Wikipedia:Nybegynnerforum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søkArkiver

Tråder eldre enn 60 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Hvordan få inn kit2 i idrettslagslaginfoboks?[rediger kilde]

Hei,

Rimelig fersk på detta i det heile tatt - og fullstendig fersk på idrettslagsmal. Holder på å oppdatere sida til rugbylaget mitt - gjera den litt meir universelt interessant og litt mindre "ferskvare". I det höve ville eg også legge til draktsettet til damelaget i infoboksen.

Eg har - som skildra i https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Football_kit - lasta opp dei fem kit-bitene som trengs til å bygge eit draktsett i Wikipedia commons. Men, når eg går inn i infoboksmalen, og fyller i thumb-linken til kvar del på sine respektive sted, får eg opp ein veldig rar og forskyven bild - med kvar del som ein liten boks, med fullt filnamn, osv.

Kva er det eg gjer feil? Og korleis skal eg *eigentleg* gjera dette?

Eg ser jo at Herrelagsdrakta er lagt inn i malen med ein _nummerkode, og ikkje ein [ [ File:Filename .png| thumb| Description] ]. Så det er kanskje det enkle svaret. Som så fölges opp av spörsmålet - kor finn eg denne _nummerkode ?

/Haldis Dette usignerte innlegget ble skrevet av 130.238.98.89 (diskusjon · bidrag) 9. apr. 2018 kl. 08:31 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Dirty Vikings MC[rediger kilde]

Dirty Vikings MC er en motorsykkelklubb med opprinnelse i Trøndelag. Klubben ble stiftet i 2015. Medlemsmassen økte kjapt til nesten 20 medlemmer, men består nå av bare noen få utvalgte medlemmer. DVMC er en nøytral og ikke politisk klubbb. Klubbens medlemmer er lidenskapelig opptatt av motorsykkel og dens livsstil som dette innebærer. Harley Davidson motorsykkelmerke er å foretrekke, men alle merker er akseptert. DVMC har også sitt årlige Charity Run til inntekt for Barnekreftforeningen -avd Trøndelag. Dirty Vikings MC fremstår som lovlydige å er en frittstående og uavhengig klubb. Nye medlemmer er alltid velkommen til å ta kontakt! ride with DVMC Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.52.233.248 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Oversettelser[rediger kilde]

Hei! Er det mulig å oversette informasjon som jeg finner på Wikipedia England eller Wikipedia Italia på norsk? Har Wikipedia en oversettelse program eller må jeg gjøre noe annet? takk! Angelica

Ja, du kan bruke: Spesial:Innholdsoversettelse (men den anbefales bare fra dansk og nynorsk). --- Løken (diskusjon) 6. feb. 2019 kl. 15:46 (CET)

Ho Yan Kok[rediger kilde]

Ho Yan Kok er født oppvokst i Oslo og begynte å spille gitar veden alder av 7 år. Siden da har hun studert ved Barratt Due Musikkinstitutt,Norges Musikkhøgskole og «Robert Schumann Hochschule» i Düsseldorf, studerer hun for tiden «Konzertexamen» ved «Hochschule für Musik und Tanz» i Köln under Prof.Roberto Aussel. Tyskland

Slette forskerprofil[rediger kilde]

Hei

Margreth Grotle ønskjer at artikkelen om seg sjølv blir sletta frå Wikipedia https://no.wikipedia.org/wiki/Margreth_Grotle Ho ønskjer ikkje å vere søkbar her.

Kva er policy for dette? Korleis kan ho/eg gå fram?

mvh Hallvard Lavoll Kommunikasjonsrådgjevar OsloMet Dette usignerte innlegget ble skrevet av HallvardL (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Du kan prøve å slettenomminere artikkelen, men det er nok ikke noe automatikk i at ønsket blir tatt til følge. TommyG 15. mar. 2019 kl. 12:29 (CET)
Med såpass mange publiserte arbeider så er det tvilsomt om et sletteforslag vil gå gjennom. — Jeblad 15. mar. 2019 kl. 12:36 (CET)

Språkinnstillinger[rediger kilde]

Jeg mener jeg tidligere kunne angi hvilke språk som skulle komme øverst i lista over andre språk (nederst i venstre marg), men jeg finner ikke innstillingene igjen. Hvis jeg er inne på engelsk Wikipedia på en side om et emne, og lurer på om denne artikkelen finnes på norsk Wikipedia, kikker jeg der. Tidligere hadde jeg innstilt at nordiske språk og engelsk alltid kom opp øverst hvis de hadde artikkel, men ikke nå. Er jeg inne på engelsk side om Burmesisk og vil vite om vi har tilsvarende side på norsk, er ikke Norsk bokmål på den synlige lista. (Men nynorsk). Klikker jeg på boksen «75 flere» listes språkene opp etter verdensdel. Øverst er «Foreslåtte språk», her er Norsk nynorsk, svensk og - assameisk! Ikke bokmål. Ved å bla meg ned til Europa og lete i alle rekkene, finner jeg til slutt Norsk (Ikke bokmål, men jeg skal la no - nb rotet ligge her). Det greieste er å heller klikke på «Rediger lenker» helt nederst, da får jeg i alle fall opp en alfabetisk liste over alle språkkodene alfabetisk, og kan der finne «no - Burmesisk» hvis den finnes. Heldivis kommer «norsk bokmål» opp i grått hvis artikkelen ikke finnes på norsk så jeg slipper å lete, men jeg savner å raskt kunne gå til eventuell norsk artikkel. Innstillingen jeg leter etter, er antagelig å kunne sette «Foreslåtte språk».Magne Flåten (diskusjon) 19. mar. 2019 kl. 10:44 (CET)

Hvis du klikker på «Innstillinger» øverst i bildet når du er logget inn og går til fanen «Tilleggsfunksjoner» så vil du et stykke ned kunne hake av for valget: «Språkrekkefølge: Sorter lenker til andre språk akkurat slik du ønsker det. Se bruksanvisning.» Jeg mente det skulle være mulig å slå språkvalgene helt av slik at du fikk en alfabetisk liste slik du antagelig får på engelsk WP, men fant ikke dette valget igjen i innstillingene. Når jeg ikke har haket av og går til engelsk WP så får jeg en komplett alfabetisk liste med alle tilgjengelige språk. Hvis du ikke er logget inn kan du ikke velge. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 19. mar. 2019 kl. 19:47 (CET)
Der fant jeg den under fanen «Utseende» finner du aller nederst «Bruk kompakte språklenker med språk som er relevante for deg.». Fjern haken på dette valget og så får du tilbake den komplette alfabetiske listen. Denne innstillingen må du så sjekke på de språkene du er oftest innom siden denne innstillingen bare gjelder for norsk WP. Jeg mener den er huket av som standard på de fleste språk og tror at du må fjerne valget på hvert enkelt språk. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 19. mar. 2019 kl. 19:56 (CET)
Tusen takk for det, alt du skriver virker som du beskriver. Jeg hadde også fra før en «Bruker:Magnefl/iw»-side, og ble lettet da jeg trodde at årsaken til at norsk (bokmål) ikke kom opp, var at i fila hadde jeg angitt språkkode nb øverst, jeg endret det til no. Norsk kommer ofte men ikke alltid med nå, og fremdeles ikke øverst i den valgte, korte lista. Min beste løsning er fremdeles å heller klikke på «Rediger lenker» helt nederst siden det er sortert alfabetisk etter språkkoder og lett å orientere seg i, for meg lettere enn navnet på språket. Magne Flåten (diskusjon) 20. mar. 2019 kl. 13:26 (CET)

Beregning av arealet i en uregelmessig firkant med kun sideangivelse.[rediger kilde]

sidemål: 150 m x 150 m x 250 m x 70 m.

Bjørn Sivertsen Dette usignerte innlegget ble skrevet av Bjørn Sivertsen (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Logger[rediger kilde]

I en årrekke hadde vi lenker til logger på siste endringer, nå kan jeg ikke finne de. Noen som vet hva som har skjedd? Ulf Larsen (diskusjon) 22. apr. 2019 kl. 23:49 (CEST)

Tror disse lenkene forsvant med overgangen til den «nye» siste endringer-siden. Men jeg la dem inn igjen nå under «Andre gjennomgangsverktøy», altså her: [1]. Hilsen Kjetil_r 23. apr. 2019 kl. 00:26 (CEST)
Den er god, ser de nå. Ulf Larsen (diskusjon) 23. apr. 2019 kl. 09:26 (CEST)

søk i wikipedia[rediger kilde]

søk i wikipedia kan du se nesten helt oppe i hjørnet. der kan du søke etter netsn hva du vil, og du søkte i søk i wikipedia når du fant denne artikkelen.

og wikipedia er den frie encyklopedi her kan du skrive og lese andra artikkeler, som andre har laget og du kan lage di egen artikkel. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Dmdragongamer (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

wikipedia den frie encyklopedi[rediger kilde]

wikipedia er et fantastisk sted for og lese og lære fakta. du kan lage dine egene artikkeler som jeg gjør nå, og publisere den som din egen artikkel. sammenlignet med det store norske leksikon så er wikipedia mye bedre rating, mens det stor norske leksikon er skrevet av fageksperter. noen på wikipedia kan lyve om fakta men de aller fleste skriver ordentelig fakta. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Dmdragongamer (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Det er helt riktig at noen forsøker å smugle «feil» fakta inn i Wikipedia, men det er mange brukere som følger med på slikt og forsøker å rette det opp. Det er derfor det er viktig med referanser, slik at man kan gå tilbake til kilden og sjekke at det som står i Wikipedia også er å finne i gode aviser, bøker eller lignende! Asav (diskusjon) 3. mai 2019 kl. 20:25 (CEST)

Artikler uten kilder[rediger kilde]

I underprosjekt for kilder er Elverumsfullmakten oppgitt som uten kilder siden 2008, men så langt jeg kan se har artikkelen flere kilder og er ikke merket med noen vedlikeholdsmal. Hvorfor står den da på listen? Ulf Larsen (diskusjon) 14. mai 2019 kl. 20:01 (CEST)

Jeg antar at listen ikke er bot-generert eller oppdatert. Jeg fikset en liten referansefeil og fjernet oppføringen fra underprosjekt for kilder. Asav (diskusjon) 14. mai 2019 kl. 20:29 (CEST)
Listen er bot-generert og oppdateres en gang i døgnet, mener jeg. Oversikten der artikkelen om Elverumsfullmakten sto oppført skal ikke leses som en oversikt over helt kildeløse artikler. Boten merker seg tydeligvis også tr-merker (som fantes i artikkelen om Elverumsfullmakten). Artiklene blir stående på listen til siste merke er borte. Fenomenet er tidligere diskutert her. – Ordensherre (diskusjon) 14. mai 2019 kl. 20:34 (CEST)
Akkurat! Da var jeg tydeligvis litt for rask på labben. Da dukker vel saken opp i den deprimerende lange listen igjen under neste botrunde. Asav (diskusjon) 14. mai 2019 kl. 20:42 (CEST)

infoboksen[rediger kilde]

Hei. Hvordan kan jeg endre infoboksen --Odiol (diskusjon) 18. mai 2019 kl. 18:15 (CEST)

@Odiol: Hva ønsker du å endre? Infoboksen eller innholdet? Pmt (diskusjon) 18. mai 2019 kl. 20:51 (CEST)

Inneholdet for Odd Sigvald Olsen, som var min far. Jeg skriver også på en artikkel om meg som ligger under odiol / sanskasse. her ønsker jeg å utvikle en infoboks under mitt bilde. --Odiol (diskusjon) 19. mai 2019 kl. 11:37 (CEST)

@Pmt: Spørsmålet om hva som skal inn i den aktuelle infoboksen er allerede besvart på brukerens diskusjonsside.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 19. mai 2019 kl. 11:41 (CEST)

Bruker[rediger kilde]

Hvordan kan jeg endre andre navn på bruker--Odiol (diskusjon) 19. mai 2019 kl. 11:46 (CEST)

@Odiol: Usikker på hva du mener, men om det er slik at du ønsker å endre ditt eget brukernavn, foregår det på Meta-sidene våre. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 19. mai 2019 kl. 11:58 (CEST)

Ja jeg ønsker å benytte mitt fulle navn fra odiol til Odd Ivar Nøis Olsen --Odiol (diskusjon) 19. mai 2019 kl. 12:08 (CEST)