Wikipedia:Nybegynnerforum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søkArkiver
Tråder eldre enn 60 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Bilde[rediger kilde]

Hvordan legger jeg inn bilde av personen jeg skriver om? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 2a02:2121:289:3d6:2b9c:e971:67bf:d346 (diskusjon · bidrag) 12. sep. 2017 kl. 20:03‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Se Hjelp:Bilder. Spør hvis du fortsatt lurer på noe. – Danmichaelo (δ) 17. sep. 2017 kl. 21:01 (CEST)

Svar[rediger kilde]

Bildet må lastes opp på https://commons.wikimedia.org/wiki/Hovedside. I artikkelen som du skriver legges bidlet inn med


[[File:Bildenavn.jpg|thumb|Bildetekst]]


Bildenavnet skal være det samme som lastet opp på https://commons.wikimedia.org/wiki/Hovedside

Mvh Pmt (diskusjon) 13. sep. 2017 kl. 22:12 (CEST)

Hvor finner jeg kladden min?[rediger kilde]

Jeg er ny på Wikipedia og begynte på en artikkel i går som jeg ikke fikk gjort ferdig. Jeg kom så i skade for å lukke vinduet i browseren min hvor jeg holdt på å skrive artikkelen min og nå lurer jeg på om den halvferdige artikkelen/kladden kan hentes opp igjen?Dette usignerte innlegget ble skrevet av Kmmaelen (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hvis du har lukket uten å trykke lagre, så er nok teksten din borte. Endringene du har gjort kan du se her. Telaneo (Diskusjonsside) 17. sep. 2017 kl. 20:10 (CEST)

Stortere liste etter dato, når det står mer i samme kolonne[rediger kilde]

Liste over nordmenn med kamper i Premier League er debutdato og motstander i samme kolonnen.
Er det en måte å få til sortering også i denne kolonen, når det er dato og selv om det står "mot Everton" bak?
--LeifInge (diskusjon) 6. okt. 2017 kl. 13:56 (CEST)

LeifInge: Har lagt til en kolonne med debutkamp. --- Løken (diskusjon) 6. okt. 2017 kl. 14:25 (CEST)
Vet ikke om jeg syns dette var den fineste løsningen, både med tanke på at det ble en litt "unyttig" kolonne som er mest en kuriosia, og fordi det gjør tabellen "større." Samtidig er det vel bedre enn å ikke kunne sortere på debutdato?! --LeifInge (diskusjon) 6. okt. 2017 kl. 20:23 (CEST)
Hvis det står en dato først i alle feltene så vil kolonnen bli sortert på dato før sortering på den ekstra teksten. Bruk {{Sorterbar dato}} for å få riktig form. — Jeblad 6. okt. 2017 kl. 20:38 (CEST)

Ny side[rediger kilde]

Hei

Jeg holder på å få en side opprettet på en jeg jobber med i Greenpeace, og for å sørge for at den er nøytral vil jeg gjerne at noen utenfra ser over den. Jeg er også helt ny på wikipedia, og vet ikke hvordan jeg får siden fra min brukerside - til den faktiske wiki-en. Takk for hjelp Dette usignerte innlegget ble skrevet av Karianneoa (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg har flyttet siden til Truls Gulowsen. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 11. okt. 2017 kl. 11:11 (CEST)

Artikkel fra Greenpeace Norge[rediger kilde]

Heia! Skulle gjerne hatt hjelp til å se over denne artikkelen om leder i Greenpeace før den eventuelt legges ut. Den er skrevet av ansatte i Greenpeace, og jeg jobber selv i Natur og Ungdom. Setter pris på alt fra kommentarer, innspill til konkrete redigeringer på artikkelen. EDIT: Det skal legges inn flere kilder og internlenker. Ser selv at den også har behov for en infoboks+bilder. Trenger særlig innspill på selve teksten og fremstillingen. L0ll0r4m4 (diskusjon) 11. okt. 2017 kl. 14:48 (CEST)

Artikkelen er allerede opprettet, se Truls Gulowsen. Foreslår derfor at diskusjonen foregår på Diskusjon:Truls Gulowsen. - 4ing (diskusjon) 11. okt. 2017 kl. 14:57 (CEST)
Oi, det var jeg ikke oppmerksom på. Takk for oppklaring :) L0ll0r4m4 (diskusjon) 11. okt. 2017 kl. 15:01 (CEST)

artikkelen finnes ikke etter søk[rediger kilde]

Hei

Jeg har laget en artikkel om billedkunstneren Terje Nicolaisen (senest oppdatert idag) Men jeg får ingen artikler opp når jeg søker på Terje Nicolaisen på wiki

Hva er problemet?

Dette usignerte innlegget ble skrevet av Terjenicolaisen (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

@Terjenicolaisen: Hei! Den ligger på din brukerside og da kommer den ikke med i søk. Ønsker du å publisere den som ordinær artikkel (biogrfi)? --Vennlig hilsen Erik d.y. 13. okt. 2017 kl. 12:45 (CEST)

Hei Takk Erik. Ja jeg forstod det i dette øyeblikk. Ja jeg vil gjerne publisere artikkelen --Terjenicolaisen (diskusjon) 13. okt. 2017 kl. 13:48 (CEST)

Når har jeg lagt en del skrivetips på brukerdiskusjonssiden din. Slik det er skrevet på brukersiden din og på brukerdiskusjonssiden så er ikke artikkelen klar for hovedrommet. Hvis Terjenicolaisen ser på velkomstmeldingen sin så er det nede til venstre en rød lenke som går til Bruker:Terjenicolaisen/kladd. Når du klikker på den lenken kan du opprette siden og lenken blir blå. Dette er en personlig kladdeside hvor du kan arbeide uten at andre blander seg inn. Når den er ferdig bør du spørre om noen kan hjelpe deg å 1) vurdere om artikkelen er klar for publisering 2) om hjelp til å flytte den til hovedrommet. Slik du nå har skrevet så har du laget en hjemmeside som ikke hører hjemme i et leksikon. Den er så til de grader hjemmeside at jeg ikke klarte å se om kunstneren var kjent nok til egen artikkel. Etter en runde i avisene så fant jeg godt grunnlag for egen artikkel, se skrivetipsene. Lykke til og bar spør om alt du lurer på. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 15. okt. 2017 kl. 13:14 (CEST)
@Terjenicolaisen: For ordens skyld: Du kan bare publisere! Ideen bak Wikipedia er at en kan starte artikler, og så jobbe videre med dem for at de skal bli stadig bedre. Når de publiseres vil også andre se på dem, bidra med endringer og rettelser og sørge for at de etter hvert formateres og justeres etter Wikipedias retningslinjer. Du trenger altså ikke be andre å hjelpe deg til å «vurdere om artikkelen er klar for publisering» eller få noen annen for for «godkjenning» før publisering. Kimsaka (diskusjon) 15. okt. 2017 kl. 19:35 (CEST)
Du vet veldig godt Kimsaka at slik dette ser ut akkurat nå så er det en reell risiko for at artikkelen starter med en slettenominasjon eller får en 3-4 vedlikeholdsmerker eller blir skåret ned til 3 setninger og får en relevanstagg. For å unngå akkurat det og skape tid og rom for at brukeren selvstendig kan jobbe i fred og ro og få råd underveis så foreslo jeg å starte på en kladdeside. Det er ingen plikt, det er et råd. Jeg synes @Terjenicolaisen: fortjener en god start. Jeg har ikke tenkt å starte artikkelen selv med mindre det er klart at brukeren kanskje ikke ønsker å lage selvbiografi allikevel. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 15. okt. 2017 kl. 20:12 (CEST)
Ja, når man ytrer seg i det offentlige rom er det selvsagt mulighet for mye negativ respons, slik du redegjør for. Men heldigvis fins det også mulighet for positiv respons, slik jeg antyder. Kimsaka (diskusjon) 15. okt. 2017 kl. 20:27 (CEST)
Det viktigste er at kunstneren er notabel (akkurat der var jeg litt lett nervøs og veldig lettet når jeg fant at det var han) og kunstneren skal ha egen artikkel. Så får brukern selv velge veien videre. Vi skal nok klare å stille med skrivehjelp og veiledning slik at det blir en fin artikkel. Så brukeren kan bare sette i gang og spørre både her og på andre diskusjonssider. ツDyveldi☯ prat ✉ post 15. okt. 2017 kl. 23:05 (CEST)

Nybegynner[rediger kilde]

Hei Er det lov/Mulig å lage en wikipedia om seg selv? :) Dette usignerte innlegget ble skrevet av Steinar123 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

@Steinar123: Det korte svaret er nei. Om det er slik at du er så kjent at Wikipedia bør ha en artikkel om deg bør helst noen andre skrive den. Om du ikke er kjent så kan du bruke FaceBook, LinkedIn o.l. om du vil ha en side om deg selv. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 15. okt. 2017 kl. 19:00 (CEST)

Kilderedigeringstrøbbel[rediger kilde]

Prøver å lage en side om en liten by i Tyskland. Jeg har forsøkt forskjellige måter å få laget en infoboks på, men det er noe rot jeg ikke klarer å bli kvitt. Skjønner ikke hvor feilen ligger. Det gjelder befolkning og bef.tetthet på siden: Herdorf

Noen som gidder å hjelpe? ~~--knmork

Pinger Bruker:BjørnN. Jeg mistenker at han kanskje vet hva problemet er. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 29. okt. 2017 kl. 21:09 (CET)
knmork, Dyveldi: Har opprettet malen som manglet. --- Løken (diskusjon) 29. okt. 2017 kl. 22:25 (CET)
Løken, Dyveldi: Hurra. Takk! --- knmork (diskusjon) 29. okt. 2017 kl. 22:33 (CET)
Face-smile.svg til Løken og masse tusen takkker. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 29. okt. 2017 kl. 22:58 (CET)

Filodeig[rediger kilde]

Er det ikke litt sært å fremheve en artikkel på 3 linjer om filodeig på forsiden under Nye gode artikler? Til og med øverst. Er det de 3 fotnotene som gjør utslaget? Eller kan hvem som helst legge sine bidrag der, som i egne øyne er spesielt gode? ---knmork (diskusjon) 3. nov. 2017 kl. 12:38 (CET)

@Knmork: - se: https://no.wikipedia.org/wiki/Maldiskusjon:Nye Det er lov å komme med forslag, også av egen produksjon. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 3. nov. 2017 kl. 13:29 (CET)
@Apple farmer: Skjønner. Jeg synes bare, for å være helt ærlig, at det gir nettstedet et litt amatørmessig preg. Men nå er det kanskje ikke så mange som ser så nøye på den forsiden uansett :) --knmork (diskusjon) 3. nov. 2017 kl. 12:38 (CET)
@Knmork: - det er jo ikke alt det kan skrves lange artikler om, og filodeig er kanskje ett slikt tema. Artikkelen forteller i kortform det meste man kan ønske å vite, og er sågar illustrert, har referanser og lenker videre til oppskrift om man ønsker å lage slikt selv. Skal man skrive en artikkel om f.eks. amerikansk utenrikspolitikk etter 1945 må den nødvendigvis være litt mer omfattende ;-) Når det er sagt la jeg merke til at du holdt på med noen artikler som så ut til å være godt gjennomarbeidet, si gjerne fra om du har noe som er ferdig, så setter jeg den gjerne inn blant de Nye på forsiden. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 3. nov. 2017 kl. 14:27 (CET)
@Apple farmer: Sant nok. Jeg er for såvidt ferdig med en (August Sander), men poenget mitt var vel mest at jeg syntes valget virket veldig tilfeldig, da jeg så litt nøyere på hva som blir presentert på forsiden. Men jeg har ingenting i mot verken artikkelforfatter eler filodeig. Det er sikkert godt, det :) --knmork (diskusjon) 3. nov. 2017 kl. 14:56 (CET)

Relevans[rediger kilde]

Hei. Kan noen fortelle meg hvilket emne som kan ha tvilsom leksikonverdighet på "Hell Sjakklubb" og "Rosenborg Sjakklubb"? Hva bør jeg eventuelt endre?Dette usignerte innlegget ble skrevet av HELL SJAKKLUBB (diskusjon · bidrag) 16. nov. 2017 kl. 22:57‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Et godt spørsmål som kan vise seg å ha et komplisert svar. Nå en artikkel merkes med relevans-malen så er det et signal om at det kan komme en slettediskusjon. Da er det ikke alltid et spørsmål om hva som kan gjøres med artikkelen. Både Hell Sjakklubb og Rosenborg Sjakklubb er små foreninger med mindre enn 1000 medlemmer og alle norske sjakklubber skal ikke ha egen artikkel i et internasjonalt leksikon. Wikipedia er ikke en katalog over norske foreninger. Det må finnes noe som utmerker dem som for eksempel at de har vunnet NM i lag-sjakk. Flere enkeltmedlemmer som har vunnet NM (eller EM/VM) kan også telle med. Jeg har forsøkt å lete etter momenter som taler for relevans, men jeg har foreløpig ikke klart å finne medlemstall eller momenter som utmerker akkurat disse sjakklubbene blandt de ca 125 klubbene som er medlem av Norges Sjakkforbund. Jeg er ikke ferdig med å lete og bruker noen ganger en del tid på å lete og gjør det oftest i norske aviser på web og papir i Retriever Norge. Klubbene som deltar i eliteserien regner jeg med er notable, men her har jeg ikke klart å finne verken Hell eller Rosenborg. Å vinne distriktsmesterskap blir noe for lokalt. Det er den øverste nasjonale serien som meriterer. Slik er det for idrettslag og så altså også for sjakk. Alder, dvs en lang historie, kan være en faktor for foreninger, men Hell er stiftet i 2008 og Rosenborg i 2013 så ingen av dem er særlig gamle. Dette dreier seg vel om å finne notable resultater som klubbene står for. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 17. nov. 2017 kl. 12:27 (CET)
Hva med relevans som teknisk arrangør av store arrangement ? Mange deltagere eller større mesterskap. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 17. nov. 2017 kl. 14:16 (CET)
Vet ikke om arrangør av et NM er notabel som arrangør. Har ikke sett det på området sport/idrett. Assosierer til festivaler hvor arrangøren sjelden er notabel selv om arrangementet er det. Pinger Bruker:Løken som jeg vet interesserer seg for sport.--ツDyveldi☯ prat ✉ post 17. nov. 2017 kl. 14:52 (CET)
Det arrangeres ikke noe vanlig NM i sjakk, men en landsturnering som de kaller det. Hverken Hell eller Rosenborg har vært arrangør av denne. --- Løken (diskusjon) 17. nov. 2017 kl. 15:35 (CET)

Statistikk, lenker og søketreff[rediger kilde]

Finnes det noe sted der man kan se hvilke artikler som linker til en man selv har skrevet? Finnes det besøksstatistikk for de enkelte artiklene? Finnes det noe noen visning av hva folk har søkt etter som har ledet dem til en artikkel? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Simen Solvang (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Simen Solvang: Ja, ja og nei. For å se hva som lenker til hva kan man gå til venstremargen og trykke på "Det som lenker hit". For flystyrten som du har skrevet om finner du lenkene her. For besøksstatistikk trykker du på "historikk" øverst og så på Sidevisningsstatistikk. --- Løken (diskusjon) 17. nov. 2017 kl. 15:42 (CET)
Løken: Ok. Takker. Simen Solvang (diskusjon) 17. nov. 2017 kl. 16:01 (CET)

Wv caddy 1.9Tdi motor[rediger kilde]

Noen som kan hjelpe meg å finne svar på Volkswagen Caddy

Hei hei alle! tenker det er openlyst a dette er mitt første besøk her inne på Wikipedia!.., Jeg lure på om der er noen som kan forklare meg litt om bil her  ? :) Nå har eg sitte og leita etter bil en stund, og wv caddy ser ut til å ha det meste jeg trenger akkurat nå m.t.p arbeid,plass ol. Men så er det et dilemma for jeg kommer til å måtte kjøre litt tunge last og tilhenger på slep en god del så eg trenger litt Hk så eg tenkte en caddy 1.9Tdi ille passet perfekt, men så finnest det plutselig forskjellige hk i de samme motorene? så eg lurte på om noe kunne fortelle meg hvorfor noe av bilene med disse motorene har 75 hestekrefter mens andre har 105 Hk??

  hva er det som gjør at nesten halve motor krafta er borte på noen av bilene som eg trodde hadde samme motor? og hvor tor effekt har dette og på hvike måter vil ein merke dette best av? 

på forhand takk, og om noen her er så snill å vil gi meg noe forklaring så bare ta utgangspunkt i at eg vet meget lite om bil hehe. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Lilleting (diskusjon · bidrag) 18. nov. 2017 kl. 20:02‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Spørsmål er velkomne, men spørsmål om begrunnelser for motorstørrelser på Volkswagen Caddy må du nesten stille til en bilforhandler eller produsenten. De er nok dem som vet best hvorfor de leverer med forskjellige motorstørrelser. Den engelske artikkelen er lengre enn den norske og kan kanskje gi noe mer enn den norske artikkelen. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 18. nov. 2017 kl. 23:27 (CET)