Liste over kirker på Færøyene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over kirker på Færøyene er en oversikt over kirkebygningerFærøyene.

Listen omfatter i hovedsak kirker tilhørende Fólkakirkjan, den protestantiske statskirken på Færøyene. Mariukirkjan, som er Færøyenes eneste katolske kirke, er også inkludert. Enkelte eldre kirker som ikke lengre er i alminnelig bruk er også tatt med.


Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Kirke Sted Øy Kirkesamfunn Byggeår/Innviet Materiale Bilde Koordinater
Argja kirkja Argir Streymoy Fólkakirkjan
Árnafjarðar kirkja Árnafjørður Borðoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Bíggar kirkja Bøur Vágar Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Christianskirkjan Klaksvík Borðoy Fólkakirkjan 1963 Tre, stein Foto: Erik Christensen 62°13′32,390″N 6°35′9,7872″V
Dals kirkja Dalur Sandoy Fólkakirkjan 1957 Foto: Erik Christensen
Eiðis kirkja Eiði Eysturoy Fólkakirkjan Foto: Generalstabens topografiske Afdeling
Elduvíkar kirkja Elduvík Eysturoy Fólkakirkjan
Fámjins kirkja Fámjin Suðuroy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Fríðrikskirkjan Nes Eysturoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Fuglafjarðar kirkja Fuglafjørður Eysturoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Funnings kirkja Funningur Eysturoy Fólkakirkjan 1847 Foto: Erik Christensen
Gjáar kirkja Gjógv Eysturoy Fólkakirkjan 1929 Foto: Torbenbrinker 62°19′27,552″N 6°56′34,724″V
Glyvra kirkja Glyvrar Eysturoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Nye Gøta kirkja Gøtugjógv Eysturoy Fólkakirkjan 1995 Foto: Erik Christensen
Gamle Gøta kirkja Norðragøta Eysturoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Haldarsvíkar kirkja Haldarsvík Streymoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Hattarvíkar kirkja Hattarvík Fugloy Fólkakirkjan
Hests kirkja Hestur Hestur Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Hósvíkar kirkja Hósvík Streymoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Hovs kirkja Hov Suðuroy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Húsa kirkja Húsar Kalsoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Húsavíkar kirkja Húsavík Sandoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Hvalbiar kirkja Hvalba Suðuroy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Hvalvíkar kirkja Hvalvík Streymoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Hvannasunds kirkja Hvannasund Viðoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Kaldbaks kirkja Kaldbak Streymoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Kirkju kirkja Kirkja Fugloy Fólkakirkjan 1933 Tre, stein Foto: Erik Christensen
Kollafjarðar kirkja Kollafjørður Streymoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Kvívíkar kirkja Kvívík Streymoy Fólkakirkjan
Leirvíkar kirkja Leirvík Eysturoy Fólkakirkjan
Magnuskatedralen
(Kun ruin)
Kirkjubøur Streymoy - 1300
(cirka år)
Stein Foto: Erik Christensen
Mariukirkjan Tórshavn Streymoy Den katolske kirke 1987 Foto: Erik Christensen
Miðvágs kirkja Miðvágur Vágar Fólkakirkjan Foto: Torbenbrinker
Mikladals kirkja Mikladalur Kalsoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Mykinesar kirkja Mykines Mykines Fólkakirkjan 1879 Tre Foto: Arne List 62°6′14,566″N 7°38′37,745″V
Nes kirkja (gamle) Nes Eysturoy Fólkakirkjan 1843
Nólsoyar kirkja Nólsoy Nólsoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Norðskála kirkja Norðskáli Eysturoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Ólavskirkjan Kirkjubøur Streymoy Fólkakirkjan 1200-tallet Stein Foto: Erik Christensen
Oyndarfjarðar kirkja Oyndarfjørður Eysturoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Porkeris kirkja Porkeri Suðuroy Fólkakirkjan 1847 Tre Foto: Erik Christensen
Rituvíkar kirkja Rituvík Eysturoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Saksunar kirkja Saksun Streymoy Fólkakirkjan 1858 Tre, stein Foto: Erik Christensen
Sandavágs kirkja Sandavágur Vágar Fólkakirkjan Foto: Ulrich Latzenhofer
Sands kirkja Sandur Sandoy Fólkakirkjan 1839 Tre Foto: Marita Gulklett
Sandvíkar kirkja Sandvík Suðuroy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Selatraðar kirkja Selatrað Eysturoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Sjóvar kirkja Eysturoy Fólkakirkjan
Skála kirkja Skáli Eysturoy Fólkakirkjan
Skálavíkar kirkja Skálavík Sandoy Fólkakirkjan 1891 Stein Foto: Eileen Sanda 61°49′48,623″N 6°40′9,4008″V
Skopunar kirkja Skopun Sandoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Skúvoyar kirkja Skúvoy Skúvoy Fólkakirkjan Foto: Torbenbrinker
Sumbiar kirkja Sumba Suðuroy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Svínoyar kirkja Svínoy Svínoy Fólkakirkjan Foto: Generalstabens topografiske Afdeling
Sørvágs kirkja Sørvágur Vágar Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Tjørnuvíkar kirkja Tjørnuvík Streymoy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Tórshavn domkirke Tórshavn Streymoy Fólkakirkjan 1788 Foto: Matthew Ross 62°0′34,51″N 6°46′18,06″V
Tvøroyrar kirkja Tvøroyri Suðuroy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Vesturkirkjan Tórshavn Streymoy Fólkakirkjan 1975 Foto: Erik Christensen
Vágs kirkja Vágur Suðuroy Fólkakirkjan Foto: Erik Christensen
Vestmanna kirkja Vestmanna Streymoy Fólkakirkjan
Viðareiðis kirkja Viðareiði Viðoy Fólkakirkjan 1892 Stein Foto: Erik Christensen

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]