Liste over veitunneler i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dette er en liste over realiserte veitunneler i Norge. For en generell oversikt over temaet veitunneler se Veitunneler i Norge.
Fareskilt som varsler om tunnel

Liste over veitunneler i Norge er et forsøk på en komplett liste over realiserte veitunneler i Norge.

Alle tunneler[rediger | rediger kilde]

Kilder: Nasjonal Vegdatabank (NVDB)[1], Statens kartverk, Google Maps, Google StreetView[2], skilting langs veien, referanser i artiklene
Navn Strekning Lengde (m) Antall løp Åpnet Kommune Fylke muh. (Undersjøisk)
Agatunnelen Fv550 607 1 2006 Ullensvang Vestland
Agjeldtunnelen Fv60 900 1 2014 Stryn Vestland
Áilegastunnelen[3] E6 3 445 1 2018 Alta Troms og Finnmark
Akkarvikatunnelen E10 290 1 2014 Flakstad / Moskenes Nordland
Akslandtunnelen Fv46 84 1 1985 Vindafjord Rogaland
Allmenningstunnelen Rv15 342 1 1950 Kinn Vestland
Almenningstunnelen Fv46 642 1 1986 Suldal Rogaland
Alnestunnelen Fv127 1 493 1 2006 Giske Møre og Romsdal
Alsakertunnelen Fv40 55 1 1970 Kvinnherad Vestland
Amlatunnelen Rv5 2 969 1 1995 Sogndal Vestland
Apaltunnelen E39 153 1 1992 Alver Vestland
Arnanipatunnelen E16 2 133 1 1980 Bergen Vestland
Askimporten E18 1 050 2 2010 Indre Østfold Viken
Aslakheimtunnelen E6 300 1 2013 Alta Troms og Finnmark
Aspfjordtunnelen E6 1 496 1 1965 Sørfold Nordland
Atlanterhavstunnelen Fv64 5 727 1 2009 Kristiansund/Averøy Møre og Romsdal 250
Auglendstunnelen E39 390 2 1972 Stavanger Rogaland
Aurtunnelen Fv359 151 1 1985 Aure Møre og Romsdal
Aurvågtunnelen Fv654 400 1 1978 Herøy Møre og Romsdal
Austadtunnelen E39 1 040 1 1996 Flekkefjord Agder
Austmannalitunnelen E134 903 1 1982 Ullensvang Vestland
Austre Vindsviktunnelen Rv13 57 1 1960 Hjelmeland Rogaland
Austråttunnelen Rv13 485 1 2000 Sandnes Rogaland
Avsnestunnelen Kommunal vei (Gamle E39) 181 1 1960 Høyanger Vestland
Bakkatunnelen Fv241 1 754 1 2001 Aurland Vestland
Bakkejordtunnelen E10 315 1 1995 Narvik Nordland
Baksmettunnelen Fv691 316 1 1977 Suldal Rogaland
Baldersheimtunnelen Fv121 60 1 1969 Bjørnafjorden Vestland
Ballesvikskartunnelen[4] Fv86 850 1 2013 Senja Troms og Finnmark
Bambletunnelen E18 765 1 1996 Bamble Vestfold og Telemark
Baneheitunnelen E18 785 2 2001 Kristiansand Agder
Bagnskleivtunnelen (Bagn-Bjørgo)[5] E16 4 300 1 2019 Sør-Aurdal/ Nord-Aurdal Innlandet
Bankantunnelen Fv43 250 1 2006 Lyngdal Agder
Bangsundtunnelen Fv17 148 1 2015 Namsos Trøndelag
Bastlitunnelen Rv13 245 1 1990 Hjelmeland Rogaland
Baugstetunnelen Fv40 44 1 1970 Kvinnherad Vestland
Beitlatunnelen E16 661 1 1971 Vaksdal Vestland
Bekkestuatunnelen Fv160 710 1 1994 Bærum Viken
Berdaltunnelen Fv6432 128 1 1970 Heim Trøndelag
Berdalstunnelen Fv50 4 266 1 1987 Aurland Vestland
Bergadalstunnelen Fv48 / Fv49 188 1 1956 Kvam Vestland
Berganetunnelen Fv722 168 1 1969 Stryn Vestland
Bergaskreda tunnel Fv337 510 1 1983 Luster Vestland
Bergelandstunnelen Fv509 705 1 1989 Stavanger Rogaland
Bergettunnelen E10 185 1 2014 Flakstad / Moskenes Nordland
Bergsnevtunnelen[6] Fv78 230 1 2014 Vefsn Nordland
Bergstunnelen Rv5 2 595 1 1994 Sogndal Vestland
Bergsundtunnelen E16 650 1 2014 Sør-Aurdal Innlandet
Bergsviktunnelen Fv17 351 1 1969 Nærøysund Trøndelag
Berleporten Fv575 860 1 1974 Bremanger Vestland
Bermålstunnelen Fv53 1 639 1 1993 Årdal Vestland
Berrflogtunnelen E6 1 407 1 1989 Sørfold Nordland
Bieheiatunnelen E18 149 1 1956 Grimstad Agder
Biskopgjeltunnelen (sprengt) Fv53 41 1 1962 Årdal Vestland
Bjordalstunnelen Fv92 1 552 1 1985 Høyanger Vestland
Bjorviktunnelen Fv420 145 1 1958 Lillesand Agder
Bjorøytunnelen Fv207 2 012 1 1996 Bergen/Øygarden Vestland 88
Bjølstadtunnelen Fv108 440 1 2011 Fredrikstad Viken
Bjønnsbergtunnelen Fv42 1 172 1 2014 Eigersund Rogaland
Bjørgatunnelen (Sørreisa) Fv211 1 180 1 1984 Sørreisa Troms og Finnmark
Bjørgatunnelen (Granvin) Fv 7 1 600 1 2016 Voss Vestland
Bjørgetunnelen E18 169 2 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Bjørkhaugtunnelen E16 558 1 1980 Bergen Vestland
Bjørklundtunnelen Fv48 94 1 1954 Kvinnherad Vestland
Bjørkåstunnelen Fv42 1 360 1 2016 Sirdal Agder
Bjørnabakktunnelen Rv5 434 1 1981 Sunnfjord Vestland
Bjørnegårdtunnelen[7] Sørgående løp E16 2 300 2 2018 Bærum Viken
Bjørnerød viltlokk E18 48 2 2014 Sandefjord Vestfold og Telemark
Bjørnsnestunnelen Rv5 288 1 1974 Sunnfjord Vestland
Bjørsviktunnelen E39 844 1 1980 Alver Vestland
Bjørvikatunnelen E18, del av Operatunnelen 1 100 2 2010 Oslo Oslo 20 (ca.)
Blakhammartunnelen Rv13 220 1 1996 Ullensvang Vestland
Blaksettunnelen 1 Fv698 125 1 1957 Stryn Vestland
Blaksettunnelen 2 Fv698 506 1 1957 Stryn Vestland
Blikshammertunnelen Fv650 1 251 1 1975 Fjord Møre og Romsdal
Blindheimstunnelen E39 839 1 1975 Ålesund Møre og Romsdal
Blombakktunnelen Fv92 303 1 2005 Høyanger Vestland
Blødekjærtunnelen Fv410 922 1 1995 Arendal Agder
Blådalsvegen tunnel 1 Blådalsvegen 425 1 1978 Kvinnherad Vestland [8]
Blådalsvegen tunnel 2 Blådalsvegen 540 1 1978 Kvinnherad Vestland [9]
Blåkolltunnelen Fv159 810 1 2002 Lørenskog Viken
Bodøtunnelen[10] Rv80 2 800 2 2019 Bodø Nordland
Bogatunnelen E16 2 036 1 2002 Vaksdal Vestland
Bogentunnelen Nedlagt strekning (Gamle E39) 636 1 1960 Høyanger Vestland
Boggetunnelen Fv660 147 1 1979 Molde Møre og Romsdal
Bogstunnelen E39 3 482 1 2004 Høyanger Vestland
Bolstadtunnelen (E16) E16 387 1 1991 Voss Vestland
Bolstadtunnelen (E18) E18 179 2 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Borgatunnelen Fv567 1 550 1 2011 Osterøy Vestland
Borgundtunnelen E16 3 050 1 2004 Lærdal Vestland
Borlaugstunnelen E16 4 100 1 2014 Lærdal Vestland
Bortnetunnelen[11] Fv616 / Fv614 4 800 1 2013 Bremanger Vestland
Borviktunnelen Fv520 46 1 1988 Sauda Rogaland
Botnatunnelen Fv50 904 1 1985 Aurland Vestland
Botnetunnelen E18 1 374 2 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Botntunnelen Fv17 38 1 1989 Bindal Nordland
Botsheitunnelen Rv13 200 1 1973 Strand Rogaland
Bragernestunnelen Fv283 3 169 1 2002 Drammen Viken
Bratlitunnelen E6 210 1 1991 Midtre Gauldal Trøndelag
Brattebakktunnelen Fv91 140 1 1955 Høyanger Vestland
Brattheiatunnelen E18 1 500 2 2009 Lillesand Agder
Bratthesten tunnel Fv862 305 1 1978 Senja Troms og Finnmark
Brattlandstunnelen Fv580 28 1 1945 Bergen Vestland
Brattlitunnelen Rv827 3 606 1 1992 Tysfjord Nordland
Brattstiåstunnelen Fv714 215 1 2013 Orkland Trøndelag
Brattåstunnelen E18 524 1 1992 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Breimsfjelltunnelen 1 E39 170 1 1978 Gloppen Vestland
Breimsfjelltunnelen 2 E39 868 1 1978 Gloppen Vestland
Breiskredatunnelen Fv13 180 1 2003 Sogndal Vestland
Breisvortunnelen Rv15 1 382 1 1992 Stad Vestland
Breitindtunnelen Fv252 920 1 1978 Senja Troms og Finnmark
Breivikhammertunnelen E6 186 1 1996 Hemnes Nordland
Breivikatunnelen Fv862 2 634 1 1993 Tromsø Troms og Finnmark
Breivikoddtunnelen Fv465 48 1 1964 Kvinesdal Agder
Breiøygardtunnelen E18 25 1 1996 Gjerstad Agder
Brekketunnelen E18 556 2 2001 Tønsberg Vestfold og Telemark
Brekktunnelen E39 1 201 1 2006 Skaun Trøndelag
Brennetunnelen E16 1 100 2 2009 Bærum Viken
Brensdalstunnelen Fv607 128 1 1973 Hyllestad Vestland
Brevikstunnelen Fv354 212 1 1962 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Bringåkertunnelen E18 1 129 2 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Brokløysatunnelen Fv822 1 464 1 1983 Sortland Nordland
Brubakktunnelen E6 115 1 2005 Melhus Trøndelag
Brunsviktunnelen Rv15 707 1 1997 Vågsøy Vestland
Bruråstunnelen E18 176 1 1960 eller 1961 Risør Agder
Bryningslandstunnelen E39 227 1 1970 Eigersund Rogaland
Brynstunnelen E6 267 2 1970 Oslo Oslo
Bukkaskårtunnelen Rv13 410 1 1976 Suldal Rogaland
Bukkatunnelen Rv13 215 1 1965 Hjelmeland Rogaland
Bukkesteinstunnelen Fv43 940 1 2006 Lyngdal Agder
Butunnelen Rv13 1 200 1 2013 Ullensvang Vestland
Buviktunnelen E39 150 1 2005 Skaun Trøndelag
Bybrutunnelen Fv435 160 1 1978 Stavanger Rogaland
Byfjordtunnelen E39 5 875 1 1992 Stavanger/Randaberg Rogaland 223
Bygrensen E10 36 1 1966 Vågan Nordland
Byhaugtunnelen E39 638 1 1987 Stavanger Rogaland
Byklestigtunnelen Rv9 411 1 1983 Bykle Agder
Byrbergtunnelen Rv15 520 1 1975 Lom Innlandet
Byroatunnelen Rv3 85 1 1994 Løten Innlandet
Bømlafjordtunnelen E39 7 888 1 2000 Stord/Sveio Vestland 262,5
Børratunnelen E10 133 1 1962 Vågan Nordland
Børvenestunnelen Fv7 1 210 1 2011 Kvam Vestland
Båteviktunnelen Fv57 67 1 1947 Sunnfjord Vestland
Dagslåttunnelen Fv76 170 1 1998 Brønnøy Nordland
Dalbergtunnelen Rv7 335 1 1967 Eidfjord Vestland
Dalevågtunnelen E16 1 399 1 1974 Vaksdal Vestland
Dalmovikhalstunnelen E6 164 1 1991 Saltdal Nordland
Dalseidtunnelen E16 1 809 1 1991 Vaksdal Vestland
Dalsfjordtunnelen Fv609 500 1 2013 Askvoll Vestland
Damfosstunnelen[12][13] E39 218 1 2011 Volda Møre og Romsdal
Damsgårdstunnelen Rv555 2 360 / 2 342 2 1992/1993 Bergen Vestland
Danebo miljøtunnel E18 50 2 2009 Larvik Vestfold og Telemark
Daumannsviktunnelen E6 822 1 1965 Sørfold Nordland
Digernestunnelen E39 142 1 2001 Stord Vestland
Djupedalstunnelen (Flekkefjord) E39 161 1 1954 Flekkefjord Agder
Djupedalstunnelen (Suldal) Rv13 406 1 1993 Suldal Rogaland
Djupeviktunnelen Fv520 36 1 1987 Sauda Rogaland
Djønnotunnelen Fv302 603 1 1981 Ulvik Vestland
Drangeidtunnelen E39 767 1 1996 Flekkefjord Agder
Drengstigtunnelen Fv46 1 232 1 1986 Suldal Rogaland
Dyrkorntunnelen Fv650 1 540 1 2003 Fjord Møre og Romsdal
Dørefjelltunnelen Fv92 800 1 2005 Høyanger Vestland
Ednatunnelen Fv550 231 1 1965 Ullensvang Vestland
Efjordtunnelen Rv827 1 622 1 1992 Ballangen Nordland
Egddalstunnelen Fv71 100 1 1987 Gjerstad Agder
Eggetunnelen E6 597 1 2004 Steinkjer Trøndelag
Eggjatunnelen[14] E134 320 1 2015 Vindafjord Rogaland
Eiavatntunnelen Fv613 433 1 1980 Sørfold Nordland
Eidettunnelen E6 880 2 1999/2008 Sarpsborg Viken
Eidetunnelen Fv47 74 1 1982 Karmøy Rogaland
Eidfjordtunnelen Rv7 2 070 1 1976 Eidfjord Vestland
Eidsnakktunnelen[12] E39 1 627 1 2012 Volda Møre og Romsdal
Eidsvolltunnelen E6 1 193 2 1993/2011 Eidsvoll Viken
Eidsvågtunnelen E39 854 2 1956/1988 Bergen Vestland
Eietunnelen E39 68 1 1973 Flekkefjord Agder
Eiganestunnelen E39 3 700 2 2020 Stavanger Rogaland
Eikefettunnelen E39 4 910 1 1980 Alver Vestland
Eikelandstunnelen (Osterøy) Fv365 418 1 1962 Osterøy Vestland
Eikelandstunnelen (Bremanger) Fv614 100 1 1959 Bremanger Vestland
Eikemofosstunnelen Fv379 165 1 1980 Masfjorden Vestland
Eikenestunnelen Fv615 1 008 1 1990 Gloppen Vestland
Eikjetotunnelen Fv569 638 1 1997 Vaksdal Vestland
Eikremtunnelen Rv70 1 010 1 2012 Tingvoll Møre og Romsdal
Eiksundtunnelen Fv653 7 765 1 2008 Ulstein/Volda/Ørsta Møre og Romsdal 287
Eikåstunnelen E39 602 2 2014 Bergen Vestland
Eilundtunnelen 1 Fv606 90 1 1960 Solund Vestland
Eilundtunnelen 2 Fv606 125 1 1960 Solund Vestland
Eitrheimtunnelen Fv550 1 682 1 1960 Ullensvang Vestland
Eitråna tunnel Fv698 1 056 1 1981 Stad Vestland
Eivikhammerentunnelen Fv17 258 1 1972 Gildeskål Nordland
Ekebergtunnelen E6, del av Operatunnelen 1 583 2 1995 Oslo Oslo
Elgskauåstunnelen E134 2 630 1 2000 Asker Viken
Eljarviktunnelen E134 105 1 1992 Etne Vestland
Ellingsøytunnelen Rv658 3 520 1 1987 Ålesund Møre og Romsdal 144
Engelsheitunnelen E18 250 2 2009 Lillesand Agder
Enghammerentunnel Fv812 160 1 1985 Bodø Nordland
Erviktunnelen Rv15 679 1 1993 Stad Vestland
Espatunnelen E6 560 2 2014 Stange Innlandet
Espelandstunnelen Fv57 830 1 2007 Alver Vestland
Evatunnelen E6 39 1 1965 Sørfold Nordland
Eversviktunnelen Fv83 108 1 1991 Tysnes Vestland
Evjetunnelen Fv164 270 1 1988 Bærum Viken
Fagernestunnelen E6 2 069 1 2003 Narvik Nordland
Falkalitunnelen Rv13 1 210 1 1976 Suldal Rogaland
Falkebergtunnelen Fv102 108 1 1970 Hasvik Troms og Finnmark
Falkentunnelen Fv33 930 1 2014 Østre Toten Innlandet
Falkfjordtunnelen E10 396 1 1998 Hadsel Nordland
Fannefjordtunnelen Fv64 2 743 1 1991 Molde Møre og Romsdal 101
Fantebrauta tunnel[15] E136 240 1 2018 Rauma Møre og Romsdal
Farkvamtunnelen E136 85 1 1943 Rauma Møre og Romsdal
Fatlatunnelen Rv13 2 250 1 2008 Sogndal Vestland
Fauskangertunnelen Fv562 58 1 1967 Askøy Vestland
Fedaheitunnelen E39 / Fv465 1 434 1 2006 Kvinesdal Agder
Feiostunnelen Fv602 772 1 1971 Vik Vestland
Fenestunnelen Fv714 1 070 1 2013 Orkland Trøndelag
Festningstunnelen E18, del av Operatunnelen 1 800 2 1990 Oslo Oslo 45
Filefjelltunnelen E16 5 780 1 2017 Vang Innlandet
Finneidfjordtunnelen E6 857 1 1996 Hemnes Nordland
Finnekåsatunnelen Fv37 65 1 1993 Notodden Vestfold og Telemark
Finnmotunnelen Fv17 230 1 1969 Nærøysund Trøndelag
Finnsåstunnelen Fv53 2 412 1 1982 Årdal Vestland
Finnviktunnelen Fv78 222 1 1985 Leirfjord Nordland
Finnøytunnelen Fv519/Fv606
Talgjetunnelen
5 685
1 479
1 2009 Stavanger Rogaland
Fjellsendentunnelen Fv277 765 1 1983 Senja Troms og Finnmark
Fjontunnelen E39 194 1 1992 Sveio Vestland
Fjordgårdtunnelen Fv275 2 284 1 1989 Senja Troms og Finnmark
Fjordgård rørtunnel Fv275 171 1 Senja Troms og Finnmark
Fjæratunnelen E134 1 518 1 1992 Etne Vestland
Fjærlandstunnelen Rv5 6 397 1 1986 Sunnfjord/Sogndal Vestland
Fjærtunnelen Fv17 57 1 1908 Namsos Trøndelag
Fjøretunnelen Fv92 1 161 1 1981 Fjord Møre og Romsdal
Fjøsangertunnelen E39 141 2 1998 Bergen Vestland
Fjøsdalen tunnel E10 1 641 1 2008 Flakstad Nordland
Fjågesundtunnelen Fv304 199 1 1963 Kviteseid Vestfold og Telemark
Flagabergtunnelen Fv569 138 1 1940 Vaksdal Vestland
Flekkerøytunnelen Fv457 2 327 1 1989 Kristiansand Agder 101
Flenjatunnelen E16 5 053 1 1986 Aurland Vestland
Florvågtunnelen Fv563 120 1 1960 Askøy Vestland
Flossånatunnelen Fv691 446 1 1977 Suldal Rogaland
Flyplasstunnelen Fv137 152 1 1995 Giske Møre og Romsdal
Fløgatunnelen Fv615 1 406 1 1990 Gloppen Vestland
Fløyfjelltunnelen E16/E39 3 825 / 3 195 2 1988 / 1989 Bergen Vestland
Fløyheia tunnel E18 610 2 2019 Tvedestrand Agder
Flårtunnelen E18 880 2 2007 Tønsberg Vestfold og Telemark
Fodnestunnelen Rv5 6 604 1 1995 Lærdal Vestland
Folgefonntunnelen Fv551 11 137 1 2001 Ullensvang/Kvinnherad Vestland
Folkedaltunnelen Fv 7 1 360 1 2015 Voss Vestland
Follotunnelen E6 900 2 1998 Vestby Viken
Fonnafonntunnelen Nedlagt strekning (Rv70) 613 1 1974 Sunndal Møre og Romsdal
Fornestunnelen Fv17 146 1 1982 Rana Nordland
Forsåtunnelen E6 685 1 1970 Ballangen Nordland
Fossantunnelen[16] Fv714 744 1 2016 Orkland Trøndelag
Fossane tunnel Fv660 360 1 1975 Hjelmeland Rogaland
Fosselandstunnelen E39 612 1 1982 Kvinesdal Agder
Fossenbrattetunnelen Fv7 665 1 1976 Samnanger Vestland
Fossetunnelen Fv49 279 1 1975 Kvam Vestland
Fossgjeltunnelen Fv7 365 1 1956 Kvam Vestland
Fosskollentunnelen E18 562 3 1966/1972 Lier Viken
Fossmarktunnelen E16 110 1 1970 Vaksdal Vestland
Fossøytunnelen Fv604 208 1 1986 Luster Vestland
Fossånatunnelen Rv7 367 1 1999 Eidfjord Vestland
Frafjordtunnelen Fv281 3 812 1 1999 Gjesdal Rogaland
Framfjordtunnelen Fv92 864 1 1974 Vik Vestland
Frammarsviktunnelen Fv611 76 1 1951 Sunnfjord Vestland
Framneslokket E18 123 2 1989 Oslo Oslo
Freifjordtunnelen Rv70 5 086 1 1992 Gjemnes/Kristiansund Møre og Romsdal 130
Fresviktunnelen Rv13 2 162 1 1999 Ullensvang Vestland
Fretheimtunnelen E16 1 363 1 1992 Aurland Vestland
Frodeåstunnelen Fv300 1 910 2 2008 Tønsberg Vestfold og Telemark
Frogntunnelen E134 1 583 1 2000 Frogn Viken
Frostaporten tunnel Fv753 287 1 1997 Levanger Trøndelag
Frudalstunnelen Rv5 6 758 1 1995 Sogndal Vestland
Frøyatunnelen Fv714 5 305 1 2001 Frøya/Hitra Trøndelag 150
Fuglebergtunnelen Fv569 2 077 1 1996 Modalen Vestland
Furebergtunnelen (Kvinnherad) Fv551 736 1 1971 Kvinnherad Vestland
Furelitunnelen Fv117 1 673 1 1996 Bjerkreim Rogaland
Furenetunnelen E39 34 1 2008 Volda Møre og Romsdal
Furlotunnelen Rv7 115 1 2007 Eidfjord Vestland
Furnestunnelen Fv61 174 1 1983 Sula Møre og Romsdal
Furubergtunnelen (Alver) Fv57 303 1 1976 Alver Vestland
Furulund miljøtunnel E18 50 2 2014 Sandefjord Vestfold og Telemark
Furusmotunnelen Rv35 72 2 1996 Ullensaker Viken
Fykantunnelen Fv17 1 946 1 1986 Meløy Nordland
Fyrdsbergtunnelen[12][13] E39 1 182 1 2011 Volda Møre og Romsdal
Førenestunnelen Rv5 302 1 1997 Sunnfjord Vestland
Førretunnelen E134 303 1 1982 Tysvær Rogaland
Fånefjelltunnelen Rv9 611 1 1962 Bygland Agder
Galdanetunnelen Fv331 878 1 1965 Luster Vestland
Galtadalstunnelen Rv13 30 1 1970 Suldal Rogaland
Galteryggen tunnel E6 100 1 2008 Sarpsborg Viken
Gamle Alnestunnelen Fv127 206 1 Giske Møre og Romsdal
Gamle Dyrskartunnel Ingen vei 60 1 1900 Ullensvang Vestland
Gamle Eikjetotunnel Sykkel- og gangvei (gamle Fv569) 100 1 Vaksdal Vestland
Gamle Hesjedalstunnel Sykkel- og gangvei (gamle Fv569) 70 1 Vaksdal Vestland
Gamle Hjelletunnelen Fv720 45 1 1922 Stryn Vestland
Gamle Ottatunnelen Nedlagt strekning 56 1 1899 Luster Vestland
Gangeskartunnelen Fv618 80 1 1961 Stad Vestland
Garfjelltunnelen Fv91 162 1 2006 Lyngen Troms og Finnmark
Gaupåstunnelen E16 342 1 1977 Bergen Vestland
Gaupåstunnelen (Flekkefjord) E39 309 1 1983 Flekkefjord Agder
Geitabotntunnelen Fv569 70 1 1940 Vaksdal Vestland
Geitatangen tunnel Rv13 160 1 1976 Suldal Rogaland
Geiteryggtunnelen (Hol) Fv50 3 281 1 1974 Hol Viken
Geiteryggtunnelen (Skien) Rv36 106 1 1982 Skien Vestfold og Telemark
Geitskartunnelen Fv862 2 147 1 2004 Senja Troms og Finnmark
Geitskarbergtunnelen Fv304 215 1 1960 Bygland Agder
Gilderhammartunnelen Fv354 70 1 1971 Heim Møre og Romsdal
Giljajuvet tunnel Fv45 547 1 1985 Gjesdal Rogaland
Gimstunnelen Fv708 75 1 2003 Melhus Trøndelag
Giævernesettunnelen Rv862/Fv862 118 2 1997 Tromsø Troms og Finnmark
Gjeilenetunnelen E39 297 1 1954 Flekkefjord Agder
Gjerviktunnelen Fv364 90 1 1976 Askvoll Vestland
Gjuvsåna tunnel Rv13 477 1 1976 Suldal Rogaland
Gjølsvoratunnelen Fv615 89 1 1990 Gloppen Vestland
Gjøtetunnelen Nedlagt strekning (Fv127) 42 1 Giske Møre og Romsdal
Glaskartunnelen E39 592 / 580 2 1985/1990 Bergen Vestland
Gleflogtunnelen E6 501 1 1986 Sørfold Nordland
Glomfjordtunnelen Fv17 2 233 1 1986 Meløy Nordland
Gloppedalstunnelen Fv503 1 250 1 2005 Bjerkreim Rogaland
Glymjetunnelen E134 809 1 1995 Etne Vestland
Godøytunnelen Rv658 3 844 1 1989 Giske Møre og Romsdal 153
Goksøyrtunnelen Fv18 159 1 1967 Herøy Møre og Romsdal
Grantunnelen Rv4 1 700 2 2017 Gran Innlandet
Granfosstunnelen vest Rv150 1 019 2 1992 Bærum Viken
Granfosstunnelen øst Rv150 1 179 2 1992 Oslo Oslo
Grasdalstunnelen Rv658 3 720 1 1977 Stryn Vestland
Grasdalstunnelen (Samnanger) Fv7 63 1 1977 Samnanger Vestland
Gravdaltunnelen Fv48 / Fv49 85 1 1960 Kvam Vestland
Gravklevtunnelen Rv36 30 1 2018 Skien Vestfold og Telemark
Grefsrudtunnelen Fv315 130 1 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Grillstadtunnelen E6 748 2 1989 Trondheim Trøndelag
Grimstadporten E18 552 1 2000 Grimstad Agder
Gruatunnelen Rv4 1 390 1 1992 Lunner Innlandet
Grunnfarnestunnelen Fv232 570 1 1977 Senja Troms og Finnmark
Grytetunnelen Fv611 272 1 1967 Sunnfjord Vestland
Grøftviktunnelen Fv78 234 1 1984 Vefsn Nordland
Grønlitunnelen Kv13868 491 1 2010 Oslo Oslo
Grønnlifjelltunnelen Fv830 2 811 1 1956 / 1975 Fauske Nordland
Gudvangatunnelen E16 11 428 1 1991 Aurland Vestland
Gullhammartunnelen Rv13 194 1 1985 Voss Vestland
Gullitunnelen E18 285 2 2007 Tønsberg Vestfold og Telemark
Gullringtunnelen Fv55 1 210 1 2010 Luster Vestland
Gyatunnelen Fv42 500 1 1911 Eigersund Rogaland
Gyltunnelen Rv70 1 040 1 1977 Tingvoll Møre og Romsdal
Gyltvikvatnet tunnel E6 154 1 1965 Sørfold Nordland
Gåshellertunnelen Fv42 1 330 1 1989 Sirdal Agder
Hafjelltunnelen Fv361 181 1 1991 Øyer Innlandet
Hagantunnelen Rv4 2 595 1 2003 Nittedal Viken
Hagatunnelen Fv50 690 1 1985 Aurland Vestland
Hagatunnelen (Samnanger) Fv136 24 1 Samnanger Vestland
Hagaåstunnelen Fv7 1 641 1 1989 Samnanger Vestland
Hallingporten Rv7 65 1 1973 Flå Viken
Halsatunnelen E136 140 1 2006 Rauma Møre og Romsdal
Halsnøytunnelen Fv544 4 120 1 2008 Kvinnherad Vestland 135,5
Hamangtunnelen E16 342 1 1993 Bærum Viken
Hammartunnelen Fv62 231 1 2000 Sunndal Møre og Romsdal
Hammersborgtunnelen Rv162 225 2 1989 Oslo Oslo
Hamnestunnelen Fv662 64 1 1968 Stad Vestland
Hamntunnelen Fv86 27 1 1963 Senja Troms og Finnmark
Hamnøytunnelen[17] E10 1 460 1 2013 Moskenes Nordland
Hamratunnelen Fv517 959 1 2015 Suldal Rogaland
Hamratunnelen, gamle Fv517 96 1 1966 Suldal Rogaland
Handelandtunnelen E39 190 1 2006 Lyngdal Agder
Hanekleivtunnelen E18 1 742 2 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Hanneviktunnelen E39 299 1 1985 Kristiansand Agder
Hansagjeltunnelen Fv7 696 1 1958 Kvam Vestland
Harafjelltunnelen Rv555 252 1 1981 Bergen Vestland
Haramsfjordtunnelen Fv659 3 500 1 2023 Haram Møre og Romsdal >40
Harangstunnelen Fv714 785 1 2014 Orkdal Trøndelag
Harefosstunnelen Fv57 146 1 2000 Fjaler Vestland
Hareidporten Fv61 109 1 2000 Hareid Møre og Romsdal
Harstadåstunnelen Rv83 1 407 1 2020 Harstad Troms og Finnmark
Hatlaåstunnelen E136 323 1 1986 Ålesund Møre og Romsdal
Hatlelitunnelen Kommunal vei 127 1 1978 Molde Møre og Romsdal
Hatlesettunnelen Kommunal vei 41 1 Flora Vestland
Hattnestunnelen E10 165 1 1995 Hadsel Nordland
Haugetunnelen Fv48 56 1 1953 Kvinnherad Vestland
Hauglandtunnelen Fv1 838 1 1968 Gulen Vestland
Haukabøtunnelen Fv662 850 1 2009 Molde Møre og Romsdal
Haukanestunnelen Fv7 635 1 1980 Samnanger Vestland
Haukedaltunnelen Fv616 67 1 2002 Bremanger Vestland
Haukelandstunnelen Fv585 353 1 1974 Bergen Vestland
Haukelitunnelen E134 5 682 1 1968 Ullensvang Vestland
Haukåstunnelen Fv604 450 1 1965 Luster Vestland
Haukåtunnelen Fv614 140 1 1966 Flora Vestland
Haumyrheitunnelen E18 348 2 1994/1994 Kristiansand Agder
Havstad-Kuviga tunnel Fv410 435 1 1979 Arendal Agder
Heddenestunnelen Fv323 380 1 1981 Bygland Agder
Hegerbergtunnelen Fv354 261 1 1966 Heim Møre og Romsdal
Heggeviktunnelen Fv57 179 1 2000 Fjaler Vestland
Heggurtunnelen Fv92 5 277 1 1982 Fjord Møre og Romsdal
Heimatunnelen Fv1 447 1 1996 Bindal Nordland
Helgehorntunnelen Fv653 1 160 1 2008 Ørsta Møre og Romsdal
Helgøytunnelen Rv5 238 1 1949 Flora Vestland
Hellandstunnelen E39 150 1 1998 Vestnes Møre og Romsdal
Hellesyltporten Fv60 377 1 1996 Stranda Møre og Romsdal
Helletunnelen (Naustdal) Fv611 428 1 1966 Sunnfjord Vestland
Helletunnelen (E16) E16 321 1 1974 Vaksdal Vestland
Helltunnelen E6 3 928 1 1995 Malvik/Stjørdal Trøndelag
Hemtunnelen E18 962 / 932 2 2007 Tønsberg Vestfold og Telemark
Herfjordstunnelen Fv723 597 1 2019 Åfjord Trøndelag
Herlandstunnelen Fv57 280 1 2008 Alver Vestland
Hernestunnelen E16 519 1 1988 Voss Vestland
Hesjedalstunnelen Fv569 669 1 1997 Vaksdal Vestland
Heskestadtunnelen E39 308 1 1970 Lund Rogaland
Hesthag tunnel E18 684 2 2019 Arendal Agder
Hestneslokket E6 103 2 2014 Stange Innlandet
Hestnestunnelen Fv17 579 1 1986 Bindal Nordland
Hettetunnelen E16 626 1 1970 Vaksdal Vestland
Hevelen tunnel Fv76 68 1 Brønnøy Nordland
Hillestadtunnelen E18 717 2 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Hillestad miljøtunnel Fv32 51 1 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Hillevågtunnelen Fv44 510 1 1994 Stavanger Rogaland
Hisdalstunnelen Fv7 173 1 1969 Samnanger Vestland
Hitratunnelen Fv714 5 645 1 1994 Hitra Trøndelag 264
Hjartåbergtunnelen E39 3 455 1 2014 Volda Møre og Romsdal
Hjartåstunnelen Fv78 1 127 1 1979 Vefsn Nordland
Hjelletunnelen Rv15 2 566 1 1996 Stryn Vestland
Hjelmåstunnelen E39 289 1 1992 Alver Vestland
Hjelteryggtunnelen Kommunal vei (Hjelteryggvegen) 235 1 Øygarden Vestland
Hjelviktunnelen E136 320 1 1960 Rauma Møre og Romsdal
Hobekksetertunnelen[18] E18 370 2 2012 Larvik Vestfold og Telemark
Hofstadtunnelen E6 100 1 2004 Melhus Trøndelag
Holandtunnelen Fv78 94 1 1987 Vefsn Nordland
Holemarktunnelen E16 457 1 1988 Voss Vestland
Holentunnelen Fv60 280 1 2011 Stryn Vestland
Holmahaugtunnelen Rv5 88 1 1994 Sogndal Vestland
Holmestrandtunnelen (stengt) Fv313 1 862 1 1982 Holmestrand Vestfold og Telemark
Holmviktunnelen Fv17 632 1 2019 Verran Trøndelag
Holnestunnelen Fv616 229 1 1989 Bremanger Vestland
Holsbrutunnelen Fv53 95 1 1961 Årdal Vestland
Holtetunnelen[19] Rv36 220 1 2018 Sauherad Vestfold og Telemark
Honganviktunnelen Fv520 1 355 1 1987 Sauda Rogaland
Honningsvågtunnelen E69 4 443 1 1999 Nordkapp Troms og Finnmark
Hoplatunnelen Fv753 199 1 1970 Levanger Trøndelag
Hopstunnelen E39 758 1 2003 Bergen Vestland
Hordatunnelen E134 475 1 1988 Ullensvang Vestland
Hordviktunnelen E39 795 1 1993 Bergen Vestland
Hornnestunnelen Rv5 191 1 1974 Sunnfjord Vestland
Hortenstunnelen Rv19 703 1 1993 Horten Vestfold og Telemark
Hostelandstunnelen Fv570 343 1 1967 Masfjorden Vestland
Hovdatunnelen Fv121 461 1 1969 Bjørnafjorden Vestland
Hovdetunnelen Fv55 1 283 1 1984 Høyanger Vestland
Hovengtunnelen[20] Fv62 385 1 2018 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Hovettunnelen E18 539 1 1992 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Hovlandstunnelen Rv5 183 1 2003 Flora Vestland
Hovlandtunnelen Fv550 700 1 2003 Ullensvang Vestland
Hundflågtunnelen Fv76 29 1 Brønnøy Nordland
Hundorptunnelen E6 4 300 1 2016 Sør-Fron Innlandet
Hundvintunnelen Fv57 146 1 1974 Alver Vestland
Hundvågtunnelen Rv13 5 500 2 2020 Hundvåg/Stavanger Rogaland 95
Husatunnelen Rv13 78 1 1970 Suldal Rogaland
Husafjelltunnelen (T-forbindelsen) Rv47 687 1 2013 Karmøy / Tysvær Rogaland
Hvalertunnelen Fv108 3 751 1 1989 Hvaler Viken 120
Hyllestadtunnelen Fv607 42 1 1960 Hyllestad Vestland
Hylstunnelen Rv13 2 320 1 1980 Suldal Rogaland
Hyvingstunnelen E16 1 347 1 1991 Voss Vestland
Hærlandtunnelen E18 170 1 2014 Indre Østfold Viken
Høgabergtunnelen Fv569 633 1 1939 Vaksdal Vestland
Høgbergtunnelen Fv255 230 1 2017 Nord-Fron Innlandet
Høgenheitunnelen Rv354 624 1 1962 Bamble Vestfold og Telemark
Høgsettunnelen[21] E39 705 1 2013 Gjemnes Møre og Romsdal
Hølleslitunnelen Rv13 822 1 1997 Forsand Rogaland
Høyangertunnelen Fv55 7 543 1 1982 Sogndal/Høyanger Vestland
Høydalstunnelen (Lindås) Fv569 528 1 1996 Alver Vestland
Høydalstunnelen (Volda) Fv651 188 1 1964 Volda Møre og Romsdal
Høyviktunnelen Fv131 66 1 1960 Kvam Vestland
Håggåtunnelen E6 290 1 1991 Midtre Gauldal Trøndelag
Håkleivtunnelen Fv609 140 1 1961 Askvoll Vestland
Håklepptunnelen E39 608 1 1992 Bokn Rogaland
Hårskolttunnelen Fv830 2 425 1 1956 / 1975 Fauske Nordland
Ibestadtunnelen Fv848 3 396 1 2000 Ibestad Troms og Finnmark 112
Iglatjørntunnelen Fv46 448 1 1997 Suldal Rogaland
Illhøllia tunnel E6 1 260 1 2002 Rana Nordland
Ilsviktunnelen Rv706 235 1 2008 Trondheim Trøndelag
Indre Sandvik tunnel Fv686 136 1 2004 Suldal Rogaland
Ingelsfjordtunnelen E10 1 260 1 2007 Hadsel Nordland
Ingiertunnelen Fv127 200 1 2014 Nordre Follo Viken
Innfjordtunnelen E136 6 594 1 1991 Rauma Møre og Romsdal
Instefjordtunnelen Fv1 538 1 1968 Gulen Vestland
Isbergantunnelen Fv294 595 1 2007 Tromsø Troms og Finnmark
Isetunnelen Fv614 1 733 1 1970 Bremanger Vestland
Isfjelltunnelen E6 3 246 1 2005 Kåfjord Troms og Finnmark
Islandtunnelen E18 396 2 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Ivarsflottunnelen Rv13 1 014 1 2004 Suldal Rogaland
Iversflatentunnelen I Nedlagt strekning (Rv13) 61 1 1950 Suldal Rogaland
Iversflatentunnelen II Nedlagt strekning (Rv13) 12 1 1950 Suldal Rogaland
Jamnatunnelen E16 791 1 1980 Vaksdal Vestland
Jegersbergtunnelen Fv471 480 1 2004 Kristiansand Agder
Jernbanetorgtunnelen Fv213 261 1 1993 Lillehammer Innlandet
Jernfjelltunnelen E39 2 391 1 1989 Gulen / Masfjorden Vestland / Vestland
Jobergtunnelen Rv13 1 900 1 2017 Voss Vestland
Jonatunnelen Fv550 731 1 1964 Ullensvang Vestland
Jondalstunnelen[22] Fv107 10 400 1 2012 Kvinnherad / Ullensvang Vestland
Jordalstunnelen Jordalsvegen 3 000 1 2016 Voss Vestland
Jordalsvegen tunnel 1 Jordalsvegen 1 1928/1980 Voss Vestland
Jordalsvegen tunnel 2 Jordalsvegen 1 1928/1980 Voss Vestland
Jønjiljotunnelen Fv37 764 1 1993 Notodden Vestfold og Telemark
Jøssinghavntunnelen 1 Fv44 64 1 1922 Sokndal Rogaland
Jøssinghavntunnelen 2 Fv44 245 1 1922 Sokndal Rogaland
Jårviktunnelen Fv517 68 1 1967 Suldal Rogaland
Jåtelitunnelen 1 Fv53 89 1 1961 Årdal Vestland
Jåtelitunnelen 2 Fv53 106 1 1961 Årdal Vestland
Kallurdalstunnelen Fv710 200 1 Orkland Trøndelag
Kalstadkilentunnelen Fv38 175 1 2004 Kragerø Vestfold og Telemark
Kalviktunnelen E6 2 729 1 1966 Sørfold Nordland
Kalvikhammartunnelen Fv354 75 1 1966 Heim Møre og Romsdal
Kamsbekktunnelen Fv78 388 1 1971 Leirfjord Nordland
Kannflogtunnelen E6 759 1 1986 Sørfold Nordland
Kansdaltunnelen Rv70 190 1 1965 Tingvoll Møre og Romsdal
Kaperskartunnelen Fv232 630 1 1981 Senja Troms og Finnmark
Karmøytunnelen (T-forbindelsen) Rv47 8 900 1 2013 Karmøy / Tysvær Rogaland 139
Kilentunnelen (Fusa) Fv549 37 1 1957 Bjørnafjorden Vestland
Kilentunnelen (Suldal) Fv691 460 1 1964 Suldal Rogaland
Kipletunnelen Rv555 171 1 1981 Bergen Vestland
Kirkeheitunnelen E39 849 1 1991 Mandal Agder
Kistatunnelen Fv17 412 1 1992 Rødøy Nordland
Kjeldhammertunnelen Rv13 265 1 1976 Suldal Rogaland
Kjenestunnelen E16 336 1 1970 Vaksdal Vestland
Kjernfjelltunnelen[23] Rv77 3 249 1 2019 Saltdal Nordland
Kjeåstunnelen Privat 2 600 1 1974 Eidfjord Vestland
Kjøladalstunnelen Rv13 133 1 1960 Hjelmeland Rogaland
Kjøpsviktunnelen Rv827 784 1 1993 Tysfjord Nordland
Kjørbotunnelen E16 331 2 1992 Bærum Viken
Kjørholttunnelen E18 2 219 1 1996 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Kjørviktunnelen Fv696 104 1 1969 Gloppen Vestland
Kjøshammartunnelen Fv60 813 1 1969 Volda Møre og Romsdal
Kleinslåttunnelen E16 55 1 1970 Vaksdal Vestland
Kleivatunnelen Rv5 907 1 1981 Sunnfjord Vestland
Kleivatunnelen (Nordland) Fv976 101 1 1975 Andøy Nordland
Kleivenetunnelen E18 1 800 / 553 2 1978/2008 Drammen Viken
Kleivviktunnelen Fv6306 345 1 1997 Flatanger Trøndelag
Kleppenestunnelen Fv615 55 1 1990 Gloppen Vestland
Kleppevarden tunnel Fv44 515 1 2008 Klepp Rogaland
Klettatunnelen Rv5 284 1 1969 Sunnfjord Vestland
Kleventunnelen Fv465 206 1 1964 Kvinesdal Agder
Klokaholetunnelen E39 51 1 Stord Vestland
Klokkarhaugtunnelen Fv60 75 1 1986 Sykkylven Møre og Romsdal
Klovholttunnelen Rv36 120 1 2018 Skien Vestfold og Telemark
Klubbentunnelen (Gjesdal) Fv45 111 1 1992 Gjesdal Rogaland
Klubbentunnelen (Høyanger) Fv93 144 1 1972 Høyanger Vestland
Klubbentunnelen 1 Fv569 94 1 1966 Modalen Vestland
Klubbentunnelen 2 Fv569 179 1 1996 Modalen Vestland
Klubbstraumen tunnel Fv22 81 1 1972 Bømlo Vestland
Kluftafjellstunnelen E16 467 1 1991 Vaksdal Vestland
Klypetunnelen E134 29 1 Etne Vestland
Knappetunnelen Fv557 6 400 2 2010/2015 Bergen Vestland 29
Knoltatunnelen E16 356 1 1985 Voss Vestland
Knudsjuvtunnelen E134 29 1 1941 Etne Vestland
Koatunnelen E6 60 1 1960 Inderøy Trøndelag
Kobbhammartunnelen E6 837 1 1985 Sørfold Nordland
Kobbskartunnelen E6 4 457 1 1986 Sørfold Nordland
Kollstraumen tunnel Fv801 205 1 1969 Bindal Nordland
Kolltveittunnelen Rv555 1 070 1 1992 Øygarden Vestland
Kolnostunnelen Fv53 658 1 1982 Årdal Vestland
Kolstøtunnelen Rv13 100 1 1960 Suldal Rogaland
Kongenestunnelen Rv15 1 118 1 1992 Stad Vestland
Kongevolltunnelen Fv466 55 1 1972 Flekkefjord Agder
Kongsbergtunnelen E134 2 000 2 2020 Kongsberg Viken
Kongsnestunnelen Fv55 245 1 1971 Sogndal Vestland
Korgfjelltunnelen E6 8 533 1 2005 Vefsn/Hemnes Nordland
Korslundtunnelen E6 650 2 2015 Eidsvoll Viken
Korsnestunnelen Fv78 471 1 1962 Vefsn Nordland
Krabbanestunnelen Fv40 65 1 1970 Kvinnherad Vestland
Kragerøtunnelen Fv38 500 1 1994 Kragerø Vestfold og Telemark
Krakeviktunnelen Fv616 489 1 2002 Bremanger Vestland
Kristenberget kulvert[24] Rv509 300 2 2012 Sola Rogaland
Krokabergtunnelen Rv15 525 1 1988 Vågsøy Vestland
Krokanesodden tunnel Rv13 350 1 1976 Suldal Rogaland
Kroktunnelen Fv50 270 1 1985 Aurland Vestland
Kræklingen tunnel Fv55 337 1 1985 Sogndal Vestland
Kråkeskartunnelen Fv48 529 1 2002 Bjørnafjorden Vestland
Kråkmotunnelen E6 500 1 2015 Hamarøy Nordland
Kvalnestunnelen Fv61 166 1 1998 Ulstein Møre og Romsdal
Kvalsundtunnelen Fv863 1 650 1 1988 Tromsø Troms og Finnmark 56
Kvaløytunnelen Fv46 144 1 1967 Vindafjord Rogaland
Kvamskleivtunnelen E16 167 1 1950 Vang Innlandet
Kvamstotunnelen Fv314 126 1 1945 Vaksdal Vestland
Kvernadalstunnelen Fv604 186 1 1980 Luster Vestland
Kvernbergtunnelen Fv609 779 1 1996 Sunnfjord Vestland
Kvernhaugtunnelen Fv55 1 334 1 1987 Høyanger Vestland
Kvernhushaugtunnelen Rv7 542 1 1983 Eidfjord Vestland
Kvernsundtunnelen (Bjarkøyforbindelsen)[25] Fv867 3 250 1 2018 Harstad Troms og Finnmark 125
Kvernåstunnelen E18 200 2 2009 Lillesand Agder
Kvistitunnelen Fv360 137 1 1963 Osterøy Vestland
Kvita Skred-tunnelen Fv331 297 1 1965 Luster Vestland
Kvitaskarvtunnelen E16 570 1 1980 Vaksdal Vestland
Kviturtunnelen Rv13 470 1 1994 Ullensvang Vestland
Kvivstunnelen[12] E39 6 563 1 2012 Volda Møre og Romsdal
Kvænflågtunnelen E6 1 747 1 1970 Fauske Nordland
Kyrteigtunnelen Rv13 141 1 1980 Suldal Rogaland
Kågentunnelen Fv866 1 737 1 1991 Skjervøy Troms og Finnmark
Kårdalstunnelen Kv1409 118 1 1898 Aurland Vestland
Kårsbakktunnelen Fv651 341 1 2010 Farsund Agder
Lakshammartunnelen Fv691 120 1 2004 Gloppen Vestland
Landsnestunnelen Fv686 596 1 2004 Suldal Rogaland
Langanestunnelen Fv337 1 565 1 2016 Luster Vestland
Langarenntunnelen 1 Fv569 24 1 1935 ca. Vaksdal Vestland
Langarenntunnelen 2 Fv569 32 1 1935 ca. Vaksdal Vestland
Langetunnelen Fv50 1 350 1 1985 Aurland Vestland
Langfjorden skredoverbygg Fv347 775 1 2008 Skjervøy Troms og Finnmark
Langfosstunnelen E134 726 1 1995 Etne Vestland
Langhelletunnelen E16 926 1 1970 Vaksdal Vestland
Langnestunnelen Fv862 1 710 1 1988 Tromsø Troms og Finnmark
Langmoåstunnelen E6 228 1 2020 Vefsn Nordland
Langrønningtunnelen E18 63 1 2019 Bamble Vestfold og Telemark
Larsbergtunnelen E6 505 1 1975 Storfjord Troms og Finnmark
Larviksporten Nedlagt strekning av E18 95 1 1974 Larvik Vestfold og Telemark
Larvikstunnelen E18 2 800 2 2017 Larvik Vestfold og Telemark
Laudalstunnelen[26] Fv46 180 1 2015 Suldal Rogaland
Lausasteintunnelen Rv13 681 1 1995 Ullensvang Vestland
Lauviktunnelen Fv379 156 1 1980 Masfjorden Vestland
Lauvtotunnelen Fv569 70 1 1940 Vaksdal Vestland
Lauåstunnelen Rv502 232 1 1960 Eigersund Rogaland
Lavolltunnelen E39 373 1 1973 Flekkefjord Agder
Leiratunnelen[27] Fv41 1 953 1 2010 Ørsta Møre og Romsdal
Leirettunnelen Rv25 85 1 1992 Elverum Innlandet
Leirviktunnelen Fv354 165 1 1968 Heim Møre og Romsdal
Leirviktunnelen E6/E10 549 1 1964 Narvik Nordland
Lerviktunnelen Fv465 778 1 1964 Kvinesdal Agder
Liafjelltunnelen[28] Fv17 1990 1 2022 Lurøy Nordland
Liafjellstunnelen E39 340 1 2005 Bjørnafjorden Vestland
Liahammartunnelen Rv13 257 1 1997 Forsand Rogaland
Lianakktunnelen Rv555 193 2 1993 Bergen Vestland
Liantunnelen Fv15 1 774 1 2010 Harstad Troms og Finnmark
Liarostunnelen Fv7 563 1 1989 Samnanger Vestland
Liksteintunnelen Fv465 31 1 1973 Kvinesdal Agder
Lilandtunnelen Fv314 47 1 1945 Voss Vestland
Lille Eikefettunnelen E39 428 1 1980 Alver Vestland
Lille-Matretunnelen E39 65 1 1995 Masfjorden Vestland
Lille Langrønningtunnelen Fv363 63 1 2019 Bamble Vestfold og Telemark
Lindlandstunnelen E39 250 1 2006 Kvinesdal Agder
Lindsettunnelen Fv78 157 1 1987 Vefsn Nordland
Lingetunnelen Fv650 871 1 1975 Fjord Møre og Romsdal
Lisjejøltunnelen Rv15 219 1 1992 Stad Vestland
Litlehamartunnelen Rv13 61 1 1980 Suldal Rogaland
Litle-Urdalstunnelen E39 438 1 1980 Alver Vestland
Litlevatntunnelen Fv614 85 1 1968 Bremanger Vestland
Ljabrudiagonalen Kv155 176 1 1980 Oslo Oslo
Ljoraskreo tunnel Fv300 841 1 1940 Ulvik Vestland
Ljønibb- og Hamregjøltunnelen Fv60 3 090 1 1962 / 1963 Stranda Møre og Romsdal
Ljøtunnelen Fv60 3 600 1 2016 Stranda Møre og Romsdal
Logatunnelen E39 833 1 1996 Flekkefjord Agder
Lokket tunnel Rv83 115 1 1985 Harstad Troms og Finnmark
Lonatunnelen Fv38 225 1 2004 Kragerø Vestfold og Telemark
Lonevågstunnelen Fv567 961 1 1975 Osterøy Vestland
Lotetunnelen E39 2 857 1 1966 Stad Vestland
Lovraeidtunnelen 1 Rv13 207 1 1960 Suldal Rogaland
Lovraeidtunnelen 2 Rv13 93 1 1960 Suldal Rogaland
Lundevatntunnelen E39 80 1 1965 Lund Rogaland
Lundtunnelen Fv57 147 1 1964 Gulen Vestland
Lunnertunnelen Rv35 3 811 1 2003 Lunner Innlandet
Lussandtunnelen Fv7 95 1 1940 Voss Vestland
Lutefura tunnel Fv57 186 1 2000 Fjaler Vestland
Lyderhorntunnelen Rv555 1 115 2 1992/1993 Bergen Vestland
Lygratunnelen Fv404 79 1 1973 Alver Vestland
Lyngbøtunnelen Fv191 39 1 1967 Bergen Vestland
Lyngfjelltunnelen Fv57 966 1 1991 Alver Vestland
Lynghogtunnelen Fv609 17 1 1947 Askvoll Vestland
Lynneviktunnelen Fv37 182 1 1993 Notodden Vestfold og Telemark
Lysaker atrium E18 74 2 1998 Bærum Viken
Lysakerlokket E18 350 2 1992 Bærum Viken
Lysebotntunnelen Fv500 1 103 1 1984 Forsand Rogaland
Lærdalstunnelen E16 24 509 1 2000 Aurland/Lærdal Vestland
Løeheitunnelen E18 330 2 2009 Lillesand Agder
Løkentunnelen E18 702 2 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Løkkeåstunnelen Fv164 180 1 2012 Bærum Viken
Løkthaugen tunnel E6 725 1 1965 Sørfold Nordland
Lørentunnelen[29][30] Rv150 1 174 2 2013 Oslo Oslo
Lørge miljøtunnel Rv19 200 1 2009 Horten Vestfold og Telemark
Løviktunnelen Fv17 254 1 1986 Bindal Nordland
Løvstakktunnelen Fv540 2 045 1 1968 Bergen Vestland
Lågaskarstunnelen E16 315 1 1972 Vaksdal Vestland
Låvisberget tunnel 1 Fv50 260 1 1985 Aurland Vestland
Låvisberget tunnel 4 Fv50 410 1 1985 Aurland Vestland
Magnhildskartunnelen Fv614 2 897 1 1965 Flora/Bremanger Vestland
Malerødtunnelen[18] E18 250 2 2012 Larvik Vestfold og Telemark
Mannsfjelltunnelen E39 1 726 1 2005 Skaun Trøndelag
Marajøltunnelen Rv15 855 1 1992 Stad Vestland
Marienborgtunnelen Rv706 1 300 1 2008 / 2010 Trondheim Trøndelag
Maristigtunnelen Fv37 432 1 1955 Tinn Vestfold og Telemark
Markhustunnelen E134 2 405 1 1995 Etne Vestland
Martineåstunnelen E18 1 300 2 2018 Larvik Vestfold og Telemark
Masfjordtunnelen E39 4 110 1 1995 Masfjorden Vestland
Mastrafjordtunnelen E39 4 424 1 1992 Stavanger Rogaland 133
Matrebergtunnelen E39 1 352 1 1986 Masfjorden Vestland
Maursundtunnelen Fv866 2 122 1 1991 Nordreisa/Skjervøy Troms og Finnmark 92,5
Megården tunnel E6 386 1 1965 Sørfold Nordland
Melkøysundtunnelen Privat 2 316 1 2003 Hammerfest Troms og Finnmark 62
Melsviktunnelen E6 2 440 1 2016 Alta Troms og Finnmark
Merkeskreda tunnel Fv337 1 537 1 1981 Luster Vestland
Merrabergtunnelen Kommunal vei 220 1 Molde Møre og Romsdal
Merraskottunnelen E134 605 1 2000 Asker Viken
Middagsfjellettunnelen E6 2 074 1 1986 Sørfold Nordland
Midnestunnelen Fv53 1 240 1 1977 Årdal Vestland
Midtbekktunnelen Nedlagt strekning (Rv70) 1 042 1 1974 Sunndal Møre og Romsdal
Midttun miljøtunnel Fv580 90 1 2003 Bergen Vestland
Mitnestunnelen E39 181 1 1980 Alver Vestland
Mjønestunnelen Fv714 770 1 2020 Snillfjord Trøndelag
Moanetunnelen E134 360 1 2020 Kongsberg Viken
Moatunnelen E39 560 1 1980 Ålesund Møre og Romsdal
Modalstunnelen Fv569 3 451 1 1976 Vaksdal/Modalen Vestland
Moelvtunnelen E6 200 1 1987 Ringsaker Innlandet
Mokleivtunnelen Rv13 145 1 1980 Suldal Rogaland
Mokleivåsen tunnel Rv13 467 1 1980 Suldal Rogaland
Molvikhammartunnelen Fv76 2 700 1 2014 Brønnøy Nordland
Monsatunnelen Fv550 137 1 1965 Ullensvang Vestland
Morkaåstunnelen Fv653 630 1 2008 Volda Møre og Romsdal
Morskogstunnelen E6 2 300 2 2014 Eidsvoll Viken
Morstad kulvert Rv4 100 2 2017 Lunner Innlandet
Moshovdatunnelen Fv48 1 424 1 2009 Bjørnafjorden Vestland
Mosoddentunnelen E6 210 1 1984 Lillehammer Innlandet
Mosseporten Rv19 293 1 1963 Moss Viken
Mostraumtunnelen Fv569 748 1 1996 Modalen Vestland
Mostøyltunnelen E134 123 1 1998 Tokke Vestfold og Telemark
Mosåstunnelen E6 253 1 1991 Vefsn Nordland
Mundalsbergtunnelen E39 1 085 1 1973 Alver Vestland
Munkebotntunnelen E39 551 1 1985 Bergen Vestland
Munnarvolltunnelen Fv17 260 1 2009 Bodø Nordland
Mustadhagen kulvert Rv4 200 1 2005 Gjøvik Innlandet
Mydlandtunnelen Fv1 250 1 1946 Sokndal Rogaland
Myrkdalstunnelen Rv13 1 080 1 2008 Voss Vestland
Myrlandstunnelen E10 1 966 1 1997 Hadsel Nordland
Mælefjelltunnelen (Gvammen–Århus) E134 9 354 1 2019 Seljord/Hjartdal Vestfold og Telemark
Mølleviktunnelen Fv17 100 1 1986 Bindal Nordland
Mølnåstunnelen Rv83 415 1 1985 Harstad Troms og Finnmark
Mørretunnelen Fv715 154 1 1981 Åfjord Trøndelag
Måbøtunnelen Rv7 1 893 1 1984 Eidfjord Vestland
Måndalstunnelen E136 2 080 1 1993 Rauma Møre og Romsdal
Måsørtunnelen E6 220 1 2005 Steinkjer Trøndelag
Nakkagjelstunnelen E16 209 1 1988 Voss Vestland
Nakketunnelen Fv662 290 1 2009 Molde Møre og Romsdal
Nappstraumtunnelen E10 1 776 1 1990 Flakstad Nordland 63
Narheimtunnelen Fv314 146 1 1945 Voss Vestland
Nattlandstunnelen Fv188 300 1 2002 Bergen Vestland
Natvall miljøtunnel E18 210 2 2014 Sandefjord Vestfold og Telemark
Naustbukttunnelen Fv53 692 1 2009 Årdal Vestland
Naustdalstunnelen Rv5 5 970 1 1995 Flora/Sunnfjord Vestland
Nausttunnelen E39 300 1 2005 Skaun Trøndelag
Nautskredatunnelen Fv13 180 1 2000 Sogndal Vestland
Nebbetunnelen Fv64 445 1 1991 Rauma Møre og Romsdal
Neppviktunnelen Rv827 979 1 1992 Tysfjord Nordland
Nesbøtunnelen Fv50 2 510 1 1987 Aurland Vestland
Nesetunnelen (Gulen) Fv57 44 1 1964 Gulen Vestland
Nesetunnelen (Etne) E134 160 1 2015 Etne Vestland
Nessettunnelen E6 578 1 1996 Hemnes Nordland
Nesttuntunnelen E39 603 1 2003 Bergen Vestland
Nestunnelen E16 1 276 1 1988 Hole Viken
Nestunnelen Fv520 106 1 1987 Sauda Rogaland
Nibetunnelen Rv13 113 1 1960 Forsand Rogaland
Nipetunnelen E39 988 1 2008 Alver Vestland
Nishammartunnelen Fv57 1 800 1 2013 Fjaler Vestland
Nishammartunnelen 1 Fv57 136 1 1959 Fjaler Vestland
Nishammartunnelen 2 Fv57 163 1 1959 Fjaler Vestland
Nishammartunnelen 3 Fv57 150 1 1959 Fjaler Vestland
Nomelandtunnelen Fv57 207 1 1973 Vennesla Agder
Nonshaugtunnelen E10 85 1 1975 Vågan Nordland
Nordbytunnelen E6 3 850 2 1993 Ås Viken
Norddalstunnelen Fv614 326 1 1977 Flora Vestland
Nordfjordtunnelen Fv617 397 1 1977 Sørfold Nordland
Nordheitunnelen Fv609 414 1 1972 Sunnfjord Vestland
Nordkapptunnelen E69 6 875 1 1999 Nordkapp Troms og Finnmark 212
Nordmannsettunnelen Fv890 88 1 1981 Berlevåg Troms og Finnmark
Nordmarktunnelen E6 184 1 1996 Hemnes Nordland
Nordnestunnelen (Troms)[31] E6 5 736 1 2018 Kåfjord Troms og Finnmark
Nordrepolltunnelen Fv51 647 1 1972 Kvinnherad Vestland
Nordvågentunnelen Fv173 455 1 2005 Nordkapp Troms og Finnmark
Noreviktunnelen[32] E39 2 600 1 2012 Høyanger Vestland
Norvikatunnelen Fv6432 248 1 Kyrksæterøra Trøndelag
Nostunnelen Fv698 1 155 1 1969 Stryn Vestland
Notviktunnelen Rv13 150 1 1960 Strand Rogaland
Noviktunnelen Fv475 1 128 1 1967 Gildeskål Nordland
Nygårdstunnelen Rv555 864 2 1999 Bergen Vestland
Nærheimskleivtunnelen Fv632 25 1 1971 Suldal Rogaland
Nøddalstunnelen Fv40 25 1 1970 Kvinnherad Vestland
Nøstvettunnelen E6 3 700 2 2009 Nordre Follo Viken
Oddernestunnelen E18 1 049 2 2004 Kristiansand Agder
Ofredalstunnelen Kv26 2 200 1 1992 Årdal Vestland
Okslatunnelen Rv13 1 231 1 1985 Ullensvang Vestland
Olatunnelen kommunal vei 450 1 1995 Sunnfjord Vestland
Oldeidstunnelen Fv616 155 1 1947 Bremanger Vestland
Olimshagetunnelen Rv35 40 1 1998 Jevnaker Innlandet
Olsviktunnelen Fv562 1 074 1 1992 Bergen Vestland
Omnentunnelen Fv615 156 1 1977 Gloppen Vestland
Omnestunnelen Fv106 235 1 1986 Nome Vestfold og Telemark
Onsmannestunnelen Fv46 300 1 2015 Suldal Rogaland
Onstadtunnelen E16 673 1 1992 Aurland Vestland
Operatunnelen Operatunnelen
Festningstunnelen E18
Bjørvikatunnelen E18
Ekebergtunnelen E6
Svartdalstunnelen E6
6 000
• 1800
• 1100
• 1583
• 1391
2 2010 Oslo Oslo 45 (i Festnings-tunnelen)
20 (i Bjørvika-tunnelen)
Opoftetunnelen E39 130 1 2006 Kvinesdal Agder
Oppdølstrandtunnelen Rv70 7 500 1 2014 Sunndal Møre og Romsdal
Oppljostunnelen Rv15 4 537 1 1977 Stryn Vestland
Oppskredtunnelen Fv63 600 1 1976 Fjord Møre og Romsdal
Ornestunnelen[33][34] E6 257 1 2017 Narvik Nordland
Osbergtunnelen Rv13 630 1 2012 Suldal Rogaland
Oslofjordtunnelen E134 7 306 1 2000 Asker / Frogn Viken 134
Ospelitunnelen Rv15 2 549 1 1977 Stryn Vestland
Otervika rasoverbygg Fv862 55 1 1996 Senja Troms og Finnmark
Oterviktunnelen Fv862 607 1 1996 Tromsø Troms og Finnmark
Ottatunnelen Fv55 572 1 1968 Luster Vestland
Ottersteintunnelen[35] Fv609 1 600 1 2013 Askvoll Vestland
Overåtunnelen Fv650 1 573 1 1975 Stranda Møre og Romsdal
Paulertunnelen[18] E18 470 2 2012 Larvik Vestfold og Telemark
Perviktunnelen Fv714 632 1 2002 Hitra Trøndelag
Pinnåsen viltovergang E6 82 1 2004 Nordre Follo Viken
Pollfjelltunnelen Fv868 3 230 1 1983 Lyngen Troms og Finnmark
Porsgrunnstunnelen Fv356 860 1 1989 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Presteheiatunnelen Fv471 479 1 2003 Kristiansand Agder
Presturatunnelen Fv37 1 400 1 1992 Notodden Vestfold og Telemark
Pyntentunnelen Fv800 44 1 Skaun Trøndelag
Pytjohåjen tunnel E6 110 1 1996 Hemnes Nordland
Rabbentunnelen E6 45 1 2005 Vefsn Nordland
Rafdalstunnelen 1 E134 57 1 1941 Etne Vestland
Rafdalstunnelen 2 E134 48 1 1941 Etne Vestland
Raftsundtunnelen E10 1 530 1 2007 Hadsel Nordland
Rallerudtunnelen[36] Rv7 2 800 1 2014 Ringerike Viken
Rambergtunnelen Fv8 400 1 1990 Høyanger Vestland
Ramnabergtunnelen Fv182 1 496 1 1977 Vik Vestland
Ramnaheitunnelen Fv48 60 1 Kvinnherad Vestland
Ramsum viltlokk E18 42 2 2014 Sandefjord Vestfold og Telemark
Ramsviktunnelen E10 404 1 2000 Moskenes Nordland
Rantentunnelen Fv564 74 1 1975 Bergen Vestland
Raubergtunnelen Fv243 120 1 1966 Lærdal Vestland
Raudbergtunnelen Kommunal vei (Vaksdalsvegen) 530 1 Bergen/Vaksdal Vestland
Raudelitunnelen Fv117 429 1 1996 Bjerkreim Rogaland
Rauhammartunnelen E6 1 250 1 1984 Sørfold Nordland
Raunekleivtunnelen Fv7 250 1 1969 Samnanger Vestland
Raunhildetunnelen Fv541 288 1 2012 Bømlo Vestland
Rausandtunnelen Fv666 193 1 1962 Molde Møre og Romsdal
Rausdalstunnelen 1 Fv53 97 1 1961 Årdal Vestland
Rausdalstunnelen 2 Fv53 112 1 1961 Årdal Vestland
Ravneheitunnelen Fv465 3 300 1 2009 Farsund Agder
Redalstunnelen Fv611 379 1 1967 Sunnfjord Vestland
Reinforsheitunnelen E6 622 1 2018 Rana Nordland
Reinhornheia tunnel Fv813 478 1 1966 Beiarn Nordland
Rekefjordtunnelen Fv40 85 1 1965 Sokndal Rogaland
Remefjelltunnelen Fv659 617 1 1938 Ålesund Møre og Romsdal
Remetunnelen Fv659 567 1 1954 Ålesund Møre og Romsdal
Remmemtunnelen E39 59 1 1998 Vestnes Møre og Romsdal
Rikåstunnelen Fv152 256 1 1982 Nordre Follo Viken
Ringnestunnelen Fv156 335 1 1986 Ås Viken
Ringsettunnelen Fv650 592 1 1975 Stranda Møre og Romsdal
Ringstabekktunnelen Fv609 109 1 1996 Bærum Viken
Rishatten tunnel Fv143 134 1 1993 Alstahaug Nordland
Risnestunnelen E16 1 712 1 1978 Bergen Vestland
Risnesvegen I Kommunal vei 70 1 Bergen Vestland
Risnesvegen II Kommunal vei 50 1 Bergen Vestland
Risnesvegen III Kommunal vei 50 1 Bergen Vestland
Risvikatunnelen Fv776 31 1 1950 Nærøysund Trøndelag
Riventunnelen Fv277 935 1 1983 Senja Troms og Finnmark
Romslotunnelen E16 605 1 1972 Bergen Vestland
Rossajuvtunnelen Rv13 36 1 1960 Suldal Rogaland
Rothaugentunnelen Fv585 195 1 1920 Bergen Vestland
Rotsethorntunnelen Fv651 3 962 1 1999 / 2004 Volda Møre og Romsdal
Rullestadtunnelen E134 2 920 1 2006 Etne Vestland
Runehamartunnelen (nedlagt) E136 1 550 1 1946/1965 Rauma Møre og Romsdal
Rustandtunnelen Fv40 53 1 1968 Nore og Uvdal Viken
Ryatunnelen Fv858 2 660 1 2011 Tromsø/Balsfjord Troms og Finnmark 87
Ryenlokket E6 154 2 1996 Oslo Oslo
Ryfylketunnelen (Solbakktunnelen, Ryfast) Rv13 14 300 2 2019 Strand/Stavanger Rogaland 291
Ryggedalstunnelen Fv820 1 625 1 1980 /Øksnes Nordland
Ryggnestunnelen Fv300 107 1 1940 Ulvik Vestland
Ryssdalstunnelen Fv723 761 1 2019 Åfjord Trøndelag
Rælingstunnelen Rv159 1 820 2 1998 Rælingen Viken
Rødbøltunnelen E18 160 2 2009 Larvik Vestfold og Telemark
Rødhammertunnelen Fv17 42 1 1955 Namdalseid Trøndelag
Rødølstunnelen E16 1 970 1 2020 Vang Innlandet
Røldalstunnelen E134/Rv13 4 657 1 1964 Ullensvang Vestland
Røneidtunnelen Fv55 656 1 1978 Luster Vestland
Rønningentunnelen Fv32 117 1 2001 Holmestrand Vestfold og Telemark
Rørvikskartunnelen E10 726 1 1974 Vågan Nordland
Røsslandsåstunnelen E134 75 1 1941 Etne Vestland
Røstetunnelen Rv4 1 097 1 1992 Lunner Innlandet
Røynevarden tunnel Rv13 587 1 1973 Suldal Rogaland
Røyratunnelen Fv60 440 1 2015 Stranda Møre og Romsdal
Røyrdalstunnelen Fv45 722 1 1979 Gjesdal Rogaland
Røviktunnelen Rv80 2 000 1 2011 Fauske Nordland
Råumtunnelen Fv55 514 1 1972 Luster Vestland
Sáhkkobátnitunnelen E6 1 208 1 2013 Alta Troms og Finnmark
Saksenviktunnelen E6 1 148 1 1992 Saltdal Nordland
Saltnestunnelen E6 466 1 1991 Saltdal Nordland
Sandbekkåstunnelen[37] E18 160 2 2012 Larvik Vestfold og Telemark
Sandetunnelen Fv572 632 1 1967 Bremanger Vestland
Sandkollentunnel Fv812 476 1 1982 Bodø Nordland
Sandneshamntunnelen Fv812 615 1 1996 Bodø Nordland
Sandoddtunnelen Fv191 720 1 2001 Molde Møre og Romsdal
Sandviksåstunnelen Fv164 313 1 1991 Bærum Viken
Sandviktunnelen E39 394 1 1989 Masfjorden Vestland
Sannerholttunnelen Rv36 123 1 1991 Nome Vestfold og Telemark
Sarnestunnelen E69 195 1 1999 Nordkapp Troms og Finnmark
Sauåstunnelen E39 223 1 1992 Alver Vestland
Seimsdalstunnelen Fv303 1 515 1 1969 Årdal Vestland
Seljelitunnelen E10 1 052 1 2000 Moskenes Nordland
Seljestadtunnelen E134 1 272 1 1964 Ullensvang Vestland
Seljeviktunnelen Fv46 160 1 2015 Suldal Rogaland
Seltatunnelen E16 1 630 1 2003 Lærdal Vestland
Seltuntunnelen E16 110 1 1978 Lærdal Vestland
Selviktunnelen E39 124 / 110 2 1983 Bergen Vestland
Selvågtunnelen Fv653 1 080 1 1977 Ulstein Møre og Romsdal
Sentrumstangenten Fv862 1 628 1 1999 Tromsø Troms og Finnmark
Setsåhøgda tunnel E6 183 1 1968 Saltdal Nordland
Sifjordskaret tunnel Fv243 939 1 1990 Senja Troms og Finnmark
Sifjord tunnel Fv232 1 517 1 1993 Senja Troms og Finnmark
Sigerfjordtunnelen E10 2 136 1 1995 Sortland Nordland
Silatunnelen Fv17 2 882 1 1989 Lurøy/Rana Nordland
Sildafjelltunnelen Fv632 1 055 1 1992 Hjelmeland Rogaland
Siratunnelen E39 358 1 1954 Flekkefjord Agder
Sivletunnelen E16 1 114 1 1980 Voss Vestland
Sjonatunnelen Fv17 2 796 1 1982 Rana Nordland
Sjonstitunnelen Fv17 368 1 1988 Rana Nordland
Sjølystlokket E18 160 2 2003 Oslo Oslo
Sjønståfjelltunnelen Fv830 2 827 1 1956 / 1972 Fauske Nordland
Sjøormporten Rv36 567 1 1991 Seljord Vestfold og Telemark
Skalandtunnelen Rv862 1 890 1 1987 Senja Troms og Finnmark
Skansentunnelen Rv706 500 1 2010 Trondheim Trøndelag 11
Skardalstunnelen E6 2 265 1 2003 Kåfjord Troms og Finnmark
Skarettunnelen E16 465 1 1987 Hole Viken
Skarpsnotunnelen E6 300 1 1985 Ringsaker Innlandet
Skarvabjørgtunnelen Rv13 122 1 1982 Ullensvang Vestland
Skarvbergtunnelen E69 2 920 1 1970 Porsanger Troms og Finnmark
Skarvbergtunnelen (Troms) Fv825 253 1 1968 Skånland Troms og Finnmark
Skasvoratunnelen Fv615 90 1 2005 Gloppen Vestland
Skatestraumtunnelen Fv616 1 902 1 2002 Bremanger Vestland 91
Skaugvolltunnelen Fv17 247 1 1972 Gildeskål Nordland
Skavstøtunnelen Fv615 446 1 1990 Gloppen Vestland
Skeietunnelen Fv435 32 1 1998 Stavanger Rogaland
Skibergfjelltunnelen Fv722 1 036 1 1994 Stryn Vestland
Skifjelltunnelen E18 1 050 2 2009 Lillesand Agder
Skiphamntunnelen Fv680 111 1 1995 Aure Møre og Romsdal
Skjeggestadtunnelen E39 585 1 1987 Flekkefjord Agder
Skjegghammartunnelen Fv92 662 1 1981 Fjord Møre og Romsdal
Skjoldaviktunnelen E134 140 1 1991 Vindafjord Rogaland
Skjoldneslokket E39 220 1 2018 Bergen Vestland
Skjåholmentunnelen Rv94 672 1 2012 Kvalsund Troms og Finnmark
Skodjestraumtunnelen Fv661 101 1 1919 Ålesund Møre og Romsdal
Skodjevågen tunnel Fv661 85 1 1920 Ålesund Møre og Romsdal
Skoranetunnelen Fv391 550 1 2013 Sunnfjord Vestland
Skorvetunnelen Fv609 484 1 1967 Askvoll Vestland
Skottettunnelen Rv13 630 1 1973 Hjelmeland Rogaland
Skredlitunnelen Fv45 350 1 2009 Gjesdal Rogaland
Skrikebergtunnelen E39 1 508 1 1990 Gulen Vestland
Skrøotunnelen Fv62 2 310 1 2008 Molde/Sunndal Møre og Romsdal
Skrøyvstadtunnelen Fv776 280 1 1982 Fosnes Trøndelag
Skuggebergtunnelen Fv569 80 1 1940 Vaksdal Vestland
Skuggetunnelen E136 190 1 1986 Ålesund Møre og Romsdal
Skuitunnelen E16 1 440 2 2009 Bærum Viken
Skåratunnelen Fv617 680 1 2007 Vågsøy Vestland
Skårlandtunnelen Fv57 29 1 1973 Vennesla Agder
Skårtunnelen Fv121 386 1 1969 Bjørnafjorden Vestland
Slottsfjelltunnelen Fv308 235 1 1881 Tønsberg Vestfold og Telemark
Slottsporten Fv569 950 1 1996 Modalen Vestland
Slørdalstunnelen Fv714 2 642 1 2020 Snillfjord Trøndelag
Sløverfjordtunnelen E10 3 337 1 1997 Hadsel Nordland 112
Slåttekåstunnelen Rv36 305 1 1991 Nome Vestfold og Telemark
Smestadtunnelen Rv150 501 2 1983 Oslo Oslo
Smiehagen tunnel E6 892 1 1999 Frogn Viken
Småtunnelen 1 Fv569 48 1 1940 Vaksdal Vestland
Småtunnelen 2 Fv569 20 1 1940 Vaksdal Vestland
Småtunnelen 3 Fv569 31 1 1940 Vaksdal Vestland
Snauhaugtunnelen Fv7 351 1 1965 ca. Kvam Vestland
Snilldalstunnelen[16] Fv714 490 1 2016 Orkland Trøndelag
Solum miljøtunnel[18] E18 51 2 2012 Larvik Vestfold og Telemark
Songefjelltunnelen E18 340 2 2009 Lillesand Agder
Songstadtunnelen I E16 279 1 1971 Bergen Vestland
Songstadtunnelen II E16 310 1 1971 Bergen Vestland
Sorgendalstunnelen E6 278 1 1993 Lillehammer Innlandet
Sortviktunnelen E69 499 1 1990 Porsanger Troms og Finnmark
Spannavardtunnelen (T-forbindelsen) Rv47 260 1 2013 Karmøy / Tysvær Rogaland
Spiralen (Drammen) Kv1237 1 650 1 1961 Drammen Viken
Spjeldtunnelen Fv561 113 1 1966 Øygarden Vestland
Sprangakslatunnelen Fv755 205 1 1962 Leksvik Trøndelag
Spøneflottunnelen Fv46 370 1 2015 Suldal Rogaland
St. Hansfjelltunnelen Rv110 158 1 1979 Fredrikstad Viken
Stalheimtunnelen E16 1 188 1 1980 Voss Vestland
Stallogargotunnelen Rv94 2 298 1 2002 Kvalsund Troms og Finnmark
Stamnestunnelen Fv569 68 1 1940 Vaksdal Vestland
Stampleinåstunnelen E134 375 1 2000 Asker Viken
Stanatunnelen Rv13 607 1 2003 Ullensvang Vestland
Stanghelletunnelen E16 202 1 1970 Vaksdal Vestland
Stavangtunnelen Fv611 55 1 1970 Flora Vestland
Stavenestunnelen E16 2 771 1 1963 Vaksdal Vestland
Stavenestunnelen Fv60 111 1 1968 Stryn Vestland
Stavsjøfjelltunnelen E6 1 720 1 1990 Malvik Trøndelag
Stedjebergtunnelen Rv13 2 100 1 2007 Sogndal Vestland
Steganestunnelen E16 77 1 1970 Vaksdal Vestland
Steigentunnelen Fv835 8 079 1 1990 Hamarøy/Steigen Nordland
Steiggjatunnelen Fv53 1 550 1 1977 Årdal Vestland
Steinanestunnelen E39 120 1 2003 Stord Vestland
Steinbergtunnelen Rv706 505 1 2008 / 2010 Trondheim Trøndelag
Stenbjørnrødtunnelen E18 622 / 582 2 2007 Tønsberg Vestfold og Telemark
Stenbjørnrød miljøtunnel E18 110 2 2007 Tønsberg Vestfold og Telemark
Steinbrekktunnelen E18 184 1 1992 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Steinetunnelen Fv630 31 1 1947 Lærdal Vestland
Steinfjelltunnelen Fv773 2 114 1 1971 Namsskogan Trøndelag
Steinfjordtunnelen Fv862 1 265 1 1977 Senja Troms og Finnmark
Steinåstunnelen E18 2 211 2 2009 Lillesand Agder
Stetindtunnelen Rv827 2 730 1 1992 Tysfjord Nordland
Stettetunnelen Fv661 362 1 2012 Ålesund Møre og Romsdal
Stigabergtunnelen Fv609 47 1 1947 Askvoll Vestland
Stiganestunnelen Rv7 351 1 1998 Eidfjord Vestland
Stokkajuvtunnelen Fv542 296 1 1999 Bømlo Vestland
Stokkanestunnelen Fv331 355 1 1966 Luster Vestland
Stokkviknakken tunnel Fv830 568 1 1956 / 1975 Fauske Nordland
Stondalstunnelen Fv50 2 246 1 1987 Aurland Vestland
Stongafjelltunnelen Fv562 694 1 1991 Askøy Vestland
Stordalstunnelen Fv650 3 530 1 1998 Fjord Møre og Romsdal
Stordalstunnelen (Etne) E134 1 190 1 2016 Etne Vestland
Storefosstunnelen Fv614 125 1 1967 Bremanger Vestland
Storegjeltunnelen Rv7 842 1 1978 Eidfjord Vestland
Storehaugtunnelen Rv13 1 044 1 1981 Vik Vestland
Storeng – Njirran Fv868 137 1 2002 Storfjord Troms og Finnmark
Storesvatunnelen Fv483 884 1 1992 Sunnfjord Vestland
Storfjelltunnelen Fv883 170 1 1945 Vaksdal Vestland
Storfjelltunnelen Fv883 2 765 1 1995 Alta Troms og Finnmark
Storfosstunnelen Fv60 257 1 1962 Stranda Møre og Romsdal
Storhaugtunnelen Fv427 1 275 1 2001 Stavanger Rogaland
Storlikolltunnelen[33][34] E6 300 1 2017 Narvik Nordland
Storolokket Rv150 136 2 1994 Oslo Oslo
Storsandtunnelen E39 3 653 1 2005 Skaun Trøndelag
Storuratunnelen Fv91 320 1 2006 Lyngen Troms og Finnmark
Storvasshammartunnelen Fv714 637 1 1992 Orkland Trøndelag
Storvikatunnelen E6 1 200 1 2016 Alta Troms og Finnmark
Storvikskartunnelen Fv17 3 116 1 1995 Gildeskål Nordland
Storåtunnelen E10 210 1 2007 Hadsel Nordland
Strandveitunnelen Fv610 243 1 1992 Bærum Viken
Straumdaltunnelen Fv17 3 232 1 1992 Rødøy Nordland
Streketunnelen Fv60 1 289 1 1962 / 2011 Stranda Møre og Romsdal
Streksvora 1 Rv5 40 1 Sunnfjord Vestland
Streksvora 2 Rv5 93 1 Sunnfjord Vestland
Strindheimtunnelen E6 2 500 2 2014 Trondheim Trøndelag
Struksentunnelen Fv360 426 1 1965 Osterøy Vestland
Strømnestunnelen Fv17 1 013 1 2019 Verran Trøndelag
Strømsåstunnelen E134 3 496 1 2001 Drammen Viken
Studeheitunnelen E18 300 2 2009 Lillesand Agder
Stupshølen tunnel Fv55 77 1 1979 Luster Vestland
Stussvikhovdatunnelen Fv49 1 217 1 1986 Bjørnafjorden Vestland
Styggegjøltunnelen Fv604 65 1 1978 Luster Vestland
Støleheiatunnelen Fv75 200 1 1996 Vennesla Agder
Stølsnestunnelen Fv337 969 1 1983 Luster Vestland
Støylsnestunnelen Rv5 2 630 1 2009 Sunnfjord Vestland
Suldalsporten tunnel Rv13 733 1 1975 Suldal Rogaland
Sundafjelltunnelen Rv5 1 883 1 1982 Flora Vestland
Sundsfjordtunnelen Fv17 772 1 1975 Gildeskål Nordland
Sunndalstunnelen Fv40 176 1 1970 Kvinnherad Vestland
Svalnestunnelen E39 722 1 2005 Skaun Trøndelag
Svandalsflonatunnelen E134 1 053 1 1968 Ullensvang Vestland
Svardaltunnelen Fv541 68 1 1964 Flora Vestland
Svartdalstunnelen E6, del av Operatunnelen 1 391 2 2000 Oslo Oslo
Svartedal tunnel E18 60 2 2007 Tønsberg Vestfold og Telemark
Svarthammartunnelen Fv848 113 1 1994 Ibestad Troms og Finnmark
Svartholla rasoverbygg Fv862 125 1 1996 Senja Troms og Finnmark
Svartholla tunnel Fv862 310 1 1978 Senja Troms og Finnmark
Svartistunnelen Fv17 7 624 1 1986 Meløy Nordland
Svartåstunnelen E134 1 500 2 2020 Kongsberg Viken
Svarventunnelen Fv513 859 1 1998 Saltdal Nordland
Svindlandstunnelen E39 350 1 1982 Kvinesdal Agder
Svinviktunnelen Fv671 1 075 1 2001 Surnadal Møre og Romsdal
Svoldalstunnelen Fv551 204 1 1970 Kvinnherad Vestland
Svoragrovatunnelen Fv724 193 1 1986 Stryn Vestland
Svoritunnelen Fv337 170 1 1982 Luster Vestland
Svotunnelen[38] Rv13 4 500 1 2013 Strand Rogaland
Svølgjatunnelen Fv30 730 1 1994 Holtålen Trøndelag
Svåatunnelen Rv9 300 1 1983 Bykle Agder
Sydnestunnelen Fv555 384 1 1992/1993 Bergen Vestland Stengt for allmenn trafikk
Sædalstunnelen Fv188 300 1 2005 Bergen Vestland
Sætretunnelen E16 720 1 1980 Bergen Vestland
Sæviktunnelen Fv18 966 1 1980 Herøy Møre og Romsdal
Sønsterudtunnelen E16 125 1 1940 Hole Viken
Sørdalstunnelen E10 6 338 1 2007 Lødingen/Kvæfjord Nordland/Troms og Finnmark
Søreidetunnelen Fv92 1 881 1 1985 Høyanger Vestland
Sørlandsporten E18 115 1 1963 Risør Agder
Sørkjostunnelen[39] E6 4 620 1 2018 Nordreisa Troms og Finnmark
Sørnestunnelen E136 236 1 1986 Ålesund Møre og Romsdal
Sørskartunnelen Fv58 770 1 2003 Tromsø Troms og Finnmark
Søttartunnelen Fv78 770 1 1963 Vefsn Nordland
Takvamtunnelen E16 111 1 1973 Bergen Vestland
Talgjetunnelen Fv606 (del av Finnøytunnelen) 1 479 1 2009 Stavanger Rogaland
Talviktunnelen E6 860 1 2013 Alta Troms og Finnmark
Tangstadtunnelen Fv992 442 1 1967 Vestvågøy Nordland
Tangtunnelen E6 350 2 2011 Stjørdal Trøndelag
Tassebekk viltlokk E18 42 2 2014 Sandefjord Vestfold og Telemark
Teigabergtunnelen Fv7 423 1 1976 Kvam Vestland
Teigatunnelen Kommunal vei (Gamle E39) 54 1 1960 Høyanger Vestland
Teigkamptunnelen E6 3 700 1 2016 Nord-Fron Innlandet
Teistedalstunnelen E39 / Fv465 1 925 1 2006 Kvinesdal Agder
Telemarksporten E18 270 1 1987 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Teleplanlokket Fv166 157 2 1987 Bærum Viken
Tennflågtunnelen E6 805 1 1965 Sørfold Nordland
Timreskredtunnelen Fv53 1 011 1 1993 Årdal Vestland
Tirnestunnelen Fv383 222 1 1940 Masfjorden Vestland
Tirsåstunnelen Fv566 2 017 1 1998 Osterøy Vestland
Tokagjeltunnelen Fv7 409 1 1956 Kvam Vestland
Toppentunnelen Fv15 3 986 1 1996 Harstad Troms og Finnmark
Toppetunnelen Fv240 114 1 1996 Bergen Vestland
Torgilsbergtunnelen Fv572 790 1 2013 Ulvik Vestland
Torgilsholtunnelen E134 189 1 1978 Ullensvang Vestland
Torgrimslitunnelen Fv117 334 1 2013 Bjerkreim Rogaland
Torsbuåsen tunnel E18 785 2 2019 Arendal Agder
Torsnestunnelen Fv107 583 1 2012 Ullensvang Vestland
Torviktunnelen Fv64 125 1 1960 Rauma Møre og Romsdal
Tosentunnelen Fv76 5 857 1 1986 Brønnøy/Grane Nordland
Toventunnelen Fv78 10 665 1 2014 Leirfjord/Vefsn Nordland
Trengereidtunnelen E16 1 770 1 1994 Bergen Vestland
Trengseltunnelen E6 33 1 1965 Sørfold Nordland
Trettebergtunnelen E134 57 1 1941 Etne Vestland
Trettetungene tunnel Fv182 341 1 2002 Vik Vestland
Trettøytunnelen Nedlagt strekning (Rv70) 1 182 1 1974 Sunndal Møre og Romsdal
Trifontunnelen[40] E105 670 1 2017 Sør-Varanger Troms og Finnmark
Trodaltunnelen E39 848 1 1986 Masfjorden Vestland
Trodlaskartunnelen Fv772 25 1 1998 Tysvær Rogaland
Troldhaugtunnelen Rv580 471 1 1983 Bergen Vestland
Trolljuvtunnelen 1 E134 35 1 1942 Etne Vestland
Trolljuvtunnelen 2 E134 139 1 1942 Etne Vestland
Trollkonetunnelen E16 734 1 1991 Vaksdal Vestland
Tromsøysundtunnelen E8 3 500 / 3 386 2 1994 Tromsø Troms og Finnmark 102
Tronviktunnelen E39 202 1 1985 Lund Rogaland
Trysdalstunnelen Fv383 551 1 1940 Masfjorden Vestland
Træfjell tunnel E18 205 2 2019 Arendal Agder
Trældaltunnelen E6/E10 1 110 1 2015 Narvik Nordland
Trøde-Bråhei tunnel Fv420 365 1 1960 Lillesand Agder
Tuftåstunnelen E16 2 000 1 2008 Lærdal Vestland
Tungesviktunnelen 1 Fv48 35 1 Etne Vestland
Tungesviktunnelen 2 Fv48 86 1 1968 Etne Vestland
Tungesviktunnelen 3 Fv48 24 1 Etne Vestland
Tunsbergtunnelen Rv13 4 080 1 2011 Voss Vestland
Tussentunnelen Privat 2 840 1 2004 Molde Møre og Romsdal
Tussviktunnelen Fv55 520 1 1971 Sogndal Vestland
Tveitatunnelen Fv681 69 1 1968 Suldal Rogaland
Tveittunnelen Fv121 67 1 1969 Bjørnafjorden Vestland
Tyskhaugtunnelen E6 200 1 2013 Alta Troms og Finnmark
Tyssedalstunnelen Rv13 1 538 1 1962 Ullensvang Vestland
Tyssetunnelen Fv48 2 300 1 2015 Samnanger Vestland
Tyvanestunnelen Fv60 197 1 1968 Stryn Vestland
Tømmernes tunnel E6 722 1 1988 Hamarøy Nordland
Tømmeråstunnelen Rv827 561 1 1992 Tysfjord Nordland
Tåsentunnelen Rv150 1 284 2 1999 Oslo Oslo
Uføreberget tunnel Rv13 338 1 2004 Suldal Rogaland
Uføretunnelen E39 610 1 2004 Stord Vestland
Uggdalseidtunnelen 1 Fv49 88 1 1965 Tysnes Vestland
Uggdalseidtunnelen 2 Fv49 63 1 1965 Tysnes Vestland
Umskartunnelen E12 3 670 1 2006 Rana Nordland
Undaltunnelen Fv57 590 1 1964 Gulen Vestland
Unstadtunnelen Fv992 640 1 1995 Vestvågøy Nordland
Urantunnelen Fv6304 229 1 1975 Flatanger Trøndelag
Urheimtunnelen Rv13 440 1 1976 Suldal Rogaland
Utakleivtunnelen Fv990 899 1 1998 Vestvågøy Nordland
Utnestunnelen E39 263 1 1980 Alver Vestland
Utsiktstunnelen Kommunal vei 110 1 Vaksdal Vestland
Vabakkentunnelen Fv354 566 1 1997 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Vadfosstunnelen Fv38 680 1 2008 Kragerø Vestfold og Telemark
Vadheimstunnelen Fv55 1 658 1 1972 Høyanger Vestland
Valatunnelen Fv680 303 1 1995 Aure Møre og Romsdal
Valderøytunnelen Rv658 4 222 1 1987 Giske/Ålesund Møre og Romsdal 137
Vallaviktunnelen Rv7 7 510 1 1985 Ulvik Vestland
Valslagstunnelen[41] Fv714 2 585 1 2014 Orkland/Hitra Trøndelag
Vamråktunnelen Fv92 241 1 1972 Høyanger Vestland
Vanbergtunnelen Fv60 94 1 1936 Stryn Vestland
Vangbergtunnelen Fv60 1 185 1 2018 Stryn Vestland
Vangdalsbergtunnelen Fv49 430 1 1983 Kvam Vestland
Vangentunnelen Fv64 41 1 1970 Rauma Møre og Romsdal
Vangstunnelen E16 2 360 1 2013 Voss Vestland
Vardanetunnelen Rv13 200 1 1960 Hjelmeland Rogaland
Vardøtunnelen E75 2 892 1 1983 Vardø Troms og Finnmark 88
Vardåstunnelen E18 22 1 2019 Bamble Vestfold og Telemark
Varstadtunnelen Fv520 887 1 1987 Sauda Rogaland
Vassbotntunnelen Fv514 715 1 1983 Saltdal Nordland
Vassbygdtunnelen Fv50 1 058 1 1967 Aurland Vestland
Vassendatunnelen E16 206 1 1988 Voss Vestland
Vassumtunnelen E134 378 2 2000 Frogn Viken
Vaterlandstunnelen Rv162 337 2 1991 Oslo Oslo
Vatlandstunnelen E39 3 184 1 2006 Kvinesdal/Lyngdal Agder
Vatnetunnelen Fv57 106 1 1976 Alver Vestland
Velaskartunnelen Rv13 294 1 1960 Suldal Rogaland
Verksallmenningen kulvert Fv427 71 1 1971 Stavanger Rogaland
Vesterledtunnelen Fv420 40 1 1907 Grimstad Agder
Vesterveitunnelen E39 221 2 1949 Kristiansand Agder
Vestreviktunnelen Fv48 481 1 1955 Kvinnherad Vestland
Vestre Vindsviktunnelen Rv13 180 1 1960 Hjelmeland Rogaland
Vesttunnelen Fv153/Fv618 455 / 65 2 1997 Bærum Viken
Vethaugtunnelen Fv17 1 300 1 2009 Bodø Nordland
Vetlebotntunnelen Fv50 286 1 1985 Aurland Vestland
Vetlehovdatunnelen Fv121 625 1 1987 Bjørnafjorden Vestland
Vevringtunnelen Fv611 627 1 1967 Sunnfjord Vestland
Viggjatunnelen E39 2 711 1 2006 Skaun Trøndelag
Vikabergtunnelen Fv569 47 1 1940 Vaksdal Vestland
Vikanestunnelen E39 264 1 1980 Alver Vestland
Vikanestunnelen (Vindafjord)[14] E134 360 1 2015 Vindafjord Rogaland
Vikanøstunnelen Fv64 60 1 1960 Rauma Møre og Romsdal
Vikastølstunnelen Fv569 62 1 1940 Vaksdal Vestland
Vikatunnelen Fv769 600 1 2004 Namsos Trøndelag
Vikatunnelen Rv13 1 193 1 1975 Suldal Rogaland
Vikatunnelen Fv496 120 1 1963 Forsand Rogaland
Vikesundtunnelen E39 316 1 1980 Alver Vestland
Viketunnelen Fv191 4 250 1 1997 / 2005 Molde Møre og Romsdal
Viktunnelen Fv64 290 1 1967 Molde Møre og Romsdal
Vindfylletunnelen Rv15 1 083 1 1993 Stad Vestland
Vindhammartunnelen Rv13 118 1 1999 Ullensvang Vestland
Vindviktunnelen Fv17 988 1 1972 Gildeskål Nordland
Vinger tunnel Rv2 114 1 1991 Kongsvinger Innlandet
Vinjavatntunnelen Fv503 200 1 1983 Gjesdal Rogaland
Vintertuntunnelen E134 85 1 2009 Ullensvang Vestland
Visettunnelen Fv650 1 111 1 1985 Ålesund Møre og Romsdal
Vittenbergtunnelen Rv159 205 2 1998 Lørenskog Viken
Voldshammartunnelen Fv652 270 1 1998 Volda Møre og Romsdal
Vollåstunnelen E134 500 1 2020 Kongsberg Viken
Vulviktunnelen Rv70 250 1 1965 Tingvoll Møre og Romsdal
Væletunnelen E16 458 1 1988 Voss Vestland
Væretunnelen E6 1 625 1 1988 Malvik Trøndelag
Værnestunnelen E6 135 / 46 2 1960 / 1994 Stjørdal Trøndelag
Vågsbygdporten Fv456 1 300 2 2014 Kristiansand Agder
Vågslidtunnelen E134 1 647 1 1967 Vinje Vestfold og Telemark
Vågstrandstunnelen E136 3 665 1 2015 Rauma Møre og Romsdal
Vågstunnelen Rv13 837 1 1975 Suldal Rogaland
Vågtunnelen Fv48 / Fv49 106 1 1958 Kvam Vestland
Vålerengtunnelen E6 831 2 1989 Oslo Oslo
Yste Jarva tunnel Fv182 82 1 2002 Vik Vestland
Ytre Sandvik tunnel Fv686 377 1 2004 Suldal Rogaland
Økerntunnelen[29] Rv163 331 2 2013 Oslo Oslo
Øksendalstunnelen Fv62 5 966 1 2000 Sunndal Møre og Romsdal
Øksfjordtunnelen Fv882 4 252 1 1988 Loppa Troms og Finnmark
Økslandstunnelen E39 760 1 2016 Sunnfjord Vestland
Økstratunnelen Fv686 428 1 1971 Suldal Rogaland
Ølkonna tunnel I E10 360 1 2014 Flakstad / Moskenes Nordland
Ølkonna tunnel II E10 140 1 2014 Flakstad / Moskenes Nordland
Ørgenviktunnelen[36] Rv7 3 700 1 2014 Krødsherad / Ringerike Viken
Ørneheitunnelen Fv43 840 1 2006 Lyngdal Agder
Ørnfjordtunnelen Fv275 870 1 1975 Senja/Senja Troms og Finnmark
Ørsdalstunnelen Fv117 1 399 1 1986 Bjerkreim Rogaland
Østeråtunnelen Fv411 270 1 1963 Tvedestrand Agder
Østre Vallesverd tunnel Fv420 215 1 1958 Lillesand Agder
Øyertunnelen[42] E6 3 850 1 2012 Øyer Innlandet
Åkrafjordtunnelen E134 7 404 1 2000 Etne Vestland
Ålitunnelen Fv714 139 1 2019 Orkland Trøndelag
Årsettunnelen Fv651 236 1 1975 Volda Møre og Romsdal
Årøytunnelen Fv55 405 1 1983 Sogndal Vestland
Åsarøytunnelen[26] Fv46 350 1 2015 Suldal Rogaland
Åsatunnelen vest Fv156 117 1 1973 Ringerike Viken
Åsatunnelen øst Fv156 95 1 1973 Ringerike Viken
Åsbergtunnelen E6 696 1 2020 Vefsn Nordland
Åsentunnelen 1 (Vaksdal) Fv569 106 1 Vaksdal Vestland
Åsentunnelen 2 (Vaksdal) Fv569 91 1 Vaksdal Vestland
Åsentunnelen (Vefsn)[6] Fv78 230 1 2014 Vefsn Nordland
Åsnevtunnelen E6 890 1 2020 Vefsn Nordland
Åsnuttunnelen[24] Rv509 300 1 2012 Sola Rogaland
Åtlandtunnelen E39 360 1 1971 Lyngdal Agder
Åtunnelen E10 123 1 1994 Moskenes Nordland

Tunneler under bygging[rediger | rediger kilde]

Navn Strekning Lengde (m) Antall løp Åpner Kommune Fylke muh. (Undersjøisk)
Søråstunnelen[43] E39 2 600 2 2022 Bergen Vestland
Råtunnelen [43][44] E39 3 100 2022 Bergen Vestland
Lyshorntunnelen[43] E39 9 000 2 2022 Bergen/Os Vestland
Skarvbergtunnelen (ny) E69 3 470 1 2022 Porsanger Troms og Finnmark
Skogafjellstunnelen[43] E39 1 400 2 2021 Os Vestland
Sandslikrysset kulvert[45][46] Rv580 75 2 2021 Bergen Vestland
Søgnetunnelen E39 4 400 2 2022 Kristiansand Agder
Bruliheitunnelen E39 913 2 2022 Kristiansand Agder
Lindelitunnelen E39 550 2 2022 Kristiansand Agder
Mjåvannsheitunnelen E39 355 2 2022 Kristiansand Agder
Vollebergtunnelen E39 600 2 2022 Kristiansand Agder
Nogvafjordtunnelen (Nordøyvegen) Fv659 5 730 1 2022 Haram Møre og Romsdal >60
Fjørtoftfjordtunnelen (Nordøyvegen) Fv659 3 680 1 2022 Haram/Sandøy Møre og Romsdal >40
Burbergtunnelen (Nordøyvegen) Fv659 170 1 2022 Haram Møre og Romsdal
Sollihøgdatunnelen[47] E16 3 370 2 2025 Hole/Bærum Viken/Viken
Bukkesteinshøgdatunnelen[47] E16 790 2 2025 Bærum Viken
Kvænangsfjelltunnelen[48] E6 ≈3 300 1 2024 Kvænangen Troms og Finnmark
Bergåsentunnelen[49] E6 2 000 1 2025 Grane Nordland
Falkflågtunnelen[49] E6 100 - 150 1 2025 Grane Nordland
Forbordsfjelltunnelen E6 6 100 2 2027 Stjørdal/Levanger Trøndelag
Boknafjordtunnelen (Rogfast) E39 26 700 2 2033 Randaberg/Bokn Rogaland 392
Kvitsøytunnelen (Rogfast) Fv521 4 100 1 2031 Kvitsøy Rogaland 250
Hugaviktunnelen[50] E16 1 800 1 2022[51] Vang Innlandet
Myrmelstunnelen[52]/Myrmeltunnelen[53] E39 1 060 1 2024 Sunnfjord Vestland

Planlagte og foreslåtte tunneler[rediger | rediger kilde]

Navn Strekning Lengde (m) Antall løp Mulig åpning Kommune Fylke muh. (Undersjøisk)
Nyborgtunnelen[54] E39 Bergen Vestland
Bytunnel Molde[55] E39 1 2020 Molde Møre og Romsdal
Kokstadtunnelen (Ringvei Vest) 1 600 2020 Bergen Vestland
Langfjordtunnelen[56] Fv64 1 2020 Molde/Rauma Møre og Romsdal ≈200[57]
Kovestadtunnelen (Dagslet–Linnes)[58] E134 2200 2 2021 Lier Viken
Langsundforbindelsen[59] Fv863 2 900 1 2022 Karlsøy Troms og Finnmark
Vangtunnelen[60] E6 1 900 2 2022 Stjørdal Trøndelag
Drotningsviktunnelen[61] Rv555 1 970 2 2022 Bergen Vestland
Kolltveittunnelen (utvidelse)[61] Rv555 966 2 2022 Øygarden Vestland
Straumetunnelen[61] Rv555 858 2 2022 Øygarden Vestland
Knarrvikatunnelen[61] Rv555 731 2 2022 Øygarden Vestland
Romarheimtunnelen[62] E39 6000 1 2023 Alver Vestland
Eikefettunnelen (utvidelse)[62] E39 1 2023 Alver Vestland
Mettevolltunnelen[48] E6 Troms og Finnmark
Rakkenestunnelen[48] E6 Troms og Finnmark
Hidratunnelen[63] Fv469 3 200 1 Flekkefjord Agder 125
Espedal-Frafjordtunnelen (Ryfast)[64] 5 100 mangler finansiering Gjesdal/Sandnes Rogaland ≈150[65]
Tønjum – Ljøsne[66] E16 5 500 1 Lærdal Vestland
Trollheimstunnelen Rv70? 1 bygges ikke Sunndal/Surnadal Møre og Romsdal
Moss-Horten Rv 19 16 000 2 Horten/Moss Vestfold og Telemark/Viken 325
Møreaksen under Tautra[67] E39 13 000 2 Molde/Vestnes Møre og Romsdal 330
Ullsfjordforbindelsen gjennom Nakkefjellet Fv91 4 200 1 Tromsø Troms og Finnmark
Selbjørnsfjordtunnelen (Hordfast) E39 8 500 1 Austevoll/Fitjar Vestland 360
Korsfjordtunnelen (Hordfast) E39 8 800 Austevoll/Øygarden Vestland 390
Hjellestadtunnelen (Hordfast) Bergen Vestland
Storebøtunnelen (Hordfast) Austevoll Vestland
Loddotunnelen (Hordfast) Austevoll Vestland
Uggdalseidtunnelen (Hordfast) Tysnes Vestland
Ostunnelen (Hordfast) Bjørnafjorden Vestland
Møshovdatunnelen (Hordfast) Bjørnafjorden Vestland
Sævareidtunnelen (Hordfast) E39 4 000 Bjørnafjorden Vestland
tunnel ved Kroksund E16 3 200 2 2026 Ringerike Viken
tunnel ved Homledal E16 3 200 2 2026 Ringerike Viken
Arnatunnelen[68] E16 8 000 Bergen Vestland
Mindetunnelen E39 2 700 Bergen Vestland
Nordnestunnelen Bergen Vestland
Skansentunnelen Fv 585 Bergen Vestland
Fedjefast 6 100 Fedje Vestland 240
Jøsenfast Rv13 Hjelmeland Rogaland >1
Hardangertunnelen (Kvamskogtunnelen) Rv 7 12 000 1 Samnanger/Kvam Vestland
Hardangerviddatunnelen Rv 7 15 000 1 Hol/Eidfjord Viken/Vestland
Sognefjelltunnelen[69][70] 24 000 Lom/Luster Innlandet/Vestland
Årdal-Fortun[70] 20 000 Årdal/Luster Vestland
Halsafjordtunnelen[71][72] E39 12 000 Tingvoll/Heim Møre og Romsdal/Trøndelag 360
Rypefjordtunnelen[73] Rv94 1 Hammerfest Troms og Finnmark
Salentunnelen[73] Rv94 1 Hammerfest Troms og Finnmark
Fuglenestunnelen[73] Rv94 1 Hammerfest Troms og Finnmark
Korsmyrdal tunnel[74][75] Fv63 4 200 1 Stranda/Fjord Møre og Romsdal
Ågotthammaren tunnel[75] Fv191 1 Nesset Møre og Romsdal
Merkingsgylet tunnel[75] Fv41 1 Ørsta Møre og Romsdal
St. Olavsspranget[75] Fv715 1 Trondheim Trøndelag
Værfjorden[75] Fv14 1 Åfjord Trøndelag
Svanabekken[75] Fv6318 1 Åfjord Trøndelag
Langnesberga[75] E6 1 Snåsa Trøndelag
Festningssvingen[75] Fv72 1 Verdal Trøndelag
Ulvsvågskaret tunnel[76] E6 1 Hamarøy Nordland
Lyngværtunnelen[77] E10 2000 1 Vågan Nordland
Kanstadbotn – Fiskfjord[78] E10 6000 1 Lødingen Nordland
Øst for Fiskfjord[78] E10 3000 1 Tjeldsund Troms og Finnmark
Forlenging/sammenslåing av
Oppljostunnelen og Grasdalstunnelen[79]
Rv15 9000 1 Stryn Vestland
Tunnel ved Fagernes[80] E16 1 Fagernes Innlandet
Hogsnesåstunnelen[81] Fv303 1000 1 Tønsberg Vestfold og Telemark
Kjos–Møvig[82] Fv457 1 Kristiansand Agder
Bakliholtantunnelen Fv17 360 1 2019 Lurøy Nordland
Volda–Furene[83] E39 3500 1 Volda/Ørsta Møre og Romsdal
Utviktunnelen (Utvikfjellet) E39 1 Stryn/Gloppen Vestland
Nustadtunnelen[84] Fv252 500 1 Bamble Vestfold og Telemark
Byåstunnelen[85] 2000 Trondheim Trøndelag
Miljøtunnel Johan Tillers vei[85] 500 Trondheim Trøndelag
Tyholttunnelen[85] Trondheim Trøndelag
SaudaEtne[86] 11000 1 Sauda/Etne Vestland/Rogaland
Røatunnelen[87] Fv168 680 (1000) 2 Oslo Oslo
Årdalstunnelen[88] Rv13 4500 1 Hjelmeland Rogaland
Vikafjelltunnelen[89] Rv13 15000 1 Vik/Voss Vestland/Vestland
Tasta kulvert[90] E39 470 2 Stavanger Rogaland
Finnsnes tunnel[91] Fv86 ? 1 Lenvik Troms og Finnmark
Borgundfjordtunnelen (Bytunnelen)[92] ? 5200 ? Ålesund/Sula Møre og Romsdal ≈120[93]
Veddemarktunnelen[94] ? 1500 ? Sula Møre og Romsdal
Hamnsundsambandet[95] ? ? ? Ålesund/(Giske) Møre og Romsdal ≈200[96]
Mundheimstunnelen[97] Fv48 ? ? Kvam Vestland
Navelsakerstranda[98] Fv664 ? ? Stad Vestland
Otterdalsstranda[98] Fv664 ? ? Volda Møre og Romsdal
Kveldsvika[99] Fv213 ? ? Larvik Vestfold og Telemark
Filipstadtunnelen[100] E18 ? ? Oslo Oslo
Hadselfjordtunnelen[101] Fv82 ? ? Hadsel/Vågan Nordland ≈200
Tysfjordstunnelen[102] E6 13000? Tysfjord Nordland 350-400 hvis ikke bruer bygges[103]
Dyranuttunnelen[104] Rv7 6250 Eidfjord Vestland
Breivika-Lerstad E136 2 600 Ålesund Møre og Romsdal
Skiri-Monge E136 2 700 Rauma Møre og Romsdal
Manglerudtunnelen[105] E6 Oslo Oslo
forbi Lundamo E6 4 700 Melhus Trøndelag
Blåfjelltunnelen[106] E18 350 2 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Bjønnåstunnelen[106] E18 2 300 2 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Preståstunnelen[106] E18 2 900 2 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Brattåstunnelen[106] E18 400 2 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Steinbrekkatunnelen[106] E18 180 2 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Vågå-Dovre[107] 10 000 Vågå/Dovre Innlandet
Grenlandstunnelen*[108] E18 5 150 2 Porsgrunn Vestfold og Telemark
Skreheiatunnelen[109] E39 ca. 230 2 2026 Lindesnes Agder
Vråheiatunnelen[109] E39 ca. 700 2 2026 Lindesnes Agder
Eikeråsheiatunnelen[109] E39 ca. 3 040 2 2026 Lindesnes/Lyngdal Agder
Tindafjellstunnelen[110] E39 ca. 910 2 Gjesdal Rogaland
Tunesfjelltunnelen[111] E16 ca. 8 800 2 Bergen Vestland
Raudnipatunnelen[111] E16 ca. 10 100 1 Bergen/Vaksdal Vestland
Berrfjelltunnelen[111] E16 ca. 8 900 1 Vaksdal Vestland
Høviktunnelen[112] E18 1 940 2 Bærum Viken
Stabekklokket[112] E18 440 2 Bærum Viken
Strandlokket[112] E18 190 2 Bærum Viken
Gjønnestunnelen[112] Fv160? 1 850 1 Bærum Viken
*Tunnelen har ikke fått endelig navn.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.vegvesen.no/vegkart
  2. ^ https://www.google.no/maps/
  3. ^ «Vegvesen.no: E6 Storsandnes - Langnesbukt». Arkivert fra originalen 19. september 2015. Besøkt 24. september 2015. 
  4. ^ Gryllefjordbrua til Implenia[død lenke]
  5. ^ «E16 Bagn-Bjørgo». Statens vegvesen. 
  6. ^ a b Vegvesen.no: Fakta om fv. 78 Holand - Brattlia[død lenke]
  7. ^ «Denne vil gjøre Oslo-turen lettere». www.ringblad.no (norsk). 5. mars 2012. 
  8. ^ 59°54′42″N 6°10′10″Ø
  9. ^ 59°55′15″N 6°11′22″Ø
  10. ^ «Hunstadmoen-Thallekrysset». Statens vegvesen. Arkivert fra originalen 11. desember 2019. Besøkt 24. juni 2019. 
  11. ^ «Vil ha forslag til tunnelnamn». www.firdaposten.no (norsk). 29. januar 2010. 
  12. ^ a b c d E39 Kvivsvegen Arkivert 15. desember 2013 hos Wayback Machine.
  13. ^ a b Vegvesen.no: Opna Fyrdsbergtunnelen Arkivert 15. desember 2013 hos Wayback Machine.
  14. ^ a b «Vegvesen.no: Ny E134 Skjoldavik–Solheim» (PDF). Arkivert fra originalen (PDF) 5. mars 2016. Besøkt 18. juli 2013. 
  15. ^ «E136 Dølsteinfonna og Fantebrauta, rassikring - Prosjektbeskrivelse». Statens vegvesen. Arkivert fra originalen 9. november 2018. Besøkt 24. juni 2019. 
  16. ^ a b Siteringsfeil: Ugyldig <ref>-tagg; ingen tekst ble oppgitt for referansen ved navn fv714
  17. ^ Vegvesen.no: E10 Solbjørnneset-Hamnøy Arkivert 30. oktober 2013 hos Wayback Machine.
  18. ^ a b c d E18 Sky-Langangen/Prosjektbeskrivelse Arkivert 10. mai 2009 hos Wayback Machine. Statens vegvesen
  19. ^ «Rv. 36 Slåttekås–Årnes». Statens vegvesen. Arkivert fra originalen 13. april 2019. Besøkt 24. juni 2019. 
  20. ^ «Fv. 32 Gimlevegen-Augestadvegen (Lilleelvkrysset)». Statens vegvesen. Arkivert fra originalen 4. september 2019. Besøkt 24. juni 2019. 
  21. ^ Vegvesen.no: E39 Astad-Høgset Arkivert 16. oktober 2012 hos Wayback Machine.
  22. ^ Vegvesen.no: Jondalstunnelen Arkivert 6. juli 2014 hos Wayback Machine.
  23. ^ «Rv. 77 Tjernfjellet». Statens vegvesen. 
  24. ^ a b Vegvesen.no: Rv510 Solasplitten Arkivert 6. juli 2014 hos Wayback Machine.
  25. ^ «Tunnel og bruer har fått navn». Statens vegvesen. 2. september 2015. Arkivert fra originalen 18. november 2018. Besøkt 24. juni 2019. 
  26. ^ a b Vegvesen.no: Reguleringsplan Rv. 46 SANDSFJORD BRU Arkivert 8. desember 2015 hos Wayback Machine.
  27. ^ «Mrfylke.no: Leiratunnelen» (PDF). Arkivert fra originalen (PDF) 26. oktober 2014. Besøkt 28. august 2012. 
  28. ^ «Fv. 17 Liafjellet–Olvikvatnet». Statens vegvesen. Arkivert fra originalen 9. desember 2019. Besøkt 24. juni 2019. 
  29. ^ a b Vegvesen.no: Ring 3 Arkivert 29. august 2012 hos Wayback Machine.
  30. ^ Veidekke: Lørentunnelen Arkivert 17. oktober 2013 hos Wayback Machine.
  31. ^ «E6 Indre Nordnes–Skardalen». Statens vegvesen. 
  32. ^ Vegvesen.no: E39 Torvund - Teigen Arkivert 16. oktober 2012 hos Wayback Machine.
  33. ^ a b «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 30. mai 2012. Besøkt 2. november 2012. 
  34. ^ a b «E6 Hålogalandsbrua». Statens vegvesen. 
  35. ^ «Fv. 609 /fv. 57 Dalsfjordsambandet - Framdrift». Statens vegvesen. Arkivert fra originalen 13. november 2019. Besøkt 24. juni 2019. 
  36. ^ a b Vegen og Vi nr.6, 2012
  37. ^ «Bildeserie: Den nye rasteplassen på E18». www.op.no (norsk). 20. mars 2012. 
  38. ^ Vegvesen.no:Rv. 13 Vatne–Skreppeneset Arkivert 20. oktober 2012 hos Wayback Machine.
  39. ^ «E6 Langslett–Sørkjosen». Statens vegvesen. 
  40. ^ «E105 Hesseng–Storskog». Statens vegvesen. 
  41. ^ «Vegvesen.no: Investeringsplan». Arkivert fra originalen 29. juni 2012. Besøkt 19. juli 2012. 
  42. ^ «Vegvesen.no: E6 Øyer-Tretten». Arkivert fra originalen 20. oktober 2012. Besøkt 23. juli 2012. 
  43. ^ a b c d «E39 Svegatjørn–Rådal». Statens vegvesen. 
  44. ^ Bruarøy, Kjetil Vasby (23. november 2012). «Kva skal tunnelane heita?». midtsiden. 
  45. ^ «Utbyggingsavtale Sandslikrysset». Bergen kommune (norsk). Arkivert fra originalen 6. mars 2019. Besøkt 7. april 2018. 
  46. ^ Miljøløftet oppgraderer rv. 580 Sandslikrysset - Informasjon til beboere og næringsdrivende i området.
  47. ^ a b «Vegvesen.no: Reguleringsplan, forprosjekt». Arkivert fra originalen 21. juli 2016. Besøkt 3. november 2012. 
  48. ^ a b c «Reguleringsplan E6 Kvanangsfjellet». Statens vegvesen. Arkivert fra originalen 11. august 2019. Besøkt 24. juni 2019. 
  49. ^ a b «Folkemøte i Grane 10. mai 2022». 3. mai 2022. Besøkt 19. mai 2022. 
  50. ^ «Vi er i gang i Kvamskleiva» (PDF). Besøkt 19. mai 2022. «1,8 km. går i tunnel (Hugaviktunnelen)» 
  51. ^ Amundsen, Bjørn Olav (25. oktober 2021). «Ny E16 gjennom Kvamskleiva åpner tre måneder tidligere». Veier24. «Statens vegvesen og Hæhre framskynder åpningen av ny E16 gjennom Kvamskleiva med tre måneder, til månedsskiftet oktober/november neste år.» 
  52. ^ «Kunngjering - Løyve til utslepp i samband med bygging av E39 Myrmel-Lunde». 20. februar 2021. Besøkt 23. mai 2022. «Statens vegvesen har 19. februar 2021 fått løyve etter forureiningslova til mellombels utslepp i samband med bygging av Myrmelstunnelen i Sunnfjord kommune.» 
  53. ^ «Halvvegs i Myrmeltunnelen» (pressemelding). Statens vegvesen. 11. april 2022. «Halvvegs i Myrmeltunnelen» 
  54. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 21. oktober 2014. Besøkt 17. oktober 2014. 
  55. ^ «Bypakke Molde». Statens vegvesen. 
  56. ^ «Vegvesen.no: Faksimile fra NRK». Arkivert fra originalen 29. juni 2015. Besøkt 26. august 2012. 
  57. ^ [1]
  58. ^ Vegvesen.no: Rv23 Dagslet–Linnes Arkivert 28. september 2013 hos Wayback Machine.
  59. ^ «Fv. 863 Langsundforbindelsen». Statens vegvesen. Arkivert fra originalen 4. september 2019. Besøkt 24. juni 2019. 
  60. ^ Siteringsfeil: Ugyldig <ref>-tagg; ingen tekst ble oppgitt for referansen ved navn adre6
  61. ^ a b c d Vegvesen.no: Fastlandssambandet Sotra–Bergen
  62. ^ a b «E39 Eikefet–Romarheim». Statens vegvesen. 
  63. ^ «Vegvesen: Hidra landfast». Arkivert fra originalen 4. mars 2016. Besøkt 26. august 2012. 
  64. ^ Bøe, Gunnar (27. august 2008). «Espedal-Frafjord-tunnelen ikke skrinlagt». Aftenbladet (norsk). 
  65. ^ https://kart.gulesider.no/?c=58.891810,6.075268&z=15&l=nautical
  66. ^ «Blir lang tunnel Tønjum-Ljøsne». Statens vegvesen (norsk nynorsk). 12. desember 2013. Arkivert fra originalen 8. august 2020. Besøkt 24. juni 2019. 
  67. ^ Regjeringen.no: KVU: E39 Ålesund-Bergsøya
  68. ^ Vegvesen.no: Arnatunnelen Arkivert 20. august 2014 hos Wayback Machine.
  69. ^ Skovro, Tone Lin Støfring (16. august 2012). «Oppland vil også jobbe for tunnel». NRK. 
  70. ^ a b Lillesvangstu, Tone Merete (1. desember 2011). «Vil ha tunnel under Sognefjellet». NRK. 
  71. ^ «NHO vil ha tunnel». www.tk.no (norsk). 31. januar 2012. 
  72. ^ «Fylkestinget vil ha tunnel under Halsafjorden». www.tk.no (norsk). 17. april 2012. 
  73. ^ a b c «Rv. 94 Hammerfest». Statens vegvesen. 
  74. ^ Radio Storfjord: Tunnelplanar for Eidsvatnet-Korsmyra[død lenke]
  75. ^ a b c d e f g h «Vegvesen.no: Rassikringsplan for riks- og fylkesveger Region midt». Arkivert fra originalen 4. mars 2016. Besøkt 28. august 2012. 
  76. ^ «KVU E6 Mørsvikbotn - Ballangen». Arkivert fra originalen 25. desember 2014. Besøkt 31. august 2012. 
  77. ^ «E10 Fiskebøl–Å (KVU)». Statens vegvesen. 
  78. ^ a b «KVU E10 Evenes - Sortland». Arkivert fra originalen 4. mars 2016. Besøkt 31. august 2012. 
  79. ^ «KVU Rv. 15 Strynefjellet (konsept B3)». Arkivert fra originalen 5. mars 2016. Besøkt 31. august 2012. 
  80. ^ «KVU E16 Bjørgo - Øye». Arkivert fra originalen 21. juli 2016. Besøkt 31. august 2012. 
  81. ^ Vegvesen.no: Fv303 Hogsnesbakken Arkivert 17. oktober 2012 hos Wayback Machine.
  82. ^ Vegvesen.no: Fv. 457 Kjos–Møvig Arkivert 17. oktober 2012 hos Wayback Machine.
  83. ^ «E39 Volda-Furene». Statens vegvesen. 
  84. ^ «Telemark fylkeskommune: Fylkesvegplan 2011-2019». Arkivert fra originalen 6. mars 2016. Besøkt 14. september 2012. 
  85. ^ a b c Miljøpakken, Trondheim Arkivert 5. november 2012 hos Wayback Machine.
  86. ^ «Samles om tunnelprosjekt». www.h-avis.no (norsk). 6. juni 2012. 
  87. ^ «Statens vegvesen: Konsekvensutredning Røatunnelen». Arkivert fra originalen 29. januar 2011. Besøkt 6. november 2012. 
  88. ^ Jøssang, Tor Inge (20. november 2012). «Magnhild kan ha funnet halv milliard til Årdalstunnelen». Aftenbladet (norsk). 
  89. ^ Bremnes, Frank (14. april 2011). «Vil ha tunnel gjennom Vikafjellet». NRK. 
  90. ^ «E39 Smiene–Harestad». Statens vegvesen. 
  91. ^ Vegvesen.no: Fv. 86 Finnsnes tunnel Arkivert 28. september 2013 hos Wayback Machine.
  92. ^ Vatne, Bjørn (11. november 2013). «Overraskende tunnel-nei fra Vegvesenet». smp.no (norsk nynorsk). 
  93. ^ https://kart.gulesider.no/?c=62.453609,6.158481&z=15&l=nautical
  94. ^ Konsekvensutredning; Måseide - Vedde - Gåseid Arkivert 13. november 2013 hos Wayback Machine.
  95. ^ www.hamnsundsambandet.com
  96. ^ https://kart.gulesider.no/?c=62.518577,6.259890&z=14&l=nautical
  97. ^ Prioriteringsliste for skredpunkt på fylkesvegar i Hordaland 2011 Arkivert 15. desember 2013 hos Wayback Machine.
  98. ^ a b Prioriteringsliste for skredpunkt på fylkesvegar i Sogn og Fjordane 2011 Arkivert 15. desember 2013 hos Wayback Machine.
  99. ^ «Regional skredsikringsplan, Regin Sør». Statens vegvesen. 30. november 2011. Arkivert fra originalen 15. desember 2013. 
  100. ^ Byggeindustrien (15. januar 2015). «Filipstadtunnelen vil koste 2,5 milliarder». Bygg.no - Byggeindustrien. 
  101. ^ «Regjeringen vil ha tunnel fra Lofoten til Vesterålen». Nettavisen (norsk). 1. august 2015. 
  102. ^ «Konseptvalgutredning E6 Mørsvikbotn - Ballangen» (PDF). Arkivert fra originalen (PDF) 28. desember 2014. Besøkt 2. august 2015. 
  103. ^ https://kart.gulesider.no/?c=68.019525,16.213417&z=14&l=nautical
  104. ^ «Anbefaler ny tunnel til to milliarder kroner mot Hardangervidden». www.vest24.no (norsk). 27. oktober 2015. 
  105. ^ «E6 Oslo øst». Statens vegvesen. 
  106. ^ a b c d e Nye Veier: Detaljreguleringsplan, E18 Langangen – Rugtvedt Arkivert 2018-04-13, hos Wayback Machine.
  107. ^ «Tunnel Vågå - Dovre». www.norddalen.no (norsk). 21. mars 2015. 
  108. ^ Porsgrunn kommune: Reguleringsplan E18 Preståsen - Kjørholt, planbeskrivelse med konsekvensutredning, 2022-04-11
  109. ^ a b c Mushtaq, Zen (3. juni 2021). «Detaljregulering E39 Mandal - Lyngdal øst». Besøkt 19. mai 2022. 
  110. ^ «Planbeskrivelse med konsekvensutredning Detaljregulering for E39 Bue – Ålgård» (PDF). januar 2022. Besøkt 19. mai 2022. «Figur 6-13: Utklipp fra visualiseringsmodell som viser strekningen ved Kringlelivegen og Tindafjellstunnelen, sør» 
  111. ^ a b c «E16 og Vossebanen Arna–Stanghelle». 3. februar 2022. Besøkt 23. mai 2022. 
  112. ^ a b c d «KORTVERSJON: Forslag til områderegulering E18 Lysaker – Ramstadsletta med tverrforbindelse Fornebu – Gjønnes» (PDF). Juni 2016. Besøkt 23. mai 2022.