Røatunnelen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Røatunnelen er et veiprosjekt i Oslopakke 3. Tunnelen planlegges bygget rundt Røa i Oslo vest.

Røatunnelen var en del av både Oslopakke 1 og Oslopakke 2, men ble ikke gjennomført i de tidligere bypakkene, og ble videreført til Oslopakke 3. Konseptvalgutredning for Røatunnelen var ferdig i januar 2016[1], og Kvalitetssikringsrapport 1 (KS1) er gjennomført. Hensikten med prosjektet er ifølge utredningen å redusere gjennomgangstrafikk gjennom Røa og bidrar til ønsket byutvikling i Røa sentrum. Myke trafikanter skal prioriteres gjennom gode byrom og redusert ulykkesrisiko.

Prosjektet ligger inne med 10 mill. kroner i planleggingsmidler per år i perioden 2020-23. Den lokale debatten om prosjektet har i stor grad handlet om lengden på tunnelen[2]. Med bakgrunn i KS1 utarbeidet Bymiljøetaten en tilleggsutredning. Etaten skal utarbeide teknisk forprosjekt for to tunnelalternativer i retning øst-vest: K3-1: Kort tunnel øst-vest (450 m) og K3-3: Lang tunnel øst-vest (980 m) som grunnlag for valg av løsning.

Finansiering[rediger | rediger kilde]

Finansiering av prosjektet kan bli krevende, da byggeperioden sannsynligvis vil komme samtidig med bygging av Fornebubanen og kanskje også bygging av nye sentrumstunnel for T-banen. I 2015 ble kort tunnel estimert til 650 millioner kroner og lang tunnel til 710 millioner kroner[3].


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1] Konseptvalgutredning 2016
  2. ^ [2] Akersposten
  3. ^ [3] Akersposten