Liste over Spanias fugler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne listen over Spanias fugler inkluderer 629 arter. Inkludert er 23 introduserte arter.

Rekkefølge er etter Clements-lista versjon v2015.[1]

De norske navnene følger Norske navn på verdens fugler.[2]

Status på lista:

  • FA - Fremmed art. En art som forekommer utenfor sitt naturlige utbredelsesområde. Arten har blitt fraktet dit av mennesker.
  • S - Spansk sjeldenhet eller tilfeldig
  • X - Lokalt utryddet
  • EX - Utryddet etter IUCNs rødliste
  • NT - Nær truet etter IUCNs rødliste
  • VU - Sårbar etter IUCNs rødliste
  • EN - Sterkt truet etter IUCNs rødliste
  • CR - Kritisk truet etter IUCNs rødliste


Innholdsfortegnelse

Non-passerines: Ender, gjess og svanerTannvaktlerFasanerLommerLappedykkereFlamingoerAlbatrossfamilienEgentlige stormfuglerStormsvalefamilienTropikfuglerStorkerFregattfuglerSulerSkarverPelikanfamilienHegrefamilienIbiser og skjestorkerFiskeørnHaukefamilienTrapperRiksefuglerTranerSlirenebberTrielerKrokodillevokterAvosettfamilienTjeldfamilienLofamilienSnipefuglerSpringvaktlerBrakksvalefamilienJoerAlkefuglerMåsefuglerTernerSandhønsDuerGjøkfamilienSløruglerEgentlige uglerNattravnerSeilerfamilienHærfuglIsfuglerBietereRåkerHakkespetterFalkefamilienParakitter i «den gamle verden»Parakitter

Passerines: TyrannfamilienBuskvarslereVarslereVireofamilienPirolfamilienKråkefuglerTimalerLerkefamilienSvalerMeisefamilienPungmeiserStjertmeiserSpettmeiserMurkrypereTrekrypereGjerdesmettfamilienFossekallerBylbylerFuglekongerCettiidaePhylloscopidaeAcrocephalidaeLocustellidaeCisticolidaeSangerfamilienLeiothrichidaeFluesnapperfamilienTrosterMimidaeStærfamilienJernspurverErlefamilienSidensvanserCalcariidaeParulaerBuskspurverKardinalerTrupialerFinkefamilienSpurvefamilienVevereAstrilder

Referanser        Eksterne lenker

Ender, gjess og svaner[rediger | rediger kilde]

Orden: Anseriformes. Familie: Anatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Bean.goose.600pix.jpg Sædgås Anser fabalis
Anser brachyrhynchus.jpg Kortnebbgås Anser brachyrhynchus R
White-fronted.goose.750pix.jpg Tundragås Anser albifrons R
Anser erythropus.jpg Dverggås Anser erythropus R, VU
Greylag Goose (Anser anser).jpg Grågås Anser anser R
Bar-headed Goose - St James's Park, London - Nov 2006.jpg Stripegås Anser indicus FA
Rotgans.jpg Ringgås Branta bernicla
Branta leucopsis.jpg Hvitkinngås Branta leucopsis S
Canadgoose03192006.JPG Kanadagås Branta canadensis S
Rothalsgans.jpg Rødhalsgås Branta ruficollis S, EN
Juveren-knoppsvane.jpg Knoppsvane Cygnus olor
Cygnus atratus Running.jpg Svartsvane Cygnus atratus
Bewicks.swan.2.arp.750pix.jpg Dvergsvane Cygnus columbianus
Singschwan jm.JPG Sangsvane Cygnus cygnus S
Alopochen aegyptiacus-01 (xndr).jpg Niland Alopochen aegyptiacus FA
Ruddy.shelduck.arp.2.750pix.jpg Rustand Tadorna ferruginea
Tadorna tadorna (aka).jpg Gravand Tadorna tadorna
Mandarinand (2).jpg Mandarinand Aix galericulata FA
Anas strepera.jpg Snadderand Anas strepera
Falcated duck 1.jpg Sibirand Anas falcata S, NT
Mareca penelope kuribo cropped.jpg Brunnakke Anas penelope
Anas americana 1.jpg Amerikablesand Anas americana S
Blackduck.jpg Rødfotand Anas rubripes S
Ducks Winter.jpg Stokkand Anas platyrhynchos
Blue-Winged Teal.jpg Blåvingeand Anas discors S
Shovelerhen05.jpg Skjeand Anas clypeata
Northern Pintail.jpg Stjertand Anas acuta
Garganey duck.jpg Knekkand Anas querquedula
Anas.formosa.4.jpg Gulkinnand Anas formosa S
Corhwyaden.jpg Krikkand Anas crecca
Marmaronetta angustirostris, London Wetland Centre, UK - Diliff.jpg Marmorand Marmaronetta angustirostris VU
Netta rufina m.jpg Rødhodeand Netta rufina
Aythya ferina 02.jpg Taffeland Aythya ferina
Aythya-collaris-001.jpg Ringand Aythya collaris S
Aythya nyroca16.jpg Hvitøyeand Aythya nyroca NT
Aythya fuligula pair.jpg Toppand Aythya fuligula
Aythya marila3.jpg Bergand Aythya marila S
Lesserscaup.PNG Purpurhodeand Aythya affinis S
Prachteiderente 0505281 Ausschnitt.jpg Praktærfugl Somateria spectabilis S
Somateria mollissima male female.jpg Ærfugl Somateria mollissima
Melanitta perspicillata.jpg Brilleand Melanitta perspicillata S
Wwscoter12.JPG Sjøorre Melanitta fusca
BlackScoter23.jpg Svartand Melanitta nigra S
Melanitta americana Barnegat NJ.jpg Amerikansk sjøorre Melanitta americana S, NT
Clangula hyemalis Hokkaido20.jpg Havelle Clangula hyemalis VU
Bucephala-albeola-007.jpg Bøffeland Bucephala albeola S
Bucephala clangula ja 01.jpg Kvinand Bucephala clangula
Barrows.goldeneye.male.010107.arp.jpg Islandsand Bucephala islandica S
Smew.both.arp.600pix.jpg Lappfiskand Mergellus albellus S
Hooded Merganser (Lophodytes cucullatus) (1).JPG Hjelmfiskand Lophodytes cucullatus S
Gaensesaeger.jpg Laksand Mergus merganser S
RedBreastMerg23.jpg Siland Mergus serrator
Oxyura jamaicensis FWS.jpg Stivhaleand Oxyura jamaicensis
Whiteheadduck.jpg Hvithodeand Oxyura leucocephala EN

Tannvaktler[rediger | rediger kilde]

Orden: Galliformes. Familie: Odontophoridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
California quail.jpg Kaliforniavaktel Callipepla californica FA
Virginiawachtel 2007-06-16 065.jpg Nordkrattvaktel Colinus virginianus FA, NT

Fasaner[rediger | rediger kilde]

Orden: Galliformes. Familie: Phasianidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Coturnix coturnix (Lmbuga).jpg Vaktel Coturnix coturnix
Alectoris-chukar-001.jpg Berghøne Alectoris chukar FA
Perdrix rouge.jpg Rødhøne Alectoris rufa
Alectoris barbara Tenerife.jpg Berberhøne Alectoris barbara FA
Black Francolin.jpg Halsbåndfrankolin Francolinus francolinus X
Phasianus colchicus 2 tom (Lukasz Lukasik).jpg Fasan Phasianus colchicus FA
Perdix perdix (Marek Szczepanek).jpg Rapphøne Perdix perdix
Tetrao urogallus Richard Bartz.jpg Storfugl Tetrao urogallus
Tetrastes bonasia.jpg Jerpe Bonasa bonasia X
Rock Ptarmigan (Lagopus Muta).jpg Fjellrype Lagopus muta

Lommer[rediger | rediger kilde]

Orden: Gaviiformes. Familie: Gaviidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plongeon catmarin oisillon.jpg Smålom Gavia stellata
Gavia arctica1.jpg Storlom Gavia arctica
PacificLoon24.jpg Amerikastorlom Gavia pacifica S
Common Loon.jpg Islom Gavia immer

Lappedykkere[rediger | rediger kilde]

Orden: Podicipediformes. Familie: Podicipedidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zwergtaucher 060319 3.jpg Dvergdykker Tachybaptus ruficollis
Podilymbus-podiceps-001.jpg Ringnebbdykker Podilymbus podiceps S
Podiceps auritus1.jpg Horndykker Podiceps auritus
Podiceps cristatus 3 (Lukasz Lukasik).jpg Gråstrupedykker Podiceps grisegena
Podiceps cristatus 2 (Marek Szczepanek).jpg Toppdykker Podiceps cristatus
Podiceps nigricollis naumann.jpg Svarthalsdykker Podiceps nigricollis

Flamingoer[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Phoenicopteridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Flam.greater.600pix.jpg Rosenflamingo Phoenicopterus roseus
Lesser-flamingos.jpg Dvergflamingo Phoeniconaias minor S, NT

Albatrossfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Diomedeidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-browed albatross.jpg Svartbrynalbatross Thalassarche melanophris S

Egentlige stormfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Procellariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Eissturmvogel02.jpg Havhest Fulmarus glacialis S
Daption capense in flight - SE Tasmania.jpg Flekkpetrell Daption capense S
Zino's petrel sketch.png Madeirapetrell Pterodroma madeira S, EN
Feas Petrel From The Crossley ID Guide Eastern Birds.jpg Kappverdepetrell Pterodroma feae S
Soft-plumaged Petrel.jpg Silkepetrell Pterodroma mollis S
Pterodroma hasitataPCCA20070623-3608B.jpg Vestindiapetrell Pterodroma hasitata S
Bulwers petrel.jpg Spisshalepetrell Bulweria bulwerii
CorysShearwaterBottom.jpg Gulnebblire Calonectris diomedea
Kappverdelire Calonectris edwardsii S, NT
Kappensturmtaucher.jpg Storlire Ardenna gravis
Sooty shearwater kaikoura.jpg Grålire Ardenna grisea NT
P puffinus griseus.jpg Havlire Puffinus puffinus
Ma - Puffinus yelkouan.jpg Middelhavslire Puffinus yelkouan VU
Skua 20100427 161943 (12560085194).jpg Balearlire Puffinus mauretanicus CR
Makaronesialire Puffinus baroli S
Puffinus boydi S

Stormsvalefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Hydrobatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Oceanites oceanicus drawing.jpg Wilsonstormsvale Oceanites oceanicus S
Godmanstormlg.jpg Fregattstormsvale Pelagodroma marina
European Storm Petrel From The Crossley ID Guide Eastern Birds.jpg Havsvale Hydrobates pelagicus
Fregetta tropica By John Gould.jpg Svartbukstormsvale Fregetta tropica S
Oceanodroma leucorhoea (Naumann).jpg Stormsvale Oceanodroma leucorhoa
OceanodromaMonorhisSmit.jpg Japanstormsvale Oceanodroma monorhis S, NT
Band-rumped Petrel From The Crossley ID Guide Eastern Birds.jpg Passatstormsvale Oceanodroma castro S

Tropikfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Phaethontiformes. Familie: Phaethontidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Red-billed tropicbird (Phaethon aethereus mesonauta) with chick.jpg Rødnebbtropikkfugl Phaethon aethereus S

Storker[rediger | rediger kilde]

Orden: Ciconiiformes. Familie: Ciconiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Ciconia nigra 1 (Marek Szczepanek).jpg Svartstork Ciconia nigra
Ooievaar in het Zwin.jpg Stork Ciconia ciconia
Marabou stork, Leptoptilos crumeniferus edit1.jpg Marabustork Leptoptilos crumenifer S

Fregattfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Fregatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Fregata magnificens -Galapagos, Ecuador -male-8 (1).jpg Praktfregattfugl Fregata magnificens S

Suler[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Sulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Masked booby with chick.JPG Maskesule Sula dactylatra S
Brown booby.jpg Brunsule Sula leucogaster S
Sula sula by Gregg Yan 01.jpg Rødfotsule Sula sula S
Morus bassanus adu.jpg Havsule Morus bassanus
Lamberts Bay P1010338.JPG Kappsule Morus capensis S, VU

Skarver[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Phalacrocoracidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Phalacrocorax-auritus-007.jpg Totoppskarv Phalacrocorax auritus S
Phalacrocorax carbo02.jpg Storskarv Phalacrocorax carbo
EuropeanShag.jpg Toppskarv Phalacrocorax aristotelis
Flickr - Rainbirder - Long-tailed Cormorant (Phalacrocorax africanus).jpg Langhaleskarv Phalacrocorax africanus S
Phalacrocorax pygmeus 1 (Martin Mecnarowski).jpg Dvergskarv Phalacrocorax pygmaeus S

Pelikanfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Pelecanidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Whitepelican edit shadowlift.jpg Hvitpelikan Pelecanus onocrotalus S
Pelecanus rufescens (75923093).jpg Rosenpelikan Pelecanus rufescens

Hegrefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Ardeidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Botaurus lentiginosus 28079.JPG Amerikarørdrum Botaurus lentiginosus S
Botaurus stellaris (Marek Szczepanek).jpg Rørdrum Botaurus stellaris
Ixobrychus minutus 3 (Marek Szczepanek).jpg Dvergrørdrum Ixobrychus minutus
Dwarf Bittern, Ixobrychus sturmii.jpg Skiferrørdrum Ixobrychus sturmii S
GBHfish5.jpg Herodiashegre Ardea herodias S
Ardea cinerea 2 (Marek Szczepanek).jpg Gråhegre Ardea cinerea
2010-kabini-purple-heron.jpg Purpurhegre Ardea purpurea
Egretta alba 2 (Lukasz Lukasik).jpg Egretthegre Ardea alba
Little Egret (Egretta garzetta)- In Breeding plumage-actively catching prey in Kolkata I IMG 7962.jpg Silkehegre Egretta garzetta
Western Reef heron (Egretta gularis).JPG Strandhegre Egretta gularis S
Tricolored Heron Wading.jpg Prakthegre Egretta tricolor S
Flickr - Rainbirder - Black Egret (Egretta ardesiaca).jpg Skyggehegre Egretta ardesiaca S
Cattleegretusfs.jpg Kuhegre Bubulcus ibis
Ardeola ralloides -Lake Ravelobe, Ankarafantsika National Park, Madagascar-8.jpg Topphegre Ardeola ralloides
Butorides virescens2.jpg Grønnrygghegre Butorides virescens S
Butorides striata - Laem Pak Bia.jpg Krabbehegre Butorides striata S
Nycticorax-nycticorax-004.jpg Natthegre Nycticorax nycticorax S

Ibiser og skjestorker[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Threskiornithidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plegadis falcinellus Syracuse.jpg Bronseibis Plegadis falcinellus
Waldrapp Geronticus eremita.jpg Skallet ibis Geronticus eremita S, CR
Geronticus.calvus.1.jpg Rødkroneibis Geronticus calvus VU
Eurasian Spoonbill.jpg Skjestork Platalea leucorodia

Fiskeørn[rediger | rediger kilde]

Orden: Accipitriformes. Familie: Pandionidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Osprey01usfs.jpg Fiskeørn Pandion haliaetus

Haukefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Accipitriformes. Familie: Accipitridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-Winged Kite Elanus caeruleus.jpg Svartvingeglente Elanus caeruleus
Bartgeier Gypaetus barbatus front Richard Bartz.jpg Lammegribb Gypaetus barbatus NT
Egyptian vulture.jpg Åtselgribb Neophron percnopterus EN
Trzmielojad Pernis apivorus.jpg Vepsevåk Pernis apivorus
Elanoides forficatus02.jpg Svaleglente Elanoides forficatus S
Aegypius monachus.jpg Munkegribb Aegypius monachus NT
2012-lappet-faced-vulture.jpg Øregribb Torgos tracheliotos S, VU
2012-white-backed-vulture.jpg Hvitryggribb Gyps africanus S, EN
Ruppelsvulture.jpg Skjellgribb Gyps rueppelli S, EN
Gyps fulvus 3.jpg Gåsegribb Gyps fulvus
BateleurKNP.JPG Gjøglerørn Terathopius ecaudatus S, NT
Short Toed Snake Eagle In Flight.jpg Slangeørn Circaetus gallicus
Aquila pomarina orlik krzykliwyAM.jpg Småskrikørn Clanga pomarina S
Greater spotted eagle.jpg Storskrikørn Clanga clanga S, VU
MH Booted.jpg Dvergørn Hieraaetus pennatus
Steppe Eagle Portrait.jpg Steppeørn Aquila nipalensis S
Aquila adalberti.jpg Iberiaørn Aquila adalberti VU
Eastern Imperial Eagle.jpg Keiserørn Aquila heliaca S, VU
Chrysaetos La Cañada 20120114 1.jpg Kongeørn Aquila chrysaetos
Bonelli's Eagle.jpg Haukørn Aquila fasciata
Rohrweihe.jpg Sivhauk Circus aeruginosus
Henharrier.jpg Myrhauk Circus cyaneus
Circus macrourus roosting in little rann of kutch.JPG Steppehauk Circus macrourus S, NT
Monties.jpg Enghauk Circus pygargus
Sparrowhawk-Male.JPG Spurvehauk Accipiter nisus
Accipiter gentilisAAP045CA.jpg Hønsehauk Accipiter gentilis
Milvus milvus R(ThKraft).jpg Glente Milvus milvus NT
Milvus migrans front(ThKraft).jpg Svartglente Milvus migrans
Haliaeetus albicilla (Svolvær, 2012).jpg Havørn Haliaeetus albicilla S
Buteo lagopus rock.jpg Fjellvåk Buteo lagopus S
Poster Buteo buteo.jpg Musvåk Buteo buteo
Long legged buzzard view from below.jpeg Ørnvåk Buteo rufinus S

Trapper[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Otididae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Otis tarda, Hortobagy, Hungary 1.jpg Stortrappe Otis tarda VU
Houbara035.JPG Kragetrappe Chlamydotis undulata VU
Tetrax tetrax.jpg Dvergtrappe Tetrax tetrax NT

Riksefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Rallidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Crex crex00.jpg Åkerrikse Crex crex S
Rallus limicola -Cloisters Park, Morro Bay, California, USA-8 (1).jpg Grynterikse Rallus limicola S
Rallus aquaticus 1 (Marek Szczepanek).jpg Vannrikse Rallus aquaticus
CrakeAfrican2(byMarkTittley).jpg Gressrikse Crecopsis egregia S
Littlecrake62.jpg Sumprikse Porzana parva
Baillon's crake.jpg Dvergrikse Porzana pusilla
Porzana porzana 3 (Marek Szczepanek).jpg Myrrikse Porzana porzana
Sora (Porzana carolina).jpg Maskerikse Porzana carolina S
Striperikse Aenigmatolimnas marginalis S
Porphyrio alleni Martien Brand.jpg Afrikapurpurhøne Porphyrio alleni S
PurpleGallinule.jpg Amerikapurpurhøne Porphyrio martinicus S
Porphyrio porphyrio.jpg Sultanhøne Porphyrio porphyrio
African Purple Swamphen.jpg Porphyrio madagascariensis S
Moorhen.slimb.750pix.jpg Sivhøne Gallinula chloropus
Gallinula angulata 1859.jpg Dvergsivhøne Gallinula angulata S
Fulica cristata -Cape Town, South Africa -adult-8.jpg Knoppsothøne Fulica cristata
Fulica atra no.JPG Sothøne Fulica atra
American coot - June 2013.jpg Amerikasothøne Fulica americana S

Traner[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Gruidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Demoiselle Cranes at Tal Chappar.jpg Jomfrutrane Anthropoides virgo
Sandhill Crane with Chick.jpg Kanadatrane Grus canadensis S
Flickr - Rainbirder - Eurasian Crane (Grus grus) (cropped).jpg Trane Grus grus S

Slirenebber[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Chionidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Chionis blanc - Pale-faced Sheathbill.jpg Antarktisslirenebb Chionis albus S

Trieler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Burhinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Burhinus oedicnemus0.jpg Triel Burhinus oedicnemus

Krokodillevokter[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Pluvianidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Flickr - Rainbirder - Egyptian Plover (Pluvianus aegyptius).jpg Krokodillevokter Pluvianus aegyptius S

Avosettfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Recurvirostridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-necked Stilt.jpg Stylteløper Himantopus himantopus
Recurvirostra avosetta - Zoo Frankfurt 4.jpg Avosett Recurvirostra avosetta

Tjeldfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Haematopodidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Haematopus ostralegus Norway.jpg Tjeld Haematopus ostralegus
Haematopus palliatus -Atlantic coast, New Jersey, USA-8 (5).jpg Amerikatjeld Haematopus palliatus S
Canarian Oystercatcher.jpg Kanarisvarttjeld Haematopus meadewaldoi EX

Lofamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Charadriidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pluvialis squatarola (summer plumage).jpg Tundralo Pluvialis squatarola
Rohkunborri Pluvialis Apricaria.jpg Heilo Pluvialis apricaria
Pluvialis dominica1.jpg Kanadalo Pluvialis dominica S
Pluvialis fulvaUSFWS003413A.jpg Sibirlo Pluvialis fulva S
Kiebitz 050424ausschnitt.jpg Vipe Vanellus vanellus
Vanellus armatus - Etosha 2014.jpg Smedvipe Vanellus armatus
SociablePlover.jpg Steppevipe Vanellus gregarius S, CR
White tailed Lapwing I IMG 9928.jpg Sumpvipe Vanellus leucurus S
Charadrius mongolus - Laem Phak Bia.jpg Mongollo Charadrius mongolus S
Greater Sand Plover.jpg Ørkenlo Charadrius leschenaultii S
Kittlitz's plover (Charadrius pecuarius).jpg Kittlitzlo Charadrius pecuarius S
Snowy plover.jpg Hvitbrystlo Charadrius alexandrinus
Charadrius hiaticula He.jpg Sandlo Charadrius hiaticula
Semipalmated Plover.jpg Amerikasandlo Charadrius semipalmatus S
Charadrius dubius 4 (Marek Szczepanek).jpg Dverglo Charadrius dubius
Killdeer.jpg Tobeltelo Charadrius vociferus S
Charadrius veredus West Timor 0.jpg Steppelo Charadrius veredus S
Charadrius morinellus male with chicks.jpg Boltit Charadrius morinellus

Snipefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Scolopacidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Xenus cinereus (Alnus).jpg Tereksnipe Xenus cinereus S
Actitis hypoleucos - Laem Pak Bia.jpg Strandsnipe Actitis hypoleucos
Actitis-macularia-004.jpg Flekksnipe Actitis macularius S
Tringa ochropus 1 (Marek Szczepanek).jpg Skogsnipe Tringa ochropus
Solitary Sandpiper.jpg Eremittsnipe Tringa solitaria S
Dunkler Wasserlaeufer1.JPG Sotsnipe Tringa erythropus
Greater Yellowlegs2.jpg Plystresnipe Tringa melanoleuca S
Tringa nebularia (Marek Szczepanek).jpg Gluttsnipe Tringa nebularia
Tringa melanoleuca1.jpg Gulbeinsnipe Tringa flavipes S
Tringa stagnatilis.jpg Damsnipe Tringa stagnatilis S
Tringa glareola 2 (Marek Szczepanek).jpg Grønnstilk Tringa glareola
Redshank172.jpg Rødstilk Tringa totanus
UplandSandpiperOntarioCropped.jpg Præriesnipe Bartramia longicauda S
Numenius-phaeopus-001.jpg Småspove Numenius phaeopus
Numenius tenuirostris.jpg Smalnebbspove Numenius tenuirostris S, CR
Curlew06.jpg Storspove Numenius arquata NT
Uferschnepfe 02.jpg Svarthalespove Limosa limosa NT
Limosa haemastica -Rio Grande, Rio Gande do Sul, Brazil-8.jpg Svartvingespove Limosa haemastica S
Bar-tailed Godwit.jpg Lappspove Limosa lapponica
Arenaria interpres (habitus).jpg Steinvender Arenaria interpres
Calidris tenuirostris - Laem Phak Bia.jpg Sibirsnipe Calidris tenuirostris S, VU
Calidris canutus jcwf1.jpg Polarsnipe Calidris canutus
Philomachus pugnax -Diergaarde Blijdorp-8c.jpg Brushane Philomachus pugnax
Limicola falcinellus.jpg Fjellmyrløper Limicola falcinellus S
Calidris acuminata - Hexham Swamp.jpg Spisshalesnipe Calidris acuminata S
Calidris himantopus.jpg Styltesnipe Calidris himantopus S
Calidris ferruginea (Marek Szczepanek).jpg Tundrasnipe Calidris ferruginea
Calidris temminckii 1 (Marek Szczepanek).jpg Temmincksnipe Calidris temminckii
Calidris ruficollis - Marion Bay.jpg Rødstrupesnipe Calidris ruficollis S
Calidris-alba-001.jpg Sandløper Calidris alba
Calidris-alpina-001.jpg Myrsnipe Calidris alpina
Purple Sandpiper 2008-02-24 Northumberland.jpg Fjæreplytt Calidris maritima S
Calidris bairdii -Gullbringusysla, Iceland-8.jpg Gulbrystsnipe Calidris bairdii S
Littlestint86.jpg Dvergsnipe Calidris minuta
Least Sandpiper.jpg Pygmésnipe Calidris minutilla S
White-rumped Sandpiper.jpg Bonapartesnipe Calidris fuscicollis S
Grasläufer.jpg Rustsnipe Calidris subruficollis S, NT
Pectoral-Sandpiper.jpg Alaskasnipe Calidris melanotos S
Calidris-pusilla-001.jpg Sandsnipe Calidris pusilla S, NT
Western Sandpiper.jpg Beringsnipe Calidris mauri S
Limnodromus griseus.jpg Kortnebbekkasinsnipe Limnodromus griseus S
Limnodromus scolopaceus1.jpg Langnebbekkasinsnipe Limnodromus scolopaceus S
Lymnocryptes minimus (Marek Szczepanek).jpg Kvartbekkasin Lymnocryptes minimus
Gallinago media.jpg Dobbeltbekkasin Gallinago media S, NT
Common snipe fencepost.jpg Indianerbekkasin Gallinago delicata S
Gallinago gallinago 6 (Marek Szczepanek).jpg Enkeltbekkasin Gallinago gallinago
Carl Seitz Waldschnepfe.jpg Rugde Scolopax rusticola
WilsonPhalarope23.jpg Hvithalesvømmesnipe Phalaropus tricolor S
Phalaropus lobatus.jpg Svømmesnipe Phalaropus lobatus S
Phalaropus fulicaria1.jpg Polarsvømmesnipe Phalaropus fulicarius S

Springvaktler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Turnicidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Turnix sylvatica.jpg Springvaktel Turnix sylvaticus S

Brakksvalefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Glareolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Raczak ryc.jpg Ørkenløper Cursorius cursor S
Glareola pratincola01.jpg Brakksvale Glareola pratincola
Naumann Glareola pratincola Glareola nordmanni.jpg Steppebrakksvale Glareola nordmanni NT

Joer[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Stercorariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Skua Runde.jpg Storjo Stercorarius skua
Skua antarctique - South Polar Skua.jpg Sørjo Stercorarius maccormicki S
Pomarineskua86.jpg Polarjo Stercorarius pomarinus
Arcticskua2.jpg Tyvjo Stercorarius parasiticus
Stercorarius longicaudus2.jpg Fjelljo Stercorarius longicaudus S

Alkefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Alcidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
AlleAlle 2.jpg Alkekonge Alle alle S
Uria aalge -Iceland -swimming-8.jpg Lomvi Uria aalge
Alke.jpg Alke Alca torda
Black Guillemot Cepphus grylle.jpg Teist Cepphus grylle S
Lundi2.jpg Lunde Fratercula arctica

Måsefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Laridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Kittiwake.jpg Krykkje Rissa tridactyla
Xema sabini -Iceland -swimming-8 (1).jpg Sabinemåke Xema sabini S
Larus genei.jpg Smalnebbmåke Chroicocephalus genei S
Larus philadelphia1.jpg Kanadahettemåke Chroicocephalus philadelphia S
Larus cirrocephalus.jpg Gråhodemåke Chroicocephalus cirrocephalus S
Chroicocephalus ridibundus (summer).jpg Hettemåke Chroicocephalus ridibundus
Littlegull75.jpg Dvergmåke Hydrocoloeus minutus
Ross's Gull (Rhodostethia rosea).jpg Rosenmåke Rhodostethia rosea S
Larus atricilla1.jpg Lattermåke Leucophaeus atricilla S
Franklin's Gull Brisbane98.jpg Franklinmåke Leucophaeus pipixcan S
Larus melanocephalus01.jpg Svartehavsmåke Ichthyaetus melanocephalus
Pallas's Gull (Larus ichthyaetus) W IMG 6665.jpg Steppemåke Ichthyaetus ichthyaetus S
Ichthyaetus audouinii.jpg Middelhavsmåke Ichthyaetus audouinii NT
Sturmmöwe - Auenlandschaft Hohenrode HA 222 Landkreis Schaumburg.jpg Fiskemåke Larus canus
Delaw.jpg Ringnebbmåke Larus delawarensis S
Larus argentatus ad.jpg Gråmåke Larus argentatus
2004-04-10 Larus michahellis ad.jpg Gulbeingråmåke Larus michahellis
Larus cachinnans 3 (Marek Szczepanek).jpg Kaspimåke Larus cachinnans
THGUc.jpg Eskimomåke Larus thayeri S
Larus-glaucoides-002.jpg Grønlandsmåke Larus glaucoides S
Larus-fuscus-taxbox.jpg Sildemåke Larus fuscus
Glaucous-winged gull.jpg Gråvingemåke Larus glaucescens S
Larus hyperboreus1.jpg Polarmåke Larus hyperboreus S
Svartbak.jpg Svartbak Larus marinus
Larus dominicanus -Kenton-on-Sea, Eastern Cape, South Africa-8.jpg Taremåke Larus dominicanus S

Terner[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Sternidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sterna fuscata.JPG Sotterne Onychoprion fuscatus S
Bridled Tern LEI Nov06.JPG Tøyleterne Onychoprion anaethetus S
Sternula albifrons 2 - Little Swanport.jpg Dvergterne Sternula albifrons
Gull-billed Tern.jpg Sandterne Gelochelidon nilotica
Sterna caspiaPCCA20031225-0908B.jpg Rovterne Hydroprogne caspia S
Chlidonias niger.jpg Svartterne Chlidonias niger
Chlidonias leucopterus Mai Po.jpg Hvitvingesvartterne Chlidonias leucopterus S
Chlidonias hybrida 2 (Marek Szczepanek).jpg Hvitkinnsvartterne Chlidonias hybrida
RoseateTern23.jpg Rosenterne Sterna dougallii S
Sterna hirundo2.jpg Makrellterne Sterna hirundo
Sterna paradisaea-Norderoog.jpg Rødnebbterne Sterna paradisae S
Forster's Tern.jpg Prærieterne Sterna forsteri S
Royal Tern.jpg Kongeterne Thalasseus maximus S
Sandwich Tern perched.jpg Splitterne Thalasseus sandvicensis
Elegant Tern Bolsa Chica.jpg Langnebbterne Thalasseus elegans S, NT
Lesser-crested Tern bribie oct02.jpg Bengalterne Thalasseus bengalensis S

Sandhøns[rediger | rediger kilde]

Orden: Pteroclidiformes. Familie: Pteroclididae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Syrrhaptes paradoxus.jpg Steppehøne Syrrhaptes paradoxus S
Pin-tailed sandgrouse (Pterocles alchata).jpg Hvitbuksandhøne Pterocles alchata
Pterocles senegallus 1921.jpg Prikksandhøne Pterocles senegallus S
Pterocles sp.jpg Svartbuksandhøne Pterocles orientalis

Duer[rediger | rediger kilde]

Orden: Columbiformes. Familie: Columbidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rock pigeons on cliffs.jpg Klippedue Columba livia FA
Speckledpigeon.JPG Spragledue Columba guinea FA
Columba oenas1.jpg Skogdue Columba oenas
Wood.pigeon.2.arp.750pix.jpg Ringdue Columba palumbus
Lorbeertaube3 3.jpg Kanaridue Columba bollii
Lorbeertaube15-01-2010.jpg Laurbærdue Columba junoniae NT
2006 1031turturduva0224.JPG Turteldue Streptopelia turtur
Orientalturtledove.JPG Mongolturteldue Streptopelia orientalis S
Tourterelle turque.jpg Tyrkerdue Streptopelia decaocto
Streptopelia roseogrisea.jpg Saheldue Streptopelia roseogrisea FA
Laughing dove (Spilopelia senegalensis cambayensis).jpg Palmedue Streptopelia senegalensis

Gjøkfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Cuculiformes. Familie: Cuculidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Clamator glandarius.jpg Skjæregjøk Clamator glandarius
Cuculus canorus.jpg Gjøk Cuculus canorus
Coccyzus-americanus-001.jpg Gulnebbgjøk Coccyzus americanus S

Slørugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Strigiformes. Familie: Tytonidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Barn-owl (Racheeo).jpg Tårnugle Tyto alba

Egentlige ugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Strigiformes. Familie: Strigidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zwergohreulen.jpg Dverghornugle Otus scops
Bubo bubo winter 1.jpg Hubro Bubo bubo
Sperbereule1a.jpg Haukugle Surnia ulula S
Athene noctua.jpg Kirkeugle Athene noctua
Strixalucoamikosik.jpg Kattugle Strix aluco
Waldohreule in freier Wildbahn.jpg Hornugle Asio otus
Asio-flammeus-001.jpg Jordugle Asio flammeus
Asio capensis, Tweeling, a.jpg Gressugle Asio capensis S
Aegolius-funereus-001.jpg Perleugle Aegolius funereus

Nattravner[rediger | rediger kilde]

Orden: Caprimulgiformes. Familie: Caprimulgidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Chordeiles minor -British Columbia -Canada-9.jpg Nordnatthauk Chordeiles minor S
Caprimulgus ruficollis -Portugal-8.jpg Rødhalsnattravn Caprimulgus ruficollis
Şivanxapînok.jpg Nattravn Caprimulgus europaeus
Egyptian Nightjar.jpg Ørkennattravn Caprimulgus aegyptius S

Seilerfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Apodiformes. Familie: Apodidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Chimney swift overhead.jpg Skorsteinsseiler Chaetura pelagica S, NT
White-throated Needletail 09a.jpg Pigghaleseiler Hirundapus caudacutus S
Alpi1.jpg Alpeseiler Apus melba
Apus apus 01.jpg Tårnseiler Apus apus
Kanariseiler Apus unicolor
Apuspallidus 9043.JPG Gråseiler Apus pallidus
ApusPacificus.jpg Gaffelseiler Apus pacificus S
House swift I IMG 3260.jpg Småseiler Apus affinis S
White-rumped Swift.jpg Kafferseiler Apus caffer

Hærfugl[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Upupidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
ABUBILLA (Upupa epops).jpg Hærfugl Upupa epops

Isfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Alcedinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Common Kingfisher Alcedo atthis.jpg Isfugl Alcedo atthis
Belted Kingfisher.jpg Belteisfugl Megaceryle alcyon S

Bietere[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Meropidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Merops persicus.jpg Blåkinnbieter Merops persicus S
European bee eater.jpg Bieter Merops apiaster

Råker[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Coraciidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
European roller.jpg Blåråke Coracias garrulus NT
Coracias abyssinica.jpg Sahelråke Coracias abyssinicus S

Hakkespetter[rediger | rediger kilde]

Orden: Piciformes. Familie: Picidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Jynx torquilla no.JPG Vendehals Jynx torquilla
Dendrocopos minor female.jpg Dvergspett Dendrocopos minor
Dendrocopos medius (Marek Szczepanek).jpg Mellomspett Dendrocopos medius
Dendrocopos leucotos 2.jpg Hvitryggspett Dendrocopos leucotos
Buntspecht Dendrocopos major.jpg Flaggspett Dendrocopos major
BlackWoods.jpg Svartspett Dryocopus martius
Grünspecht Picus viridis.jpg Grønnspett Picus viridis

Falkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Falconiformes. Familie: Falconidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Roetelfalke 05083111.jpg Rødfalk Falco naumanni
Falco tinnunculus.jpg Tårnfalk Falco tinnunculus
Falco vespertinus NAUMANN.jpg Aftenfalk Falco vespertinus S, NT
Amur Falcon (Falco amurensis) male (16794543415).jpg Amurfalk Falco amurensis S
Eleonorenfalke1.jpg Eleonorafalk Falco eleonorae
Falco columbarius NAUMANN.jpg Dvergfalk Falco columbarius
Lerkefalk Falco subbuteo
Lanner Falcon 800.jpg Slagfalk Falco biarmicus S
Falco cherrug 1 (Bohuš Číčel).jpg Tartarfalk Falco cherrugg S, EN
Falco rusticolus f.jpg Jaktfalk Falco rusticolus S
Audubon-peregrinus.jpg Vandrefalk Falco peregrinus
Wüstenfalke.jpg Berberfalk Falco pelegrinoides

Parakitter i «den gamle verden»[rediger | rediger kilde]

Orden: Psittaciformes. Familie: Psittaculidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rose-ringed Parakeets (Male & Female)- During Foreplay at Hodal I Picture 0034.jpg Halsbåndparakitt Psittacula krameri FA
Agapornis fischeri -Ueno Zoo, Japan -three-8a-4c.jpg Rødhodet dvergpapegøye Agapornis fischeri FA, NT
Agapornis personatus -Serengeti, Tanzania-8.jpg Svarthodet Dvergpapegøye Agapornis personatus FA

Parakitter[rediger | rediger kilde]

Orden: Psittaciformes. Familie: Psittacidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Myiopsitta monachus -Punta del Diablo, Rocha, Uruguay-8.jpg Munkeparakitt Myiopsitta monachus FA
Yellow-crowned Amazon (Amazona ochrocephala) -Well Place Zoo-4c.jpg Gulkroneamazon Amazona ochrocephala FA

Tyrannfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Tyrannidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Tyrannus savana -Colombia-8.jpg Gaffeltyrann Tyrannus savana S

Buskvarslere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Malaconotidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-crowned Tchagra, Tchagra senegala.jpg Svartkronesjagra Tchagra senegalus S

Varslere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Laniidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Lanius collurio 4.jpg Tornskate Lanius collurio
Isabelline Shrike (Lanius isabellinus phoenicuroides).JPG Lanius phoenicuroides S
Isabellineshrike.jpg Rødhalevarsler Lanius isabellinus S
Lanius cristatus - Surin.jpg Brunvarsler Lanius cristatus S
Long-tailed Shrike (Lanius schach- erythronotus race) in Delhi W2 Pix 051.jpg Rustvarsler Lanius schach S
Lanius excubitor 2 (Marek Szczepanek).jpg Varsler Lanius excubitor S
Southern grey shrike.jpg Krattvarsler Lanius meridionalis S
Schwarzstirnwuerger.jpg Rosenvarsler Lanius minor
Lanius nubicus.jpg Hvitpannevarsler Lanius nubicus S
Woodchat.jpg Rødhodevarsler Lanius senator

Vireofamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Vireonidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Vireo olivaceus -Madison -Wisconsin -USA-8.jpg Rødøyevireo Vireo olivaceus S

Pirolfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Oriolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Oriole 2.jpg Pirol Oriolus oriolus

Kråkefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Corvidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Garrulus glandarius 1 Luc Viatour.jpg Nøtteskrike Garrulus glandarius
Blauelester donana.jpg Cyanopica cooki
Elster2.jpg Skjære Pica pica
Nucifraga caryocatactes.jpg Nøttekråke Nucifraga caryocatactes S
Pyrrhocorax pyrrhocorax -standing-8.jpg Alpekråke Pyrrhocorax pyrrhocorax
Alpine Chough by Jim Higham.jpg Alpekaie Pyrrhocorax graculus
Corvus monedula 01.JPG Kaie Corvus monedula
Corvus frugilegus1.jpg Kornkråke Corvus frugilegus
Corvus corone Rabenkrähe 1.jpg Svartkråke Corvus corone
Wrona Siwa.jpg Kråke Corvus cornix S
Brown-necked Raven - Merzouga - Morocco 07 3411 (22160964904).jpg Brunnakkeravn Corvus ruficollis S
Corvus corax corax (Kpjas).jpg Ravn Corvus corax

Timaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Panuridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Beardedtit46.jpg Skjeggmeis Panurus biarmicus

Lerkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Alaudidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Greater Hoopoe Lark.jpg Langnebblerke Alaemon alaudipes S
Chersophilus duponti.jpg Nattlerke Chersophilus duponti NT
Ammomanes cinctura Gould.jpg Mørkhalelerke Ammomanes cinctura S
Bereşe.jpg Kalanderlerke Melanocorypha calandra S
Melanocorypha leucoptera2.jpg Hvitvingelerke Melanocorypha leucoptera S
Zwarte leeuwerik.jpg Svartlerke Melanocorypha yeltoniensis S
Shorttoedlark59.JPG Dverglerke Calandrella brachydactyla
Calandrella rufescens -Canary Islands -Spain-8.jpg Flekkdverglerke Calandrella rufescens S
Galerida cristata (Marek Szczepanek)2.jpg Topplerke Galerida cristata
Thekla Lark - Marocco 07 3582 (16759996740).jpg Krattopplerke Galerida theklae
Alauda arvensis 2.jpg Sanglerke Alauda arvensis
Woodlark57.jpg Trelerke Lullula arborea
Shore Lark.jpg Fjellerke Eremophila alpestris S

Svaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Hirundinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Uferschwalbe-Naumann.jpg Sandsvale Riparia riparia
Cragmartin22.jpg Klippesvale Ptyonoprogne rupestris S
Landsvale.jpg Låvesvale Hirundo rustica
Hirondelles rousselines, St Cassien 2.jpg Amursvale Cecropis daurica
Petrochelidon pyrrhonota -flight -Palo Alto Baylands-8.jpg Mursvale Petrochelidon pyrrhonota S
Petrochelidon fulva 1894.jpg Grottesvale Petrochelidon fulva S
Delichon urbica NRM.jpg Taksvale Delichon urbicum

Meisefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Paridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Coal tit UK09.JPG Svartmeis Periparus ater
Lophophanes cristatus Luc Viatour 4.jpg Toppmeis Lophophanes cristatus
Sumpfmeise1.jpg Løvmeis Poecile palustris
Parus caeruleus1.jpg Blåmeis Cyanistes caeruleus
Cyanistes caeruleus -Gran Canaria, Canary Islands, Spain-8.jpg Kalottmeis Cyanistes teneriffae
Parus major 4 (Marek Szczepanek).jpg Kjøttmeis Parus major

Pungmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Remizidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Remiz pendulinus.jpg Pungmeis Remiz pendulinus

Stjertmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Aegithalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Aegithalos caudatus 3 (Marek Szczepanek).jpg Stjertmeis Aegithalos caudatus

Spettmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sittidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sitta europaea wildlife 2 1.jpg Spettmeis Sitta europaea

Murkrypere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Tichodromidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Tichodroma muraria02 cropped.jpg Murkryper Tichodroma muraria

Trekrypere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Certhiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Certhia familiaris -climbing tree-8 (cropped version).jpg Trekryper Certhia familiaris
Boomkruiper1reversed.jpg Kortklotrekryper Certhia brachydactyla

Gjerdesmettfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Troglodytidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Troglodytes troglodytes1.jpg Gjerdesmett Troglodytes troglodytes

Fossekaller[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cinclidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Cinclus cinclus R(ThKraft).jpg Fossekall Cinclus cinclus

Bylbyler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Pycnonotidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pycnonotus barbatus.jpg Hagebylbyl Pycnonotus barbatus S

Fuglekonger[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Regulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Regulus regulus0.jpg Fuglekonge Regulus regulus
Tenerife Goldcrest (Regulus regulus teneriffae).JPG Kanarifuglekonge Regulus teneriffae
Regulus ignicapillus.01.jpg Rødtoppfuglekonge Regulus ignicapilla

Cettiidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cettiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
37-090505-cettis-warbler-at-Kalloni-east-river.jpg Cettisanger Cettia cetti

Phylloscopidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Phylloscopidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Willow warbler UK09.JPG Løvsanger Phylloscopus trochilus
Phylloscopus collybita (taxobox).jpg Gransanger Phylloscopus collybita
Phylloscopus canariensis -Drago, Gran Canaria, Canary Islands, Spain-8 (1).jpg Kanarigransanger Phylloscopus canariensis
Phylloscopus ibericus.jpg Iberiagransanger Phylloscopus ibericus
Phylloscopus sindianus 1889.jpg Fjellgransanger Phylloscopus sindianus S
Phylloscopus bonelli.jpg Eikesanger Phylloscopus bonelli
Eastern Bonelli's Warbler.jpg Furusanger Phylloscopus orientalis S
Świstunka.jpg Bøksanger Phylloscopus sibilatrix
Dusky Warbler.jpg Brunsanger Phylloscopus fuscatus S
Radde's Warbler (Phylloscopus schwarzi).jpg Viersanger Phylloscopus schwarzi S
20070304贵阳-黄腰柳莺.jpg Fuglekongesanger Phylloscopus proregulus S
Phylloscopus inornatus (Yellow-browed Warbler).jpg Gulbrynsanger Phylloscopus inornatus S
Hume's Warbler (Phylloscopus humei) at Delhi W.jpg Blekbrynsanger Phylloscopus humei S
Arcticwarbler248.jpg Lappsanger Phylloscopus borealis S
Greenish Warbler I IMG 0565.jpg Østsanger Phylloscopus trochiloides S

Acrocephalidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Acrocephalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Hippolais caligata1.jpg Tartarsanger Iduna caligata S
Iduna opaca CDC image.jpg Maurersanger Iduna opaca
Hippolais polyglotta.jpg Spottesanger Hippolais polyglotta
Hippolais icterina1.jpg Gulsanger Hippolais icterina
Seggenrohrsaenger hand.jpg Vannsanger Acrocephalus paludicola VU
Acrocephalus melanopogon ad03 CB.jpg Tamarisksanger Acrocephalus melanopogon
Acrocephalus schoenobaenus 1 (Marek Szczepanek).jpg Sivsanger Acrocephalus schoenobaenus
Acrocephalus agricola0.jpg Åkersanger Acrocephalus agricola S
Blyth's Reed Warbler I2 IMG 9417.jpg Busksanger Acrocephalus dumetorum S
Acrocephalus palustris (Marek Szczepanek).jpg Myrsanger Acrocephalus palustris S
Acrocephalus scirpaceus.jpg Rørsanger Acrocephalus scirpaceus
Acrocephalus arundinaceus (Marek Szczepanek).jpg Trostesanger Acrocephalus arundinaceus

Locustellidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Locustellidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Flodsangare.jpg Elvesanger Locustella fluviatilis S
Locustellaluscinioides.jpg Sumpsanger Locustella luscinioides
Grashoppsangare-070512.jpg Gresshoppesanger Locustella naevia

Cisticolidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cisticolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zitting Cisticola - Cisticola juncidis.JPG Cistussanger Cisticola juncidis

Sangerfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sylviidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sylvia atricapilla.jpg Munk Sylvia atricapilla
Sylvia borin (Örebro County).jpg Hagesanger Sylvia borin
Graceful Prinia in tree 1.jpg Saharasanger Sylvia deserti S
Asian Desert Wrabler.jpg Ørkensanger Sylvia nana S
Sylvia nisoria.jpg Hauksanger Sylvia nisoria S
Sylvia curruca.jpg Møller Sylvia curruca S
Sylvia nisoria hortensis naumann.jpg Mestersanger Sylvia hortensis
SylviaDeserticolaKeulemans.jpg Atlassanger Sylvia deserticola S
Sylvia rueppelli.jpg Svartstrupesanger Sylvia rueppelli S
Western Subalpine Warbler Sylvia inornata, Aiguamolls de l'Empordà.jpg Rødstrupesanger Sylvia cantillans
Sylvia subalpina
Sardinian Warbler.jpg Svarthodesanger Sylvia melanocephala
Tallareta vulgar 01 (Sylvia communis).jpg Tornsanger Sylvia communis
Sylvia conspicillata Gran Canaria.jpg Maskesanger Sylvia conspicillata
Marmora's Warbler - Sardinia - Italy S4E1036.jpg Sardiniasanger Sylvia sarda S
Dartford Warbler Provencegrasmücke (Sylvia undata) by J. Dietrich.jpg Vinsanger Sylvia undata NT
Balearic Warbler.jpg Balearsanger Sylvia balearica

Leiothrichidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Leiothrichidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Red-billed Leiothrix Mangoli Nainital Uttarakhand 03.02.2015.jpg Safrantimal Leiothrix lutea FA

Fluesnapperfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Muscicapidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
SpottedFlycatcheronfence.jpg Gråfluesnapper Muscicapa striata
Dûvsorik.jpg Hekkskvett Cercotrichas galactotes
Erithacus rubecula (Marek Szczepanek).jpg Rødstrupe Erithacus rubecula
Luscinia cyane - Khao Yai.jpg Asurnattergal Larvivora cyane S
Nachtigall1.jpg Sørnattergal Luscinia megarhynchos
Luscinia svecica volgae.jpg Blåstrupe Luscinia svecica
Tarsiger cyanurus.jpg Blåstjert Tarsiger cyanurus S
Ficedula parva.jpg Dvergfluesnapper Ficedula parva S
Ficedula semitorquata NAUMANN.jpg Balkanfluesnapper Ficedula semitorquata S, NT
Ficedula.jpg Svarthvit fluesnapper Ficedula hypoleuca
Atlas Flycatcher (Ficedula speculigera).jpg Atlasfluesnapperl Ficedula speculigera S
Halsbandschnaepper.jpg Halsbåndfluesnapper Ficedula albicollis S
Phoenicurus moussieri.jpg Diademrødstjert Phoenicurus moussieri S
Gekraagderoodstaart2.jpg Rødstjert Phoenicurus phoenicurus
Hausrotschwanz Brutpflege 2006-05-21-05.jpg Svartrødstjert Phoenicurus ochruros
Monticola saxatilis NAUMANN.jpg Steintrost Monticola saxatilis
Monticola solitarius philippensis.JPG Blåtrostl Monticola solitarius
Saxicola rubetra 2 tom (Marek Szczepanek).jpg Buskskvett Saxicola rubetra
Saxicola dacotiae -Fuerteventura, Canary Islands, Spain-8.jpg Kanariskvettl Saxicola dacotiae NT
European Stonechat.jpg Svartstrupe Saxicola rubicola
Siberian Stonechat (Saxicola maura)- Male at Bharatpur I IMG 5768.jpg Asiasvartstrupe Saxicola maurus S
Oenanthe leucopyga.jpg Hvitkronesteinskvett Oenanthe leucopyga S
Oenanthe leucura Martien Brand.jpg Svartsteinskvett Oenanthe leucura
Oenanthe oenanthe Norway.jpg Steinskvett Oenanthe oenanthe
Berbersteinskvett Oenanthe moesta S
45-090506-black-eared-wheatear-at-Ipsilou-Monastery-.jpg Middelhavssteinskvett Oenanthe hispanica
Oenanthe deserti LipKee.jpg Ørkensteinskvett Oenanthe deserti S
Isabelline wheatear (Oenanthe isabellina) male, non-breeding.jpg Isabellasteinskvett Oenanthe isabellina S

Troster[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Turdidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zoothera dauma - Ang Khang.jpg Gulltrost Zoothera dauma
Graycheekedthrush36.jpg Gråkinnskogtrost Catharus minimus S
Turdus torquatus.jpg Ringtrost Turdus torquatus
Solsort.jpg Svarttrost Turdus merula
Turdusatro.jpg Svartstrupetrost Turdus atrogularis S
Dark Throated Thrush in Temple of Heaven.JPG Taigatrost Turdus ruficollis S
Turdus eunomus -Japan-8.jpg Svartflekktrost Turdus eunomus S
Turdus eunomus 1.jpg Bruntrost Turdus naumanni S
Turdus pilaris Linnaeus.jpg Gråtrost Turdus pilaris
Redwing Turdus iliacus.jpg Rødvingetrost Turdus iliacus
Turdus philomelos0.jpg Måltrost Turdus philomelos
Turdus viscivorus juv.jpg Duetrost Turdus viscivorus
Turdus-migratorius-002.jpg Vandretrost Turdus migratorius S

Mimidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Mimidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Dumetella carolinensis -Brendan T. Byrne State Forest, New Jersey, USA-8.jpg Kattespottefugl Dumetella carolinensis S

Stærfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sturnidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Common starling in london.jpg Stær Sturnus vulgaris
Estornino Negro. Casa de Campo. Madrid (3).jpg Middelhavsstær Sturnus unicolor
Rosy Starling (Sturnus roseus) near Hyderabad W IMG 4837.jpg Rosenstær Pastor roseus S
Lamprotornis caudatus -Dakar -Senegal-2007.jpg Langhaleglansstær Lamprotornis caudatus S
Lamprotornis purpureus -Kasteelpark -Netherlands-8a.jpg Purpurglansstær Lamprotornis purpureus FA

Jernspurver[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Prunellidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Prunella collaris.jpg Alpejernspurv Prunella collaris
Dunnock.jpg Jernspurv Prunella modularis

Erlefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Motacillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Motacilla flava 1 young (Marek Szczepanek).jpg Gulerle Motacilla flava
Citrine Wagtail (Motacilla citreola)- Breeding Male of calcarata race at Bharatpur I IMG 5752.jpg Sitronerle Motacilla citreola S
Greywagtail08.jpg Vintererle Motacilla cinerea
Pied Wagtail rear view 700.jpg Linerle Motacilla alba S
Richard's Pipit I -Haryana IMG 9961.jpg Tartarpiplerke Anthus richardi S
Blyth s Pipit Anthus godlewskii.jpg Mongolpiplerke Anthus godlewskii S
Anthus campestris-3.jpg Markpiplerke Anthus campestris
Anthus berthelotii -Gran Canaria, Canary Islands, Spain-8.jpg Kanaripiplerke Anthus berthelotii
Meadow-Pipit.jpg Heipiplerke Anthus pratensis
Anthus triviallis (Marek Szczepanek).jpg Trepiplerke Anthus trivialis
Olive backed Pipit.jpg Sibirpiplerke Anthus hodgsoni S
Pechora Pipit spring Attu-island Alaska.jpg Tundrapiplerke Anthus gustavi S
Anthus cervinus.jpg Lappiplerke Anthus cervinus
Anthus spinoletta.jpg Vannpiplerke Anthus spinoletta
Anthus petrosus0.jpg Skjærpiplerke Anthus petrosus
Anthus-rubescens-001.jpg Myrpiplerke Anthus rubescens S

Sidensvanser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Bombycillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Bohemian Wax Wing.jpg Sidensvans Bombycilla garrulus
Cedar Waxwing August 14 2012 Newfoundland PA.jpg Einersidensvans Bombycilla cedrorum S

Calcariidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Calcariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Laplandbunting67.jpg Lappspurv Calcarius lapponicus S
Plectrophenax nivalis1.jpg Snøspurv Plectrophenax nivalis S

Parulaer[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Parulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Seiurus motacillaEMP17CB.jpg Strømparula Parkesia motacilla S
Black-and-white Warbler.jpg Klatreparula Mniotilta varia S
Common Yellowthroat by Dan Pancamo.jpg Nordgulstrupe Geothlypis trichas S
Setophaga ruticilla -Chiquimula, Guatemala -male-8-4c.jpg Rødstjertparula Setophaga ruticilla S
Audubon's Warbler Setophaga auduboni.jpg Myrteparula Setophaga coronata S

Buskspurver[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Emberizidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Junco hyemalis hyemalis CT2.jpg Vinterjunko Junco hyemalis S
Zonotrichia albicollis CT1.jpg Hvitstrupespurv Zonotrichia albicollis S
Melospiza-melodia-001.jpg Sangspurv Melospiza melodia S
Emberiza citrinella m.jpg Gulspurv Emberiza citrinella
Emberiza leucocephalos NAUMANN.jpg Hvithodespurv Emberiza leucocephalos S
Cirl bunting cropped.jpg Hekkspurv Emberiza cirlus
Emberiza cia Martien Brand.jpg Klippespurv Emberiza cia
Embhor.jpg Hortulan Emberiza hortulana
Emberiza caesia.jpg Rustspurv Emberiza caesia S
Emberiza sahari 2.jpg Husspurv Emberiza sahari S
Little Bunting.jpg Dvergspurv Emberiza pusilla S
Emberiza rustica.png Vierspurv Emberiza rustica S
EmberizaAureolaF.jpg Sibirspurv Emberiza aureola S, EN
Chestnut Bunting (Emberiza rutila) Eocheong Island, Korea May 2012.jpg Kastanjespurv Emberiza rutila S
28-090504-black-headed-bunting-at-first-layby.jpg Svarthodespurv Emberiza melanocephala S
Emberiza bruniceps -Tanbaly, Kazakhstan-8.jpg Brunhodespurv Emberiza bruniceps S
Emberiza schoeniclus 1 tom (Marek Szczepanek).jpg Sivspurv Emberiza schoeniclus
Miliaria calandra.jpg Kornspurv Emberiza calandra

Kardinaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cardinalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pheucticus ludovicianus CT3.jpg Rosenbrysttykknebb Pheucticus ludovicianus S

Trupialer[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Icteridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Bobolink, Mer Bleue.jpg Bobolink Dolichonyx oryzivorus S

Finkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Fringillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Fringilla coelebs (Chaffinch-Buchfink).jpg Bokfink Fringilla coelebs
Teidefink.jpg Teidefink Fringilla teydea NT
Fringilla montifringilla 1 (Marek Szczepanek).jpg Bjørkefink Fringilla montifringilla
Bucanetes githagineus -Salinas de Janubio, Lanzarote, Spain-8.jpg Trompeterfink Bucanetes githagineus
Dompap.jpg Dompap Pyrrhula pyrrhula
Carpodacus erythrinus.jpg Rosenfink Carpodacus erythrinus S
Carduelis chloris 2 (Marek Szczepanek).jpg Grønnfink Chlorisis chloris
Fi Kreuzschnabel m.jpg Grankorsnebb Loxia curvirostra
Gråsisik.JPG Gråsisik Acanthis flammea S
Carduelis cabaret.jpg Brunsisik Acanthis cabaret S
Carduelis spinus 1 tom (Marek Szczepanek).jpg Grønnsisik Spinus spinus
Carduelis carduelis (Lukasz Lukasik).jpg Stillits Carduelis carduelis
Carduelis flavirostris 2.jpg Bergirisk Carduelis flavirostris S
Carduelis cannabina 2.jpg Tornirisk Carduelis cannabina
Carduelis citrinella.jpg Sitronirisk Serinus citrinella
Girlitz.jpg Gulirisk Serinus serinus
Serinus canaria -Parque Rural del Nublo, Gran Canaria, Spain -male-8a.jpg Kanariirisk Serinus canaria
Coccothraustes coccothraustes 1 (Marek Szczepanek).jpg Kjernebiter Coccothraustes coccothraustes

Spurvefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Passeridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Passer domesticus Reifel Migratory Bird Sanctuary-16.jpg Gråspurv Passer domesticus
Passer Hispaniolensis Male.JPG Middelhavsspurv Passer hispaniolensis
Tree-Sparrow.jpg Pilfink Passer montanus
Petronia petronia -Ariege, Midi-Pyrenee, France-8-4c.jpg Steinspurv Petronia petronia
Snowfinch.jpg Fjellspurv Montifringilla nivalis

Vevere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Ploceidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Yellow backed weaver.jpg Svarthodevever Ploceus melanocephalus FA

Astrilder[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Estrildidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Orange-Cheeked Waxbill zackandzill.jpg Oransjekinnastrild Estrilda melpoda FA
Estrilda astrild -Gran Canaria, Canary Islands, Spain-8 (1).jpg Vatreastrild Estrilda astrild FA
Amandava amandava (VijayCavale).jpg Tigerastrild Amandava amandava FA


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Clements, J. F. (2015). «The eBird/Clements checklist of birds of the world: v2015. The Cornell Lab of Ornithology. Besøkt 29. november 2015. 
  2. ^ «Norske navn på verdens fugler». Norsk Ornitologisk Forening. Besøkt 29. november 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]