Ricardo Sanguino

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ricardo Sanguino
Født9. oktober 1943 (76 år)
Caracas
Utdannet ved Universidad Central de Venezuela, Universidad de Carabobo
Beskjeftigelse Politiker, sentralbanksjef
Parti Partido Socialista Unido de Venezuela
Nasjonalitet Venezuela
Nasjonalforsamlingsrepresentant
2000 - 2017
ValgkretsTáchira
Sentralbanksjef
22. januar 2017 – 26. oktober 2018
ForgjengerNelson Merentes
EtterfølgerRamón Lobo

José Ricardo Sanguino Cárdenas (født 9. oktober 1943 i Caracas[1]) er en venezuelansk økonom og politiker. Han har vært representant i Venezuelas nasjonalforsamling i 17 år, og var sentralbanksjef for Venezuelas sentralbank fra januar til oktober 2017.

Han er gift og har tre barn.[1]

Utdanning og yrkeskarriere[rediger | rediger kilde]

Sanguino er utdannet økonom ved Universidad Central de Venezuela (UCV) i 1972. Han er også utdannet innen økonomi ved Universidad de Carabobo, der han ble uteksaminert i 1981, og han har en mastergrad i finans og finansinstitusjoner fra Universidad Central de Venezuela (UCV) i 1991. Han tok spesialisering innen toll og utenrikshandel ved Escuela Nacional de Administración y Hacienda Pública (ENAHP) i 1993, og har studert økonomisk politikk ved UCV.[2]

Politisk tilhører han det sosialdemokratiske partiet Partido Socialista Unido de Venezuela (PSUV), og han har vært representant i Venezuelas nasjonalforsamling fra 2000 til 2017 for regionen Táchira. Han har hatt en rekke lederstillinger i næringsliv og finansnæringen i Venezuela, bl.a. utviklingsbanken Banco del Sur, den mellomstatlige organisasjonen ALBA, Venezuelas finansdepartement, utviklingsbanken BANDES, han har jobbet med tilsynet med finansnæringen i Venezuela, sittet i styret i Banco Industrial de Venezuela og Banco Agrícola, m.m.

Han ble utnevnt til sentralbanksjef i Venezuelas sentralbank i januar 2017, etter at Nelson Merentes ble bedt om å søke avskjed av president Nicolas Maduro. Merentes ble bedt om å søke avskjed bl.a. på grunn av høy inflasjon i Venezuela.[3][4] Etter bare ti måneder som sentralbanksjef måtte han gå av, og ble da erstattet av Ramón Lobo.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]