Wikipedia:Nybegynnerforum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søkArkiver

Tråder eldre enn 60 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Hvordan få inn kit2 i idrettslagslaginfoboks?[rediger kilde]

Hei,

Rimelig fersk på detta i det heile tatt - og fullstendig fersk på idrettslagsmal. Holder på å oppdatere sida til rugbylaget mitt - gjera den litt meir universelt interessant og litt mindre "ferskvare". I det höve ville eg også legge til draktsettet til damelaget i infoboksen.

Eg har - som skildra i https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Football_kit - lasta opp dei fem kit-bitene som trengs til å bygge eit draktsett i Wikipedia commons. Men, når eg går inn i infoboksmalen, og fyller i thumb-linken til kvar del på sine respektive sted, får eg opp ein veldig rar og forskyven bild - med kvar del som ein liten boks, med fullt filnamn, osv.

Kva er det eg gjer feil? Og korleis skal eg *eigentleg* gjera dette?

Eg ser jo at Herrelagsdrakta er lagt inn i malen med ein _nummerkode, og ikkje ein [ [ File:Filename .png| thumb| Description] ]. Så det er kanskje det enkle svaret. Som så fölges opp av spörsmålet - kor finn eg denne _nummerkode ?

/Haldis Dette usignerte innlegget ble skrevet av 130.238.98.89 (diskusjon · bidrag) 9. apr. 2018 kl. 08:31‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Legge til mer på skøytebaner[rediger kilde]

Hei.jeg prøver å legge til flere skøytebaner i Norge.Men får det ikke til.Skulle lakt inn Stord kunstisbane på 250m.Ble tatt i bruk 2001.En åpen bane.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Frankeinar (diskusjon · bidrag) 24. apr. 2018 kl. 14:25 (Husk å signere dine innlegg!)

Dirty Vikings MC[rediger kilde]

Dirty Vikings MC er en motorsykkelklubb med opprinnelse i Trøndelag. Klubben ble stiftet i 2015. Medlemsmassen økte kjapt til nesten 20 medlemmer, men består nå av bare noen få utvalgte medlemmer. DVMC er en nøytral og ikke politisk klubbb. Klubbens medlemmer er lidenskapelig opptatt av motorsykkel og dens livsstil som dette innebærer. Harley Davidson motorsykkelmerke er å foretrekke, men alle merker er akseptert. DVMC har også sitt årlige Charity Run til inntekt for Barnekreftforeningen -avd Trøndelag. Dirty Vikings MC fremstår som lovlydige å er en frittstående og uavhengig klubb. Nye medlemmer er alltid velkommen til å ta kontakt! ride with DVMC Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.52.233.248 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Ikke verifiserbar - boks med spørsmålstegn i toppen[rediger kilde]

Hei, jeg er skikkelig nybegynner og gikk på med stort mot for å legge inn en tekst om en forfatter. Imidlertid har jeg havnet opp i problemet med at det kommer en boks med et spørsmålstegn øverst som sier at jeg trenger å legge inn referanser / ikke verifiserbar. Jeg har brukt mye tid på å lese meg opp på hvordan jeg skal gjøre dette riktig - og lagt inn både referanser og lenker - men er ikke i mål... Kan noen gi meg tips om hva jeg gjør feil? (Har laget en side for Ellen Vahr.) På forhånd takk! Dette usignerte innlegget ble skrevet av Anne Melby Dahl (diskusjon · bidrag) 13. jun. 2018 kl. 11:26‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Hei. Denne boksen er lagt inn manuelt av en bruker. Du kan se den som malen {{Referanseløs}} øverst i artikkelen. Du kan fjerne malen selv når du mener at mangelen er utbedret. Hvis noen skulle vise seg uenig i fjerningen av malen, lar de nok høre fra seg på artikkelens diskusjonsside. - Soulkeeper (diskusjon) 13. jun. 2018 kl. 11:35 (CEST)

Hjelpn med å lage en gruppe for hjemmeside/ forretning[rediger kilde]

Hei,

Trenger hjelp og veiledning for å sette opp en side for forretningen min. Hvor begynner jeg? Og hva må jeg hangar å være synlig? Og ikke minst hvor lang tid vil det ta å være på Google søke? Må det være flere for å skrive en artikkel eller kan jeg bare opprette uten andres hjelp og endring?Selggratis (diskusjon) 17. jun. 2018 kl. 01:24 (CEST)

Wikipedia skal kun ha artikler om firma som er så kjent fra omtale andre steder (aviser, TV osv.) at det er rimelig mht. folkeopplysning å omtale de her. Så om du har en forretning som kun du driver, og som nylig er opprettet, er det lite sannsynlig at den er såkalt leksikalsk interessant. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 17. jun. 2018 kl. 08:30 (CEST)

Ord forståelse av "Elixir"[rediger kilde]

Hvilke betydning ligger i ordet: Elixir? Forfatteren Gabi Gleichmann har en bok med tittelen Udødelighetens Elixir. Det finnes hud-produkter med navet Elixir. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 81.191.195.16 (diskusjon · bidrag) 25. jul. 2018 kl. 07:16‎ (Husk å signere dine innlegg!)

«Elixir», gjerne stavet «eliksir» (se artikkel) på norsk, er en kjemisk væske, ofte til medisinsk eller magisk bruk. Uttrykket er ikke i vanlig bruk, og regnes gjerne som foreldet. Asav (diskusjon) 25. jul. 2018 kl. 08:34 (CEST)

Artikler på norsk og engelsk[rediger kilde]

Jeg har en artikkel som jeg har skrevet både på norsk og engelsk, men jeg lurer på hvordan jeg får publisert den engelske versjonen på engelsk wikipedia (altså at den ikke havner her på norsk bokmål)? Håper noen kan hjelpe meg med dette :) Stinesin (diskusjon) 20. aug. 2018 kl. 11:18 (CEST)

@Stinesin: Her er lenke til Wikipedia på engelsk: https://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page. Du kan lese mer om oppretting av sider på engelsk Wikipedia her: w:Wikipedia:Your first article. - 4ing (diskusjon) 20. aug. 2018 kl. 13:00 (CEST)

Ny på Wikipedia - forsøker å lære og rydde i ting som er skrevet om arbeidsplassen min[rediger kilde]

Hei. Jeg er ny på Wikipedia og jobber i Humanistforbundet. Jeg har forstått at det vi i Humanistforbundet tidligere har gjort på Wikipedia ikke har vært i trå med retningslinjene. Jeg har nå startet på redigeringen av artikkelen om oss. Fjernet det som var direkte feil, endret på navn på tjenestene vi tilbyr og forsøkt å tydeliggjøre hva Humanistforbundet faktisk er. Håper nå at artikkelen er nærmere der den bør være. Jeg vil bare si på forhånd at vi ønsker å videreutvikle artikkelen slik at den er riktigere. Har dere kommentarer til det jeg har gjort blir jeg veldig glad for tilbakemelding. Jeg vil veldig gjerne bidra til at Wikipedia blir et godt oppslagsverk for alle brukerne. På forhånd takk:) Dette usignerte innlegget ble skrevet av NorHenTor (diskusjon · bidrag) 31. aug. 2018 kl. 12:16‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Det aller viktigste du må huske når du redigerer en artikkel du har tilknytning til er at det at du vet noe er ikke bra nok. Det er det som kalles original forskning hos oss og er ikke tillatt. Så du må være svært grundig i å dokumentere alt du legger inn med gode kilder. Haros (diskusjon) 31. aug. 2018 kl. 12:54 (CEST)
Også er det viktig å huske på at dette ikke noe aktualitetsmagasin, men et leksikon som også omfatter historiske sannheter, så en eventuell fjerning av historie vil nok bli tilbakestilt. Lykke til i din wikipedianer-tilværelse og med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 31. aug. 2018 kl. 14:57 (CEST)
NorHenTor, jeg la tilbake noe av informasjonen du fjernet. For en som ikke kjenner forbundet fra før er det interessant å lese om organisasjonens historie, inkludert navneendringen, og om hvordan den skiller seg fra andre humanistiske livssynssamfunn – jeg skulle egentlig gjerne likt å lese mer om hva som legges i begrepet sosialhumanisme. Legg også merke til at det ikke er kritisk at en lenke ikke virker lenger – den kan fortsatt brukes i en referanse. – Danmichaelo (δ) 3. sep. 2018 kl. 22:16 (CEST)

bilder[rediger kilde]

Jeg skal knytte noen av bildene jeg har av malerier til teksten. Da har jeg satt igang Wikipedia Commens. Men får ikke lagret dem ei heller flyttet til Leif Børresen. Flemming Børresen Dette usignerte innlegget ble skrevet av SønnavLeif (diskusjon · bidrag) 2. sep. 2018 kl. 19:36 (Husk å signere dine innlegg!)

Hei SønnavLeif, er det disse bildene du prøver å legge til? Hvis dette er malerier malt av Leif Børresen (kunstner) er de beskyttet av opphavsrett og kan ikke brukes uten videre. Hvis du har tillatelse til å bruke dem kan du ta kontakt med info-no@wikimedia.org – se Hjelp:Bildeopplasting for mer informasjon. Når tillatelsen er på plass finner du en guide til innsetting av bilder her. – Danmichaelo (δ) 3. sep. 2018 kl. 22:04 (CEST)

Hvordan koble infoboks til Wikidata[rediger kilde]

Jeg er nybegynner, holder på å lage en biografisk side i min sandkasse, og har et enkelt spørsmål:

Hvordan kobler jeg infoboksen til Wikidatainnlegget om personen? Jeg har lagt inn informasjon på Wikidata, men ser ikke hvor jeg kan fortelle infoboksen hvor informasjonen skal hentes.

Takk!

[[1]] Dette usignerte innlegget ble skrevet av Chrysopoeia321 (diskusjon · bidrag) 3. sep. 2018 kl. 16:13 (Husk å signere dine innlegg!)

Hei. Du må vente til du har publisert artikkelen. --- Løken (diskusjon) 3. sep. 2018 kl. 16:24 (CEST)

@Chrysopoeia321: Hei! Hvis du ser på Ingebrigt Davik så vil du se at han har Malen Infoboks Biografi, uten noen opplysninger om f.eks fødselsdato eller nasjonalitet. Går du til Wikidata og søker på Ingebrigt Davik så finner du opplysninger om Davik satt inn i bokser under Tittelen bokser. F.eks fødselsdato Statsborgerskap Fødested Dødsdato og lignenede. Alle verdiene i den grå boksen kan da redigeres. Har du alle verdiene du vil ha der er det bare å sette inn Mal:Infoboks biografi eller Mal forfatter, eller andre personrelaterte infobokser. Men infoboksene må være blanke. Har du en lokal verdi som f.eks |Fødselsdato = 03.09.2018 vil den overskrive verdien som ligger i wikidata. Merk også at alle personrelaterte infobokser "arver" en god del fra infoboks biografi. Trenger du mer hjelp, ta kontakt på @Pmt: Mvh Pmt (diskusjon) 3. sep. 2018 kl. 16:34 (CEST) .