Wikipedia:Torget/Arkiv/2018/mars

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Arkiv
Arkiv

2018
januar
februar
mars

2017
januar
februar
mars
april
mai
juni
juli
august
september
oktober
november
desember

2016
januar
februar
mars
april
mai
juni
juli
august
september
oktober
november
desember

2015
januar
februar
mars
april
mai
juni
juli
august
september
oktober
november
desember

2014
januar
februar
mars
april
mai
juni
juli
august
september
oktober
november
desember

2013
januar
februar
mars
april
mai
juni
juli
august
september
oktober
november
desember

2012
januar
februar
mars
april
mai
juni
juli
august
september
oktober
november
desember

2011
januar
februar
mars
april
mai
juni
juli
august
september
oktober
november
desember

2010
januar
februar
mars
april
mai
juni
juli
august
september
oktober
november
desember

2009
januar
februar
mars
april
mai
juni
juli
august
september
oktober
november
desember

2008
mars
april
mai
juni
juli
august
september
oktober
november
desember

Nestlé-artikkelen[rediger kilde]

Noen som har lyst og tid og anledning til å kildebelegge endel av opplysningene i artikkelen om Nestlé? Artikkelens innhold er kanskje helt OK, kanskje synes dere ikke det trengs referanser (den engelske har 199 ref.). Lite kontroversielt å spore om et til tider omdiskutert selskap. Anyone? Kjersti L. (diskusjon) 1. mar. 2018 kl. 12:18 (CET)

Jeg kan ta en kjapp runde med artikkelen nå. Jeg skal gi den to timer, så får vi se hva det blir til. Hilsen Kjetil_r 1. mar. 2018 kl. 12:59 (CET)
Så bra! :D Kjersti L. (diskusjon) 1. mar. 2018 kl. 13:14 (CET)
Ble en del mer enn to timer, men så får vi vel også si at artikkelen er i mye bedre form nå. Mye av det gamle innholdet om Nestlé i Norge er beholdt (men har fått påført referanser), mens hele «Historie»-avsnittet er skrevet fra bunnen av. Mer eller mindre alt innhold i artikkelen (med unntak av produktlisten) skal nå ha fått referanser, og vi har fått inn et avsnitt om kontroversene rundt markedsføring og salg av morsmelkerstatning i utviklingsland – ingen Nestlé-artikkel er vel komplett uten.
Hvis noen andre vil hjelpe til gir kanskje det å fylle ut noen av de mange rødlenkene mest verdi? Vi mangler for eksempel artikkel om de fleste selskapene kjøpt opp av Nestlé, og da snakker vi om relativt store næringsmiddelprodusenter, som helt klart fortjener egne oppføringer i Wikipedia. Hilsen Kjetil_r 1. mar. 2018 kl. 18:32 (CET)
For en innsats, Kjetil_r! Nå er det jo en artikkel å være stolt av! Det bør vel komme med noe om aktiviteten i Brasil også. Påståtte slavekontrakter og privatisering av vannreservoar Flere kilder må sjekkes. Kanskje noen andre kan skrive om det? Kjersti L. (diskusjon) 1. mar. 2018 kl. 18:47 (CET)

Mal:Infoboks militær person[rediger kilde]

Den gamle hedersmannen Joachim Rønneberg er snart 99 år. Sjekket biografien hans og der kommer ikke bilde med når infoboksen for militær person brukes, mens infoboks biografi funker og der hentes også data fra WD. Derimot forsvinner noen opplysninger som er spesielt for militære. Noen som kan hjelpe? --Vennlig hilsen Erik d.y. 28. feb. 2018 kl. 20:34 (CET)

Jeg la inn følgende i malen: |bilde={{{bilde|}}} og det ser ut til å virke... =) Ser ut som at lokale verdier fra artikkelen ikke vil bli brukt dersom de ikke er kodet inn i malen. Mvh. lil2mas (diskusjon) 28. feb. 2018 kl. 20:49 (CET)
Oj, det var kjapt! Tusen t.! Vennlig hilsen Erik d.y. 28. feb. 2018 kl. 20:51 (CET)
Grunnen til at bildet i artikkelen om Joacim Rønneberg ikke kom med i infoboks militær person var at det ikke var hentet fra commons og inn i wikidata. Mvh Pmt (diskusjon) 28. feb. 2018 kl. 21:31 (CET)
Uenig med Pmt om årsak, malen mangler mange lokale parametre. Se videre diskusjon på Maldiskusjon:Infoboks militær person#Bilde. Mvh. lil2mas (diskusjon) 1. mar. 2018 kl. 22:39 (CET)
Uenigheten er notert, hva uenigheten består i har jeg beklageligvis ikke greid å få med meg, men det må jeg jo selvsagt ta på min kappe. Bildet av Joachim Rønneberg la Bruker:Pmt inn fra commons og inn i wikidata 28. feb. 2018 kl. 20:25‎. Min brukerside og diskusjoonsside finnes for øvrig her https://no.wikipedia.org/wiki/Brukerdiskusjon:Pmt. Mvh Pmt (diskusjon) 1. mar. 2018 kl. 23:55 (CET)
Uenigheten består i at årsaken til at Erik d.y. ikke fikk lagt inn bilde i malen er at endringen som ble utført 2. jan. 2018 fjernet muligheten til å legge inn flere parametrene lokalt, bl.a. |bilde=, og de kan derfor nå kun hentes fra WikiData. Jeg fikset dette, men denne endringen ble fjernet på din forespørsel. Forstår det dermed slik at det kun er ønskelig å hente disse parametrene fra WikiData, og jeg har derfor nå oppdatert malen tilsvarende. =) Asav har til din informasjon flyttet diskusjonen fra sin brukerside til Maldiskusjon:Infoboks militær person#Bilde, der den hører hjemme. Mvh. lil2mas (diskusjon) 2. mar. 2018 kl. 23:48 (CET)

«Victory Garden»[rediger kilde]

Noen som vil skrive om «Forsvarets stasjon Ringerike»[1] aka «Victory Garden»? Tror det skal være mulig å skrive en grei artikkel uten tilgang til de lekkede dokumentene, men det er nok fullt mulig å få dem om nødvendig. Se også Antennene som samler inn data om norske borgere, Krangler om datainnsamling kan være ulovlig overvåkning, og NORWAY USED NSA TECHNOLOGY FOR POTENTIALLY ILLEGAL SPYING. — Jeblad 1. mar. 2018 kl. 20:02 (CET)

Artikkelen heter Eggemoen leir. Virksomhet her bør samles i den artikkelen. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 1. mar. 2018 kl. 20:31 (CET)
Første lenke ovenfor går til en artikkel om organisasjonen til Etterretningstjenesten på Forsvarets nettsider, så tror igrunnen navnet «Forsvarets stasjon Ringerike» er helt greit kildebelagt. Artikkelen om Eggemoen leir er til sammenligning helt kildeløs. Kan vel også nevnes at det ikke finnes noen «Eggemoen leir» lengre, den ble avviklet for mer enn 15 år siden. Området er dels blitt en privateid flyplass og dels et industriområde. — Jeblad 1. mar. 2018 kl. 20:44 (CET)
Dette hadde jeg ikke laget artikkel på uten tilgang til EOS-saken og kunnskap om saken og hva en EOS-sak er. Det er ikke den eneste saken i EOS-utvalget. Avisartiklene er tynne på konkret informasjon. Å nevne at det har havna en lyttestasjon på området til Eggemoen leir er nok greit, men like gjerne i artikkelen om EOS-utvalget og å si noe om hva de jobber med. Men en artikkel hvor det kun står at det fins en lyttestasjon er en klar omdirigeringskandidat. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 1. mar. 2018 kl. 22:24 (CET)
Her er en kvalifisert rikssynser; Sviket mot Grunnloven. — Jeblad 2. mar. 2018 kl. 02:16 (CET)
ER EGGEMOEN EN DEL AV EN NSA-KAMPANJE? og NRK: ETTERRETNINGSTJENESTEN MED ULOVLIG OVERVÅKNING FRA EGGEMOEN.Jeblad 2. mar. 2018 kl. 02:22 (CET)
Denne EOS-saken kommer til å gå i avisene antagelig ikke i uker, men i måneder og her kommer det til å komme mange flere på banen. Her kommer sikkert også til å komme flere nyheter. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 2. mar. 2018 kl. 07:16 (CET)
Det er ikke at EOS-utvalget har oppdaget og kritisert overvåkingen som er saken her, det er at e-tjenesten har bedrevet storskala overvåking av norske borgere uten lovhjemmel som er saken. Den fysiske lokasjonen hvor en sentral del av aktiviteten har foregått er kjent, Forsvaret har selv erkjent lokasjonen og hva som bedrives der, og det finnes lekkede dokumenter som beskriver aktiviteten. Jeg ser ingen grunn til at dette ikke omtales. — Jeblad 2. mar. 2018 kl. 09:43 (CET)
Kreativ gjetning, men ganske god gjetting; Hva installerte NSA i Hønefoss? Software defined radio finnes på norsk som stubben programvaredefinert radio. — Jeblad 2. mar. 2018 kl. 09:49 (CET)
NRK: E-tjenesten kan overvåke nordmenns telefonsamtaler og sosiale medier-bruk, Herfra avlytter forsvaret norske borgere og Full forvirring om dataene E-tjenesten samler inn om nordmenn er ulovlige eller ikke. — Jeblad 2. mar. 2018 kl. 10:09 (CET)
Wikipedia er sjelden på sitt beste når det lages artikler basert på aktuelle hendelser. Angivelige politiske skandaler er ikke noe unntak fra dette. --Trygve Nodeland (diskusjon) 2. mar. 2018 kl. 16:20 (CET)
Dette er ikke noe som har startet nå. Oppbygging av anlegget startet tidlig på 2000-tallet, og i 2005 var personell fra NSA på stedet for å installere utstyr. Etter juni 2013 var det tilgjengelig dokumentasjon om aktiviteten, men uten at det var klart hva «Victory Garden» egentlig bedrev. — Jeblad 2. mar. 2018 kl. 16:58 (CET)
Krever at forsvarsministeren redegjør for Stortinget om satellittbasen og Full forvirring om dataene E-tjenesten samler inn om nordmenn er ulovlige eller ikke. — Jeblad 2. mar. 2018 kl. 17:11 (CET)
Påstandene i pressen om at det dreier seg om ulovlig virksomhet er vel nokså ny. Pressens oppgave er å undersøke, kanskje til og med påstå at det har foregått ulovlig virksomhet. De må aldri holde opp med å stille spørsmålet, men de tar ofte feil. Det er en del av «gamet». Vi, derimot, skal ikke ta feil, og bør derfor vente til faktum er avklart. Her taler vi dessuten om en politisk begivenhet, der det er personer ute med forskjellige agendaer til enhver tid. Jeg mener og tror at vi kan og bør vente til slike begivenheter er over, før vi lager leksikonstoff av dem. --Trygve Nodeland (diskusjon) 2. mar. 2018 kl. 17:29 (CET)
Det er ikke pressen som påstår at det er ulovlig virksomhet, det er fremtredende jurister. Dette er en aktivitet som e-tjenesten mangler hjemler for å gjennomføre, det er derfor regjeringen har startet et hastearbeid med å skrive en ny lov som skal gi dem ryggdekning. Uansett er denne stasjonen bygd, den er i operasjon, og har vært det i mange år. Det er forøvrig to stasjoner som ofte blandes sammen. Den ene er for cyberforsvaret og den andre for e-tjenesten. Disse blandes sammen, tildels helt bevisst. — Jeblad 2. mar. 2018 kl. 17:43 (CET)
Beklager, også i pressen fremtredende jurister mener noe om dette. Dersom E-tjenesten mangler hjemmel for sine handlinger, så er det en sak for påtalemyndigheten, ikke Wikipedia. --Trygve Nodeland (diskusjon) 2. mar. 2018 kl. 19:22 (CET)

Bilder i infoboks[rediger kilde]

Kunne noen ta en titt på {{infoboks bok}}, please? Det oppstår et problem når man lenker illustrasjonen til Wikidata, se f.eks. Metafysikken (Aristoteles)? Jeg mener å huske at jeg løste problemet i en annen infoboks tidligere, men jeg kan ikke huske hvordan.

Ellers må jeg bare gjenta det jeg har sagt før, nemlig at programmererne som står bak utformingen av infobokser burde sendes ut i verdensrommet uten surstoff. Det er så diabolsk komplisert å redigere dem at de kunne brukes som et skrekkens eksempel på hvordan brukerinteraksjon skal forhindres for enhver pris. Man skulle tro det er de samme utviklerne som står bak Malbolge! Asav (diskusjon) 2. mar. 2018 kl. 16:35 (CET)

Hvem som har laget {{Infoboks bok}} finner du i historikken. Jeg har en del meninger om {{Infoboks}} som den bruker, og infoboksene generelt, men tror ikke de egner seg for dette forumet. — Jeblad 2. mar. 2018 kl. 17:27 (CET)
Hvorfor egner ikke meningene dine seg for dette forumet, da? Og hvilket forum egner de seg for? Hebue (diskusjon) 2. mar. 2018 kl. 18:18 (CET)
Vi kan vel ikke bruke {{#statements:P18}} på den måten, blant annet fordi det da blir krøll dersom Wikidata-elementet har flere verdier for P18. Men hva tror du om denne løsningen: [2]? Ser ut til å fungere greit, men mister vi noe med at «illustrasjon» ikke er med lenger? Hilsen Kjetil_r 2. mar. 2018 kl. 18:30 (CET)
Det ser ut til at det er samme problem med malen i sandkassen. I Metafysikk-artikkelen blir det også
[[(Bildet vises riktig)|frameless|Τὰ μετὰ τὰ φυσικά]] når jeg bruker «Forhåndsvisning»-funksjonen.
PS.: Jeg tror tilfellet med flere illustrasjoner i WD lar seg løse ved at man merker hovedbildet som «Preferred». Asav (diskusjon) 2. mar. 2018 kl. 19:00 (CET)
Husk at foretrukken rang (preferred rank) kan gies til flere verdier og at det skal være konsensus om rangen. Mvh Pmt (diskusjon) 2. mar. 2018 kl. 19:19 (CET)
Det blir da riktig med sandkasseversjonen i alle browsere jeg har testet i (screenshot: [3]). Blir det fortsatt feil hvis du sletter mellomlagrede data? Hilsen Kjetil_r 2. mar. 2018 kl. 19:42 (CET)
Ja, nå ble det riktig! 1000 takk! Jeg gjorde en «hard reload» (Ctrl-F5) sist, uten at det hjalp. Men nå funker det, som sagt! (Bortsett fra at billedteksten blir borte, men det er et mindre problem, skulle jeg tro.) Har flyttet malen fra sandkassen og over i malrommet. Asav (diskusjon) 2. mar. 2018 kl. 19:53 (CET)
Godt, godt. Og jeg er helt enig med deg i at måten man bygger opp infobokser i MediaWiki-programvaren (altså nøsting av ParserFunctions-uttrykk iblandet med diverse hjelpemaler og lua-moduler) skaper en spaghetti som er vanskelig å forstå og vedlikeholde, i alle fall på et relativt sett lite prosjekt som vårt. Men nå jeg vil jo tro at vi neppe er de første som føler smerten her, men at MediaWiki Platform team (som består av relativt få utviklere) kanskje må prioritere andre oppgaver. Hilsen Kjetil_r 2. mar. 2018 kl. 20:23 (CET)
mw:MediaWiki Platform team har med videreutvikling av programvareplattformen som tjenestene leveres på, slik som at sider skal deles opp i fragmenter som lagres og behandles separat. Det som er synlig av drakter, utvidelser for Wikidata, Scribunto, og parserfunksjoner er tillegg som plugges inn i denne plattformen. Det er mw:Community Tech team som har med dette, og de som jobber fulltid med det tilhører Community Tech/Editing. — Jeblad 2. mar. 2018 kl. 23:47 (CET)

Mal:Nasjoner under VM i friidrett innendørs 2018[rediger kilde]

Hei, denne gir feil navn på noen land, minst to: Bosnia og Herzegovina, og De britiske jomfruøyene. Kan noen rette dette? Ssu (diskusjon) 2. mar. 2018 kl. 19:55 (CET)

Skal være: De britiske Jomfruøyer og Bosnia-Hercegovina. Ssu (diskusjon) 2. mar. 2018 kl. 20:01 (CET)
Rettet. Mvh Pmt (diskusjon) 2. mar. 2018 kl. 22:02 (CET)

Strømming av årsmøtet til Wikimedia Norge[rediger kilde]

I morgen kl. 11 er det årsmøte i Wikimedia Norge på samisk hus i Oslo. Vi strømmer møtet direkte på Wikimedia Norge sin Youtube-kanal. Se møtet direkte her kl. 11. --Tarjeimo (diskusjon) 2. mar. 2018 kl. 20:09 (CET)

Da skal vi være live! Telaneo (Diskusjonsside) 3. mar. 2018 kl. 10:57 (CET)
Da var møtet over! Takk til alle som så på! Telaneo (Diskusjonsside) 3. mar. 2018 kl. 12:30 (CET)

Hvor sikkert er det å besøke offentlige nettsteder i Norge?[rediger kilde]

I artikkelen «Offentlige nettsteder risikerer å bli merket: Ikke sikker» av Øyvind Bye Skille hos NRK 26. feb. 2018 blir publikum informert om at: «Fra og med juli 2018 risikerer flere store offentlige nettsteder at adressen deres følges av ordene «Ikke sikker» i nettleseren Chrome, viser undersøkelser NRK har gjort. Skatteetaten er en av dem som kan bli rammet. Nettstedene risikerer dette etter at Google kunngjorde sine planer om å merke alle nettsteder som sendes ukryptert over internett. Fra og med juli i år vil nettsider som ikke bruker kryptering og HTTPS-adresser få følgende tekst foran adressen: Ikke sikker (eller på engelsk «Not secure»)» for sikkerhetsskyld oppgir jeg hele url-adressen https://www.nrk.no/dokumentar/offentlige-nettsteder-risikerer-a-bli-merket_-ikke-sikker-1.13911563 slik at alle kan se hvor de teoretisk skal havne ved å bruke den.
-- Dette fordi moroa begynner ikke i juli 2018, den ser ut til å ha starta. Safari til Apple ser ut til å ha starta begynt bøtteballetten. Jeg får opp advarsel i Safari når jeg går til NRK (ovenstående lenke ga advarsel), videre får jeg advarsel når jeg går til regjeringen.no (odin.no) og jeg får advarsel når jeg forsøker å besøke Norges Høyesterett på denne lenken https://www.domstol.no/no/Enkelt-domstol/-Norges-Hoyesterett/Avgjorelser/Avgjorelser-2010/Sporsmal-om-et-kommunalt-sykehjem-mot-pasientens-protest-kunne-kreve-a-fa-skifte-sengetoy-mm/ + https://www.brreg.no + https://www.altinn.no.
-- Når jeg besøker disse adressene "første" gang (dvs siste uke eller to) kan Safari fortelle meg med en firetrinnsrakett (for hver gang jeg svarer ja eller ok eller lignende kommer en ny variant av advarselen opp:

- 1 Forbindelsen er ikke privat. Dette nettstedet kan gi seg ut for å være «www.nrk.no» for å stjele informasjon om deg eller betalingskontoene dine. Du bør lukke denne siden. [Lukk side]
- 2 Safari varsler deg når et sertifikat er ugyldig på et nettsted. Dette kan skje hvis nettstedet er feilkonfiguerert eller et angrep har gjort forbindelsen din usikker. Finn ut mer ved å se sertifikatet. Hvis du er innforstått med risikoen, kan du besøke nettstedet.
- 3 Er du sikker på at du vil besøke dette nettstedet med en forbindelse som ikke er privat? Du må endre systeminnstillingene for å tillate dette. [Avbryt] [Gå til nettsted]
- 4 Du endrer tillitsinnstillingene for sertifikater. Skriv inn passordet ditt for å tillate dette.

Så under behørig tvil har jeg gitt Safari tillatelse til at jeg får lov til å besøke NRK, Norges regjering, Norges Høyesterett, Brønnøysundregistrene og Altinn. UiO, UiB, Skatteetaten og ssb står på NRK sin liste, men dem fikk jeg lov å besøke uten advarsler. Det kan bli ordentlig moro å besøke norske offentlige nettsteder en stund fremover. Listen med usikre nettadresser til offentlige instanser er ifølge ovennevnte artikkel hos NRK ganske lang og jeg kan bare forundres over hvorfor NRK ikke anses som et sikkert nettsted av Safari. NRK kartla de usikre offentlige url-adressene i 2016 og ovennevnte artikkelen er en oppfølger til det de gjorde da. Jeg gjør jo mye søk og de fleste nettstedene jeg besøker gir ikke en slik advarsel så hva som har rammet disse nettstedene nå kan jeg jo bare lure på. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 3. mar. 2018 kl. 02:07 (CET)

Dette er nok Trustico; 23,000 HTTPS certificates axed after CEO emails private keys. Egentlig bare en litt brutal måte å be Symantec om å få opp farten.[4] Når det skjer en revoke på et sertifikat blir det ubrukelig i løpet av omtrent ett døgn, om alt går som det skal. Brukerne av disse sertifikatene må deretter sette opp nye. [Egentlig har Trustico gjort det samme som staten (og ikke minst politiet, posten, bankene, etc) er fortalt flere ganger at er litt dumt (les: helt cho-cho), hvoretter de har oppdaget det og forsøkt å rydde opp.] — Jeblad 3. mar. 2018 kl. 05:55 (CET)
  1. Sikkerhet er vanskelig. Å bomme på det er lett.
  2. Tillit tar tid å bygge opp. Å rive den ned går raskt. Haros (diskusjon) 3. mar. 2018 kl. 07:56 (CET)
Posten har forøvrig startet å tilby en løsning hvor de gjør sertifikathåndteringen riktig, kunden har selv privat nøkkel, men du må selv vite om at alternativet finnes. — Jeblad 3. mar. 2018 kl. 10:27 (CET)
Virker som den reelle bakgrunnen i dette tilfellet er at Trustico ville si opp avtalen med DigiCert aka Symantec aka Verisign, det vil si de som er bakgrunnen for alt sertifikatrotet, og så ville DigiCert blokkere at de skiftet til Comodo som partner. Nå blir nok Trustico sittende som svarteper fordi de har køla det skikkelig til. DigiCert bruker saken for alt den er verdt i et forsøk på å vise at de (dvs Verisign) gjør ting riktig. Kort sagt gjørmebryting i IT-industrien. — Jeblad 3. mar. 2018 kl. 16:22 (CET)

Eksterne lenker i VE[rediger kilde]

OK, samlede visdom. Da har jeg gitt opp å finne ut av dette alene, og roper det ut her på Torget: Hvordan setter jeg inn en ekstern lenke (i seksjonen Eksterne lenker) i VE? Jeg har forsøkt å bruke URL-malen, jeg har forsøkt å spørre drevne VE-brukere, foreløpig uten hell. Svaret: "Du kan bytte til kilderedigering" har jeg gitt meg selv mange ganger, men jeg vil gjerne få det til i VE! Kan noen gi meg (og andre interesserte) et punkt-for-punkt-kurs? Helst før #Wikigap torsdag 8. mars! Jeg håper jeg treffer flere av dere der, i svenska ambassaden i Oslo? Kjersti L. (diskusjon) 3. mar. 2018 kl. 08:58 (CET)

Enkleste måte å lage overskrift: Skriv [=][=] og «Eksterne lenker» og denne blir din nye overskrift.
Raskeste fra tastaturet er omtrent som følger: Skriv [*][ ] og lenketeksten som skal brukes for lenken, hold nede [shft]+[ctrl] og slå [&larr] inntil all teksten er valgt. Hold deretter [ctrl] nede og slå [k]. Klikk på «Ekstern lenke» med muspekeren og skriv inn lenka. Det er mulig å åpne dialogen med sekvensen [[ men da overskriver du det som er valgt.
Alternativ som er litt mer awkward, men kanskje mer intuitivt: Skriv [*][ ] og lim inn lenka rett i dokumentet. Lenka og lenketeksten er nå det samme. Slå [←] inntil du er på starten av lenka, den skal fortsatt ha den blå bakgrunnen, skriv den nye lenketeksten, slå [del] inntil den gamle lenketeksten er borte. Lenketeksten skal fortsatt være blå, er den sort har du navigert ut av lenka.
Jeg har etterlyst en shortcut for å åpne dialogen og gå rett til arkfanen for eksterne lenker. (phab:T188819) — Jeblad 3. mar. 2018 kl. 11:42 (CET)
Takk, Jeblad! Sikkert nyttig for flere enn meg. Ved første blikk så det komplisert ut, men jeg skal prøve når jeg har tid til Wikipedia igjen! Allerede i morgen ettermiddag, håper jeg! Kjersti L. (diskusjon) 3. mar. 2018 kl. 18:28 (CET)

Infoboks skuespiller ?[rediger kilde]

Var det ikke slik at vi kunne overstyre informasjon fra WD i infoboks. Hvorfor nytter det ikke her?--Ezzex (diskusjon) 4. mar. 2018 kl. 16:48 (CET)

Det går ikke å overstyre hvis du bruker {{infoboks skuespiller}}, men det går om du bruker {{infoboks biografi}}. Vi må gjøre om en del på førstnevnte dersom det skal fungere også der. Hilsen Kjetil_r 4. mar. 2018 kl. 17:43 (CET)
Hm, det kanskje ikke helt riktig det jeg skrev over, men uansett da: Endringene du har gjort i infoboks skuespiller vil ikke ha noen hensikt i så måte. Det ser ut som man kan overstyre med å bruke {{infoboks skuespiller | utmerkelser = a, b og c }}, eller eventuelt {{infoboks skuespiller | utmerkelser = uten }} for å fjerne det helt. Hilsen Kjetil_r 4. mar. 2018 kl. 17:56 (CET)
Ok, takk.--Ezzex (diskusjon) 5. mar. 2018 kl. 01:56 (CET)

Årets Wikipedianar 2017[rediger kilde]

Styret i Wikimedia Noreg hedra ved arrangementet i høve årsmøtet årets Wikipedianarar 2017. Av dei nominerte valde styret dette året å kåra:

Ranveig[rediger kilde]

Ranveig har vore aktiv wikipedianar sidan 2004 og ho har bidratt med over 90 000 redigeringar i hovudrommet på Nynorsk Wikipedia. Ho er byråkrat og avgjerande for miljøet der. Det er ofte sagt at dei er snillare på nynorsk wikipedia enn på bokmål, og dette har i stor grad Ranveig æra for. Ranveig er kjent for sitt gode språk og gode framstillingsevne. Ho har tidlegare vore med i styret i Wikimedia Noreg. Gratulere med prisen.


Profoss[rediger kilde]

Profoss har vore wikipedianar sidan 2003. Han er byråkrat på Bokmål Wikpedia og er sers verdsett i miljøet. Profoss er sers verdifull også for Wikimedia då han har ein avgjerande rolle i å migrere digitale media inn i Wikimedia commons frå museum og andre institusjonar. Har har også vore Wikipedian in residence. Gratulere med prisen.


For styret Hogne (diskusjon) 3. mar. 2018 kl. 19:19 (CET)

Takker og bukker! :) Profoss (diskusjon) 4. mar. 2018 kl. 23:36 (CET)

Brev om bilder fra WMNO til avisene?[rediger kilde]

Hva med skrive et generelt brev til alle norske aviser, WMNO? Om at hvis man skriver "Foto: Wikimedia Commons", blir det som å skrive Sult, en roman av … Nasjonalbiblioteket, eller «Skrik» et maleri av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design? Denne gang: Søndags-VG med artikkel der flere av bildene var tatt av Wikimedia Commons. Kjersti L. (diskusjon) 4. mar. 2018 kl. 17:31 (CET)

Jeg synes det er et godt forslag, hva med om vi gjør følgende? Hvis du som har et engasjement i dette skriver et grovutkast og legger det her, så kan andre komme med innspill. Deretter kan vi sende det over til Wikimedia Norge (WMNO) så de kan sende det ut til aviser og nettsteder (som nrk.no osv.). Fordelen med å la det gå gjennom WMNO er dels at det da får mer tyngde, dels at det kan bidra til å synliggjøre WMNO. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 5. mar. 2018 kl. 11:27 (CET)
Jeg poster slike innspill gjerne på facebook-sidene til aviser / utgivere, eller via epost. Send meg gjerne tittel på sak og publiseringsdato, Kjersti L. og tips meg gjerne fremover, alle som kommer over liknede saker. --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 5. mar. 2018 kl. 13:22 (CET)
Kan ha noe med bruk av kallenavn å gjøre. Noen mediaer synes det ser uprofft ut. Mediaviewer er kanskje og problem. Sånn som det var før var det lettere å se både fotograf og lisenser. Det er gjømt nå og gjort vrient. 109.247.52.67 5. mar. 2018 kl. 19:00 (CET)
Jeg er enig. Det ser litt barnslig ut med Foto:Bamsemums/Wikimedia Commons, så det kan absolutt være en av grunnene, men der det er oppgitt et tilsynelatende normalt navn, bør det få bli med, iht de frie lisensene. Kjersti L. (diskusjon) 5. mar. 2018 kl. 19:04 (CET)
Ser den. Kanskje de har lagt seg på en standard for å gjøre det lettvint for seg? Eller så de ikke må lete etter navnet på commons når det er så gjømt? 109.247.52.67 5. mar. 2018 kl. 19:12 (CET)

8. mars og ukens konkurranse[rediger kilde]

Wikimedia Norge og Wikimedia Armenia arrangerer parallell skrivekonkurranse om biografier om armenske og norske kvinner de neste 2 ukene. Bli med da vel, premier er abonnement på Aftenposten Innsikt. --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 5. mar. 2018 kl. 13:12 (CET)