Hjelp:Portal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Snarvei:
WP:Hjelp

Wikipedia er et prosjekt hvor vi skriver og bruker en encyklopedi sammen. Målet er å lage et leksikon med åpent innhold på alle språk. Det betyr at innholdet er fritt tilgjengelig for enhver å distribuere og bruke.


Hva vil du ha hjelp med?

Ofte stilte spørsmål · Hvordan få mer hjelp · Ta kontakt · Indeks

  rediger Nye brukere

Velkommen til Wikipedia! Introduksjon Hvordan fungerer Wikipedia Ofte stilte spørsmål Ofte brukte Wikipedia-termer Sandkasse til å eksperimentere i Spør andre brukere Nybegynnerforum Søke i Wikipedia Starte en side Redigere en side Sette innstillinger Bruke diskusjonssider Flytte en side (endre navnet) – Endring av brukernavn Videoguider Lokalhistoriewikis veiledning for nye brukere (PDF) Enkel side med oversikt redigeringskoder i Wikipedia

  rediger Redigere en side

Hvordan…

  rediger Bruke Wikipedia

Hvordan…

  rediger Ressurser

Avanserte ressurser:


Crystal Clear app ktip.png

Ha med eksterne lenker!

Når du lager en artikkel kan det være greit å ha med noen eksterne lenker. Dette er «url-er», «linker» eller hva du enn måtte kalle det nederst i artikkelen. Du legger dem inn slik:
== Eksterne lenker ==
* [http://www.wikipedia.no lenketittel]
* [http://www.wikipedia.no lenketittel]
Det er ikke om å gjøre å ha flest lenker, og du skal bare ha med de viktigste.

For en ting er viktig: Wikipedia er ikke et sted for reklame eller lignende. Du kan ikke reklamere for din egen hjemmeside under denne overskriften. I en biografi er det heller ikke plass til lenker til alle fan-sidene, ha med kun den største. Som hovedregel kan man si at du skal ha med den offisielle siden til vedkommende (eller firma) i tilegg til at du kan ha med en side hvor det står utfyllende fakta, altså en god side.

Bruk seksjonen med måte!

Hvordan få mer hjelp[rediger | rediger kilde]

Om du lurer på noe, så prøv først å kontakte en av brukerne på hennes/hans brukerside. Dersom du velger lenken for «siste endringer» til venstre vil du få se en liste over de siste artiklene som har blitt redigert, da ser du også hvilke brukere som er aktive, klikk på «Diskusjon» (til høyre for brukernavnet på listen. Du kan også prøve på IRC her!

Still et spørsmål på Wikipedia:Torget hvis du ikke får svar andre steder.

Ta kontakt[rediger | rediger kilde]