Tiller

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Koordinater: 63°21′27,065″N 10°22′31,386″Ø

Fjernvarmeanlegget på Tiller
Kjøpesenteret City Syd

Tiller er et område i Trondheim og en tidligere kommune i Sør-Trøndelag. Den er fra 1. januar 1964 en del av Trondheim kommune. Tiller omfattet deler av stasjonsbyen Heimdal (øst for jernbanen) og områdene østover derfra til Nidelva.

Området har store næringsarealer, med blant annet kjøpesentre og industriområder, særlig i det som kalles «Tillerbyen». Blant kjøpesentrene i dette området er City Syd, Tillertorget og StorM Senteret. I september 2011 ble byggingen av den nye motorveien forbi området påbegynt. Når denne er ferdigstilt vil byggestoppen som er innført i Tillerbyen etter planen bli opphevet og flere planlagte prosjekter i området vil sannsynligvis kunne realiseres. Blant annet planlegger City Syd å bygge ut kjøpesenteret betydelig. Det er også planer for etablering av flere andre næringsvirksomheter, høybygg og hoteller.

Tiller Idrettslag har et fotballag i 2. divisjon fotball for herrer. Birgittaklosteret i Trondheim, et katolsk nonnekloster, har sitt kloster på Tiller. I området finnes følgende skoler:

I populærkulturen[rediger | rediger kilde]

Den fiktive rapperen Kompisen til Lars, skapt av Torkil Risan, karikerer ungdomsmiljøet på Tiller på NRK P3.