Wikipedia:Nybegynnerforum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søkArkiver

Tråder eldre enn 60 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Infoboks for høytider[rediger kilde]

Ser at på den engelske versjonen av Wikipedia så bruker de ofte Mal:Infobox holiday angående høytider som julaften, allehelgensaften, nasjonaldagen, nyttårsaften og så videre. Har vi noe norsk alternativ for denne infoboksen? Hvis ikke, går det an å få tak i et? Jeg tenker det ville vært nyttig for den norske Wikipedia. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 2A01:79D:4699:AC90:D039:F6E1:E126:59DB (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Enjin's wikikode[rediger kilde]

Hei :)

Jeg har forsøkt å bidra på et minecraft-forum's wiki, forumet er en del av Enjin-forum om dere er kjent med det. Men det fungere ikke å bruke wikipedias kildekode direkte kopiert innpå den wikien, for eksempal å lage en mal for stubb. De på forumet vet ikke mer enn meg foreløpig, at det er noe egenkomponert fra Enjin.

Og jeg fant ikke ut hvilken kode wikipedia bruker, om jeg vil kjøpe en bok for å sette meg inn i wikipedias programmeringsspråk, for om mulig å kanskje forstå hvordan jeg kan bruke alle de ulike wikislagene som ligger ute, som har litt ulike brukergrensesnitt.

Hvilken kildekode wikipedia bruker, vet dere det? :) --Mathblaster707 (diskusjon) 1. feb. 2021 kl. 17:57 (CET)

Skjønner ikke helt hva du mener, men mulig du finner noe her - https://www.mediawiki.org/wiki/MediaWiki mvh, --Apple farmer (diskusjon) 3. feb. 2021 kl. 12:09 (CET)
Takk for svaret, det stemmer :) Jeg fant akkurat ut av det ved å søke på "wiki markup" etter å ha lest dette, og fant etterhvert at det er en "for dummies"- bok om wikier også :) Og at det ellers er nyttig å kunne html og de nyeste utgavene. Jeg får se hva jeg klarer å lære meg av webkoding på sikt ;) --Mathblaster707 (diskusjon) 3. feb. 2021 kl. 15:06 (CET)

Ma$arati-artikkel.[rediger kilde]

Hei dere, Jeg har forsøkt å legge inn et foto av kunstneren Ma$arati i infoboksen på artikkelen om ham, men får det ikke til. Kan noen hjelpe meg? Hvor i teksten er det man skal legge inn lenken fra Wikimedia-filen for å få dette til å funke? Hilsen fra, --EditNor (diskusjon) 5. feb. 2021 kl. 12:21 (CET)

Jeg fikk umiddelbar hjelp, så tusen takk. --EditNor (diskusjon) 5. feb. 2021 kl. 12:27 (CET)

Hvordan endre "overskrift"[rediger kilde]

Hvordan kan man endre "overskrift" på en artikkel? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Cecilieremoygovi (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hvilken overskrift tenker du på? --- Løken (diskusjon) 11. feb. 2021 kl. 13:19 (CET)
For å endre navn (tittel) på artikkelen må den flyttes, se også Wikipedia:Navnekonvensjoner. --Vennlig hilsen Erik d.y. 11. feb. 2021 kl. 13:28 (CET)

Kode for å komme til toppen av siden[rediger kilde]

Jeg kan html-koden for å lage lenke for å komme til toppen av en side hvis den er veldig stor, for eksempel <a href="#top">Klikk for å gå til toppen</a>, men finnes det noe tilsvarende wikikode? Gjelder egentlig ikke redigering av norsk Wikipedia, men en annen side med wikikoder. Tar sjansen på å spørre her likevel ... Dag T. Hoelseth (diskusjon) 13. feb. 2021 kl. 12:18 (CET)

Fant det endelig på en av de engelske hjelpesidene – det skal være så enkelt som [[#top|Gå til toppen av siden]]. :-) Dag T. Hoelseth (diskusjon) 13. feb. 2021 kl. 12:36 (CET)

Hvordan skrive kode[rediger kilde]

Hei, Hvordan skriver man kode i en artikkel (vil legge inn eksempelkode fra python i sånn fint format)

--Murialvoid (diskusjon) 26. feb. 2021 kl. 11:37 (CET)

@Murialvoid: Jeg ser du redigerer i VisualEditor, da velger du "Kodeblokk" fra "Sett inn"-menyen, og velger deretter ønsket programmeringsspråk. - mvh 4ing (diskusjon) 26. feb. 2021 kl. 12:09 (CET)


Eller bruk følgende syntaks om du bruker den tradisjonelle editoren:
<syntaxhighlight lang="python">
#Sett inn Python-koden her.
import numpy as np
</syntaxhighlight>
(uten nowiki-og br-taggene)
Det blir til:
#Sett inn Python-koden her.
import numpy as np

Håper det er til hjelp! Asav (diskusjon) 26. feb. 2021 kl. 12:17 (CET)

Takk, @asav! Det var det

--Murialvoid (diskusjon) 26. feb. 2021 kl. 17:46 (CET)

Råtne lenker?[rediger kilde]

Hva er korrekt fremgangsmåte når man støter på lenker til eksterne nettressurser, når lenken ikke lengre virker? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Rytrehus (diskusjon · bidrag) 5. mar. 2021 kl. 10:47 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Generelle lenker under overskriften «Eksterne lenker» kan som regel fjernes, men ta gjerne et overblikk og sjekk om det er viktig som dokumentasjon for for artikkelens innhold. Lenker kan også oppdateres. Det som ligger i referanser bør beholdes så langt som mulig og kan oppdateres evt sett inn arkivert versjon. Både aviser og offentlige etater endrer av og til lenkene sine, men mulig å finne igjen med litt googling. --Vennlig hilsen Erik d.y. 5. mar. 2021 kl. 11:26 (CET)
Det er også en bot som leter opp døde lenker og erstatter dem med arkivlenker, se Spesial:Bidrag/InternetArchiveBot. - 4ing (diskusjon) 5. mar. 2021 kl. 11:48 (CET)
Man kan også sjekke selv om den spesifike eksternlenken allerede kan ha blitt arkivert her http://web.archive.org/ Se gjerne artikkelen Wayback Machine og der kan man også lagre slike eksterne nettsider selv. Det er jo også andre internett-arkiver slik som https://www.webcitation.org/ og https://archive.is/ hvor sider allerede kan være arkivert og finnes tilbake til. Ellers har du denne utvidede listen en:List of Web archiving initiatives på engelsk wikipedia over andre web-arkiver. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 5. mar. 2021 kl. 14:31 (CET)

Endre skriftspråk på brukerside[rediger kilde]

Hei! Jeg misforstod dette med oppretting av brukersider, og opprettet den på bokmål. Vil gjerne at brukersiden min skal være satt til nynorsk, men har ikke klart å finne ut hvordan jeg gjør dette? På forhånd, takk! Marius Vassnes (diskusjon) 10. apr. 2021 kl. 23:11 (CEST)

Innlogget åpner du innstillinger, brukerdata, og velger nynorsk blant språkene i rullgardinlisten under internasjonalisering. – Mvh. Abuluntu👨🏼‍💻💬 10. apr. 2021 kl. 23:33 (CEST)
Hei og velkommen, Marius Vassnes. Om du ønsker å bidra på nynorsk språkform bør du nok gi dine bidrag til wikipedia på nynorsk som du finner hovedsiden til her. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 11. apr. 2021 kl. 04:48 (CEST)