Wikipedia:Nybegynnerforum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søkArkiver
Tråder eldre enn 60 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Link til kategori[rediger kilde]

Nå glemte jeg meg igjen, og greide ENDA en gang å legge en diskusjonsside i en kategori. Hvordan kan jeg lage en vanlig blålenke til en side i kategori-navnerommet? Ahz (diskusjon) 22. mai 2017 kl. 11:37 (CEST)

Kolon før lenkemålet tvinger frem en lenke. For eksempel Kategori:Geografi. Telaneo (Diskusjonsside) 22. mai 2017 kl. 11:38 (CEST)

Ufullstendig artikkel[rediger kilde]

Hei. Hvordan kan jeg melde fra om at en artikkel er mangelfull? Jeg har ofte sett sånne bannere med "Denne artikkelen mangler kildehenvisninger, [...]" eller lignende. Konkret var jeg innom artikkelen om Vertavokvintetten, og der manglet det en oversikt over tidligere medlemmer. Dette er ikke noe jeg føler meg kompetent nok til å korrigere, men tenkte at jeg kunne legge legge igjen en oppfordring til andre som har peiling. Vh Gunnar Dette usignerte innlegget ble skrevet av Gunnar67 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)

De fleste av de malene peker på generelle mangler som er felles for mange artikler. At denne artikkelen mangler en liste over medlemmene er nok litt vel spesifikt for å bruke mal. Du kan legge en melding på artikkelens diskusjonsside og oppfordre andre til å lage listen, eventuelt starte din selv og legge til {{ufullstendig liste}} for å klargjøre at listen ikke er ferdig eller komplett. Telaneo (Diskusjonsside) 11. jun. 2017 kl. 21:56 (CEST)
Tusen takk til Bruker:Gunnar67 for tips. Hele Vertavokvartetten var ganske riktig helt uten referanser så jeg har merket den. Jeg la også inn en tilleggstekst som spurte etter tidligere medlemmer. Det har noen allerede gjort i 2015 på artikkelens diskusjonsside så det var på tide at spørsmålet ble litt synligere. Det er ikke bare deg som har lurt på dette. Bare si fra her hvis du har slike tips. Hvis du vet noe mere om kvartetten så er du velkommen til å komme med tips, det gjør det lettere å lete etter referanser som alltid er best. Du kan spørre her og også skrive spørsmål på en artikkels diskusjonsside, eller på en av våre diskusjonssider og er selvfølgelig velkommen til å redigere i artiklene (men det vet du). Lykke til. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 11. jun. 2017 kl. 22:55 (CEST)

Ubaydullah Hussain[rediger kilde]

Noen som kan se hva som er feil i artikkel om Ubaydullah Hussain? Se rød feilmelding i kildene (Sjekk datoverdier i |besøksdato= (hjelp)). Ulf Larsen (diskusjon) 25. jun. 2017 kl. 18:03 (CEST)

hjelper muligens å bruke datoer fra nåtiden og ikke framtiden. For øvrig har du en knapp ved siden av Publiser endringene-knappen. Det står Forhåndsvisning på den. Den er fin... Pål N. (diskusjon) 25. jun. 2017 kl. 18:13 (CEST)
Jeg vet jeg har spurt før, men spør allikevel igjen. Hva er det som gjør at erfarne brukere poster tekniske spørsmål her. Det er jo ikke noe forbud eller noen alvorlig feipostering, men strengt tatt er forumet beregnet på nybegynnere. Jeg er oppriktig nysgjerrig på dette hvorforet her. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 25. jun. 2017 kl. 18:33 (CEST)
Tror det er at man tenker på det som et "dumt" spørsmål, altså noe man burde ha visst/funnet ut selv som erfaren bruker. --Wikijens (diskusjon) 31. jul. 2017 kl. 11:39 (CEST)
Takk, jeg tror det var litt oppklarende. Ingen spørsmål er dumme. Ingen av oss kan alt. Vi er vel gjerne litt spesialisert og kan mer om enkelte ting enn andre. Klarer vi å holde fast på at spørsmål er en god ting? Både fra erfarne brukere og nybegynnere. Vi er vel litt av begge deler alle sammen. Vi kan noe om noe og ikke så mye om andre ting. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 31. jul. 2017 kl. 12:00 (CEST)
Eller fordi forumet er feilnavnet, og ikke alle spørsmål har noe på torget å gjøre. Pål N. (diskusjon) 31. jul. 2017 kl. 13:25 (CEST)
En generell hjelpeside, som alternativ til diskusjonssiden (torget), kunne kanskje være mere hensiktsmessig? --Wikijens (diskusjon) 31. jul. 2017 kl. 13:35 (CEST)

Når forumet ble opprettet var tanken å ha et forum for nybegynnere i den forstand at de hadde gjort få redigeringer. Forumet fikk navn etter det. Jeg er usikker på hvor mange forum vi kan klare å ha. Wikipedia:Orakelet var etterhvert lite brukt, kanskje fordi spørsmål der tok veldig lang tid før de ble besvart. Når det forsvant ut av toppmalen på Torget/Tinget.. så døde oraklet helt. Jeg oppfatter en del av spørsmålene som har havnet her som helt relevante for Torget. Jeg tror mange vil være glade for at andre poster spørsmål om slike tekniske ting der. Torget er imidlertid noen ganger stort, men jeg er veldig usikker på om det er hensiktsmessig å dele det opp og i såfall hvordan det skal deles. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 31. jul. 2017 kl. 14:24 (CEST)

Medaljeoversikt (boks) for fotballklubber[rediger kilde]

Hei!

Ser at en del idrettsutøver (f.eks Alexander Kristoff) har en "medaljeboks" implementert under infoboksen. Enkelte lag har også dette (Norges kvinnelandslag i håndball), men jeg finner ingen fotballklubber som har det.

Er det noe i veien for at jeg kan legge inn dette under noen av de norske fotballklubbene?

Magnern (diskusjon) 11. aug. 2017 kl. 13:25 (CEST)

Hei Magnern. For meg ser disse «medaljeboksene» ut til å være nyttige og supplere/konsentrere noe av det som står i artikkelen. Pass på at boksene er et konsentrat av de aller viktigste som gull/sølv/bronse i store mesterskap slik som i Norges kvinnelandslag i håndball og ikke bare repeterer/kopierer alt i en lengre liste i selve artikkelen eller blir en liste som egentlig hører hjemme i selve artikkelen. Har du et eksempel på en fotballklubb som trenger en slik boks og hva du ønsker å legge i boksen? --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 12. aug. 2017 kl. 10:15 (CEST)

Takk for raskt svar :) Tja, et eksempel var egentlig for Kongsvinger IL Toppfotball, der man kunne satt inn 1 sølvmedalje i cupen og 2 bronsemedaljer i serien. Men dette kunne man jo gjort på en rekke klubber. Tenkte mest på det estetiske...synes kanskje det ble penere enn om det bare stod som tekst :)

Magnern (diskusjon) 12. aug. 2017 kl. 14:08 (CEST)

Hei Magnern. Det er vel bare å legge det inn. Skulle det vise seg at resultatet ikke blir bra så er det jo bare å ta det bort igjen. Muligens Bruker:Migrant og Bruker:M14 har noen innspill etter hvert. Mvh Pmt (diskusjon) 12. aug. 2017 kl. 14:35 (CEST)
Litt usikker på hvilke medaljer som skal inn i en slik boks skal divisjonsmedaljer for alle divisjoner inn i en slik boks ? Og hva med slike klubbartikler hvor det er flere forskjellige lagidretter som har egne avdelinger men bare en wikipedia-artikkel. Tror det kunne blitt en veldig stor boks for Glasgow Rangers og det er jo bare mesterskapene hva med sølv og bronser i tillegg... Hva med en liste ala en:List of Liverpool F.C. seasons eller en liste med flere sesonger ala IK Starts resultater ? Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 12. aug. 2017 kl. 22:56 (CEST)

Bilde[rediger kilde]

Hvordan legger jeg inn bilde av personen jeg skriver om?

Se Hjelp:Bilder. Spør hvis du fortsatt lurer på noe. – Danmichaelo (δ) 17. sep. 2017 kl. 21:01 (CEST)

Svar[rediger kilde]

Bildet må lastes opp på https://commons.wikimedia.org/wiki/Hovedside. I artikkelen som du skriver legges bidlet inn med


[[File:Bildenavn.jpg|thumb|Bildetekst]]


Bildenavnet skal være det samme som lastet opp på https://commons.wikimedia.org/wiki/Hovedside

Mvh Pmt (diskusjon) 13. sep. 2017 kl. 22:12 (CEST)

Hvor finner jeg kladden min?[rediger kilde]

Jeg er ny på Wikipedia og begynte på en artikkel i går som jeg ikke fikk gjort ferdig. Jeg kom så i skade for å lukke vinduet i browseren min hvor jeg holdt på å skrive artikkelen min og nå lurer jeg på om den halvferdige artikkelen/kladden kan hentes opp igjen?Dette usignerte innlegget ble skrevet av Kmmaelen (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)

Hvis du har lukket uten å trykke lagre, så er nok teksten din borte. Endringene du har gjort kan du se her. Telaneo (Diskusjonsside) 17. sep. 2017 kl. 20:10 (CEST)