CICERO Senter for klimaforskning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
CICERO Senter for klimaforskning
Offisielt navnCicero Senter for klimaforskning
TypeStiftelse
Org.nummer971 274 190
Stiftet5. april 1990
LandNorge
HovedkontorOslo
LederKristin Halvorsen
StyrelederJens Ulltveit-Moe
Medlem avCIENSRediger på Wikidata
Ansatte70
Nettstedhttps://www.cicero.oslo.no/

CICERO Senter for klimaforskning (av Center for International Climate and Environmental Research Oslo) er et norsk tverrfaglig forskningsinstitutt. Det ble opprettet av den norske regjeringen i 1990. Det er organisert som en selveiende stiftelse og er en del av Universitetet i Oslos «randsone».[1] Stiftelsen har internasjonal klimaforskning som spesialfelt og tar på seg oppdrag for næringslivet, nasjonale og utenlandske styresmakter. CICERO har fra 1994 arrangert det nasjonale Klimaforum og er ansvarlig utgiver av klimatidsskriftet Klima.

Fra formålsparagrafen: «Stiftelsens oppgave er å drive forskning, utredning, rådgivning og informasjon om klimarelaterte globale miljøspørsmål og internasjonal klimapolitikk med sikte på å fremskaffe kunnskap som kan bidra til å redusere klimaproblemet og å styrke det internasjonale klimasamarbeidet.»

CICERO er en del av CIENS – Forskningssenter for miljø og samfunn, og er tilknyttet Universitetet i Oslo gjennom en samarbeidsavtale som definerer CICERO som del av UiOs «randsone». Frem til 2018 lå CICEROs hjemmeside som et underdomene på UiOs domene. Senteret har 70 ansatte, hvorav 40 prosent av forskerne er økonomer, 30 prosent er statsvitere og antropologer og 30 prosent er naturvitere.[trenger referanse]

CICERO jobber med forsknings- og formidlingsoppdrag finansiert av blant annet Norges forskningsråd og EUs rammeprogrammer. I tillegg utføres forsknings- og konsulentoppdrag for departementer og underliggende etater, næringslivet og nasjonale og internasjonale organisasjoner, blant annet Verdensbanken. I november 2013 godkjente senteret verdens første private grønne fond.

Direktører[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]