Wikipedia:Nybegynnerforum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søkArkiver

Tråder eldre enn 60 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Omdirigering[rediger kilde]

Hei,

En siden jeg har redigert har blitt omdirigert. Kan jeg fjerne omdirigeringen? Hvordan går jeg i så fall frem?

Vennlig hilsen

HegeLie Dette usignerte innlegget ble skrevet av HegeLie (diskusjon · bidrag) 23. mar. 2018 kl. 22:13 (Husk å signere dine innlegg!)

Tankevirus ble omdirigert av meg [[1]] fordi alternativet var slettenominering. Sletting av en artikkel innebærer at bidragene blir slettet og at bidraget ditt ville blitt borte. Det er aldri morsomt og for å bevare bidraget omdirigerte jeg heller enn å slettenominere. Forfatteren av boka er notabel og jeg inkluderte i artikkelen om henne at det var gitt en pris for kurs som var basert på boka. Vi snakker om en publikasjon på 59 sider hvor det er tilstrekkelig at den omtales i artikkelen om forfatteren. Dette er ikke en notabel eller faglig tung psykologisk teori. Kursvirksomheten basert på boka kan jeg ikke se at skal ha egen artikkel. Uten denne boka og omtalen den har fått hadde det vært grunn til å slettenominere forskeren som ikke har har tatt doktorgraden enda og som på grunnlag av hittil levert forsking ikke er notabel som forsker. Å være en respektert og sabla flink ung kvinnelig forsker er ikke nok til egen biografi i et internasjonalt leksikon. Først må det publiseres vesentlig mer forskning og i alle fall må hun få levert doktorgradsavhandlingen og få den godkjent. Omtale og bruk av Tankevirus samt prisen kurset som er basert på boka har fått tipper hennes biografi over til å være notabel. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 23. mar. 2018 kl. 22:58 (CET)

Hvordan få inn kit2 i idrettslagslaginfoboks?[rediger kilde]

Hei,

Rimelig fersk på detta i det heile tatt - og fullstendig fersk på idrettslagsmal. Holder på å oppdatere sida til rugbylaget mitt - gjera den litt meir universelt interessant og litt mindre "ferskvare". I det höve ville eg også legge til draktsettet til damelaget i infoboksen.

Eg har - som skildra i https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Football_kit - lasta opp dei fem kit-bitene som trengs til å bygge eit draktsett i Wikipedia commons. Men, når eg går inn i infoboksmalen, og fyller i thumb-linken til kvar del på sine respektive sted, får eg opp ein veldig rar og forskyven bild - med kvar del som ein liten boks, med fullt filnamn, osv.

Kva er det eg gjer feil? Og korleis skal eg *eigentleg* gjera dette?

Eg ser jo at Herrelagsdrakta er lagt inn i malen med ein _nummerkode, og ikkje ein [ [ File:Filename .png| thumb| Description] ]. Så det er kanskje det enkle svaret. Som så fölges opp av spörsmålet - kor finn eg denne _nummerkode ?

/Haldis Dette usignerte innlegget ble skrevet av 130.238.98.89 (diskusjon · bidrag) 9. apr. 2018 kl. 08:31‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Hvordan meg lære å bruke Wikipedia?[rediger kilde]

Jeg har relativt gode datakunnskaper og er interessert at andre skal ha informasjon tilgjengelig på et språk de forstår. Hva må jeg gjøre for å opprette og endre sider på Wikipedia? Mvh Cato Haugen Dette usignerte innlegget ble skrevet av Pluto8008 (diskusjon · bidrag) 10. apr. 2018 kl. 09:11‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Vi har en hjelpeportal (lenke fjerde øverst til menyen på venstre side), men min erfaring er at det enkleste er å finne en artikkel om noe man er kjent med, eller interessert i. Så kan en rette eventuelt små og store feil, legge til tekst, eller begge deler. Hvis man legger til noe så må det ha kilder, hvis det kan ansees som omstridt og/eller lite kjent. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 10. apr. 2018 kl. 14:50 (CEST)
Ping bruker:Pluto8008. Det er bare å sette i gang. Du kan stille spørsmål her, på din egen brukerdiskusjonsside og andre diskusjonssider. Vi forsøker å holde et øye med nybegynnere og se hva som er vanskelig. Du kan også lage din egen underside ved å klikke på den røde lenken i velkomstmeldingen din som går hit: Bruker:Pluto8008/kladd eller du klikke på sandkasse aller øverst på siden når du er logget inn. Da lager du sider hvor du kan holde på å eksperimentere i fred og ro. Når du har opprettet siden blir lenken blå. Vi har alle slike undersider, jeg har etterhvert over 20 [[2]] hvor jeg har holdt på med forskjellige ting som ikke skal ligge i hovedrommet. Lykke til og bare spør. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 10. apr. 2018 kl. 21:15 (CEST)

Legge til mer på skøytebaner[rediger kilde]

Hei.jeg prøver å legge til flere skøytebaner i Norge.Men får det ikke til.Skulle lakt inn Stord kunstisbane på 250m.Ble tatt i bruk 2001.En åpen bane.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Frankeinar (diskusjon · bidrag) 24. apr. 2018 kl. 14:25 (Husk å signere dine innlegg!)

Sortere tekst[rediger kilde]

Hvordan får jeg denne pilen ( ↑ ) til å sortere seg i en tabell som om det sto et årstall? Mvh. --TorbjørnS (ʦ) 3. mai 2018 kl. 18:14 (CEST)

Årstall Test Test
Test Test
Test Test Test
1980 Test Test
Korrekt? --- Løken (diskusjon) 3. mai 2018 kl. 19:49 (CEST)
Ja :) Takk. --TorbjørnS (ʦ) 3. mai 2018 kl. 20:09 (CEST)

Sierra blaster[rediger kilde]

Hei, jeg kunne tenke meg å skrive en artikkel om et lite sprengningsverktøy kalt Sierra Blaster. Det finnes og noe lignende kalt Micro Blaster. http://www.sierrablaster.com/technological-overview/ Jeg finner lite informasjon om de, engelsk wikipedia har ingenting og det nærmeste jeg har kommet etter en del leting er https://en.wikipedia.org/wiki/Drilling_and_blasting eller på norsk bare Detonasjon. Men jeg finner ikke noen generell betegnelse på sånt utstyr. Hva burde jeg kalle en artikkel om patentert miniputt-sprengningsutstyr? --Mathblaster707 (diskusjon) 11. mai 2018 kl. 20:45 (CEST)

Om jeg bare kaller artikkelen Sierra Blaster reklamerer jeg for selskapet? --Mathblaster707 (diskusjon) 11. mai 2018 kl. 20:46 (CEST)

Kilder[rediger kilde]

Hvorfor i alle dager blir kildene mine oppgidd flere ganger når jeg benytter samme kilder? Se artikkelen Senkveld som jeg jobber med nå. Mvh. FiskFesk (diskusjon) 16. mai 2018 kl. 21:15 (CEST)

Det er fordi du ikke har navngitt referansene som er like med samme ref name. Se også Wikipedia:Bruk av kilder#Fotnoter. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 16. mai 2018 kl. 21:48 (CEST) + et lite tillegg med internlenke Migrant (diskusjon) 16. mai 2018 kl. 21:53 (CEST)
Takk for hjelp! nå forsto jeg litt mer. :-) Mvh FiskFesk (diskusjon) 18. mai 2018 kl. 19:37 (CEST)

Legge til bilde.[rediger kilde]

Nå har jeg plagdes i sikkert over en halvtime.. Når jeg prøver å laste opp dette bildet; Splaynetworks.webp (som jeg allerede har lastet opp til commons) til siden jeg lager så skjer det alltid noe galt. enten blir bildet alt for stort og det kommer opp en tekst der det står "Fil:Splaynetworks.webp|frameless|SPLAY AS" eller så vil ikke bildet vises i det heletatt, jeg har prøvd å finne ut hvordan man skalerer men finner ikke ut. håper på hjelp. FiskFesk (diskusjon) 19. mai 2018 kl. 17:43 (CEST)

Hei FiskFesk. Har du sett på Hjelp:Bilder ? Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 19. mai 2018 kl. 17:59 (CEST)