Wikipedia:Nybegynnerforum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Endring av firmanavn - hovedtittel i artikkel[rediger kilde]

Vi endret firmanavn for en tid tilbake, og skulle gjerne ha redigert hovedtittelen slik at firmanavnet blir korrekt. Hvordan gjør jeg det?? Mapeinorge (diskusjon) 26. sep. 2014 kl. 14:44 (CEST)

Til venstre for søkefeltet i den aktuelle artikkelen står det Mer med en nedoverpil; klikk der så vises ordet Flytt. Klikk på den og fyll ut nytt navn i boksen til høyre. I feltet for Årsak skriver du byttet navn, eller lign. Hvis du ikke får det til kan du skrive her hvilken artikkel det gjelder og hva det nye navnet er, så kan jeg el. en annen flytte den. Mvh.A-S. Ofrim (diskusjon) 26. sep. 2014 kl. 15:44 (CEST)
Takk for raskt svar. Jeg ikke noe Mer til venstre for søkefelt når jeg står i selve artikkelen, kun når jeg var på User Page og der stod det kun Bidragsutvikling når jeg åpnet Mer. Jeg vil gjerne gjøre et forsøk på å bytte navn, før dere evt. hjelper til. Men siden det gjelder er: https://no.wikipedia.org/wiki/Rescon_Mapei
Vi het Rescon Mapei før og heter kun Mapei nå. Går det evt. an å skrive Mapei (tidligere Rescon Mapei)?

Mapeinorge (diskusjon) 26. sep. 2014 kl. 16:17 (CEST)

Har flyttet den for deg. Nå finner du bedriften under Mapei, med omdirigering fra Rescon Mapei. --- Løken (diskusjon) 26. sep. 2014 kl. 17:38 (CEST)
Tusen takk!!

77.106.167.98 29. sep. 2014 kl. 11:15 (CEST)

Hvorfor er artikkelen min slettet?[rediger kilde]

Heisann... Jeg er veldig ny her på Wiki, og kan ikke helt forstå hva som mangler eller er feil, men jeg er mer enn villig til å gjøre de endringer som kreves... Synes ikke sidene her er så enkle og forholde meg til heller, så jeg håper virkelig at det jeg skriver her kommer frem som det skal?? 1. Jeg og en kolega har på bakgrunn av noen ideer utviklet behandlingsmetoden som har den effekten som er skrevet i teksten... altså ikke dokumentert, men på bakgrunn av tilbakemeldinger... jeg kan selvfølgelig slette dette?? 2. Med medisinsk kompetanse mener jeg bestemt at en hver som driver manuell behandling må vite sine begrensninger, og når man ikke skal behandle... Det finnes altså ingen krav til hvem som kan utøve dette, men alle godkjente (av sitt forbund) alternative behandlere må vel ha medisinsk grunnfag... det måtte i alle fall vi for å få godkjenning... fysoterapeuter har også en medisinsk kometanse i mitt hode... kan jeg formulere meg anderledes her? 3. Navnet har vi kommet opp med, og kan ikke se at dette er brukt av noen andre.... Jeg vil gjerne ha noen råd om hvordan jeg kan forholde meg til dette?? Hilsen Myopraktikk (Myopraktikk (diskusjon) 22. sep. 2014 kl. 16:53 (CEST)).

Hei, ser at du sletta denne artikkelen tidlegare. Den er oppretta igjen. Tar du en kikk? Ovesen (diskusjon) 21. sep. 2014 kl. 12:56 (CEST)

Tror jeg fant at den virket som copyvio eller lignende. Men dette er nytt tilkommet etter min lille innføring i sosialmedisin. Virker ellers litt mystisk med at massasjen bør utføres av folk med medisinsk kompetanse (fysioterapeuter gode nok?) Og registrerbar effekt tilnærmet lik 0%? . Kanskje et utvidet referansekrav? --Bjørn som tegner (diskusjon) 21. sep. 2014 kl. 13:04 (CEST)


Myopraktikk (diskusjon) 22. sep. 2014 kl. 16:53 (CEST)

Hei, jeg har svart deg på min brukerside, der du stilte spørsmålet direkte til meg, men kan gjenta med litt andre ord:
Wikipedia er ikke stedet for publisering av nynytt. Helserelaterte artikler prøver vi å være ekstra nøye med. Kilder og referanser skal alltid være annenhånds, dvs. stamme fra andre steder enn evt. egne notater eller nettsider:(unntak fins, men ikke her). Kilder må være «gode» i forhold til temaet. --Bjørn som tegner (diskusjon) 22. sep. 2014 kl. 17:06 (CEST)
Se WP:OR. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 22. sep. 2014 kl. 17:14 (CEST)

Sletting av bilder[rediger kilde]

Hei, Jeg har lastet opp tre bilder som jeg har fått tillatelse til å bruke, men som ikke er mine. Og vil derfor slette disse. Hvordan gjør jeg det?

Mvh, Amina Sewali Amina Sewali (diskusjon) 18. aug. 2014 kl. 17:37 (CEST)

Hei, Amina. Bildene du har lastet opp finnes her. Det enkleste vil antagelig være om du selv legger inn teksten
{{copyvio|Own upload; misunderstanding between myself, the photographer and commons' licences}}
på siden for hvert bilde du må/vil slette. Så vil «noen» rydde opp. Du kan redigere i teksten mellom | og }}. Mvh M O Haugen (diskusjon) 18. aug. 2014 kl. 18:00 (CEST)

Koordinater[rediger kilde]

Jeg har redigert i artikkelen Gokstadhaugen. For meg ser det ut som angivelse av koordinater havner feil sted. Noen som kan hjelpe meg? AnitraF (diskusjon) 16. mai 2014 kl. 14:01 (CEST)

Hei. Du hadde plassert malen for koordinater i overskriften «Gravfunnet» og derfor kom de ikke på riktig sted. Geografiske koordinater skal som regel plasseres helt øverst i en artikkel. − Mvh. Sandip90 (diskusjon) 16. mai 2014 kl. 14:06 (CEST)

Ny artikkel[rediger kilde]

Jeg har opprettet artikkelen Skipshaugen. Problem 1: Når jeg søker etter den, får jeg ingen treff. Problem 2: Lenke lagt til den i Borrehaugene fortsetter å være rød. Problem 3: I Skipshaugen får jeg ikke opp fanen Rediger kilde. Får heller ikke lagt inn lenker vha klammer. Noen som kan hjelpe?

~Vh Anitra AnitraF (diskusjon) 8. mai 2014 kl. 09:53 (CEST)

Har sjekket dine bidrag og har søkt på «Skipshaugen» og jeg kan ikke se at artikkelen har blitt opprettet. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 8. mai 2014 kl. 10:01 (CEST)
Du har kanskje glemt å trykke lagre, da må du prøve en gang til. Som det sies over, artikkelen er ennå ikke blitt opprettet. --Harald Haugland (diskusjon) 8. mai 2014 kl. 10:12 (CEST)

Dere har naturligvis helt rett. Jeg mente jeg hadde lagret, men den gang ei. Nå er det i orden! Takk for raske svar. AnitraF (diskusjon) 8. mai 2014 kl. 10:18 (CEST)

Bruk av egne bilder[rediger kilde]

Stilmanualen angir hvordan man koder bilder som hentes fra Wikipedia Commons, men jeg har en del egne bilder, som jeg ønske å bruke (Wikipedia Commons mangler bilder om emnet). Hvordan gjøres dette ? Kan man flytte egne bildefiler til Wikipedia Commans på et eller annet vis?

Mvh Øivind Berg--ØivindB (diskusjon) 16. apr. 2014 kl. 18:11 (CEST)

Hei, du må gjerne laste opp egne bilder på Wikimedia Commons, når det er gjort så kan de brukes på alle våre prosjekter, du finner en grunnleggende innføring her. Om du har flere spørsmål rundt det så bare kom med de her, så blir de forhåpentligvis raskt besvart. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 16. apr. 2014 kl. 18:46 (CEST)

Heisann...[rediger kilde]

Jeg lurer på hvordan jeg gårr frem hvis jeg skal feks skrive et navn som det skal linkes til slik det blir blå skrift.. for å gå nærmere innpå det så dere skjønner hva jeg mener, hvis jeg skal skrive om DDE eller en annen kjent person.

Prøvde igår men jeg fikk ikke til det.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Buffywtr (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)

Hei. Da skriver du det slik: [[DDE]]. Eventuelt kan du skrive DDE, merke ordet og trykke på knappen som ser slik ut. Vector toolbar insert link button.png. Begge deler gjør at det vil bli slik: DDE. Ellers står det mye om hvordan man gjør forskjellige slike ting på Hjelp:Redigering. Lykke til! Mvh 3s (diskusjon) 15. apr. 2014 kl. 12:52 (CEST)

Hans Arentz[rediger kilde]

Som nybegynner har jeg støtt på et problem: det finnes to forskjellige artikler om samme person, amtmann Hans Arentz (1731-1793). Den ene er gal, og skal slettes. Hvordan gjøres dette? Her er det i beskrivelsen forvekslet med presten Hans Arentz (1713-1790). Denne fantes det ingen artikkel om, og jeg forsøkte å opprette en ny. Problemet var da overskriften. Jeg forsøkte meg med Hans Arentz (1713-1790), og denne ble da flyttet til Hans Arentz (prest). Hva er den "korrekte" måten å gjøre dette på? Vennlig hilsen Øivind Berg --ØivindB (diskusjon) 14. apr. 2014 kl. 00:54 (CEST)

Det ser ut som vi har artikler om begge, se Hans Arentz for artikkelen om sorenskriveren og Hans Arentz (prest) for artikkel om presten. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 14. apr. 2014 kl. 01:16 (CEST)
Det riktige vil være å opprette en pekersideHans Arentz og flytte dagens oppføring til Hans Arentz (sorenskriver) samt å rydde opp i sammenblandingen av de to personene i dagens artikkel. Profoss (diskusjon) 14. apr. 2014 kl. 01:23 (CEST)
Det var en artikkel Hans Arentz, og en Hans Arentz (17XX-17XX) (med fødsels- og dødsår i parantesform). Jeg flyttet denne til Hans Arentz (prest), som føles mer riktig enn fødselsår. Om dette er samme person som Hans Arentz (uten parantesform) har jeg ikke tatt mer stilling til enn at jeg tok et raskt blikk på den artikkelen og fant ut det måtte være to forskjellige. Mvh. TorbjørnS (ʦ) 14. apr. 2014 kl. 03:35 (CEST)

Det er nå ryddet opp i dette, med peker fra Hans Arentz til Hans Arentz (prest). Grunnen til at jeg trodde det var to artikler på den første, var at jeg googlet, og oppdaget ikke at jeg fikk treff både på bokmålsversjonen og nynorskversjonen (og disse var svært ulike). Mvh Øivind Berg --ØivindB (diskusjon) 14. apr. 2014 kl. 22:59 (CEST)

Leif Johan Braaten[rediger kilde]

Har skrevet første utkast om Leif Johan Braaten og ble nokså fornøyd. Ville gjerne ha med en A 4 side med Referanser og lurte på hvordan det skal gjøres? LJB leif.braaten@selvutvikling.org Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.202.81.105 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)

Hei. Referanser blir lagt under ei overskrift, == Referanser ==, i artikkelen. Sjekk Wikipedia:Stilmanualen for litt hjelp på veien. Ellers er denne sida til god hjelp for å forstå koding av kilder. Selve referansene legges til i artikkelteksten, mens under overskrifta skal det legges en tagg som denne: <References /> Vennlig hilsen Jon Salte (kontakt) 5. feb. 2014 kl. 20:00 (CET)

Hei igjen anne sophie Ofrim! tusen takk for de siste gode rådene. Jeg er kommet så langt at jeg har valgt et personlig bilde av meg selv, som professor emeritus. det ligger nå på Upload wizard betegnet IMG 3086 edited-1-1.JPG. Lurte på om du kunne få det opp over teksten, eller gi meg instruksen? så tilføyer jeg litt naturlig INfo. Jeg prøver nå å avslutte som du foreslår og er veldig spent Leif Johan Braaten (diskusjon) 10. feb. 2014 kl. 16:05 (CET)

Hei! Jeg fant bildet på Commons og har lagt det inn i artikkelen. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 10. feb. 2014 kl. 18:01 (CET)

Bilde over teksten!Kursiv tekst Hei igjen anne sophie Ofrim! så supert at du fant mitt bilde på Commons. du sier at du har lagt det inn i teksten ca. kl. 1800. men nå kl. 2115 kan jeg dessverre ikke finne det? tar det noen timer før det kommer på plass? fant en opplysning om noe slikt et sted! når det dukker opp, over teksten, legger jeg til litt info. om det er ytterligere diverse som jeg må gjøre for finalisering, ville jeg sette stor pris på eventuelle instruksjoner! jeg er så imponert over dine korte, nyttige svar, og at de kommer så forbløffende raskt..jeg er så takknemlig! Leif Johan Braaten (diskusjon) 10. feb. 2014 kl. 21:22 (CET)Hei gode hjelper! Har forbedret mitt første utkast fra i går. Trenger hjelp med to problemer: 1. Hvordan overføre til hovedteksten en A 4 side med Utvalgt Litteratur etter presentasjonen? 2. Hvordan overføre min signatur til boksen under Innstillinger? Signatur: LJB2604


Wikipedia Ansvarlige Ledere! Etter min vurdering som professor i klinisk psykologi ved Psykologisk Institutt, Universitetet i Oslo, i 34 år med 8 - 10 bøker og over hundre artikler er jeg nå snart ferdigstilt for publisering på Weben, har 10 referanser igjen. Vennligst orienter om hva som videre vil skje med mitt bidrag? Har hatt stor glede av jobben, da jeg endelig fikk den gjort! Professor Leif J. Braaten

Hei! Jeg ser du har kladdet på brukersiden din og det ser bra ut! Du kan kopiere det du har skrevet, opprette artikkelen ved å klikke på den røde lenken her Leif Johan Braaten og lime inn teksten. Når du lagrer er artikkelen publisert i leksikonet. Den trenger litt finpuss, det vi kaller wikifisering, med kategorier, interne lenker osv. Det blir gjerne gjort av noen av de faste bidragsyterne her i løpet av noen timer. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 7. feb. 2014 kl. 12:37 (CET)

Det eneste gjenstående gode hjelper, Anne-Sophie Ofrim, er at jeg som ivrig fotograf gjerne ville spandere et bilde over selve teksten pluss litt relevant info. Trodde jeg fikk downloadet Media Wiki 1.22.2, men den bare forsvant. Har bilder online greit! TRENGER DERFOR LITT HJELP MED Å FÅ ET SLIKT BILDE PÅ PLASS? LJB2604 Du må forresten også forklare meg hvordan jeg oppretter en korrekt signatur!

Signaturen legger du inn ved å avslutte innlegget med ~~~~, så kommer det automatisk inn. Bilder må være gitt en fri lisens og lastes opp til commons.wikimedia.org hvor du vil finne upload files i venstremargen. Det er mulig du må utvide en av undermenyene der. Så finnes det beskrivelser på hjelp hvordan du legger bildet inn på siden. Haros (diskusjon) 8. feb. 2014 kl. 17:08 (CET)


Hei Harald Haugland! Viser til meldingen min fra sony ericsson, der jeg takker for den elegante plasseringen av bildet! Jeg oppdaget en trolig siste ting, nemlig at alle mine nøyaktige kursiveringer av boktitler og tidsskrifter var forsvunnet i den ferdigstilte versjonen på weben! Lurte på om du kunne bytte ut den som nå står der med den versjonen av utvalgt litteratur som har kursiveringene? en liten detalj: siden sist er det kommet en blokkering, så jeg får ikke skrevet store bokstaver, kan det fikses? endelig tror jeg helt til slutt: jeg har 6 - 8 sider på weben, der jeg presenterer min faglige profil og kommer med alle mine tilbud. den ligger på www.selvutvikling.org. er det mulig å legge inn en lenke til disse sidene, som også kan endres til en engelsk versjon? Leif Johan Braaten (diskusjon) 11. feb. 2014 kl. 09:38 (CET)

Antall sidevisninger[rediger kilde]

Hei, har glemt hvor jeg sjekker antall sidevisninger på en artikkel - skulle gjerne vist den funksjonen til et museum. --WMNOastrid (diskusjon) 3. apr. 2014 kl. 15:36 (CEST)

Velg "Vis historikk"-fanen øverst på siden. Der er det lenker til en rekke eksterne verktøy, blant dem sidevisningsstatistikk. - mvh 4ing (diskusjon) 3. apr. 2014 kl. 15:41 (CEST)
Takk!--WMNOastrid (diskusjon) 4. apr. 2014 kl. 11:11 (CEST)

Referanser/kilder[rediger kilde]

Om krav til henvisninger/kilder/referenser: Når en (ny) artikkel er lenket til artikkelen på engelsk, f.eks, som allered har referenser, burde ikke det holde? Da finnes jo referensene! Eller, er det en enkel/automatisk måte å inkludere ref fra den engelske artikkelen? Kjetil1001 (diskusjon) 9. apr. 2014 kl. 23:23 (CEST)

Artikler skal inneholde referanser/kilder, uavhengig av om artikkelen allerede finnes på et annet språk, med referanser eller ikke. Wikipedia skal heller ikke bruke seg selv som kilde, så å vise til en annen WPartikkel (norsk eller på annet språk) er ikke å oppgi referanser eller kilder. Du kan derimot bruke de samme referansene/kildene som artiklene på andre språk bruker. Mvh TorbjørnS (ʦ) 9. apr. 2014 kl. 23:26 (CEST)
Det er slett ikke alltid de engelske artiklene er skikkelig kildebelagt og hvor kommer da den norske teksten fra?. De kan også være lange og med en haug med noter og da oppstår et annet problem, hvilke/n av de engelske notene henviser den norske artikkelen til. Hvis det går an å identifisere hvilken/hvilke engelske (eller tyske/franske osv) som er brukt så går det an å kopiere hele noten (<ref>notehenvisning</ref> og lime den rett inn i den norske, de engelske fungerer helt fint selv om de heter book i stedet for bok osv. Det motsatte går derimot ikke an, en norsk note som heter bok
 • <ref>{{Kilde bok | forfatter=forf forfattersen | tittel=bok tittel | utgivelsesår=2035 | forlag=gyldenhaug}}</ref>[1]
fungerer ikke på engelsk, men en engelsk note som heter book
 • <ref>{{cite book | last=forfattersen | first=forf | title=bokmania | date=2035 | publisher=Gyldenhoug}}</ref>[2]
fungerer på norsk og da er det bare å huske å sette inn referanseavsnittet som de enten har glemt eller ikke skjønner vitsen med. Hvis jeg vet at jeg skal bruke en tekst på engelsk etter at jeg har brukt den på engelsk lager jeg veldig ofte den norske på min engelske kladdeside, med engelske noter og så slipper jeg å surre med notene når jeg oversetter til engelsk. --  Dyveldi    9. apr. 2014 kl. 23:57 (CEST)
 1. ^ forf forfattersen (2035). bok tittel. gyldenhaug. 
 2. ^ forfattersen, forf (2035). bokmania. Gyldenhoug. 

Les dem, sjekk at lenker faktisk virker. Ikke ta med ukritisk. Innhold kan ha blitt forandra etter at kilde blei lagt inn.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.212.48.96 (diskusjon · bidrag) 9. apr. 2014 kl. 22:04 (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)

Hei[rediger kilde]

Jeg vil legge info om meg på Wikipedia sammen med bilde av meg Hvordan gjør jeg det?Dette usignerte innlegget ble skrevet av SaraaPr (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)

Bilder må lastes opp på Commons for å kunne brukes på Wikipedia. Finnes siden du vil redigere ennå?--Telaneo (Diskusjonsside) 2. feb. 2016 kl. 20:38 (CET)

Hvordan skal jeg skrive en innledning som begynner med hovedpersonen


Opprette ny kategori på commons[rediger kilde]

Hei, hvordan oppretter jeg en ny kategori på commons? Uten å ha lastet opp bilder ennå som skal i kategorien. Det gjelder Nobel Peace Prize 2016. Takk!(Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 5. okt. 2016 kl. 15:29 (CEST))

Du kan skrive Category:Nobel Peace Prize 2016 i søkefeltet, da får du spørsmål om kategorien skal opprettes. Deretter kan du legge den inn relevante kategorier (på samme måte som når du lager en artikkel). - 4ing (diskusjon) 5. okt. 2016 kl. 15:36 (CEST)
Når du laster inn bilder på Commons, er der en del spalter som bør fylles ut. Nokså langt nede får du spørsmål om kategorier. Foreslår å bruke både generell: Nobel Peace Prize og samme med årstall. Siden det er/blir kjent person, vil også «kategori: personens navn» være grei å ta med. Lykke til! --Bjørn som tegner (diskusjon) 5. okt. 2016 kl. 15:43 (CEST)
Takk dere! Redd jeg roter her. Dette er mitt forsøk: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Nobel_Peace_Prize_2016. Har jeg gjort det rett? --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 5. okt. 2016 kl. 15:50 (CEST)
Du hadde ikke fått det helt riktig, men jeg rettet det opp her: [1]. Ikke opplagt hvordan man skal gjøre slikt… Face-smile.svg Hilsen Kjetil_r 5. okt. 2016 kl. 15:55 (CEST)
Takk! --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 5. okt. 2016 kl. 15:58 (CEST)

@Bjørn som tegner: Hvorfor foreslår du dobbelkategorisering? Nording 5. okt. 2016 kl. 16:04 (CEST)

Jeg tenkte at hovedkategorien er fredsprisen generelt, og årgang er en underkategori. Mulig det blir feil. --Bjørn som tegner (diskusjon) 5. okt. 2016 kl. 16:33 (CEST)
Nei, det er riktig, men hvorfor mener du bildene bør legges i begge kategoriene? Nording 5. okt. 2016 kl. 17:48 (CEST)
@Bjørn som tegner: ? Nording 6. okt. 2016 kl. 09:43 (CEST)
Jeg innbiller meg at der ikke er automatikk med at nye årstallskategorier legger seg pent inn i hovedkategorien. Tar jeg feil, så er forslaget feil. --Bjørn som tegner (diskusjon) 6. okt. 2016 kl. 09:54 (CEST)
@Bjørn som tegner: Det skjer ikke automatisk – det må gjøres manuelt. Men dét er da ingen grunn til å (foreslå å) dobbelkategorisere. Nording 8. okt. 2016 kl. 23:24 (CEST)

Bilde til en artikkel[rediger kilde]

Hva man kan og ikke kan laste opp.

Hei har nettopp skrevet en ny artikkel, men klarer ikke legge til bilde.. noen som kan hjelpe?Dette usignerte innlegget ble skrevet av Mathildeeilertsen (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)

Hjelp:Bilder har noe grunnleggende hjelp. For å legge til et bilde mens du redigerer, trykk «sett inn» og velg «media». Derfra kan du søke etter bilder som finnes på Commons, bildedatabasen vår. Hvis du vil laste opp et bilde må det gjøres der.--Telaneo (Diskusjonsside) 26. okt. 2016 kl. 11:08 (CEST)
hei, takk for svar! men hva hvis jeg ikke finner bilde av det jeg trenger på commons? jeg trenger et bilde av Envacs moderne søppelkasser, hva gjør jeg da?Dette usignerte innlegget ble skrevet av Mathildeeilertsen (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)
Hvis du har mulighet til å ta et bilde selv, så kan du laste opp det. Bilder på commons må gis ut under en fri lisens (se Commons' lisensieringsside). Hvis du finner et bilde som er gitt ut med fri lisens, kan du laste opp det så lenge du oppgir hvor du fikk det fra. Hvis du er usikker på om bildet er fritt, eller du vet at det ikke er det, ikke last det opp. Da må du nåk dessverre leve uten. Bildet til høyre forklarer bra hva man kan og ikke kan laste opp der.--Telaneo (Diskusjonsside) 26. okt. 2016 kl. 11:23 (CEST)

Flytting av artikkel[rediger kilde]

hei, hvordan kan man endre navn på artikkelen? altså hovedoverskriften? i så fall hvis det ikke er mulig, hvordan sletter man en artikkel?Dette usignerte innlegget ble skrevet av Mathildeeilertsen (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)

Hei. Du må ha gjort 20 endringer og vært registrert en uke for å få muligheten til å flytte en artikkel. Før det må du spørre noen. Hvilken artikkel tenker du på? --- Løken (diskusjon) 6. nov. 2016 kl. 15:19 (CET)
dersom artikkelen ikke er relevant for Wikipedia kan du nominere den for sletting, evt be noen hjelpe deg. Mvh Erik d.y. 6. nov. 2016 kl. 15:21 (CET)


Klikk i artikkelen, i raden med faner er det en knapp merket Flytt. Trykk på denne, og skriv ønsket navn i vinduet, gjerne med en forklaring i forklaringsvinduet. Pål N. (diskusjon) 6. nov. 2016 kl. 15:25 (CET)


ønsker å bytte navn på artikkelen "Bossnett" til "Avfallssug", noen som kan hjelpe? gjelder artikkelen Bossnett. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Mathildeeilertsen (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)

slår man av Flow?[rediger kilde]

Hvordan slår man av Flow? --TorbjørnS (ʦ) 19. nov. 2016 kl. 18:54 (CET)

Det er en feil med Flow slik at ingen har kunnet slå den på eller av på flere uker. Jeg vet ikke mer om feilen, men er det viktig så kan jeg spørre. — Jeblad 19. nov. 2016 kl. 19:00 (CET)
Nei, det er ikke viktig. Har vurdert det en stund og kom bare på det nå, så det kan vente. --TorbjørnS (ʦ) 19. nov. 2016 kl. 19:03 (CET)
Ser ut som om feilen er løst, men knappen for å slå den på som beta-feature er fortsatt fjernet. (phab:T138310) — Jeblad 19. nov. 2016 kl. 19:06 (CET)

OSM[rediger kilde]

Se artikkel om Holmestrandsporten, det hadde vært flott om den hadde samme oversikt over tunnelen som vises i Kanaltunnelen. Noen som kan fikse det? Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 25. nov. 2016 kl. 12:41 (CET)

Mener du kartskisse? --Mvh Erik d.y. 30. nov. 2016 kl. 13:54 (CET)
Planer og informasjon fra Jernbaneverket og kommune kan kopieres og lastes opp. Se feks Filefjelltunnelen. --Mvh Erik d.y. 30. nov. 2016 kl. 13:59 (CET)
Tunnelen er med på kartet du får øverst. Riktignok er artikkelens koordinat plassert vest for den, men Jernbanen, nedgang til stasjon osv er tegnet inn. Haros (diskusjon) 30. nov. 2016 kl. 14:01 (CET)
Hvis en klikker på lenken kart øverst til høyre på artikkel om Kanaltunnelen så ser man en rød strek og hele strekningen for Kanaltunnelen. Det er noe tilsvarende jeg ønsker, at en ved å klikke på kart får frem en rød linje som viser hele tunnelens lengde - zoomet ut så en ser hele. Mulig at dette er noe som må ordnes i OSM, men om vi har noen kontakter der så hadde det vært fint å få til, både for den artikkelen og tilsvarende andre, som Romeriksporten. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 30. nov. 2016 kl. 16:01 (CET)

Mal[rediger kilde]

Hvilken mal skal jeg bruke hvis det er et halvt toplanskryss der hovedveien tar av i krysset og det ikke er vei rett fram i krysset. Tenker på det kommende Sjoakrysset.

https://www.openstreetmap.org/#map=15/61.6770/9.5553 (ca. midten av kartet)

Mlo788 (diskusjon) 4. des. 2016 kl. 23:09 (CET)

BjørnN vet nok dette. Telaneo (Diskusjonsside) 4. des. 2016 kl. 23:11 (CET)

FINNE OLDEFORELDERE[rediger kilde]

Min bestefar Willian Johannes (Poulsen) Paulsen født 20.01.1892 På Rikshospitalet i Oslo.(Uektebarn). Hans fars navn var Carl Ludvig Poulsen født 1857 i Danmark. Morens navn var Lucie Amalie Handwerk født 1866. Jeg er ute etter både fortid og fremtid. De hadde adrese: Rostedsgt. 16, Christiania. Det er dette jeg hvet. Det ble alltid sagt om min oldemor at hun var russisk. Kan jeg få hjelp? Med vennlig hilsen Jan PaulsenDette usignerte innlegget ble skrevet av Oskar213 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)

Wikipedia kan nok ikke hjelpe deg med det. Telaneo (Diskusjonsside) 25. jan. 2017 kl. 16:21 (CET)
Tror jeg ville forhørt meg med noen som driver litt med slektsforskning og siden det nevnes Oslo-adresser så ville jeg hørt meg for hos DIS-Oslo, se artikkel om Slekt og Data. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 25. jan. 2017 kl. 19:32 (CET)
Det finnes digitaliserte folketellinger, kirkebøker og lignende hos Riksarkivarens Digitalarkivet. De har også et diskusjonsforum hvor det går an å få hjelp til å komme i gang og med problemer underveis. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 25. jan. 2017 kl. 21:34 (CET)
Hei, jeg ville forhørt meg med både DIS og tittet på digitalarkivet, men for å sette deg litt i gang så ar jeg søkt etter en del av de. William selv finner jeg bare igjen som tjenestegutt på en gård i Fet i 1910: folketelling
 • Far:
  • Folketelling 1875
  • Født i Kristiania med mor Maren Christine Poulsen født 1831 i Kristiania og far Peter Andreas Poulsen født 1821 i Bærum og trelasthandler, Bor i Torggata 5b
  • 1910 folketelling.
  • født 24. mai 1858 i Kristiania og bor sammen med lillesøsteren i Pilestredet 55 og er registert som enkemann.
 • Mor:
  • 1875 folketelling
  • Født Lucie Amalie Handværk 1866 i Kristiania, oppført som elev ved Eugenia stiftelse som var «Opdragelses- og Undervisningsanstalt for fattige Pigebørn af Borger- og Almueklassen».

Jeg har sjekket i de kommunale folketellingene og finner ingen ved de navnene i Rosteds gate 16. Profoss (diskusjon) 25. jan. 2017 kl. 22:20 (CET)

Det er en (liten) sjanse for at William slo seg ned i området der han tjente. Da er Bosteds- og slektshistorie : søndre del av Jaren, nordre del av Dalen, her på bokhyllen til Nasjonalbiblioteket, noe som kanskje kan hjelpe. Det er en av Fets bygdebøker. Det jeg har gjort er en gjetning som sjekkes bedre mot andre kilder. På side 186, under eiendommen Fjell (gnr 48, bnr 22) er en William Paulsen nevnt. Han skal ha bodd der 1919-1929, og var gift med Maria. Sammen hadde de sønnen Wilhelm (f. ca 1914). Fra Fet flyttet de til Strømmen. Fjell ble utskilt fra en av Råsåk-gårdene, og det var på en av disse William J. arbeidet som sveiser i 1910. Lykke til videre! Mvh Noorse 26. jan. 2017 kl. 19:50 (CET)
P.S. Det kan godt hende at du kan finne William Johannes med etternavnet C/Karlsen, siden dette var i en overgangstid mellom patronym og etternavn. Mvh Noorse 26. jan. 2017 kl. 20:00 (CET)
P.P.S.: William Johannes Karlsen ble konfirmert i Løken sogn i Høland 14. oktober 1906. Der bodde han på Halebæk. Hans foreldre er angitt å være «Ungk Opvarter Karl Ludvig Paulsen» og «Pige Lucie Amalie Handtværk». 19. april 1916 giftet han seg i Fet sogn med Hilda Marie Steffensdatter f. 1890 i Fet. Selv var han da fabrikkarbeider, mens faren fikk tittelen «Opvasker». Det er flere ting som jeg ikke har tatt meg tid til å tyde her, kanskje dette hjelper litt mer? Mvh Noorse 26. jan. 2017 kl. 20:21 (CET)

Erik Wilhelm Thommessen[rediger kilde]

Erik Wilhelm Thommessen (født 1946) er adjunkt og forfatter, bosatt på Fagernes i Nord-Aurdal kommune. ... Dette usignerte innlegget ble skrevet av Brukerkontoanonnym (diskusjon · bidrag) 27. jan. 2017 kl. 21:32‎ (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)

Hei bruker:Brukerkontoanonnym jeg ser du trenger hjelp med artikkelen du har laget om Erik Wilhelm Thommessen. Det er ikke nødvendig å lagre artikkelen to steder for å få hjelp så jeg tok vekk mesteparten av den i denne diskusjonstråden. Dette for at det skal bli lettere for andre å lese her slik at du lettere får hjelp.
-- Jeg tror nok du får hjelp. For det første så er han du skriver om forfatter og forfattere skal ha en seksjon med alle bøkene de har skrevet. Seksjonen kalles bibliografi og bøker å fylle bibliografien med finne hos BIBSYS, dette er en lenke til alle bøkene hans der. Jeg tror nok at det kommer noen og hjelper deg med wikikode og oppsett av artikkelen. Du er velkommen til å skrive her og komme med spørsmålene dine. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 27. jan. 2017 kl. 22:25 (CET)

Fotnoter[rediger kilde]

Hvordan får jeg en fotnote til å vise bare en a istedenfor Note 1? --TorbjørnS (ʦ) 28. jan. 2017 kl. 01:54 (CET)

Hvis du bruker gruppen «note» så vil det skrives ut på formen «Note #», men du kan også bruke de hardkodete gruppene «lower-alpha», «upper-alpha», «lower-roman», «upper-roman», og «decimal». Ta en titt på koden til Bruker:Jeblad/numtest. Jeg har bedt om at dette endres slik at vi kan style navngitte grupper, men jeg tror ingenting har skjedd. (phab:T115894) — Jeblad 28. jan. 2017 kl. 02:20 (CET)
Takk. Mener det var en enklere måte, men mulig jeg tar feil. Husker jeg har gjort det en gang for lenge siden, men det er så mange år siden at jeg ikke aner hvor og hvordan. --TorbjørnS (ʦ) 28. jan. 2017 kl. 02:59 (CET)

Anatomi[rediger kilde]

Tilsvarer Urinrørsåpningen en:Internal urethral orifice (og kan dermed iw-kobles)? --Wikijens (diskusjon) 28. jan. 2017 kl. 19:57 (CET)

Tillot meg å iw-koblet til den andre enden av urinrøret dvs w:en:Urinary meatus. Tok en rask kontroll i Bokhylla se Prosedyrehefte i sykepleie. Bergen: Bergen helse- og sosialhøgskole. 1992. s. 55.  for nærmere beskrivelse. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 28. jan. 2017 kl. 22:26 (CET)
Takk for det. --Wikijens (diskusjon) 28. jan. 2017 kl. 22:37 (CET)

Bildetekst i infoboks[rediger kilde]

Noen som kan hjelpe med å få bildetekst til å fungere i Mal:Infoboks prisutdeling? Forsøkte å legge inn bildetekst i Spellemannprisen 2016. Malen er opprinnelig kopiert fra annen mal, men har sikkert rotet til noe. --Gaz (diskusjon) 29. jan. 2017 kl. 00:33 (CET)

@Gaz: Fiksa! Husker du hvilken annen mal du kopierte fra? Denne virker antakelig heller ikke. – Danmichaelo (δ) 29. jan. 2017 kl. 01:51 (CET)
Takk @Danmichaelo:. Husker ikke hvilken det var. Tror den hadde noe med pris eller utdeling å gjøre. Prøvde å lete litt nå, men fant ikke tilbake. --Gaz (diskusjon) 29. jan. 2017 kl. 12:09 (CET)

wikidatalistetabell[rediger kilde]

Jeg prøver å sette meg inn i hvordan man kan bruke wikidata til å lage en liste. Men terskelen ble for høy, kan noen dytte meg over den? Jeg prøvde å dissekere en brukerside som kaller opp listeriabot for å dekode tallene og kodene som blir brukt, men det blir for mye jeg ikke skjønner (eller rettere, jeg fant ingen steder som kunne dekode P-kodene).

Jeg vil lage en liste over fødsler i 1942. Det er Q6647371. Så langt er jeg med. Så vil jeg ha med en kolonne med et bilde og en med fødselsdato. Og der ramler jeg av: wdt:P...

{{Wikidata list |sparql=SELECT ?item WHERE { ?item wdt:Pxxx wd:Q6647371} |columns=label:Bilde,Pxxx:Fødselsdato,Pxxx

Yikes... På forhånd takk, Pål N. (diskusjon) 29. jan. 2017 kl. 14:10 (CET)

Bilde er P18, fødselsdato er P569. Å begrense etter dato er ikke det letteste tydeligvis. Tror dette skal bli riktig. Dette skal velge ut alle mennesker født mellom 1. januar 1942 og 31. desember 1942. Det kan være at det er litt for mange folk som er det, og at botten derfor ikke vil hente inn tabellen. I så fall får du prøve å begrense det mer. Telaneo (Diskusjonsside) 29. jan. 2017 kl. 14:34 (CET)
{{Wikidata list
|sparql=SELECT ?item WHERE { ?item wdt:P31 wd:Q5 . ?item wdt:P569 ?time0 .
 FILTER ( ?time0 >= "1942-01-01T00:00:00Z"^^xsd:dateTime && ?time0 <= "1942-12-31T00:00:00Z"^^xsd:dateTime ) } 
|columns=label:Bilde,P18:Fødselsdato,P569
}}
Tusen takk, da prøver jeg den! Men der var ikke q6647371 med i det hele tatt, Q5 er Menneske... det ble jo enda mer forvirrende det der :O Finner man de P-kodene noe sted? Q har jeg skjønt hvor jeg finner. Pål N. (diskusjon) 29. jan. 2017 kl. 14:45 (CET)
På Wikidata ligger de i sitt eget navnerom. Property:P31 er en. De lenkes til på venstresiden av utsagnene. For å si nøyaktig hva den gjør nå, så finner den items hvor P31 (forekomst av) er lik Q5 (menneske) og P569 (fødselsdato) er mellom 1. januar 1942 00:00:00 UTC og 31. desember 1942 00:00:00 UTC.--Telaneo (Diskusjonsside) 29. jan. 2017 kl. 14:50 (CET)
Jeg mener vi ikke bør bruke disse listene i hovedrommet, for de er nokså uforståelige for brukere flest. Det kommer en bedre løsning (les: forståelig løsning), men den er ikke helt klar ennå. — Jeblad 29. jan. 2017 kl. 15:30 (CET)

Private sider i vedlikeholdskategorier[rediger kilde]

Det dukker av og til opp brukersider og slike sider opp i diverse vedlikeholdskategorier... att på til fikk jeg ikke fjernet kategorien (låst for redigering). Brukersider og kladder etc bør vel ikke ligge slik? --TorbjørnS (ʦ) 1. feb. 2017 kl. 18:46 (CET)

... og tre her. --TorbjørnS (ʦ) 1. feb. 2017 kl. 18:49 (CET)
Jeg tok opp noe lignende på Sak:Tibnilhtv9h8ti8h og det ble tilsynelatende løst. Kanskje kan noen av de involverte der hjelpe? --Wikijens (diskusjon) 1. feb. 2017 kl. 19:40 (CET)

Hvordan opprette en ny artikkel[rediger kilde]

Hei!

Er det noen som kan fortelle meg hvordan man oppretter en ny artikkel i Wikipedia? Jeg skal skrive en sak om en festival som ikke er omtalt her.

Mvh Wiggo Hovde

Hallo. Du søker på navnet i boksen oppe til høyre, trykker på den røde lenken du ser, og begynner og skrive. Trykk så lagre siden når du er ferdig, så får du garantert hjelp hvis det er noe galt. Derimot er det ikke sikkert at det du skal opprette er relevant, og jeg tviler litt på om Skyhøyt (som jeg regner med det er det du skal opprette) er relevant enda. Jeg er positiv til dette, men vær klar over at noen kan foreslå artikkelen slettet. --- Løken (diskusjon) 16. feb. 2017 kl. 09:05 (CET)

Dassault DA-20 Jet Falcon[rediger kilde]

Ønsker hjelp til å flytte (gi nytt navn) til siden Dassault DA-20 Jet Falcon? Riktig (nytt) navn er Dassault Falcon 20. Nåværende navn på artikkelen er en sammensausing av produsentens betegnelse og intern betegnelse i det norske forsvaret. Ny betegnelse vil også bli identisk med betegnelse på engelsk wikipedia. På forhånd takk. 158.112.84.234 16. feb. 2017 kl. 17:09 (CET)

Pictogram voting keep-green.svg Gjort Nå finner du artikkelen på Dassault Falcon 20. Ha en fortsatt god dag. --Tarjeimo (diskusjon) 16. feb. 2017 kl. 17:12 (CET)

Amftamin/ dexamin[rediger kilde]

hva inneholder disse stoffene? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Datintinwoffen (diskusjon · bidrag) 20. feb. 2017 kl. 20:43‎ (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)

Dexamin inneholder amfetamin, se omtale fra Helsetilsynet her. Vi har ikke egen artikkel om dexamin. Norsk Wikipedia har artikkel om amfetamin. Det er en kombinasjon av w:en:levoamphetamine og w:en:dextroamphetamine. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 20. feb. 2017 kl. 22:32 (CET)

Markere for oversettelse - hvordan?[rediger kilde]

Jeg husker ikke hvordan jeg markerer for oversettelse. For eksempel denne siden: https://no.wikimedia.org/wiki/Orientering_fra_ansatte. Setter jeg inn <translate> </translate> ved hvert avsnitt? Men hva med disse taggene: !--T:2--? Takk! --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 23. feb. 2017 kl. 15:29 (CET)

Hvis du vil merke en tekst for oversettelse så setter du på <translate>tekst som skal oversettes</translate>. Du kan merke ganske store blokker, og utvidelsen vil bryte de opp i fragmenter som kan oversettes. Pass på når mindre biter skal oversettes inni annen krimskrams, da må du merke disse smådelene eksplisitt. Når noe er merket for oversettelse så setter utvidelsen på <!--T:2-->. Du må passe på at disse beholdes uforandret ved riktig fragment i kildeteksten, ellers blir det rot og oversettelsene blir feil. Når du skal markere en revisjon for oversettelse så går du til siden som skal oversettes, og så følger du lenka for å merke revisjonen for oversettelse. Den er i toppen av siden om alt er satt opp riktig. Du må også gis gruppetilhørighet som oversetter. — Jeblad 23. feb. 2017 kl. 20:23 (CET)

Hvordan lage en fakta side??[rediger kilde]

We need helpDette usignerte innlegget ble skrevet av Linaheidi (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)

Det er ikke helt lett å skjønne hva du mener, men for å opprette en artikkel kan du søke opp tittelen du vil opprette artikkelen på, og trykke på den røde lenken i «Opprett siden <noe> på denne wikien.».--Telaneo (Diskusjonsside) 1. mar. 2017 kl. 12:52 (CET)

Siste endringer - patruljeringslista[rediger kilde]

Hva kan det komme av at jeg aldri får opp mer enn de 50 første på patruljeringslista? Selv om jeg trykker for å få frem de neste 250 eller 500 - eller for å vise den siste uka eller uansett, så får jeg alltid bare opp den vanlige lista med de femti første. --TorbjørnS (ʦ) 2. mar. 2017 kl. 22:34 (CET)

Fordi det ikke er flere som skal patruljeres. Vi er faktisk på under 50 upatruljerte. Telaneo (Diskusjonsside) 2. mar. 2017 kl. 22:35 (CET)
Jo, begynte å få en mistanke om det nå (det dukket ikke opp en ny når jeg patruljerte den siste)... men for min del er det faktisk sånn hele tiden, og vi er jo ikke alltid under 50. --TorbjørnS (ʦ) 2. mar. 2017 kl. 22:37 (CET)
Det skjer ikke hver dag nei. Men hvis det skjer ellers, kanskje prøv å tvinge flere frem i instillingene? Telaneo (Diskusjonsside) 2. mar. 2017 kl. 22:40 (CET)
Ja, jeg prøver det. --TorbjørnS (ʦ) 2. mar. 2017 kl. 22:43 (CET)

Hvordan lager man en ny side[rediger kilde]

Hei jeg lurer på hvordan man lager en side om et emmne her på wikipedia ? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Juneann2 (diskusjon · bidrag) 6. mar. 2017 kl. 14:13 (Husk å signere dine innlegg!)

Hallo. Du søker på navnet i boksen oppe til høyre, trykker på den røde lenken du ser, og begynner og skrive. Trykk så lagre siden når du er ferdig, så får du garantert hjelp hvis det er noe galt. --- Løken (diskusjon) 6. mar. 2017 kl. 14:26 (CET)

Mal:De[rediger kilde]

Hei og God ettermiddag! Jeg har laget malen De (de). Malen laget jeg med å kopiere malen Mal:En. Jeg bruker den i artikkelen Jean-François Blassel under avsnittet litteratur for å vise at det er en tyskspråklig bok. (de) « Glas - Haut und Oberfläche » dans Detail - Zeitschrift für Architektur + Baudetail, n° 3, vol. 38, p. 320, 1998. Men i forklaringen Bruk imalen står det Skriv (de) om du vet tyskspråklig Wikipedia har den respektive artikkel. Hva menes med dette?
Og så tusenkronersspørsmålet? Malen skal jo ha en dokumentasjon... Hva skal jeg skrive, finnes det noe eksempel? mv--Pmt (diskusjon) 6. mar. 2017 kl. 18:24 (CET)

PS for å prøve har jeg opprettet en tom dokumentasjonsside på malen En

Du kunne nok like greit å bare brukt {{språkikon}} eller {{kilde bok}} og språk=tysk, men men. Hva som menes med beskrivelsen som stod der er vanskelig å skjønne og i beste fall feil. Jeg har endret det.--Telaneo (Diskusjonsside) 14. mar. 2017 kl. 19:09 (CET)
Eksempelet dreier seg for øvrig ikke om en bok, men om en artikkel i et tidsskrift. «dans» er fransk for «i», altså artikkelen «Glas - Haut und Oberfläche» i tidsskriftet Detail - Zeitschrift für Architektur .... --Wikijens (diskusjon) 24. mar. 2017 kl. 19:43 (CET)
Forresten er vel ikke {{kilde bok}} helt heldig å bruke i en bibliografi (altså over denne Jean-François Blassels verker)? --Wikijens (diskusjon) 25. mar. 2017 kl. 21:08 (CET)

Morten Arnesen[rediger kilde]

Presteutdannet visepopartist, f. 08.04.1956 i Trondheim. Morten Arnesen ga ut kassetten Varm av lengsel sammen med Seil Genesaret-band i 1989, og platedebuterte med Glød fire år seinere. Blant bidragsyterne på platene hans er Alf Emil Eik, Bjørn Eidsvåg, Grethe Svensen og Børge Petersen-Øverleir. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.164.104.29 (diskusjon · bidrag) 12. mar. 2017 kl. 09:31‎ (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)

Hvis du ønsker å lage en artikkel så skal den ikke være en kopi fra nettet. Ovenstående innlegg er kopiert fra Rockipedia som lages på samme måte som Wikipedia og kan derfor ikke brukes til å lage artikkel med, men Rockipedia er veldig fint til å lete videre med. Du finner også diskografi på discogs.com. For å skrive artikkel om Arnesen bør du lese denne artikkelen i Fædrelandsvennen (dessverre bak betalmur), det er en pålitelig referanse. Du finner samme artikkel i papirutgaven 08.04.2016 på side 47. Artikkelen er en NTB-melding som også stod i Stavanger Aftenblad 09.04.2016 på side 51. En av disse kan du sikkert få tak i på ditt lokale bibliotek helt gratis og de er gode grunnlag for å lage artikkel. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 12. mar. 2017 kl. 09:57 (CET)

Bilde med opphavsrett[rediger kilde]

Hei!

Jeg har begynt smått med å oversette et bar artikler om forskjellige musikkalbum. Noe jeg har lagt merke til er at jeg ikke kan bruke albumbildene som er i de engelske artiklene, da det virker som disse er under en spesiell opphavsrett. Er det mulig å få disse til å fungere også i de norske artiklene?

Ser fram til svar! L0stm3xican (diskusjon) 17. mar. 2017 kl. 16:24 (CET)

Dessverre ikke. Albumcover er under noe som heter Fair Use, og det brukes dessverre ikke på wikipedia på norsk. --- Løken (diskusjon) 17. mar. 2017 kl. 16:24 (CET)

Faktaboks, hvordan endre?[rediger kilde]

Var inne på artikkelen om Sissel Kyrkjebø, og det står at hun fremdeles er gift med Eddie Skoller. (Artikkelen har nok ikke blitt oppdatert på noen år.) Hvordan fjerne desinformasjonen i faktaboksen? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Smbibl (diskusjon · bidrag) 18. mar. 2017 kl. 00:05‎ (Husk å signere dine innlegg med ~~~~!)

Infoboksene vi har er nok (både dessverre, men også et skritt i riktig retning) blitt vanskeligere å endre på, fordi mye av det foregår på Wikidata. Når det gjelder artikkelen du viser til så er det uansett slik at bolken ektefelle viser også tidligere ektefelle, og det er nok en større operasjon å bli enige om det er rett eller ikke at det skal stå slik det står. --- Løken (diskusjon) 18. mar. 2017 kl. 00:47 (CET)
Fikset infoboksen, lagt til årstall for når hun var gift med hvem, samt lagt til referanser. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 22. mar. 2017 kl. 17:50 (CET)

Bruke bilder fra Forsvarets Mediearkiv (FME)[rediger kilde]

Er det ok å bruke bilder fra FME?

Forsvarets Mediearkiv

Vilkårene deres:

 • Innholdet i arkivet er Forsvarets eiendom
 • Forsvaret skal krediteres ved bruk av bildene (fotografens navn/ Forsvaret).
 • Innholdet i arkivet skal ikke brukes i kommersiell virksomhet. Bilder skal heller ikke videreformidles til tredjepart eller lagres i egne databaser.
 • Bildene skal ikke manipuleres eller endres uten samtykke fra Forsvarets mediesenter.
 • Vær Varsom​-plakaten skal følges til enhver tid.

Forøvrig har jeg fått skriftlig tillatelse fra Torbjørn Kjosvold (fotograf i Forsvaret) til å bruke bildene hans til Wikipedia artikler. Hvilken lisens skal jeg evt. bruke da?

Znuddel (diskusjon) 18. mar. 2017 kl. 11:53 (CET)

Nei, dette er ikke bilder vi kan bruke. — Jeblad 18. mar. 2017 kl. 12:03 (CET)


Ok. Spørsmål nr to da? Znuddel (diskusjon) 18. mar. 2017 kl. 12:43 (CET)

Ja, men han kan ikke ha de samme vilkårene som FME. (For å si det enkelt er det fotografen som må akseptere Commons vilkår og ikke omvendt). --- Løken (diskusjon) 18. mar. 2017 kl. 13:26 (CET)

wikidatalister II[rediger kilde]

Nå begynner jeg å få litt dreis på dette, etter noen dytt i riktig retning, men for å tweake listene ytterligere er det en ting jeg lurer på: Der det ikke er artikkel på norsk, er default tydeligvis å sette navn i kursiv (se f.eks. Bruker:Paaln/astronauts). Når man scroller igjennom en liste, så er ikke forskjellen på vanlig skrift og kursiv veldig stor. Det ville vært lettere om navnet på ikke-eksisterende på norsk hadde vært rødlenket eller i fet skrift. Er det noen kjapp måte å få til dette på, uten å skrive om wikidata-formelen på lista helt? Pål N. (diskusjon)

links=red burde lage rødlenker?--Telaneo (Diskusjonsside) 24. mar. 2017 kl. 15:59 (CET)
Jeg observerer at når man setter links=red så går det en lenke til å opprette en side om rødlenken. Om en ikke setter links=red går lenken til elementet i Wikidata. Mvh --Pmt (diskusjon) 24. mar. 2017 kl. 19:15 (CET)
Ja, der oppdaget jeg det, det var jo krøkkete når man skal feilsøke, da er det greit å komme direkte til wd-siden. Kan man gå andre veien da, å få dem vi har artikler på i bold, og putte vekk links=red? Pål N. (diskusjon) 25. mar. 2017 kl. 16:00 (CET)
Ikke så snart jeg vet.--Telaneo (Diskusjonsside) 25. mar. 2017 kl. 16:24 (CET)