Liste over Færøyenes fugler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Denne listen over Færøyenes fugler inkluderer 318 arter. Inkludert er 4 introdusert art.

Rekkefølge er etter Clements-lista versjon v2015 [1]

De norske navn følger Norske navn på verdens fugler. [2]

Status på lista:

  • FA - Fremmed art. En art som forekommer utenfor sitt naturlige utbredelsesområde. Arten har blitt frakta dit av mennesker.
  • S - På færøyene: Sjeldenhet eller tilfeldig.
  • X - Lokalt utryddet
  • EX - Utryddet etter IUCNs rødliste
  • NT - Nær truet etter IUCNs rødliste
  • VU - Sårbar etter IUCNs rødliste
  • EN - Sterkt truet etter IUCNs rødliste
  • CR - Kritisk truet etter IUCNs rødliste


Innholdsfortegnelse

Non-passerines: Ender, gjess og svanerFasanerLommerLappedykkereAlbatrossfamilienEgentlige stormfuglerStormsvalefamilienSulerSkarverHegrefamilienIbiser og skjestorkerFiskeørnHaukefamilienRiksefuglerTranerAvosettfamilienTjeldfamilienLofamilienSnipefuglerJoerAlkefuglerMåsefuglerTernerSandhønsDuerGjøkfamilienEgentlige uglerNattravnerSeilerfamilienHærfuglBietereRåkerHakkespetterFalkefamilien

Passerines: VarslerePirolfamilienKråkefuglerLerkefamilienSvalerTrekrypereGjerdesmettfamilienFossekallerFuglekongerPhylloscopidaeAcrocephalidaeLocustellidaeSangerfamilienFluesnapperfamilienTrosterStærfamilienJernspurverErlefamilienSidensvanserCalcariidaeParulaerBuskspurverKardinalerFinkefamilienSpurvefamilien

Referanser        Eksterne lenker

Ender, gjess og svaner[rediger | rediger kilde]

Orden: Anseriformes. Familie: Anatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Bean.goose.600pix.jpg Sædgås Anser fabalis S
Anser brachyrhynchus.jpg Kortnebbgås Anser brachyrhynchus
White-fronted.goose.750pix.jpg Tundragås Anser albifrons
Greylag Goose (Anser anser).jpg Grågås Anser anser
Chen caerulenscens jcwf1.jpg Snøgås Chen caerulescens S
Rotgans.jpg Ringgås Branta bernicla
Branta leucopsis.jpg Hvitkinngås Branta leucopsis
Canadgoose03192006.JPG Kanadagås Branta canadensis FA
Juveren-knoppsvane.jpg Knoppsvane Cygnus olor FA
Singschwan jm.JPG Sangsvane Cygnus cygnus
Tadorna tadorna (aka).jpg Gravand Tadorna tadorna S
Wood Duck (Aix sponsa), Parc du Rouge-Cloître, Brussels.jpg Brudeand Aix sponsa S
Anas strepera.jpg Snadderand Anas strepera S
Anas penelope kuribo cropped.jpg Brunnakke Anas penelope
Anas americana 1.jpg Amerikablesand Anas americana S
Blackduck.jpg Rødfotand Anas rubripes S
Ducks Winter.jpg Stokkand Anas platyrhynchos
Blue-Winged Teal.jpg Blåvingeand Anas discors S
Shovelerhen05.jpg Skjeand Anas clypeata S
Northern Pintail.jpg Stjertand Anas acuta
Garganey duck.jpg Knekkand Anas querquedula S
Corhwyaden.jpg Krikkand Anas crecca
Aythya ferina 02.jpg Taffeland Aythya ferina S
Aythya-collaris-001.jpg Ringand Aythya collaris S
Aythya nyroca16.jpg Hvitøyeand Aythya nyroca S, NT
Aythya fuligula pair.jpg Toppand Aythya fuligula
Aythya marila3.jpg Bergand Aythya marila S
Lesserscaup.PNG Purpurhodeand Aythya affinis S
Stellersdrake2.jpg Stellerand Polysticta stelleri S, VU
Prachteiderente 0505281 Ausschnitt.jpg Praktærfugl Somateria spectabilis S
Somateria mollissima male female.jpg Ærfugl Somateria mollissima
Histrionicus histrionicus drake Barnegat.jpg Harlekinand Histrionicus histrionicus S
Melanitta perspicillata.jpg Brilleand Melanitta perspicillata S
Wwscoter12.JPG Sjøorre Melanitta fusca S
BlackScoter23.jpg Svartand Melanitta nigra
Clangula hyemalis Hokkaido20.jpg Havelle Clangula hyemalis VU
Bucephala clangula ja 01.jpg Kvinand Bucephala clangula
Barrows.goldeneye.male.010107.arp.jpg Islandsand Bucephala islandica S
Smew.both.arp.600pix.jpg Lappfiskand Mergellus albellus S
Gaensesaeger.jpg Laksand Mergus merganser S
RedBreastMerg23.jpg Siland Mergus serrator

Fasaner[rediger | rediger kilde]

Orden: Galliformes. Familie: Phasianidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Coturnix coturnix (Lmbuga).jpg Vaktel Coturnix coturnix S
Tetrao tetrix from ja.jpg Orrfugl Tetrao tetrix
Denali National Park Ptarmigan.jpg Lirype Lagopus lagopus FA
Rock Ptarmigan (Lagopus Muta).jpg Fjellrype Lagopus muta FA

Lommer[rediger | rediger kilde]

Orden: Gaviiformes. Familie: Gaviidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plongeon catmarin oisillon.jpg Smålom Gavia stellata
Gavia arctica1.jpg Storlom Gavia arctica S
Common Loon.jpg Islom Gavia immer
Gavia adamsii.jpg Gulnebblom Gavia adamsii S, NT

Lappedykkere[rediger | rediger kilde]

Orden: Podicipediformes. Familie: Podicipedidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zwergtaucher 060319 3.jpg Dvergdykker Tachybaptus ruficollis S
Podiceps auritus1.jpg Horndykker Podiceps auritus
Podiceps cristatus 3 (Lukasz Lukasik).jpg Gråstrupedykker Podiceps grisegena S
Podiceps cristatus 2 (Marek Szczepanek).jpg Toppdykker Podiceps cristatus S

Albatrossfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Diomedeidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-browed albatross.jpg Svartbrynalbatross Thalassarche melanophris S

Egentlige stormfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Procellariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status Eissturmvogel02.jpg Havhest Fulmarus glacialis
Feas Petrel From The Crossley ID Guide Eastern Birds.jpg Kappverdepetrell Pterodroma feae S
CorysShearwaterBottom.jpg Gulnebblire Calonectris diomedea S
Kappensturmtaucher.jpg Storlire Ardenna gravis
Sooty shearwater kaikoura.jpg Grålire Ardenna grisea S, NT
P puffinus griseus.jpg Havlire Puffinus puffinus

Stormsvalefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Hydrobatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
European Storm Petrel From The Crossley ID Guide Eastern Birds.jpg Havsvale Hydrobates pelagicus
Oceanodroma leucorhoea (Naumann).jpg Stormsvale Oceanodroma leucorhoa

Suler[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Sulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Morus bassanus adu.jpg Havsule Morus bassanus

Skarver[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Phalacrocoracidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Phalacrocorax carbo02.jpg Storskarv Phalacrocorax carbo
EuropeanShag.jpg Toppskarv Phalacrocorax aristotelis

Hegrefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Ardeidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Botaurus lentiginosus 28079.JPG Amerikarørdrum Botaurus lentiginosus S
Botaurus stellaris (Marek Szczepanek).jpg Rørdrum Botaurus stellaris S
Ixobrychus minutus 3 (Marek Szczepanek).jpg Dvergrørdrum Ixobrychus minutus S
Ardea cinerea 2 (Marek Szczepanek).jpg Gråhegre Ardea cinerea
2010-kabini-purple-heron.jpg Purpurhegre Ardea purpurea S
Egretta alba 2 (Lukasz Lukasik).jpg Egretthegre Ardea alba S
Little Egret (Egretta garzetta)- In Breeding plumage-actively catching prey in Kolkata I IMG 7962.jpg Silkehegre Egretta garzetta S
Cattleegretusfs.jpg Kuhegre Bubulcus ibis S
Nycticorax-nycticorax-004.jpg Natthegre Nycticorax nycticorax S

Ibiser og skjestorker[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Threskiornithidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plegadis falcinellus Syracuse.jpg Bronseibis Plegadis falcinellus S
Eurasian Spoonbill.jpg Skjestork Platalea leucorodia S

Fiskeørn[rediger | rediger kilde]

Orden: Accipitriformes. Familie: Pandionidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Osprey01usfs.jpg Fiskeørn Pandion haliaetus

Haukefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Accipitriformes. Familie: Accipitridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Trzmielojad Pernis apivorus.jpg Vepsevåk Pernis apivorus S
Rohrweihe.jpg Sivhauk Circus aeruginosus S
Henharrier.jpg Myrhauk Circus cyaneus S
Sparrowhawk-Male.JPG Spurvehauk Accipiter nisus S
Milvus migrans front(ThKraft).jpg Svartglente Milvus migrans
Haliaeetus albicilla (Svolvær, 2012).jpg Havørn Haliaeetus albicilla S
Buteo lagopus rock.jpg Fjellvåk Buteo lagopus S
Poster Buteo buteo.jpg Musvåk Buteo buteo S

Riksefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Rallidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Crex crex00.jpg Åkerrikse Crex crex S
Rallus aquaticus 1 (Marek Szczepanek).jpg Vannrikse Rallus aquaticus
Baillon's crake.jpg Dvergrikse Porzana pusilla S
Porzana porzana 3 (Marek Szczepanek).jpg Myrrikse Porzana porzana S
Moorhen.slimb.750pix.jpg Sivhøne Gallinula chloropus
Fulica atra no.JPG Sothøne Fulica atra
American coot - June 2013.jpg Amerikasothøne Fulica americana S

Traner[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Gruidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Demoiselle Cranes at Tal Chappar.jpg Jomfrutrane Anthropoides virgo
Sandhill Crane with Chick.jpg Kanadatrane Grus canadensis S
Flickr - Rainbirder - Eurasian Crane (Grus grus) (cropped).jpg Trane Grus grus S

Avosettfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Recurvirostridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Recurvirostra avosetta - Zoo Frankfurt 4.jpg Avosett Recurvirostra avosetta S

Tjeldfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Haematopodidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Haematopus ostralegus Norway.jpg Tjeld Haematopus ostralegus

Lofamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Charadriidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pluvialis squatarola (summer plumage).jpg Tundralo Pluvialis squatarola S
Rohkunborri Pluvialis Apricaria.jpg Heilo Pluvialis apricaria
Kiebitz 050424ausschnitt.jpg Vipe Vanellus vanellus
Charadrius hiaticula He.jpg Sandlo Charadrius hiaticula
Killdeer.jpg Tobeltelo Charadrius vociferus S
Charadrius morinellus male with chicks.jpg Boltit Charadrius morinellus S

Snipefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Scolopacidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Actitis hypoleucos - Laem Pak Bia.jpg Strandsnipe Actitis hypoleucos S
Tringa ochropus 1 (Marek Szczepanek).jpg Skogsnipe Tringa ochropus S
Tringa nebularia (Marek Szczepanek).jpg Gluttsnipe Tringa nebularia S
Tringa glareola 2 (Marek Szczepanek).jpg Grønnstilk Tringa glareola S
Redshank172.jpg Rødstilk Tringa totanus
Numenius-phaeopus-001.jpg Småspove Numenius phaeopus
Curlew06.jpg Storspove Numenius arquata NT
Uferschnepfe 02.jpg Svarthalespove Limosa limosa NT
Bar-tailed Godwit.jpg Lappspove Limosa lapponica
Arenaria interpres (habitus).jpg Steinvender Arenaria interpres
Calidris canutus jcwf1.jpg Polarsnipe Calidris canutus
Philomachus pugnax -Diergaarde Blijdorp-8c.jpg Brushane Philomachus pugnax
Limicola falcinellus.jpg Fjellmyrløper Limicola falcinellus S
Calidris ferruginea (Marek Szczepanek).jpg Tundrasnipe Calidris ferruginea S
Calidris-alba-001.jpg Sandløper Calidris alba
Calidris-alpina-001.jpg Myrsnipe Calidris alpina
Purple Sandpiper 2008-02-24 Northumberland.jpg Fjæreplytt Calidris maritima
Calidris bairdii -Gullbringusysla, Iceland-8.jpg Gulbrystsnipe Calidris bairdii S
Littlestint86.jpg Dvergsnipe Calidris minuta S
White-rumped Sandpiper.jpg Bonapartesnipe Calidris fuscicollis S
Grasläufer.jpg Rustsnipe Calidris subruficollis S, NT
Pectoral-Sandpiper.jpg Alaskasnipe Calidris melanotos S
Calidris-pusilla-001.jpg Sandsnipe Calidris pusilla S, NT
Lymnocryptes minimus (Marek Szczepanek).jpg Kvartbekkasin Lymnocryptes minimus
Common snipe fencepost.jpg Indianerbekkasin Gallinago delicata S
Gallinago gallinago 6 (Marek Szczepanek).jpg Enkeltbekkasin Gallinago gallinago
Carl Seitz Waldschnepfe.jpg Rugde Scolopax rusticola
Phalaropus lobatus.jpg Svømmesnipe Phalaropus lobatus
Phalaropus fulicaria1.jpg Polarsvømmesnipe Phalaropus fulicarius

Joer[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Stercorariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Skua Runde.jpg Storjo Stercorarius skua
Skua antarctique - South Polar Skua.jpg Sørjo Stercorarius maccormicki S
Pomarineskua86.jpg Polarjo Stercorarius pomarinus
Arcticskua2.jpg Tyvjo Stercorarius parasiticus
Stercorarius longicaudus2.jpg Fjelljo Stercorarius longicaudus

Alkefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Alcidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
AlleAlle 2.jpg Alkekonge Alle alle
Uria aalge -Iceland -swimming-8.jpg Lomvi Uria aalge
Uria lomvia1.jpg Polarlomvi Uria lomvia
Alke.jpg Alke Alca torda
Great Auk (Pinguinis impennis) specimen, Kelvingrove, Glasgow - geograph.org.uk - 1108249.jpg Geirfugl Pinguinus impennis X
Black Guillemot Cepphus grylle.jpg Teist Cepphus grylle
Lundi2.jpg Lunde Fratercula arctica

Måsefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Laridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Kittiwake.jpg Krykkje Rissa tridactyla
Pagophila eburnea.jpg Ismåke Pagophila eburnea S, NT
Xema sabini -Iceland -swimming-8 (1).jpg Sabinemåke Xema sabini S
Larus philadelphia1.jpg Kanadahettemåke Chroicocephalus philadelphia S
Chroicocephalus ridibundus (summer).jpg Hettemåke Chroicocephalus ridibundus
Littlegull75.jpg Dvergmåke Hydrocoloeus minutus S
Ross's Gull (Rhodostethia rosea).jpg Rosenmåke Rhodostethia rosea S
Franklin's Gull Brisbane98.jpg Franklinmåke Leucophaeus pipixcan S
Larus canus1.jpg Fiskemåke Larus canus
Delaw.jpg Ringnebbmåke Larus delawarensis S
Larus argentatus ad.jpg Gråmåke Larus argentatus
THGUc.jpg Eskimomåke Larus thayeri S
Larus-glaucoides-002.jpg Grønlandsmåke Larus glaucoides S
Larus-fuscus-taxbox.jpg Sildemåke Larus fuscus
Larus hyperboreus1.jpg Polarmåke Larus hyperboreus
Svartbak.jpg Svartbak Larus marinus

Terner[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Sternidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sternula albifrons 2 - Little Swanport.jpg Dvergterne Sternula albifrons S
Sterna caspiaPCCA20031225-0908B.jpg Rovterne Hydroprogne caspia S
Chlidonias niger.jpg Svartterne Chlidonias niger S
Chlidonias leucopterus Mai Po.jpg Hvitvingesvartterne Chlidonias leucopterus S
Sterna hirundo2.jpg Makrellterne Sterna hirundo S
Sterna paradisaea-Norderoog.jpg Rødnebbterne Sterna paradisae
Sandwich Tern perched.jpg Splitterne Thalasseus sandvicensis S

Sandhøns[rediger | rediger kilde]

Orden: Pteroclidiformes. Familie: Pteroclididae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Syrrhaptes paradoxus.jpg Steppehøne Syrrhaptes paradoxus S

Duer[rediger | rediger kilde]

Orden: Columbiformes. Familie: Columbidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rock pigeons on cliffs.jpg Klippedue Columba livia
Columba oenas1.jpg Skogdue Columba oenas S
Wood.pigeon.2.arp.750pix.jpg Ringdue Columba palumbus
2006 1031turturduva0224.JPG Turteldue Streptopelia turtur
Orientalturtledove.JPG Mongolturteldue Streptopelia orientalis S
Tourterelle turque.jpg Tyrkerdue Streptopelia decaocto S

Gjøkfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Cuculiformes. Familie: Cuculidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Cuculus canorus.jpg Gjøk Cuculus canorus S

Egentlige ugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Strigiformes. Familie: Strigidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zwergohreulen.jpg Dverghornugle Otus scops S
Bubo scandiacus2.jpg Snøugle Bubo scandiacus S
Sperbereule1a.jpg Haukugle Surnia ulula S
Waldohreule in freier Wildbahn.jpg Hornugle Asio otus S
Asio-flammeus-001.jpg Jordugle Asio flammeus

Nattravner[rediger | rediger kilde]

Orden: Caprimulgiformes. Familie: Caprimulgidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Chordeiles minor -British Columbia -Canada-9.jpg Nordnatthauk Chordeiles minor S
Şivanxapînok.jpg Nattravn Caprimulgus europaeus S

Seilerfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Apodiformes. Familie: Apodidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
White-throated Needletail 09a.jpg Pigghaleseiler Hirundapus caudacutus S
Alpi1.jpg Alpeseiler Apus melba S
Apus apus 01.jpg Tårnseiler Apus apus

Hærfugl[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Upupidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
ABUBILLA (Upupa epops).jpg Hærfugl Upupa epops S

Bietere[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Meropidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
European bee eater.jpg Bieter Merops apiaster S

Råker[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Coraciidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
European roller.jpg Blåråke Coracias garrulus S, NT

Hakkespetter[rediger | rediger kilde]

Orden: Piciformes. Familie: Picidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Jynx torquilla no.JPG Vendehals Jynx torquilla
Buntspecht Dendrocopos major.jpg Flaggspett Dendrocopos major

Falkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Falconiformes. Familie: Falconidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Falco tinnunculus.jpg Tårnfalk Falco tinnunculus
Amur Falcon (Falco amurensis) male (16794543415).jpg Amurfalk Falco amurensis S
Falco columbarius NAUMANN.jpg Dvergfalk Falco columbarius
Lerkefalk Falco subbuteo S
Falco rusticolus f.jpg Jaktfalk Falco rusticolus
Audubon-peregrinus.jpg Vandrefalk Falco peregrinus S

Varslere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Laniidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Lanius collurio 4.jpg Tornskate Lanius collurio S
Lanius excubitor 2 (Marek Szczepanek).jpg Varsler Lanius excubitor S
Schwarzstirnwuerger.jpg Rosenvarsler Lanius minor S

Pirolfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Oriolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Oriole 2.jpg Pirol Oriolus oriolus

Kråkefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Corvidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Elster2.jpg Skjære Pica pica S
Corvus monedula 01.JPG Kaie Corvus monedula
Corvus frugilegus1.jpg Kornkråke Corvus frugilegus
Corvus corone Rabenkrähe 1.jpg Svartkråke Corvus corone
Wrona Siwa.jpg Kråke Corvus cornix
Corvus corax corax (Kpjas).jpg Ravn Corvus corax


Lerkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Alaudidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Bereşe.jpg Kalanderlerke Melanocorypha calandra S
Alauda arvensis 2.jpg Sanglerke Alauda arvensis
Woodlark57.jpg Trelerke Lullula arborea S
Shore Lark.jpg Fjellerke Eremophila alpestris S

Svaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Hirundinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Uferschwalbe-Naumann.jpg Sandsvale Riparia riparia S
Landsvale.jpg Låvesvale Hirundo rustica
Hirondelles rousselines, St Cassien 2.jpg Amursvale Cecropis daurica S
Delichon urbica NRM.jpg Taksvale Delichon urbicum


Trekrypere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Certhiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Certhia familiaris -climbing tree-8 (cropped version).jpg Trekryper Certhia familiaris S

Gjerdesmettfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Troglodytidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Troglodytes troglodytes1.jpg Gjerdesmett Troglodytes troglodytes

Fossekaller[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cinclidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Cinclus cinclus R(ThKraft).jpg Fossekall Cinclus cinclus S

Fuglekonger[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Regulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Regulus regulus0.jpg Fuglekonge Regulus regulus
Regulus ignicapillus.01.jpg Rødtoppfuglekonge Regulus ignicapilla S

Phylloscopidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Phylloscopidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Willow warbler UK09.JPG Løvsanger Phylloscopus trochilus S
Phylloscopus collybita (taxobox).jpg Gransanger Phylloscopus collybita
Świstunka.jpg Bøksanger Phylloscopus sibilatrix S
Radde's Warbler (Phylloscopus schwarzi).jpg Viersanger Phylloscopus schwarzi S
20070304贵阳-黄腰柳莺.jpg Fuglekongesanger Phylloscopus proregulus S
Phylloscopus inornatus (Yellow-browed Warbler).jpg Gulbrynsanger Phylloscopus inornatus S
Hume's Warbler (Phylloscopus humei) at Delhi W.jpg Blekbrynsanger Phylloscopus humei S
Arcticwarbler248.jpg Lappsanger Phylloscopus borealis S
Phylloscopus nitidus S

Acrocephalidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Acrocephalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Hippolais caligata1.jpg Tartarsanger Iduna caligata S
Sykes's Warbler (Hippolais rama) W IMG 6807.jpg Ramasanger Iduna rama S
Hippolais polyglotta.jpg Spottesanger Hippolais polyglotta S
Hippolais icterina1.jpg Gulsanger Hippolais icterina
Acrocephalus schoenobaenus 1 (Marek Szczepanek).jpg Sivsanger Acrocephalus schoenobaenus S
Acrocephalus agricola0.jpg Åkersanger Acrocephalus agricola S
Blyth's Reed Warbler I2 IMG 9417.jpg Busksanger Acrocephalus dumetorum S
Acrocephalus palustris (Marek Szczepanek).jpg Myrsanger Acrocephalus palustris S
Acrocephalus scirpaceus.jpg Rørsanger Acrocephalus scirpaceus S
Acrocephalus arundinaceus (Marek Szczepanek).jpg Trostesanger Acrocephalus arundinaceus S

Locustellidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Locustellidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rusty-rumped Warbler (Locustella certhiola) I IMG 2750.jpg Starrsanger Locustella certhiola S
Grashoppsangare-070512.jpg Gresshoppesanger Locustella naevia S

Sangerfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sylviidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sylvia atricapilla.jpg Munk Sylvia atricapilla
Sylvia borin (Örebro County).jpg Hagesanger Sylvia borin
Sylvia nisoria.jpg Hauksanger Sylvia nisoria
Sylvia curruca.jpg Møller Sylvia curruca
Sylvia rueppelli.jpg Svartstrupesanger Sylvia rueppelli S
Western Subalpine Warbler Sylvia inornata, Aiguamolls de l'Empordà.jpg Rødstrupesanger Sylvia cantillans S
Tallareta vulgar 01 (Sylvia communis).jpg Tornsanger Sylvia communis

Fluesnapperfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Muscicapidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
SpottedFlycatcheronfence.jpg Gråfluesnapper Muscicapa striata
Asian Brown Flycatcher (Muscicapa dauurica) at Periyar National Park.jpg Brunfluesnapperl Muscicapa latirostris S
Erithacus rubecula (Marek Szczepanek).jpg Rødstrupe Erithacus rubecula
Luscinia luscinia Hartlepool 1.jpg Nattergal Luscinia luscinia S
Nachtigall1.jpg Sørnattergal Luscinia megarhynchos S
Luscinia svecica volgae.jpg Blåstrupe Luscinia svecica
Luscinia calliope - Pak Chong 2.jpg Rubinstrupe Calliope calliope S
Tarsiger cyanurus.jpg Blåstjert Tarsiger cyanurus S
Ficedula parva.jpg Dvergfluesnapper Ficedula parva S
Ficedula.jpg Svarthvit fluesnapper Ficedula hypoleuca
Gekraagderoodstaart2.jpg Rødstjert Phoenicurus phoenicurus
Hausrotschwanz Brutpflege 2006-05-21-05.jpg Svartrødstjert Phoenicurus ochruros S
Saxicola rubetra 2 tom (Marek Szczepanek).jpg Buskskvett Saxicola rubetra S
European Stonechat.jpg Svartstrupe Saxicola rubicola S
Oenanthe oenanthe Norway.jpg Steinskvett Oenanthe oenanthe

Troster[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Turdidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zoothera dauma - Ang Khang.jpg Zoothera aurea S
Zoothera dauma - Ang Khang.jpg Gulltrost Zoothera dauma S
Turdus torquatus.jpg Ringtrost Turdus torquatus S
Solsort.jpg Svarttrost Turdus merula
Turdus eunomus -Japan-8.jpg Svartflekktrost Turdus eunomus S
Turdus eunomus 1.jpg Bruntrost Turdus naumanni S
Turdus pilaris Linnaeus.jpg Gråtrost Turdus pilaris
Redwing Turdus iliacus.jpg Rødvingetrost Turdus iliacus
Turdus philomelos0.jpg Måltrost Turdus philomelos
Turdus viscivorus juv.jpg Duetrost Turdus viscivorus

Stærfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sturnidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Common starling in london.jpg Stær Sturnus vulgaris
Rosy Starling (Sturnus roseus) near Hyderabad W IMG 4837.jpg Rosenstær Pastor roseus S

Jernspurver[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Prunellidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Dunnock.jpg Jernspurv Prunella modularis S

Erlefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Motacillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Motacilla flava 1 young (Marek Szczepanek).jpg Gulerle Motacilla flava
Citrine Wagtail (Motacilla citreola)- Breeding Male of calcarata race at Bharatpur I IMG 5752.jpg Sitronerle Motacilla citreola S
Greywagtail08.jpg Vintererle Motacilla cinerea S
Pied Wagtail rear view 700.jpg Linerle Motacilla alba
Richard's Pipit I -Haryana IMG 9961.jpg Tartarpiplerke Anthus richardi S
Meadow-Pipit.jpg Heipiplerke Anthus pratensis
Anthus triviallis (Marek Szczepanek).jpg Trepiplerke Anthus trivialis S
Olive backed Pipit.jpg Sibirpiplerke Anthus hodgsoni S
Pechora Pipit spring Attu-island Alaska.jpg Tundrapiplerke Anthus gustavi S
Anthus cervinus.jpg Lappiplerke Anthus cervinus S
Anthus petrosus0.jpg Skjærpiplerke Anthus petrosus
Anthus-rubescens-001.jpg Myrpiplerke Anthus rubescens S

Sidensvanser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Bombycillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Bohemian Wax Wing.jpg Sidensvans Bombycilla garrulus

Calcariidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Calcariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Laplandbunting67.jpg Lappspurv Calcarius lapponicus S
Plectrophenax nivalis1.jpg Snøspurv Plectrophenax nivalis

Parulaer[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Parulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-and-white Warbler.jpg Klatreparula Mniotilta varia S
Tennessee Warbler 2.jpg Møllparula Oreothlypis peregrina S
Northernparalua20.jpg Stryparula Setophaga americana S

Buskspurver[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Emberizidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Emberiza citrinella m.jpg Gulspurv Emberiza citrinella S
Embhor.jpg Hortulan Emberiza hortulana S
Little Bunting.jpg Dvergspurv Emberiza pusilla S
Emberiza rustica.png Vierspurv Emberiza rustica S
28-090504-black-headed-bunting-at-first-layby.jpg Svarthodespurv Emberiza melanocephala S
Emberiza bruniceps -Tanbaly, Kazakhstan-8.jpg Brunhodespurv Emberiza bruniceps S
Emberiza schoeniclus 1 tom (Marek Szczepanek).jpg Sivspurv Emberiza schoeniclus S
Miliaria calandra.jpg Kornspurv Emberiza calandra S

Kardinaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cardinalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Lazuli Bunting.jpg Lazulispurv Passerina amoena S

Finkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Fringillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Fringilla coelebs (Chaffinch-Buchfink).jpg Bokfink Fringilla coelebs
Fringilla montifringilla 1 (Marek Szczepanek).jpg Bjørkefink Fringilla montifringilla
Dompap.jpg Dompap Pyrrhula pyrrhula S
Carpodacus erythrinus.jpg Rosenfink Carpodacus erythrinus S
Carduelis chloris 2 (Marek Szczepanek).jpg Grønnfink Chlorisis chloris
Fi Kreuzschnabel m.jpg Grankorsnebb Loxia curvirostra
Whitewingedcrossbillmale09.jpg Båndkorsnebb Loxia leucoptera S
Gråsisik.JPG Gråsisik Acanthis flammea
Carduelis cabaret.jpg Brunsisik Acanthis cabaret S
Carduelis hornemanni CT3.jpg Polarsisik Acanthis hornemanni S
Carduelis spinus 1 tom (Marek Szczepanek).jpg Grønnsisik Spinus spinus S
Carduelis carduelis (Lukasz Lukasik).jpg Stillits Carduelis carduelis S
Carduelis flavirostris 2.jpg Bergirisk Carduelis flavirostris S
Carduelis cannabina 2.jpg Tornirisk Carduelis cannabina S
Coccothraustes coccothraustes 1 (Marek Szczepanek).jpg Kjernebiter Coccothraustes coccothraustes S

Spurvefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Passeridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Passer domesticus Reifel Migratory Bird Sanctuary-16.jpg Gråspurv Passer domesticus
Tree-Sparrow.jpg Pilfink Passer montanus


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Clements, J. F. (2015). «The eBird/Clements checklist of birds of the world: v2015. The Cornell Lab of Ornithology. Besøkt 24. oktober 2015. 
  2. ^ «Norske navn på verdens fugler». Norsk Ornitologisk Forening. Besøkt 24. oktober 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]