Hjelp:Portal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Snarvei:
WP:Hjelp

Wikipedia er et prosjekt hvor vi skriver og bruker en encyklopedi sammen. Målet er å lage et leksikon med åpent innhold på alle språk. Det betyr at innholdet er fritt tilgjengelig for enhver å distribuere og bruke.


Hva vil du ha hjelp med?

Ofte stilte spørsmål · Hvordan få mer hjelp · Ta kontakt · Indeks

  rediger Nye brukere

Velkommen til Wikipedia! Introduksjon Hvordan fungerer Wikipedia Ofte stilte spørsmål Ofte brukte Wikipedia-termer Sandkasse til å eksperimentere i Spør andre brukere Nybegynnerforum Søke i Wikipedia Starte en side Redigere en side Sette innstillinger Bruke diskusjonssider Flytte en side (endre navnet) – Endring av brukernavn Videoguider Lokalhistoriewikis veiledning for nye brukere (PDF) Enkel side med oversikt redigeringskoder i Wikipedia

  rediger Redigere en side

Hvordan…

  rediger Bruke Wikipedia

Hvordan…

  rediger Ressurser

Avanserte ressurser:


Crystal Clear app ktip.png

Bruk kilder!

Wikipedia er et leksikon og det er viktig å være nøytrale, og Wikipedia er ikke et sted for original forskning. For at andre brukere skal stole på det du skriver, er det lurt å henvise til en eller flere kilder. Om artikkelen du har laget er mer eller mindre basert på en internett-adresse eller bok kan du lage overskriften «referanser» eller «kilder» og sette den inn der. Om du kommer med teorier som gjerne er omstridte – og ikke er fakta – bør du bruke referansefunksjonen vår. Det er en en egen tag som er <ref> og den bruker du slik:
<ref>VG nett 7. november 2006: [http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=137992 «- Iran har atomvåpen om ett år»]</ref>
På slutten av artikkelen setter du inn:
== Referanser ==
<references />

Mer avanserte koder og maler er tilgjengelig, men dette er det grunnleggende.

Om du ser en setning som er tvilsom, og som da trenger referanse, kan du sette du inn {{trenger referanse}} bak den, eller prøve å finne referanse for den.

Hvordan få mer hjelp[rediger | rediger kilde]

Om du lurer på noe, så prøv først å kontakte en av brukerne på hennes/hans brukerside. Dersom du velger lenken for «siste endringer» til venstre vil du få se en liste over de siste artiklene som har blitt redigert, da ser du også hvilke brukere som er aktive, klikk på «Diskusjon» (til høyre for brukernavnet på listen. Du kan også prøve på IRC her!

Still et spørsmål på Wikipedia:Torget hvis du ikke får svar andre steder.

Ta kontakt[rediger | rediger kilde]