Wikipedia:Nybegynnerforum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søkArkiver

Tråder eldre enn 60 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Hvorfor ble artikkelen jeg skrev merket med ikke ikke leksikonverdig?[rediger kilde]

Jeg opprette en artikkel om Ragnar Arvidsson. Han var svensk blokkføytemaker. Dette er ikke det største interessefeltet i verden, men jeg vil si at det er leksikonverdig siden instrumentmaker ofte kommer en til en generasjon og innenfor klassisk musikk blir det ofte spurt om hvilket instrument som spilles på og hvem som har laget det. Jeg hadde også tenkt å skrive noen artikler om blokkfløyte solister, men den artikkelen jeg har lagt inn så lang er merket med at den har tvilsom opprinnelse på diskusjonssiden. Om det er slik at artikler om musikere innenfor mindre sjangre er uønsket innhold på Wikipedia så vil jeg gjerne direkte beskjed om det slik at jeg ikke kaster bort tiden min på dette? ArcticSour (diskusjon) 23. okt. 2020 kl. 10:55 (CEST)

Personlig syns jeg saken var interessant, og jeg mener den bør ha plass i et leksikon. Jeg foretok noen mindre rettelser. Asav (diskusjon) 23. okt. 2020 kl. 16:08 (CEST)
Enig at i saken var interessant, takk for bidraget. Uten å snakke for den som satte på taggen er det mulig at alle referansene til mannens egen nettside (som ikke kan brukes som uavhengig kilde) farget inntrykket. Sam Vimes (diskusjon) 23. okt. 2020 kl. 19:59 (CEST)

Bydel/kommunedel[rediger kilde]

Lurer på hva som blir riktig denne https://www.arcgis.com/apps/MapJournal/index.html?appid=0716fbb00e30472a908aed097cc52b61# eller Liste over bydeler i Drammen Dette usignerte innlegget ble skrevet av MortenLefsa (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

  • Godt observert! Det ligger 10 kommunedeler i Nye Drammen hos Kartverket og vi har 8 bydeler. Da mistenker jeg at tiden har løpt fra vår artikkel og at Kartverket har rett. Kan Bruker:MortenLefsa tenke seg å skrive litt på diskusjonssiden til artikkelen: Diskusjon:Liste over bydeler i Drammen? Det er bare å opprette diskusjonssiden. Tenker at du får svar der også, men da kanskje av noen som overvåker artikkelen og derfor er mer direkte interessert. Tror nok flere ser denne tråden og at no en tar tak i problemet. Her bør det både undersøkes om Drammen nå er inndelt i kommunedeler i stedet for bydeler, f eks bør vår liste bytte navn? Her finnes kanskje finne noen referanser hos Drammen kommune om når dette har skjedd. Når det er klart tar sikkert noen tak i det. Den historiske informasjonen er antagelig riktig, men referanseløs. Her bør omskrives slik at både ny og gammel inndeling fremgår. Igjen, takk og flott at du sier fra. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 31. aug. 2020 kl. 20:06 (CEST)

Jeg har redigert siden litt men den mangler nok litt fremdelesMortenLefsa (diskusjon) 22. okt. 2020 kl. 10:59 (CEST)

opplasting[rediger kilde]

hvorfor lyser mitt brukernavn rødt med beskjed om at brukernavnet mitt ikke finnes? og hvordan får jeg lastet opp artikkel? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Ordner'n (diskusjon · bidrag) 13. sep. 2020 kl. 22:28 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Velkommen! Det lyser rødt fordi du ikke har en brukerside (brukersiden finnes ikke, bare din brukerdiskusjonsside). Artikler redigeres direkte i Wikipedia, dersom du allerede har tekst på din PC kan denne kopieres (klipp og lim) til wikipedia. Dersom du vil lage en helt ny artikkel er det en fordel å lage en kladd i "sandkasse" (ikke synlig som wikipedia-artikkel), så kan den lett overføres til selve leksikonet. --Vennlig hilsen Erik d.y. 13. sep. 2020 kl. 22:32 (CEST)

Legge til bilde i infoboks[rediger kilde]

Hei. Jeg har laget en ny side for tv-seriene Snowpiercer. I infoboksen for tv-serier prøver jeg å legge til ett bilde som jeg har lagt opp i commons. Men jeg får det ikke til å vises når jeg publiserer artikkelen. Kan noen hjelpe meg å finne ut hva jeg har gjort feil? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Danieama (diskusjon · bidrag) 12:03, 21 September 2020 (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg la inn bildet i Wikidataoppføringen; slik kommer det alle Wikipedia-utgaver tilgode, ikke bare de(n) norske. Asav (diskusjon) 21. sep. 2020 kl. 12:17 (CEST)
@Danieama: Du hadde forresten ikke gjort noe feil, men det var en feil i malen du brukte slik parameteren bilde ikke fungerte. Dette har jeg nå fikset. Tholme (diskusjon) 22. sep. 2020 kl. 20:21 (CEST)

Mal:Skjult[rediger kilde]

Malen virker fint helt nederst i artikkelen Vannkalver, men feiler i artikkelen Storvannkalver på tross av at de er helt like for mine øyne. Kan noen fortelle meg hva jeg har gjort feil? -- Magne Flåten (diskusjon) 25. sep. 2020 kl. 18:39 (CEST)

Kan fikses f.eks. slik. (Man kan også benytte HTML-koder.) Dugnad 26. sep. 2020 kl. 15:50 (CEST)
@Dugnad: Mange takk, da ser jeg at det var likhetstegnet som ga problemer. -- Magne Flåten (diskusjon) 30. sep. 2020 kl. 16:25 (CEST)

Får ikke publisert[rediger kilde]

Hei

Jeg har tatt på meg oppgaven å lage artikler om endel mennesker i musikkbransjen i Norge. Og er igang med å ferdigstille den første. Jeg tror jeg har gjort alt rett etter å ha lest meg endel opp, men når jeg trykker på publiser så skjer det ingen ting, er det noen som vet om det er noe som jeg kan ha glemt å gjøre før publisering. Samtid er jeg usikker på om alt jeg har skrevet er lagret på kontoen min slik at hvis jeg går ut og logger inn igjen så blir alt borte.

Håper på hjelp.

Norwegianmusic (diskusjon) 6. okt. 2020 kl. 15:05 (CEST)

CAPTCHA? Dugnad 6. okt. 2020 kl. 15:35 (CEST)
Får ikke opp noe captcha, er inne på artikkelsiden som jeg har laget og alt virker normalt, men når jeg trykker publiser så skjer det ingenting? Norwegianmusic (diskusjon) 6. okt. 2020 kl. 15:49 (CEST)
Hei, Norwegianmusic. Uansett hva som skjer, er det lurt å ha lagret teksten/kildekoden i et word-dokument el.l. før du trykker Publiser. Vi er mange som har brent oss på akkurat det. Mvh M O Haugen (diskusjon) 6. okt. 2020 kl. 15:54 (CEST)
Hva er navnet på artikkelsiden du prøver å publisere? Dugnad 6. okt. 2020 kl. 16:02 (CEST)

Den første heter Vegard Kleftås Sleipnes, jeg fikk den gjennompublisering nå, så får vi se om jeg får tilbakemeldinger på ting som må endres. Tar gjerne imot tips da jeg har 5-6 musikkrelaterte personer som skal skrives om + endel musikkselskaper osv osv. Takk! Norwegianmusic (diskusjon) 6. okt. 2020 kl. 16:17 (CEST)

Du har nå fått den som underside hos deg og den heter Bruker:Norwegianmusic/Vegard Kleftås Sleipnes. Du har løpt opp i et typisk nybegynnerproblem og det er at alle biografier er ikke relevante for et leksikon. Her fremgår ikke relevans av artikkelen slik den nå er. Jeg tok også en rask sjekk i norske aviser på web og papir i Retriever Norge samt så etter hva som lå i Discogs og denne hadde gått rett i slettediskusjon.
- For å forhindre at du måtte starte med å få artikkelen slettenominert så fikk du den som underside og kan arbeide videre der. Da kan du også stille spørsmål underveis om hvordan du får til forskjellige ting. Når du føler du er mer ferdig kan du spørre her om andre mener biografien er blitt relevant.
- Skrivetips er at det skal ikke ligge lenker ut av Wikipedia i artikkelteksten. Alle disse lenkene må enten gjøres til referanser eller fjernes. Videre så har du en lenke øverst hvor det står sandkasse. Den er rød, men hvis du klikker på den og oppretter så får du en ny underside hos deg selv. Den kan også brukes til å starte artikler. Når du mener du er ferdig kan du be om å få den flyttet til hovedrommet.
- Du opplyste også at du har tatt på deg «oppgaven å lage artikler om endel mennesker i musikkbransjen i Norge». Her skal du være klar over at du fort kan komme i en interessekonflikt og hvis du på noen måte får betalt for oppdraget så har du plikt til å opplyse om det. Se nærmere på siden Bruker:Dyveldi/Betalt redigering hvor du en samling med veiledning. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 6. okt. 2020 kl. 19:30 (CEST)

Takk Dyveldi. Ja dette er helt nytt for meg, så takk for at den ble lagt som en underside så jeg kan jobbe videre med den. jeg må sikkert lese meg mere opp på hvordan jeg får skrevet dette i wiki sine retningslinjer. Ang det å skrive om flere personer i bransjen så er ikke det noe som er betalt, det er kun av interesse, da jeg tenker at etter at musikkbransjen er blitt digitalisert så har mye av infoen om dagens utgivelser forsvunnet i overgangen. Og jeg med flere mener at det er mange både musikere, produsenter, studioer og plateselskaper osv osv som absolutt fortjener artikler på wiki. Men selvfølgelig må det skrives slik at det funker med retningslinjer og relevans. Men finnes det personer som man kan få hjelp med til å skrive den første sammen med slik at man kan lære seg skikkelig fra dag en så man slipper å sitte å feile frem og tilbake så mye, spesielt da relevans oppleves jo sikkert forskjellig fra person til person hvis du skjønner hva jeg mener. Uansett, takk for svar Norwegianmusic (diskusjon) 6. okt. 2020 kl. 21:31 (CEST)

Du finner alle dine bidrag her Spesial:Bidrag/Norwegianmusic. Vennlig hilsen Erik d.y. 6. okt. 2020 kl. 21:41 (CEST)

bilder[rediger kilde]

jeg finner ikke så mange bilder fra stedet jeg bor for tiden og tengte jeg ville ta mange bilder som kan ligge åpent ute her på wiki... hvor laster jeg det opp og hvordan merker jeg det så folk vet det kan gjenbrukes? Dette usignerte innlegget ble skrevet av MortenLefsa (diskusjon · bidrag) 7. okt. 2020 kl. 19:02‎ (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei, flott at du vil bidra med bilder. Det er ene lenke i ventremargen Last opp fil som sender deg til veisiseren på Wikimedia Commons, der bildene blir liggende. Spør medemfor hvis du trenger ytterligere hjelp! - 4ing (diskusjon) 7. okt. 2020 kl. 19:26 (CEST)

Hvordan fjerne "objektivitet-advarsel" på en artikkel[rediger kilde]

Jeg har redigert en artikkel der den i etterkant ble merket med en "objektivitet-advarsel", at artikkelens objektivitet er omstridt. Artikkelen er blitt endret i etterkant og den er nå mer nøytral og "leksikal" i formen, men denne advarselen står der fortsatt. Hva må til for at denne skal fjernes?

På forhånd tusen takk for hjelp! LisaRoensberg (diskusjon) 12. okt. 2020 kl. 13:40 (CEST)

Ser at 4ing merket artikkelen om Atle Vårvik. Tenker han må få uttale seg om dette.--Znuddel (diskusjon) 12. okt. 2020 kl. 17:46 (CEST)
@LisaRoensberg: Hvis du vil fjerne objektivitetsmalen fra en artikkel, så fjerner du merket {{objektivitet}}, som vanligvis står øverst i artikkelen. Men først bør du kanskje spørre på artikkelens diskusjonsside om noen andre har innvendinger mot dette? Mvh --Te og kaker (diskusjon) 13. okt. 2020 kl. 01:56 (CEST)
Objektivitetsmerket er nå fjernet. Dvs jeg satte artikkelen om Atle Vårvik tilbake til før det ble introdusert en stor mengde markedsføringsformuleringer. Alt som var tilført var dessuten uten referanser. Han har fortjent at biografien utvides, men dette er en biografi i et leksikon og ikke en hjemmeside. Her er stedet hvor det bør finnes frem referanser som omtaler ham først og så bruke dem til å skrive i biografien. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 13. okt. 2020 kl. 07:29 (CEST)

Infoboks for høytider[rediger kilde]

Ser at på den engelske versjonen av Wikipedia så bruker de ofte Mal:Infobox holiday angående høytider som julaften, allehelgensaften, nasjonaldagen, nyttårsaften og så videre. Har vi noe norsk alternativ for denne infoboksen? Hvis ikke, går det an å få tak i et? Jeg tenker det ville vært nyttig for den norske Wikipedia. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 2A01:79D:4699:AC90:D039:F6E1:E126:59DB (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Oppdatering på Darre slekten[rediger kilde]

Hei Jeg har oppdatering på Darre slekten for Wikipedia. Hvordan gjøres det?

Jeg vil gjerne bytte ut denne siden.

https://no.wikipedia.org/wiki/Darre

hilen Torbjørn Darre Dette usignerte innlegget ble skrevet av 81.166.67.28 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Flott at du vil bidra! Vi bytter normalt ikke ut hele sider men justerer og utvider det som allerede ligger der. Trykk på rediger-knappen og gå i gang! Men vær obs på at du bør forklare hvilke endringer du gjør og opplysninger du tilføyer bør ha henvisning til kilde. Kilde er særlig viktig for levende personer. Jeg vil også anbefale deg å gjøre endringer i små trinn, slik at det blir lett å se for andre hva du har gjort. Jeg anbefaler også at du registrerer deg med brukernavn slik at det er lett for oss andre å holde kontakten med deg. Ta kontakt om du trenger flere tips. --Vennlig hilsen Erik d.y. 29. okt. 2020 kl. 14:46 (CET)