Liste over veitunneler i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dette er en liste over realiserte veitunneler i Norge. For en generell oversikt over temaet veitunneler se Veitunneler i Norge.
Fareskilt som varsler om tunnel

Liste over veitunneler i Norge er et forsøk på en komplett liste over realiserte veitunneler i Norge.

Alle tunneler[rediger | rediger kilde]

Kilder: Nasjonal Vegdatabank (NVDB)[1], Statens kartverk, Google Maps, Google StreetView[2], skilting langs veien, referanser i artiklene
Navn Strekning Lengde (m) Antall løp Åpnet Kommune Fylke muh. (Undersjøisk)
Áilegastunnelen[3] E6 3 445 1 2018 Alta Finnmark
Agatunnelen Fv550 607 1 2006 Ullensvang Hordaland
Agjeldtunnelen Fv60 900 1 2014 Stryn Sogn og Fjordane
Akkarvikatunnelen E10 290 1 2014 Flakstad / Moskenes Nordland
Akslandtunnelen Fv46 84 1 1985 Vindafjord Rogaland
Allmenningstunnelen Rv15 342 1 1950 Vågsøy Sogn og Fjordane
Almenningstunnelen Fv46 642 1 1986 Suldal Rogaland
Alnestunnelen Fv127 1 493 1 2006 Giske Møre og Romsdal
Alsakertunnelen Fv40 55 1 1970 Kvinnherad Hordaland
Amlatunnelen Rv5 2 969 1 1995 Sogndal Sogn og Fjordane
Apaltunnelen E39 153 1 1992 Lindås Hordaland
Arnanipatunnelen E16 2 133 1 1980 Bergen Hordaland
Askimporten E18 1 050 2 2010 Askim Østfold
Aslakheimtunnelen E6 300 1 2013 Alta Finnmark
Aspfjordtunnelen E6 1 496 1 1965 Sørfold Nordland
Atlanterhavstunnelen Fv64 5 727 1 2009 Kristiansund/Averøy Møre og Romsdal 250
Auglendstunnelen E39 390 2 1972 Stavanger Rogaland
Aurtunnelen Fv359 151 1 1985 Aure Møre og Romsdal
Aurvågtunnelen Fv654 400 1 1978 Herøy Møre og Romsdal
Austadtunnelen E39 1 040 1 1996 Flekkefjord Vest-Agder
Austmannalitunnelen E134 903 1 1982 Odda Hordaland
Austråttunnelen Rv13 485 1 2000 Sandnes Rogaland
Avsnestunnelen Kommunal vei (Gamle E39) 181 1 1960 Høyanger Sogn og Fjordane
Bakkatunnelen Fv241 1 754 1 2001 Aurland Sogn og Fjordane
Bakkejordtunnelen E10 315 1 1995 Narvik Nordland
Baksmettunnelen Fv691 316 1 1977 Suldal Rogaland
Baldersheimtunnelen Fv121 60 1 1969 Fusa Hordaland
Ballesvikskartunnelen[4] Fv86 850 1 2013 Torsken Troms
Bambletunnelen E18 765 1 1996 Bamble Telemark
Baneheitunnelen E18 785 2 2001 Kristiansand Vest-Agder
Bankantunnelen Fv43 250 1 2006 Lyngdal Vest-Agder
Bangsundtunnelen Fv17 148 1 2015 Namsos Trøndelag
Bastlitunnelen Rv13 245 1 1990 Hjelmeland Rogaland
Baugstetunnelen Fv40 44 1 1970 Kvinnherad Hordaland
Beitlatunnelen E16 661 1 1971 Vaksdal Hordaland
Bekkestuatunnelen Fv160 710 1 1994 Bærum Akershus
Berdaltunnelen Fv6432 128 1 1970 Snillfjord Trøndelag
Berdalstunnelen Fv50 4 266 1 1987 Aurland Sogn og Fjordane
Bergadalstunnelen Fv48 / Fv49 188 1 1956 Kvam Hordaland
Berganetunnelen Fv722 168 1 1969 Stryn Sogn og Fjordane
Bergaskreda tunnel Fv337 510 1 1983 Luster Sogn og Fjordane
Bergelandstunnelen Fv509 705 1 1989 Stavanger Rogaland
Bergettunnelen E10 185 1 2014 Flakstad / Moskenes Nordland
Bergsnevtunnelen[5] Fv78 230 1 2014 Vefsn Nordland
Bergstunnelen Rv5 2 595 1 1994 Sogndal Sogn og Fjordane
Bergsundtunnelen E16 650 1 2014 Sør-Aurdal Oppland
Bergsviktunnelen Fv17 351 1 1969 Nærøy Trøndelag
Berleporten Fv575 860 1 1974 Bremanger Sogn og Fjordane
Bermålstunnelen Fv53 1 639 1 1993 Årdal Sogn og Fjordane
Berrflogtunnelen E6 1 407 1 1989 Sørfold Nordland
Bieheiatunnelen E18 149 1 1956 Grimstad Aust-Agder
Biskopgjeltunnelen (sprengt) Fv53 41 1 1962 Årdal Sogn og Fjordane
Bjordalstunnelen Fv92 1 552 1 1985 Høyanger Sogn og Fjordane
Bjorviktunnelen Fv420 145 1 1958 Lillesand Aust-Agder
Bjorøytunnelen Fv207 2 012 1 1996 Bergen/Fjell Hordaland 88
Bjølstadtunnelen Fv108 440 1 2011 Fredrikstad Østfold
Bjønnsbergtunnelen Fv42 1 172 1 2014 Eigersund Rogaland
Bjørgatunnelen (Sørreisa) Fv211 1 180 1 1984 Sørreisa Troms
Bjørgatunnelen (Granvin) Fv 7 1 600 1 2016 Granvin Hordaland
Bjørgetunnelen E18 169 2 2001 Sande Vestfold
Bjørkhaugtunnelen E16 558 1 1980 Bergen Hordaland
Bjørklundtunnelen Fv48 94 1 1954 Kvinnherad Hordaland
Bjørkåstunnelen Fv42 1 360 1 2016 Sirdal Vest-Agder
Bjørnabakktunnelen Rv5 434 1 1981 Jølster Sogn og Fjordane
Bjørnegårdtunnelen[6] Sørgående løp E16 2 300 2 2018 Bærum Akershus
Bjørnerød viltlokk E18 48 2 2014 Sandefjord Vestfold
Bjørnsnestunnelen Rv5 288 1 1974 Førde Sogn og Fjordane
Bjørsviktunnelen E39 844 1 1980 Lindås Hordaland
Bjørvikatunnelen E18, del av Operatunnelen 1 100 2 2010 Oslo Oslo 20 (ca.)
Blakhammartunnelen Rv13 220 1 1996 Ullensvang Hordaland
Blaksettunnelen 1 Fv698 125 1 1957 Stryn Sogn og Fjordane
Blaksettunnelen 2 Fv698 506 1 1957 Stryn Sogn og Fjordane
Blikshammertunnelen Fv650 1 251 1 1975 Norddal Møre og Romsdal
Blindheimstunnelen E39 839 1 1975 Ålesund Møre og Romsdal
Blombakktunnelen Fv92 303 1 2005 Høyanger Sogn og Fjordane
Blødekjærtunnelen Fv410 922 1 1995 Arendal Aust-Agder
Blådalsvegen tunnel 1 Blådalsvegen 425 1 1978 Kvinnherad Hordaland [7]
Blådalsvegen tunnel 2 Blådalsvegen 540 1 1978 Kvinnherad Hordaland [8]
Blåkolltunnelen Fv159 810 1 2002 Lørenskog Akershus
Bodøtunnelen[9] Rv80 2 800 2 2019 Bodø Nordland
Bogatunnelen E16 2 036 1 2002 Vaksdal Hordaland
Bogentunnelen Nedlagt strekning (Gamle E39) 636 1 1960 Høyanger Sogn og Fjordane
Boggetunnelen Fv660 147 1 1979 Nesset Møre og Romsdal
Bogstunnelen E39 3 482 1 2004 Høyanger Sogn og Fjordane
Bolstadtunnelen (E16) E16 387 1 1991 Voss Hordaland
Bolstadtunnelen (E18) E18 179 2 2001 Sande Vestfold
Borgatunnelen Fv567 1 550 1 2011 Osterøy Hordaland
Borgundtunnelen E16 3 050 1 2004 Lærdal Sogn og Fjordane
Borlaugstunnelen E16 4 100 1 2014 Lærdal Sogn og Fjordane
Bortnetunnelen[10] Fv616 / Fv614 4 800 1 2013 Bremanger Sogn og Fjordane
Borviktunnelen Fv520 46 1 1988 Sauda Rogaland
Botnatunnelen Fv50 904 1 1985 Aurland Sogn og Fjordane
Botnetunnelen E18 1 374 2 2001 Holmestrand Vestfold
Botntunnelen Fv17 38 1 1989 Bindal Nordland
Botsheitunnelen Rv13 200 1 1973 Strand Rogaland
Bragernestunnelen Fv283 3 169 1 2002 Drammen Buskerud
Bratlitunnelen E6 210 1 1991 Midtre Gauldal Trøndelag
Brattebakktunnelen Fv91 140 1 1955 Høyanger Sogn og Fjordane
Brattheiatunnelen E18 1 500 2 2009 Lillesand Aust-Agder
Bratthesten tunnel Fv862 305 1 1978 Berg Troms
Brattlandstunnelen Fv580 28 1 1945 Bergen Hordaland
Brattlitunnelen Rv827 3 606 1 1992 Tysfjord Nordland
Brattstiåstunnelen Fv714 215 1 2013 Snillfjord Trøndelag
Brattåstunnelen E18 524 1 1992 Porsgrunn Telemark
Breimsfjelltunnelen 1 E39 170 1 1978 Gloppen Sogn og Fjordane
Breimsfjelltunnelen 2 E39 868 1 1978 Gloppen Sogn og Fjordane
Breiskredatunnelen Fv13 180 1 2003 Balestrand Sogn og Fjordane
Breisvortunnelen Rv15 1 382 1 1992 Eid Sogn og Fjordane
Breitindtunnelen Fv252 920 1 1978 Berg Troms
Breivikhammertunnelen E6 186 1 1996 Hemnes Nordland
Breivikatunnelen Fv862 2 634 1 1993 Tromsø Troms
Breivikoddtunnelen Fv465 48 1 1964 Kvinesdal Vest-Agder
Breiøygardtunnelen E18 25 1 1996 Gjerstad Aust-Agder
Brekketunnelen E18 556 2 2001 Re Vestfold
Brekktunnelen E39 1 201 1 2006 Skaun Trøndelag
Brennetunnelen E16 1 100 2 2009 Bærum Akershus
Brensdalstunnelen Fv607 128 1 1973 Hyllestad Sogn og Fjordane
Brevikstunnelen Fv354 212 1 1962 Porsgrunn Telemark
Bringåkertunnelen E18 1 129 2 2001 Holmestrand Vestfold
Brokløysatunnelen Fv822 1 464 1 1983 Sortland Nordland
Brubakktunnelen E6 115 1 2005 Melhus Trøndelag
Brunsviktunnelen Rv15 707 1 1997 Vågsøy Sogn og Fjordane
Bruråstunnelen E18 176 1 1960 eller 1961 Risør Aust-Agder
Bryningslandstunnelen E39 227 1 1970 Eigersund Rogaland
Brynstunnelen E6 299 2 1970 Oslo Oslo
Bukkaskårtunnelen Rv13 410 1 1976 Suldal Rogaland
Bukkatunnelen Rv13 215 1 1965 Hjelmeland Rogaland
Bukkesteinstunnelen Fv43 940 1 2006 Lyngdal Vest-Agder
Butunnelen Rv13 1 200 1 2013 Ullensvang Hordaland
Buviktunnelen E39 150 1 2005 Skaun Trøndelag
Bybrutunnelen Fv435 160 1 1978 Stavanger Rogaland
Byfjordtunnelen E39 5 875 1 1992 Rennesøy/Randaberg Rogaland 223
Bygrensen E10 36 1 1966 Vågan Nordland
Byhaugtunnelen E39 638 1 1987 Stavanger Rogaland
Byklestigtunnelen Rv9 411 1 1983 Bykle Aust-Agder
Byrbergtunnelen Rv15 520 1 1975 Lom Oppland
Byroatunnelen Rv3 85 1 1994 Løten Hedmark
Bømlafjordtunnelen E39 7 888 1 2000 Stord/Sveio Hordaland 262,5
Børratunnelen E10 133 1 1962 Vågan Nordland
Børvenestunnelen Fv7 1 210 1 2011 Kvam Hordaland
Båteviktunnelen Fv57 67 1 1947 Gaular Sogn og Fjordane
Dagslåttunnelen Fv76 170 1 1998 Brønnøy Nordland
Dalbergtunnelen Rv7 335 1 1967 Eidfjord Hordaland
Dalevågtunnelen E16 1 399 1 1974 Vaksdal Hordaland
Dalmovikhalstunnelen E6 164 1 1991 Saltdal Nordland
Dalseidtunnelen E16 1 809 1 1991 Vaksdal Hordaland
Damfosstunnelen[11][12] E39 218 1 2011 Volda Møre og Romsdal
Dalsfjordtunnelen Fv609 500 1 2013 Askvoll Sogn og Fjordane
Damsgårdstunnelen Rv555 2 360 / 2 342 2 1992/1993 Bergen Hordaland
Danebo miljøtunnel E18 50 2 2009 Larvik Vestfold
Daumannsviktunnelen E6 822 1 1965 Sørfold Nordland
Digernestunnelen E39 142 1 2001 Stord Hordaland
Djupedalstunnelen (Flekkefjord) E39 161 1 1954 Flekkefjord Vest-Agder
Djupedalstunnelen (Suldal) Rv13 406 1 1993 Suldal Rogaland
Djupeviktunnelen Fv520 36 1 1987 Sauda Rogaland
Djønnotunnelen Fv302 603 1 1981 Ulvik Hordaland
Drangeidtunnelen E39 767 1 1996 Flekkefjord Vest-Agder
Drengstigtunnelen Fv46 1 232 1 1986 Suldal Rogaland
Dyrkorntunnelen Fv650 1 540 1 2003 Stordal Møre og Romsdal
Dørefjelltunnelen Fv92 800 1 2005 Høyanger Sogn og Fjordane
Ednatunnelen Fv550 231 1 1965 Odda Hordaland
Efjordtunnelen Rv827 1 622 1 1992 Ballangen Nordland
Egddalstunnelen Fv71 100 1 1987 Gjerstad Aust-Agder
Eggetunnelen E6 597 1 2004 Steinkjer Trøndelag
Eggjatunnelen[13] E134 320 1 2015 Vindafjord Rogaland
Eiavatntunnelen Fv613 433 1 1980 Sørfold Nordland
Eidettunnelen E6 880 2 1999/2008 Sarpsborg Østfold
Eidetunnelen Fv47 74 1 1982 Karmøy Rogaland
Eidfjordtunnelen Rv7 2 070 1 1976 Eidfjord Hordaland
Eidsnakktunnelen[11] E39 1 627 1 2012 Volda Møre og Romsdal
Eidsvolltunnelen E6 1 193 2 1993/2011 Eidsvoll Akershus
Eidsvågtunnelen E39 854 2 1956/1988 Bergen Hordaland
Eietunnelen E39 68 1 1973 Flekkefjord Vest-Agder
Eikefettunnelen E39 4 910 1 1980 Lindås Hordaland
Eikelandstunnelen (Osterøy) Fv365 418 1 1962 Osterøy Hordaland
Eikelandstunnelen (Bremanger) Fv614 100 1 1959 Bremanger Sogn og Fjordane
Eikemofosstunnelen Fv379 165 1 1980 Masfjorden Hordaland
Eikenestunnelen Fv615 1 008 1 1990 Gloppen Sogn og Fjordane
Eikjetotunnelen Fv569 638 1 1997 Vaksdal Hordaland
Eikremtunnelen Rv70 1 010 1 2012 Tingvoll Møre og Romsdal
Eiksundtunnelen Fv653 7 765 1 2008 Ulstein/Volda/Ørsta Møre og Romsdal 287
Eikåstunnelen E39 602 2 2014 Bergen Hordaland
Eilundtunnelen 1 Fv606 90 1 1960 Solund Sogn og Fjordane
Eilundtunnelen 2 Fv606 125 1 1960 Solund Sogn og Fjordane
Eitrheimtunnelen Fv550 1 682 1 1960 Odda Hordaland
Eitråna tunnel Fv698 1 056 1 1981 Eid Sogn og Fjordane
Eivikhammerentunnelen Fv17 258 1 1972 Gildeskål Nordland
Ekebergtunnelen E6, del av Operatunnelen 1 583 2 1995 Oslo Oslo
Elgskauåstunnelen E134 2 630 1 2000 Hurum Buskerud
Eljarviktunnelen E134 105 1 1992 Etne Hordaland
Ellingsøytunnelen Rv658 3 520 1 1987 Ålesund Møre og Romsdal 144
Engelsheitunnelen E18 250 2 2009 Lillesand Aust-Agder
Enghammerentunnel Fv812 160 1 1985 Bodø Nordland
Erviktunnelen Rv15 679 1 1993 Eid Sogn og Fjordane
Espatunnelen E6 560 2 2014 Stange Hedmark
Espelandstunnelen Fv57 830 1 2007 Lindås Hordaland
Evatunnelen E6 39 1 1965 Sørfold Nordland
Eversviktunnelen Fv83 108 1 1991 Tysnes Hordaland
Evjetunnelen Fv164 270 1 1988 Bærum Akershus
Fagernestunnelen E6 2 069 1 2003 Narvik Nordland
Falkalitunnelen Rv13 1 210 1 1976 Suldal Rogaland
Falkebergtunnelen Fv102 108 1 1970 Hasvik Finnmark
Falkentunnelen Fv33 930 1 2014 Østre Toten Oppland
Falkfjordtunnelen E10 396 1 1998 Hadsel Nordland
Fannefjordtunnelen Fv64 2 743 1 1991 Molde Møre og Romsdal 101
Fantebrauta tunnel[14] E136 240 1 2018 Rauma Møre og Romsdal
Farkvamtunnelen E136 85 1 1943 Rauma Møre og Romsdal
Fatlatunnelen Rv55 2 250 1 2008 Sogndal Sogn og Fjordane
Fauskangertunnelen Fv562 58 1 1967 Askøy Hordaland
Fedaheitunnelen E39 / Fv465 1 434 1 2006 Kvinesdal Vest-Agder
Feiostunnelen Fv602 772 1 1971 Vik Sogn og Fjordane
Fenestunnelen Fv714 1 070 1 2013 Snillfjord Trøndelag
Festningstunnelen E18, del av Operatunnelen 1 800 2 1990 Oslo Oslo 45
Filefjelltunnelen E16 5 780 1 2017 Vang Oppland
Finneidfjordtunnelen E6 857 1 1996 Hemnes Nordland
Finnekåsatunnelen Fv37 65 1 1993 Notodden Telemark
Finnmotunnelen Fv17 230 1 1969 Nærøy Trøndelag
Finnsåstunnelen Fv53 2 412 1 1982 Årdal Sogn og Fjordane
Finnviktunnelen Fv78 222 1 1985 Leirfjord Nordland
Finnøytunnelen Fv519/Fv606
Talgjetunnelen
5 685
1 479
1 2009 Rennesøy/Finnøy Rogaland
Fjellsendentunnelen Fv277 765 1 1983 Lenvik Troms
Fjontunnelen E39 194 1 1992 Sveio Hordaland
Fjordgårdtunnelen Fv275 2 284 1 1989 Lenvik Troms
Fjordgård rørtunnel Fv275 171 1 Lenvik Troms
Fjæratunnelen E134 1 518 1 1992 Etne Hordaland
Fjærlandstunnelen Rv5 6 397 1 1986 Jølster/Sogndal Sogn og Fjordane
Fjærtunnelen Fv17 57 1 1908 Namsos Trøndelag
Fjøretunnelen Fv92 1 161 1 1981 Norddal Møre og Romsdal
Fjøsangertunnelen E39 141 2 1998 Bergen Hordaland
Fjøsdalen tunnel E10 1 641 1 2008 Flakstad Nordland
Fjågesundtunnelen Fv304 199 1 1963 Kviteseid Telemark
Flagabergtunnelen Fv569 138 1 1940 Vaksdal Hordaland
Flekkerøytunnelen Fv457 2 327 1 1989 Kristiansand Vest-Agder 101
Flenjatunnelen E16 5 053 1 1986 Aurland Sogn og Fjordane
Florvågtunnelen Fv563 120 1 1960 Askøy Hordaland
Flossånatunnelen Fv691 446 1 1977 Suldal Rogaland
Flyplasstunnelen Fv137 152 1 1995 Giske Møre og Romsdal
Fløgatunnelen Fv615 1 406 1 1990 Gloppen Sogn og Fjordane
Fløyfjelltunnelen E16/E39 3 825 / 3 195 2 1988 / 1989 Bergen Hordaland
Fløyheia tunnel E18 610 2 2019 Tvedestrand Aust-Agder
Flårtunnelen E18 880 2 2007 Re Vestfold
Fodnestunnelen Rv5 6 604 1 1995 Lærdal Sogn og Fjordane
Folgefonntunnelen Fv551 11 137 1 2001 Odda/Kvinnherad Hordaland
Folkedaltunnelen Fv 7 1 360 1 2015 Granvin Hordaland
Follotunnelen E6 900 2 1998 Vestby Akershus
Fonnafonntunnelen Nedlagt strekning (Rv70) 613 1 1974 Sunndal Møre og Romsdal
Fornestunnelen Fv17 146 1 1982 Rana Nordland
Forsåtunnelen E6 685 1 1970 Ballangen Nordland
Fossantunnelen[15] Fv714 744 1 2016 Snillfjord Trøndelag
Fossane tunnel Fv660 360 1 1975 Hjelmeland Rogaland
Fosselandstunnelen E39 612 1 1982 Kvinesdal Vest-Agder
Fossenbrattetunnelen Fv7 665 1 1976 Samnanger Hordaland
Fossetunnelen Fv49 279 1 1975 Kvam Hordaland
Fossgjeltunnelen Fv7 365 1 1956 Kvam Hordaland
Fosskollentunnelen E18 562 3 1966/1972 Lier Buskerud
Fossmarktunnelen E16 110 1 1970 Vaksdal Hordaland
Fossøytunnelen Fv604 208 1 1986 Luster Sogn og Fjordane
Fossånatunnelen Rv7 367 1 1999 Eidfjord Hordaland
Frafjordtunnelen Fv281 3 812 1 1999 Gjesdal Rogaland
Framfjordtunnelen Fv92 864 1 1974 Vik Sogn og Fjordane
Frammarsviktunnelen Fv611 76 1 1951 Naustdal Sogn og Fjordane
Framneslokket E18 123 2 1989 Oslo Oslo
Freifjordtunnelen Rv70 5 086 1 1992 Gjemnes/Kristiansund Møre og Romsdal 130
Fresviktunnelen Rv13 2 162 1 1999 Ullensvang Hordaland
Fretheimtunnelen E16 1 363 1 1992 Aurland Sogn og Fjordane
Frodeåstunnelen Fv300 1 910 2 2008 Tønsberg Vestfold
Frogntunnelen E134 1 583 1 2000 Frogn Akershus
Frostaporten tunnel Fv753 287 1 1997 Levanger Trøndelag
Frudalstunnelen Rv5 6 758 1 1995 Sogndal Sogn og Fjordane
Frøyatunnelen Fv714 5 305 1 2001 Frøya/Hitra Trøndelag 150
Fuglebergtunnelen Fv569 2 077 1 1996 Modalen Hordaland
Furebergtunnelen (Kvinnherad) Fv551 736 1 1971 Kvinnherad Hordaland
Furelitunnelen Fv117 1 673 1 1996 Bjerkreim Rogaland
Furenetunnelen E39 34 1 2008 Volda Møre og Romsdal
Furlotunnelen Rv7 115 1 2007 Eidfjord Hordaland
Furnestunnelen Fv61 174 1 1983 Sula Møre og Romsdal
Furubergtunnelen (Lindås) Fv57 303 1 1976 Lindås Hordaland
Furulund miljøtunnel E18 50 2 2014 Sandefjord Vestfold
Furusmotunnelen Rv35 72 2 1996 Ullensaker Akershus
Fykantunnelen Fv17 1 946 1 1986 Meløy Nordland
Fyrdsbergtunnelen[11] [12] E39 1 182 1 2011 Volda Møre og Romsdal
Førenestunnelen Rv5 302 1 1997 Jølster Sogn og Fjordane
Førretunnelen E134 303 1 1982 Tysvær Rogaland
Fånefjelltunnelen Rv9 611 1 1962 Bygland Aust-Agder
Galdanetunnelen Fv331 878 1 1965 Luster Sogn og Fjordane
Galtadalstunnelen Rv13 30 1 1970 Suldal Rogaland
Galteryggen tunnel E6 100 1 2008 Sarpsborg Østfold
Gamle Alnestunnelen Fv127 206 1 Giske Møre og Romsdal
Gamle Dyrskartunnel Ingen vei 60 1 1900 Odda Hordaland
Gamle Eikjetotunnel Sykkel- og gangvei (gamle Fv569) 100 1 Vaksdal Hordaland
Gamle Hesjedalstunnel Sykkel- og gangvei (gamle Fv569) 70 1 Vaksdal Hordaland
Gamle Hjelletunnelen Fv720 45 1 1922 Stryn Sogn og Fjordane
Gamle Ottatunnelen Nedlagt strekning 56 1 1899 Luster Sogn og Fjordane
Gangeskartunnelen Fv618 80 1 1961 Selje Sogn og Fjordane
Garfjelltunnelen Fv91 162 1 2006 Lyngen Troms
Gaupåstunnelen E16 342 1 1977 Bergen Hordaland
Gaupåstunnelen (Flekkefjord) E39 309 1 1983 Flekkefjord Vest-Agder
Geitabotntunnelen Fv569 70 1 1940 Vaksdal Hordaland
Geitatangen tunnel Rv13 160 1 1976 Suldal Rogaland
Geiteryggtunnelen (Hol) Fv50 3 281 1 1974 Hol Buskerud
Geiteryggtunnelen (Skien) Rv36 106 1 1982 Skien Telemark
Geitskartunnelen Fv862 2 147 1 2004 Berg Troms
Geitskarbergtunnelen Fv304 215 1 1960 Bygland Aust-Agder
Gilderhammartunnelen Fv354 70 1 1971 Halsa Møre og Romsdal
Giljajuvet tunnel Fv45 547 1 1985 Gjesdal Rogaland
Gimstunnelen Fv708 75 1 2003 Melhus Trøndelag
Giævernesettunnelen Rv862/Fv862 118 2 1997 Tromsø Troms
Gjeilenetunnelen E39 297 1 1954 Flekkefjord Vest-Agder
Gjerviktunnelen Fv364 90 1 1976 Askvoll Sogn og Fjordane
Gjuvsåna tunnel Rv13 477 1 1976 Suldal Rogaland
Gjølsvoratunnelen Fv615 89 1 1990 Gloppen Sogn og Fjordane
Gjøtetunnelen Nedlagt strekning (Fv127) 42 1 Giske Møre og Romsdal
Glaskartunnelen E39 592 / 580 2 1985/1990 Bergen Hordaland
Gleflogtunnelen E6 501 1 1986 Sørfold Nordland
Glomfjordtunnelen Fv17 2 233 1 1986 Meløy Nordland
Gloppedalstunnelen Fv503 1 250 1 2005 Bjerkreim Rogaland
Glymjetunnelen E134 809 1 1995 Etne Hordaland
Godøytunnelen Rv658 3 844 1 1989 Giske Møre og Romsdal 153
Goksøyrtunnelen Fv18 159 1 1967 Herøy Møre og Romsdal
Grantunnelen Rv4 1 700 2 2017 Gran Oppland
Granfosstunnelen vest Rv150 1 019 2 1992 Bærum Akershus
Granfosstunnelen øst Rv150 1 179 2 1992 Oslo Oslo
Grasdalstunnelen Rv658 3 720 1 1977 Stryn Sogn og Fjordane
Grasdalstunnelen (Samnanger) Fv7 63 1 1977 Samnanger Hordaland
Gravdaltunnelen Fv48 / Fv49 85 1 1960 Kvam Hordaland
Grefsrudtunnelen Fv315 130 1 2001 Holmestrand Vestfold
Grillstadtunnelen E6 748 2 1989 Trondheim Trøndelag
Grimstadporten E18 552 1 2000 Grimstad Aust-Agder
Gruatunnelen Rv4 1 390 1 1992 Lunner Oppland
Grunnfarnestunnelen Fv232 570 1 1977 Torsken Troms
Grytetunnelen Fv611 272 1 1967 Naustdal Sogn og Fjordane
Grøftviktunnelen Fv78 234 1 1984 Vefsn Nordland
Grønlitunnelen Kv13868 491 1 2010 Oslo Oslo
Grønnlifjelltunnelen Fv830 2 811 1 1956 / 1975 Fauske Nordland
Gudvangatunnelen E16 11 428 1 1991 Aurland Sogn og Fjordane
Gullhammartunnelen Rv13 194 1 1985 Granvin Hordaland
Gullitunnelen E18 285 2 2007 Tønsberg Vestfold
Gullringtunnelen Fv55 1 210 1 2010 Luster Sogn og Fjordane
Gyatunnelen Fv42 500 1 1911 Eigersund Rogaland
Gyltunnelen Rv70 1 040 1 1977 Tingvoll Møre og Romsdal
Gyltvikvatnet tunnel E6 154 1 1965 Sørfold Nordland
Gåshellertunnelen Fv42 1 330 1 1989 Sirdal Vest-Agder
Hafjelltunnelen Fv361 181 1 1991 Øyer Oppland
Hagantunnelen Rv4 2 595 1 2003 Nittedal Akershus
Hagatunnelen Fv50 690 1 1985 Aurland Sogn og Fjordane
Hagatunnelen (Samnanger) Fv136 24 1 Samnanger Hordaland
Hagaåstunnelen Fv7 1 641 1 1989 Samnanger Hordaland
Hallingporten Rv7 65 1 1973 Flå Buskerud
Halsatunnelen E136 140 1 2006 Rauma Møre og Romsdal
Halsnøytunnelen Fv544 4 120 1 2008 Kvinnherad Hordaland 135,5
Hamangtunnelen E16 342 1 1993 Bærum Akershus
Hammartunnelen Fv62 231 1 2000 Sunndal Møre og Romsdal
Hammersborgtunnelen Rv162 225 2 1989 Oslo Oslo
Hamnestunnelen Fv662 64 1 1968 Eid Sogn og Fjordane
Hamntunnelen Fv86 27 1 1963 Berg Troms
Hamnøytunnelen[16] E10 1 460 1 2013 Moskenes Nordland
Hamratunnelen Fv517 959 1 2015 Suldal Rogaland
Hamratunnelen, gamle Fv517 96 1 1966 Suldal Rogaland
Handelandtunnelen E39 190 1 2006 Lyngdal Vest-Agder
Hanekleivtunnelen E18 1 742 2 2001 Holmestrand Vestfold
Hanneviktunnelen E39 299 1 1985 Kristiansand Vest-Agder
Hansagjeltunnelen Fv7 696 1 1958 Kvam Hordaland
Harafjelltunnelen Rv555 252 1 1981 Bergen Hordaland
Harangstunnelen Fv714 785 1 2014 Orkdal Trøndelag
Harefosstunnelen Fv57 146 1 2000 Fjaler Sogn og Fjordane
Hareidporten Fv61 109 1 2000 Hareid Møre og Romsdal
Hatlaåstunnelen E136 323 1 1986 Ålesund Møre og Romsdal
Hatlelitunnelen Kommunal vei 127 1 1978 Molde Møre og Romsdal
Hatlesettunnelen Kommunal vei 41 1 Flora Sogn og Fjordane
Hattnestunnelen E10 165 1 1995 Hadsel Nordland
Haugetunnelen Fv48 56 1 1953 Kvinnherad Hordaland
Hauglandtunnelen Fv1 838 1 1968 Gulen Sogn og Fjordane
Haukabøtunnelen Fv662 850 1 2009 Molde Møre og Romsdal
Haukanestunnelen Fv7 635 1 1980 Samnanger Hordaland
Haukedaltunnelen Fv616 67 1 2002 Bremanger Sogn og Fjordane
Haukelandstunnelen Fv585 353 1 1974 Bergen Hordaland
Haukelitunnelen E134 5 682 1 1968 Odda Hordaland
Haukåstunnelen Fv604 450 1 1965 Luster Sogn og Fjordane
Haukåtunnelen Fv614 140 1 1966 Flora Sogn og Fjordane
Haumyrheitunnelen E18 348 2 1994/1994 Kristiansand Vest-Agder
Havstad-Kuviga tunnel Fv410 435 1 1979 Arendal Aust-Agder
Heddenestunnelen Fv323 380 1 1981 Bygland Aust-Agder
Hegerbergtunnelen Fv354 261 1 1966 Halsa Møre og Romsdal
Heggeviktunnelen Fv57 179 1 2000 Fjaler Sogn og Fjordane
Heggurtunnelen Fv92 5 277 1 1982 Norddal Møre og Romsdal
Heimatunnelen Fv1 447 1 1996 Bindal Nordland
Helgehorntunnelen Fv653 1 160 1 2008 Ørsta Møre og Romsdal
Helgøytunnelen Rv5 238 1 1949 Flora Sogn og Fjordane
Hellandstunnelen E39 150 1 1998 Vestnes Møre og Romsdal
Hellesyltporten Fv60 377 1 1996 Stranda Møre og Romsdal
Helletunnelen (Naustdal) Fv611 428 1 1966 Naustdal Sogn og Fjordane
Helletunnelen (E16) E16 321 1 1974 Vaksdal Hordaland
Helltunnelen E6 3 928 1 1995 Malvik/Stjørdal Trøndelag
Hemtunnelen E18 962 / 932 2 2007 Re Vestfold
Herlandstunnelen Fv57 280 1 2008 Lindås Hordaland
Hernestunnelen E16 519 1 1988 Voss Hordaland
Hesjedalstunnelen Fv569 669 1 1997 Vaksdal Hordaland
Heskestadtunnelen E39 308 1 1970 Lund Rogaland
Hesthag tunnel E18 684 2 2019 Arendal Aust-Agder
Hestneslokket E6 103 2 2014 Stange Hedmark
Hestnestunnelen Fv17 579 1 1986 Bindal Nordland
Hettetunnelen E16 626 1 1970 Vaksdal Hordaland
Hevelen tunnel Fv76 68 1 Brønnøy Nordland
Hillestadtunnelen E18 717 2 2001 Holmestrand Vestfold
Hillestad miljøtunnel Fv32 51 1 2001 Holmestrand Vestfold
Hillevågtunnelen Fv44 510 1 1994 Stavanger Rogaland
Hisdalstunnelen Fv7 173 1 1969 Samnanger Hordaland
Hitratunnelen Fv714 5 645 1 1994 Hitra/Snillfjord Trøndelag 264
Hjartåbergtunnelen E39 3 455 1 2014 Volda Møre og Romsdal
Hjartåstunnelen Fv78 1 127 1 1979 Vefsn Nordland
Hjelletunnelen Rv15 2 566 1 1996 Stryn Sogn og Fjordane
Hjelmåstunnelen E39 289 1 1992 Lindås Hordaland
Hjelteryggtunnelen Kommunal vei (Hjelteryggvegen) 235 1 Fjell Hordaland
Hjelviktunnelen E136 320 1 1960 Rauma Møre og Romsdal
Hobekksetertunnelen[17] E18 370 2 2012 Larvik Vestfold
Hofstadtunnelen E6 100 1 2004 Melhus Trøndelag
Holandtunnelen Fv78 94 1 1987 Vefsn Nordland
Holemarktunnelen E16 457 1 1988 Voss Hordaland
Holentunnelen Fv60 280 1 2011 Stryn Sogn og Fjordane
Holmahaugtunnelen Rv5 88 1 1994 Sogndal Sogn og Fjordane
Holmestrandtunnelen Fv313 1 862 1 1982 Holmestrand Vestfold
Holnestunnelen Fylkesvei 616 229 1 1989 Bremanger Sogn og Fjordane
Holsbrutunnelen Fv53 95 1 1961 Årdal Sogn og Fjordane
Holtetunnelen[18] Rv36 220 1 2018 Sauherad Telemark
Honganviktunnelen Fv520 1 355 1 1987 Sauda Rogaland
Honningsvågtunnelen E69 4 443 1 1999 Nordkapp Finnmark
Hoplatunnelen Fv753 199 1 1970 Levanger Trøndelag
Hopstunnelen E39 758 1 2003 Bergen Hordaland
Hordatunnelen E134 475 1 1988 Odda Hordaland
Hordviktunnelen E39 795 1 1993 Bergen Hordaland
Hornnestunnelen Rv5 191 1 1974 Førde Sogn og Fjordane
Hortenstunnelen Rv19 703 1 1993 Horten Vestfold
Hostelandstunnelen Fv570 343 1 1967 Masfjorden Hordaland
Hovdatunnelen Fv121 461 1 1969 Fusa Hordaland
Hovdetunnelen Fv55 1 283 1 1984 Høyanger Sogn og Fjordane
Hovengtunnelen[19] Fv62 385 1 2018 Porsgrunn Telemark
Hovettunnelen E18 539 1 1992 Porsgrunn Telemark
Hovlandstunnelen Rv5 183 1 2003 Flora Sogn og Fjordane
Hovlandtunnelen Fv550 700 1 2003 Ullensvang Hordaland
Hundflågtunnelen Fv76 29 1 Brønnøy Nordland
Hundorptunnelen E6 4 300 1 2016 Sør-Fron Oppland
Hundvintunnelen Fv57 146 1 1974 Lindås Hordaland
Husatunnelen Rv13 78 1 1970 Suldal Rogaland
Husafjelltunnelen (T-forbindelsen) Rv47 687 1 2013 Karmøy / Tysvær Rogaland
Hvalertunnelen Fv108 3 751 1 1989 Hvaler Østfold 120
Hyllestadtunnelen Fv607 42 1 1960 Hyllestad Sogn og Fjordane
Hylstunnelen Rv13 2 320 1 1980 Suldal Rogaland
Hyvingstunnelen E16 1 347 1 1991 Voss Hordaland
Hærlandtunnelen E18 170 1 2014 Eidsberg Østfold
Høgabergtunnelen Fv569 633 1 1939 Vaksdal Hordaland
Høgbergtunnelen Fv255 230 1 2017 Nord-Fron Oppland
Høgenheitunnelen Fv354 624 1 1962 Bamble Telemark
Høgsettunnelen[20] E39 705 1 2013 Gjemnes Møre og Romsdal
Hølleslitunnelen Rv13 822 1 1997 Forsand Rogaland
Høyangertunnelen Fv55 7 543 1 1982 Balestrand/Høyanger Sogn og Fjordane
Høydalstunnelen (Lindås) Fv569 528 1 1996 Lindås Hordaland
Høydalstunnelen (Volda) Fv651 188 1 1964 Volda Møre og Romsdal
Høyviktunnelen Fv131 66 1 1960 Kvam Hordaland
Håggåtunnelen E6 290 1 1991 Midtre Gauldal Trøndelag
Håkleivtunnelen Fv609 140 1 1961 Askvoll Sogn og Fjordane
Håklepptunnelen E39 608 1 1992 Bokn Rogaland
Hårskolttunnelen Fv830 2 425 1 1956 / 1975 Fauske Nordland
Ibestadtunnelen Fv848 3 396 1 2000 Ibestad Troms 112
Iglatjørntunnelen Fv46 448 1 1997 Suldal Rogaland
Illhøllia tunnel E6 1 260 1 2002 Rana Nordland
Ilsviktunnelen Rv706 235 1 2008 Trondheim Trøndelag
Indre Sandvik tunnel Fv686 136 1 2004 Suldal Rogaland
Ingelsfjordtunnelen E10 1 260 1 2007 Hadsel Nordland
Ingiertunnelen Fv127 200 1 2014 Oppegård Akershus
Innfjordtunnelen E136 6 594 1 1991 Rauma Møre og Romsdal
Instefjordtunnelen Fv1 538 1 1968 Gulen Sogn og Fjordane
Isbergantunnelen Fv294 595 1 2007 Tromsø Troms
Isetunnelen Fv614 1 733 1 1970 Bremanger Sogn og Fjordane
Isfjelltunnelen E6 3 246 1 2005 Kåfjord Troms
Islandtunnelen E18 396 2 2001 Holmestrand Vestfold
Ivarsflottunnelen Rv13 1 014 1 2004 Suldal Rogaland
Iversflatentunnelen I Nedlagt strekning (Rv13) 61 1 1950 Suldal Rogaland
Iversflatentunnelen II Nedlagt strekning (Rv13) 12 1 1950 Suldal Rogaland
Jamnatunnelen E16 791 1 1980 Vaksdal Hordaland
Jegersbergtunnelen Fv471 480 1 2004 Kristiansand Vest-Agder
Jernbanetorgtunnelen Fv213 261 1 1993 Lillehammer Oppland
Jernfjelltunnelen E39 2 391 1 1989 Gulen / Masfjorden Sogn og Fjordane / Hordaland
Jobergtunnelen Rv13 1 900 1 2017 Granvin Hordaland
Jonatunnelen Fv550 731 1 1964 Jondal Hordaland
Jondalstunnelen[21] Fv107 10 400 1 2012 Kvinnherad / Jondal Hordaland
Jordalstunnelen Jordalsvegen 3 000 1 2016 Voss Hordaland
Jordalsvegen tunnel 1 Jordalsvegen 1 1928/1980 Voss Hordaland
Jordalsvegen tunnel 2 Jordalsvegen 1 1928/1980 Voss Hordaland
Jønjiljotunnelen Fv37 764 1 1993 Notodden Telemark
Jøssinghavntunnelen 1 Fv44 64 1 1922 Sokndal Rogaland
Jøssinghavntunnelen 2 Fv44 245 1 1922 Sokndal Rogaland
Jårviktunnelen Fv517 68 1 1967 Suldal Rogaland
Jåtelitunnelen 1 Fv53 89 1 1961 Årdal Sogn og Fjordane
Jåtelitunnelen 2 Fv53 106 1 1961 Årdal Sogn og Fjordane
Kallurdalstunnelen Fv710 200 1 Agdenes Trøndelag
Kalstadkilentunnelen Fv38 175 1 2004 Kragerø Telemark
Kalviktunnelen E6 2 729 1 1966 Sørfold Nordland
Kalvikhammartunnelen Fv354 75 1 1966 Halsa Møre og Romsdal
Kamsbekktunnelen Fv78 388 1 1971 Leirfjord Nordland
Kannflogtunnelen E6 759 1 1986 Sørfold Nordland
Kansdaltunnelen Rv70 190 1 1965 Tingvoll Møre og Romsdal
Kaperskartunnelen Fv232 630 1 1981 Torsken Troms
Karmøytunnelen (T-forbindelsen) Rv47 8 900 1 2013 Karmøy / Tysvær Rogaland 139
Kilentunnelen (Fusa) Fv549 37 1 1957 Fusa Hordaland
Kilentunnelen (Suldal) Fv691 460 1 1964 Suldal Rogaland
Kipletunnelen Rv555 171 1 1981 Bergen Hordaland
Kirkeheitunnelen E39 849 1 1991 Mandal Vest-Agder
Kistatunnelen Fv17 412 1 1992 Rødøy Nordland
Kjeldhammertunnelen Rv13 265 1 1976 Suldal Rogaland
Kjenestunnelen E16 336 1 1970 Vaksdal Hordaland
Kjernfjelltunnelen[22] Rv77 3 249 1 2019 Saltdal Nordland
Kjeåstunnelen Privat 2 600 1 1974 Eidfjord Hordaland
Kjøladalstunnelen Rv13 133 1 1960 Hjelmeland Rogaland
Kjøpsviktunnelen Rv827 784 1 1993 Tysfjord Nordland
Kjørbotunnelen E16 331 2 1992 Bærum Akershus
Kjørholttunnelen E18 2 219 1 1996 Porsgrunn Telemark
Kjørviktunnelen Fv696 104 1 1969 Gloppen Sogn og Fjordane
Kjøshammartunnelen Fv60 813 1 1969 Hornindal Sogn og Fjordane
Kleinslåttunnelen E16 55 1 1970 Vaksdal Hordaland
Kleivatunnelen Rv5 907 1 1981 Jølster Sogn og Fjordane
Kleivatunnelen (Nordland) Fv976 101 1 1975 Andøy Nordland
Kleivenetunnelen E18 1 800 / 553 2 1978/2008 Drammen Buskerud
Kleivviktunnelen Fv6306 345 1 1997 Flatanger Trøndelag
Kleppenestunnelen Fv615 55 1 1990 Gloppen Sogn og Fjordane
Kleppevarden tunnel Fv44 515 1 2008 Klepp Rogaland
Klettatunnelen Rv5 284 1 1969 Førde Sogn og Fjordane
Kleventunnelen Fv465 206 1 1964 Kvinesdal Vest-Agder
Klokaholetunnelen E39 51 1 Stord Hordaland
Klokkarhaugtunnelen Fv60 75 1 1986 Sykkylven Møre og Romsdal
Klubbentunnelen (Gjesdal) Fv45 111 1 1992 Gjesdal Rogaland
Klubbentunnelen (Høyanger) Fv93 144 1 1972 Høyanger Sogn og Fjordane
Klubbentunnelen 1 Fv569 94 1 1966 Modalen Hordaland
Klubbentunnelen 2 Fv569 179 1 1996 Modalen Hordaland
Klubbstraumen tunnel Fv22 81 1 1972 Bømlo Hordaland
Kluftafjellstunnelen E16 467 1 1991 Vaksdal Hordaland
Klypetunnelen E134 29 1 Etne Hordaland
Knappetunnelen Fv557 6 400 2 2010/2015 Bergen Hordaland 29
Knoltatunnelen E16 356 1 1985 Voss Hordaland
Knudsjuvtunnelen E134 29 1 1941 Etne Hordaland
Koatunnelen E6 60 1 1960 Inderøy Trøndelag
Kobbhammartunnelen E6 837 1 1985 Sørfold Nordland
Kobbskartunnelen E6 4 457 1 1986 Sørfold Nordland
Kollstraumen tunnel Fv801 205 1 1969 Bindal Nordland
Kolltveittunnelen Rv555 1 070 1 1992 Fjell Hordaland
Kolnostunnelen Fv53 658 1 1982 Årdal Sogn og Fjordane
Kolstøtunnelen Rv13 100 1 1960 Suldal Rogaland
Kongenestunnelen Rv15 1 118 1 1992 Eid Sogn og Fjordane
Kongevolltunnelen Fv466 55 1 1972 Flekkefjord Vest-Agder
Kongsnestunnelen Fv55 245 1 1971 Balestrand Sogn og Fjordane
Korgfjelltunnelen E6 8 533 1 2005 Vefsn/Hemnes Nordland
Korslundtunnelen E6 650 2 2015 Eidsvoll Akershus
Korsnestunnelen Fv78 471 1 1962 Vefsn Nordland
Krabbanestunnelen Fv40 65 1 1970 Kvinnherad Hordaland
Kragerøtunnelen Fv38 500 1 1994 Kragerø Telemark
Krakeviktunnelen Fv616 489 1 2002 Bremanger Sogn og Fjordane
Kristenberget kulvert[23] Rv509 300 2 2012 Sola Rogaland
Krokabergtunnelen Rv15 525 1 1988 Vågsøy Sogn og Fjordane
Krokanesodden tunnel Rv13 350 1 1976 Suldal Rogaland
Kroktunnelen Fv50 270 1 1985 Aurland Sogn og Fjordane
Kræklingen tunnel Fv55 337 1 1985 Balestrand Sogn og Fjordane
Kråkeskartunnelen Fv48 529 1 2002 Fusa Hordaland
Kråkmotunnelen E6 500 1 2015 Hamarøy Nordland
Kvalnestunnelen Fv61 166 1 1998 Ulstein Møre og Romsdal
Kvalsundtunnelen Fv863 1 650 1 1988 Tromsø Troms 56
Kvaløytunnelen Fv46 144 1 1967 Vindafjord Rogaland
Kvamskleivtunnelen E16 167 1 1950 Vang Oppland
Kvamstotunnelen Fv314 126 1 1945 Vaksdal Hordaland
Kvernadalstunnelen Fv604 186 1 1980 Luster Sogn og Fjordane
Kvernbergtunnelen Fv609 779 1 1996 Førde Sogn og Fjordane
Kvernhaugtunnelen Fv55 1 334 1 1987 Høyanger Sogn og Fjordane
Kvernhushaugtunnelen Rv7 542 1 1983 Eidfjord Hordaland
Kvernsundtunnelen (Bjarkøyforbindelsen)[24] Fv867 3 250 1 2018 Harstad Troms 125
Kvernåstunnelen E18 200 2 2009 Lillesand Aust-Agder
Kvistitunnelen Fv360 137 1 1963 Osterøy Hordaland
Kvita Skred-tunnelen Fv331 297 1 1965 Luster Sogn og Fjordane
Kvitaskarvtunnelen E16 570 1 1980 Vaksdal Hordaland
Kviturtunnelen Rv13 470 1 1994 Odda Hordaland
Kvivstunnelen[11] E39 6 563 1 2012 Hornindal / Volda Sogn og Fjordane / Møre og Romsdal
Kvænflågtunnelen E6 1 747 1 1970 Fauske Nordland
Kyrteigtunnelen Rv13 141 1 1980 Suldal Rogaland
Kågentunnelen Fv866 1 737 1 1991 Skjervøy Troms
Kårdalstunnelen Kv1409 118 1 1898 Aurland Sogn og Fjordane
Kårsbakktunnelen Fv651 341 1 2010 Farsund Vest-Agder
Lakshammartunnelen Fv691 120 1 2004 Gloppen Sogn og Fjordane
Landsnestunnelen Fv686 596 1 2004 Suldal Rogaland
Langanestunnelen Fv337 1 565 1 2016 Luster Sogn og Fjordane
Langarenntunnelen 1 Fv569 24 1 1935 ca. Vaksdal Hordaland
Langarenntunnelen 2 Fv569 32 1 1935 ca. Vaksdal Hordaland
Langetunnelen Fv50 1 350 1 1985 Aurland Sogn og Fjordane
Langfjorden skredoverbygg Fv347 775 1 2008 Skjervøy Troms
Langfosstunnelen E134 726 1 1995 Etne Hordaland
Langhelletunnelen E16 926 1 1970 Vaksdal Hordaland
Langnestunnelen Fv862 1 710 1 1988 Tromsø Troms
Larsbergtunnelen E6 505 1 1975 Storfjord Troms
Larviksporten Nedlagt strekning av E18 95 1 1974 Larvik Vestfold
Larvikstunnelen E18 2 800 2 2017 Larvik Vestfold
Laudalstunnelen[25] Fv46 180 1 2015 Suldal Rogaland
Lausasteintunnelen Rv13 681 1 1995 Odda Hordaland
Lauviktunnelen Fv379 156 1 1980 Masfjorden Hordaland
Lauvtotunnelen Fv569 70 1 1940 Vaksdal Hordaland
Lauåstunnelen Rv502 232 1 1960 Eigersund Rogaland
Lavolltunnelen E39 373 1 1973 Flekkefjord Vest-Agder
Leiratunnelen[26] Fv41 1 953 1 2010 Ørsta Møre og Romsdal
Leirettunnelen Rv25 85 1 1992 Elverum Hedmark
Leirviktunnelen Fv354 165 1 1968 Halsa Møre og Romsdal
Leirviktunnelen E6/E10 549 1 1964 Narvik Nordland
Lerviktunnelen Fv465 778 1 1964 Kvinesdal Vest-Agder
Liafjellstunnelen E39 340 1 2005 Os Hordaland
Liahammartunnelen Rv13 257 1 1997 Forsand Rogaland
Lianakktunnelen Rv555 193 2 1993 Bergen Hordaland
Liantunnelen Fv15 1 774 1 2010 Harstad Troms
Liarostunnelen Fv7 563 1 1989 Samnanger Hordaland
Liksteintunnelen Fv465 31 1 1973 Kvinesdal Vest-Agder
Lilandtunnelen Fv314 47 1 1945 Voss Hordaland
Lille Eikefettunnelen E39 428 1 1980 Lindås Hordaland
Lille-Matretunnelen E39 65 1 1995 Masfjorden Hordaland
Lindlandstunnelen E39 250 1 2006 Kvinesdal Vest-Agder
Lindsettunnelen Fv78 157 1 1987 Vefsn Nordland
Lingetunnelen Fv650 871 1 1975 Norddal Møre og Romsdal
Lisjejøltunnelen Rv15 219 1 1992 Eid Sogn og Fjordane
Litlehamartunnelen Rv13 61 1 1980 Suldal Rogaland
Litle-Urdalstunnelen E39 438 1 1980 Lindås Hordaland
Litlevatntunnelen Fv614 85 1 1968 Bremanger Sogn og Fjordane
Ljabrudiagonalen Kv155 176 1 1980 Oslo Oslo
Ljoraskreo tunnel Fv300 841 1 1940 Ulvik Hordaland
Ljønibb- og Hamregjøltunnelen Fv60 3 090 1 1962 / 1963 Stranda Møre og Romsdal
Ljøtunnelen Fv60 3 600 1 2016 Stranda Møre og Romsdal
Logatunnelen E39 833 1 1996 Flekkefjord Vest-Agder
Lokket tunnel Rv83 115 1 1985 Harstad Troms
Lonatunnelen Fv38 225 1 2004 Kragerø Telemark
Lonevågstunnelen Fv567 961 1 1975 Osterøy Hordaland
Lotetunnelen E39 2 857 1 1966 Eid Sogn og Fjordane
Lovraeidtunnelen 1 Rv13 207 1 1960 Suldal Rogaland
Lovraeidtunnelen 2 Rv13 93 1 1960 Suldal Rogaland
Lundevatntunnelen E39 80 1 1965 Lund Rogaland
Lundtunnelen Fv57 147 1 1964 Gulen Sogn og Fjordane
Lunnertunnelen Rv35 3 811 1 2003 Lunner Oppland
Lussandtunnelen Fv7 95 1 1940 Granvin Hordaland
Lutefura tunnel Fv57 186 1 2000 Fjaler Sogn og Fjordane
Lyderhorntunnelen Rv555 1 115 2 1992/1993 Bergen Hordaland
Lygratunnelen Fv404 79 1 1973 Radøy Hordaland
Lyngbøtunnelen Fv191 39 1 1967 Bergen Hordaland
Lyngfjelltunnelen Fv57 966 1 1991 Lindås Hordaland
Lynghogtunnelen Fv609 17 1 1947 Askvoll Sogn og Fjordane
Lynneviktunnelen Fv37 182 1 1993 Notodden Telemark
Lysaker atrium E18 74 2 1998 Bærum Akershus
Lysakerlokket E18 350 2 1992 Bærum Akershus
Lysebotntunnelen Fv500 1 103 1 1984 Forsand Rogaland
Lærdalstunnelen E16 24 509 1 2000 Aurland/Lærdal Sogn og Fjordane
Løeheitunnelen E18 330 2 2009 Lillesand Aust-Agder
Løkentunnelen E18 702 2 2001 Holmestrand Vestfold
Løkkeåstunnelen Fv164 180 1 2012 Bærum Akershus
Løkthaugen tunnel E6 725 1 1965 Sørfold Nordland
Lørentunnelen[27][28] Rv150 1 174 2 2013 Oslo Oslo
Lørge miljøtunnel Rv19 200 1 2009 Horten Vestfold
Løviktunnelen Fv17 254 1 1986 Bindal Nordland
Løvstakktunnelen Fv540 2 045 1 1968 Bergen Hordaland
Lågaskarstunnelen E16 315 1 1972 Vaksdal Hordaland
Låvisberget tunnel 1 Fv50 260 1 1985 Aurland Sogn og Fjordane
Låvisberget tunnel 4 Fv50 410 1 1985 Aurland Sogn og Fjordane
Magnhildskartunnelen Fv614 2 897 1 1965 Flora/Bremanger Sogn og Fjordane
Malerødtunnelen[17] E18 250 2 2012 Larvik Vestfold
Mannsfjelltunnelen E39 1 726 1 2005 Skaun Trøndelag
Marajøltunnelen Rv15 855 1 1992 Eid Sogn og Fjordane
Marienborgtunnelen Rv706 1 300 1 2008 / 2010 Trondheim Trøndelag
Maristigtunnelen Fv37 432 1 1955 Tinn Telemark
Markhustunnelen E134 2 405 1 1995 Etne Hordaland
Martineåstunnelen E18 1 300 2 2018 Larvik Vestfold
Masfjordtunnelen E39 4 110 1 1995 Masfjorden Hordaland
Mastrafjordtunnelen E39 4 424 1 1992 Rennesøy Rogaland 133
Matrebergtunnelen E39 1 352 1 1986 Masfjorden Hordaland
Maursundtunnelen Fv866 2 122 1 1991 Nordreisa/Skjervøy Troms 92,5
Megården tunnel E6 386 1 1965 Sørfold Nordland
Melkøysundtunnelen Privat 2 316 1 2003 Hammerfest Finnmark 62
Melsviktunnelen E6 2 440 1 2016 Alta Finnmark
Merkeskreda tunnel Fv337 1 537 1 1981 Luster Sogn og Fjordane
Merrabergtunnelen Kommunal vei 220 1 Nesset Møre og Romsdal
Merraskottunnelen E134 605 1 2000 Hurum Buskerud
Middagsfjellettunnelen E6 2 074 1 1986 Sørfold Nordland
Midnestunnelen Fv53 1 240 1 1977 Årdal Sogn og Fjordane
Midtbekktunnelen Nedlagt strekning (Rv70) 1 042 1 1974 Sunndal Møre og Romsdal
Midttun miljøtunnel Fv580 90 1 2003 Bergen Hordaland
Mitnestunnelen E39 181 1 1980 Lindås Hordaland
Moatunnelen E39 560 1 1980 Ålesund Møre og Romsdal
Modalstunnelen Fv569 3 451 1 1976 Vaksdal/Modalen Hordaland
Moelvtunnelen E6 200 1 1987 Ringsaker Hedmark
Mokleivtunnelen Rv13 145 1 1980 Suldal Rogaland
Mokleivåsen tunnel Rv13 467 1 1980 Suldal Rogaland
Molvikhammartunnelen Fv76 2 700 1 2014 Brønnøy Nordland
Monsatunnelen Fv550 137 1 1965 Jondal Hordaland
Morkaåstunnelen Fv653 630 1 2008 Volda Møre og Romsdal
Morskogstunnelen E6 2 300 2 2014 Eidsvoll Akershus
Morstad kulvert Rv4 100 2 2017 Lunner Oppland
Moshovdatunnelen Fv48 1 424 1 2009 Fusa Hordaland
Mosoddentunnelen E6 210 1 1984 Lillehammer Oppland
Mosseporten Rv19 293 1 1963 Moss Østfold
Mostraumtunnelen Fv569 748 1 1996 Modalen Hordaland
Mostøyltunnelen E134 123 1 1998 Tokke Telemark
Mosåstunnelen E6 253 1 1991 Vefsn Nordland
Mundalsbergtunnelen E39 1 085 1 1973 Lindås Hordaland
Munkebotntunnelen E39 551 1 1985 Bergen Hordaland
Munnarvolltunnelen Fv17 260 1 2009 Bodø Nordland
Mustadhagen kulvert Rv4 200 1 2005 Gjøvik Oppland
Mydlandtunnelen Fv1 250 1 1946 Sokndal Rogaland
Myrkdalstunnelen Rv13 1 080 1 2008 Voss Hordaland
Myrlandstunnelen E10 1 966 1 1997 Hadsel Nordland
Mølleviktunnelen Fv17 100 1 1986 Bindal Nordland
Mølnåstunnelen Rv83 415 1 1985 Harstad Troms
Mørretunnelen Fv715 154 1 1981 Åfjord Trøndelag
Måbøtunnelen Rv7 1 893 1 1984 Eidfjord Hordaland
Måndalstunnelen E136 2 080 1 1993 Rauma Møre og Romsdal
Måsørtunnelen E6 220 1 2005 Steinkjer Trøndelag
Nakkagjelstunnelen E16 209 1 1988 Voss Hordaland
Nakketunnelen Fv662 290 1 2009 Molde Møre og Romsdal
Nappstraumtunnelen E10 1 776 1 1990 Flakstad Nordland 63
Narheimtunnelen Fv314 146 1 1945 Voss Hordaland
Nattlandstunnelen Fv188 300 1 2002 Bergen Hordaland
Natvall miljøtunnel E18 210 2 2014 Sandefjord Vestfold
Naustbukttunnelen Fv53 692 1 2009 Årdal Sogn og Fjordane
Naustdalstunnelen Rv5 5 970 1 1995 Flora/Naustdal Sogn og Fjordane
Nausttunnelen E39 300 1 2005 Skaun Trøndelag
Nautskredatunnelen Fv13 180 1 2000 Balestrand Sogn og Fjordane
Nebbetunnelen Fv64 445 1 1991 Rauma Møre og Romsdal
Neppviktunnelen Rv827 979 1 1992 Tysfjord Nordland
Nesbøtunnelen Fv50 2 510 1 1987 Aurland Sogn og Fjordane
Nesetunnelen (Gulen) Fv57 44 1 1964 Gulen Sogn og Fjordane
Nesetunnelen (Etne) E134 160 1 2015 Etne Hordaland
Nessettunnelen E6 578 1 1996 Hemnes Nordland
Nesttuntunnelen E39 603 1 2003 Bergen Hordaland
Nestunnelen E16 1 276 1 1988 Hole Buskerud
Nestunnelen Fv520 106 1 1987 Sauda Rogaland
Nibåtunnelen Rv13 113 1 1960 Forsand Rogaland
Nipetunnelen E39 988 1 2008 Lindås Hordaland
Nishammartunnelen Fv57 1 800 1 2013 Fjaler Sogn og Fjordane
Nishammartunnelen 1 Fv57 136 1 1959 Fjaler Sogn og Fjordane
Nishammartunnelen 2 Fv57 163 1 1959 Fjaler Sogn og Fjordane
Nishammartunnelen 3 Fv57 150 1 1959 Fjaler Sogn og Fjordane
Nomelandtunnelen Fv57 207 1 1973 Vennesla Vest-Agder
Nonshaugtunnelen E10 85 1 1975 Vågan Nordland
Nordbytunnelen E6 3 850 2 1993 Ås Akershus
Norddalstunnelen Fv614 326 1 1977 Flora Sogn og Fjordane
Nordfjordtunnelen Fv617 397 1 1977 Sørfold Nordland
Nordheitunnelen Fv609 414 1 1972 Førde Sogn og Fjordane
Nordkapptunnelen E69 6 875 1 1999 Nordkapp Finnmark 212
Nordmannsettunnelen Fv890 88 1 1981 Berlevåg Finnmark
Nordmarktunnelen E6 184 1 1996 Hemnes Nordland
Nordnestunnelen (Troms)[29] E6 5 736 1 2018 Kåfjord Troms
Nordrepolltunnelen Fv51 647 1 1972 Kvinnherad Hordaland
Nordvågentunnelen Fv173 455 1 2005 Nordkapp Finnmark
Noreviktunnelen[30] E39 2 600 1 2012 Høyanger Sogn og Fjordane
Norvikatunnelen Fv6432 248 1 Kyrksæterøra Trøndelag
Nostunnelen Fv698 1 155 1 1969 Stryn Sogn og Fjordane
Notviktunnelen Rv13 150 1 1960 Strand Rogaland
Noviktunnelen Fv475 1 128 1 1967 Gildeskål Nordland
Nygårdstunnelen Rv555 864 2 1999 Bergen Hordaland
Nærheimskleivtunnelen Fv632 25 1 1971 Suldal Rogaland
Nøddalstunnelen Fv40 25 1 1970 Kvinnherad Hordaland
Nøstvettunnelen E6 3 700 2 2009 Oppegård Akershus
Oddernestunnelen E18 1 049 2 2004 Kristiansand Vest-Agder
Ofredalstunnelen Kv26 2 200 1 1992 Årdal Sogn og Fjordane
Okslatunnelen Rv13 1 231 1 1985 Odda Hordaland
Olatunnelen kommunal vei 450 1 1995 Jølster Sogn og Fjordane
Oldeidstunnelen Fv616 155 1 1947 Bremanger Sogn og Fjordane
Olimshagetunnelen Rv35 40 1 1998 Jevnaker Oppland
Olsviktunnelen Fv562 1 074 1 1992 Bergen Hordaland
Omnentunnelen Fv615 156 1 1977 Gloppen Sogn og Fjordane
Omnestunnelen Fv106 235 1 1986 Nome Telemark
Onsmannestunnelen Fv46 300 1 2015 Suldal Rogaland
Onstadtunnelen E16 673 1 1992 Aurland Sogn og Fjordane
Operatunnelen Operatunnelen
Festningstunnelen E18
Bjørvikatunnelen E18
Ekebergtunnelen E6
Svartdalstunnelen E6
6 000
• 1800
• 1100
• 1583
• 1391
2 2010 Oslo Oslo 45 (i Festningstunnelen)
20 (i Bjørvikatunnelen)
Opoftetunnelen E39 130 1 2006 Kvinesdal Vest-Agder
Oppdølstrandtunnelen Rv70 7 500 1 2014 Sunndal Møre og Romsdal
Oppljostunnelen Rv15 4 537 1 1977 Stryn Sogn og Fjordane
Oppskredtunnelen Fv63 600 1 1976 Norddal Møre og Romsdal
Ornestunnelen[31][32] E6 257 1 2017 Narvik Nordland
Osbergtunnelen Rv13 630 1 2012 Suldal Rogaland
Oslofjordtunnelen E134 7 306 1 2000 Hurum / Frogn Akershus / Buskerud 134
Ospelitunnelen Rv15 2 549 1 1977 Stryn Sogn og Fjordane
Otervika rasoverbygg Fv862 55 1 1996 Berg Troms
Oterviktunnelen Fv862 607 1 1996 Tromsø Troms
Ottatunnelen Fv55 572 1 1968 Luster Sogn og Fjordane
Ottersteintunnelen[33] Fv609 1 600 1 2013 Askvoll Sogn og Fjordane
Overåtunnelen Fv650 1 573 1 1975 Stranda Møre og Romsdal
Paulertunnelen[17] E18 470 2 2012 Larvik Vestfold
Perviktunnelen Fv714 632 1 2002 Snillfjord Trøndelag
Pinnåsen viltovergang E6 82 1 2004 Ski Akershus
Pollfjelltunnelen Fv868 3 230 1 1983 Lyngen Troms
Porsgrunnstunnelen Fv356 860 1 1989 Porsgrunn Telemark
Presteheiatunnelen Fv471 479 1 2003 Kristiansand Vest-Agder
Presturatunnelen Fv37 1 400 1 1992 Notodden Telemark
Pyntentunnelen Fv800 44 1 Skaun Trøndelag
Pytjohåjen tunnel E6 110 1 1996 Hemnes Nordland
Rabbentunnelen E6 45 1 2005 Vefsn Nordland
Rafdalstunnelen 1 E134 57 1 1941 Etne Hordaland
Rafdalstunnelen 2 E134 48 1 1941 Etne Hordaland
Raftsundtunnelen E10 1 530 1 2007 Hadsel Nordland
Rallerudtunnelen[34] Rv7 2 800 1 2014 Ringerike Buskerud
Rambergtunnelen Fv8 400 1 1990 Høyanger Sogn og Fjordane
Ramnabergtunnelen Fv182 1 496 1 1977 Vik Sogn og Fjordane
Ramnaheitunnelen Fv48 60 1 Kvinnherad Hordaland
Ramsum viltlokk E18 42 2 2014 Sandefjord Vestfold
Ramsviktunnelen E10 404 1 2000 Moskenes Nordland
Rantentunnelen Fv564 74 1 1975 Bergen Hordaland
Raubergtunnelen Fv243 120 1 1966 Lærdal Sogn og Fjordane
Raudbergtunnelen Kommunal vei (Vaksdalsvegen) 530 1 Bergen/Vaksdal Hordaland
Raudelitunnelen Fv117 429 1 1996 Bjerkreim Rogaland
Rauhammartunnelen E6 1 250 1 1984 Sørfold Nordland
Raunekleivtunnelen Fv7 250 1 1969 Samnanger Hordaland
Raunhildetunnelen Fv541 288 1 2012 Bømlo Hordaland
Rausandtunnelen Fv666 193 1 1962 Nesset Møre og Romsdal
Rausdalstunnelen 1 Fv53 97 1 1961 Årdal Sogn og Fjordane
Rausdalstunnelen 2 Fv53 112 1 1961 Årdal Sogn og Fjordane
Ravneheitunnelen Fv465 3 300 1 2009 Farsund Vest-Agder
Redalstunnelen Fv611 379 1 1967 Naustdal Sogn og Fjordane
Reinforsheitunnelen E6 622 1 2018 Rana Nordland
Reinhornheia tunnel Fv813 478 1 1966 Beiarn Nordland
Rekefjordtunnelen Fv40 85 1 1965 Sokndal Rogaland
Remmemtunnelen E39 59 1 1998 Vestnes Møre og Romsdal
Remefjelltunnelen Fv659 617 1 1938 Haram Møre og Romsdal
Remetunnelen Fv659 567 1 1954 Haram Møre og Romsdal
Rikåstunnelen Fv152 256 1 1982 Oppegård Akershus
Ringnestunnelen Fv156 335 1 1986 Ås Akershus
Ringsettunnelen Fv650 592 1 1975 Stranda Møre og Romsdal
Ringstabekktunnelen Fv609 109 1 1996 Bærum Akershus
Rishatten tunnel Fv143 134 1 1993 Alstahaug Nordland
Risnestunnelen E16 1 712 1 1978 Bergen Hordaland
Risnesvegen I Kommunal vei 70 1 Bergen Hordaland
Risnesvegen II Kommunal vei 50 1 Bergen Hordaland
Risnesvegen III Kommunal vei 50 1 Bergen Hordaland
Risvikatunnelen Fv776 31 1 1950 Nærøy Trøndelag
Riventunnelen Fv277 935 1 1983 Lenvik Troms
Romslotunnelen E16 605 1 1972 Bergen Hordaland
Rossajuvtunnelen Rv13 36 1 1960 Suldal Rogaland
Rothaugentunnelen Fv585 195 1 1920 Bergen Hordaland
Rotsethorntunnelen Fv651 3 962 1 1999 / 2004 Volda Møre og Romsdal
Rullestadtunnelen E134 2 920 1 2006 Etne Hordaland
Runehamartunnelen (nedlagt) E136 1 550 1 1946/1965 Rauma Møre og Romsdal
Rustandtunnelen Fv40 53 1 1968 Nore og Uvdal Buskerud
Ryatunnelen Fv858 2 660 1 2011 Tromsø/Balsfjord Troms 87
Ryenlokket E6 154 2 1996 Oslo Oslo
Ryggedalstunnelen Fv820 1 625 1 1980 /Øksnes Nordland
Ryggnestunnelen Fv300 107 1 1940 Ulvik Hordaland
Rælingstunnelen Rv159 1 820 2 1998 Rælingen Akershus
Rødbøltunnelen E18 160 2 2009 Larvik Vestfold
Rødhammertunnelen Fv17 42 1 1955 Namdalseid Trøndelag
Røldalstunnelen E134/Rv13 4 657 1 1964 Odda Hordaland
Røneidtunnelen Fv55 656 1 1978 Luster Sogn og Fjordane
Rønningentunnelen Fv32 117 1 2001 Holmestrand Vestfold
Rørvikskartunnelen E10 726 1 1974 Vågan Nordland
Røsslandsåstunnelen E134 75 1 1941 Etne Hordaland
Røstetunnelen Rv4 1 097 1 1992 Lunner Oppland
Røynevarden tunnel Rv13 587 1 1973 Suldal Rogaland
Røyratunnelen Fv60 440 1 2015 Stranda Møre og Romsdal
Røyrdalstunnelen Fv45 722 1 1979 Gjesdal Rogaland
Røviktunnelen Rv80 2 000 1 2011 Fauske Nordland
Råumtunnelen Fv55 514 1 1972 Luster Sogn og Fjordane
Sáhkkobátnitunnelen E6 1 208 1 2013 Alta Finnmark
Saksenviktunnelen E6 1 148 1 1992 Saltdal Nordland
Saltnestunnelen E6 466 1 1991 Saltdal Nordland
Sandbekkåstunnelen[35] E18 160 2 2012 Larvik Vestfold
Sandetunnelen Fv572 632 1 1967 Bremanger Sogn og Fjordane
Sandkollentunnel Fv812 476 1 1982 Bodø Nordland
Sandneshamntunnelen Fv812 615 1 1996 Bodø Nordland
Sandoddtunnelen Fv191 720 1 2001 Nesset Møre og Romsdal
Sandviksåstunnelen Fv164 313 1 1991 Bærum Akershus
Sandviktunnelen E39 394 1 1989 Masfjorden Hordaland
Sannerholttunnelen Rv36 123 1 1991 Nome Telemark
Sarnestunnelen E69 195 1 1999 Nordkapp Finnmark
Sauåstunnelen E39 223 1 1992 Lindås Hordaland
Seimsdalstunnelen Fv303 1 515 1 1969 Årdal Sogn og Fjordane
Seljelitunnelen E10 1 052 1 2000 Moskenes Nordland
Seljestadtunnelen E134 1 272 1 1964 Odda Hordaland
Seljeviktunnelen Fv46 160 1 2015 Suldal Rogaland
Seltatunnelen E16 1 630 1 2003 Lærdal Sogn og Fjordane
Seltuntunnelen E16 110 1 1978 Lærdal Sogn og Fjordane
Selviktunnelen E39 124 / 110 2 1983 Bergen Hordaland
Selvågtunnelen Fv653 1 080 1 1977 Ulstein Møre og Romsdal
Sentrumstangenten Fv862 1 628 1 1999 Tromsø Troms
Setsåhøgda tunnel E6 183 1 1968 Saltdal Nordland
Sifjordskaret tunnel Fv243 939 1 1990 Torsken Troms
Sifjord tunnel Fv232 1 517 1 1993 Torsken Troms
Sigerfjordtunnelen E10 2 136 1 1995 Sortland Nordland
Silatunnelen Fv17 2 882 1 1989 Lurøy/Rana Nordland
Sildafjelltunnelen Fv632 1 055 1 1992 Hjelmeland Rogaland
Siratunnelen E39 358 1 1954 Flekkefjord Vest-Agder
Sivletunnelen E16 1 114 1 1980 Voss Hordaland
Sjonatunnelen Fv17 2 796 1 1982 Rana Nordland
Sjonstitunnelen Fv17 368 1 1988 Rana Nordland
Sjølystlokket E18 160 2 2003 Oslo Oslo
Sjønståfjelltunnelen Fv830 2 827 1 1956 / 1972 Fauske Nordland
Sjøormporten Rv36 567 1 1991 Seljord Telemark
Skalandtunnelen Rv862 1 890 1 1987 Berg Troms
Skansentunnelen Rv706 500 1 2010 Trondheim Trøndelag 11
Skardalstunnelen E6 2 265 1 2003 Kåfjord Troms
Skarettunnelen E16 465 1 1987 Hole Buskerud
Skarpsnotunnelen E6 300 1 1985 Ringsaker Hedmark
Skarvabjørgtunnelen Rv13 122 1 1982 Odda Hordaland
Skarvbergtunnelen E69 2 920 1 1970 Porsanger Finnmark
Skarvbergtunnelen (Troms) Fv825 253 1 1968 Skånland Troms
Skasvoratunnelen Fv615 90 1 2005 Gloppen Sogn og Fjordane
Skatestraumtunnelen Fv616 1 902 1 2002 Bremanger Sogn og Fjordane 91
Skaugvolltunnelen Fv17 247 1 1972 Gildeskål Nordland
Skavstøtunnelen Fv615 446 1 1990 Gloppen Sogn og Fjordane
Skeietunnelen Fv435 32 1 1998 Stavanger Rogaland
Skibergfjelltunnelen Fv722 1 036 1 1994 Stryn Sogn og Fjordane
Skifjelltunnelen E18 1 050 2 2009 Lillesand Aust-Agder
Skiphamntunnelen Fv680 111 1 1995 Aure Møre og Romsdal
Skjeggestadtunnelen E39 585 1 1987 Flekkefjord Vest-Agder
Skjegghammartunnelen Fv92 662 1 1981 Norddal Møre og Romsdal
Skjoldaviktunnelen E134 140 1 1991 Vindafjord Rogaland
Skjoldneslokket E39 220 1 2018 Bergen Hordaland
Skjåholmentunnelen Rv94 672 1 2012 Kvalsund Finnmark
Skodjestraumtunnelen Fv661 101 1 1919 Skodje Møre og Romsdal
Skodjevågen tunnel Fv661 85 1 1920 Skodje Møre og Romsdal
Skoranetunnelen Fv391 550 1 2013 Gaular Sogn og Fjordane
Skorvetunnelen Fv609 484 1 1967 Askvoll Sogn og Fjordane
Skottettunnelen Rv13 630 1 1973 Hjelmeland Rogaland
Skredlitunnelen Fv45 350 1 2009 Gjesdal Rogaland
Skrikebergtunnelen E39 1 508 1 1990 Gulen Sogn og Fjordane
Skrøotunnelen Fv62 2 310 1 2008 Nesset/Sunndal Møre og Romsdal
Skrøyvstadtunnelen Fv776 280 1 1982 Fosnes Trøndelag
Skuggebergtunnelen Fv569 80 1 1940 Vaksdal Hordaland
Skuggetunnelen E136 190 1 1986 Ålesund Møre og Romsdal
Skuitunnelen E16 1 440 2 2009 Bærum Akershus
Skåratunnelen Fv617 680 1 2007 Vågsøy Sogn og Fjordane
Skårlandtunnelen Fv57 29 1 1973 Vennesla Vest-Agder
Skårtunnelen Fv121 386 1 1969 Fusa Hordaland
Slottsfjelltunnelen Fv308 235 1 1881 Tønsberg Vestfold
Slottsporten Fv569 950 1 1996 Modalen Hordaland
Sløverfjordtunnelen E10 3 337 1 1997 Hadsel Nordland 112
Slåttekåstunnelen Rv36 305 1 1991 Nome Telemark
Smestadtunnelen Rv150 501 2 1983 Oslo Oslo
Smiehagen tunnel E6 892 1 1999 Frogn Akershus
Småtunnelen 1 Fv569 48 1 1940 Vaksdal Hordaland
Småtunnelen 2 Fv569 20 1 1940 Vaksdal Hordaland
Småtunnelen 3 Fv569 31 1 1940 Vaksdal Hordaland
Snauhaugtunnelen Fv7 351 1 1965 ca. Kvam Hordaland
Snilldalstunnelen[15] Fv714 490 1 2016 Snillfjord Trøndelag
Solum miljøtunnel[17] E18 51 2 2012 Larvik Vestfold
Songefjelltunnelen E18 340 2 2009 Lillesand Aust-Agder
Songstadtunnelen I E16 279 1 1971 Bergen Hordaland
Songstadtunnelen II E16 310 1 1971 Bergen Hordaland
Sorgendalstunnelen E6 278 1 1993 Lillehammer Oppland
Sortviktunnelen E69 499 1 1990 Porsanger Finnmark
Spannavardtunnelen (T-forbindelsen) Rv47 260 1 2013 Karmøy / Tysvær Rogaland
Spiralen (Drammen) Kv1237 1 650 1 1961 Drammen Buskerud
Spjeldtunnelen Fv561 113 1 1966 Fjell Hordaland
Sprangakslatunnelen Fv755 205 1 1962 Leksvik Trøndelag
Spøneflottunnelen Fv46 370 1 2015 Suldal Rogaland
St. Hansfjelltunnelen Rv110 158 1 1979 Fredrikstad Østfold
Stalheimtunnelen E16 1 188 1 1980 Voss Hordaland
Stallogargotunnelen Rv94 2 298 1 2002 Kvalsund Finnmark
Stamnestunnelen Fv569 68 1 1940 Vaksdal Hordaland
Stampleinåstunnelen E134 375 1 2000 Hurum Buskerud
Stanatunnelen Rv13 607 1 2003 Odda Hordaland
Stanghelletunnelen E16 202 1 1970 Vaksdal Hordaland
Stavangtunnelen Fv611 55 1 1970 Flora Sogn og Fjordane
Stavenestunnelen E16 2 771 1 1963 Vaksdal Hordaland
Stavenestunnelen Fv60 111 1 1968 Stryn Sogn og Fjordane
Stavsjøfjelltunnelen E6 1 720 1 1990 Malvik Trøndelag
Stedjebergtunnelen Rv55 2 100 1 2007 Sogndal Sogn og Fjordane
Steganestunnelen E16 77 1 1970 Vaksdal Hordaland
Steigentunnelen Fv835 8 079 1 1990 Hamarøy/Steigen Nordland
Steiggjatunnelen Fv53 1 550 1 1977 Årdal Sogn og Fjordane
Steinanestunnelen E39 120 1 2003 Stord Hordaland
Steinbergtunnelen Rv706 505 1 2008 / 2010 Trondheim Trøndelag
Stenbjørnrødtunnelen E18 622 / 582 2 2007 Re Vestfold
Stenbjørnrød miljøtunnel E18 110 2 2007 Re Vestfold
Steinbrekktunnelen E18 184 1 1992 Porsgrunn Telemark
Steinetunnelen Fv630 31 1 1947 Lærdal Sogn og Fjordane
Steinfjelltunnelen Fv773 2 114 1 1971 Namsskogan Trøndelag
Steinfjordtunnelen Fv862 1 265 1 1977 Berg Troms
Steinåstunnelen E18 2 211 2 2009 Lillesand Aust-Agder
Stetindtunnelen Rv827 2 730 1 1992 Tysfjord Nordland
Stettetunnelen Fv661 362 1 2012 Skodje Møre og Romsdal
Stigabergtunnelen Fv609 47 1 1947 Askvoll Sogn og Fjordane
Stiganestunnelen Rv7 351 1 1998 Eidfjord Hordaland
Stokkajuvtunnelen Fv542 296 1 1999 Bømlo Hordaland
Stokkanestunnelen Fv331 355 1 1966 Luster Sogn og Fjordane
Stokkviknakken tunnel Fv830 568 1 1956 / 1975 Fauske Nordland
Stondalstunnelen Fv50 2 246 1 1987 Aurland Sogn og Fjordane
Stongafjelltunnelen Fv562 694 1 1991 Askøy Hordaland
Stordalstunnelen Fv650 3 530 1 1998 Stordal Møre og Romsdal
Storefosstunnelen Fv614 125 1 1967 Bremanger Sogn og Fjordane
Storegjeltunnelen Rv7 842 1 1978 Eidfjord Hordaland
Storehaugtunnelen Rv13 1 044 1 1981 Vik Sogn og Fjordane
Storeng – Njirran Fv868 137 1 2002 Storfjord Troms
Storesvatunnelen Fv483 884 1 1992 Førde Sogn og Fjordane
Stordalstunnelen (Etne) E134 1 190 1 2016 Etne Hordaland
Storfjelltunnelen Fv883 170 1 1945 Vaksdal Hordaland
Storfjelltunnelen Fv883 2 765 1 1995 Alta Finnmark
Storfosstunnelen Fv60 257 1 1962 Stranda Møre og Romsdal
Storhaugtunnelen Fv427 1 275 1 2001 Stavanger Rogaland
Storlikolltunnelen[31][32] E6 300 1 2017 Narvik Nordland
Storolokket Rv150 136 2 1994 Oslo Oslo
Storsandtunnelen E39 3 653 1 2005 Skaun Trøndelag
Storuratunnelen Fv91 320 1 2006 Lyngen Troms
Storvasshammartunnelen Fv714 637 1 1992 Snillfjord Trøndelag
Storvikatunnelen E6 1 200 1 2016 Alta Finnmark
Storvikskartunnelen Fv17 3 116 1 1995 Gildeskål Nordland
Storåtunnelen E10 210 1 2007 Hadsel Nordland
Strandveitunnelen Fv610 243 1 1992 Bærum Akershus
Straumdaltunnelen Fv17 3 232 1 1992 Rødøy Nordland
Streketunnelen Fv60 1 289 1 1962 / 2011 Stranda Møre og Romsdal
Streksvora 1 Rv5 40 1 Jølster Sogn og Fjordane
Streksvora 2 Rv5 93 1 Jølster Sogn og Fjordane
Strindheimtunnelen E6 2 500 2 2014 Trondheim Trøndelag
Struksentunnelen Fv360 426 1 1965 Osterøy Hordaland
Strømsåstunnelen E134 3 496 1 2001 Drammen Buskerud
Studeheitunnelen E18 300 2 2009 Lillesand Aust-Agder
Stupshølen tunnel Fv55 77 1 1979 Luster Sogn og Fjordane
Stussvikhovdatunnelen Fv49 1 217 1 1986 Fusa Hordaland
Styggegjøltunnelen Fv604 65 1 1978 Luster Sogn og Fjordane
Støleheiatunnelen Fv75 200 1 1996 Vennesla Vest-Agder
Stølsnestunnelen Fv337 969 1 1983 Luster Sogn og Fjordane
Støylsnestunnelen Rv5 2 630 1 2009 Jølster Sogn og Fjordane
Suldalsporten tunnel Rv13 733 1 1975 Suldal Rogaland
Sundafjelltunnelen Rv5 1 883 1 1982 Flora Sogn og Fjordane
Sundsfjordtunnelen Fv17 772 1 1975 Gildeskål Nordland
Sunndalstunnelen Fv40 176 1 1970 Kvinnherad Hordaland
Svalnestunnelen E39 722 1 2005 Skaun Trøndelag
Svandalsflonatunnelen E134 1 053 1 1968 Odda Hordaland
Svardaltunnelen Fv541 68 1 1964 Flora Sogn og Fjordane
Svartdalstunnelen E6, del av Operatunnelen 1 391 2 2000 Oslo Oslo
Svartedal tunnel E18 60 2 2007 Re Vestfold
Svarthammartunnelen Fv848 113 1 1994 Ibestad Troms
Svartholla rasoverbygg Fv862 125 1 1996 Berg Troms
Svartholla tunnel Fv862 310 1 1978 Berg Troms
Svartistunnelen Fv17 7 624 1 1986 Meløy Nordland
Svarventunnelen Fv513 859 1 1998 Saltdal Nordland
Svindlandstunnelen E39 350 1 1982 Kvinesdal Vest-Agder
Svinviktunnelen Fv671 1 075 1 2001 Surnadal Møre og Romsdal
Svoldalstunnelen Fv551 204 1 1970 Kvinnherad Hordaland
Svoragrovatunnelen Fv724 193 1 1986 Stryn Sogn og Fjordane
Svoritunnelen Fv337 170 1 1982 Luster Sogn og Fjordane
Svotunnelen[36] Rv13 4 500 1 2013 Strand Rogaland
Svølgjatunnelen Fv30 730 1 1994 Holtålen Trøndelag
Svåatunnelen Rv9 300 1 1983 Bykle Aust-Agder
Sydnestunnelen Fv555 384 1 1992/1993 Bergen Hordaland Stengt for allmenn trafikk
Sædalstunnelen Fv188 300 1 2005 Bergen Hordaland
Sætretunnelen E16 720 1 1980 Bergen Hordaland
Sæviktunnelen Fv18 966 1 1980 Herøy Møre og Romsdal
Sønsterudtunnelen E16 125 1 1940 Hole Buskerud
Sørdalstunnelen E10 6 338 1 2007 Lødingen/Kvæfjord Nordland/Troms
Søreidetunnelen Fv92 1 881 1 1985 Høyanger Sogn og Fjordane
Sørlandsporten E18 115 1 1963 Risør Aust-Agder
Sørkjostunnelen[37] E6 4 620 1 2018 Nordreisa Troms
Sørnestunnelen E136 236 1 1986 Ålesund Møre og Romsdal
Sørskartunnelen Fv58 770 1 2003 Tromsø Troms
Søttartunnelen Fv78 770 1 1963 Vefsn Nordland
Takvamtunnelen E16 111 1 1973 Bergen Hordaland
Talgjetunnelen Fv606 (del av Finnøytunnelen) 1 479 1 2009 Finnøy Rogaland
Talviktunnelen E6 860 1 2013 Alta Finnmark
Tangstadtunnelen Fv992 442 1 1967 Vestvågøy Nordland
Tangtunnelen E6 350 2 2011 Stjørdal Trøndelag
Tassebekk viltlokk E18 42 2 2014 Sandefjord Vestfold
Teigabergtunnelen Fv7 423 1 1976 Kvam Hordaland
Teigatunnelen Kommunal vei (Gamle E39) 54 1 1960 Høyanger Sogn og Fjordane
Teigkamptunnelen E6 3 700 1 2016 Nord-Fron Oppland
Teistedalstunnelen E39 / Fv465 1 925 1 2006 Kvinesdal Vest-Agder
Telemarksporten E18 270 1 1987 Porsgrunn Telemark
Teleplanlokket Fv166 157 2 1987 Bærum Akershus
Tennflågtunnelen E6 805 1 1965 Sørfold Nordland
Timreskredtunnelen Fv53 1 011 1 1993 Årdal Sogn og Fjordane
Tirnestunnelen Fv383 222 1 1940 Masfjorden Hordaland
Tirsåstunnelen Fv566 2 017 1 1998 Osterøy Hordaland
Tokagjeltunnelen Fv7 409 1 1956 Kvam Hordaland
Toppentunnelen Fv15 3 986 1 1996 Harstad Troms
Toppetunnelen Fv240 114 1 1996 Bergen Hordaland
Torgilsbergtunnelen Fv572 790 1 2013 Ulvik Hordaland
Torgilsholtunnelen E134 189 1 1978 Odda Hordaland
Torgrimslitunnelen Fv117 334 1 2013 Bjerkreim Rogaland
Torsbuåsen tunnel E18 785 2 2019 Arendal Aust-Agder
Torsnestunnelen Fv107 583 1 2012 Jondal Hordaland
Torviktunnelen Fv64 125 1 1960 Rauma Møre og Romsdal
Tosentunnelen Fv76 5 857 1 1986 Brønnøy/Grane Nordland
Toventunnelen Fv78 10 665 1 2014 Leirfjord/Vefsn Nordland
Trengereidtunnelen E16 1 770 1 1994 Bergen Hordaland
Trengseltunnelen E6 33 1 1965 Sørfold Nordland
Trettebergtunnelen E134 57 1 1941 Etne Hordaland
Trettetungene tunnel Fv182 341 1 2002 Vik Sogn og Fjordane
Trettøytunnelen Nedlagt strekning (Rv70) 1 182 1 1974 Sunndal Møre og Romsdal
Trifontunnelen[38] E105 670 1 2017 Sør-Varanger Finnmark
Trodaltunnelen E39 848 1 1986 Masfjorden Hordaland
Trodlaskartunnelen Fv772 25 1 1998 Tysvær Rogaland
Troldhaugtunnelen Rv580 471 1 1983 Bergen Hordaland
Trolljuvtunnelen 1 E134 35 1 1942 Etne Hordaland
Trolljuvtunnelen 2 E134 139 1 1942 Etne Hordaland
Trollkonetunnelen E16 734 1 1991 Vaksdal Hordaland
Tromsøysundtunnelen E8 3 500 / 3 386 2 1994 Tromsø Troms 102
Tronviktunnelen E39 202 1 1985 Lund Rogaland
Trysdalstunnelen Fv383 551 1 1940 Masfjorden Hordaland
Træfjell tunnel E18 205 2 2019 Arendal Aust-Agder
Trældaltunnelen E6/E10 1 110 1 2015 Narvik Nordland
Trøde-Bråhei tunnel Fv420 365 1 1960 Lillesand Aust-Agder
Tuftåstunnelen E16 2 000 1 2008 Lærdal Sogn og Fjordane
Tungesviktunnelen 1 Fv48 35 1 Etne Hordaland
Tungesviktunnelen 2 Fv48 86 1 1968 Etne Hordaland
Tungesviktunnelen 3 Fv48 24 1 Etne Hordaland
Tunsbergtunnelen Rv13 4 080 1 2011 Granvin Hordaland
Tussentunnelen Privat 2 840 1 2004 Molde Møre og Romsdal
Tussviktunnelen Fv55 520 1 1971 Balestrand Sogn og Fjordane
Tveitatunnelen Fv681 69 1 1968 Suldal Rogaland
Tveittunnelen Fv121 67 1 1969 Fusa Hordaland
Tyskhaugtunnelen E6 200 1 2013 Alta Finnmark
Tyssedalstunnelen Rv13 1 538 1 1962 Odda Hordaland
Tyssetunnelen Fv48 2 300 1 2015 Samnanger Hordaland
Tyvanestunnelen Fv60 197 1 1968 Stryn Sogn og Fjordane
Tømmernes tunnel E6 722 1 1988 Hamarøy Nordland
Tømmeråstunnelen Rv827 561 1 1992 Tysfjord Nordland
Tåsentunnelen Rv150 1 284 2 1999 Oslo Oslo
Uføreberget tunnel Rv13 338 1 2004 Suldal Rogaland
Uføretunnelen E39 610 1 2004 Stord Hordaland
Uggdalseidtunnelen 1 Fv49 88 1 1965 Tysnes Hordaland
Uggdalseidtunnelen 2 Fv49 63 1 1965 Tysnes Hordaland
Umskartunnelen E12 3 670 1 2006 Rana Nordland
Undaltunnelen Fv57 590 1 1964 Gulen Sogn og Fjordane
Unstadtunnelen Fv992 640 1 1995 Vestvågøy Nordland
Urantunnelen Fv6304 229 1 1975 Flatanger Trøndelag
Urheimtunnelen Rv13 440 1 1976 Suldal Rogaland
Utakleivtunnelen Fv990 899 1 1998 Vestvågøy Nordland
Utnestunnelen E39 263 1 1980 Lindås Hordaland
Utsiktstunnelen Kommunal vei 110 1 Vaksdal Hordaland
Vabakkentunnelen Fv354 566 1 1997 Porsgrunn Telemark
Vadfosstunnelen Fv38 680 1 2008 Kragerø Telemark
Vadheimstunnelen Fv55 1 658 1 1972 Høyanger Sogn og Fjordane
Valatunnelen Fv680 303 1 1995 Aure Møre og Romsdal
Valderøytunnelen Rv658 4 222 1 1987 Giske/Ålesund Møre og Romsdal 137
Vallaviktunnelen Rv7 7 510 1 1985 Ulvik Hordaland
Valslagstunnelen[39] Fv714 2 585 1 2014 Snillfjord Trøndelag
Vamråktunnelen Fv92 241 1 1972 Høyanger Sogn og Fjordane
Vanbergtunnelen Fv60 94 1 1936 Stryn Sogn og Fjordane
Vangbergtunnelen Fv60 1 185 1 2018 Stryn Sogn og Fjordane
Vangdalsbergtunnelen Fv49 430 1 1983 Kvam Hordaland
Vangentunnelen Fv64 41 1 1970 Rauma Møre og Romsdal
Vangstunnelen E16 2 360 1 2013 Voss Hordaland
Vardanetunnelen Rv13 200 1 1960 Hjelmeland Rogaland
Vardøtunnelen E75 2 892 1 1983 Vardø Finnmark 88
Varstadtunnelen Fv520 887 1 1987 Sauda Rogaland
Vassbotntunnelen Fv514 715 1 1983 Saltdal Nordland
Vassbygdtunnelen Fv50 1 058 1 1967 Aurland Sogn og Fjordane
Vassendatunnelen E16 206 1 1988 Voss Hordaland
Vassumtunnelen E134 378 2 2000 Frogn Akershus
Vaterlandstunnelen Rv162 337 2 1991 Oslo Oslo
Vatlandstunnelen E39 3 184 1 2006 Kvinesdal/Lyngdal Vest-Agder
Vatnetunnelen Fv57 106 1 1976 Lindås Hordaland
Velaskartunnelen Rv13 294 1 1960 Suldal Rogaland
Verksallmenningen kulvert Fv427 71 1 1971 Stavanger Rogaland
Vesterledtunnelen Fv420 40 1 1907 Grimstad Aust-Agder
Vesterveitunnelen E39 221 2 1949 Kristiansand Vest-Agder
Vestreviktunnelen Fv48 481 1 1955 Kvinnherad Hordaland
Vesttunnelen Fv153/Fv618 455 / 65 2 1997 Bærum Akershus
Vethaugtunnelen Fv17 1 300 1 2009 Bodø Nordland
Vetlebotntunnelen Fv50 286 1 1985 Aurland Sogn og Fjordane
Vetlehovdatunnelen Fv121 625 1 1987 Fusa Hordaland
Vevringtunnelen Fv611 627 1 1967 Naustdal Sogn og Fjordane
Viggjatunnelen E39 2 711 1 2006 Skaun Trøndelag
Vikabergtunnelen Fv569 47 1 1940 Vaksdal Hordaland
Vikanestunnelen E39 264 1 1980 Lindås Hordaland
Vikanestunnelen (Vindafjord)[13] E134 360 1 2015 Vindafjord Rogaland
Vikanøstunnelen Fv64 60 1 1960 Rauma Møre og Romsdal
Vikastølstunnelen Fv569 62 1 1940 Vaksdal Hordaland
Vikatunnelen Fv769 600 1 2004 Namsos Trøndelag
Vikatunnelen Rv13 1 193 1 1975 Suldal Rogaland
Vikatunnelen Fv496 120 1 1963 Forsand Rogaland
Vikesundtunnelen E39 316 1 1980 Lindås Hordaland
Viketunnelen Fv191 4 250 1 1997 / 2005 Nesset Møre og Romsdal
Viktunnelen Fv64 290 1 1967 Molde Møre og Romsdal
Vindfylletunnelen Rv15 1 083 1 1993 Eid Sogn og Fjordane
Vindhammartunnelen Rv13 118 1 1999 Ullensvang Hordaland
Vestre Vindsviktunnelen Rv13 180 1 1960 Hjelmeland Rogaland
Austre Vindsviktunnelen Rv13 57 1 1960 Hjelmeland Rogaland
Vindviktunnelen Fv17 988 1 1972 Gildeskål Nordland
Vinger tunnel Rv2 114 1 1991 Kongsvinger Hedmark
Vinjavatntunnelen Fv503 200 1 1983 Gjesdal Rogaland
Vintertuntunnelen E134 85 1 2009 Odda Hordaland
Visettunnelen Fv650 1 111 1 1985 Ørskog Møre og Romsdal
Vittenbergtunnelen Rv159 205 2 1998 Lørenskog Akershus
Voldshammartunnelen Fv652 270 1 1998 Volda Møre og Romsdal
Vulviktunnelen Rv70 250 1 1965 Tingvoll Møre og Romsdal
Væletunnelen E16 458 1 1988 Voss Hordaland
Væretunnelen E6 1 625 1 1988 Malvik Trøndelag
Værnestunnelen E6 135 / 46 2 1960 / 1994 Stjørdal Trøndelag
Vågsbygdporten Fv456 1 300 2 2014 Kristiansand Vest-Agder
Vågslidtunnelen E134 1 647 1 1967 Vinje Telemark
Vågstrandstunnelen E136 3 665 1 2015 Rauma Møre og Romsdal
Vågstunnelen Rv13 837 1 1975 Suldal Rogaland
Vågtunnelen Fv48 / Fv49 106 1 1958 Kvam Hordaland
Vålerengtunnelen E6 831 2 1989 Oslo Oslo
Yste Jarva tunnel Fv182 82 1 2002 Vik Sogn og Fjordane
Ytre Sandvik tunnel Fv686 377 1 2004 Suldal Rogaland
Økerntunnelen[27] Rv163 331 2 2013 Oslo Oslo
Øksendalstunnelen Fv62 5 966 1 2000 Sunndal Møre og Romsdal
Øksfjordtunnelen Fv882 4 252 1 1988 Loppa Finnmark
Økslandstunnelen E39 760 1 2016 Gaular Sogn og Fjordane
Økstratunnelen Fv686 428 1 1971 Suldal Rogaland
Ølkonna tunnel I E10 360 1 2014 Flakstad / Moskenes Nordland
Ølkonna tunnel II E10 140 1 2014 Flakstad / Moskenes Nordland
Ørgenviktunnelen[34] Rv7 3 700 1 2014 Krødsherad / Ringerike Buskerud
Ørneheitunnelen Fv43 840 1 2006 Lyngdal Vest-Agder
Ørnfjordtunnelen Fv275 870 1 1975 Lenvik/Berg Troms
Ørsdalstunnelen Fv117 1 399 1 1986 Bjerkreim Rogaland
Østeråtunnelen Fv411 270 1 1963 Tvedestrand Aust-Agder
Østre Vallesverd tunnel Fv420 215 1 1958 Lillesand Aust-Agder
Øyertunnelen[40] E6 3 850 1 2012 Øyer Oppland
Åkrafjordtunnelen E134 7 404 1 2000 Etne Hordaland
Ålitunnelen Fv714 139 1 2019 Snillfjord Trøndelag
Årsettunnelen Fv651 236 1 1975 Volda Møre og Romsdal
Årøytunnelen Fv55 405 1 1983 Sogndal Sogn og Fjordane
Åsarøytunnelen[25] Fv46 350 1 2015 Suldal Rogaland
Åsatunnelen vest Fv156 117 1 1973 Ringerike Buskerud
Åsatunnelen øst Fv156 95 1 1973 Ringerike Buskerud
Åsentunnelen 1 (Vaksdal) Fv569 106 1 Vaksdal Hordaland
Åsentunnelen 2 (Vaksdal) Fv569 91 1 Vaksdal Hordaland
Åsentunnelen (Vefsn)[41] Fv78 230 1 2014 Vefsn Nordland
Åsnuttunnelen[23] Rv509 300 1 2012 Sola Rogaland
Åtlandtunnelen E39 360 1 1971 Lyngdal Vest-Agder
Åtunnelen E10 123 1 1994 Moskenes Nordland

Tunneler under bygging[rediger | rediger kilde]

Navn Strekning Lengde (m) Antall løp Åpner Kommune Fylke muh. (Undersjøisk)
Rødølstunnelen (Øye-Eidsbru)[42] E16 1 970 1 2019 Vang Oppland
Bagnskleivtunnelen (Bagn-Bjørgo)[43] E16 4 300 1 2019 Sør-Aurdal/Nord-Aurdal Oppland
Kongsbergtunnelen (Damåsen–Saggrenda) E134 2 000 2 2020, vår Kongsberg Buskerud
Svartåstunnelen[44] (Damåsen–Saggrenda) E134 1 500 2 2020, vår Kongsberg Buskerud
Moanetunnelen[44] (Damåsen–Saggrenda) E134 360 1 2020, vår Kongsberg Buskerud
Vollåstunnelen[44] (Damåsen–Saggrenda) E134 500 1 2020, vår Kongsberg Buskerud
Mælefjelltunnelen (Gvammen–Århus) E134 9 354 1 2019, desember Seljord/Hjartdal Telemark
Eiganestunnelen[45] E39 3 700 2 2020 februar Stavanger Rogaland
Ryfylketunnelen (Solbakktunnelen, Ryfast)[46] Rv13 14 300 2 2019 desember Strand/Stavanger Rogaland 291
Hundvågtunnelen (Ryfast)[46] Rv 13 5 500 2 2019 Hundvåg/Stavanger Rogaland 95
Mjønestunnelen[47] Fv714 770 1 2020 høsten Snillfjord Trøndelag
Slørdalstunnelen Fv714 2 642 1 2020 høsten Snillfjord Trøndelag
Herfjordstunnelen[48] Fv723 597 1 2019 Åfjord Trøndelag
Ryssdalstunnelen Fv723 761 1 2019 Åfjord Trøndelag
Strømnestunnelen[49] Fv17 1 013 1 2019 Verran Trøndelag
Holmviktunnelen Fv17 632 1 2019 Verran Trøndelag
Harstadåstunnelen [50] Rv 83 1 407 1 2020 Harstad Troms
Søråstunnelen[51] E39 2 600 2 2021 Bergen Hordaland
Råtunnelen [51][52] E39 3 100 2021 Bergen Hordaland
Lyshorntunnelen[51] E39 9 000 2 2021 Bergen/Os Hordaland
Skogafjellstunnelen[51] E39 1 400 2 2021 Os Hordaland
Haramsfjordtunnelen (Nordøyvegen)[53][54] [55] Fv659 3 500 1 2023 Haram Møre og Romsdal >40
Nogvafjordtunnelen (Nordøyvegen)[53][54][55] Fv659 5 730 1 2023 Haram Møre og Romsdal >60
Fjørtoftfjordtunnelen (Nordøyvegen)[53][54][55] Fv659 3 680 1 2023 Haram/Sandøy Møre og Romsdal >40
Burbergtunnelen (Nordøyvegen)[53][54][55] Fv659 170 1 2023 Haram Møre og Romsdal
Boknafjordtunnelen (Rogfast) E39 26 700 2 2025 Randaberg/Bokn Rogaland 392
Kvitsøytunnelen (Rogfast) Fv521 4 100 1 2025 Kvitsøy Rogaland 250
*Tunnelen har ikke fått endelig navn.

Planlagte og foreslåtte tunneler[rediger | rediger kilde]

Navn Strekning Lengde (m) Antall løp Mulig åpning Kommune Fylke muh. (Undersjøisk)
Nyborgtunnelen[56] E39 Bergen Hordaland
Klovholtvegen miljøtunnel[57] Riksvei 36 1 2018[trenger oppdatering] Skien Telemark
Granklev miljøtunnel[57] Riksvei 36 1 2018[trenger oppdatering] Skien Telemark
Rugtvedttunnelen[58] E18 122 2 2018[trenger oppdatering] Bamble Telemark
Vardåstunnelen[58] E18 70 2 2018[trenger oppdatering] Bamble Telemark
Langrønningtunnelen[58] E18 60 2 2018[trenger oppdatering] Bamble Telemark
Espedal-Frafjordtunnelen (Ryfast)[59] 5 100 2019 Gjesdal/Forsand Rogaland ≈150[60]
Våvatntunnelen[15] Fv714 1 2019 Snillfjord Trøndelag
Bytunnel Molde[61] E39 1 2020 Molde Møre og Romsdal
Kokstadtunnelen (Ringvei Vest) 1 600 2020 Bergen Hordaland
Langfjordtunnelen[62] Fv64 1 2020 Molde/Rauma Møre og Romsdal ≈200[63]
Sandslikrysset kulvert[64][65] Rv580 75 2 2021 Bergen Hordaland
Kovestadtunnelen (Dagslet–Linnes)[66] E134 2200 2 2021 Lier Buskerud
Skarvbergtunnelen (ny) E69 3 470 1 2021 Porsanger Finnmark
Langsundforbindelsen[67] Fv863 2 900 1 2022 Karlsøy Troms
Forbordsfjellet tunnel[68] E6 7 600 2 2022 Stjørdal Trøndelag
Vangtunnelen[68] E6 1 900 2 2022 Stjørdal Trøndelag
Drotningsviktunnelen[69] Rv55 1 970 2 2022 Bergen Hordaland
Kolltveittunnelen (utvidelse)[69] Rv55 966 2 2022 Fjell Hordaland
Straumetunnelen[69] Rv55 858 2 2022 Fjell Hordaland
Knarrvikatunnelen[69] Rv55 731 2 2022 Fjell Hordaland
Romarheimtunnelen[70] E39 6000 1 2023 Lindås Hordaland
Eikefettunnelen (utvidelse)[70] E39 1 2023 Lindås Hordaland
Mettevolltunnelen[71] E6 Troms
Kvænangsfjelltunnelen[71] E6 Troms
Rakkenestunnelen[71] E6 Troms
Hidratunnelen[72] Fv469 3 200 1 Flekkefjord Vest-Agder 125
tunnel ved Trofors E6 1 500 Grane Nordland
Tønjum – Ljøsne[73] E16 5 500 1 Lærdal Sogn og Fjordane
Trollheimstunnelen Rv70? 1 bygges ikke Sunndal/Surnadal Møre og Romsdal
Moss-Horten Rv 19 16 000 2 Horten/Moss Vestfold/Østfold 325
Møreaksen under Tautra[74] E39 13 000 2 Midsund/Vestnes Møre og Romsdal 330
Ullsfjordforbindelsen gjennom Nakkefjellet Fv91 4 200 1 Tromsø Troms
Selbjørnsfjordtunnelen (Hordfast) E39 8 500 1 Austevoll/Fitjar Hordaland 360
Korsfjordtunnelen (Hordfast) E39 8 800 Austevoll/Sund Hordaland 390
Hjellestadtunnelen (Hordfast) Bergen Hordaland
Storebøtunnelen (Hordfast) Austevoll Hordaland
Loddotunnelen (Hordfast) Austevoll Hordaland
Uggdalseidtunnelen (Hordfast) Tysnes Hordaland
Ostunnelen (Hordfast) Os Hordaland
Møshovdatunnelen (Hordfast) Fusa Hordaland
Sævareidtunnelen (Hordfast) E39 4 000 Fusa Hordaland
Sollihøgdatunnelen[75] E16 3 370 2 Hole/Bærum Buskerud/Akershus
Bukkesteinshøgdatunnelen[75] E16 790 2 Bærum Akershus
Øye–Eidsbru (Hagaberget)[76] E16 2 000 1 Vang Oppland
Kvamskleiva[77][78] E16 1 800 1 Vang Oppland
Arnatunnelen[79] E16 8 000 Bergen Hordaland
Mindetunnelen E39 2 700 Bergen Hordaland
Nordnestunnelen Bergen Hordaland
Skansentunnelen Fv 585 Bergen Hordaland
Fedjefast 6 100 Fedje Hordaland 240
Jøsenfast Rv13 Hjelmeland Rogaland >1
Hardangertunnelen (Kvamskogtunnelen) Rv 7 12 000 1 Samnanger/Kvam Hordaland
Hardangerviddatunnelen Rv 7 15 000 1 Hol/Eidfjord Buskerud/Hordaland
Sognefjelltunnelen[80][81] 24 000 Lom/Luster Oppland/Sogn og Fjordane
Årdal-Fortun[81] 20 000 Årdal/Luster Sogn og Fjordane
Halsafjordtunnelen[82][83] E39 12 000 Tingvoll/Halsa Møre og Romsdal 360
Rypefjordtunnelen[84] Rv94 1 Hammerfest Finnmark
Salentunnelen[84] Rv94 1 Hammerfest Finnmark
Fuglenestunnelen[84] Rv94 1 Hammerfest Finnmark
Korsmyrdal tunnel[85][86] Fv63 4 200 1 Stranda/Norddal Møre og Romsdal
Ågotthammaren tunnel[86] Fv191 1 Nesset Møre og Romsdal
Merkingsgylet tunnel[86] Fv41 1 Ørsta Møre og Romsdal
St. Olavsspranget[86] Fv715 1 Trondheim Trøndelag
Værfjorden[86] Fv14 1 Roan Trøndelag
Svanabekken[86] Fv6318 1 Åfjord Trøndelag
Langnesberga[86] E6 1 Snåsa Trøndelag
Festningssvingen[86] Fv72 1 Verdal Trøndelag
Ulvsvågskaret tunnel[87] E6 1 Hamarøy Nordland
Lyngværtunnelen[88] E10 2000 1 Vågan Nordland
Kanstadbotn – Fiskfjord[89] E10 6000 1 Lødingen Nordland
Øst for Fiskfjord[89] E10 3000 1 Tjeldsund Nordland
Forlenging/sammenslåing av
Oppljostunnelen og Grasdalstunnelen[90]
Rv15 9000 1 Stryn Sogn og Fjordane
Tunnel ved Fagernes[91] E16 1 Fagernes Oppland
Hogsnesåstunnelen[92] Fv303 1000 1 Tønsberg Vestfold
Kjos–Møvig[93] Fv457 1 Kristiansand Vest-Agder
Liafjelltunnelen[94] Fv17 1700 1 2019 Lurøy Nordland
Volda–Furene[95] E39 3500 1 Volda/Ørsta Møre og Romsdal
Utviktunnelen (Utvikfjellet) E39 1 Stryn/Gloppen Sogn og Fjordane
Nustadtunnelen[96] Fv252 500 1 Langesund Telemark
Byåstunnelen[97] 2000 Trondheim Trøndelag
Miljøtunnel Johan Tillers vei[97] 500 Trondheim Trøndelag
Tyholttunnelen[97] Trondheim Trøndelag
SaudaEtne[98] 11000 1 Sauda/Etne Hordaland/Rogaland
Røatunnelen[99] Fv168 680 (1000) 2 Oslo Oslo
Årdalstunnelen[100] Rv13 4500 1 Hjelmeland Rogaland
Vikafjelltunnelen[101] Rv13 15000 1 Vik/Voss Sogn og Fjordane/Hordaland
Bagn–Klosbøle[102] E16 4300 1 Sør-Aurdal/Nord-Aurdal Oppland
Tasta kulvert[103] E39 470 2 Stavanger Rogaland
Finnsnes tunnel[104] Fv86 ? 1 Lenvik Troms
Borgundfjordtunnelen (Bytunnelen)[105] ? 5200 ? Ålesund/Sula Møre og Romsdal ≈120[106]
Veddemarktunnelen[107] ? 1500 ? Sula Møre og Romsdal
Hamnsundsambandet[108] ? ? ? Haram/Ålesund/(Giske) Møre og Romsdal ≈200[109]
Mundheimstunnelen[110] Fv48 ? ? Kvam Hordaland
Navelsakerstranda[111] Fv664 ? ? Eid Sogn og Fjordane
Otterdalsstranda[111] Fv664 ? ? Hornindal Sogn og Fjordane
Kveldsvika[112] Fv213 ? ? Larvik Vestfold
Filipstadtunnelen[113] E18 ? ? Oslo Oslo
Hadselfjordtunnelen[114] Fylkesvei 82 ? ? Hadsel/Vågan Nordland ≈200
Tysfjordstunnelen[115] E6 13000? Tysfjord Nordland 350-400 hvis ikke bruer bygges[116]
Dyranuttunnelen[117] Rv7 6250 Eidfjord Hordaland
Breivika-Lerstad E136 2 600 Ålesund Møre og Romsdal
Skiri-Monge E136 2 700 Rauma Møre og Romsdal
Manglerudtunnelen[118] E6 Oslo Oslo
forbi Lundamo E6 4 700 Melhus Trøndelag
Blåfjelltunnelen[119] E18 350 2 Porsgrunn Telemark
Bjønnåstunnelen[119] E18 2 300 2 Porsgrunn Telemark
Preståstunnelen[119] E18 2 900 2 Porsgrunn Telemark
Brattåstunnelen[119] E18 400 2 Porsgrunn Telemark
Steinbrekkatunnelen[119] E18 180 2 Porsgrunn Telemark
Vågå-Dovre[120] 10 000 Vågå/Dovre Oppland

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.vegvesen.no/vegkart
  2. ^ https://www.google.no/maps/
  3. ^ Vegvesen.no: E6 Storsandnes - Langnesbukt
  4. ^ Gryllefjordbrua til Implenia[død lenke]
  5. ^ Vegvesen.no: Fakta om fv. 78 Holand - Brattlia[død lenke]
  6. ^ «Denne vil gjøre Oslo-turen lettere». www.ringblad.no (norsk). 5. mars 2012. 
  7. ^ 59°54′42″N 6°10′10″Ø
  8. ^ 59°55′15″N 6°11′22″Ø
  9. ^ «Hunstadmoen-Thallekrysset». Statens vegvesen. 
  10. ^ «Vil ha forslag til tunnelnamn». www.firdaposten.no (norsk). 29. januar 2010. 
  11. ^ a b c d E39 Kvivsvegen Arkivert 15. desember 2013 hos Wayback Machine.
  12. ^ a b Vegvesen.no: Opna Fyrdsbergtunnelen Arkivert 15. desember 2013 hos Wayback Machine.
  13. ^ a b Vegvesen.no: Ny E134 Skjoldavik–Solheim
  14. ^ «E136 Dølsteinfonna og Fantebrauta, rassikring - Prosjektbeskrivelse». Statens vegvesen. 
  15. ^ a b c Vegvesen.no: Oversiktskart
  16. ^ Vegvesen.no: E10 Solbjørnneset-Hamnøy Arkivert 30. oktober 2013 hos Wayback Machine.
  17. ^ a b c d E18 Sky-Langangen/Prosjektbeskrivelse Arkivert 10. mai 2009 hos Wayback Machine. Statens vegvesen
  18. ^ «Rv. 36 Slåttekås–Årnes». Statens vegvesen. 
  19. ^ «Fv. 32 Gimlevegen-Augestadvegen (Lilleelvkrysset)». Statens vegvesen. 
  20. ^ Vegvesen.no: E39 Astad-Høgset Arkivert 16. oktober 2012 hos Wayback Machine.
  21. ^ Vegvesen.no: Jondalstunnelen Arkivert 6. juli 2014 hos Wayback Machine.
  22. ^ «Rv. 77 Tjernfjellet». Statens vegvesen. 
  23. ^ a b Vegvesen.no: Rv510 Solasplitten Arkivert 6. juli 2014 hos Wayback Machine.
  24. ^ «Tunnel og bruer har fått navn». Statens vegvesen. 2. september 2015. 
  25. ^ a b Vegvesen.no: Reguleringsplan Rv. 46 SANDSFJORD BRU Arkivert 8. desember 2015 hos Wayback Machine.
  26. ^ Mrfylke.no: Leiratunnelen
  27. ^ a b Vegvesen.no: Ring 3 Arkivert 29. august 2012 hos Wayback Machine.
  28. ^ Veidekke: Lørentunnelen Arkivert 17. oktober 2013 hos Wayback Machine.
  29. ^ «E6 Indre Nordnes–Skardalen». Statens vegvesen. 
  30. ^ Vegvesen.no: E39 Torvund - Teigen Arkivert 16. oktober 2012 hos Wayback Machine.
  31. ^ a b «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 30. mai 2012. Besøkt 2. november 2012. 
  32. ^ a b «E6 Hålogalandsbrua». Statens vegvesen. 
  33. ^ «Fv. 609 /fv. 57 Dalsfjordsambandet - Framdrift». Statens vegvesen. 
  34. ^ a b Vegen og Vi nr.6, 2012
  35. ^ «Bildeserie: Den nye rasteplassen på E18». www.op.no (norsk). 20. mars 2012. 
  36. ^ Vegvesen.no:Rv. 13 Vatne–Skreppeneset Arkivert 20. oktober 2012 hos Wayback Machine.
  37. ^ «E6 Langslett–Sørkjosen». Statens vegvesen. 
  38. ^ «E105 Hesseng–Storskog». Statens vegvesen. 
  39. ^ Vegvesen.no: Investeringsplan
  40. ^ «Vegvesen.no: E6 Øyer-Tretten». Arkivert fra originalen 20. oktober 2012. Besøkt 23. juli 2012. 
  41. ^ Vegvesen.no: Fakta om fv. 78 Holand - Brattlia[død lenke]
  42. ^ «1000 meter tunnel feiret med kake». Veier24.no (norsk). 6. juli 2017. 
  43. ^ «E16 Bagn-Bjørgo». Statens vegvesen. 
  44. ^ a b c «E134 Damåsen–Saggrenda». Statens vegvesen. 
  45. ^ «E39 Eiganestunnelen». Statens vegvesen. 
  46. ^ a b Seehusen, Joachim (13. september 2012). «Her kommer verdens lengste tunnel under sjøen». Tu.no (norsk). 
  47. ^ «Gjennomslag i Mjønestunnelen». Statens vegvesen. 13. september 2018. 
  48. ^ «I gang med å sprenge Herfjordtunnelen». Statens vegvesen. 23. mars 2018. 
  49. ^ «Gjennomslag i Strømnestunnelen». Statens vegvesen. 20. september 2018. Besøkt 24. juni 2019. 
  50. ^ Mortensen, Martin (16. oktober 2017). «Gjennomslag i Harstadåstunnelen: – Det var et skikkelig smell». NRK. 
  51. ^ a b c d «E39 Svegatjørn–Rådal». Statens vegvesen. 
  52. ^ Bruarøy, Kjetil Vasby (23. november 2012). «Kva skal tunnelane heita?». midtsiden. 
  53. ^ a b c d Nergaard, Lasse Tomren / Richard (27. august 2012). «Jublet for enstemmig ja til Nordøyvegen». rbnett.no. 
  54. ^ a b c d «Fv. 659 Nordøyvegen». Statens vegvesen. 
  55. ^ a b c d Korsnes, Malin Kjellstadli (11. desember 2018). «Fylkestinget sa ja til Nordøyvegen». NRK (norsk nynorsk). 
  56. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 21. oktober 2014. Besøkt 17. oktober 2014. 
  57. ^ a b Planbeskrivelse, Reguleringsplan for Rv 36 Skyggestein – Skjelbredstrand
  58. ^ a b c E18 Langangen Dørdal
  59. ^ Bøe, Gunnar (27. august 2008). «Espedal-Frafjord-tunnelen ikke skrinlagt». Aftenbladet (norsk). 
  60. ^ https://kart.gulesider.no/?c=58.891810,6.075268&z=15&l=nautical
  61. ^ «Bypakke Molde». Statens vegvesen. 
  62. ^ «Vegvesen.no: Faksimile fra NRK». Arkivert fra originalen 29. juni 2015. Besøkt 26. august 2012. 
  63. ^ [1]
  64. ^ «Utbyggingsavtale Sandslikrysset». Bergen kommune (norsk). Besøkt 7. april 2018. 
  65. ^ Miljøløftet oppgraderer rv. 580 Sandslikrysset - Informasjon til beboere og næringsdrivende i området.
  66. ^ Vegvesen.no: Rv23 Dagslet–Linnes Arkivert 28. september 2013 hos Wayback Machine.
  67. ^ «Fv. 863 Langsundforbindelsen». Statens vegvesen. 
  68. ^ a b Svaan, Terje (27. mai 2015). «Vil bygge 7,6 km lang tunnel på E6». adressa.no. 
  69. ^ a b c d Vegvesen.no: Fastlandssambandet Sotra–Bergen
  70. ^ a b «E39 Eikefet–Romarheim». Statens vegvesen. 
  71. ^ a b c «Reguleringsplan E6 Kvanangsfjellet». Statens vegvesen. 
  72. ^ «Vegvesen: Hidra landfast». Arkivert fra originalen 4. mars 2016. Besøkt 26. august 2012. 
  73. ^ «Blir lang tunnel Tønjum-Ljøsne». Statens vegvesen (norsk nynorsk). 12. desember 2013. 
  74. ^ Regjeringen.no: KVU: E39 Ålesund-Bergsøya
  75. ^ a b Vegvesen.no: Reguleringsplan, forprosjekt
  76. ^ «E16 Øye–Eidsbru». Statens vegvesen. 
  77. ^ «E16 Kvamskleiva». Statens vegvesen. 
  78. ^ Vegvesen.no: Planbeskrivelse (pdf)
  79. ^ Vegvesen.no: Arnatunnelen Arkivert 20. august 2014 hos Wayback Machine.
  80. ^ Skovro, Tone Lin Støfring (16. august 2012). «Oppland vil også jobbe for tunnel». NRK. 
  81. ^ a b Lillesvangstu, Tone Merete (1. desember 2011). «Vil ha tunnel under Sognefjellet». NRK. 
  82. ^ «NHO vil ha tunnel». www.tk.no (norsk). 31. januar 2012. 
  83. ^ «Fylkestinget vil ha tunnel under Halsafjorden». www.tk.no (norsk). 17. april 2012. 
  84. ^ a b c «Rv. 94 Hammerfest». Statens vegvesen. 
  85. ^ Radio Storfjord: Tunnelplanar for Eidsvatnet-Korsmyra[død lenke]
  86. ^ a b c d e f g h Vegvesen.no: Rassikringsplan for riks- og fylkesveger Region midt
  87. ^ KVU E6 Mørsvikbotn - Ballangen
  88. ^ «E10 Fiskebøl–Å (KVU)». Statens vegvesen. 
  89. ^ a b KVU E10 Evenes - Sortland
  90. ^ KVU Rv. 15 Strynefjellet (konsept B3)
  91. ^ KVU E16 Bjørgo - Øye
  92. ^ Vegvesen.no: Fv303 Hogsnesbakken Arkivert 17. oktober 2012 hos Wayback Machine.
  93. ^ Vegvesen.no: Fv. 457 Kjos–Møvig Arkivert 17. oktober 2012 hos Wayback Machine.
  94. ^ «Fv. 17 Liafjellet–Olvikvatnet». Statens vegvesen. 
  95. ^ «E39 Volda-Furene». Statens vegvesen. 
  96. ^ Telemark fylkeskommune: Fylkesvegplan 2011-2019
  97. ^ a b c Miljøpakken, Trondheim Arkivert 5. november 2012 hos Wayback Machine.
  98. ^ «Samles om tunnelprosjekt». www.h-avis.no (norsk). 6. juni 2012. 
  99. ^ Statens vegvesen: Konsekvensutredning Røatunnelen
  100. ^ Jøssang, Tor Inge (20. november 2012). «Magnhild kan ha funnet halv milliard til Årdalstunnelen». Aftenbladet (norsk). 
  101. ^ Bremnes, Frank (14. april 2011). «Vil ha tunnel gjennom Vikafjellet». NRK. 
  102. ^ Vegvesen.no: Forslag til reguleringsplan
  103. ^ «E39 Smiene–Harestad». Statens vegvesen. 
  104. ^ Vegvesen.no: Fv. 86 Finnsnes tunnel Arkivert 28. september 2013 hos Wayback Machine.
  105. ^ Vatne, Bjørn (11. november 2013). «Overraskende tunnel-nei fra Vegvesenet». smp.no (norsk nynorsk). 
  106. ^ https://kart.gulesider.no/?c=62.453609,6.158481&z=15&l=nautical
  107. ^ Konsekvensutredning; Måseide - Vedde - Gåseid Arkivert 13. november 2013 hos Wayback Machine.
  108. ^ www.hamnsundsambandet.com
  109. ^ https://kart.gulesider.no/?c=62.518577,6.259890&z=14&l=nautical
  110. ^ Prioriteringsliste for skredpunkt på fylkesvegar i Hordaland 2011 Arkivert 15. desember 2013 hos Wayback Machine.
  111. ^ a b Prioriteringsliste for skredpunkt på fylkesvegar i Sogn og Fjordane 2011 Arkivert 15. desember 2013 hos Wayback Machine.
  112. ^ «Regional skredsikringsplan, Regin Sør». Statens vegvesen. 30. november 2011. Arkivert fra originalen 15. desember 2013. 
  113. ^ Byggeindustrien (15. januar 2015). «Filipstadtunnelen vil koste 2,5 milliarder». Bygg.no - Byggeindustrien. 
  114. ^ «Regjeringen vil ha tunnel fra Lofoten til Vesterålen». Nettavisen (norsk). 1. august 2015. 
  115. ^ Konseptvalgutredning E6 Mørsvikbotn - Ballangen
  116. ^ https://kart.gulesider.no/?c=68.019525,16.213417&z=14&l=nautical
  117. ^ «Anbefaler ny tunnel til to milliarder kroner mot Hardangervidden». www.vest24.no (norsk). 27. oktober 2015. 
  118. ^ «E6 Oslo øst». Statens vegvesen. 
  119. ^ a b c d e Nye Veier: Detaljreguleringsplan, E18 Langangen – Rugtvedt Arkivert 2018-04-13, hos Wayback Machine.
  120. ^ «Tunnel Vågå - Dovre». www.norddalen.no (norsk). 21. mars 2015.