Liste over Nord-Afrikas fugler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne listen over Nord-Afrikas fugler inkluderer 664 arter. Inkludert er 6 introdusert art.

Regionen Nord-Afrika omfatter landene Algerie, Egypt, Libya, Marokko, Sudan, Tunisia og Vest-Sahara.

Rekkefølge er etter Clements-lista versjon v2015 [1].

De norske navn følger Norske navn på verdens fugler. [2]

Status på lista:

  • FA - Fremmed art. En art som forekommer utenfor sitt naturlige utbredelsesområde. Arten har blitt frakta dit av mennesker.
  • S - Nordafrikansk sjeldenhet eller tilfeldig.
  • X - Lokalt utryddet
  • EX - Utryddet etter IUCNs rødliste
  • NT - Nær truet etter IUCNs rødliste
  • VU - Sårbar etter IUCNs rødliste
  • EN - Sterkt truet etter IUCNs rødliste
  • CR - Kritisk truet etter IUCNs rødliste


Innholdsfortegnelse

Non-passerines: StrutserEnder, gjess og svanerPerlehønsTannvaktlerFasanerLommerLappedykkereFlamingoerAlbatrossfamilienEgentlige stormfuglerStormsvalefamilienTropikfuglerStorkerFregattfuglerSulerSkarverSlangehalsfuglerPelikanfamilienHegrefamilienIbiser og skjestorkerFiskeørnHaukefamilienTrapperRiksefuglerTranerTrielerKrokodillevokterAvosettfamilienTjeldfamilienLofamilienRiksesniperSnipefuglerSpringvaktlerKrabbeeterBrakksvalefamilienJoerAlkefuglerMåsefuglerTernerSandhønsDuerGjøkfamilienSløruglerEgentlige uglerNattravnerSeilerfamilienHærfuglIsfuglerBietereRåkerHakkespetterFalkefamilienParakitter i «den gamle verden» Parakitter

Passerines: BuskvarslereVarslereVireofamilienPirolfamilienKråkefuglerTimalerLerkefamilienSvalerMeisefamilienPungmeiserStjertmeiserSpettmeiserMurkrypereTrekrypereGjerdesmettfamilienFossekallerBylbylerFuglekongerCettiidaePhylloscopidaeAcrocephalidaeLocustellidaeCisticolidaeSangerfamilienLeiothrichidaeFluesnapperfamilienTrosterStærfamilienSolfuglerJernspurverErlefamilienSidensvanserDaddelfuglCalcariidaeParulaerBuskspurverFinkefamilienSpurvefamilienVevereAstrilder

Referanser        Eksterne lenker

Strutser[rediger | rediger kilde]

Orden: Strutsefugler. Familie: Struthionidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Ostriches cape point.jpg Struts Struthio camelus

Ender, gjess og svaner[rediger | rediger kilde]

Orden: Anseriformes. Familie: Anatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Dendrocygna bicolor wilhelma.jpg Brunplystreand Dendrocygna bicolor S
Bean.goose.600pix.jpg Sædgås Anser fabalis S
Tundra Bean Goose.jpg Tundrasædgås Anser serrirostris S
White-fronted.goose.750pix.jpg Tundragås Anser albifrons S
Anser erythropus.jpg Dverggås Anser erythropus S, VU
Greylag Goose (Anser anser).jpg Grågås Anser anser
Bar-headed Goose - St James's Park, London - Nov 2006.jpg Stripegås Anser indicus
Chen caerulenscens jcwf1.jpg Snøgås Chen caerulescens S
Rotgans.jpg Ringgås Branta bernicla S
Branta leucopsis.jpg Hvitkinngås Branta leucopsis S
AleutianCanadaGoose2.jpg Polargås Branta hutchinsii S
Rothalsgans.jpg Rødhalsgås Branta ruficollis S, EN
Juveren-knoppsvane.jpg Knoppsvane Cygnus olor S
Bewicks.swan.2.arp.750pix.jpg Dvergsvane Cygnus columbianus S
Singschwan jm.JPG Sangsvane Cygnus cygnus S
Alopochen aegyptiacus-01 (xndr).jpg Niland Alopochen aegyptiacus
Ruddy.shelduck.arp.2.750pix.jpg Rustand Tadorna ferruginea
Tadorna tadorna (aka).jpg Gravand Tadorna tadorna
Sporengans 1 Plectropterus gambensis.jpg Sporegås Plectropterus gambensis S
Mandarinand (2).jpg Mandarinand Aix galericulata S
Anas strepera.jpg Snadderand Anas strepera
Mareca penelope kuribo cropped.jpg Brunnakke Anas penelope
Anas americana 1.jpg Amerikablesand Anas americana S
Blackduck.jpg Rødfotand Anas rubripes S
Ducks Winter.jpg Stokkand Anas platyrhynchos
Blue-Winged Teal.jpg Blåvingeand Anas discors S
Cape Shoveler RWD.jpg Kappskjeand Anas smithii S
Shovelerhen05.jpg Skjeand Anas clypeata
Northern Pintail.jpg Stjertand Anas acuta
Garganey duck.jpg Knekkand Anas querquedula
Corhwyaden.jpg Krikkand Anas crecca
Kapente schwimmend Ausschnitt.jpg Kappand Anas capensis S
Marmaronetta angustirostris, London Wetland Centre, UK - Diliff.jpg Marmorand Marmaronetta angustirostris VU
Netta rufina m.jpg Rødhodeand Netta rufina
Aythya ferina 02.jpg Taffeland Aythya ferina
Aythya-collaris-001.jpg Ringand Aythya collaris S
Aythya nyroca16.jpg Hvitøyeand Aythya nyroca NT
Aythya fuligula pair.jpg Toppand Aythya fuligula
Aythya marila3.jpg Bergand Aythya marila S
Lesserscaup.PNG Purpurhodeand Aythya affinis S
Somateria mollissima male female.jpg Ærfugl Somateria mollissima
Wwscoter12.JPG Sjøorre Melanitta fusca S
BlackScoter23.jpg Svartand Melanitta nigra
Clangula hyemalis Hokkaido20.jpg Havelle Clangula hyemalis S, VU
Bucephala-albeola-007.jpg Bøffeland Bucephala albeola S
Bucephala clangula ja 01.jpg Kvinand Bucephala clangula S
Smew.both.arp.600pix.jpg Lappfiskand Mergellus albellus
Gaensesaeger.jpg Laksand Mergus merganser S
RedBreastMerg23.jpg Siland Mergus serrator
Oxyura jamaicensis FWS.jpg Stivhaleand Oxyura jamaicensis FA
Whiteheadduck.jpg Hvithodeand Oxyura leucocephala EN

Perlehøns[rediger | rediger kilde]

Orden: Galliformes. Familie: Numididae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Numida meleagris -Serengeti National Park, Tanzania-8 (1).jpg Hjelmperlehøne Numida meleagris

Tannvaktler[rediger | rediger kilde]

Orden: Galliformes. Familie: Odontophoridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
California quail.jpg Kaliforniavaktel Callipepla californica
Virginiawachtel 2007-06-16 065.jpg Nordkrattvaktel Colinus virginianus NT

Fasaner[rediger | rediger kilde]

Orden: Galliformes. Familie: Phasianidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Ammoperdix heyi GK.jpg Beduinhøne Ammoperdix heyi
Coturnix coturnix (Lmbuga).jpg Vaktel Coturnix coturnix
Alectoris-chukar-001.jpg Berghøne Alectoris chukar
Perdrix rouge.jpg Rødhøne Alectoris rufa FA
Alectoris barbara Tenerife.jpg Berberhøne Alectoris barbara
Francolinus bicalcaratus (cropped).jpg Hvitbrynfrankolin Pternistis bicalcaratus
Francolinus afer1.jpg Rødstrupefrankolin Pternistis afer
BxZ Syrmaticus reevesii 00.jpg Kongefasan Syrmaticus reevesii VU
Phasianus colchicus 2 tom (Lukasz Lukasik).jpg Fasan Phasianus colchicus FA
Rock Ptarmigan (Lagopus Muta).jpg Fjellrype Lagopus muta S

Lommer[rediger | rediger kilde]

Orden: Gaviiformes. Familie: Gaviidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plongeon catmarin oisillon.jpg Smålom Gavia stellata S
Gavia arctica1.jpg Storlom Gavia arctica
Common Loon.jpg Islom Gavia immer
Gavia adamsii.jpg Gulnebblom Gavia adamsii NT

Lappedykkere[rediger | rediger kilde]

Orden: Podicipediformes. Familie: Podicipedidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zwergtaucher 060319 3.jpg Dvergdykker Tachybaptus ruficollis
Podiceps auritus1.jpg Horndykker Podiceps auritus S
Podiceps cristatus 3 (Lukasz Lukasik).jpg Gråstrupedykker Podiceps grisegena S
Podiceps cristatus 2 (Marek Szczepanek).jpg Toppdykker Podiceps cristatus
Podiceps nigricollis naumann.jpg Svarthalsdykker Podiceps nigricollis

Flamingoer[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Phoenicopteridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Flam.greater.600pix.jpg Rosenflamingo Phoenicopterus roseus
Lesser-flamingos.jpg Dvergflamingo Phoeniconaias minor S, NT

Albatrossfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Diomedeidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Thalassarche cauta - SE Tasmania.jpg Svartflekkalbatross Thalassarche cauta S
Black-browed albatross.jpg Svartbrynalbatross Thalassarche melanophris S

Egentlige stormfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Procellariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Eissturmvogel02.jpg Havhest Fulmarus glacialis S
Feas Petrel From The Crossley ID Guide Eastern Birds.jpg Kappverdepetrell Pterodroma feae
Bulwers petrel.jpg Spisshalepetrell Bulweria bulwerii S
Streaked shearwater sitting.jpg Hvitpannelire Calonectris leucomelas S
CorysShearwaterBottom.jpg Gulnebblire Calonectris diomedea
Kappverdelire Calonectris edwardsii S, NT
Kappensturmtaucher.jpg Storlire Ardenna gravis S
Wedge tailed shearwater2.jpg Ardenna pacifica S
Sooty shearwater kaikoura.jpg Grålire Ardenna grisea NT
P puffinus griseus.jpg Havlire Puffinus puffinus
Ma - Puffinus yelkouan.jpg Middelhavslire Puffinus yelkouan VU
Skua 20100427 161943 (12560085194).jpg Balearlire Puffinus mauretanicus CR
Makaronesialire Puffinus baroli S

Stormsvalefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Hydrobatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Oceanites oceanicus drawing.jpg Wilsonstormsvale Oceanites oceanicus S
Godmanstormlg.jpg Fregattstormsvale Pelagodroma marina S
European Storm Petrel From The Crossley ID Guide Eastern Birds.jpg Havsvale Hydrobates pelagicus
Oceanodroma leucorhoea (Naumann).jpg Stormsvale Oceanodroma leucorhoa S
OceanodromaMonorhisSmit.jpg Japanstormsvale Oceanodroma monorhis S, NT
Band-rumped Petrel From The Crossley ID Guide Eastern Birds.jpg Passatstormsvale Oceanodroma castro S

Tropikfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Phaethontiformes. Familie: Phaethontidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Red-billed tropicbird (Phaethon aethereus mesonauta) with chick.jpg Rødnebbtropikkfugl Phaethon aethereus

Storker[rediger | rediger kilde]

Orden: Ciconiiformes. Familie: Ciconiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
OpenBillStork.JPG Afrikagapenebb Anastomus lamelligerus S
Ciconia nigra 1 (Marek Szczepanek).jpg Svartstork Ciconia nigra
Ooievaar in het Zwin.jpg Stork Ciconia ciconia
Yellow Billed Story Yawning.jpg Gulnebbstork Mycteria ibis S

Fregattfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Fregatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Fregata magnificens -Galapagos, Ecuador -male-8 (1).jpg Praktfregattfugl Fregata magnificens S

Suler[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Sulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Masked booby with chick.JPG Maskesule Sula dactylatra S
Brown booby.jpg Brunsule Sula leucogaster
Morus bassanus adu.jpg Havsule Morus bassanus
Lamberts Bay P1010338.JPG Kappsule Morus capensis VU

Skarver[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Phalacrocoracidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Phalacrocorax carbo02.jpg Storskarv Phalacrocorax carbo
EuropeanShag.jpg Toppskarv Phalacrocorax aristotelis
Flickr - Rainbirder - Long-tailed Cormorant (Phalacrocorax africanus).jpg Langhaleskarv Phalacrocorax africanus
Phalacrocorax pygmeus 1 (Martin Mecnarowski).jpg Dvergskarv Phalacrocorax pygmaeus S

Slangehalsfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Anhingidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
CF2P5226 African Darter Anhinga rufa (15579622995).jpg Afrikaslangehals Anhinga rufa S
Oriental darter (Anhinga melanogaster) 21-Mar-2007 6-10-09 AM.JPG Skjeggslangehals Anhinga melanogaster S, NT


Pelikanfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Pelecanidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Whitepelican edit shadowlift.jpg Hvitpelikan Pelecanus onocrotalus
Pelecanus rufescens (75923093).jpg Rosenpelikan Pelecanus rufescens
ComputerHotline - Pelecanus crispus (by) (1).jpg Krøllpelikan Pelecanus crispus S, VU

Hegrefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Ardeidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Botaurus lentiginosus 28079.JPG Amerikarørdrum Botaurus lentiginosus S
Botaurus stellaris (Marek Szczepanek).jpg Rørdrum Botaurus stellaris
Ixobrychus sinensis - Bueng Boraphet.jpg Okerrørdrum Ixobrychus sinensis S
Ixobrychus minutus 3 (Marek Szczepanek).jpg Dvergrørdrum Ixobrychus minutus
Ixobrychus eurhythmus by OpenCage.jpg Orientrørdrum Ixobrychus eurhythmus S
Ixobrychus exilis.jpg Pygmérørdrum Ixobrychus exilis S
Ardea cinerea 2 (Marek Szczepanek).jpg Gråhegre Ardea cinerea
2009-black-headed-heron.jpg Svarthodehegre Ardea melanocephala S
Ardea goliath.jpg Goliathegre Ardea goliath
2010-kabini-purple-heron.jpg Purpurhegre Ardea purpurea
Egretta alba 2 (Lukasz Lukasik).jpg Egretthegre Ardea alba
Intermediate Egret in breeding plumage.1 - Fogg Dam - Middle Point - Northern Territory - Australia.jpg Duskhegre Mesophoyx intermedia
Little Egret (Egretta garzetta)- In Breeding plumage-actively catching prey in Kolkata I IMG 7962.jpg Silkehegre Egretta garzetta
Western Reef heron (Egretta gularis).JPG Strandhegre Egretta gularis
Cattleegretusfs.jpg Kuhegre Bubulcus ibis
Ardeola ralloides -Lake Ravelobe, Ankarafantsika National Park, Madagascar-8.jpg Topphegre Ardeola ralloides
Butorides striata - Laem Pak Bia.jpg Krabbehegre Butorides striata
Nycticorax-nycticorax-004.jpg Natthegre Nycticorax nycticorax

Ibiser og skjestorker[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Threskiornithidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plegadis falcinellus Syracuse.jpg Bronseibis Plegadis falcinellus
Threskiornis aethiopicus -Mida Creek mud flats, Kenya-8.jpg Helligibis Threskiornis aethiopicus X
Waldrapp Geronticus eremita.jpg Skallet ibis Geronticus eremita CR
Eurasian Spoonbill.jpg Skjestork Platalea leucorodia

Fiskeørn[rediger | rediger kilde]

Orden: Accipitriformes. Familie: Pandionidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Osprey01usfs.jpg Fiskeørn Pandion haliaetus

Haukefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Accipitriformes. Familie: Accipitridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-Winged Kite Elanus caeruleus.jpg Svartvingeglente Elanus caeruleus
Bartgeier Gypaetus barbatus front Richard Bartz.jpg Lammegribb Gypaetus barbatus NT
Egyptian vulture.jpg Åtselgribb Neophron percnopterus EN
Trzmielojad Pernis apivorus.jpg Vepsevåk Pernis apivorus
Oriental Honey Buzzard (Pernis ptilorhynchus) Photograph By Shantanu Kuveskar.jpg Orientvepsevåk Pernis ptilorhynchus
Aegypius monachus.jpg Munkegribb Aegypius monachus S, NT
2012-lappet-faced-vulture.jpg Øregribb Torgos tracheliotos VU
Necrosyrtes monachus -Sabi Sand Reserve, Mpumalanga province, South Africa-8.jpg Hettegribb Necrosyrtes monachus S, EN
2012-white-backed-vulture.jpg Hvitryggribb Gyps africanus S, EN
Ruppelsvulture.jpg Skjellgribb Gyps rueppelli S, EN
Gyps fulvus 3.jpg Gåsegribb Gyps fulvus
Bateleur Eagle with Kill.jpg Gjøglerørn Terathopius ecaudatus NT
Short Toed Snake Eagle In Flight.jpg Slangeørn Circaetus gallicus
Aquila pomarina orlik krzykliwyAM.jpg Småskrikørn Clanga pomarina
Greater spotted eagle.jpg Storskrikørn Clanga clanga VU
Aquila wahlbergi.jpg Bantuørn Hieraaetus wahlbergi S
MH Booted.jpg Dvergørn Hieraaetus pennatus
2012-tawny-eagle-0.jpg Savanneørn Aquila rapax
Steppe Eagle Portrait.jpg Steppeørn Aquila nipalensis
Aquila adalberti.jpg Iberiaørn Aquila adalberti VU
Eastern Imperial Eagle.jpg Keiserørn Aquila heliaca VU
Chrysaetos La Cañada 20120114 1.jpg Kongeørn Aquila chrysaetos
Witkruisarend.jpg Klippeørn Aquila verreauxii
Bonelli's Eagle.jpg Haukørn Aquila fasciata
Melierax metabates -Kapama Game Reserve, South Africa-8-4c.jpg Mørksanghauk Melierax metabates
Gabar Goshawk (Micronisus gabar).jpg Gabarhauk Micronisus gabar S
Rohrweihe.jpg Sivhauk Circus aeruginosus
Henharrier.jpg Myrhauk Circus cyaneus
Circus macrourus roosting in little rann of kutch.JPG Steppehauk Circus macrourus NT
Monties.jpg Enghauk Circus pygargus
Accipiter brevipes.jpg Balkanhauk Accipiter brevipes
Sparrowhawk-Male.JPG Spurvehauk Accipiter nisus
Accipiter gentilisAAP045CA.jpg Hønsehauk Accipiter gentilis
Milvus milvus R(ThKraft).jpg Glente Milvus milvus NT
Milvus migrans front(ThKraft).jpg Svartglente Milvus migrans
African fish eagle just caught fish.jpg Flodørn Haliaeetus vocifer S
Haliaeetus albicilla (Svolvær, 2012).jpg Havørn Haliaeetus albicilla S
Buteo lagopus rock.jpg Fjellvåk Buteo lagopus S
Poster Buteo buteo.jpg Musvåk Buteo buteo
Long legged buzzard view from below.jpeg Ørnvåk Buteo rufinus

Trapper[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Otididae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Otis tarda, Hortobagy, Hungary 1.jpg Stortrappe Otis tarda VU
Arabian Bustard.jpg Arabertrappe Ardeotis arabs S, NT
Houbara035.JPG Kragetrappe Chlamydotis undulata VU
MacQueens Bustard in Greater Rann of Kutch, Gujarat, India.jpg Steppetrappe Chlamydotis macqueenii VU
Tetrax tetrax.jpg Dvergtrappe Tetrax tetrax NT

Riksefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Rallidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Crex crex00.jpg Åkerrikse Crex crex
Rallus aquaticus 1 (Marek Szczepanek).jpg Vannrikse Rallus aquaticus
CrakeAfrican2(byMarkTittley).jpg Gressrikse Crecopsis egregia S
Littlecrake62.jpg Sumprikse Porzana parva
Baillon's crake.jpg Dvergrikse Porzana pusilla
Porzana porzana 3 (Marek Szczepanek).jpg Myrrikse Porzana porzana
Sora (Porzana carolina).jpg Maskerikse Porzana carolina S
Striperikse Aenigmatolimnas marginalis S
Porphyrio alleni Martien Brand.jpg Afrikapurpurhøne Porphyrio alleni S
PurpleGallinule.jpg Amerikapurpurhøne Porphyrio martinicus S
Porphyrio porphyrio.jpg Sultanhøne Porphyrio porphyrio
African Purple Swamphen.jpg Porphyrio madagascariensis
Moorhen.slimb.750pix.jpg Sivhøne Gallinula chloropus
Gallinula angulata 1859.jpg Dvergsivhøne Gallinula angulata S
Fulica cristata -Cape Town, South Africa -adult-8.jpg Knoppsothøne Fulica cristata
Fulica atra no.JPG Sothøne Fulica atra

Traner[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Gruidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Demoiselle Cranes at Tal Chappar.jpg Jomfrutrane Anthropoides virgo
Flickr - Rainbirder - Eurasian Crane (Grus grus) (cropped).jpg Trane Grus grus

Trieler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Burhinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Burhinus oedicnemus0.jpg Triel Burhinus oedicnemus
Burhinus senegalensis.jpg Flodtriel Burhinus senegalensis

Krokodillevokter[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Pluvianidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Flickr - Rainbirder - Egyptian Plover (Pluvianus aegyptius).jpg Krokodillevokter Pluvianus aegyptius

Avosettfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Recurvirostridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-necked Stilt.jpg Stylteløper Himantopus himantopus
Recurvirostra avosetta - Zoo Frankfurt 4.jpg Avosett Recurvirostra avosetta

Tjeldfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Haematopodidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Haematopus ostralegus Norway.jpg Tjeld Haematopus ostralegus

Lofamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Charadriidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pluvialis squatarola (summer plumage).jpg Tundralo Pluvialis squatarola
Rohkunborri Pluvialis Apricaria.jpg Heilo Pluvialis apricaria
Pluvialis dominica1.jpg Kanadalo Pluvialis dominica S
Pluvialis fulvaUSFWS003413A.jpg Sibirlo Pluvialis fulva
Kiebitz 050424ausschnitt.jpg Vipe Vanellus vanellus
Spur-winged-PloverforWIKI2007.jpg Sporevipe Vanellus spinosus
SociablePlover.jpg Steppevipe Vanellus gregarius S, CR
White tailed Lapwing I IMG 9928.jpg Sumpvipe Vanellus leucurus S
Charadrius mongolus - Laem Phak Bia.jpg Mongollo Charadrius mongolus S
Greater Sand Plover.jpg Ørkenlo Charadrius leschenaultii
Charadrius asiaticus.jpg Rødbrystlo Charadrius asiaticus
Kittlitz's plover (Charadrius pecuarius).jpg Kittlitzlo Charadrius pecuarius
Snowy plover.jpg Hvitbrystlo Charadrius alexandrinus
Charadrius hiaticula He.jpg Sandlo Charadrius hiaticula
Charadrius dubius 4 (Marek Szczepanek).jpg Dverglo Charadrius dubius
Charadrius tricollaris -near Sand River Selous, Selous Game Reserve, Tanzania-8.jpg Hvitkranslo Charadrius tricollaris S
Charadrius morinellus male with chicks.jpg Boltit Charadrius morinellus

Riksesniper[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Rostratulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Greater Painted-snipe (Female) I2 IMG 9477.jpg Riksesnipe Rostratula benghalensis

Snipefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Scolopacidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Xenus cinereus (Alnus).jpg Tereksnipe Xenus cinereus S
Actitis hypoleucos - Laem Pak Bia.jpg Strandsnipe Actitis hypoleucos
Actitis-macularia-004.jpg Flekksnipe Actitis macularius S
Tringa ochropus 1 (Marek Szczepanek).jpg Skogsnipe Tringa ochropus
Dunkler Wasserlaeufer1.JPG Sotsnipe Tringa erythropus
Greater Yellowlegs2.jpg Plystresnipe Tringa melanoleuca S
Tringa nebularia (Marek Szczepanek).jpg Gluttsnipe Tringa nebularia
Tringa melanoleuca1.jpg Gulbeinsnipe Tringa flavipes S
Tringa stagnatilis.jpg Damsnipe Tringa stagnatilis
Tringa glareola 2 (Marek Szczepanek).jpg Grønnstilk Tringa glareola
Redshank172.jpg Rødstilk Tringa totanus
UplandSandpiperOntarioCropped.jpg Præriesnipe Bartramia longicauda S
Numenius-phaeopus-001.jpg Småspove Numenius phaeopus
Numenius tenuirostris.jpg Smalnebbspove Numenius tenuirostris S, CR
Curlew06.jpg Storspove Numenius arquata NT
Uferschnepfe 02.jpg Svarthalespove Limosa limosa NT
Bar-tailed Godwit.jpg Lappspove Limosa lapponica
Arenaria interpres (habitus).jpg Steinvender Arenaria interpres
Calidris tenuirostris - Laem Phak Bia.jpg Sibirsnipe Calidris tenuirostris S, VU
Calidris canutus jcwf1.jpg Polarsnipe Calidris canutus
Philomachus pugnax -Diergaarde Blijdorp-8c.jpg Brushane Philomachus pugnax
Limicola falcinellus.jpg Fjellmyrløper Limicola falcinellus
Calidris himantopus.jpg Styltesnipe Calidris himantopus
Calidris ferruginea (Marek Szczepanek).jpg Tundrasnipe Calidris ferruginea
Calidris temminckii 1 (Marek Szczepanek).jpg Temmincksnipe Calidris temminckii
Calidris subminuta - Pak Thale.jpg langtåsnipe Calidris subminuta
Calidris ruficollis - Marion Bay.jpg Rødstrupesnipe Calidris ruficollis S
Calidris-alba-001.jpg Sandløper Calidris alba
Calidris-alpina-001.jpg Myrsnipe Calidris alpina
Purple Sandpiper 2008-02-24 Northumberland.jpg Fjæreplytt Calidris maritima S
Littlestint86.jpg Dvergsnipe Calidris minuta
White-rumped Sandpiper.jpg Bonapartesnipe Calidris fuscicollis
Grasläufer.jpg Rustsnipe Calidris subruficollis S, NT
Pectoral-Sandpiper.jpg Alaskasnipe Calidris melanotos S
Calidris-pusilla-001.jpg Sandsnipe Calidris pusilla S, NT
Limnodromus griseus.jpg Kortnebbekkasinsnipe Limnodromus griseus
Limnodromus scolopaceus1.jpg Langnebbekkasinsnipe Limnodromus scolopaceus S
Lymnocryptes minimus (Marek Szczepanek).jpg Kvartbekkasin Lymnocryptes minimus
Gallinago media.jpg Dobbeltbekkasin Gallinago media NT
Gallinago gallinago 6 (Marek Szczepanek).jpg Enkeltbekkasin Gallinago gallinago
Gallinago stenura - Laem Pak Bia.jpg Sibirbekkasin Gallinago stenura S
Carl Seitz Waldschnepfe.jpg Rugde Scolopax rusticola
WilsonPhalarope23.jpg Hvithalesvømmesnipe Phalaropus tricolor S
Phalaropus lobatus.jpg Svømmesnipe Phalaropus lobatus S
Phalaropus fulicaria1.jpg Polarsvømmesnipe Phalaropus fulicarius S

Springvaktler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Turnicidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Turnix sylvatica.jpg Springvaktel Turnix sylvaticus

Krabbeeter[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Dromadidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Reiherläufer.jpg Krabbeeter Dromas ardeola

Brakksvalefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Glareolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Raczak ryc.jpg Ørkenløper Cursorius cursor
Glareola pratincola01.jpg Brakksvale Glareola pratincola
Glareola maldivarum - Beung Borapet.jpg Orientbrakksvale Glareola maldivarum
Naumann Glareola pratincola Glareola nordmanni.jpg Steppebrakksvale Glareola nordmanni NT

Joer[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Stercorariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Skua Runde.jpg Storjo Stercorarius skua
Pomarineskua86.jpg Polarjo Stercorarius pomarinus
Arcticskua2.jpg Tyvjo Stercorarius parasiticus
Stercorarius longicaudus2.jpg Fjelljo Stercorarius longicaudus S

Alkefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Alcidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
AlleAlle 2.jpg Alkekonge Alle alle S
Uria aalge -Iceland -swimming-8.jpg Lomvi Uria aalge S
Uria lomvia1.jpg Polarlomvi Uria lomvia
Alke.jpg Alke Alca torda
Lundi2.jpg Lunde Fratercula arctica

Måsefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Laridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Kittiwake.jpg Krykkje Rissa tridactyla S
Xema sabini -Iceland -swimming-8 (1).jpg Sabinemåke Xema sabini S
Larus genei.jpg Smalnebbmåke Chroicocephalus genei
Larus philadelphia1.jpg Kanadahettemåke Chroicocephalus philadelphia
Larus cirrocephalus.jpg Gråhodemåke Chroicocephalus cirrocephalus
Chroicocephalus ridibundus (summer).jpg Hettemåke Chroicocephalus ridibundus
Littlegull75.jpg Dvergmåke Hydrocoloeus minutus
Larus atricilla1.jpg Lattermåke Leucophaeus atricilla S
Franklin's Gull Brisbane98.jpg Franklinmåke Leucophaeus pipixcan S
Larus melanocephalus01.jpg Svartehavsmåke Ichthyaetus melanocephalus
White-eyed gull at the Red Sea 2.jpg Rødehavsmåke Ichthyaetus leucophthalmus NT
Ichthyaetus hemprichii Oman.jpg Ichthyaetus hemprichii
Pallas's Gull (Larus ichthyaetus) W IMG 6665.jpg Steppemåke Ichthyaetus ichthyaetus S
Ichthyaetus audouinii.jpg Middelhavsmåke Ichthyaetus audouinii NT
Sturmmöwe - Auenlandschaft Hohenrode HA 222 Landkreis Schaumburg.jpg Fiskemåke Larus canus
Delaw.jpg Ringnebbmåke Larus delawarensis S
Larus argentatus ad.jpg Gråmåke Larus argentatus S
2004-04-10 Larus michahellis ad.jpg Gulbeingråmåke Larus michahellis
Larus cachinnans 3 (Marek Szczepanek).jpg Kaspimåke Larus cachinnans
Armenian Gull in flight at Sevan lake, March 2008.jpg Armenermåke Larus armenicus
Larus-glaucoides-002.jpg Grønlandsmåke Larus glaucoides
Larus-fuscus-taxbox.jpg Sildemåke Larus fuscus
Glaucous-winged gull.jpg Gråvingemåke Larus glaucescens
Larus hyperboreus1.jpg Polarmåke Larus hyperboreus S
Svartbak.jpg Svartbak Larus marinus S
Larus dominicanus -Kenton-on-Sea, Eastern Cape, South Africa-8.jpg Taremåke Larus dominicanus S

Terner[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Sternidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Anous stolidus by Gregg Yan 01.jpg Brunnoddy Anous stolidus S
Sterna fuscata.JPG Sotterne Onychoprion fuscatus S
Bridled Tern LEI Nov06.JPG Tøyleterne Onychoprion anaethetus
Sternula albifrons 2 - Little Swanport.jpg Dvergterne Sternula albifrons
Araberdvergterne Sternula saundersi S
Gull-billed Tern.jpg Sandterne Gelochelidon nilotica
Sterna caspiaPCCA20031225-0908B.jpg Rovterne Hydroprogne caspia
Chlidonias niger.jpg Svartterne Chlidonias niger
Chlidonias leucopterus Mai Po.jpg Hvitvingesvartterne Chlidonias leucopterus
Chlidonias hybrida 2 (Marek Szczepanek).jpg Hvitkinnsvartterne Chlidonias hybrida
RoseateTern23.jpg Rosenterne Sterna dougallii
Sterna hirundo2.jpg Makrellterne Sterna hirundo
Sterna paradisaea-Norderoog.jpg Rødnebbterne Sterna paradisae
White-cheeked Tern.jpg Hvitkinnterne Sterna repressa
Royal Tern.jpg Kongeterne Thalasseus maximus
Crested Tern Tasmania.jpg Hinduterne Thalasseus bergii
Sandwich Tern perched.jpg Splitterne Thalasseus sandvicensis
Lesser-crested Tern bribie oct02.jpg Bengalterne Thalasseus bengalensis
Rynchops flavirostris.jpg Afrikasaksenebb Rynchops flavirostris S, NT

Sandhøns[rediger | rediger kilde]

Orden: Pteroclidiformes. Familie: Pteroclididae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pin-tailed sandgrouse (Pterocles alchata).jpg Hvitbuksandhøne Pterocles alchata
Chestnut-bellied sandgrouse (Pterocles exustus).jpg Brunbuksandhøne Pterocles exustus
Pterocles senegallus 1921.jpg Prikksandhøne Pterocles senegallus
Pterocles sp.jpg Svartbuksandhøne Pterocles orientalis
Pterocles coronatus 1921.jpg Lysbuksandhøne Pterocles coronatus
Lichtenstein's sandgrouse cropped.jpg Stripesandhøne Pterocles lichtensteinii

Duer[rediger | rediger kilde]

Orden: Columbiformes. Familie: Columbidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rock pigeons on cliffs.jpg Klippedue Columba livia
Columba oenas1.jpg Skogdue Columba oenas
Wood.pigeon.2.arp.750pix.jpg Ringdue Columba palumbus
2006 1031turturduva0224.JPG Turteldue Streptopelia turtur
Orientalturtledove.JPG Mongolturteldue Streptopelia orientalis
Tourterelle turque.jpg Tyrkerdue Streptopelia decaocto
Streptopelia roseogrisea.jpg Saheldue Streptopelia roseogrisea
Streptopelia decipiens -Kambi ya Tembo, Tanzania-8.jpg Klagedue Streptopelia decipiens S
Laughing dove (Spilopelia senegalensis cambayensis).jpg Palmedue Streptopelia senegalensis
Namaqua dove (Oena capensis) male.jpg Maskedue Oena capensis
BrucesGreenPigeon2 CincinnatiZoo.jpg Gulbukgrønndue Treron waalia S

Gjøkfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Cuculiformes. Familie: Cuculidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Clamator glandarius.jpg Skjæregjøk Clamator glandarius
Cuculus canorus.jpg Gjøk Cuculus canorus
Centropus senegalensis.PNG Senegalsporegjøk Centropus senegalensis
Coccyzus-americanus-001.jpg Gulnebbgjøk Coccyzus americanus S

Slørugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Strigiformes. Familie: Tytonidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Barn-owl (Racheeo).jpg Tårnugle Tyto alba

Egentlige ugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Strigiformes. Familie: Strigidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zwergohreulen.jpg Dverghornugle Otus scops
Pallid Scops Owl.jpg Ravineugle Otus brucei S
Bubo bubo winter 1.jpg Hubro Bubo bubo X
Bubo ascalaphus -Kakegawa Kacho-en, Kakegawa, Shizuoka, Japan-8a.jpg Ørkenhubro Bubo ascalaphus
Athene noctua.jpg Kirkeugle Athene noctua
Strixalucoamikosik.jpg Kattugle Strix aluco
Strix hadorami
Waldohreule in freier Wildbahn.jpg Hornugle Asio otus
Asio-flammeus-001.jpg Jordugle Asio flammeus
Asio capensis, Tweeling, a.jpg Gressugle Asio capensis
Aegolius-funereus-001.jpg Perleugle Aegolius funereus

Nattravner[rediger | rediger kilde]

Orden: Caprimulgiformes. Familie: Caprimulgidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Caprimulgus ruficollis -Portugal-8.jpg Rødhalsnattravn Caprimulgus ruficollis
Şivanxapînok.jpg Nattravn Caprimulgus europaeus
Egyptian Nightjar.jpg Ørkennattravn Caprimulgus aegyptius
Caprimulgus jonesi.jpg Nubianattravn Caprimulgus nubicus
CaprimulgusEximusKeulemans.jpg Gullnattravn Caprimulgus eximius

Seilerfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Apodiformes. Familie: Apodidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Chimney swift overhead.jpg Skorsteinsseiler Chaetura pelagica S, NT
Alpi1.jpg Alpeseiler Apus melba
Apus apus 01.jpg Tårnseiler Apus apus
Kanariseiler Apus unicolor S
Apuspallidus 9043.JPG Gråseiler Apus pallidus
House swift I IMG 3260.jpg Småseiler Apus affinis
White-rumped Swift.jpg Kafferseiler Apus caffer
African Palm Swift in flight.jpg Afrikapalmeseiler Cypsiurus parvus S

Hærfugl[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Upupidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
ABUBILLA (Upupa epops).jpg Hærfugl Upupa epops

Isfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Alcedinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Common Kingfisher Alcedo atthis.jpg Isfugl Alcedo atthis
White-throated kingfisher BNC.jpg Kastanjeisfugl Halcyon smyrnensis S
Todiramphus chloris 2 - Laem Phak Bia.jpg Jadeisfugl Todiramphus chloris
Pied kingfisher.jpg Terneisfugl Ceryle rudis

Bietere[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Meropidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Stavenn Merops albicollis 00.jpg Sebrabieter Merops albicollis S
Green Bee-eater (Merops orientalis) in Tirunelveli.jpg Beryllbieter Merops orientalis
Merops persicus.jpg Blåkinnbieter Merops persicus
European bee eater.jpg Bieter Merops apiaster

Råker[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Coraciidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
European roller.jpg Blåråke Coracias garrulus NT
Coracias abyssinica.jpg Sahelråke Coracias abyssinicus S
Zimtroller.jpg Brednebbråke Eurystomus glaucurus S

Hakkespetter[rediger | rediger kilde]

Orden: Piciformes. Familie: Picidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Jynx torquilla no.JPG Vendehals Jynx torquilla
Dendrocopos minor female.jpg Dvergspett Dendrocopos minor
Buntspecht Dendrocopos major.jpg Flaggspett Dendrocopos major
Dendrocopos syriacus.jpg Syriaspett Dendrocopos syriacus
Levaillant's Woodpecker - Oukaimeden Marocco 07 6526.jpg Berberspett Picus vaillantii

Falkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Falconiformes. Familie: Falconidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Roetelfalke 05083111.jpg Rødfalk Falco naumanni
Falco tinnunculus.jpg Tårnfalk Falco tinnunculus
Falco vespertinus NAUMANN.jpg Aftenfalk Falco vespertinus NT
Eleonorenfalke1.jpg Eleonorafalk Falco eleonorae
Sooty Falcon, Allée des Baobabs near Morondava, Madagascar.jpg Sotfalk Falco concolor NT
Falco columbarius NAUMANN.jpg Dvergfalk Falco columbarius
Lerkefalk Falco subbuteo
Lanner Falcon 800.jpg Slagfalk Falco biarmicus
Falco cherrug 1 (Bohuš Číčel).jpg Tartarfalk Falco cherrugg EN
Audubon-peregrinus.jpg Vandrefalk Falco peregrinus
Wüstenfalke.jpg Berberfalk Falco pelegrinoides

Parakitter i «den gamle verden»[rediger | rediger kilde]

Orden: Psittaciformes. Familie: Psittaculidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rose-ringed Parakeets (Male & Female)- During Foreplay at Hodal I Picture 0034.jpg Halsbåndparakitt Psittacula krameri

Parakitter[rediger | rediger kilde]

Orden: Psittaciformes. Familie: Psittacidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pionus fuscus-0.jpg Slørpapegøye Pionus fuscus

Buskvarslere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Malaconotidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-crowned Tchagra, Tchagra senegala.jpg Svartkronesjagra Tchagra senegalus
Rosy-patched Bushshrike, Tarangire, Tanzania (8495915092).jpg Blodbuskvarsler Rhodophoneus cruentus

Varslere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Laniidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Lanius collurio 4.jpg Tornskate Lanius collurio
Isabelline Shrike (Lanius isabellinus phoenicuroides).JPG Lanius phoenicuroides S
Isabellineshrike.jpg Rødhalevarsler Lanius isabellinus
Lanius excubitor 2 (Marek Szczepanek).jpg Varsler Lanius excubitor
Southern grey shrike.jpg Krattvarsler Lanius meridionalis
Schwarzstirnwuerger.jpg Rosenvarsler Lanius minor
Lanius nubicus.jpg Hvitpannevarsler Lanius nubicus
Woodchat.jpg Rødhodevarsler Lanius senator

Vireofamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Vireonidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Vireo olivaceus -Madison -Wisconsin -USA-8.jpg Rødøyevireo Vireo olivaceus S

Pirolfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Oriolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Oriole 2.jpg Pirol Oriolus oriolus

Kråkefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Corvidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Garrulus glandarius 1 Luc Viatour.jpg Nøtteskrike Garrulus glandarius
Elster2.jpg Skjære Pica pica
Pyrrhocorax pyrrhocorax -standing-8.jpg Alpekråke Pyrrhocorax pyrrhocorax
Alpine Chough by Jim Higham.jpg Alpekaie Pyrrhocorax graculus
Corvus monedula 01.JPG Kaie Corvus monedula
House-Crow444.jpg Huskråke Corvus splendens
Corvus frugilegus1.jpg Kornkråke Corvus frugilegus S
Corvus corone Rabenkrähe 1.jpg Svartkråke Corvus corone
Wrona Siwa.jpg Kråke Corvus cornix
Corvus albus -Etosha National Park, Namibia-8.jpg Hvitbrystkråke Corvus albus S
Brown-necked Raven - Merzouga - Morocco 07 3411 (22160964904).jpg Brunnakkeravn Corvus ruficollis
Corvus rhipidurus 1.jpg Korthaleravn Corvus rhipidurus S
Corvus corax corax (Kpjas).jpg Ravn Corvus corax

Timaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Timaliidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Beardedtit46.jpg Skjeggmeis Panurus biarmicus

Lerkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Alaudidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Greater Hoopoe Lark.jpg Langnebblerke Alaemon alaudipes
Chersophilus duponti.jpg Nattlerke Chersophilus duponti NT
Black-crowned Sparrow Lark small.jpg Svartkronelerke Eremopterix nigriceps
Ammomanes cinctura Gould.jpg Mørkhalelerke Ammomanes cinctura
Steinlerche.jpg Ørkenlerke Ammomanes deserti
Alouette de Clot Bey Ramphocoris clotbey.jpg Tykknebblerke Ramphocoris clotbey
Bereşe.jpg Kalanderlerke Melanocorypha calandra
Fjellkalanderlerke Melanocorypha bimaculata S
Shorttoedlark59.JPG Dverglerke Calandrella brachydactyla
Calandrella rufescens -Canary Islands -Spain-8.jpg Flekkdverglerke Calandrella rufescens
Nomadelerke Eremalauda dunni S
Galerida cristata (Marek Szczepanek)2.jpg Topplerke Galerida cristata
Thekla Lark - Marocco 07 3582 (16759996740).jpg Krattopplerke Galerida theklae
Alauda arvensis 2.jpg Sanglerke Alauda arvensis
Oriental Skylark I IMG 0571.jpg Orientlerke Alauda gulgula
Woodlark57.jpg Trelerke Lullula arborea
Shore Lark.jpg Fjellerke Eremophila alpestris
Eremophila bilopha 1838.jpg Hornlerke Eremophila bilopha

Svaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Hirundinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plain Martin - Natal - South Africa S4E6445 (16978324252).jpg Brunstrupesandsvale Riparia paludicola
Uferschwalbe-Naumann.jpg Sandsvale Riparia riparia
Banded Martin - Natal - South Africa S4E6413 (16792206620).jpg Hvitbrynsandsvale Riparia cincta S
Cragmartin22.jpg Klippesvale Ptyonoprogne rupestris
Rock Martin - Naru Moru - Kenya 06 8717 (16793485819).jpg Ravinesvale Ptyonoprogne fuligula
Landsvale.jpg Låvesvale Hirundo rustica
Hirundo aethiopica 1894.jpg Savannesvale Hirundo aethiopica S
Hirondelles rousselines, St Cassien 2.jpg Amursvale Cecropis daurica
Streaked-throated Swallow (Hirundo fluvicola) in Hyderabad, AP W IMG 2514.jpg Hindusvale Petrochelidon fluvicola S
Delichon urbica NRM.jpg Taksvale Delichon urbicum

Meisefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Paridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Coal tit UK09.JPG Svartmeis Periparus ater
Lophophanes cristatus Luc Viatour 4.jpg Toppmeis Lophophanes cristatus S
Parus caeruleus1.jpg Blåmeis Cyanistes caeruleus
Cyanistes caeruleus -Gran Canaria, Canary Islands, Spain-8.jpg Kalottmeis Cyanistes teneriffae
Parus major 4 (Marek Szczepanek).jpg Kjøttmeis Parus major

Pungmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Remizidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Remiz pendulinus.jpg Pungmeis Remiz pendulinus

Stjertmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Aegithalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Aegithalos caudatus 3 (Marek Szczepanek).jpg Stjertmeis Aegithalos caudatus S

Spettmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sittidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sitta europaea wildlife 2 1.jpg Spettmeis Sitta europaea
SittaLedanti.svg Kabylspettmeis Sitta ledanti EN

Murkrypere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Tichodromidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Tichodroma muraria02 cropped.jpg Murkryper Tichodroma muraria S

Trekrypere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Certhiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Boomkruiper1reversed.jpg Kortklotrekryper Certhia brachydactyla

Gjerdesmettfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Troglodytidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Troglodytes troglodytes1.jpg Gjerdesmett Troglodytes troglodytes

Fossekaller[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cinclidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Cinclus cinclus R(ThKraft).jpg Fossekall Cinclus cinclus

Bylbyler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Pycnonotidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pycnonotus barbatus.jpg Hagebylbyl Pycnonotus barbatus
White-spectacled bulbul.jpg Araberbylbyl Pycnonotus xanthopygos

Fuglekonger[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Regulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Regulus regulus0.jpg Fuglekonge Regulus regulus S
Regulus ignicapillus.01.jpg Rødtoppfuglekonge Regulus ignicapilla

Cettiidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cettiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
ScotocercaInquietaGronvold.jpg Krattsanger Scotocerca inquieta
37-090505-cettis-warbler-at-Kalloni-east-river.jpg Cettisanger Cettia cetti

Phylloscopidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Phylloscopidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Willow warbler UK09.JPG Løvsanger Phylloscopus trochilus
Phylloscopus collybita (taxobox).jpg Gransanger Phylloscopus collybita
Phylloscopus ibericus.jpg Iberiagransanger Phylloscopus ibericus
Phylloscopus bonelli.jpg Eikesanger Phylloscopus bonelli
Eastern Bonelli's Warbler.jpg Furusanger Phylloscopus orientalis
Świstunka.jpg Bøksanger Phylloscopus sibilatrix
Dusky Warbler.jpg Brunsanger Phylloscopus fuscatus S
Radde's Warbler (Phylloscopus schwarzi).jpg Viersanger Phylloscopus schwarzi S
20070304贵阳-黄腰柳莺.jpg Fuglekongesanger Phylloscopus proregulus
Phylloscopus inornatus (Yellow-browed Warbler).jpg Gulbrynsanger Phylloscopus inornatus S
Greenish Warbler I IMG 0565.jpg Østsanger Phylloscopus trochiloides

Acrocephalidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Acrocephalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Thick-billed Warbler 1 @ Kakkadampoil 2-2-14.jpg Tykknebbsanger Iduna aedon S
Hippolais pallida Akko Israel 2.jpg Bleksanger Iduna pallida
Iduna opaca CDC image.jpg Maurersanger Iduna opaca
Gråsanger Hippolais languida
Hypolais olivetorum.jpg Olivensanger Hippolais olivetorum S
Hippolais polyglotta.jpg Spottesanger Hippolais polyglotta
Hippolais icterina1.jpg Gulsanger Hippolais icterina
Seggenrohrsaenger hand.jpg Vannsanger Acrocephalus paludicola VU
Acrocephalus melanopogon ad03 CB.jpg Tamarisksanger Acrocephalus melanopogon
Acrocephalus schoenobaenus 1 (Marek Szczepanek).jpg Sivsanger Acrocephalus schoenobaenus
Blyth's Reed Warbler I2 IMG 9417.jpg Busksanger Acrocephalus dumetorum
Acrocephalus palustris (Marek Szczepanek).jpg Myrsanger Acrocephalus palustris
Acrocephalus scirpaceus.jpg Rørsanger Acrocephalus scirpaceus
African Reed Warbler (Acrocephalus baeticatus) (8077249754).jpg Afrikarørsanger Acrocephalus baeticatus
Acrocephalus arundinaceus (Marek Szczepanek).jpg Trostesanger Acrocephalus arundinaceus
Clamorous reed warbler.jpg Stentorsanger Acrocephalus stentoreus S

Locustellidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Locustellidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rusty-rumped Warbler (Locustella certhiola) I IMG 2750.jpg Starrsanger Locustella certhiola
Flodsangare.jpg Elvesanger Locustella fluviatilis
Locustellaluscinioides.jpg Sumpsanger Locustella luscinioides
Grashoppsangare-070512.jpg Gresshoppesanger Locustella naevia

Cisticolidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cisticolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Spiloptila clamans 1838.jpg Sirissanger Spiloptila clamans
Zitting Cisticola - Cisticola juncidis.JPG Cistussanger Cisticola juncidis
Graceful Prinia in tree 1.jpg Alveprinia Prinia gracilis

Sangerfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sylviidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sylvia atricapilla.jpg Munk Sylvia atricapilla
Sylvia borin (Örebro County).jpg Hagesanger Sylvia borin
Graceful Prinia in tree 1.jpg Saharasanger Sylvia deserti S
Asian Desert Wrabler.jpg Ørkensanger Sylvia nana S
Sylvia nisoria.jpg Hauksanger Sylvia nisoria
Sylvia curruca.jpg Møller Sylvia curruca
SylviaBlanfordiKeulemans.jpg Rødehavssanger Sylvia leucomelaena
Sylvia nisoria hortensis naumann.jpg Mestersanger Sylvia hortensis
Eastern Orphean Warbler (Sylvia crassirostris) (8079434316).jpg Sultansanger Sylvia crassirostris
SylviaDeserticolaKeulemans.jpg Atlassanger Sylvia deserticola
Cyprus Warbler (Sylvia melanothorax).jpg Kyprossanger Sylvia melanothorax S
Sylvia mystacea.jpg Steppesanger Sylvia mystacea S
Sylvia rueppelli.jpg Svartstrupesanger Sylvia rueppelli
Western Subalpine Warbler Sylvia inornata, Aiguamolls de l'Empordà.jpg Rødstrupesanger Sylvia cantillans
Sylvia subalpina S
Sardinian Warbler.jpg Svarthodesanger Sylvia melanocephala
Tallareta vulgar 01 (Sylvia communis).jpg Tornsanger Sylvia communis
Sylvia conspicillata Gran Canaria.jpg Maskesanger Sylvia conspicillata
Marmora's Warbler - Sardinia - Italy S4E1036.jpg Sardiniasanger Sylvia sarda
Dartford Warbler Provencegrasmücke (Sylvia undata) by J. Dietrich.jpg Vinsanger Sylvia undata NT

Leiothrichidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Leiothrichidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Turdoides squamiceps1 cropped.JPG Araberskriketrost Turdoides squamiceps
Saharaskriketrost Turdoides fulva

Fluesnapperfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Muscicapidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
SpottedFlycatcheronfence.jpg Gråfluesnapper Muscicapa striata
Black scrub robin.jpg Svartkrattskvett Cercotrichas podobe S
Dûvsorik.jpg Hekkskvett Cercotrichas galactotes
Erithacus rubecula (Marek Szczepanek).jpg Rødstrupe Erithacus rubecula
Nightingale yelpin.jpg Hvitstrupenattergal Irania gutturalis S
Luscinia luscinia Hartlepool 1.jpg Nattergal Luscinia luscinia
Nachtigall1.jpg Sørnattergal Luscinia megarhynchos
Luscinia svecica volgae.jpg Blåstrupe Luscinia svecica
Luscinia calliope - Pak Chong 2.jpg Rubinstrupe Calliope calliope
Ficedula parva.jpg Taigafluesnapper Ficedula albicilla S
Ficedula parva.jpg Dvergfluesnapper Ficedula parva S
Ficedula semitorquata NAUMANN.jpg Balkanfluesnapper Ficedula semitorquata NT
Ficedula.jpg Svarthvit fluesnapper Ficedula hypoleuca
Atlas Flycatcher (Ficedula speculigera).jpg Atlasfluesnapperl Ficedula speculigera
Halsbandschnaepper.jpg Halsbåndfluesnapper Ficedula albicollis
Rufous-backed Redstart.jpg Altairødstjertl Phoenicurus erythronotus
Phoenicurus moussieri.jpg Diademrødstjertl Phoenicurus moussieri
Gekraagderoodstaart2.jpg Rødstjert Phoenicurus phoenicurus
Hausrotschwanz Brutpflege 2006-05-21-05.jpg Svartrødstjert Phoenicurus ochruros
Monticola saxatilis NAUMANN.jpg Steintrost Monticola saxatilis
Monticola solitarius philippensis.JPG Blåtrostl Monticola solitarius
Saxicola rubetra 2 tom (Marek Szczepanek).jpg Buskskvett Saxicola rubetra
European Stonechat.jpg Svartstrupe Saxicola rubicola
Siberian Stonechat (Saxicola maura)- Male at Bharatpur I IMG 5768.jpg Asiasvartstrupe Saxicola maurus
Saxicola torquatus -South Africa -male-8 (3).jpg Afrikasvartstrupel Saxicola torquatus
Pied Bush Chat.jpg Svartskvett Saxicola caprata S
Blackstart-2006.01.04 m217.jpg Svartstjert Cercomela melanura
Oenanthe leucopyga.jpg Hvitkronesteinskvett Oenanthe leucopyga
Hoodedwheateronstone.JPG Munkesteinskvett Oenanthe monacha
Oenanthe leucura Martien Brand.jpg Svartsteinskvett Oenanthe leucura
Oenanthe oenanthe Norway.jpg Steinskvett Oenanthe oenanthe
Oenanthe lugens Petra, Jordan 1.jpg Sørgesteinskvett Oenanthe lugens
Çilferşik.jpg Hvitryggsteinskvettl Oenanthe finschii
Berbersteinskvett Oenanthe moesta
Oenanthe pleschanka.jpg Svartstrupesteinskvett Oenanthe pleschanka
Cyprus Pied Wheatear.jpg Kyprossteinskvett Oenanthe cypriaca
45-090506-black-eared-wheatear-at-Ipsilou-Monastery-.jpg Middelhavssteinskvett Oenanthe hispanica
SaxicolaCummingiGronvold.jpg Rustgumpsteinskvett Oenanthe xanthoprymna
Oenanthe deserti LipKee.jpg Ørkensteinskvett Oenanthe deserti
Isabelline wheatear (Oenanthe isabellina) male, non-breeding.jpg Isabellasteinskvett Oenanthe isabellina

Troster[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Turdidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Geokichla sibirica.jpg Sibirtrost Geokichla sibirica
Turdus torquatus.jpg Ringtrost Turdus torquatus
Solsort.jpg Svarttrost Turdus merula
Eyebrowed Thrush.jpg Gråstrupetrost Turdus obscurus S
Turdusatro.jpg Svartstrupetrost Turdus atrogularis S
Dark Throated Thrush in Temple of Heaven.JPG Taigatrost Turdus ruficollis S
Turdus pilaris Linnaeus.jpg Gråtrost Turdus pilaris
Redwing Turdus iliacus.jpg Rødvingetrost Turdus iliacus
Turdus philomelos0.jpg Måltrost Turdus philomelos
Turdus viscivorus juv.jpg Duetrost Turdus viscivorus

Stærfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sturnidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Common starling in london.jpg Stær Sturnus vulgaris
Estornino Negro. Casa de Campo. Madrid (3).jpg Middelhavsstær Sturnus unicolor
Rosy Starling (Sturnus roseus) near Hyderabad W IMG 4837.jpg Rosenstær Pastor roseus
Acridotheres tristis, Common Myna.jpg Hyrdestær Acridotheres tristis
Tristram's starling 3.jpg Klippestær Onychognathus tristramii

Solfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Nectariniidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Nile Valley Sunbird in Plants.jpg Nilsolfugl Hedydipna metallica
Palestine Sunbird standing on fence.jpg Palestinasolfugl Cinnyris osea
Cinnyris habessinicus 1832.jpg Glanssolfugl Cinnyris habessinicus

Jernspurver[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Prunellidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Prunella collaris.jpg Alpejernspurv Prunella collaris
Dunnock.jpg Jernspurv Prunella modularis

Erlefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Motacillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Motacilla flava 1 young (Marek Szczepanek).jpg Gulerle Motacilla flava
Citrine Wagtail (Motacilla citreola)- Breeding Male of calcarata race at Bharatpur I IMG 5752.jpg Sitronerle Motacilla citreola S
Greywagtail08.jpg Vintererle Motacilla cinerea
Pied Wagtail rear view 700.jpg Linerle Motacilla alba
Motacilla aguimp (Lake Malawi).jpg Afrikaerle Motacilla aguimp
Richard's Pipit I -Haryana IMG 9961.jpg Tartarpiplerke Anthus richardi
Graslandpipt.jpg Savannepiplerke Anthus cinnamomeus
Long-billed pipit.jpg Langnebbpiplerke Anthus similis
Anthus campestris-3.jpg Markpiplerke Anthus campestris
Meadow-Pipit.jpg Heipiplerke Anthus pratensis
Anthus triviallis (Marek Szczepanek).jpg Trepiplerke Anthus trivialis
Olive backed Pipit.jpg Sibirpiplerke Anthus hodgsoni S
Anthus cervinus.jpg Lappiplerke Anthus cervinus
Anthus spinoletta.jpg Vannpiplerke Anthus spinoletta
Anthus petrosus0.jpg Skjærpiplerke Anthus petrosus
Anthus-rubescens-001.jpg Myrpiplerke Anthus rubescens

Sidensvanser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Bombycillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Bohemian Wax Wing.jpg Sidensvans Bombycilla garrulus

Daddelfugl[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Hypocoliidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Hypocolius ampelinus pair.JPG Daddelfugl Hypocolius ampelinus S

Calcariidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Calcariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Laplandbunting67.jpg Lappspurv Calcarius lapponicus S
Plectrophenax nivalis1.jpg Snøspurv Plectrophenax nivalis S

Parulaer[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Parulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Seiurus motacillaEMP17CB.jpg Strømparula Parkesia motacilla

Buskspurver[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Emberizidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Emberiza citrinella m.jpg Gulspurv Emberiza citrinella S
Emberiza leucocephalos NAUMANN.jpg Hvithodespurv Emberiza leucocephalos S
Cirl bunting cropped.jpg Hekkspurv Emberiza cirlus
Emberiza cia Martien Brand.jpg Klippespurv Emberiza cia
GreyNeckedBunting PrasadBR.jpg Rødbrystspurv Emberiza buchanani S
090508-cinereous-bunting-at-Petrified-Forest.jpg Tyrkerspurv Emberiza cineracea S, NT
Embhor.jpg Hortulan Emberiza hortulana
Emberiza caesia.jpg Rustspurv Emberiza caesia
Emberiza sahari 2.jpg Husspurv Emberiza sahari
Striolated Buntings.JPG Ravinespurv Emberiza striolata
Little Bunting.jpg Dvergspurv Emberiza pusilla S
Emberiza rustica.png Vierspurv Emberiza rustica S
EmberizaAureolaF.jpg Sibirspurv Emberiza aureola S, EN
28-090504-black-headed-bunting-at-first-layby.jpg Svarthodespurv Emberiza melanocephala
Emberiza schoeniclus 1 tom (Marek Szczepanek).jpg Sivspurv Emberiza schoeniclus
Miliaria calandra.jpg Kornspurv Emberiza calandra

Finkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Fringillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Fringilla coelebs (Chaffinch-Buchfink).jpg Bokfink Fringilla coelebs
Fringilla montifringilla 1 (Marek Szczepanek).jpg Bjørkefink Fringilla montifringilla
Bucanetes githagineus -Salinas de Janubio, Lanzarote, Spain-8.jpg Trompeterfink Bucanetes githagineus
Bucanetes mongolicus.JPG Steinfink Bucanetes mongolicus
Desert Finch - Uzbekistan S4E7626-2 (23039952955).jpg Svartnebbfink Rhodospiza obsoleta S
Dompap.jpg Dompap Pyrrhula pyrrhula S
Carpodacus erythrinus.jpg Rosenfink Carpodacus erythrinus S
Carpodacus synoicus -Jordan -pair-8.jpg Ørkenrosenfink Carpodacus synoicus
Carduelis chloris 2 (Marek Szczepanek).jpg Grønnfink Chlorisis chloris
Fi Kreuzschnabel m.jpg Grankorsnebb Loxia curvirostra
Gråsisik.JPG Gråsisik Acanthis flammea S
Carduelis cabaret.jpg Brunsisik Acanthis cabaret S
Carduelis spinus 1 tom (Marek Szczepanek).jpg Grønnsisik Spinus spinus S
Carduelis carduelis (Lukasz Lukasik).jpg Stillits Carduelis carduelis
Carduelis cannabina 2.jpg Tornirisk Carduelis cannabina
Carduelis citrinella.jpg Sitronirisk Serinus citrinella S
Fire-fronted Serin Nainital Uttarakhand India 31.01.2015.jpg Rødpanneirisk Serinus pusillus S
Girlitz.jpg Gulirisk Serinus serinus
Serinus aurifrons Tristram 1868.jpg Syriairisk Serinus syriacus S, VU
Coccothraustes coccothraustes 1 (Marek Szczepanek).jpg Kjernebiter Coccothraustes coccothraustes

Spurvefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Passeridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Passer domesticus Reifel Migratory Bird Sanctuary-16.jpg Gråspurv Passer domesticus
Passer Hispaniolensis Male.JPG Middelhavsspurv Passer hispaniolensis
Passer moabiticus.jpg Tamariskspurvl Passer moabiticus S
Desert Sparrow - Merzouga - Morocco 07 7156 (22203842844).jpg Ørkenspurv Passer simplex
Tree-Sparrow.jpg Pilfink Passer montanus S
Sudan Golden Sparrow RWD3.jpg Sahelspurv Passer luteus
Chestnut-shouldered Petronia, Nagpur by Dr. Tejinder Singh Rawal.jpg Gulstrupesteinspurv Petronia xanthocollis S
Petronia petronia -Ariege, Midi-Pyrenee, France-8-4c.jpg Steinspurv Petronia petronia
Carpospiza brachydactyla.jpg Bleksteinspurv Carpospiza brachydactyla S
Snowfinch.jpg Fjellspurv Montifringilla nivalis S

Vevere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Ploceidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Ploceus cucullatus male.jpg Landsbyvever Ploceus cucullatus S
Ploceus manyar.JPG Stripevever Ploceus manyar FA

Astrilder[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Estrildidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Red-cheeked Cordon-bleu (10745403966).jpg Rødkinnastrild Uraeginthus bengalus S
Red billed firefinch mbweya.jpg Rødnebbamarant Lagonosticta senegala
Amandava amandava (VijayCavale).jpg Tigerastrild Amandava amandava FA
Indian Silverbill Tal Chappar Churu Rajasthan India 14.02.2013.jpg Indiasølvnebb Euodice malabarica FA
Beccuccisecondi.JPG Savannesølvnebb Euodice cantans


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Clements, J. F. (2015). «The eBird/Clements checklist of birds of the world: v2015. The Cornell Lab of Ornithology. Besøkt 10. desember 2015. 
  2. ^ «Norske navn på verdens fugler». Norsk Ornitologisk Forening. Besøkt 13. desember 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]