Liste over Wales' fugler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Glente, som ofte anses som Wales' nasjonalfugl.[1]

Denne listen over Wales' fugler inkluderer alle fugler som observertes i Wales og baserer på Birds in Wales (Lovegrove et al. 1994), Birds in Wales 1992-2000 (Green 2002) og listen fra den Welsh Ornithological Society (Prater & Thorpe 2006) med oppdateringer fra Welsh Records Panel's annual reports. Taxonomien og vitenskapsnavn følger den offisielle listen av den British Ornithologists' Union (BOU).[2] De norske navn følger Norske navn på verdens fugler.[3]

Status på lista:

  • BS - Britisk sjeldenhet. En arten som observertes på Storbritannia mindre enn 100 ganger i den siste ti år eller mindre enn 200 ganger totalt.[4]
  • WS - Walisisk sjeldenhet. En arten som forekommer gjennomsnittlig fem ganger eller mindre på aret i Wales og ikke forholder seg til med BBRC.[5]
  • FA - Fremmed art. En art som forekommer utenfor sitt naturlige utbredelsesområde. Arten har blitt frakta dit av mennesker.

Den totale antall av arten i listen er 435. Inkludert er 133 arten med status «britisk sjeldenhet»», 65 med «walisiske sjeldenhet» og 10 med «fremmed art». Omkring 150 arten hekker i Wales.


Innholdsfortegnelse

Non-passerines: Ender, gjess og svanerSkoghønsFasanerLommerLappedykkereAlbatrosserEgentlige stormfuglerStormsvalefamilienSulerSkarverHegrefamilienStorkerIbiser og skjestorkerHaukefamilienFiskeørnFalkefamilienRiksefuglerTranerTrapperTjeldfamilienAvosettfamilienTrielerBrakksvalefamilienLofamilienSnipefuglerJoerMåsefuglerTernerAlkefuglerSandhønsDuerParakitterGjøkfamilien#Tårnuglefamilien#UglefamilienNattravnerSeilerfamilienIsfuglerBietereRåkerHærfuglHakkespetter

Passerines: LerkefamilienSvalerErlefamilienSidensvanserFossekallerGjerdesmettfamilienSpottefuglerJernspurverTrosterSangerfamilienFluesnapperfamilienTimalerStjertmeiserMeisefamilienSpettmeiserTrekryperePungmeiserPirolfamilienVarslereKråkefuglerStærfamilienSpurvefamilienVireofamilienFinkefamilienParulaerTanagarerBuskspurverTrupialer

Referanser        Eksterne lenker

Ender, gjess og svaner[rediger | rediger kilde]

Orden: Anseriformes. Familie: Anatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Juveren-knoppsvane.jpg Knoppsvane Cygnus olor
Bewicks.swan.2.arp.750pix.jpg Dvergsvane Cygnus columbianus
Singschwan jm.JPG Sangsvane Cygnus cygnus
Bean.goose.600pix.jpg Sædgås Anser fabalis WS
Anser brachyrhynchus.jpg Kortnebbgås Anser brachyrhynchus
White-fronted.goose.750pix.jpg Tundragås Anser albifrons
Anser erythropus.jpg Dverggås Anser erythropus BS
Greylag Goose (Anser anser).jpg Grågås Anser anser
Canadgoose03192006.JPG Kanadagås Branta canadensis FA
Branta leucopsis.jpg Hvitkinngås Branta leucopsis
Rotgans.jpg Ringgås Branta bernicla
Rothalsgans.jpg Rødhalsgås Branta ruficollis
Alopochen aegyptiacus-01 (xndr).jpg Niland Alopochen aegyptiacus FA
Ruddy.shelduck.arp.2.750pix.jpg Rustand Tadorna ferruginea BS
Tadorna tadorna (aka).jpg Gravand Tadorna tadorna
Mandarinand (2).jpg Mandarinand Aix galericulata FA
Mareca penelope kuribo cropped.jpg Brunnakke Anas penelope
Anas americana 1.jpg Amerikablesand Anas americana WS
Anas strepera.jpg Snadderand Anas strepera
Corhwyaden.jpg Krikkand Anas crecca
Anas carolinensis FWS.jpg Amerikakrikkand Anas carolinensis WS
Ducks Winter.jpg Stokkand Anas platyrhynchos
Anas rubripes1.jpg Rødfotand Anas rubripes BS
Northern Pintail.jpg Stjertand Anas acuta
Garganey duck.jpg Knekkand Anas querquedula
Blue-Winged Teal.jpg Blåvingeand Anas discors BS
Shovelerhen05.jpg Skjeand Anas clypeata
Netta rufina m.jpg Rødhodeand Netta rufina
Aythya ferina 02.jpg Taffeland Aythya ferina
Aytya americana jcwf1.JPG Kobberhodeand Aythya americana BS
Aythya-collaris-001.jpg Ringand Aythya collaris WS
Aythya nyroca16.jpg Hvitøyeand Aythya nyroca WS
Aythya fuligula pair.jpg Toppand Aythya fuligula
Aythya marila3.jpg Bergand Aythya marila
Lesserscaup.PNG Purpurhodeand Aythya affinis BS[6]
Somateria mollissima male female.jpg Ærfugl Somateria mollissima
Prachteiderente 0505281 Ausschnitt.jpg Praktærfugl Somateria spectabilis BS
Clangula hyemalis Hokkaido20.jpg Havelle Clangula hyemalis
BlackScoter23.jpg Svartand Melanitta nigra
Melanitta americana Barnegat NJ.jpg Amerikansk sjøorre Melanitta americana BS
Melanitta perspicillata.jpg Brilleand Melanitta perspicillata WS
Wwscoter12.JPG Sjøorre Melanitta fusca
Bucephala clangula ja 01.jpg Kvinand Bucephala clangula
Smew.both.arp.600pix.jpg Lappfiskand Mergellus albellus
RedBreastMerg23.jpg Siland Mergus serrator
Gaensesaeger.jpg Laksand Mergus merganser
Oxyura jamaicensis FWS.jpg Stivhaleand Oxyura jamaicensis FA

Skoghøns[rediger | rediger kilde]

Orden: Galliformes. Familie: Tetraonidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Red Grouse (May 2008).jpg Lirype Lagopus lagopus
Tetrao tetrix from ja.jpg Orrfugl Tetrao tetrix

Fasaner[rediger | rediger kilde]

Orden: Galliformes. Familie: Phasianidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Perdrix rouge.jpg Rødhøne Alectoris rufa FA
Perdix perdix (Marek Szczepanek).jpg Rapphøne Perdix perdix
Coturnix coturnix (Lmbuga).jpg Vaktel Coturnix coturnix
Phasianus colchicus 2 tom (Lukasz Lukasik).jpg Fasan Phasianus colchicus FA
Guldfasan-2.jpg Gullfasan Chrysolophus pictus FA[7]
Chrysolophus amherstiae 18092009.jpg Diamantfasan Chrysolophus amherstiae FA[7]

Lommer[rediger | rediger kilde]

Orden: Gaviiformes. Familie: Gaviidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plongeon catmarin oisillon.jpg Smålom Gavia stellata
Gavia arctica1.jpg Storlom Gavia arctica
Common Loon.jpg Islom Gavia immer
Gavia adamsii.jpg Gulnebblom Gavia adamsii BS

Lappedykkere[rediger | rediger kilde]

Orden: Podicipediformes. Familie: Podicipedidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Podilymbus-podiceps-001.jpg Ringnebbdykker Podilymbus podiceps BS
Zwergtaucher 060319 3.jpg Dvergdykker Tachybaptus ruficollis
Podiceps cristatus 2 (Marek Szczepanek).jpg Toppdykker Podiceps cristatus
Podiceps cristatus 3 (Lukasz Lukasik).jpg Gråstrupedykker Podiceps grisegena
Podiceps auritus1.jpg Horndykker Podiceps auritus
Podiceps nigricollis naumann.jpg Svarthalsdykker Podiceps nigricollis

Albatrosser[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Diomedeidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-browed albatross.jpg Svartbrunalbatross Thalassarche melanophris BS

Egentlige stormfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Procellariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Eissturmvogel02.jpg Havhest Fulmarus glacialis
CorysShearwaterBottom.jpg Gulnebblire Calonectris diomedea WS
Kappensturmtaucher.jpg Storlire Puffinus gravis WS
Sooty shearwater kaikoura.jpg Grålire Puffinus griseus
P puffinus griseus.jpg Havlire Puffinus puffinus
Skua 20100427 161943 (12560085194).jpg Balearlire Puffinus mauretanicus
Makaronesialire Puffinus baroli BS

Stormsvalefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Hydrobatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Oceanites oceanicus drawing.jpg Wilsonstormsvale Oceanites oceanicus WS
European Storm Petrel From The Crossley ID Guide Eastern Birds.jpg Havsvale Hydrobates pelagicus
Oceanodroma leucorhoea (Naumann).jpg Stormsvale Oceanodroma leucorhoa

Suler[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Sulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Morus bassanus adu.jpg Havsule Morus bassanus

Skarver[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Phalacrocoracida

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Phalacrocorax carbo02.jpg Storskarv Phalacrocorax carbo
EuropeanShag.jpg Toppskarv Phalacrocorax aristotelis

Hegrefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Ardeidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Botaurus stellaris (Marek Szczepanek).jpg Rørdrum Botaurus stellaris
Botaurus lentiginosus1.jpg Amerikarørdrum Botaurus lentiginosus BS
Ixobrychus minutus 3 (Marek Szczepanek).jpg Dvergrørdrum Ixobrychus minutus BS
Nycticorax-nycticorax-004.jpg Natthegre Nycticorax nycticorax WS
Butorides virescens2.jpg Grønnrygghegre Butorides virescens BS[8]
Ardeola ralloides -Lake Ravelobe, Ankarafantsika National Park, Madagascar-8.jpg Topphegre Ardeola ralloides BS
Cattleegretusfs.jpg Kuhegre Bubulcus ibis BS
Little Egret (Egretta garzetta)- In Breeding plumage-actively catching prey in Kolkata I IMG 7962.jpg Silkehegre Egretta garzetta
Egretta alba 2 (Lukasz Lukasik).jpg Egretthegre Ardea alba WS
Ardea cinerea 2 (Marek Szczepanek).jpg Gråhegre Ardea cinerea
2010-kabini-purple-heron.jpg Purpurhegre Ardea purpurea WS

Storker[rediger | rediger kilde]

Orden: Ciconiiformes. Familie: Ciconiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Ciconia nigra 1 (Marek Szczepanek).jpg Svartstork Ciconia nigra BS
Ooievaar in het Zwin.jpg Stork Ciconia ciconia WS

Ibiser og skjestorker[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Threskiornithidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plegadis falcinellus Syracuse.jpg Bronseibis Plegadis falcinellus BS
Eurasian Spoonbill.jpg Skjestork Platalea leucorodia

Haukefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Accipitriformes. Familie: Accipitridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Trzmielojad Pernis apivorus.jpg Vepsevåk Pernis apivorus
Milvus migrans front(ThKraft).jpg Svartglente Milvus migrans WS
Milvus milvus R(ThKraft).jpg Glente Milvus milvus
Haliaeetus albicilla (Svolvær, 2012).jpg Havørn Haliaeetus albicilla WS
Rohrweihe.jpg Sivhauk Circus aeruginosus
Henharrier.jpg Myrhauk Circus cyaneus
Monties.jpg Enghauk Circus pygargus WS
Accipiter gentilisAAP045CA.jpg Hønsehauk Accipiter gentilis
Sparrowhawk-Male.JPG Spurvehauk Accipiter nisus
Poster Buteo buteo.jpg Musvåk Buteo buteo
Buteo lagopus rock.jpg Fjellvåk Buteo lagopus WS
Chrysaetos La Cañada 20120114 1.jpg Kongeørn Aquila chrysaetos WS

Fiskeørn[rediger | rediger kilde]

Orden: Accipitriformes. Familie: Pandionidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Osprey01usfs.jpg Fiskeørn Pandion haliaetus

Falkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Falconiformes. Familie: Falconidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Falco tinnunculus.jpg Tårnfalk Falco tinnunculus
Falco vespertinus NAUMANN.jpg Aftenfalk Falco vespertinus WS
Falco columbarius NAUMANN.jpg Dvergfalk Falco columbarius
Lerkefalk Falco subbuteo
Falco rusticolus f.jpg Jaktfalk Falco rusticolus BS
Audubon-peregrinus.jpg Vandrefalk Falco peregrinus

Riksefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Rallidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rallus aquaticus 1 (Marek Szczepanek).jpg Vannrikse Rallus aquaticus
Porzana porzana 3 (Marek Szczepanek).jpg Myrrikse Porzana porzana WS
Sora (Porzana carolina).jpg Maskerikse Porzana carolina BS
Littlecrake62.jpg Sumprikse Porzana parva BS
Baillon's crake.jpg Dvergrikse Porzana pusilla BS
Crex crex00.jpg Åkerrikse Crex crex WS
Moorhen.slimb.750pix.jpg Sivhøne Gallinula chloropus
Fulica atra no.JPG Sothøne Fulica atra

Traner[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Gruidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Flickr - Rainbirder - Eurasian Crane (Grus grus) (cropped).jpg Trane Grus grus WS

Trapper[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Otididae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Tetrax tetrax.jpg Dvergtrappe Tetrax tetrax BS
Otis tarda, Hortobagy, Hungary 1.jpg Stortrappe Otis tarda BS

Tjeldfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Haematopodidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Haematopus ostralegus Norway.jpg Tjeld Haematopus ostralegus

Avosettfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Recurvirostridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-necked Stilt.jpg Stylteløper Himantopus himantopus BS
Recurvirostra avosetta - Zoo Frankfurt 4.jpg Avosett Recurvirostra avosetta

Trieler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Burhinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Burhinus oedicnemus0.jpg Triel Burhinus oedicnemus WS

Brakksvalefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Glareolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Raczak ryc.jpg Ørkenløper Cursorius cursor BS
Glareola pratincola01.jpg Brakksvale Glareola pratincola BS
Naumann Glareola pratincola Glareola nordmanni.jpg Steppebrakksvale Glareola nordmanni BS

Lofamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Charadriidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Charadrius dubius 4 (Marek Szczepanek).jpg Dverglo Charadrius dubius
Charadrius hiaticula He.jpg Sandlo Charadrius hiaticula
Charadrius vociferus.jpg Tobeltelo Charadrius vociferus BS
Snowy plover.jpg Hvitbrystlo Charadrius alexandrinus WS
Greater Sand Plover.jpg Ørkenlo Charadrius leschenaultii BS
Charadrius morinellus male with chicks.jpg Boltit Charadrius morinellus
Pluvialis dominica1.jpg Kanadalo Pluvialis dominica WR
Pluvialis fulvaUSFWS003413A.jpg Sibirlo Pluvialis fulva BS
Rohkunborri Pluvialis Apricaria.jpg Heilo Pluvialis apricaria
Pluvialis squatarola (summer plumage).jpg Tundralo Pluvialis squatarola
SociablePlover.jpg Steppevipe Vanellus gregarius BS
Kiebitz 050424ausschnitt.jpg Vipe Vanellus vanellus

Snipefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Scolopacidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Calidris canutus jcwf1.jpg Polarsnipe Calidris canutus
Calidris-alba-001.jpg Sandløper Calidris alba
Calidris-pusilla-001.jpg Sandsnipe Calidris pusilla BS
Littlestint86.jpg Dvergsnipe Calidris minuta
Calidris temminckii 1 (Marek Szczepanek).jpg Temmincksnipe Calidris temminckii WS
Least Sandpiper Don Edwards WR 1.jpg Pygmesnipe Calidris minutilla BS
White-rumped Sandpiper.jpg Bonapartesnipe Calidris fuscicollis WS
Calidris bairdii -Gullbringusysla, Iceland-8.jpg Gulbrystsnipe Calidris bairdii BS
Pectoral-Sandpiper.jpg Alaskasnipe Calidris melanotos WS
Calidris acuminata P4278959.jpg Spisshalesnipe Calidris acuminata BS
Calidris ferruginea (Marek Szczepanek).jpg Tundrasnipe Calidris ferruginea
Calidris himantopus.jpg Styltesnipe Calidris himantopus BS[9]
Purple Sandpiper 2008-02-24 Northumberland.jpg Fjæreplytt Calidris maritima
Calidris-alpina-001.jpg Myrsnipe Calidris alpina
Limicola falcinellus.jpg Fjellmyrløper Limicola falcinellus BS
Grasläufer.jpg Rustsnipe Tryngites subruficollis WS
Philomachus pugnax -Diergaarde Blijdorp-8c.jpg Brushane Philomachus pugnax
Lymnocryptes minimus (Marek Szczepanek).jpg Kvartbekkasin Lymnocryptes minimus
Gallinago gallinago 6 (Marek Szczepanek).jpg Enkeltbekkasin Gallinago gallinago
Gallinago media.jpg Dobbeltbekkasin Gallinago media BS
Limnodromus scolopaceus1.jpg Langnebbekkasinsnipe Limnodromus scolopaceus BS
Carl Seitz Waldschnepfe.jpg Rugde Scolopax rusticola
Uferschnepfe 02.jpg Svarthalespove Limosa limosa
Bar-tailed Godwit.jpg Lappspove Limosa lapponica
Numenius minutus.jpg Dvergspove Numenius minutus BS
Numenius-phaeopus-001.jpg Småspove Numenius phaeopus
Curlew06.jpg Storspove Numenius arquata
Bartramia longicauda.jpg Præriesnipe Bartramia longicauda BS
Xenus cinereus (Alnus).jpg Tereksnipe Xenus cinereus BS
Actitis hypoleucos - Laem Pak Bia.jpg Strandsnipe Actitis hypoleucos
Actitis-macularia-004.jpg Flekksnipe Tringa macularius BS
Tringa ochropus 1 (Marek Szczepanek).jpg Skogsnipe Tringa ochropus
Tringa brevipes2.jpg Sibirvandresnipe Heteroscelus brevipes BS
Dunkler Wasserlaeufer1.JPG Sotsnipe Tringa erythropus
Tringa melanoleuca jcwf1.jpg Plystresnipe Tringa melanoleuca BS
Tringa nebularia (Marek Szczepanek).jpg Gluttsnipe Tringa nebularia
Tringa melanoleuca1.jpg Gulbeinsnipe Tringa flavipes BS
Tringa stagnatilis.jpg Damsnipe Tringa stagnatilis BS
Tringa glareola 2 (Marek Szczepanek).jpg Grønnstilk Tringa glareola
Redshank172.jpg Rødstilk Tringa totanus
Arenaria interpres (habitus).jpg Steinvender Arenaria interpres
WilsonPhalarope23.jpg Hvithalesvømmesnipe Phalaropus tricolor BS
Phalaropus lobatus.jpg Svømmesnipe Phalaropus lobatus WS
Phalaropus fulicaria1.jpg Polarsvømmesnipe Phalaropus fulicarius

Joer[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Stercorariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pomarineskua86.jpg Polarjo Stercorarius pomarinus
Arcticskua2.jpg Tyvjo Stercorarius parasiticus
Stercorarius longicaudus2.jpg Fjelljo Stercorarius longicaudus
Skua Runde.jpg Storjo Stercorarius skua

Måsefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Laridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pagophila eburnea.jpg Ismåke Pagophila eburnea BS
Xema sabini -Iceland -swimming-8 (1).jpg Sabinemåke Larus sabini
Kittiwake.jpg Krykkje Rissa tridactyla
Larus philadelphia1.jpg Kanadahettemåke Larus philadelphia BS
Chroicocephalus ridibundus (summer).jpg Hettemåke Larus ridibundus
Littlegull75.jpg Dvergmåke Larus minutus
Ross's Gull (Rhodostethia rosea).jpg Rosenmåke Rhodostethia rosea BS
Larus atricilla1.jpg Lattermåke Larus atricilla BS
Franklin's Gull Brisbane98.jpg Franklinmåke Larus pipixcan BS
Larus melanocephalus01.jpg Svartehavsmåke Larus melanocephalus
Sturmmöwe - Auenlandschaft Hohenrode HA 222 Landkreis Schaumburg.jpg Fiskemåke Larus canus
Delaw.jpg Ringnebbmåke Larus delawarensis
Larus-fuscus-taxbox.jpg Sildemåke Larus fuscus
Larus argentatus ad.jpg Gråmåke Larus argentatus
2004-04-10 Larus michahellis ad.jpg Gulbeingråmåke Larus michahellis
Larus-glaucoides-002.jpg Grønlandsmåke Larus glaucoides
Larus hyperboreus1.jpg Polarmåke Larus hyperboreus
Svartbak.jpg Svartbak Larus marinus

Terner[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Sternidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sterna fuscata.JPG Sotterne Onychoprion fuscatus BS
Bridled Tern LEI Nov06.JPG Tøyleterne Onychoprion anaethetus BS
Sternula albifrons 2 - Little Swanport.jpg Dvergterne Sternula albifrons
Gull-billed Tern.jpg Sandterne Gelochelidon nilotica BS
Sterna caspiaPCCA20031225-0908B.jpg Rovterne Hydroprogne caspia BS
Chlidonias hybrida 2 (Marek Szczepanek).jpg Hvitkinnsvartterne Chlidonias hybrida
Chlidonias niger.jpg Svartterne Chlidonias niger
Chlidonias leucopterus Mai Po.jpg Hvitvingesvartterne Chlidonias leucoptera WS
Sandwich Tern perched.jpg Splitterne Sterna sandvicensis
Royal Tern.jpg Kongeterne Sterna maxima BS
Lesser-crested Tern bribie oct02.jpg Bengalterne Sterna bengalensis BS
Forster's Tern.jpg Prærieterne Sterna forsteri BS
Sterna hirundo2.jpg Makrellterne Sterna hirundo
RoseateTern23.jpg Rosenterne Sterna dougallii
Sterna paradisaea-Norderoog.jpg Rødnebbterne Sterna paradisae

Alkefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Alcidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Uria aalge -Iceland -swimming-8.jpg Lomvi Uria aalge
Alke.jpg Alke Alca torda
Tystie1.jpg Teist Cepphus grylle
AlleAlle 2.jpg Alkekonge Alle alle
Lundi2.jpg Lunde Fratercula arctica

Sandhøns[rediger | rediger kilde]

Orden: Pteroclidiformes. Familie: Pteroclididae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Syrrhaptes paradoxus.jpg Steppehøne Syrrhaptes paradoxus BS

Duer[rediger | rediger kilde]

Orden: Columbiformes. Familie: Columbidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rock pigeons on cliffs.jpg Klippedue Columba livia
Columba oenas1.jpg Skogdue Columba oenas
Wood.pigeon.2.arp.750pix.jpg Ringdue Columba palumbus
Tourterelle turque.jpg Tyrkerdue Streptopelia decaocto
2006 1031turturduva0224.JPG Turteldue Streptopelia turtur

Parakitter[rediger | rediger kilde]

Orden: Psittaciformes. Familie: Psittacidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rose-ringed Parakeets (Male & Female)- During Foreplay at Hodal I Picture 0034.jpg Halsbåndparakitt Psittacula krameri FA

Gjøkfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Cuculiformes. Familie: Cuculidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Clamator glandarius.jpg Skjæregjøk Clamator glandarius BS
Cuculus canorus.jpg Gjøk Cuculus canorus
Coccyzus-americanus-001.jpg Gulnebbgjøk Coccyzus americanus BS

Tårnuglefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Strigiformes. Familie: Tytonidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Barn-owl (Racheeo).jpg Tårnugle Tyto alba

Uglefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Strigiformes. Familie: Strigidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zwergohreulen.jpg Dverghornugle Otus scops BS
Bubo scandiacus2.jpg Snøugle Bubo scandiacus BS
Athene noctua.jpg Kirkeugle Athene noctua FA
Strixalucoamikosik.jpg Kattugle Strix aluco
Waldohreule in freier Wildbahn.jpg Hornugle Asio otus
Asio-flammeus-001.jpg Jordugle Asio flammeus

Nattravner[rediger | rediger kilde]

Orden: Caprimulgiformes. Familie: Caprimulgidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Şivanxapînok.jpg Nattravn Caprimulgus europaeus
Chordeiles minor -British Columbia -Canada-8c.jpg Nordnatthauk Chordeiles minor BS

Seilerfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Apodiformes. Familie: Apodidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Chaetura pelagicaEJN13CB.jpg Skorsteinsseiler Chaetura pelagica BS[10]
Apus apus 01.jpg Tårnseiler Apus apus
Apuspallidus 9043.JPG Gråseiler Apus pallidus BS
Alpi1.jpg Alpeseiler Apus melba WS
House swift I IMG 3260.jpg Småseiler Apus affinis BS

Isfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Alcedinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Common Kingfisher Alcedo atthis.jpg Isfugl Alcedo atthis

Bietere[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Meropidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
European bee eater.jpg Bieter Merops apiaster WS

Råker[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Coraciidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
European roller.jpg Blåråke Coracias garrulus BS

Hærfugl[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Upupidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
ABUBILLA (Upupa epops).jpg Hærfugl Upupa epops

Hakkespetter[rediger | rediger kilde]

Orden: Piciformes. Familie: Picidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Jynx torquilla no.JPG Vendehals Jynx torquilla
Grünspecht Picus viridis.jpg Grønnspett Picus viridis
Buntspecht Dendrocopos major.jpg Flaggspett Dendrocopos major
Dendrocopos minor female.jpg Dvergspett Dendrocopos minor

Lerkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Alaudidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zwarte leeuwerik.jpg Svartlerke Melanocorypha yeltoniensis BS
Shorttoedlark59.JPG Dverglerke Calandrella brachydactyla WS
Galerida cristata (Marek Szczepanek)2.jpg Topplerke Galerida cristata BS
Woodlark57.jpg Trelerke Lullula arborea WS
Alauda arvensis 2.jpg Sanglerke Alauda arvensis
Shore Lark.jpg Fjellerke Eremophila alpestris WS

Svaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Hirundinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Uferschwalbe-Naumann.jpg Sandsvale Riparia riparia
Cragmartin22.jpg Klippesvale Ptyonoprogne rupestris BS
Landsvale.jpg Låvesvale Hirundo rustica
Delichon urbica NRM.jpg Taksvale Delichon urbicum
Hirondelles rousselines, St Cassien 2.jpg Amursvale Cecropis daurica WS

Erlefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Motacillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Richard's Pipit I -Haryana IMG 9961.jpg Tartarpiplerke Anthus richardi
Blyth s Pipit Anthus godlewskii.jpg Mongolpiplerke Anthus godlewskii BS[8]
Anthus campestris-3.jpg Markpiplerke Anthus campestris WS
Olive backed Pipit.jpg Sibirpiplerke Anthus hodgsoni BS
Anthus triviallis (Marek Szczepanek).jpg Trepiplerke Anthus trivialis
Meadow-Pipit.jpg Heipiplerke Anthus pratensis
Anthus cervinus.jpg Lappiplerke Anthus cervinus WS
Anthus petrosus0.jpg Skjærpiplerke Anthus petrosus
Anthus spinoletta.jpg Vannpiplerke Anthus spinoletta
Motacilla flava 1 young (Marek Szczepanek).jpg Gulerle Motacilla flava
Citrine Wagtail (Motacilla citreola)- Breeding Male of calcarata race at Bharatpur I IMG 5752.jpg Sitronerle Motacilla citreola BS
Greywagtail08.jpg Vintererle Motacilla cinerea
Pied Wagtail rear view 700.jpg Linerle Motacilla alba

Sidensvanser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Bombycillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Bohemian Wax Wing.jpg Sidensvans Bombycilla garrulus

Fossekaller[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cinclidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Cinclus cinclus R(ThKraft).jpg Fossekall Cinclus cinclus

Gjerdesmettfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Troglodytidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Troglodytes troglodytes1.jpg Gjerdesmett Troglodytes troglodytes

Spottefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Mimidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Dumetella carolinensis -Brendan T. Byrne State Forest, New Jersey, USA-8.jpg Kattespottefugl Dumetella carolinensis BS

Jernspurver[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Prunellidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Dunnock.jpg Jernspurv Prunella modularis
Prunella collaris.jpg Alpejernspurv Prunella collaris BS

Troster[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Turdidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Erithacus rubecula (Marek Szczepanek).jpg Rødstrupe Erithacus rubecula
Luscinia luscinia Hartlepool 1.jpg Nattergal Luscinia luscinia BS
Nachtigall1.jpg Sørnattergal Luscinia megarhynchos WS
Luscinia svecica volgae.jpg Blåstrupe Luscinia svecica WS
Nightingale yelpin.jpg Hvitstrupenattergal Irania gutturalis BS
Phoenicurus ochruros 1 (Marek Szczepanek).jpg Svartrødstjert Phoenicurus ochruros
Gekraagderoodstaart2.jpg Rødstjert Phoenicurus phoenicurus
Phoenicurus moussieri.jpg Diademrødstjert Phoenicurus moussieri BS
Saxicola rubetra 2 tom (Marek Szczepanek).jpg Buskskvett Saxicola rubetra
Malestonechatseaham Cropped.jpg Svartstrupe Saxicola torquata
Isabelline wheatear (Oenanthe isabellina) male, non-breeding.jpg Isabellasteinskvett Oenanthe isabellina BS
Oenanthe oenanthe Norway.jpg Steinskvett Oenanthe oenanthe
Oenanthe pleschanka.jpg Svartstrupesteinskvett Oenanthe pleschanka BS
45-090506-black-eared-wheatear-at-Ipsilou-Monastery-.jpg Middelhavssteinskvett Oenanthe hispanica BS
Oenanthe deserti LipKee.jpg Ørkensteinskvett Oenanthe deserti BS
Monticola saxatilis NAUMANN.jpg Steintrost Monticola saxatilis BS
Monticola solitarius philippensis.JPG Blåtrost Monticola solitarius BS
SwainsonThrush23.jpg Brunkinnskogtrost Catharus ustulatus BS
Graycheekedthrush36.jpg Gråkinnskogtrost Catharus minimus BS
Turdus torquatus.jpg Ringtrost Turdus torquatus
Solsort.jpg Svarttrost Turdus merula
Eyebrowed Thrush.jpg Gråstrupetrost Turdus obscurus BS
Naumann's Thrush in Temple of Heaven.JPG Bruntrost Turdus naumanni BS
Dark Throated Thrush in Temple of Heaven.JPG Taigatrost Turdus ruficollis BS[11]
Turdus pilaris Linnaeus.jpg Gråtrost Turdus pilaris
Turdus philomelos0.jpg Måltrost Turdus philomelos
Redwing Turdus iliacus.jpg Rødvingetrost Turdus iliacus
Turdus viscivorus juv.jpg Duetrost Turdus viscivorus
Turdus-migratorius-002.jpg Vandretrost Turdus migratorius BS

Sangerfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sylviidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
37-090505-cettis-warbler-at-Kalloni-east-river.jpg Cettisanger Cettia cetti
Locustella lanceolata.jpg Stripesanger Locustella lanceolata BS
Grashoppsangare-070512.jpg Gresshoppesanger Locustella naevia
Flodsangare.jpg Elvesanger Locustella fluviatilis BS
Locustellaluscinioides.jpg Sumpsanger Locustella luscinioides BS
Seggenrohrsaenger hand.jpg Vannsanger Acrocephalus paludicola WS
Acrocephalus schoenobaenus 1 (Marek Szczepanek).jpg Sivsanger Acrocephalus schoenobaenus
Acrocephalus agricola0.jpg Åkersanger Acrocephalus agricola BS
Blyth's Reed Warbler I2 IMG 9417.jpg Busksanger Acrocephalus dumetorum BS[12]
Acrocephalus palustris (Marek Szczepanek).jpg Myrsanger Acrocephalus palustris WS
Acrocephalus scirpaceus.jpg Rørsanger Acrocephalus scirpaceus
Acrocephalus arundinaceus (Marek Szczepanek).jpg Trostesanger Acrocephalus arundinaceus BS
Hippolais caligata1.jpg Tartarsanger Hippolais caligata BS
Hippolais icterina1.jpg Gulsanger Hippolais icterina WS
Hippolais polyglotta.jpg Spottesanger Hippolais polyglotta WS
Sylvia atricapilla.jpg Munk Sylvia atricapilla
Sylvia borin (Örebro County).jpg Hagesanger Sylvia borin
Sylvia nisoria.jpg Hauksanger Sylvia nisoria WS
Sylvia curruca.jpg Møller Sylvia curruca
Tallareta vulgar 01 (Sylvia communis).jpg Tornsanger Sylvia communis
Dartford Warbler Provencegrasmücke (Sylvia undata) by J. Dietrich.jpg Vinsanger Sylvia undata
Sylvia rueppelli.jpg Svartstrupesanger Sylvia rueppelli BS
Western Subalpine Warbler Sylvia inornata, Aiguamolls de l'Empordà.jpg Rødstrupesanger Sylvia cantillans WS
Sardinian Warbler.jpg Svarthodesanger Sylvia melanocephala BS
Greenish Warbler I IMG 0565.jpg Østsanger Phylloscopus trochiloides WS
Arcticwarbler248.jpg Lappsanger Phylloscopus borealis BS
20070304贵阳-黄腰柳莺.jpg Fuglekongesanger Phylloscopus proregulus WS
Phylloscopus inornatus (Yellow-browed Warbler).jpg Gulbrynsanger Phylloscopus inornatus
Hume's Warbler (Phylloscopus humei) at Delhi W.jpg Blekbrynsanger Phylloscopus humei BS
Radde's Warbler (Phylloscopus schwarzi).jpg Viersanger Phylloscopus schwarzi WS
Dusky Warbler.jpg Brunsanger Phylloscopus fuscatus WS
Phylloscopus bonelli.jpg Eikesanger Phylloscopus bonelli BS
Świstunka.jpg Bøksanger Phylloscopus sibilatrix
Phylloscopus collybita (taxobox).jpg Gransanger Phylloscopus collybita
Willow warbler UK09.JPG Løvsanger Phylloscopus trochilus
Regulus regulus0.jpg Fuglekonge Regulus regulus
Regulus ignicapillus.01.jpg Rødtoppfuglekonge Regulus ignicapilla

Fluesnapperfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Muscicapidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
SpottedFlycatcheronfence.jpg Gråfluesnapper Muscicapa striata
Ficedula parva.jpg Dvergfluesnapper Ficedula parva WS
Halsbandschnaepper.jpg Halsbåndfluesnapper Ficedula albicollis BS
Ficedula.jpg Svarthvit fluesnapper Ficedula hypoleuca

Timaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Timaliidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Beardedtit46.jpg Skjeggmeis Panurus biarmicus WS

Stjertmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Aegithalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Aegithalos caudatus 3 (Marek Szczepanek).jpg Stjertmeis Aegithalos caudatus

Meisefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Paridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Parus caeruleus1.jpg Blåmeis Cyanistes caeruleus
Parus major 4 (Marek Szczepanek).jpg Kjøttmeis Parus major
Coal tit UK09.JPG Svartmeis Periparus ater
Parus atricapillus 2 (Marek Szczepanek).jpg Granmeis Poecile montana
Sumpfmeise1.jpg Løvmeis Poecile palustris

Spettmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sittidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sitta europaea wildlife 2 1.jpg Spettmeis Sitta europaea

Trekrypere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Certhiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Certhia familiaris -climbing tree-8 (cropped version).jpg Trekryper Certhia familiaris

Pungmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Remizidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Remiz pendulinus.jpg Pungmeis Remiz pendulinus BS

Pirolfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Oriolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Oriole 2.jpg Pirol Oriolus oriolus WS

Varslere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Laniidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Isabellineshrike.jpg Rødhalevarsler Lanius isabellinus BS
Lanius collurio 4.jpg Tornskate Lanius collurio WS
Schwarzstirnwuerger.jpg Rosenvarsler Lanius minor BS
Lanius excubitor 2 (Marek Szczepanek).jpg Varsler Lanius excubitor
Woodchat.jpg Rødhodevarsler Lanius senator WS

Kråkefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Corvidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Garrulus glandarius 1 Luc Viatour.jpg Nøtteskrike Garrulus glandarius
Elster2.jpg Skjære Pica pica
Nucifraga caryocatactes.jpg Nøttekråke Nucifraga caryocatactes BS
Alpenkrähe-Pyrrhocorax.jpg Alpekråke Pyrrhocorax pyrrhocorax
Corvus monedula 01.JPG Kaie Corvus monedula
Corvus frugilegus1.jpg Kornkråke Corvus frugilegus
Corvus corone Rabenkrähe 1.jpg Svartkråke Corvus corone
Wrona Siwa.jpg Kråke Corvus cornix
Corvus corax corax (Kpjas).jpg Ravn Corvus corax

Stærfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sturnidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Common starling in london.jpg Stær Sturnus vulgaris
Rosy Starling (Sturnus roseus) near Hyderabad W IMG 4837.jpg Rosenstær Sturnus roseus WS

Spurvefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Passeridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Passer domesticus Reifel Migratory Bird Sanctuary-16.jpg Gråspurv Passer domesticus
Passer hispaniolensis.jpg Middelhavsspurv Passer hispaniolensis BS
Tree-Sparrow.jpg Pilfink Passer montanus

Vireofamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Vireonidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Vireo olivaceus -Madison -Wisconsin -USA-8.jpg Rødøyevireo Vireo olivaceus BS

Finkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Fringillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Fringilla coelebs (Chaffinch-Buchfink).jpg Bokfink Fringilla coelebs
Fringilla montifringilla 1 (Marek Szczepanek).jpg Bjørkefink Fringilla montifringilla
Girlitz.jpg Gulirisk Serinus serinus WS
Carduelis chloris 2 (Marek Szczepanek).jpg Grønnfink Carduelis chloris
Carduelis carduelis (Lukasz Lukasik).jpg Stillits Carduelis carduelis
Carduelis spinus 1 tom (Marek Szczepanek).jpg Grønnsisik Carduelis spinus
Carduelis cannabina 2.jpg Tornirisk Carduelis cannabina
Carduelis flavirostris 2.jpg Bergirisk Carduelis flavirostris
Carduelis cabaret.jpg Brunsisik Carduelis cabaret
Gråsisik.JPG Gråsisik Carduelis flammea WS
Carduelis hornemanni CT3.jpg Polarsisik Carduelis hornemanni WS
Whitewingedcrossbillmale09.jpg Båndkorsnebb Loxia leucoptera BS
Fi Kreuzschnabel m.jpg Grankorsnebb Loxia curvirostris
Carpodacus erythrinus.jpg Rosenfink Carpodacus erythrinus WS
Dompap.jpg Dompap Pyrrhula pyrrhula
Coccothraustes coccothraustes 1 (Marek Szczepanek).jpg Kjernebiter Coccothraustes coccothraustes

Parulaer[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Parulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-and-white Warbler.jpg Klatreparula Mniotilta varia BS
Dendroica-aestiva-001.jpg Gulparula Dendroica petechia BS
Dendroica-fusca-001.jpg Hemlokkparula Dendroica fusca BS
Audubon's Warbler Setophaga auduboni.jpg Myrteparula Dendroica coronata BS
BlackpollWarbler23.jpg Svarthetteparula Dendroica striata BS
Common Yellowthroat by Dan Pancamo.jpg Nordgulstrupe Geothlypis trichas BS

Tanagarer[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Thraupidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Summer Tanager male hephzibah.jpg Sommertanagar Piranga rubra BS

Buskspurver[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Emberizidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Melospiza-melodia-001.jpg Sangspurv Melospiza melodia BS
Zonotrichia albicollis CT1.jpg Hvitstrupespurv Zonotrichia albicollis BS
Oregon Junco in Kelowna, BC.jpg Vinterjunko Junco hyemalis BS
Laplandbunting67.jpg Lappspurv Calcarius lapponicus
Plectrophenax nivalis1.jpg Snøspurv Plectrophenax nivalis
Emberiza leucocephalos NAUMANN.jpg Hvithodespurv Emberiza leucocephalos BS
Emberiza citrinella m.jpg Gulspurv Emberiza citrinella
Cirl bunting cropped.jpg Hekkspurv Emberiza cirlus WS
Emberiza cia Martien Brand.jpg Klippespurv Emberiza cia BS
Embhor.jpg Hortulan Emberiza hortulana WS
Emberiza rustica.png Vierspurv Emberiza rustica WS
Little Bunting.jpg Dvergspurv Emberiza pusilla WS
EmberizaAureolaF.jpg Sibirspurv Emberiza aureola BS
Emberiza schoeniclus 1 tom (Marek Szczepanek).jpg Sivspurv Emberiza schoeniclus
28-090504-black-headed-bunting-at-first-layby.jpg Svarthodespurv Emberiza melanocephala BS
Miliaria calandra.jpg Kornspurv Emberiza calandra WS
Pheucticus ludovicianus CT3.jpg Rosenbrysttykknebb Pheucticus ludovicianus BS
Passerina cyaneaAAP086CA.jpg Indigospurv Passerina cyanea BS

Trupialer[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Icteridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Dolichonyx oryzivorus1.jpg Bobolink Dolichonyx oryzivorus BS
Icterus galbula1.jpg Lundtrupial Icterus galbula BS

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Pugh (2005)
  2. ^ British Ornithologist's Union (2008)
  3. ^ Norsk Ornitologisk Forening: Norske navn på verdens fugler. Besøkt 27. juni 2014
  4. ^ BBRC (2005)
  5. ^ Welsh Records Panel (2006)
  6. ^ Rogers & the BBRC (2004)
  7. ^ a b Innførte populasjoner av Gullfasan og Diamantfasan er dødd ut idag (Prater & Thorpe 2006)
  8. ^ a b Første gang observert i oktober 2005 (WRP 2006)
  9. ^ Første gang observert i july 2006 (WRP 2007)
  10. ^ Første gang observert i november 2005 (WRP 2006)
  11. ^ Første gang observert i desember 2005 (WRP 2006)
  12. ^ Første gang observert i oktober 2006 (WRP 2007)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]