kvinnherad
1214 Ølen 1916 (1.7.) 1213 Fjelberg 2002 (1.1.) 1159 Ølen
1215 Vikebygd 1902 (1.1.) 1216 Sveen 1964 (1.1.) 1214 Ølen
1216 Sveio
1216 Sveio Sveen (til 1.12.1911) 1852 (1.1.) 1218 Finaas
1217 Valestrand 1868 (15.5.) 1221 Stordøen 1964 (1.1.) 1216 Sveio
1218 Finnaas Finaas (til 1884) 1837 1916 (1.7) 1218 Moster
1219 Bømmel
1220 Bremnes
1218 Moster 1916 (1.7) 1218 Finnaas 1963 (1.1.) 1219 Bømlo
1219 Bømlo Bømmel (til 1917) 1916 (1.7) 1218 Finnaas
1220 Bremnes 1916 (1.7) 1218 Finnaas 1963 (1.1.) 1219 Bømlo
1221 Stord Stordøen (til 1884) 1837
1222 Fitjar Fitje (til 1892) 1863 1221 Stordøen
1223 Tysnes Tysnæs (til 1884) 1837
1224 Kvinnherad Kvindherred (til 1884)
Kvinnherred (til 1917)
1837
1225 Varaldsøy Varaldsø (til 1917) 1902 (1.1.) 1226 Strandebarm og Varaldsø 1965 (1.1.) 1224 Kvinnherad
1238 Kvam
1226 Strandebarm og Varaldsø 1837 1902 (1.1.) 1225 Varaldsø
1226 Strandebarm
1226 Strandebarm 1902 (1.1.) 1226 Strandebarm og Varaldsø 1965 (1.1.) 1227 Jondal
1238 Kvam
1227 Jondal Jondalen (til 1884) 1862 1226 Strandebarm og Varaldsø
1228 Odda 1917 (1.7.) 1230 Ullensvang
1229 Røldal 1837 1964 (1.1.) 1228 Odda
1230 Ullensvang Kinservik (til 1870) 1837 1977 (1.1.) 1231 Ullensvang
1232 Eidfjord
1231 Kinsarvik 1913 (1.7.) 1230 Ullensvang 1964 (1.1.) 1230 Ullensvang
1234 Granvin
1231 Ullensvang 1977 (1.1.) 1230 Ullensvang
1232 Eidfjord 1891 (1.5.) 1233 Ulvik 1964 (1.1.) 1230 Ullensvang
1232 Eidfjord 1977 (1.1.) 1230 Ullensvang
1233 Ulvik Graven (til 1859) 1837
1234 Granvin Graven (til 1898) 1891 (1.5.) 1233 Ulvik
1235 Voss Vos (1865) 1837
1236 Vossestrand Vossestranden (til 1917) 1868 (1.1.) 1235 Vos 1964 (1.1.) 1235 Voss
1237 Evanger Ævanger (til 1907) 1885 (1.1.) 1235 Voss 1964 (1.1.) 1235 Voss
1251 Vaksdal
1238 Kvam Vikør (til 1.12.1911) 1837
1239 Hålandsdal Hålandsdalen (til 1917) 1903 (1.1.) 1241 Fuse 1964 (1.1.) 1241 Fusa
1240 Strandvik 1903 (1.1.) 1241 Fusa 1964 (1.1.) 1241 Fusa
1241 Fusa Fuse (til 1917) 1856 1243 Os
1242 Samnanger 1907 (1.1.) 1243 Os
1243 Os 1837
1244 Austevoll Austevold (til 1917) 1886 (1.1.) 1245 Sund
1245 Sund 1837
1246 Fjell Fjeld (til 1917) 1837
1247 Askøy Askøen (til 1917) 1837
1248 Laksevåg 1918 (1.7.) 1247 Askøy 1972 (1.1.) 1201 Bergen
1249 Fana Fane (til 1917) 1837 1972 (1.1.) 1201 Bergen
1250 Haus 1837 1964 (1.1.) 1250 Arna
1253 Osterøy
1250 Arna 1964 (1.1.) 1250 Haus 1972 (1.1.) 1201 Bergen
1251 Bruvik 1870 (1.1.) 1250 Haus 1964 (1.1.) 1251 Vaksdal
1253 Osterøy
1251 Vaksdal 1964 (1.1.) 1237 Evanger
1251 Bruvik
1252 Modalen
1252 Modalen 1910 (1.1.) 1253 Hosanger
1253 Hosanger 1837 1964 (1.1.) 1253 Osterøy
1263 Lindås
1253 Osterøy 1964 (1.1.) 1250 Haus
1251 Bruvik
1253 Hosanger
1254 Hamre
1254 Hamre Hammer (til 1917) 1837 1964 (1.1.) 1253 Osterøy
1256 Meland
1263 Lindås
1255 Åsane Åsene (til 1917) 1904 (1.1.) 1254 Hammer 1972 (1.1.) 1201 Bergen
1256 Meland Mæland (1930) 1923 (15.10.) 1257 Alversund
1257 Alversund 1885 (1.1.) 1253 Hosanger
1254 Hammer
1964 (1.1.) 1263 Lindås
1258 Herdla Herlø (til 1917) 1871 (1.1.) 1261 Manger 1964 (1.1.) 1246 Fjell
1247 Askøy
1256 Meland
1259 Øygarden
1260 Radøy
1259 Hjelme Hjelmen (til 5.11.1912) 1910 (1.1.) 1261 Manger 1964 (1.1.) 1259 Øygarden
1259 Øygarden 1964 (1.1.) 1258 Herdla
1259 Hjelme
1260 Hordabø (til 13.3.1925) 1924 (1.7.) 1261 Manger 1964 (1.1.) 1260 Radøy
1260 Radøy 1964 (1.1.) 1258 Herdla
1260 Hordabø
1261 Manger
1262 Sæbø
1263 Lindås
1264 Austrheim
1261 Manger 1837 1964 (1.1.) 1260 Radøy
1262 Sæbø 1924 (1.7.) 1261 Manger 1964 (1.1.) 1256 Meland
1260 Radøy
1263 Lindås
1263 Lindås Lindaas (til 1917) 1837
1264 Austrheim 1910 (1.1.) 1263 Lindaas
1265 Masfjorden 1879 1263 Lindaas 1947 (1.7.) 1266 Masfjorden
1265 Fedje 1947 (1.7.) 1264 Austrheim
1266 Masfjorden 1947 (1.7.) 1265 Masfjorden
1280 Aarstad 1837 1915 (1.7.) 1301 Bergen
1281 Dom- og Korskirkens Landdistrikt Bergen Landdistrikt 1837 1877 (1.1.) 1301 Bergen
1282 Eid 1837 1855 1213 Fjeldberg
1301 Bergen 1837 1972 (1.1.) 1201 Bergen
1401 Florø 1861 (3.1.) 1437 Kin 1964 (1.1.) 1401 Flora
1401 Flora 1964 (1.1.) 1401 Florø
1434 Vevring
1435 Eikefjord
1436 Bru
1437 Kinn
1438 Bremanger
1411 Gulen Eivindvik (1865)
Evindvik (til 17.5.1890)
1837
1412 Solund Utvær (til 1.7.1890)
Sulen (til 16.11.1923)
1858 1411 Eivindvik
1413 Hyllestad 1862 1415 Ladvik og Brekke
1428 Askevold
1414 Brække 1850 1411 Eivindvik 1861 1415 Ladvik og Brække
1414 Brekke 1905 (1.1.) 1415 Lavik og Brekke 1964 (1.1.) 1411 Gulen
1415 Ladvik 1837 1861 1415 Ladvik og Brække
1415 Lavik og Brekke Ladvik og Brække (1865)
Ladvik og Brekke (til 1884)
1861 1414 Brække
1415 Ladvik
1905 (1.1.) 1414 Brekke
1415 Lavik
1415 Lavik 1905 (1.1.) 1415 Lavik og Brekke 1964 (1.1.) 1416 Høyanger
1416 Kyrkjebø Klævold (til 1.7.1890)
Kirkebø (til 1917)
1858 1415 Ladvik 1964 (1.1.) 1416 Høyanger
1416 Høyanger 1964 (1.1.) 1415 Lavik
1416 Kyrkjebø
1417 Vik
1417 Vik 1837
1418 Balestrand 1850 1419 Lekanger
1419 Leikanger Lekanger (til 1884) 1837
1420 Sogndal 1837
1421 Aurland 1837
1422 Lærdal 1837
1423 Borgund 1864 1422 Lærdal 1964 (1.1.) 1422 Lærdal
1424 Årdal Aardal (til 1917) 1863 1422 Lærdal
1425 Hafslo 1837 1963 (1.1.) 1426 Luster
1426 Luster Lyster (til 1917) 1837
1427 Jostedal Justedal (1865)
Jostedal (1875)
Jostedalen (til 1917)
1837 1963 (1.1.) 1246 Luster
1428 Askvoll Askevold (til 1884)
Askvold (til 1917)
1837
1429 Fjaler Ytre Holmedal (til 16.10.1911) 1837
1430 Gaular Indre Holmedal (til 16.10.1911) 1837
1431 Jølster 1837
1432 Førde 1837
1433 Naustdal 1896 (1.1.) 1432 Førde
1434 Vevring Vefring (til 1884) 1837 1964 (1.1.) 1401 Flora
1428 Askvoll
1433 Naustdal
1435 Eikefjord 1923 (1.1.) 1437 Kinn 1964 (1.1.) 1401 Flora
1436 Bru 1923 (1.1.) 1437 Kinn 1964 (1.1.) 1401 Flora
1428 Askvoll
1437 Kinn Kin (1865) 1837 1964 (1.1.) 1401 Flora
1438 Bremanger 1866 (1.1.) 1437 Kin
1439 Sør-Vågsøy Søndre Vaagsø (til 1917) 1910 (1.1.) 1441 Selje 1964 (1.1.) 1439 Vågsøy
1439 Vågsøy 1964 (1.1.) 1439 Sør-Vågsøy
1440 Nord-Vågsøy
1441 Selje
1442 Davik
1440 Nord-Vågsøy Nordre Vaagsø (til 1917) 1910 (1.1.) 1441 Selje 1964 (1.1.) 1439 Vågsøy
1441 Selje Selø (til 1889) 1837
1442 Davik Daviken (til 1917) 1837 1965 (1.1.) 1438 Bremanger
1443 Eid
1443 Eid 1837
1444 Hornindal Hornindalen (til 1917) 1867 (1.1.) 1443 Eid 1965 (1.1.) 1443 Eid
1448 Stryn
1444 Hornindal 1977 (1.1.) 1448 Stryn
1445 Gloppen 1837
1446 Breim 1886 (1.1.) 1445 Gloppen 1964 (1.1.) 1431 Jølster
1445 Gloppen
1447 Innvik Indviken (til 1917) 1837 1965 (1.1.) 1448 Stryn
1448 Stryn 1843 1447 Indviken 1977 (1.1.) 1444 Hornindal
1449 Stryn
1449 Stryn 1977 (1.1.) 1448 Stryn
1501 Ålesund Aalesund (til 1917) 1837 1977 (1.1.) 1504 Ålesund
1531 Sula
1502 Molde 1837
1503 Kristiansund Christiansund (1865)
Kristianssund (til 1884)
1837 2008 (1.1.) 1505 Kristiansund
1504 Ålesund 1977 (1.1.) 1501 Ålesund
1505 Kristiansund 2008 (1.1.) 1503 Kristiansund
1511 Vanylven Vanelven (1865)
Vannelven (til 1917)
1837
1512 Syvde Søvde (til 1928) 1918 (1.1.) 1511 Vanylven 1964 (1.1.) 1511 Vanylven
1513 Rovde 1905 (1.1.) 1514 Sande 1964 (1.1.) 1511 Vanylven
1514 Sande
1514 Sande Sandø (1875) 1867 (1.1.) 1515 Herø
1515 Herøy Herø (til 1917) 1837
1516 Ulstein Ulfsten (1865)
Ulvsten (til 1884)
1837
1517 Hareid 1917 (1.1.) 1516 Ulstein
1518 Dalsfjord 1924 (1.7.) 1519 Volda 1964 (1.1.) 1519 Volda
1519 Volda Volden (til 1917) 1837
1520 Ørsta Ørsten (til 1917) 1883 (1.8.) 1519 Volden
1521 Vartdal Vartdalstranden (til 1917) 1895 (1.1.) 1516 Ulstein 1964 (1.1.) 1520 Ørsta
1522 Hjørundfjord Hjørrenfjord (1865)
Hjørendfjord (1875)
1837 1964 (1.1.) 1520 Ørsta
1523 Sunnylven Sunelven (1865)
Sunnelven (til 1917)
1837 1965 (1.1.) 1525 Stranda
1523 Ørskog 1977 (1.1.) 1527 Ørskog
1524 Norddal Norddalen (til 1917) 1837
1525 Stranda Stranden (til 1917) 1837
1526 Stordal Stordalen (til 1917) 1892 (1.1.) 1525 Stranden 1965 (1.1.) 1527 Ørskog
1526 Stordal 1977 (1.1.) 1527 Ørskog
1527 Ørskog 1837 1977 (1.1.) 1523 Ørskog
1526 Stordal
1529 Skodje
1528 Sykkylven Søkkelven (til 1917) 1883 (1.8.) 1527 Ørskog
1529 Skodje Skoue (1865) 1849 1531 Borgund 1965 (1.1.) 1527 Ørskog
1529 Skodje 1977 (1.1.) 1527 Ørskog
1530 Vatne 1902 (1.1.) 1529 Skodje 1965 (1.1.) 1534 Haram
1545 Midsund
1531 Borgund 1837 1968 (1.1.) 1501 Ålesund
1531 Sula 1977 (1.1.) 1501 Ålesund
1532 Giske 1908 (1.1.) 1531 Borgund
1533 Vigra Roald (til 1917) 1890 (1.1.) 1534 Haram 1964 (1.1.) 1532 Giske
1534 Haram Haram (1865)
Harham (1875)
1837
1535 Vestnes Vestnæs (til 1884) 1837
1536 Tresfjord Sylte (til 28.4.1922) 1899 (1.1.) 1535 Vestnes 1964 (1.1.) 1535 Vestnes
1537 Eid og Vold 1837 1874 (1.1.) 1537 Vold
1538 Eid
1537 Voll Vold (til 1917) 1874 (1.1.) 1537 Eid og Vold 1964 (1.1.) 1539 Rauma
1538 Eid 1874 (1.1.) 1537 Eid og Vold 1964 (1.1.) 1539 Rauma
1539 Grytten Gryten (til 1884) 1837 1964 (1.1.) 1539 Rauma
1539 Rauma 1964 (1.1.) 1537 Voll
1538 Eid
1539 Grytten
1540 Hen
1541 Veøy
1540 Hen 1902 (1.1.) 1539 Grytten 1964 (1.1.) 1539 Rauma
1541 Veøy Veø (til 1917) 1837 1964 (1.1.) 1502 Molde
1539 Rauma
1542 Eresfjord og Vistdal Eresfjord og Vistdalen (til 1917) 1890 (1.1.) 1543 Nesset 1964 (1.1.) 1543 Nesset
1543 Nesset Næsset (til 1884) 1837
1544 Bolsøy Bolsø (til 1917) 1837 1964 (1.1.) 1502 Molde
1545 Aukra Akerø (til 1917) 1837 1924 (1.1.) 1545 Sør-Aukra
1547 Nord-Aukra
1545 Sør-Aukra 1924 (1.1.) 1545 Aukra 1965 (1.1.) 1545 Midsund
1545 Midsund 1965 (1.1.) 1530 Vatne
1545 Sør-Aukra
1546 Sandøy Sandø (til 1917) 1867 (1.1.) 1545 Akerø
1547 Aukra Nord-Aukra (til 1.1.1965) 1924 (1.1.) 1545 Aukra
1548 Fræna Frænen (til 1917) 1840 1545 Akerø
1549 Bud 1837 1964 (1.1.) 1548 Fræna
1550 Hustad 1918 (1.7.) 1549 Bud 1964 (1.1.) 1548 Fræna
1551 Eide 1897 (1.1.) 1553 Kvernes
1552 Kornstad 1897 (1.1.) 1553 Kvernes 1964 (1.1.) 1551 Eide
1554 Averøy
1553 Kvernes Kvernæs (til 1884) 1837 1964 (1.1.) 1554 Averøy
1554 Bremsnes 1897 (1.1.) 1553 Kvernes 1964 (1.1.) 1503 Kristiansund
1554 Averøy
1556 Frei
1554 Averøy 1964 (1.1.) 1552 Kornstad
1553 Kvernes
1554 Bremsnes
1555 Grip 1897 (1.1.) 1556 Frei 1964 (1.1.) 1503 Kristiansund
1556 Frei Fræde og Grip (1865)
Fredø (til 1889)
1837 2008 (1.1.) 1505 Kristiansund
1557 Gjemnes 1893 (1.9.) 1553 Kvernes
1556 Frei
1558 Øre
1558 Øre 1837 1965 (1.1.) 1557 Gjemnes
1559 Straumsnes Strømsnæsset (til 1884)
Strømsneset (til 1917)
1866 (1.1.) 1560 Thingvold 1964 (1.1.) 1560 Tingvoll
1560 Tingvoll Thingvold (1865)
Tingvold (til 1917)
1837
1561 Øksendal Øksendalen (til 1917) 1854 1563 Sundalen 1960 (1.1.) 1563 Sunndal
1562 Ålvundeid Ulvundeidet (til 1917) 1899 (1.1.) 1561 Øksendalen 1960 (1.1.) 1563 Sunndal
1563 Sunndal Sundalen (til 1917) 1837
1564 Stangvik Stangvik og Todal (1865) 1837 1965 (1.1.) 1560 Tingvoll
1563 Sunndal
1566 Surnadal
1565 Åsskard Aasgaard (til 1917) 1895 (1.5.) 1564 Stangvik 1965 (1.1.) 1566 Surnadal
1566 Surnadal Surendalen (til 1917) 1837
1567 Rindal Rindalen (til 1917) 1858 1566 Surendalen
1568 Stemshaug 1914 (1.7.) 1569 Aure 1965 (1.1.) 1569 Aure
1569 Aure 1837 2006 (1.1.) 1576 Aure
1570 Valsøyfjord Valsøyfjorden (til 1917) 1894 (1.1.) 1569 Aure 1965 (1.1.) 1569 Aure
1571 Halsa
1571 Halsa Halse (til 1917) 1837
1572 Tustna Tustern (1865)
Tusteren (til 1917)
1874 (1.1.) 1573 Edø 2006 (1.1.) 1576 Aure
1573 Edøy Ædø (1865)
Edø (til 1917)
1837 1960 (1.1.) 1573 Smøla
1573 Smøla 1960 (1.1.) 1573 Edøy
1574 Brattvær
1575 Hopen
1574 Brattvær Bratvær (1920, 1930) 1915 (1.1.) 1573 Edø 1960 (1.1.) 1573 Smøla
1575 Hopen 1915 (1.1.) 1573 Edø 1960 (1.1.) 1573 Smøla
1576 Aure 2006 (1.1.) 1569 Aure
1572 Tustna
1601 Trondheim Throndhjem (1865)
Trondhjem til 1.1.1930
Nidaros til 6.3.1931
1837
1611 Vinje 1924 (1.7.) 1612 Hemne 1964 (1.1.) 1612 Hemne
1612 Hemne Hevne (til 1917) 1837
1613 Snillfjord 1924 (1.7.) 1612 Hemne
1614 Heim 1911 (1.1.) 1612 Hevne 1964 (1.1.) 1612 Hemne
1613 Snillfjord
1615 Sandstad 1914 (1.7.) 1616 Fillan 1964 (1.1.) 1617 Hitra
1616 Fillan 1886 (1.1.) 1617 Hitteren 1964 (1.1.) 1617 Hitra
1617 Hitra Hiteren (1865)
Hitteren (til 1917)
1837
1618 Kvenvær 1913 (1.1.) 1617 Hitteren 1964 (1.1.) 1617 Hitra
1619 Frøien 1877 (1.1.) 1617 Hitteren 1906 (1.1.) 1619 Sørfrøya
1620 Nordfrøya
1619 Sør-Frøya Sørfrøya (til 1917) 1906 (1.1.) 1619 Frøien 1964 (1.1.) 1620 Frøya
1620 Nord-Frøya Nordfrøya (til 1917) 1906 (1.1.) 1619 Frøien 1964 (1.1.) 1620 Frøya
1620 Frøya 1964 (1.1.) 1619 Sør-Frøya
1620 Nord-Frøya
1621 Ørland Ørlandet (til 1917) 1837
1622 Agdenes Værnes (til 17.5.1897) 1896 (1.1.) 1621 Ørlandet
1623 Lensvik Lensviken (til 1917) 1905 (1.1.) 1624 Rissen 1964 (1.1.) 1622 Agdenes
1624 Rissa Rissen (til 1917) 1860 1625 Stadsbygden
1625 Stadsbygd Stadsbygden (til 1917) 1837 1964 (1.1.) 1624 Rissa
1613 Snillfjord
1626 Stjørna Skjørn (til 1917) 1899 (1.1.) 1627 Bjugn 1964 (1.1.) 1624 Rissa
1627 Bjugn
1627 Bjugn 1853 1621 Ørlandet
1628 Nes 1899 (1.1.) 1627 Bjugn 1964 (1.1.) 1627 Bjugn
1629 Jøssund 1896 (1.1.) 1630 Aa 1964 (1.1.) 1627 Bjugn
1630 Åfjord Aafjorden (1865)
Aafjord (1875)
Aafjorden (til 1892)
Aa (til 1917)
Å (til 13.7.1934)
1837
1631 Stoksund 1892 (1.6.) 1632 Bjørnør 1964 (1.1.) 1630 Åfjord
1632 Bjørnør 1837 1892 (1.6.) 1631 Stoksund
1632 Roan
1633 Osen
1632 Roan 1892 (1.6.) 1632 Bjørnør
1633 Osen 1892 (1.6.) 1632 Bjørnør
1634 Oppdal Opdal (til 1950) 1837
1635 Rennebu 1839 1636 Meldalen
1636 Meldal Meldalen (til 1917) 1837
1637 Orkland 1920 (1.7.) 1638 Orkdal 1963 (1.1.) 1638 Orkdal
1638 Orkdal Ørkedal (1865)
Orkedal (1875)
Orkedalen (til 1917)
1837
1639 Orkanger 1920 (1.7.) 1638 Orkdal 1963 (1.1.) 1638 Orkdal
1640 Røros Røraas (1865) 1837
1641 Røros landsogn 1926 (1.7.) 1640 Røros 1964 (1.1.) 1640 Røros
1642 Brekken 1926 (1.7.) 1640 Røros 1964 (1.1.) 1640 Røros
1643 Glåmos 1926 (1.7.) 1640 Røros 1964 (1.1.) 1640 Røros
1644 Ålen Aalen (til 1917) 1855 1645 Holtaalen 1972 (1.1.) 1644 Holtålen
1644 Holtålen 1972 (1.1.) 1644 Ålen
1645 Haltdalen
1645 Haltdalen Holtaalen (til 1917)
Holtålen (til 1937)
1837 1972 (1.1.) 1644 Holtålen
1646 Singsås Singsaas (til 1917) 1841 1645 Holtaalen 1964 (1.1.) 1648 Midtre Gauldal
1647 Budal Budalen (til 1917) 1879 1648 Støren 1964 (1.1.) 1648 Midtre Gauldal
1648 Støren 1837 1964 (1.1.) 1648 Midtre Gauldal
1648 Midtre Gauldal 1964 (1.1.) 1646 Singsås
1647 Budal
1648 Støren
1649 Soknedal
1649 Soknedal Soknedalen (til 1917) 1841 1648 Støren 1964 (1.1.) 1648 Midtre Gauldal
1650 Horg 1841 1648 Støren 1964 (1.1.) 1653 Melhus
1651 Hølonda Hølandet (til 23.1.1931) 1865 1653 Melhus 1964 (1.1.) 1653 Melhus
1652 Flå Flaa (til 1917) 1880 1653 Melhus 1964 (1.1.) 1653 Melhus
1653 Melhus 1837
1654 Leinstrand Leinstranden (til 1917) 1837 1964 (1.1.) 1601 Trondheim
1655 Byneset Bynæsset (til 1884) 1837 1964 (1.1.) 1601 Trondheim
1656 Buvik Budviken (1865)
Buviken (til 1917)
1855 1655 Bynæsset 1965 (1.1.) 1657 Skaun
1657 Skaun Børseskognen (til 1917)
Børseskogn (til 1.1.1930)
1890 (1.1.) 1658 Børsen
1658 Børsa Børgsen (1865)
Børsen (til 1917)
1837 1965 (1.1.) 1657 Skaun
1659 Geitastrand Gjeitestranden (til 1917) 1905 (1.1.) 1658 Børsen 1963 (1.1.) 1638 Orkdal
1660 Strinda Strinden (til 1917) 1837 1964 (1.1.) 1601 Trondheim
1661 Tiller Tilder (til 1917) 1899 (1.1.) 1662 Klæbu 1964 (1.1.) 1601 Trondheim
1662 Klæbu Klæbu (1865)
Klæbbu (1875)
1837
1663 Malvik 1891 1660 Strinden
1664 Selbu 1837
1665 Tydal Tydalen (til 1917) 1901 (1.1.) 1664 Selbu
1701 Levanger 1837 1962 (1.1.) 1719 Levanger
1702 Steinkjer Stenkjær (til 1925) 1858 (23.1.) 1734 Stod
1703 Namsos 1845 1845 Sævik
1711 Øvre Stjørdalen 1850 1714 Størdalen 1874 (1.1.) 1711 Meraker
1712 Hegre
1711 Meråker Meraker (til 1917) 1874 (1.1.) 1711 Øvre Størdalen
1712 Hegra Hegre (til 1917) 1874 (1.1.) 1711 Øvre Størdalen 1962 (1.1.) 1714 Stjørdal
1713 Lånke Laanke (til 1917) 1902 (1.1.) 1714 Nedre Stjørdalen 1962 (1.1.) 1714 Stjørdal
1714 Størdalen 1837 1850 1711 Øvre Størdalen
1714 Nedre Størdalen
1714 Nedre Stjørdalen Nedre Størdalen (1865) 1850 1714 Størdalen 1902 (1.1.) 1713 Lånke
1714 Stjørdalen
1715 Skatval
1714 Stjørdal Stjørdalen (til 1917) 1902 (1.1.) 1714 Nedre Stjørdalen
1715 Skatval 1902 (1.1.) 1714 Nedre Stjørdalen 1962 (1.1.) 1714 Stjørdal
1716 Åsen Aasen (til 1917) 1837 1962 (1.1.) 1719 Levanger
1717 Frosta Frosten (til 1917) 1837
1718 Leksvik Leksviken (til 1917) 1837
1719 Skogn 1837 1962 (1.1.) 1719 Levanger
1719 Levanger 1962 (1.1.) 1701 Levanger
1716 Åsen
1719 Skogn
1720 Frol
1720 Frol Levanger Landdistrikt (1865, 1875)
Levanger (til 1917)
1855 (1.2.) 1719 Skogn 1962 (1.1.) 1719 Levanger
1721 Verdal Værdalen (til 1917) 1837
1722 Ytterøy Ytterøen (til 1917) 1837 1964 (1.1.) 1719 Levanger
1723 Mosviken og Verran 1867 (1.1.) 1722 Ytterøen 1901 (1.1.) 1723 Mosviken
1724 Verran
1723 Mosvik Mosviken (til 1917) 1901 (1.1.) 1723 Mosviken og Verran 2012 (1.1) 1756 Inderøy
1724 Verran 1901 (1.1.) 1723 Mosviken og Verran
1725 Namdalseid Namdalseidet (til 1917) 1904 (1.1.) 1727 Beitstaden
1726 Malm 1913 (1.7.) 1727 Beitstaden 1964 (1.1.) 1724 Verran
1727 Beitstad Beitstaden (til 1917) 1837 1964 (1.1.) 1702 Steinkjer
1728 Sandvollan Hustad (til 16.10.1911) 1907 (1.1.) 1729 Inderøen 1962 (1.1.) 1729 Inderøy
1729 Inderøy Inderøen (til 1917) 1837 2012 (1.1) 1756 Inderøy
1730 Røra Salberg 1907 (1.1.) 1729 Inderøen 1962 (1.1.) 1729 Inderøy
1731 Sparbu Sparbuen (til 1917) 1837 1964 (1.1.) 1702 Steinkjer
1732 Ogndal Skei (til 13.12.1900)
Ogndalen (til 1917)
1885 (1.1.) 1731 Sparbuen 1964 (1.1.) 1702 Steinkjer
1733 Egge 1869 (1.1.) 1734 Stod 1964 (1.1.) 1702 Steinkjer
1734 Stod 1837 1964 (1.1.) 1702 Steinkjer
1735 Kvam 1909 (1.1.) 1734 Stod 1964 (1.1.) 1702 Steinkjer
1736 Snåsa Snaasen (til 1917) 1837
1737 Lierne 1874 (1.1.) 1736 Snaasen 1915 (1.7.) 1737 Sørli
1738 Nordli
1737 Sørli 1915 (1.7.) 1737 Lierne 1964 (1.1.) 1738 Lierne
1738 Nordli 1915 (1.7.) 1737 Lierne 1964 (1.1.) 1738 Lierne
1738 Lierne 1964 (1.1.) 1737 Sørli
1738 Nordli
1739 Røyrvik 1923 (1.7.) 1742 Grong
1740 Namsskogan 1923 (1.7.) 1742 Grong
1741 Harran 1923 (1.7.) 1742 Grong 1964 (1.1.) 1742 Grong
1742 Grong Grogn (1865) 1837
1743 Høylandet Hølandet (til 1917) 1901 (1.1.) 1742 Grong
1744 Overhalla Overhalden (til 1884)
Overhallen (til 1917)
1837
1745 Sævik 1837 1846 1744 Overhalden
1745 Namsos Landdistrikt 1860 1744 Overhalden 1891 (1.1.) 1745 Vemundvik
1746 Klingen
1745 Vemundvik 1891 (1.1.) 1745 Namsos Landdistrikt 1964 (1.1.) 1703 Namsos
1746 Klinga Klingen (til 1917) 1891 (1.1.) 1745 Namsos Landdistrikt 1964 (1.1.) 1703 Namsos
1747 Otterøy 1913 (1.1.) 1748 Fosnes 1964 (1.1.) 1703 Namsos
1725 Namdalseid
1748 Fosnes Fosnæs (til 1884) 1837
1749 Flatanger 1871 (1.1.) 1748 Fosnæs
1750 Vikna Vikten (til 1917) 1869 (1.7.) 1751 Nærø
1751 Nærøy Nærø (til 1917) 1837
1752 Kolvereid og Foldereid 1837 1886 (1.10.) 1752 Kolvereid
1753 Foldereid
1752 Kolvereid 1886 (1.10.) 1752 Kolvereid og Foldereid 1964 (1.1.) 1751 Nærøy
1753 Foldereid 1886 (1.10.) 1752 Kolvereid og Foldereid 1964 (1.1.) 1743 Høylandet
1751 Nærøy
1754 Gravvik Gravik (til 1917) 1909 (1.1.) 1755 Leka 1964 (1.1.) 1751 Nærøy
1755 Leka Lekø (til 1884) 1860 1752 Kolvereid og Foldereid
1756 Inderøy 2012 (1.1) 1723 Mosvik
1729 Inderøy
1780 Sørbindalen 1837 1852 1811 Bindalen
1801 Brønnøysund 1923 (1.1.) 1814 Brønnøy 1964 (1.1.) 1814 Brønnøy
1802 Mosjøen 1875 1824 Vefsen 1962 (1.1.) 1824 Vefsn
1803 Mo 1923 (1.1.) 1833 Mo 1964 (1.1.) 1833 Rana
1804 Bodø 1837
1805 Narvik 1902 (1.1.) 1855 Ankenes
1806 Svolvær 1918 (1.7.) 1865 Vågan 1964 (1.1.) 1865 Vågan
1811 Nordbindalen 1837 1852 1811 Bindalen
1811 Bindal Bindalen (til 1917) 1852 1780 Sørbindalen
1811 Nordbindalen
1812 Sømna Vik (til 13.11.1940) 1901 (1.1.) 1814 Brønnøy 1964 (1.1.) 1814 Brønnøy
1812 Sømna 1977 (1.1.) 1814 Brønnøy
1813 Velfjord Velfjorden (til 1917) 1875 (1.10.) 1814 Brønnø 1964 (1.1.) 1814 Brønnøy
1813 Brønnøy 1977 (1.1.) 1814 Brønnøy
1814 Brønnøy Brønø (1865 og 1875)
Brønnø (til 1917)
1837 1977 (1.1.) 1812 Sømna
1813 Brønnøy
1815 Vega Vegø (til 1884) 1837
1816 Vevelstad 1916 (1.7.) 1817 Tjøtta
1817 Tjøtta Tjøtø (1865)
Tjøttø (til 1884)
1862 1820 Alstahoug 1965 (1.1.) 1820 Alstahaug
1815 Vega
1818 Herøy Herø (til 1908) 1864 1820 Alstahoug
1819 Nordvik 1917 (1.7.) 1818 Herøy 1962 (1.1.) 1827 Dønna
1820 Alstahaug Alstahoug (1865) 1837
1821 Sandnessjøen Stamnes (til 1.7.1948) 1899 (1.7.) 1820 Alstahaug 1965 (1.1.) 1820 Alstahaug
1822 Leirfjord 1915 (1.7.) 1821 Stamnes
1823 Drevja 1927 (1.7.) 1824 Vefsn 1962 (1.1.) 1824 Vefsn
1824 Vefsn Vefsen (til 1917) 1837
1825 Grane 1927 (1.7.) 1824 Vefsn
1826 Hattfjelldal Hatfjelddalen (1865, 1875, 1891, 1900)
Hatfjelldalen (1910)
Hatfjelldal (1920)
1862 1824 Vefsen
1827 Dønnes 1888 (1.7.) 1828 Nesne 1962 (1.1.) 1827 Dønna
1828 Nesna
1827 Dønna 1962 (1.1.) 1819 Nordvik
1827 Dønnes
1818 Herøy
1828 Nesna
1828 Nesna Nesne (1865)
Næsne (til 1884)
Nesne (1891 og 1900)
1837
1829 Elsfjord 1929 (1.7.) 1832 Hemnes 1962 (1.1.) 1824 Vefsn
1830 Korgen 1918 (1.7.) 1832 Hemnes 1964 (1.1.) 1832 Hemnes
1831 Sør-Rana 1929 (1.7.) 1832 Hemnes 1964 (1.1.) 1832 Hemnes
1833 Rana
1832 Hemnes Hemnæs (til 1884) 1837
1833 Mo 1837 1923 (1.1.) 1803 Mo
1833 Nord-Rana
1833 Nord-Rana 1923 (1.1.) 1833 Mo 1964 (1.1.) 1833 Rana
1833 Rana 1964 (1.1.) 1803 Mo
1833 Nord-Rana
1828 Nesna
1831 Sør-Rana
1834 Lurøy Lurø (til 1908) 1837
1835 Træna Trænen (til 1908) 1872 (1.1.) 1834 Lurø
1836 Rødøy Rødø (til 1908) 1837
1837 Meløy Melø (til 1908) 1884 (1.1.) 1836 Rødø
1838 Gildeskål Gildeskaal (til 1917) 1837
1839 Beiarn Beieren (til 1908) 1853 1838 Gildeskaal
1840 Saltdal Saltdalen (til 1917) 1837
1841 Fauske 1905 (1.1.) 1842 Skjerstad
1842 Skjerstad 1837 2005 (1.1.) 1804 Bodø
1843 Bodin Bodø Landdistrikt (1865, 1875)
Bodø (til 1896)
1837 1968 (1.1.) 1804 Bodø
1844 Kjerringøy Kjerringø (til 1908) 1906 (1.1.) 1846 Nordfolden-Kjerringø 1964 (1.1.) 1843 Bodin
1848 Steigen
1845 Folden 1837 1887 (1.1.) 1845 Sørfolden
1846 Nordfolden-Kjerringø
1845 Sørfold Sørfolden (til 1917) 1887 (1.1.) 1845 Folden
1846 Nordfolden-Kjerringø 1887 (1.1.) 1845 Folden 1906 (1.1.) 1844 Kjerringø
1846 Nordfolden
1846 Nordfold Nordfolden (til 1917) 1906 (1.1.) 1845 Nordfolden-Kjerringø 1964 (1.1.) 1845 Sørfold
1848 Steigen
1847 Leiranger Ledingen (til 1910) 1900 (1.9.) 1848 Steigen 1964 (1.1.) 1848 Steigen
1848 Steigen Stegen (1865, 1875) 1837
1849 Hamarøy Hammerø (til 1908) 1837
1850 Tysfjord Tysfjorden (til 1908) 1869 (1.1.) 1851 Lødingen
1851 Lødingen 1837
1852 Tjeldsund 1909 (1.1.) 1851 Lødingen
1853 Ofoten 1837 1884 (1.1.) 1853 Evenes
1855 Ankenes
1853 Evenes 1884 (1.1.) 1853 Ofoten
1854 Ballangen 1925 (1.7.) 1853 Evenes
1855 Ankenes 1884 (1.1.) 1853 Ofoten 1974 (1.1.) 1805 Narvik
1856 Røst 1928 (1.7.) 1857 Værøy
1857 Værøy Værø (til 1908) 1837
1858 Moskenes 1916 (1.7.) 1859 Flakstad 1976 (1.1.) 1859 Flakstad
1874 Moskenes
1859 Flakstad 1837 1964 (1.1.) 1858 Moskenes
1859 Flakstad 1976 (1.1.) 1858 Moskenes
1860 Buksnes Buksnæs (til 1884) 1837 1963 (1.1.) 1860 Vestvågøy
1860 Vestvågøy 1963 (1.1.) 1860 Buksnes
1861 Hol
1862 Borge
1863 Valberg
1861 Hol 1919 (1.7.) 1860 Buksnes 1963 (1.1.) 1860 Vestvågøy
1862 Borge 1837 1963 (1.1.) 1860 Vestvågøy
1863 Valberg 1927 (1.7.) 1862 Borge 1963 (1.1.) 1860 Vestvågøy
1864 Gimsøy Gimsø (til 1908) 1856 1865 Vaagen 1964 (1.1.) 1865 Vågan
1865 Vågan Vaagen (til 1884)
Vaagan (til 1917)
1837
1866 Hadsel 1837
1867 1837
1868 Øksnes Øksnæs (til 1884) 1837
1869 Langenes 1919 (1.7.) 1868 Øksnes 1964 (1.1.) 1868 Øksnes
1870 Sortland 1841
1871 Bjørnskinn 1924 (1.1.) 1872 Dverberg 1964 (1.1.) 1871 Andøy
1871 Andøy 1964 (1.1.) 1871 Bjørnskinn
1872 Dverberg
1873 Andenes
1872 Dverberg 1837 1964 (1.1.) 1871 Andøy
1873 Andenes 1924 (1.1.) 1872 Dverberg 1964 (1.1.) 1871 Andøy
1874 Moskenes 1976 (1.1.) 1858 Moskenes
1901 Harstad 1904 (1.1.) 1914 Trondenes 2013 (1.1.) 1903 Harstad
1902 Tromsø 1837
1903 Harstad 2013 (1.1.) 1915 Bjarkøy
1911 Kvæfjord Kvedfjord (1865)
Kvædfjord (til 1884)
1837
1912 Sandtorg 1926 (1.7.) 1914 Trondenes 1964 (1.1.) 1901 Harstad
1913 Skånland 1926 (1.7.) 1914 Trondenes
1914 Trondenes Trondenæs (til 1884) 1837 1964 (1.1.) 1901 Harstad
1915 Bjarkøy Sand (til 6.12.1886)
Bjarkø (til 1908)
1837 2013 (1.1.) 1903 Harstad
1916 Andørja 1926 (1.7.) 1917 Ibestad 1964 (1.1.) 1917 Ibestad
1917 Ibestad Ibestad (1865, 1875)
Ibbestad (til 1917)
1837
1918 Astafjord 1926 (1.7.) 1917 Ibestad 1964 (1.1.) 1913 Skånland
1919 Gratangen 1926 (1.7.) 1917 Ibestad
1920 Lavangen 1907 (1.1.) 1917 Ibbestad 1964 (1.1.) 1921 Salangen
1920 Lavangen 1977 (1.1.) 1921 Salangen
1921 Salangen 1871 (1.1.) 1917 Ibestad 1977 (1.1.) 1920 Lavangen
1923 Salangen
1922 Bardu Bardodalen (til 1889)
Bardo (til 1908)
1854 1917 Ibestad
1923 Øverbygd 1925 (1.7.) 1924 Målselv 1964 (1.1.) 1924 Målselv
1923 Salangen 1977 (1.1.) 1921 Salangen
1924 Målselv Maalselven (til 1917) 1848 1931 Lenvik
1925 Sørreisa Sørreisen (til 1908) 1886 (1.9.) 1927 Tranø
1926 Dyrøy Dyrø (til 1908) 1886 (1.9.) 1927 Tranø
1927 Tranøy Tranø (til 1908) 1837
1928 Torsken 1902 (1.1.) 1929 Berg
1929 Berg 1837
1930 Hillesøy Hillesø (til 1908) 1855 1931 Lenvik 1964 (1.1.) 1902 Tromsø
1931 Lenvik
1931 Lenvik Lenvik (1865, 1875, 1891)
Lenviken (til 1908)
1837
1932 Malangen 1871 (1.1.) 1931 Lenvik
1933 Balsfjorden
1964 (1.1.) 1924 Målselv
1933 Balsfjord
1933 Balsfjord Balsfjorden (til 1908) 1860 1934 Tromsøe Landdistrikt
1934 Tromsøysund Tromsøe Landdistrikt
Tromsøsundet (til 1908)
1837 1964 (1.1.) 1902 Tromsø
1935 Helgøy Helgø (til 1908) 1886 (1.9.) 1936 Karlsø 1964 (1.1.) 1936 Karlsøy
1936 Karlsøy Karlsø (til 1908) 1837
1937 Ullsfjord Sørfjord (til 1.4.1938) 1902 (1.1.) 1938 Lyngen 1964 (1.1.) 1902 Tromsø
1938 Lyngen
1938 Lyngen 1837
1939 Storfjord 1929 (1.7.) 1938 Lyngen
1940 Kåfjord 1929 (1.7.) 1938 Lyngen
1941 Skjervøy Skjervø (til 1908)
1837
1942 Nordreisa Nordreisen (til 1908) 1886 (1.1.) 1941 Skjervø
1943 Kvænangen 1863 1941 Skjervø
2001 Hammerfest 1837 1992 (1.1.) 2004 Hammerfest
2002 Vardø 1837
2003 Vadsø 1837
2004 Hammerfest 1992 (1.1.) 2001 Hammerfest
2016 Sørøysund
2011 Kautokeino 1851 2020 Kistrand
2012 Alten-Talvik 1837 1863 2012 Alten
2013 Talvik
2012 Alta Alten (til 1917) 1863 2012 Alten-Talvik
2013 Talvik 1863 2012 Alten-Talvik 1964 (1.1.) 2012 Alta
2014 Loppa Loppen og Øksfjord (til 1917) 1837
2015 Hasvik 1853 2014 Loppen og Øksfjord
2016 Sørøysund Hammerfest Landdistrikt (1865, 1875)
Hammerfest (til 23.12.1919)
1837 1992 (1.1.) 2004 Hammerfest
2017 Kvalsund 1869 (1.7.) 2016 Hammerfest Landdistrikt
2018 Måsøy Maasø (til 1917) 1839 2016 Hammerfest Landdistrikt
2019 Nordkapp Kjelvik (til 1.1.1950) 1861 2020 Kistrand
2020 Porsanger Kistrand og Karasjok (1865)
Kistrand (til 1.1.1964)
1837
2021 Karasjok 1866 (1.1.) 2020 Kistrand og Karasjok
2022 Lebesby 1837
2023 Gamvik 1914 (1.1.) 2025 Tanen
2024 Berlevåg Berlevaag (til 1917) 1914 (1.1.) 2025 Tanen
2025 Tana Tanen (til 1917) 1864 2022 Lebesby
2026 Polmak 1903 (1.1.) 2027 Næsseby 1964 (1.1.) 2025 Tana
2027 Næsseby 1839 2029 Vadsø Landdistrikt 1858 2029 Vadsø Landdistrikt
2027 Nesseby Næsseby (til 1917) 1864 2029 Vadsø Landdistrikt
2028 Båtsfjord Vardø Landdistrikt (1865)
Vardø (til 1.1.1955)
1837
2029 Nord-Varanger Vadsø Landdistrikt (1865)
Vadsø (til 1.1.1894)
Nordvaranger (til 1917)
1837 1964 (1.1.) 2003 Vadsø
2030 Sør-Varanger Sydvaranger (til 1917) 1858 2029 Vadsø Landdistrikt

Andre norske områder[rediger | rediger kilde]

21 Svalbard

  • 2111 Spitsbergen
  • 2121 Bjørnøya
  • 2131 Hopen

22 Jan Mayen

  • 2211 Jan Mayen

23 Kontinental-sokkelen

  • 2311 Sokkelen syd for 62° N
  • 2321 Sokkelen nord for 62° N

Kilder[rediger | rediger kilde]