Ullsfjordforbindelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ullsfjordforbindelsen er et planlagt veiprosjekt i Tromsø og Lyngen kommuner i Troms. Prosjektet vil erstatte den nåværende fergeforbindelsen Breivikeidet–Svensby over Ullsfjordenfylkesvei 91. Foruten å gi fergefri veiforbindelse mellom de to kommunene vil prosjektet også sterkt forkorte reisetiden mellom Tromsø og de øvrige kommunene i Nord-Troms. Det vil også gi bedre forbindelser mellom Tromsø og bygdene i Ullsfjord-delen av kommunen, som i dag er hemmet av dårlige og rasutsatte veier.

Den planlagte traseen går fra Breivikeidet i Tromsø, via Skarmunken og Jøvik, til Storsteinnes i Lyngen. Det består av tre hoveddeler: Tunnel gjennom Nakkefjellet (ca 4200 m), bru over Storstraumen (ca. 540 m) og bru over Kjosen (ca. 1080 m), foruten tilførselsveier og veier mellom de enkelte delene.

Det er ingen tidspunkt for byggestart besluttet. Det er (ifølge fylkesveireformen 2010) Troms fylkeskommune, ikke regjeringen, som beslutter om slike veiprosjekt i Troms. Planlegging ble startet av Vegvesenet i 2016, og planen ble publisert i oktober 2018.[1] Kostnaden ble vurdert til cirka 3 milliarder kroner.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]