CICERO Senter for klimaforskning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
CICERO Senter for klimaforskning
TypeStiftelse
Org.nummer971 274 190
Stiftet5. april 1990
HovedkontorGaustadalléen 21
DirektørKristin Halvorsen
EierUniversitetet i Oslo
Nettstedcicero.uio.no

CICERO Senter for klimaforskning (av Center for International Climate and Environmental Research Oslo) er en norsk stiftelse, et tverrfaglig forskningsinstitutt, som ble opprettet av den norske regjeringen i 1990. Stiftelsen har internasjonal klimaforskning som spesialfelt og tar på seg oppdrag for næringslivet, nasjonale og utenlandske styresmakter. CICERO har fra 1994 arrangert det nasjonale Klimaforum og er ansvarlig utgiver av klimatidsskriftet Klima.

Fra formålsparagrafen: «Stiftelsens oppgave er å drive forskning, utredning, rådgivning og informasjon om klimarelaterte globale miljøspørsmål og internasjonal klimapolitikk med sikte på å fremskaffe kunnskap som kan bidra til å redusere klimaproblemet og å styrke det internasjonale klimasamarbeidet.»

CICERO er en del av CIENS – Forskningssenter for miljø og samfunn, og er tilknyttet Universitetet i Oslo. Senteret har 70 ansatte, hvorav 40 prosent av forskerne er økonomer, 30 prosent er statsvitere og antropologer og 30 prosent er naturvitere.[trenger referanse]

CICERO jobber med forsknings- og formidlingsoppdrag for blant annet Norges forskningsråd og EUs rammeprogrammer. I tillegg utføres konsulentoppdrag for departementer og underliggende etater, næringslivet og nasjonale og internasjonale organisasjoner, blant annet Verdensbanken. I november 2013 godkjente senteret verdens første private grønne fond.

Direktører[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]