Forbordsfjelltunnelen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Forbordsfjelltunnelen

TypeVeitunnel
StedTrøndelag
StrekningKvithammerÅsen
Åpner2025/26 (planlagt)
Lengde7 800 m
Antall løpto
Kjørefeltfire

Forbordsfjelltunnelen er en planlagt tunnel gjennom Forbordsfjellet i Trøndelag. Tunnelen vil bli cirka 7,8 km lang – og blir dermed Midt-Norges lengste – og vil gå på E6 fra Kvithammer og Åsen.

Byggestart er planlagt til sommeren 2020, og tunnelen skal være ferdigstilt i 2025/26. Traseen vil bli lagt utenom det ulykkesbelastede Langsteinområdet, uten muligheter for omkjøring, og vil resultere i en halvering av kjøretid på strekningen ÅsenStjørdal. Tunnelen vil bestå av fire kjørefelt fordelt på to løp, og hastigheten vil bli satt til 110 km/t.

Utbygger er Nye Veier AS.

Politisk vedtak[rediger | rediger kilde]

Tunnelen ble vedtatt bygget av Stortinget våren 2018 som en del av utbyggingen av E6 på strekningen RanheimÅsen i kommunene Trondheim, Malvik, Stjørdal og Levanger i Trøndelag.[1] Vedtaket ble fattet med 90 mot ni stemmer; Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne og Rødt stemte imot.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Finansiering og utbygging av E6 på strekningen Ranheim - Åsen i kommunene Trondheim, Malvik, Stjørdal og Levanger i Trøndelag». Stortinget. 10. april 2018. Besøkt 1. september 2018. 
  2. ^ «Voteringsoversikt». Stortinget. 10. april 2018. Besøkt 1. september 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]