Wikipedia:Nybegynnerforum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søkArkiver

Tråder eldre enn 60 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Hvordan få inn kit2 i idrettslagslaginfoboks?[rediger kilde]

Hei,

Rimelig fersk på detta i det heile tatt - og fullstendig fersk på idrettslagsmal. Holder på å oppdatere sida til rugbylaget mitt - gjera den litt meir universelt interessant og litt mindre "ferskvare". I det höve ville eg også legge til draktsettet til damelaget i infoboksen.

Eg har - som skildra i https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Football_kit - lasta opp dei fem kit-bitene som trengs til å bygge eit draktsett i Wikipedia commons. Men, når eg går inn i infoboksmalen, og fyller i thumb-linken til kvar del på sine respektive sted, får eg opp ein veldig rar og forskyven bild - med kvar del som ein liten boks, med fullt filnamn, osv.

Kva er det eg gjer feil? Og korleis skal eg *eigentleg* gjera dette?

Eg ser jo at Herrelagsdrakta er lagt inn i malen med ein _nummerkode, og ikkje ein [ [ File:Filename .png| thumb| Description] ]. Så det er kanskje det enkle svaret. Som så fölges opp av spörsmålet - kor finn eg denne _nummerkode ?

/Haldis Dette usignerte innlegget ble skrevet av 130.238.98.89 (diskusjon · bidrag) 9. apr. 2018 kl. 08:31‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Legge til mer på skøytebaner[rediger kilde]

Hei.jeg prøver å legge til flere skøytebaner i Norge.Men får det ikke til.Skulle lakt inn Stord kunstisbane på 250m.Ble tatt i bruk 2001.En åpen bane.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Frankeinar (diskusjon · bidrag) 24. apr. 2018 kl. 14:25 (Husk å signere dine innlegg!)

Dirty Vikings MC[rediger kilde]

Dirty Vikings MC er en motorsykkelklubb med opprinnelse i Trøndelag. Klubben ble stiftet i 2015. Medlemsmassen økte kjapt til nesten 20 medlemmer, men består nå av bare noen få utvalgte medlemmer. DVMC er en nøytral og ikke politisk klubbb. Klubbens medlemmer er lidenskapelig opptatt av motorsykkel og dens livsstil som dette innebærer. Harley Davidson motorsykkelmerke er å foretrekke, men alle merker er akseptert. DVMC har også sitt årlige Charity Run til inntekt for Barnekreftforeningen -avd Trøndelag. Dirty Vikings MC fremstår som lovlydige å er en frittstående og uavhengig klubb. Nye medlemmer er alltid velkommen til å ta kontakt! ride with DVMC Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.52.233.248 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Referanse versus eksterne baser som eks. avisartikler som jeg har brukt.[rediger kilde]

La inn feil i førsten, la inn link til avisartikler, med avsnitt, som ikke stod i teksten! Det var 4 feil der - skrevet med rødt. La inn 13 til - og nå er alle på rødt. Må jeg slette alt - hvor? Jeg la inn de siste under eksterne baser - men så at referansen kom med over alt. Hilsen SønnavLeif Flemming Dette usignerte innlegget ble skrevet av SønnavLeif (diskusjon · bidrag) 5. okt. 2018 kl. 09:05 (Husk å signere dine innlegg!)

@SønnavLeif: Referanser brukes for å underbygge enkeltpåstander/-setninger i teksten. Du kan legge inn <ref name="REFERANSENAVN" /> etter utsagnet du ønsker å kildebelegge. I seksjonen "Eksterne lenker" kan du legge inn lenker til relevante nettsider, da må du fjerne innledende og avlsuttende referansetagger. Se for øvrig WP:EL angående bruk av eksterne lenker. - mvh 4ing (diskusjon) 5. okt. 2018 kl. 09:14 (CEST)

Trykke på "Delta i denne diskusjonen" for å legge til svar[rediger kilde]

Når jeg starter denne tråden står det øverst:

SitatMan kan bruke knappen Still et spørsmål på siden for å legge til nye spørsmål, eller trykke på Delta i denne diskusjonen for å legge til svar.Sitat

Jeg klarer ikke finne denne Delta i denne diskusjonen-lenka eller knappen. Jeg er sikkert blind. Jeg ser bare Rediger kilde for hver tråd / hvert avsnitt.

Hansfn (diskusjon) 17. okt. 2018 kl. 09:52 (CEST)

Virker som at du har rett. Jeg ser heller ikke denne knappen. Kanskje noe som bør endres i notisen? --193.157.174.193 17. okt. 2018 kl. 09:59 (CEST)

Feil i organisasjon infoboks[rediger kilde]

Jeg oppdaterer https://no.wikipedia.org/wiki/BuildingSMART og i infoboksen på høyre siden har "Tyskland" kommet inn som land. Her burde det stått "Norge" men jeg klarer ikke å finne ut hvordan jeg endrer dette. Hvordan får jeg endret det til Norge? --Alexander Brage Hansen (diskusjon) 17. nov. 2018 kl. 10:26 (CET)

Litt usikker på om det bør stå Norge siden det ifølge den engelske artikkelen er et tysk selskap med avdelinger i flere land og da er det nok det hovedselskapet man skal omtale på wikipedia og eventuelt dens avdelinger i hovedemnet som er det tyske selskapet. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 17. nov. 2018 kl. 14:17 (CET)
Dette er en tysk organisasjon som har underavdelinger i flere land, også i Norge. Den norske avdelingen hadde 125 medlemmer ifølge årsmelding for 2017[[1]]. Underavdelinger av større organisasjoner har som hovedregel ikke egen artikkel. Artikkelen skal dreie seg om den tyske organisasjonen og kan si litt om underavdelingene slik det er gjort på engelsk WP, w:en:BuildingSMART. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 17. nov. 2018 kl. 15:03 (CET)
OK, det var oppklarende. Da skal jeg skrive den om litt slik at hovedorganisasjonen er i fokus. Er imidlertid ganske overbevist om at organisasjonen i dag er Engelsk, sekretariatet sitter ihvertfall i London, og skal undersøke det også. Alexander Brage Hansen (diskusjon) 19. nov. 2018 kl. 10:04 (CET)
Informasjonen i infoboksen tas fra Wikidata, nærmere bestemt BuildingSMART (Q1003005). Opplysningene der er helt uten kilder, så det skal være fritt fram for å endre og/eller fjerne der (men vær da obs på at endringene vil være gyldige på alle andre språk). Sam Vimes (diskusjon) 19. nov. 2018 kl. 10:23 (CET)
På tysk WP påstår de at den har hovedsete i Berlin. Dette bør avgjort undersøkes, den engelske tvillingen er ikke helt klar på hvor den har kontor. Fant heller ikke noe kontor på hjemmesiden deres. Riktignok befinner vel mye her seg i "skya", men jeg finner det lite trolig at de ikke har kontoradresse i et eller annet land. Skal den endres i WikiData bør det antagelig legges inn noen opplysninger og referanser på tysk og/eller engelsk WP. Si fra hvis du trenger hjelp til å få endret ting på tysk og/eller engelsk. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 19. nov. 2018 kl. 20:28 (CET)

Artikkeloverskrift med liten forbokstav[rediger kilde]

JObber med en artikkel om buildingSMART og det virker som om Wikipedia automatisk endrer første bokstav i tittelen til stor bokstav slik at artikkelen blir hetende BuildingSMART. Er det mulig å overstyre dette? --Alexander Brage Hansen (diskusjon) 17. nov. 2018 kl. 11:03 (CET)

@Alexanderbragehansen: Du kan legge inn {{Lowercase}}. - Premeditated (diskusjon) 17. nov. 2018 kl. 11:07 (CET)
Takk for tips @Premeditated: -Alexander Brage Hansen (diskusjon) 17. nov. 2018 kl. 12:01 (CET)