Eurovision Song Contest 2014

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Eurovision Song Contest 2014
ESC2014 - Austria 02 (cropped).jpg
Datoer: Semifinale 1: 6. mai 2014
Semifinale 2: 8. mai 2014
Finale: 10. mai 2014
Sted: Danmark B&W Hallerne, København, Danmark
Programledere: Nikolaj Koppel
Lise Rønne
Pilou Asbæk
Kringkaster: Danmark DR
Deltakere: 37 (26 i finalen)
Vinner: Østerrike Østerrike
«Rise Like a Phoenix»
Conchita Wurst
Deltakelse
Tilbake: Polen Polen
Portugal Portugal
Trakk seg: Bulgaria Bulgaria
Kroatia Kroatia
Republikken Kypros Kypros
Serbia Serbia
Eurovision Song Contest
◄2013    EuroNoruega.svg    2015►

Eurovision Song Contest 2014 var den 59. utgaven av Eurovision Song ContestEBUs årlige sangkonkurranse for organisasjonens medlemsland. Konkurransen ble arrangert i København i Danmark etter at Emmelie de Forest vant med sangen «Only Teardrops» året før. Dette var tredje gang Danmark arrangerte Eurovision Song Contest, og konkurransen besto av tre sendinger: en semifinale tirsdag 6. mai, en semifinale torsdag 8. mai og finalen lørdag 10. mai 2014. Alle sendingene ble sendt direkte fra B&W Hallerne, et nedlagt skipsverft på øya Refshaleøen, og Nikolaj Koppel, Lise Rønne og Pilou Asbæk var programledere.

37 land deltok i konkurransen, en nedgang fra 39 året før og det laveste antallet siden 2006. Av disse deltok 26 land i finalen, og vinneren ble Østerrike og den skjeggete dragartisten Conchita Wurst med «Rise Like a Phoenix». Dette var Østerrikes andre seier, og den første på 48 år, etter at Udo Jürgens vant Eurovision Song Contest 1966 med «Merci, Chérie».

Norges representant var Carl Espen Thorbjørnsen og sangen «Silent Storm», skrevet av kusinen Josefin Winther. Norge deltok i semifinale 2 og ble nummer seks. Dermed kvalifiserte Norge seg til finalen, der «Silent Storm» endte på åttendeplass med 88 poeng.

Format[rediger | rediger kilde]

Slagordet for konkurransen var #JoinUs, og var basert på sosiale medier. Tilhengere av konkurransen hadde for første gang fått lov til å bidra med ideer til pauseunderholdningen, med #MyEurovisionIdea.

Slik det har vært siden 2008 besto Eurovision Song Contest 2014 av to semifinaler og en finale, der de ti sangene med høyest antall poeng fra hver semifinale gikk videre til finalen. Vertslandet Danmark samt de «fem store landene» (Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland) var direkte kvalifisert til finalen. I likhet med i 2013 var den endelige rekkefølgen låtene ble framført i bestemt av produsentene, i dette tilfellet DR. Likevel var det på forhånd gjennom en loddtrekning bestemt i hvilken halvdel av semifinalene de enkelte landene ville opptre.

Endring av avstemningsreglene[rediger | rediger kilde]

De tre programlederne for Eurovision Song Contest 2014: Nikolaj Koppel (t.v.), Lise Rønne og Pilou Asbæk.

EBU gjorde en del endringer i avstemningsreglene i forkant av Eurovision Song Contest 2014. Ifølge de nye reglene skal alle nasjonale jurymedlemmer offentliggjøres innen 1. mai 2014, i tillegg skal de enkelte jurymedlemmenes poeng offentliggjøres etter finalen. Fordelingen mellom TV-seernes stemmer og juryens stemmer skal også offentliggjøres etter finalesendingen. Endringen skjer blant annet på bakgrunn av en rekke anklager om stemmefusk med særlig Aserbajdsjan i forbindelse med Eurovision Song Contest 2013.[1]

Fans får innflytelse på pauseunderholdningen[rediger | rediger kilde]

Som noe nytt opfordret DR fans og seere til å komme med ideer til pauseunderholdningen ved finalen i ESC 2014. 19. desember 2013 startet DR og EBU kampanjen #MyEurovisionIdea, der folk kunne bruke sosiale medier til å komme med forslag. Om ideen uttalte Jan Lagermand Lundme: «Vi tror at det er masse kreative krefter ute blant seerne i hele i Europa, og dem vil vi gjerne høre. Derfor oppfordrer vi nå alle som har ideer, holdninger og meninger til hvordan et av numrene i showet skal se ut, om å skrive inn sine forslag.»

Datoer[rediger | rediger kilde]

Konkurransen ble opprinnelig planlagt til å være mellom 13. og 17. mai 2014, men 8. juli 2013 informerte DR om at arrangementet var flyttet én uke fram slik at semifinalene i stedet skulle holdes 6. og 8. mai og finalen lørdag 10. mai. Flyttingen ble begrunnet med at det passet de potensielle vertsbyene og de fleste deltakerlandene bedre.[2]

Sted[rediger | rediger kilde]

Konkurransens posisjon i vertslandet Danmark.

Utvelgelsen[rediger | rediger kilde]

20. mai 2013 meddelte DR at Eurovision Song Contest 2014 høyst sannsynlig ville bli holdt i enten Parken stadion i København eller Jyske Bank Boxen i Herning. Aarhus, som ellers på et tidligere tidspunkt hadde uttrykt interesse for å bli vertsby, hadde trukket sin søknad. To dager senere uttalte Ernst Trillingsgaard, direktør for Aalborg Kongres og Kultur Center, at også Aalborg var interessert i å bli vertsby for Eurovision Song Contest 2014, som i så fall skulle avholdes i Gigantium. I første omgang ville han kontakte DR for å få utdype kravene og betingelsene for å være vert for arrangementet. Samme dag meddelte Fredericias borgmester, Kenny Bruun Olsen, at han ville peke på Fredericia som vertsby for konkurransen med MesseC som mulig arena. Messecentrets største hall kan ifølge Bruun Olsen romme opptil 8000 publikummere for et arrangement som Eurovision Song Contest

23. mai 2013 kom nok en by på banen som mulig vertsby, da spillestedet Fængslet i Horsens tilbød seg som vert for konkurransen.

By Stadion Kapasitet Notater
København B&W Hallerne 10.000
København Parken stadion 50 000 Var vert for Eurovision Song Contest 2001
Herning Jyske Bank Boxen 15 000 Var vert for Dansk Melodi Grand Prix 2013.
Ålborg Gigantium 8 500 Var vert for Dansk Melodi Grand Prix 2006, 2010 og 2012.
Horsens Fængselet 13 000
Fredericia Messe C 8 000

København blir vertsby[rediger | rediger kilde]

2. september 2013 meldte DR at Eurovision Song Contest 2014 ville bli avholdt i B&W HallerneRefshaleøen i København. Hele Refshaleøen ble omdannet til en såkalt Eurovision Island, hvor en lang rekke aktiviteter omkring Eurovision Song Contest var samlet. Om bakgrunnen for utvelgelsen uttalte Pernille Gaardbo: «Med valget av B&W-hallerne er vi godt på vei til å holde den mest nyskapende arena noensinne. Det er vår ambisjon at vi skal fornye showet i både form og innhold, så det blir en moderne oppdatering med respekt for tradisjonene.» Dette var tredje gang Eurovision Song Contest ble arrangert i København, etter 1964 og 2001.

Vinneren av Eurovision Song Contest 2014, Conchita Wurst, med seierstrofeet etter finalen.

Utover de logistiske mulighetene og plasseringen av arenaen, valgte i tillegg DR eventhuset Vega som sted for EuroClub – der det ble arrangert offisielle etterfester og fester for fans, delegasjoner, artister og andre som deltok.

Diverse hendelser[rediger | rediger kilde]

I Hviterussland førte det til protester at den østerrikske tv-stasjonen ORF hadde valgt dragartisten Conchita Wurst til å representere Østerrike i København i mai. En gruppe borgere leverte en underskriftsinnsamling til hviterussisk tv med kravet om at de klipper Wursts opptreden ut under den direkte sendingen av showet. Gruppen mente at Conchita Wurst i skikkelse av dragqueen promoterer «en uakseptabel livsstil», samtidig som det gjør Eurovision Song Contest «populært for sodomi». Det er imidlertid i strid med reglene at hvert land må vise alle de deltakende sangene.

Scenen[rediger | rediger kilde]

Scenen under juryfinalen.

Scenen i B&W Hallerne var formet som øy. Den var midt i hallen og skulle være både spektakulær og moderne. Jan Lagermand Lundme bekreftet dette 27. oktober 2013 til Eurovison.tv.

Deltakende land[rediger | rediger kilde]

Land som trakk seg[rediger | rediger kilde]

 • Bulgaria Bulgaria – Bulgaria planla først å delta, men 22. november 2013 bekreftet den nasjonale tv-kanalen BNT at de trekker seg.
 • Republikken Kypros Kypros – Kypros trakk seg fra konkurransen på grunna av CYBC sin økonomiske situasjon. Dette ble bekreftet 3. oktober 2013.
 • Serbia Serbia – 22. november 2013 bekreftet RTS at Serbia ikke kom til å delta i København.
 • Kroatia Kroatia – HRT bekreftet 19. september 2013 at Kroatia trekker seg fra konkurransen.

Landene som trakk seg, hadde alle økonomiske problemer, som var hovedgrunnen til at landene ikke deltok i 2014.

Land som kom tilbake[rediger | rediger kilde]

 • Portugal Portugal – 7. november 2013 bekreftet RTP at Portugal skulle delta i 2014, etter et års pause.
 • Polen Polen – 5. desember 2013 bekreftet TVP at Polen skulle delta i 2014, etter to års pause.

Jon Ola Sand sa 9. januar 2014 at han var fornøyd med at Portugal og Polen begge kom tilbake, og at håpet på at landene som trakk seg, ville komme tilbake i 2015.

Artister som kom tilbake[rediger | rediger kilde]

 • Romania Romania – Paula Seiling og Ovi evar tilbake som representanter for Romania i 2014, etter at de endte på en tredjeplass i Oslo 2010.

Gruppene[rediger | rediger kilde]

Alle land ble delt inn i seks grupper, med bakgrunn av stemmetradisjoner fra tidligere år. Dette var for å unngå nabostemming. Norge og Sverige som unntak ble delt inn i hver sin semifinale, der Sverige kom i den første, og Norge i den andre. Grunnen til dette var at DR ville at det skulle være mulighet for alle å få tak i billetter, noe som ville vært vanskelig hvis Norge og Sverige var i samme semifinale. Israel søkte også om å delta i den andre semifinalen, på bakgrunn av en nasjonaldag.

Ingen gruppe[rediger | rediger kilde]

Land med tildelt gruppe[rediger | rediger kilde]

Gruppe 1 Gruppe 2 Gruppe 3 Gruppe 4 Gruppe 5 Gruppe 6

Deltakere[rediger | rediger kilde]

Semifinale 1[rediger | rediger kilde]

Den første semifinalen ble arrangert tirsdag 6. mai 2014. 16 land deltok, og de ti beste kvalifiserte seg for finalen. De forhåndskvalifiserte landene Danmark, Frankrike og Spania stemte i denne semifinalen. Land markert med rosa bakgrunn, kvalifiserte seg i til finalen. Under er det offisielle resultatet:[3]

Nr. Land Artist Sang Bokmålsoversettelse Språk Plass Poeng
1 Armenia Armenia Aram MP3 «Not Alone» Ikke alene Engelsk 4 121
2 Latvia Latvia Aarzemnieki «Cake to Bake» En kake å bake Engelsk 13 33
3 Estland Estland Tanja «Amazing» Fantastisk Engelsk 12 36
4 Sverige Sverige Sanna Nielsen «Undo» Gjør om Engelsk 2 131
5 Island Island Pollapönk «No Prejudice» Ingen fordommer Engelsk 8 61
6 Albania Albania Herciana Matmuja «One Night's Anger» Én natts sinne Engelsk 15 22
7 Russland Russland Tolmatsjovy-søstrene «Shine» Skinn Engelsk 6 63
8 Aserbajdsjan Aserbajdsjan Dilara Kazimova «Start a Fire» Start en brann Engelsk 9 57
9 Ukraina Ukraina Marija Jaremtjuk «Tick-Tock» Tikk-takk Engelsk 5 118
10 Belgia Belgia Axel Hirsoux «Mother» Mor Engelsk 14 28
11 Moldova Moldova Cristina Scarlat «Wild Soul» Villsjel Engelsk 16 13
12 San Marino San Marino Valentina Monetta «Maybe» Kanskje Engelsk 10 40
13 Portugal Portugal Suzy «Quero ser tua» Jeg vil være din Portugisisk 11 39
14 Nederland Nederland The Common Linnets «Calm After the Storm» Rolig etter stormen Engelsk 1 150
15 Montenegro Montenegro Sergej Ćetković «Moj svijet» (Мој свијет) Min verden Montenegrinsk 7 63
16 Ungarn Ungarn András Kállay-Saunders «Running» Løper Engelsk 3 127

Semifinale 2[rediger | rediger kilde]

Den første semifinalen ble arrangert torsdag 8. mai 2014. 15 land deltok, og de ti beste kvalifiserte seg for finalen. De forhåndskvalifiserte landene Italia, Storbritannia og Tyskland stemte i denne semifinalen. Land markert med rosa bakgrunn, kvalifiserte seg i til finalen. Under er det offisielle resultatet:[4]

Nr. Land Artist Sang Bokmålsoversettelse Språk Plass Poeng
1 Malta Malta Firelight «Coming Home» Kommer hjem Engelsk 9 63
2 Israel Israel Mei Finegold «Same Heart» Samme hjerte Hebraisk, engelsk 14 19
3 Norge Norge Carl Espen «Silent Storm» Stille storm Engelsk 6 77
4 Georgia Georgia The Shin og Mariko «Three Minutes to Earth» Tre minutter til jorda Engelsk 15 15
5 Polen Polen Donatan og Cleo «My Słowianie – We Are Slavic» Vi slavere – vi er slavere Polsk, engelsk 8 70
6 Østerrike Østerrike Conchita Wurst «Rise Like a Phoenix» Stå opp som en fugl føniks Engelsk 1 169
7 Litauen Litauen Vilija «Attention» Oppmerksomhet Engelsk 11 36
8 Finland Finland Softengine «Something Better» Noe bedre Engelsk 3 97
9 Irland Irland Can-Linn med Kasey Smith «Heartbeat» Hjerteslag Engelsk 12 35
10 Hviterussland Hviterussland TEO «Cheesecake» Ostekake Engelsk 5 87
11 Republikken Makedonia Makedonia Tijana Dapčević «To the Sky» Til himmelen Engelsk 13 33
12 Sveits Sveits Sebalter «Hunter of Stars» Stjernejegeren Engelsk 4 92
13 Hellas Hellas Freaky Fortune med Riskykidd «Rise Up» Stig opp Engelsk 7 74
14 Slovenia Slovenia Tinkara Kovač «Round and Round» Rundt og rundt Engelsk, slovensk 10 52
15 Romania Romania Paula Seling og Ovi «Miracle» Mirakel Engelsk 2 125

Finale[rediger | rediger kilde]

Finalen ble arrangert lørdag 10. mai 2014. 26 land deltok: «de fem store» (FrankrikeItaliaSpaniaStorbritannia og Tyskland), vertslandet Danmark og totalt 20 land fra de to semifinalene. Under er det offisielle resultatet.[5]

Nr. Land Artist Tittel Bokmålsoversettelse Språk Plass Poeng
1 Ukraina Ukraina Marija Jaremtjuk «Tick-Tock» Tikk-takk Engelsk 6 113
2 Hviterussland Hviterussland TEO «Cheesecake» Ostekake Engelsk 16 43
3 Aserbajdsjan Aserbajdsjan Dilara Kazimova «Start a Fire» Start en brann Engelsk 22 33
4 Island Island Pollapönk «No Prejudice» Ingen fordommer Engelsk 15 58
5 Norge Norge Carl Espen «Silent Storm» Stille storm Engelsk 8 88
6 Romania Romania Paula Seling og Ovi «Miracle» Mirakel Engelsk 12 72
7 Armenia Armenia Aram MP3 «Not Alone» Ikke alene Engelsk 4 174
8 Montenegro Montenegro Sergej Ćetković «Moj svijet» (Мој свијет) Min verden Montenegrinsk 19 37
9 Polen Polen Donatan og Cleo «My Słowianie – We Are Slavic» Vi slavere – vi er slavere Polsk, engelsk 14 62
10 Hellas Hellas Freaky Fortune med Riskykidd «Rise Up» Stig opp Engelsk 20 35
11 Østerrike Østerrike Conchita Wurst «Rise Like a Phoenix» Stå opp som en fugl føniks Engelsk 1 290
12 Tyskland Tyskland Elaiza «Is It Right» Er det riktig? Engelsk 18 39
13 Sverige Sverige Sanna Nielsen «Undo» Gjør om Engelsk 3 218
14 Frankrike Frankrike Twin Twin «Moustache» Bart Fransk 26 2
15 Russland Russland Tolmatsjovy-søstrene «Shine» Skinn Engelsk 7 89
16 Italia Italia Emma Marrone «La mia città» Byen min Italiensk 21 33
17 Slovenia Slovenia Tinkara Kovač «Round and Round» Rundt og rundt Engelsk, slovensk 25 9
18 Finland Finland Softengine «Something Better» Noe bedre Engelsk 11 72
19 Spania Spania Ruth Lorenzo «Dancing in the Rain» Danser i regnet Engelsk, spansk 10 74
20 Sveits Sveits Sebalter «Hunter of Stars» Stjernejegeren Engelsk 13 64
21 Ungarn Ungarn András Kállay-Saunders «Running» Løper Engelsk 5 143
22 Malta Malta Firelight «Coming Home» Kommer hjem Engelsk 23 32
23 Danmark Danmark Basim «Cliché Love Song» Klisjéfylt kjærlighetssang Engelsk 9 74
24 Nederland Nederland The Common Linnets «Calm After the Storm» Rolig etter stormen Engelsk 2 238
25 San Marino San Marino Valentina Monetta «Maybe» Kanskje Engelsk 24 14
26 Storbritannia Storbritannia Molly «Children of the Universe» Barn av universet Engelsk 17 40

Poengtavler[rediger | rediger kilde]

Semifinale 1[rediger | rediger kilde]

Deltakerland Poenggivende land Sum Plass
Armenia Latvia Estland Sverige Island Albania Russland Aserbajdsjan Ukraina Belgia Moldova San Marino Portugal Nederland Montenegro Ungarn Danmark Frankrike Spania
Armenia Armenia 6 5 8 3 5 12 12 3 10 4 12 10 8 5 12 6 121 4
Latvia Latvia 6 1 6 7 5 2 3 2 1 33 13
Estland Estland 5 10 5 5 5 4 2 36 12
Sverige Sverige 4 8 7 10 6 6 10 8 10 3 8 8 5 10 10 6 12 131 2
Island Island 5 2 7 3 4 7 1 7 6 8 8 3 61 8
Albania Albania 2 5 1 12 2 22 15
Russland Russland 7 4 1 2 2 10 6 1 12 5 4 5 4 63 6
Aserbajdsjan Aserbajdsjan 2 4 1 7 10 5 6 6 2 4 7 1 2 57 9
Ukraina Ukraina 12 7 10 6 7 3 7 12 7 8 4 7 5 8 3 7 5 118 5
Belgia Belgia 6 4 4 7 1 3 2 1 28 14
Moldova Moldova 4 1 2 6 13 16
San Marino San Marino 2 1 3 4 8 3 6 4 1 7 1 40 10
Portugal Portugal 3 4 1 1 6 3 2 3 3 5 8 39 11
Nederland Nederland 10 12 12 12 12 2 2 3 7 10 2 12 12 1 12 12 10 7 150 1
Montenegro Montenegro 8 3 12 5 2 1 5 6 6 4 7 4 63 7
Ungarn Ungarn 1 3 8 10 8 10 8 8 8 12 4 8 10 10 6 3 10 127 3

Semifinale 2[rediger | rediger kilde]

Deltakerland Poenggivende land Sum Plass
Malta Israel Norge Georgia Polen Østerrike Litauen Finland Irland Hviterussland Republikken Makedonia Sveits Hellas Slovenia Romania Tyskland Italia Storbritannia
Malta Malta 2 8 4 1 1 5 3 4 12 5 3 3 5 7 63 9
Israel Israel 3 2 5 6 1 2 19 14
Norge Norge 7 5 6 5 8 10 8 4 2 7 4 4 7 77 6
Georgia Georgia 2 6 5 1 1 15 15
Polen Polen 1 4 7 2 4 2 10 3 3 3 5 12 10 4 70 8
Østerrike Østerrike 10 10 8 10 10 10 12 12 7 6 12 12 10 12 4 12 12 169 1
Litauen Litauen 5 7 2 5 6 1 10 36 11
Finland Finland 3 12 1 8 8 5 10 10 8 4 2 5 5 8 8 97 3
Irland Irland 4 1 3 5 4 7 1 2 1 2 5 35 12
Hviterussland Hviterussland 6 7 1 12 7 10 12 7 1 2 8 6 8 87 5
Republikken Makedonia Makedonia 3 2 2 1 1 10 12 2 33 13
Sveits Sveits 5 5 12 6 7 8 6 3 1 5 8 10 10 3 3 92 4
Hellas Hellas 8 6 6 3 1 3 4 4 12 4 3 7 6 6 1 74 7
Slovenia Slovenia 8 4 4 3 7 3 2 6 6 7 2 52 10
Romania Romania 12 12 10 6 12 2 6 7 8 8 7 10 7 8 4 6 125 2

Finale[rediger | rediger kilde]

██ 50/50 jury og seerstemmer

██ 100 % jury

██ 100 % seerstemmer

Poenggivende nasjon[6][7][8][9] Sum
Azerbaijan Greece Poland Albania San Marino Denmark Montenegro Romania Russia Netherlands Malta France United Kingdom Latvia Armenia Iceland Macedonia Sweden Belarus Germany Israel Portugal Norway Estonia Hungary Moldova Ireland Finland Lithuania Austria Spain Belgium Italy Ukraine Switzerland Georgia Slovenia
Ukraina 10 5 5 1 7 7 7 8 5 8 2 10 2 5 5 6 4 10 6 113
Hviterussland 7 1 12 8 1 5 3 6 43
Aserbajdsjan 12 10 3 1 7 33
Island 8 5 1 6 7 4 4 2 6 5 2 1 7 58
Norge 3 7 6 1 10 2 2 5 1 3 4 5 3 3 7 7 8 1 5 5 88
Romania 6 8 4 1 8 1 4 12 2 8 8 5 5 72
Armenia 7 1 6 2 10 7 8 7 6 12 10 2 8 5 10 6 6 4 5 7 3 4 12 4 10 12 174
Montenegro 6 12 12 7 37
Polen 2 1 4 5 3 5 2 7 10 2 3 2 8 7 1 62
Hellas 4 2 4 1 2 7 6 2 3 4 35
Østerrike 1 12 5 8 2 8 5 12 10 10 12 6 10 3 12 7 12 12 10 4 10 7 12 12 10 12 12 12 8 12 10 12 290
Tyskland 8 4 2 6 5 7 5 2 39
Sverige 2 4 7 10 12 3 12 2 8 7 4 7 8 7 10 8 8 10 8 6 4 10 7 6 10 10 12 6 2 8 218
Frankrike 1 1 2
Russland 12 10 5 2 10 6 12 3 2 1 8 6 4 8 89
Italia 10 6 12 1 2 2 33
Slovenia 8 1 9
Finland 3 3 4 2 6 3 5 6 4 7 6 6 4 3 6 4 72
Spania 2 12 5 6 5 4 2 1 4 5 2 6 4 2 2 8 4 74
Sveits 4 10 5 6 3 3 1 5 3 7 1 5 2 3 2 1 3 64
Ungarn 8 6 8 7 3 12 10 6 4 1 6 10 7 5 7 6 7 4 1 5 7 2 7 3 1 143
Malta 5 1 4 5 10 3 3 1 32
Danmark 6 1 4 1 3 3 1 8 8 8 5 1 6 1 3 6 3 6 74
Nederland 8 12 2 10 3 3 8 8 12 4 12 7 10 2 12 10 12 12 12 10 8 12 10 7 8 4 10 10 238
San Marino 3 3 3 4 1 14
Storbritannia 5 7 4 4 3 8 5 1 3 40

12 poeng i finalen[rediger | rediger kilde]

Hvert land ga 12 poeng til sin favoritt. Under er en oversikt over alle 12-poengere som ble avgitt under avstemningen i finalen.

Antall Mottakerland 12 poeng 
13 Østerrike Østerrike Belgia, Finland, Irland, Israel, Italia, Hellas, Nederland, Portugal, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Storbritannia
8 Nederland Nederland Estland, Island, Latvia, Litauen, Norge, Polen, Tyskland, Ungarn
3 Armenia Armenia Frankrike, Georgia, Østerrike
Sverige Sverige Danmark, Romania, Ukraina
2 Montenegro Montenegro Armenia, Makedonia
Russland Russland Aserbajdsjan, Hviterussland
1 Italia Italia Malta
Aserbajdsjan Aserbajdsjan San Marino
Hviterussland Hviterussland Russland
Romania Romania Moldova
Spania Spania Albania
Ungarn Ungarn Montenegro

Andre land[rediger | rediger kilde]

 • Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina – 18. desember bestemte BHRT at de ikke kom tilbake til konkurransen, selv om de egentlig skulle. Grunnen var økonomiske vanskeligheter.
 • Kasakhstan Kasakhstan – Kasakhstan ønsker å bli medlem av EBU, men har enda ikke fått til dette.
 • Kosovo Kosovo – RTK ønsker å bli medlem av EBU, men må godkjennes som selvstendig stat av ITU først.
 • Libanon Libanon – Libanon prøvde å delta i 2005, men deltok ikke på grunn av Israel. De vil heller ikke delta i 2014.
 • Liechtenstein Liechtenstein – Liechtenstein ønsker å bli medlem av EBU, men har enda ikke fått til dette.
 • Luxembourg Luxembourg – RTL Tele Letzebuerg har bekreftet at Luxembourg ikke deltar i 2014.
 • Marokko Marokko – SNRT har ingen planer om å returnere i 2014, men har ikke uttalt seg om senere konkurranser.
 • Monaco Monaco – TMC har bekreftet at Monaco ikke returnerer til konkurransen i 2014.
 • Slovakia Slovakia – RTVS bekreftet på sin Twitter-side at Slovakia ikke kommer til å delta i 2014.
 • Tsjekkia Tsjekkia – CT har informert om at Tsjekkia ikke vil delta.
 • Tunisia Tunisia – Tunisia vil ikke delta i 2014.
 • Tyrkia Tyrkia – TRT har bekreftet at de ikke ønsker å delta i 2014, på bakgrunn av misnøye med avstemningsreglene.
 • Vatikanstaten Vatikanstaten – Vatikanstaten har aldri deltatt, og vil heller ikke delta i 2014.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ «Strammer inn reglene etter anklager om juks». NRK.no. 20. september 2013. Besøkt 28. mars 2014. 
 2. ^ «NRK jubler over ny finaledato». NRK.no. 8. juli 2013. Besøkt 28. mars 2014. 
 3. ^ «Eurovision Song Contest 2014 – semifinale 1». eurovision.tv. 2014. Besøkt 25. september 2017. 
 4. ^ «Eurovision Song Contest 2014 – semifinale 2». eurovision.tv. 2014. Besøkt 25. september 2017. 
 5. ^ «Eurovision Song Contest 2014 – finale». eurovision.tv. 2014. Besøkt 25. september 2017. 
 6. ^ eurovision.tv (10. mai 2014). «Eurovision Song Contest 2014 Grand Final». European Broadcasting Union. Besøkt 10. mai 2014. 
 7. ^ eurovision.tv (10. mai 2014). «Eurovision Song Contest 2014 Grand Final Albania Scoreboard». European Broadcasting Union. Besøkt 10. mai 2014. 
 8. ^ eurovision.tv (10. mai 2014). «Eurovision Song Contest 2014 Grand Final Georgia Scoreboard». European Broadcasting Union. Besøkt 10. mai 2014. 
 9. ^ eurovision.tv (10. mai 2014). «Eurovision Song Contest 2014 Grand Final San Marino Scoreboard». European Broadcasting Union. Besøkt 10. mai 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]