Hjelp:Portal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Wikipedia er et prosjekt hvor vi skriver og bruker en encyklopedi sammen. Målet er å lage et leksikon med åpent innhold på alle språk. Det betyr at innholdet er fritt tilgjengelig for enhver å distribuere og bruke.


Hva vil du ha hjelp med?

Ofte stilte spørsmål · Hvordan få mer hjelp · Ta kontakt · Indeks

  rediger Nye brukere

Velkommen til Wikipedia! Introduksjon Hvordan fungerer Wikipedia Ofte stilte spørsmål Ofte brukte Wikipedia-termer Sandkasse til å eksperimentere i Spør andre brukere Nybegynnerforum Søke i Wikipedia Starte en side Redigere en side Sette innstillinger Bruke diskusjonssider Flytte en side (endre navnet) – Endring av brukernavn Videoguider Lokalhistoriewikis veiledning for nye brukere (PDF) Enkel side med oversikt redigeringskoder i Wikipedia

  rediger Redigere en side

Hvordan…

  rediger Bruke Wikipedia

Hvordan…

  rediger Ressurser

Avanserte ressurser:


Crystal Clear app ktip.png

Hvordan lenke internt

Interne lenker er noe av det spesielle ved Wikipedia; man lenker der leseren kunne hatt glede av å lese mer om eller der et ord trenger nærmere forklaring.

En interne lenke på Wikipedia lages ved å sette inn to [[klammer]] som lager en lenke. Du kan lenke til en overskrift i en artikkel ved å sette inn overskriften etter en # slik: [[Amerikas forente stater#Historie]], Amerikas forente stater#Historie. Om du skal lenke til en overskrift i samme artikkel, kan du skrive #Overskrift. Du kan også bestemme selv hvor lenken fører hen og hva den viser. [[Hvor den lenker|og hva det viser]] som blir og hva det viser. Om en lenke ligger i et spesielt navnrom, f.eks. Wikipedia-navnrommet, kan det eksperimenteres med dette. Et eksempel: Wikipedia:Hvordan man redigerer en side. Du kan fjerne «Wikipedia:» ved å sette en «|» på slutten av lenken, slik: Hvordan man redigerer en side.

Det skal ikke eksperimenteres for mye med dette i artikler og man skal heller ikke lenke til alle ordene i en setning.

Hvordan få mer hjelp[rediger | rediger kilde]

Om du lurer på noe, så prøv først å kontakte en av brukerne på hennes/hans brukerside. Dersom du velger lenken for «siste endringer» til venstre vil du få se en liste over de siste artiklene som har blitt redigert, da ser du også hvilke brukere som er aktive, klikk på «Diskusjon» (til høyre for brukernavnet på listen. Du kan også prøve på IRC her!

Still et spørsmål på Wikipedia:Nybegynnerforum eller Wikipedia:Torget hvis du ikke får svar andre steder.

Ta kontakt[rediger | rediger kilde]