Wikipedia:Torget/Arkiv/2019/oktober

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arkiv
Arkiv
2023
jan. feb. mar.
apr. mai jun.
jul. aug. sep.
okt. nov. des.

Notis om administratornominasjon[rediger kilde]

Premeditated er nå nominert til administrator. Se Wikipedia:Administratorer/kandidater/Premeditated (andre nominasjon)

Dette er en notis for å informere om viktige hendelser som påvirker Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg.

Jon Harald Søby (diskusjon) 1. okt. 2019 kl. 15:10 (CEST)

Tekniske problemer med redigeringer i VE[rediger kilde]

Jeg har visse problemer når jeg skal gjøre endinger i Visual editor. Det gjelder spesielt når jeg skal flytte tekst med referanser. Er det andre som har opplevn lignede de siste par dagene?--Ezzex (diskusjon) 1. okt. 2019 kl. 21:51 (CEST)

Hello Ezzex
Sorry to use English, I hope this is okay for you. :)
I had the issue yesterday while editing Wikipedia on my volunteer capacity. I've created a report.
Can you detail in which cases you have this issue? Which browser do you use?
Thank you, Trizek (WMF) (diskusjon) 2. okt. 2019 kl. 12:25 (CEST)
Firefox. In several articles. It happens when I try to move sentences with references (cut and paste).--Ezzex (diskusjon) 2. okt. 2019 kl. 14:15 (CEST)
Thank you Ezzex.
I don't have the case when I copy-paste, only when I try to move elements by highlighting them and moving them around.
Have you tried to use the safemode? Here is an article ready to be edited using VE and safe mode, can you try to move elements there?
Trizek (WMF) (diskusjon) 2. okt. 2019 kl. 14:56 (CEST)
The same things happen here. It works ok if I cut and paste text only, but if a reference is included it usually don't. --Ezzex (diskusjon) 2. okt. 2019 kl. 15:08 (CEST)
Okay, thank you! The developers have been informed. Trizek (WMF) (diskusjon) 2. okt. 2019 kl. 16:41 (CEST)
The same thing happens when I try to edit in Explorer edge browser.--Ezzex (diskusjon) 2. okt. 2019 kl. 17:02 (CEST)
I wonder if Ezzex sees the strange behavior where the reference mark itself is not visually selected, and it is thus hard to see whether it is included. I tried to select in VE just now, and it seems to work for copy-pasting both with and without references. I also tried drag-and-drop, and it seems like I get the weird behavior if I try to dump the selection at the end of a paragraph. The behavior seems to go away sometimes, but I can't figure out why. This is in Firefox 69.0.1, and this does not use the webkit library. — Jeblad 2. okt. 2019 kl. 19:48 (CEST)
The article usually "freeze" when I have this problem. I usually press store and reopen for edit in "edit source". Perhaps the origins for these problems is the server problems we experienced back in the beginning of september?--Ezzex (diskusjon) 3. okt. 2019 kl. 03:16 (CEST)

barn i infoboks[rediger kilde]

Egentlig ikke et nytt emne. Vi drøftet det tidligere i september, men det rant ut i sanden. Jeg trodde jeg kunne kommentere i en arkivert sak, men det ikke ut som den kommer på overvåkningslisten da? Kjersti L. (diskusjon) 29. sep. 2019 kl. 17:53 (CEST)

Ser at bruker Trygve Nodeland har foreslått på Maldiskusjon:Infoboks_biografi#Antall_barn at vi benytter antall barn (P1971) i infoboksen. Det kan være et skritt mot en mulig løsning. - Premeditated (diskusjon) 3. okt. 2019 kl. 11:02 (CEST)
I den grad det er interessant hvor mange barn en person har, er dette absolutt en løsning. Dagens løsning er for dårlig. Den gir mer desinformasjon enn informasjon. Hvordan kommer man videre med dette, da? Hvem avgjør hva som kommer fra WD til Infoboks i Wikipedia for ulike emner/kategorier … Kjersti L. (diskusjon)
I demokratiets ånd kan vi muligens sjekke om det er konsensus for endringen. Ser at parameteren blant annet blir brukt på den engelske og svenske versjonen av malen. - Premeditated (diskusjon) 3. okt. 2019 kl. 20:42 (CEST)
Det er en nokså stor klasse av utsagn hvor noe har et antall, men hvor beskrivelsen (oppføringene) er ufullstendig. Opplisting av barn er en slik, en annen er skip av en skipsklasse, og det finnes mange flere. Det generelle problemet er ufullstendig listeføring av medlemmer tilhørende en kategori (barn av en forelder er en kategori). Et problem er at vi ikke har noen kobling mellom egenskap for antall og liste. Det vil si vi vet barn finnes som barn (P40), men ikke at antall barn finnes som antall barn (P1971). Det kan løses på flere vis.
Hvis vi skal bruke noe slikt så vil jeg foreslå at vi lister barna og så legger til «og N. barn» eller «(+N barn)», det vil si at vi får «Per Olsen, Pål Olsen, og 1. barn» eller «Per Olsen, Pål Olsen, (+1 barn)». Vi kan gjøre det mer elegant, men vi støter på flere uløste problemer (gender, plural, osv). — Jeblad 4. okt. 2019 kl. 10:03 (CEST)

Formatering av referanser fra infoboks[rediger kilde]

Finnes det noen planer om å forbedre utseendet til referansene som hentes fra wikidata? For eksempel ved bruk av maler, ved å bruke navnet som lenketekst i stedet for rå lenke, eller kun bruke arkiv-url? Referansene til Tomás Milián er eksempler på referanser som har en del å gå på. --Avilena (diskusjon) 1. okt. 2019 kl. 19:39 (CEST)

Jeg har stilt det samme spørsmålet to andre steder, men ingen synes å være i stand til å gi svar. I tillegg kommer det at man ikke kan «gjenbruke» referansene hentet fra Wikidata, når man redigerer i Visual Editor. Det er mulig man må spørre den tyske prosjektlederen som er nevnt i tråden på Tinget. --Trygve Nodeland (diskusjon) 2. okt. 2019 kl. 09:37 (CEST)
@Trygve W Nodeland: Du har fått svar flere ganger, sist på Wikipedia:Tinget#Gjenbruk av referanser,_m.v. Gjenbruk av referanser [på klienten – Wikipedia] og formatering av referanser er to vesentlig forskjellige problem. [Gjenbruk av referanser i VE kommer med noen problemer som er ikke-trivielle.] — Jeblad 2. okt. 2019 kl. 13:56 (CEST)
@Avilena: Formatering av referanser bruker en standard formatering. Hvis vi skal formatere annerledes må det enten skrives en større modul som gjør dette skikkelig, eller så må vi tilpasse eksisterende referanser fra Wikidata til eksisterende cite-moduler. Det siste er det enkleste. Problemet er at referanser på Wikidata stort sett mangler tekst for å lage en fornuftig lenketekst. Uten lenketekst er vi igrunnen like langt, og standardformateringen er bedre enn kildemaler som halter.
Det er et prosjekt hos WMDE for å bruke citoid, og det vil gjøre at langt flere av deres referanser får noe vi kan bruke som lenketekst. Foreløpig er det uklart hva som vil skje med referansene (det er også snakk om gjenbruk av referanser [på repoet – Wikidata] og om referanser skal være egne entiteter) så inntil videre tror jeg det er bedre å la formateringen stå som den er. — Jeblad 2. okt. 2019 kl. 14:38 (CEST)
Når jeg har lært meg å leve med "Norsk" i venstremargen og fødselskategorier først, så klarer jeg vel å venne med til dette også. Men pent og brukervennlig er det ikke. --Avilena (diskusjon) 2. okt. 2019 kl. 18:21 (CEST)
Da hadde jeg oversett et svar før jeg uttrykte meg ovenfor, og det beklager jeg. Jeg vet ikke hvem det er som driver med hva, så jeg spør bare åpent. Gjenbruk av referanser i Visual Editor er vanskelig forstår jeg, så det må vi vente på. Det er forsåvidt ikke noe som umiddelbart plager leseren, men det kan bli litt forvirrende for bidragsyteren, kanskje. Vi må huske på at VE er opprettet for tekniske «søndagskjørere». Men formen på hvordan referansene gjengis på Wikipedia, er et tilbakeskritt, så langt. Det var ikke noe jeg tenkte på da vi gikk inn for dette. Det er for meg ikke så lett å se hvilken positiv verdi det har å gjengi referansene på denne måten i artikkelen, sammenliknet med å ha dem på Wikidata alene. Men kanskje bedrer det seg, vi får håpe på det. Takk for alle svar, i alle fall. --Trygve Nodeland (diskusjon) 2. okt. 2019 kl. 19:27 (CEST)
Uten å ha sjekket tallene, så kan det se ut som om noe over halvparten av referansene er nevnt i (P248) med henvisning til en identifikator. Er identifikatoren listet i elementet, og det ikke brukes en avvikende referanse-URL (P854), så kan det lages et fullt malkall. I disse tilfellene vet vi at etiketten på elementet er dekkende for tittelen til referansen, og vi kan plugge den inn i malkallet. Det vil nok se nok penere ut, men selve informasjonen blir den samme. — Jeblad 2. okt. 2019 kl. 20:14 (CEST)
Det bør være mulig å forkorte det som vises i artikkelen fra den fullstendige url til www.example.com. Den fulle urlen vil kunne sees ved mouseover i alle fall. Selv om det skulle være flere referanser til samme navn er det allikevel bedre enn å vise hele etter min mening. Haros (diskusjon) 3. okt. 2019 kl. 02:33 (CEST)
Noen ganger får jeg tilbud om å «konvertere» url-linjer til mer leselige referansertekster. Jeg takker ja, og dermed ser det ut som et menneskeskapt leksikon, igjen. Finnes det en løsning her?--Trygve Nodeland (diskusjon) 5. okt. 2019 kl. 17:29 (CEST)

China and Taiwan clash over Wikipedia edits[rediger kilde]

Oppslag hos BBC: Miller, Carl (5. oktober 2019). «China and Taiwan clash over Wikipedia edits» (engelsk). Besøkt 5. oktober 2019.  Jeg tror eneste motmiddelet mot slik statlig aktivitet er å stenge for uinnlogget redigering, og kreve mer sporbarhet i brukerkontoer. — Jeblad 6. okt. 2019 kl. 00:06 (CEST)

Takk for opplysningen om oppslaget. Når det oppstår en storm av vandalisme mot en artikkel, vil nok en sperre for uinnlogget redigering kunne være et effektivt forsvar. Det skyldes at de fleste bidragsytere er anstendige mennesker som ikke vil være bekjent av å ødelegge artikler. Vandalene har ikke tid eller vett på å registrere seg, eller kanskje aller viktigst, de er ikke interessert i det. Men jeg tror ikke at Wikipedia på norsk vil klare å utestenge aktiviteten til Folkerepublikken Kina. De vil alltid finne noen innloggede til å skrive for seg. Når det avsløres at innleggene er ikke-nøytrale, og kanskje redigert av «påvirkningsagenter», må imidlertid artiklene merkes, og deretter endres. Vår troverdighet er tjent med skarpt og tydelig å merke artikler som har slike mangler. --Trygve Nodeland (diskusjon) 6. okt. 2019 kl. 11:59 (CEST)
Omfanget er så stort at det er vanskelig å stoppe aktiviteten. «BBC Click's investigation has found almost 1,600 tendentious edits across 22 politically sensitive articles.» Tror ikke vi ville klare å håndtere noe slikt. — Jeblad 6. okt. 2019 kl. 13:48 (CEST)
Jeg tror heller ikke det går an å stoppe aktiviteten, på den ene eller andre måten. Det er hele mitt poeng. Organisasjoner som driver med desinformasjon arbeider på lang sikt, og vil snike seg inn blant innloggede som femtekolonister. Aktiviteten må imidlertid avsløres så snart vi blir klar over den, med en tydelig tag, og så rettes når vi får tid til det. Det er et ekte sisyfosarbeid og vil således vare så lenge Wikipedia består. --Trygve Nodeland (diskusjon) 6. okt. 2019 kl. 14:08 (CEST)
Lett er det uansett ikke. Noen mener at denne artikkelen er vranglære. --Trygve Nodeland (diskusjon) 6. okt. 2019 kl. 15:10 (CEST)
Dette er vel mest et problem på EN WP? Jeg skriver en del på omstridt tema, men har ikke sett snurten av påvirkningsagenter. Det har vært noen problemer for eksempel på Wahhabisme, men den er tagget og de problematiske redigeringene er ikke spesielt subtile. For øvrig burde Kinas kommunistparti absolutt vært gjennomgått av noen med kjennskap til temaet for sikret at artikkelen er balansert. Vennlig hilsen Erik d.y. 6. okt. 2019 kl. 17:34 (CEST)
Veldig mye av dette skjer gjennom endret ordvalg, og resultatet kan være vanskelig å se uten verktøy (w:sentiment analysis). — Jeblad 6. okt. 2019 kl. 20:27 (CEST)
Jeg har i flere år fundert på, men aldri hatt tid til å undersøke, om engelsk WP er stedet slike ting havner fordi det er et potensielt større publikum der. For eks. at den norske artikkelen om Erik Solheim ikke omtaler kontroverser, men den engelske gjør (dette så vi først i 2011/12 da vi jobbet med en forskningsartikkel om forskjeller mellom språkversjoner. I forrige uke gikk denne saken om konsentrasjonsleire i Warzawa sin gang rundt på Twitter, og igjen kom fokuset på engelsk WP opp. Mvh, Nettrom (diskusjon) 7. okt. 2019 kl. 17:08 (CEST)
Angående Erik Solheim og kontroverser: På NO WP prøver vi å unngå egne avsnitt av typen «kritikk» eller «kontroverser», i stedet omtales kritikk og kontrovers i forbindelse med konkrete saker eller roller. Om Solheim står det blant annet «...lite ydmyk håndtering av revisjonsrapporten, forskjellsbehandling av ansatte, en sponsoravtale med Volvo Ocean Race og avgjørelser oppfattet som egenrådige.». En ting er større publikum, men EN WP har 100 ganger så mange bidragsytere - artikler på EN WP vil som regel være langt fyldigere enn NO WP. Vennlig hilsen Erik d.y. 7. okt. 2019 kl. 21:30 (CEST)

#wikinobel 11. oktober på Nobels fredssenter[rediger kilde]

11. oktober kunngjøres årets mottaker av Nobels fredspris. Det skjer kl 11. Som tidligere vil vi sitte en gjeng i kafeen i Nobels fredssenter (til venstre med en gang man kommer inn) og oppdatere Wikipedia, Wikidata og andre Wikimedia-prosjekter med en gang informasjonen kommer, og alle er velkommen til å bli med. Vi er der fra kl 10–14. Ansatte fra Nobels Fredssenter pleier å komme innom oss for å se oppdateringer på Wikipedia. Wikimedia Norge kan dekke reisekostnader for de som trenger det, ta kontakt med Jon Harald eller Astrid for mer informasjon. Vel møtt!--Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 8. okt. 2019 kl. 12:56 (CEST)

Flyttehjelp for diskusjonsside(r) til riktig artikkel fra omdirigering[rediger kilde]

Jeg ser at wiki-artikkelen til Moss Fotballklubb har en diskusjonsside som ligger på Diskusjon:Moss Fk og den igjen har en arkivunderside på Diskusjon:Moss Fk/Arkiv1 Noen som kunne fikset slik at diskusjonssidene ligger på riktig artikkel. Ønsket side for diskusjonsside har denne historikken. Ønsket side for arkivdiskusjon har ingen historikk så langt jeg ser, det vil si, jeg ser ikke om det ligger tidligere slettede redigeringer der, men tror ikke det ligger noen der for ønsket arkiv-adresse. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 9. okt. 2019 kl. 23:57 (CEST)

Fikset. - 4ing (diskusjon) 10. okt. 2019 kl. 08:32 (CEST)
Tusen takk. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 10. okt. 2019 kl. 21:42 (CEST)

Lenket feil til Wikidata[rediger kilde]

Jeg lenket artikkelen Svendsen feil til WD-element Q1304760, det skulle vært Q21450611. I et forsøk på å rette dette, tror jeg det bare ble mer feil. Kan en som har greie på slik lenking hjelpe med å rette opp? Hebue (diskusjon) 10. okt. 2019 kl. 23:15 (CEST)

Pictogram voting keep-green.svg Gjort - Premeditated (diskusjon) 10. okt. 2019 kl. 23:27 (CEST)

Man Booker International Prize[rediger kilde]

Jeg strever med flere ting (antagelig enkle) i Man Booker International Prize, flagg, og åpenbart ikke-fungerende flaggkoder her og der. Kan noen fikse? Ctande (diskusjon) 11. okt. 2019 kl. 09:54 (CEST)

@Ctande: Den svenske flaggmalen {{Flaggbild}} finnes ikke på norsk, den må byttes ut med {{Flagg}}. - 4ing (diskusjon) 11. okt. 2019 kl. 09:59 (CEST)
I slike tilfeller kan det være praktisk å bruke "søk-og-erstatt" funksjonen (et forstørrelsesglass i høyre hjørne over redigeringsvinduet). --84.209.171.246 11. okt. 2019 kl. 10:03 (CEST)

Wikipause[rediger kilde]

Så selvhøytidelig burde jeg egentlig ikke være, at jeg annonserer wikipause på Torget i tillegg til egen brukerside. Men fordi jeg tidligere halvveis har lovet å gjøre en påkrevet jobb om norske rekorder; ifølge Torget Arkiv og egen brukerdiskusjonsside må jeg varsle om at jeg må sette helsa foran alt. Jeg håper å komme tilbake, men ønsker også at andre ser på løsninger for den meldte utfordringen! TorSch (diskusjon) 1. okt. 2019 kl. 20:47 (CEST)

Helse skal selvfølgelig prioriteres. God bedring. Haros (diskusjon) 1. okt. 2019 kl. 21:33 (CEST)
God bedring.--Ezzex (diskusjon) 1. okt. 2019 kl. 21:40 (CEST)
Vi satser på at du kommer sterkt tilbake! Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 1. okt. 2019 kl. 22:49 (CEST)
Itt'no haster, vi blir nok ikke ferdige i år… — Jeblad 2. okt. 2019 kl. 18:56 (CEST)
God bedring TorSch! Nsaa (diskusjon) 12. okt. 2019 kl. 08:51 (CEST)

Navn og slikt[rediger kilde]

Hva mener dere om å bruke translittererte navn i infoboksen hvis det ikke finnes et på bokmål i infoboksen? Det vil fjerne det aller meste av gjenstående Q-ider. — Jeblad 11. okt. 2019 kl. 18:02 (CEST)

Helt greit, men når Q-koderne blir borte forsvinner også incitamentet til å endre wikidata til norsk. Jeg er veldig glad i Q-koder, kan ikke holde fingrene fra dem. Mvh. Orf3us (diskusjon) 11. okt. 2019 kl. 19:41 (CEST)
Godt poeng… Vi kan gi dem en avvikende farge? Blinkende gult og rødt? Face-grin.svg [Vi trenger noe som viser at etiketten er translitterert, så den bør nok fremstå som rød. I tillegg så vil den sannsynligvis mangle en beskrivelse.] — Jeblad 11. okt. 2019 kl. 19:46 (CEST)
Hva med <blink> ? Face-grin.svg I forhold til incitament til å tilrette, kan rødt sikkert virke som Q-koder (bortsett fra at jeg nok umiddelbart vil assosiere rødt med feil i kodning). Mvh. Orf3us (diskusjon) 12. okt. 2019 kl. 08:51 (CEST)
Symbol comment vote.svg Kommentar til @Orf3us:: I denne biografiens infoboks (Arisa Go) er det en Q-kode. You fix ? Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 11. okt. 2019 kl. 23:01 (CEST)
Tør vi ta sjansen på Shirakaba Gakuen Senior High School? Det er det som er navnet på bildet som er i bruk på den japanske artikkelen. Haros (diskusjon) 12. okt. 2019 kl. 02:23 (CEST)
Jeg vet ikke, bare vet at bildefil-navn kan være feil innimellom, stoler mere på andre kilder om de finnes og det gjør det jo, men på denne så er de oppgitt på japansk og det kan jeg ikke. I lenket japansk artikkel så står det bare Shirakaba Gakuen High School uten ordet Senior wikidata har jo også lenke til offisielt nettsted og en japansk high school kode som kanskje kan si noe om navn men der er det ikke noe hyperlenke på selve kode-verdien. Så jeg er usikker på om Senior skal være med eller ikke. For Senior betyr vel et noe annet sett av klassetrinnsnivå som inkluderes enn uten inkludering av Senior i navnetittel eller ? Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 12. okt. 2019 kl. 03:03 (CEST)
Hvis vi bruker det som står på hjemmesidens footer, nemlig Shirakabagakuen High School, så unngår vi det spesifikke "senior". Sånn ville jeg gjøre det, men dette tilfelle var vanskelig. Det er det blandt annet også når man støter på georgiske og armenske navn. Mvh. Orf3us (diskusjon) 12. okt. 2019 kl. 08:51 (CEST)
Takk for svar Orf3us. Jeg vet ikke noe mer for det er jo noe som heter junior high school også og det er jo et lavere nivå enn senior high school, og hvis man bare skriver high school kan det jo være alle 3 varianter enten bare junior eller bare senior eller både og ? Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 12. okt. 2019 kl. 18:22 (CEST)
Du har sikkert rett, og den forklaring fikk jeg også av en kollega på wikidata, nemlig at japanere ikke alltid på engelsk skiller mellom junior og senior high school. Det var derfor ingen god ide, som jeg gjorde, å bruke det som stod med latinske bokstaver i footeren. Mvh. Orf3us (diskusjon) 12. okt. 2019 kl. 22:43 (CEST)
Det kan muligens være interessant å høre innspill fra flere om translittererte navn i infoboksen, og ikke bare høyskoler i Japan. — Jeblad 13. okt. 2019 kl. 22:09 (CEST)

Kan noen se på Incel, og da spesielt historie-seksjonen som er nærmest utelukkende name-dropping. Resten av artikkelen virker som kvasi-vitenskapelig synsing. Muligens burde den svenske (kort) eller den engelske oversettes. Regner igrunnen med at om jeg fjerner stoff så kommer enkelte til å ta det som en invitt til redigeringskrig, så bedre om andre rydder. — Jeblad 15. okt. 2019 kl. 17:57 (CEST)

Leksikografiske data og riksmål[rediger kilde]

De nye lekseme-entitetene inne på Wikidata bruker språkkoder for stavingsvariant, og stort sett sammenfaller bokmål og riksmål. I noen tilfeller avviker de, og spesielt for form-entitetene får dette konsekvenser. Skrives riksmålsformene inn som bokmålvariant blir dette feil, for det er ikke korrekt bokmål. Samme skjer med nynorsk og høgnorsk, men i det tilfellet har høgnorsk språkkode selv om den ennå ikke er lagt til i Wikidata. (phab:T235344) Regner med at noen vet hvordan dette skal løses for Riksmål. Sist gang jeg foreslo løsninger som involverte riksmål (Wikipedia:Tinget/Arkiv/2018/juli#Språkkode for riksmål) gikk enkelte ballistisk, så nå bør disse «noen» komme på banen med fungerende løsninger. Manglende språkkode er blitt en showstopper mhp «lexicographical data». — Jeblad 12. okt. 2019 kl. 19:21 (CEST)

Nynorsk er på vei mot 3000 leksemer, mens bokmål har åtte leksemer. Med såvidt liten aktivitet så haster det jo ikke å få noen løsning. — Jeblad 13. okt. 2019 kl. 22:17 (CEST)
I de tilfellene der riksmålsformen skiller seg fra bokmålsformen vil det bare bli rot av å definere riksmålsformen under språkkoden til bokmål. Gitt at målet ikke er å sabotere leksem-funksjonaliteten, er altså det utelukket. Å få definert en egen språkkode for riksmålsformene må være opp til dem som eventuelt er motiverte til å jobbe for det. - Soulkeeper (diskusjon) 15. okt. 2019 kl. 00:30 (CEST)
Har dessverre en mistanke om riksmål vil bli lagt inn som bokmål. — Jeblad 15. okt. 2019 kl. 00:43 (CEST)
Da må de feilene rettes opp etterhvert som man oppdager dem. Leksemer beskriver språk, og da er det avgjørende at de beskriver det språket som de sier at de beskriver. Å tulle med dette vil være like feil som å skrive inn bokmålsformer i Det Norske Akademis ordbok, eller å skrive inn riksmålsformer i Bokmålsordboka; I beste fall WP:OR, i verste fall WP:VAN. - Soulkeeper (diskusjon) 15. okt. 2019 kl. 09:51 (CEST)
Jeg tror ikke at riksmål blir lagt inn som bokmål, tror heller at riksmål ikke kommer med i hele tatt. Men det hadde vært veldig nyttig – så håper riksmål også kan være med på dette. Generelt er dette med lexemer en kjemperessurs for alle utgaver av Wiktionary (og generelt såklart); på hver språkutgave har man definert egne bøyningsmaler for mange språk, som på mange måter er veldig mye gjentatt arbeid. Hvis man kan hente bøyningsformer fra en sentral database er det en kort vei fra å lage et oppslag til å ha fullstendig grammatikkseksjon (og kanskje kan også andre elementer gjenbrukes på tvers av de ulike språkene). Mewasul (diskusjon) 16. okt. 2019 kl. 18:00 (CEST)

LUA-feil i infoboks band[rediger kilde]

Kan en malsnekker kikke på Obrint Pas? Kimsaka (diskusjon) 17. okt. 2019 kl. 14:32 (CEST)

Ser ut til at Wikidata2 funksjonen "getValueShortName" ikke håndterer verdier uten label. Det må nok fikses. - Premeditated (diskusjon) 17. okt. 2019 kl. 14:39 (CEST)
Modulen dropper noen nødvendige tester, så den vil gi feil. Såvidt jeg kan se er ikke disse feilene rettet. Det er også lagt til enda en modell for hvordan data skal hentes fra Wikidata, denne gangen ved å legge til nøkkelordet "hent_wikidata". Tror nok det er lurt å bruke felles standardiserte metoder. — Jeblad 17. okt. 2019 kl. 16:09 (CEST)

Wikimedia Norge får 200 000 i støtte fra Sametinget[rediger kilde]

Jeg har gleden av å meddele at Wikimedia Norge har blitt tildelt 200 000 kr i støtte fra Sametinget. Pengene skal brukes til å utvikle en pilot til et undervisningsopplegg for bruk og redigering av Wikipedia i samiske skoler (videregående og opp). Piloten blir laget i samarbeid med Samisk høgskole og Universitetet i Tromsø. Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 1. okt. 2019 kl. 18:00 (CEST)

Det var morsomt, gratulerer! --Trygve Nodeland (diskusjon) 3. okt. 2019 kl. 21:39 (CEST)
Jeg er skeptisk til dette. Vi har forsøkt før å dra i gang Wikipedia på nordsamisk, jeg har både kjørt kurs i Kautokeino, og organisert kurs for samiske deltakere i Oslo. Deltakerne i Kautokeino fikk én hel dag med kurs, mens de seks deltakerne i Oslo fikk to hele dager (lørdag og søndag) med hver sin rettleder. Våre bidragsytere fra Wikipedia på bokmål gjorde dette på dugnad. Resultatet var, så vidt jeg kunne se, tilnærmet lik null. Til sammenligning kan det nevnes at alle de som stilte opp som veiledere, hadde lært seg hvordan man skulle redigere på egen hånd (meg selv inkludert).
Og for ordens skyld. Jeg er ikke imot at de som har samisk som morsmål skal ha et fullverdig leksikon på nett tilgjengelig. Men, ut fra historikken tror jeg vi må innse at dette må bli ved hjelp av midler over statsbudsjettet. Hva vi da snakker om er f.eks ti årsverk over ti år, altså minst ett hundre millioner kroner.
Når Wikimedia Norge (WMNO) nå tar imot noen tusenlapper, så er det i praksis bortkastet. I tillegg binder det opp ressurser i WMNO som kan bidra til å bygge opp Wikipedia på nynorsk og bokmål. Det er ikke mangel på penger i Norge. Når det gjelder Wikipedia på samisk så bør vi si, takk, men nei takk, dette er en oppgave for staten, ikke for frivillige, det har vi et godt grunnlag for å påstå. Ulf Larsen (diskusjon) 4. okt. 2019 kl. 23:55 (CEST)
Det var et veldig bra gjennomført kurs den gangen vi hadde dette i Oslo Ulf! Du var meget flink tilk å formidle dine selvlærte ting! Frivillighet er grunnlaget for Wikipedia. Hva Wikimedia Norge gjør må de bestemme og mener de at dette er fornuftig bruk av egne ressurser. Faren er vel at det fort kan bli et oppslag hos Sløseriombudsmannen[1] i Vi Menn. Uansett jeg synes det er meget gledelig at WMN har fått noen ressurser til å støtte utviklingen av et av Wikipedia-prosjektene. Jeg er ganske sikker på at ressursene vil benyttes så fornuftig det er mulig ut fra forutsetningene (uansett hvor håpløst noen ser på det). Nsaa (diskusjon) 12. okt. 2019 kl. 08:45 (CEST)
Til Nsaa: Vedrørende gjennomføringen av kurset, du og de andre frivillige som stilte opp på kort varsel gjorde en vel så god innsats!
Når det gjelder behovet for et Wikipedia på samisk, mener jeg det ikke kan betviles, som et lite språksamfunn er de ekstra utsatt, og trenger den ressursen et nettbasert leksikon er. Vi ser jo allerede hvor mye vi påvirkes av engelsk, i Oslo er det snart normen at man må snakke engelsk på en restaurant for å bli servert, at presset må være vesentlig sterkere på samisktalende synes innlysende.
Men, hvis noe ikke fungerer, så hjelper det ikke om man bruker 200 tusen eller 2 millioner. Jeg mener det er bevist utover enhver tvil at Wikipedia på samisk ikke kan benytte den modellen som brukes for å utvikle Wikipedia på nynorsk og bokmål, altså ved frivillige. Hvis det hadde hatt den minste mulighet for å fungere, så hadde de vært betydelig lenger i dag, enn godt under 10 tusen korte artikler. Det er ikke mer enn en rekke av de av oss som er aktive her hadde skrevet på egenhånd.
Jeg er deltaker på vår kunnskapsdugnad, men jeg er også skattebetaler, og 300 tusen her og 200 tusen der, det blir penger av det også. I stedet for å gå videre på denne blindveien, så bør WMNO gi et klart råd til de politiske partiene: Hvis det ønskes et Wikipedia på samisk, så må det gjøres profesjonelt, av betalte bidragsytere, og da snakker vi om noen hundre millioner kroner totalt. Ulf Larsen (diskusjon) 16. okt. 2019 kl. 15:01 (CEST)
Hvis samiskspråklig wikipedia ikke klarer å stå på egen ben gjennom egne bidragsytere som frivillig skriver artikler så vil det neppe kunne eksistere noe samisk wikipedia av betydning. Det er vel bare noen få tusen som behersker dette språket skriftlig (nord-samisk). En slik wikipedia vil vanskelig kunne stå oppreist. Påstanden om flere hundre millioner til å ansette skribenter anser jeg som vanvittig. Hva med alle oss som gratis har nedlagt mange år på å skrive artikler på norsk wikipedia--Ezzex (diskusjon) 16. okt. 2019 kl. 15:28 (CEST)

Jeg tror ikke at (nord)samiskspråklig Wikipedia noen gang klarer å «stå på egne ben», slik som vi tenker at en stor Wikipedia-utgave bør gjøre: med et tilstrekkelig stort antall frivillige fritidsskribenter til at alle fagområder er dekket av skrivere, og at gruppa også er stor nok til å utforme regler og konsensus, og yte nødvendig motstand mot spam, solospillere og pov-pushere, osv.

Men jeg tror heller ikke at denne måten som vi kjenner fra no:wp nødvendigvis er den eneste måten å lage en Wikipedia på. Det nordsamiske språksamfunnet – som antagelig består av 35.000 personer i Norge, Sverige og Finland, trenger på samme måte som andre språk alle slags typer læremidler, oppslagsbøker og spesialleksikon. De trenger blant annet en Floraen i farger, en Håndbok over verdens land og flagg, et Samisk forfatterleksikon, et religionsleksikon og boka Berømte menn og kvinner i Europas historie.

Tekstene til disse oppslagsbøkene må skapes innenfor det samiske språksamfunnet, enten de blir oversatt eller originalskrevet. De kan skrives av forskere og fagfolk, lærebokforfattere eller frilansere. Kanskje til og med noen ganger av skoleelever eller av oversettelsesroboter. Men hvorfor skal noen sende en Håndbok over verdens land og flagg på nordsamisk til trykkeriet for å lage ei bok på papir!? Ei bok som blir utdatert dagen etter at den kommer fra trykkeriet. Er det ikke da bedre om Wikipedia kan være en plattform for disse tekstene? På den måten kan det samiske språket få et voksende, bærebart og (takket være Wikidata) ajourført leksikon. Mvh M O Haugen (diskusjon) 16. okt. 2019 kl. 18:14 (CEST)

Signerer M O Haugen, jeg mener dette er noe vi alle må dekke, over skatteseddelen. Men, da bør det tas de nødvendige grep, og ut fra erfaringene vi har til nå mener jeg det betyr at det opprettes en profesjonell redaksjon, med et antall ansatte, som arbeider med dette på heltid. Jeg ser ingen motsetning mellom at jeg som bruker av Wikipedia på bokmål legger ned gratisinnsats her, og at det bevilges midler til Wikipedia på samisk. Hva jeg derimot er kritisk til er at man bruker offentlige midler på noe som har vært forsøkt, og som har vist seg å ikke fungere. Det er negativt for oss alle som skattebetalere, og det er negativt for de som leser samisk, det kommer ikke til å bidra til at de får noe fullverdig leksikon. Med andre ord, ikke en «vinn-vinn», men et «tap-tap».
I stedet for å gå videre med dette bør Wikimedia Norge (WMNO) heller bruke sin energi på å vise behovet for et fungerende nettleksikon på samisk. Ulf Larsen (diskusjon) 16. okt. 2019 kl. 18:35 (CEST)
Hvor grensa går for hva som er et levedyktig frivillig leksikon er uklart, men det kan se ut som om grensa er 5–10–15 ganger større enn nordsamisk. Anslaget er basert på leksikonmodellen som brukes nå. Det er noen som ser på en helt annen måte å lage leksikon, ved at artikler skrives i et slags abstrakt språk, og da er det kanskje mulig for én eller noen få brukere lage en språkutgave. Da blir grensa omtrent ved nordsamisk, eller at språkgruppa er villig til å betale for at én person med detaljkunnskap om språket gjør de nødvendige tilpassingene. — Jeblad 16. okt. 2019 kl. 19:21 (CEST)
Denne måneden er samiske emner tema for Månedens konkurranse. Noen skriver om samiske emner på norsk og nynorks og er med i konkurransen, andre skriver på samisk og er også med i konkurransen. Jeg tenker at artikler som er skrevet på norsk og nynorsk kan oversettes til samisk. Det er alltid lettere å ta utgangspunkt i en allerede skrevet artikkel. Det kan for eksempel samiske elever på videregående skoler klare uten å måtte samle stoff selv. Artiklene trenger jo ikke være så veldig lange i begynnelsen, de kan jo utvides etter hvert. Nå har samisk wikipedia om lag 7500 artikler, så det er en begynnelse. Med pilotpengene kunne man jo for eksempel sette en målsetting om å komme opp på 10.000 artikler og lage en konkurranse med premier til deltakere som laget flest artikler over en viss størrelse. Men språksamfunnet er jo lite, og å få folk til å skrive leksikonartikler er ikke en enkel sak, særlig ikke om man skal måle seg med andre språksamfunn med langt flere brukere. Harald Haugland (diskusjon) 17. okt. 2019 kl. 00:19 (CEST)
Jeg oversatte artikkelen om Karin Stenberg fra svensk wikipedia. En av referansene der fikk en feil, den lyser rød nederst og jeg klarer ikke å fikse den. Er det noen som kan hjelpe? Harald Haugland (diskusjon) 18. okt. 2019 kl. 11:24 (CEST)
Alle referansene var importert feil fra svensk Wikipedia. Jeg har nå manuelt lagt over referansene fra svensk Wp, og de svenske referansemalene som var i bruk fungerer også på nowp. - 4ing (diskusjon) 18. okt. 2019 kl. 12:22 (CEST)
Jeg synes det er et problem med oversettelsesprogrammet. Det går greit så lenge det er enkel brødtekst, men når man kommer til seksjonen for referanser, så må man importere dem på samme måte som brødteksten ellers. Når man oversetter for eksempel fra svensk, så vil automatikken også oversette referansetekstene fra svensk til norsk og da blir det fort krøll. Selv er jeg ikke så god med maler og slikt, så det er ikke så lett å finne ut hva som har gått galt. Noen ganger tenker jeg at oversettelsen kunne vært gjort automagisk, men at det andre bare burde gjøres manuelt. Men det liker ikke programmet, det sier at det er mange problemer med denne teksten. Men om man likevel lagrer og starter manuell gjennomgang, så ligger problemene der og det er ikke lett å løse dem. Så jeg tenker at det burde kanskje ikke vært automatisk å ta med referanser og slikt, men heller en forutsetning at man kunne gjøre det manuelt. Harald Haugland (diskusjon) 18. okt. 2019 kl. 12:38 (CEST)
De svenske malene har ikke felles alias for parameternavn med maler på dette prosjektet, og da vil ikke oversettelse av malene fungere. Jeg la inn slike felles engelske navn på noen prosjekter, men de ble fjernet. Det finnes noen maler som oversetter svenske parameternavn, men dette hacket støttes ikke av VE. — Jeblad 18. okt. 2019 kl. 13:00 (CEST)

Dramatisk utvikling i Catalonia[rediger kilde]

Er det noe å nevne under «Aktuelt»? --Vennlig hilsen Erik d.y. 17. okt. 2019 kl. 20:53 (CEST)

Kanskje vi mangler en bakgrunnsartikkel basert på denne artikkelen på svensk WP: Spaniens konstitutionella kris 2017–2018 --Trygve Nodeland (diskusjon) 18. okt. 2019 kl. 13:33 (CEST)
Sant. Men vi har denne Katalansk uavhengighet. --Vennlig hilsen Erik d.y. 19. okt. 2019 kl. 16:42 (CEST)
Apropos, på engelsk er det omfattende artikler rettssaken og demonstrasjonene. --Vennlig hilsen Erik d.y. 19. okt. 2019 kl. 19:44 (CEST)

Fylkesvise nåværende ordførermaler[rediger kilde]

Vi har jo for tiden slike maler for nåværende fylker ({{Nåværende ordførere i Vestfold}}, {{Nåværende ordførere i Akershus}}, {{Nåværende ordførere i Finnmark}}, {{Nåværende ordførere i Aust-Agder}}, {{Nåværende ordførere i Sogn og Fjordane}}), men flere av disse blir jo slått sammen med andre fylker akkurat som de tidligere fylkene Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag ble til Trøndelag fylke. I noen av disse igjen har det blitt varslet motstand mot disse nye fylkene blant annet i nord med Troms og Finnmark, samt også i nye Viken med Buskerud, Akershus og Østfold, og kanskje en reversering av fylkesoppdelingen blir vedtatt ved neste valg ?

Så det jeg lurer på er hvor skal nye ordførere for disse oppdateres i ny fylkesmal for det nye fylket eller i den gamle frem til årsskiftet. For mange kommuner har jo nå valgt sine ordførere etter årets kommunevalg. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 20. okt. 2019 kl. 20:51 (CEST)

Reference previews[rediger kilde]

Betafunksjonen ReferencePreviews vil bli rullet ut denne uka, sannsynligvis på ettermiddagen torsdag 24. oktober. (Wikipedia:Notiser#Tech News: 2019-43) Dette er en fullskala utrulling på Wikipedia og noen flere wikier. For å få tilgang til funksjonen må du selv slå den på når den rulles ut, eller så må du aktivere «Automatisk aktiver alle nye betafunksjoner». Vi har hatt noen diskusjoner om dette tidligere: Wikipedia:Torget/Arkiv/2019/september#Reference previews, Wikipedia:Torget/Arkiv/2019/august#Reference previews, og Wikipedia:Tinget/Arkiv/2019/juni#Utprøving av «reference previews». — Jeblad 21. okt. 2019 kl. 17:53 (CEST)

Svartsladdet signatur[rediger kilde]

Hvorfor framstår signaturen i infoboksen på Subramanyan Chandrasekhar bare som en svart firkant?? Kimsaka (diskusjon) 21. okt. 2019 kl. 18:17 (CEST)

Det ser ut til at det er størrelsen som brukes i infoboksen og at bildefilen er liten. Hva vi gjør med det er jeg ikke sikker på Haros (diskusjon) 21. okt. 2019 kl. 18:30 (CEST)
Rundt img-elementet er det et a-element med bakgrunnsfarge satt til svart. Signaturen er gjennomsiktig, og dermed blir det svart på svart. — Jeblad 21. okt. 2019 kl. 19:13 (CEST)
Nei, jeg tror ikke det er det. Det er noe galt med rendringa av akkurat denne bildestørrelsen. 230px er helt svart, mens både 229px og 231px ser ut som de skal. Men hvordan det kan fikses veit jeg ikke. Jon Harald Søby (diskusjon) 21. okt. 2019 kl. 20:22 (CEST)
Inspisert i utviklerverktøyet, kan godt være at det er andre feil i tillegg. [Forøvrig rettet.] — Jeblad 21. okt. 2019 kl. 20:38 (CEST)
Gjenopplastinga di av bildet gjorde susen! Ser riktig ut hos meg nå ihvertfall. Jon Harald Søby (diskusjon) 21. okt. 2019 kl. 21:01 (CEST)

Apropos sammenslåing - nye kommunekart?[rediger kilde]

Med de mange sammenslåingene trenger vi også nye kart, for eksempel for Volda og dermed også for Møre og Romsdal. Hva er den beste måten å fikse dette på? Ta kontakt med relevant kartsnekrer på Commons? --Vennlig hilsen Erik d.y. 20. okt. 2019 kl. 21:22 (CEST)

Finnes det en oversikt over hvilke kommuner som er slått sammen? Asav (diskusjon) 23. okt. 2019 kl. 12:59 (CEST)
Kanskje vi burde ha en prosjektside med status for WP-artikler? --Vennlig hilsen Erik d.y. 23. okt. 2019 kl. 17:26 (CEST)
Hadde nok vært kjekt, for oppslaget om fenomenet gir tross alt ikke SÅ god oversikt. Vinguru (diskusjon) 23. okt. 2019 kl. 18:10 (CEST)

Hvorfor har det dukket opp referanser i infoboks fra WD[rediger kilde]

Hva er påenget med dette? Det holder vel med referanser i artikkeltekst.--Ezzex (diskusjon) 21. okt. 2019 kl. 01:55 (CEST)

Wikipedia:Tinget/Arkiv/2019/september#Referanser_fra_utsagn_på_Wikidata_i_infoboksen. Det er også ganske heftig lange diskusjoner om dette før den meningsmålingen som du finner om du leter i arkivet. --- Løken (diskusjon) 21. okt. 2019 kl. 02:12 (CEST)
Idiotisk. Man burde heller begrenses WDs rolle. Hva pokker har man autoritetsdata for?--Ezzex (diskusjon) 25. okt. 2019 kl. 00:01 (CEST)
Tror kanskje det er lurt å si hva en mener mens diskusjonene går på Tinget. — Jeblad 25. okt. 2019 kl. 00:31 (CEST)
Tull. Det er vanskelig å følge med på alle diskusjone til en hver tid. Dette er en totalt unødvendig og forkludrende endring. Begrens Wikidata isteden.--Ezzex (diskusjon) 25. okt. 2019 kl. 00:42 (CEST)

Bugfix VisualEditor[rediger kilde]

Vi har ikke veldig mange tilleggsfunksjoner for VisualEditor, men en av dem er en funksjon for å sette inn noen standardoverskrifter. Denne funksjonen kan også sette inn overskrifter via kort-kommandoer som skrives inn. Når et innledende likhetstegn og tre bokstaver skrives på en ny linje så vil dette bli gjort om til en overskrift. For eksempel blir =ref til «Referanser» og en references-tag. Dette har ikke helt fungert som det skulle, og et ekstra likhetstegn har blitt liggende igjen. Dette er nå fikset.

Kort-kommandoene er

  • =see → «Se også»
  • =not → «Noter» og en references-tag med gropu «note»
  • =ref → «Referanser» og en references-tag
  • =lit → «Litteratur»
  • =exl → «Eksterne lenker» og «offisielle lenker»-malen

Det er raskere å bruke disse enn å lete i menyene. — Jeblad 25. okt. 2019 kl. 00:24 (CEST)

Noen som vil hjelpe meg med språkvask?[rediger kilde]

Er det noen som kunne tenkt å hjelpe meg med språkvask? Har skrevet artikkelen Cubas president. Den er ikke alt for lang, men alltid fint å få et annet perspektiv på den. Både grammatikken og innholdet. Hadde vært fint å kunne nominere den til utmerket artikkel. Har tenkt å ekspandere artikkelen Nasjonalforsamlingen for folkemakten i mellomtiden :)

Takk på forhånd om noen gidder! :) --Politikk (diskusjon) 25. okt. 2019 kl. 08:43 (CEST)

Kvadratkilometer[rediger kilde]

Det oppstår ofte misforståelser rundt «kvadratkilometer» og «kilokvadratmeter», fordi begge gjerne forkortes «km²». Hvis en setter på parenteser så blir det tydeligere hvor feilen oppstår. I det første tilfellet er forkortelsen egentlig «(km)²» mens i det andre tilfellet er forkortelsen «k(m)²».

Et forslag fra Unicode er å skrive «kvadratkilometer» som «㎢». Dette er et eget w:code point Unicode Character 'SQUARE KM SQUARED' (U+33A2) – ㎢. Fordi formen blir litt annerledes så er håpet at en skal unngå misforståelser. Det finnes noen andre slike tegn, kvadratmeter (㎡), kvadrat decimeter (㍸), kvadratcentimeter (㎠), og kvadratmillimeter (㎟), men lista er ikke komplett for den har kun de vanligste enhetene. Skal en ha andre tegn så må de kombineres, slik at «kilokvadratmeter» blir «k㎡» (k+㎡). Forskjellen mellom «k㎡» og «㎢» er ikke akkurat veldig tydelig, men det er en forskjell, og de vi har nå har ingen forskjell overhodet.

Noen av tegnene i kodeblokka kan være litt vanskelig å tolke, blant annet akselerasjon som er «㎨». Forskjellen på kvadrat og kubisk er litt lite tydelig, sammenlign «㍸» og «㍹».

Hva mener dere, er det tydeligere å bruke disse tegnene eller er forskjellene for små og puslete? — Jeblad 24. okt. 2019 kl. 14:49 (CEST)

Det er vel en ganske stor overdrivelse å si at det «ofte» oppstår misforståelser rundt dette … Jeg har aldri kommet over «kilokvadratmeter» (det heter jo dekar). Så jeg syns dette er en teoretisk edge case som vi ikke trenger å bruke tid eller energi på. Jon Harald Søby (diskusjon) 26. okt. 2019 kl. 17:24 (CEST)
Hvis du har brukt verktøy som regner med enheter og prefiks så ville du nok vært litt mer kjent med problemene. Prefikset «k» er «kilo», og enheten «km²» er «kilokvadratmeter». Forøvrig er «dekar» en annen enhet som det ofte oppstår problemer med, for enheten er ikke en SI-enhet. Den er i bruk i Norge, deler av det gamle Ottomanske riket, og i Balkan-landene. — Jeblad 26. okt. 2019 kl. 18:41 (CEST)
Quick fix: Setter på en kommentar om at koden ikke kan brukes på nowiki. Det er no/nb problemet på nytt, men denne gang i SI-systemert. Case closed. — Jeblad 26. okt. 2019 kl. 23:45 (CEST)

Hjelp med ny PetScan-versjon[rediger kilde]

Hvordan skal jeg få hentet ut nylig endrede sider som mangler wikidatakobling fra siste versjon av PetScan? Det går fint i den gamle versjonen.--Avilena (diskusjon) 26. okt. 2019 kl. 17:55 (CEST)

Jeg fikk det ikke til heller, så inntil videre fortsetter jeg med den gamle. Haros (diskusjon) 26. okt. 2019 kl. 20:56 (CEST)

Velkomstmaler[rediger kilde]

Noen av velkomstmalene våre trenger TLC. Jeg bruker gjerne {{subst:Vel}} både for registrerte og uregistrerte brukere. Maldokumentasjonen sier at malen signerer automatisk, og at "Hvis brukernavnet inneholder bokstaver, vil {{reg}} brukes, alternativt vil {{Ureg}} brukes. Disse malene omdirigeres imidlertid til {{Reg-velkommen}} og {{Ureg-velkommen}}. Substitueringan av Reg-velkommen resulterer i kildekoden {{Velkommen til Wikipedia}} + signatur, mens Ureg-velkommen substitueres til full maltekst og ingen signatur. Kan en malsnekker fikse slik at dette blir mer konsistent og at maldokumentasjonen korrigeres deretter? - mvh 4ing (diskusjon) 23. okt. 2019 kl. 13:21 (CEST)

Pictogram voting keep-green.svg Gjort Nå holder det å kun benytte {{vel}} for både reg. og ureg. Merk at begge malene nå er dynamiske, så om noen gjør en endring i malen vil det endres på alle diskusjonsidene også. Mulig det kunne vært lurt å beskytte de. - Premeditated (diskusjon) 24. okt. 2019 kl. 11:10 (CEST)
Strålende! Jeg hadde tenkt å ønske herr Mikkelsen velkommen, men ga opp pga ulike maler. Dette var virkelig bra! Takk, Premeditated Kjersti L. (diskusjon) 24. okt. 2019 kl. 11:57 (CEST)
TLC, om noen undrer... Kimsaka (diskusjon) 24. okt. 2019 kl. 12:25 (CEST)
{{Vel}} og søsknene skal egentlig substes, men jeg ser det er en del sider der de ikke er, dessverre. Uten subst: virker ikke ~~~~ heller. Men jeg er for å beskytte alle sentrale maler.  – Desoda [D] [B] 24. okt. 2019 kl. 13:27 (CEST)
I de fleste tilfeller trengs ikke substing, dette har overlevd seg selv fra den gang det var nødvendig pga liten serverkapasitet. Meneh, det er bare min personlige mening. — Jeblad 24. okt. 2019 kl. 16:32 (CEST)

Synes det er enklest med {{Velkommen til Wikipedia}} så setter jeg inn signatur manuelt, se for eksempel Brukerdiskusjon:Encyklomander. Vennlig hilsen Erik d.y. 26. okt. 2019 kl. 17:18 (CEST)

Substing er fint fordi da får man et øyeblikksbilde av hva vi så som viktig den gangen velkomstmeldingen ble postet. Wikipedia:Huggle krever en mal som ikke har signatur, da programvaren legger til signatur. Nsaa (diskusjon) 27. okt. 2019 kl. 20:10 (CET)

Markedsverdi på fondsmeglerhus o.l.[rediger kilde]

Slik det er nå, er markedsverdien for Oljefondet satt til ti tusen milliarder kroner, som er verdiene fondet forvalter. Om vi ser bort fra at selve institusjonen åpenbart ikke kan bli solgt, gjelder prinsippet også for private meglerhus og forvaltere, hva enten de er børsnotert eller ei. Noen av dem er oppført på siden Verdipapirforetakenes Forbund. Hva gjelder børsnoterte selskaper, bør det være relativt greit, siden man kan anslå markedsverdien i kraft av aksjekursen. Men det sier seg selv at om Arctic Securities f.eks. forvalter 100 milliarder for sine klienter (obs! fiktivt tall.), er ikke selskapets markedsverdi 100 milliarder. Jeg er ikke gått gjennom alle relevante selskaper, men såvidt jeg kan se, er det bare Oljefondet som har en oppgitt markedsverdi. Jeg har føyet til posten Forvaltningskapital i {{Infoboks firma}}, slik at den nå dukker opp på fondets side. Nå er jo ikke «total assets» det samme som «forvaltningskapital», slik det (feilaktig) var angitt i Wikidata, men selskapets formue. Det er nå rettet opp.

Er det greit og korrekt å flytte alle angitte markedsverdier for fondet i Wikidata fra posten total assets til assets under management? Asav (diskusjon) 27. okt. 2019 kl. 15:10 (CET)

Areal i infoboks geografi[rediger kilde]

Har oppdatert kommuner med et litt bedre tallgrunnlag. Dette er fra januar 2018, så det har ikke de siste kommuneendringene. Jeg er ikke overvettes begeistret for Modul:Wd, men for øyeblikket tror jeg ikke vi har noe annet som kan hente ut tallene.

Et eksempel er Halden, hvor endringen [2] er på noe over 30k i elementet Q109042 (Halden). I tilfellet med Halden så kan P2046 (areal) angis med {{Wikidata}} som {{Wikidata-norsk|egenskaper|Q109042|P2046|P518=Q205895}} og vil bli 642,31 km². Her filtreres det i tillegg på P518 (gjelder del) som skal peke på Q205895 (fastland). Det er en del forskjellige områder som er lagt inn, og det er ikke gitt at alle disse finnes for andre områder enn norske kommuner.

Tallene slår ikke gjennom i artikler på nowiki før malene endres. Nå brukes tall fra {{Kinfo}}. — Jeblad 28. okt. 2019 kl. 01:12 (CET)

Infobokser i Safari[rediger kilde]

Artiklenes infobokser vises plutselig på venstre side, og uten innfatning, i Safari (13.0.3). Men interessant nok, bare på no.wiki. I Firefox, Brave og Chrome vises de på normalt vis. Jeg har restartet uten at det har hjulpet. Noen som har samme problem eller som aner hva det kan være? Mvh., Mycomp (diskusjon) 29. okt. 2019 kl. 11:19 (CET)

Vil tro noe er skrevet inn i Mediawiki:Common.css som feiltolkes av siste utgave av Safari, men uten ytterligere info er det litt vanskelig å gjette på hva det kan være. Det er ikke mulig å feilsøke uten å ha en eplekjekk maskin. — Jeblad 29. okt. 2019 kl. 19:38 (CET)
Tusen takk for svar, Jeblad. Nå virker alt normalt igjen. Mvh., Mycomp (diskusjon) 29. okt. 2019 kl. 22:42 (CET)

Nordisk råds priser[rediger kilde]

Prisene er offentliggjort. Noe å legge på forsiden? --Vennlig hilsen Erik d.y. 29. okt. 2019 kl. 22:22 (CET)

Absolutt. --Trygve Nodeland (diskusjon) 29. okt. 2019 kl. 22:31 (CET)

Ønske om flytting 28. oktober 2019[rediger kilde]

Siden Holtekilen folkehøgskole ønskes flyttet til Oslofjord Folkehøgskole

Begrunnelse: Nytt navn på skolen

Klikk her for å flytte siden

Hilsen KristinaLouise75 (diskusjon) 30. okt. 2019 kl. 13:18 (CET)