Wikipedia:Nybegynnerforum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søkArkiver

Tråder eldre enn 60 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Kilderedigeringstrøbbel[rediger kilde]

Prøver å lage en side om en liten by i Tyskland. Jeg har forsøkt forskjellige måter å få laget en infoboks på, men det er noe rot jeg ikke klarer å bli kvitt. Skjønner ikke hvor feilen ligger. Det gjelder befolkning og bef.tetthet på siden: Herdorf

Noen som gidder å hjelpe? ~~--knmork

Pinger Bruker:BjørnN. Jeg mistenker at han kanskje vet hva problemet er. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 29. okt. 2017 kl. 21:09 (CET)
knmork, Dyveldi: Har opprettet malen som manglet. --- Løken (diskusjon) 29. okt. 2017 kl. 22:25 (CET)
Løken, Dyveldi: Hurra. Takk! --- knmork (diskusjon) 29. okt. 2017 kl. 22:33 (CET)
Face-smile.svg til Løken og masse tusen takkker. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 29. okt. 2017 kl. 22:58 (CET)

Filodeig[rediger kilde]

Er det ikke litt sært å fremheve en artikkel på 3 linjer om filodeig på forsiden under Nye gode artikler? Til og med øverst. Er det de 3 fotnotene som gjør utslaget? Eller kan hvem som helst legge sine bidrag der, som i egne øyne er spesielt gode? ---knmork (diskusjon) 3. nov. 2017 kl. 12:38 (CET)

@Knmork: - se: https://no.wikipedia.org/wiki/Maldiskusjon:Nye Det er lov å komme med forslag, også av egen produksjon. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 3. nov. 2017 kl. 13:29 (CET)
@Apple farmer: Skjønner. Jeg synes bare, for å være helt ærlig, at det gir nettstedet et litt amatørmessig preg. Men nå er det kanskje ikke så mange som ser så nøye på den forsiden uansett :) --knmork (diskusjon) 3. nov. 2017 kl. 12:38 (CET)
@Knmork: - det er jo ikke alt det kan skrves lange artikler om, og filodeig er kanskje ett slikt tema. Artikkelen forteller i kortform det meste man kan ønske å vite, og er sågar illustrert, har referanser og lenker videre til oppskrift om man ønsker å lage slikt selv. Skal man skrive en artikkel om f.eks. amerikansk utenrikspolitikk etter 1945 må den nødvendigvis være litt mer omfattende ;-) Når det er sagt la jeg merke til at du holdt på med noen artikler som så ut til å være godt gjennomarbeidet, si gjerne fra om du har noe som er ferdig, så setter jeg den gjerne inn blant de Nye på forsiden. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 3. nov. 2017 kl. 14:27 (CET)
@Apple farmer: Sant nok. Jeg er for såvidt ferdig med en (August Sander), men poenget mitt var vel mest at jeg syntes valget virket veldig tilfeldig, da jeg så litt nøyere på hva som blir presentert på forsiden. Men jeg har ingenting i mot verken artikkelforfatter eler filodeig. Det er sikkert godt, det :) --knmork (diskusjon) 3. nov. 2017 kl. 14:56 (CET)

Relevans[rediger kilde]

Hei. Kan noen fortelle meg hvilket emne som kan ha tvilsom leksikonverdighet på "Hell Sjakklubb" og "Rosenborg Sjakklubb"? Hva bør jeg eventuelt endre?Dette usignerte innlegget ble skrevet av HELL SJAKKLUBB (diskusjon · bidrag) 16. nov. 2017 kl. 22:57‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Et godt spørsmål som kan vise seg å ha et komplisert svar. Nå en artikkel merkes med relevans-malen så er det et signal om at det kan komme en slettediskusjon. Da er det ikke alltid et spørsmål om hva som kan gjøres med artikkelen. Både Hell Sjakklubb og Rosenborg Sjakklubb er små foreninger med mindre enn 1000 medlemmer og alle norske sjakklubber skal ikke ha egen artikkel i et internasjonalt leksikon. Wikipedia er ikke en katalog over norske foreninger. Det må finnes noe som utmerker dem som for eksempel at de har vunnet NM i lag-sjakk. Flere enkeltmedlemmer som har vunnet NM (eller EM/VM) kan også telle med. Jeg har forsøkt å lete etter momenter som taler for relevans, men jeg har foreløpig ikke klart å finne medlemstall eller momenter som utmerker akkurat disse sjakklubbene blandt de ca 125 klubbene som er medlem av Norges Sjakkforbund. Jeg er ikke ferdig med å lete og bruker noen ganger en del tid på å lete og gjør det oftest i norske aviser på web og papir i Retriever Norge. Klubbene som deltar i eliteserien regner jeg med er notable, men her har jeg ikke klart å finne verken Hell eller Rosenborg. Å vinne distriktsmesterskap blir noe for lokalt. Det er den øverste nasjonale serien som meriterer. Slik er det for idrettslag og så altså også for sjakk. Alder, dvs en lang historie, kan være en faktor for foreninger, men Hell er stiftet i 2008 og Rosenborg i 2013 så ingen av dem er særlig gamle. Dette dreier seg vel om å finne notable resultater som klubbene står for. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 17. nov. 2017 kl. 12:27 (CET)
Hva med relevans som teknisk arrangør av store arrangement ? Mange deltagere eller større mesterskap. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 17. nov. 2017 kl. 14:16 (CET)
Vet ikke om arrangør av et NM er notabel som arrangør. Har ikke sett det på området sport/idrett. Assosierer til festivaler hvor arrangøren sjelden er notabel selv om arrangementet er det. Pinger Bruker:Løken som jeg vet interesserer seg for sport.--ツDyveldi☯ prat ✉ post 17. nov. 2017 kl. 14:52 (CET)
Det arrangeres ikke noe vanlig NM i sjakk, men en landsturnering som de kaller det. Hverken Hell eller Rosenborg har vært arrangør av denne. --- Løken (diskusjon) 17. nov. 2017 kl. 15:35 (CET)

Statistikk, lenker og søketreff[rediger kilde]

Finnes det noe sted der man kan se hvilke artikler som linker til en man selv har skrevet? Finnes det besøksstatistikk for de enkelte artiklene? Finnes det noe noen visning av hva folk har søkt etter som har ledet dem til en artikkel? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Simen Solvang (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Simen Solvang: Ja, ja og nei. For å se hva som lenker til hva kan man gå til venstremargen og trykke på "Det som lenker hit". For flystyrten som du har skrevet om finner du lenkene her. For besøksstatistikk trykker du på "historikk" øverst og så på Sidevisningsstatistikk. --- Løken (diskusjon) 17. nov. 2017 kl. 15:42 (CET)
Løken: Ok. Takker. Simen Solvang (diskusjon) 17. nov. 2017 kl. 16:01 (CET)

Wv caddy 1.9Tdi motor[rediger kilde]

Noen som kan hjelpe meg å finne svar på Volkswagen Caddy

Hei hei alle! tenker det er openlyst a dette er mitt første besøk her inne på Wikipedia!.., Jeg lure på om der er noen som kan forklare meg litt om bil her  ? :) Nå har eg sitte og leita etter bil en stund, og wv caddy ser ut til å ha det meste jeg trenger akkurat nå m.t.p arbeid,plass ol. Men så er det et dilemma for jeg kommer til å måtte kjøre litt tunge last og tilhenger på slep en god del så eg trenger litt Hk så eg tenkte en caddy 1.9Tdi ille passet perfekt, men så finnest det plutselig forskjellige hk i de samme motorene? så eg lurte på om noe kunne fortelle meg hvorfor noe av bilene med disse motorene har 75 hestekrefter mens andre har 105 Hk??

  hva er det som gjør at nesten halve motor krafta er borte på noen av bilene som eg trodde hadde samme motor? og hvor tor effekt har dette og på hvike måter vil ein merke dette best av? 

på forhand takk, og om noen her er så snill å vil gi meg noe forklaring så bare ta utgangspunkt i at eg vet meget lite om bil hehe. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Lilleting (diskusjon · bidrag) 18. nov. 2017 kl. 20:02‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Spørsmål er velkomne, men spørsmål om begrunnelser for motorstørrelser på Volkswagen Caddy må du nesten stille til en bilforhandler eller produsenten. De er nok dem som vet best hvorfor de leverer med forskjellige motorstørrelser. Den engelske artikkelen er lengre enn den norske og kan kanskje gi noe mer enn den norske artikkelen. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 18. nov. 2017 kl. 23:27 (CET)

Brukerside-oppsett[rediger kilde]

Hei. Jeg prøve å linke sammen brukersiden min og brukersidens sandkasse. Men jeg får ikke linken til å virke. Hva er det jeg gjør feil? :) Tilbake til skolen (diskusjon) 27. des. 2017 kl. 19:08 (CET)

Hei! Jeg har gjort en endring på siden din. Var det slik du mente det? Asav (diskusjon) 27. des. 2017 kl. 19:42 (CET)
Hei :) nesten som jeg tenkte det. Men nå fant jeg mer ut av det. Takk for hjelpen :)

--Tilbake til skolen (diskusjon) 27. des. 2017 kl. 20:41 (CET)

Hvordan fjerne scrollbar fra galleri?[rediger kilde]

Jeg la inn et galleri for å illustrere ulike Venn-diagrammer, men det kommer en stygg scrollbar som gjør det vanskelig å lese bildebeskrivelsene. Hvordan kan jeg fjerne dem? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Matsbla (diskusjon · bidrag) 3. jan. 2018 kl. 20:55 (Husk å signere dine innlegg!)