Stian Aarstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Stian Aarstad
FødtStian Aarstad
1976[1]
Beskjeftigelse Musiker, Låtskriver
Nasjonalitet Norge Norge
Musikalsk karriere
SjangerHeavy metal, Black metal
InstrumentKeyboard
Tidligere band
Dimmu Borgir, Enthral

Stian Aarstad (født 1976) er en norsk pianist og keyboardist som er best kjent for sitt fire år lange (1993–97) opphold i black metal-bandet Dimmu Borgir, hvor han spilte keyboard og synthesizere. Han fremprovoserte kritikk og debatt for å opptre på scenen i en beryktet «flosshatt-og-kappe»-drakt som minnet om Jack the Ripper, og han brukte minimalt med liksminke.

Senere historier hevdet at Stian Aarstad i sin tid i Dimmu Borgir ikke lyttet til metal overhodet, men at han foretrakk klassisk musikk i stedet.[2] Hans avgang fra bandet kom som et resultat av uløste spørsmål vedrørende hans førstegangstjeneste i forsvaret.[trenger referanse]

Etter årtusenskiftet har Stian Aarstad vært pianist for bandet Enthral, men forlot gruppen under innspillingen av bandets tredje album. Han skal også ha opptrådt som studiomusiker og tekniker for gruppen, og han skal i 2007 ha arbeidet som lydtekniker.

Stian Aarstad plagierte deler av «Sorgens Kammer», den fjerde sangen på albumet Stormblåst fra Amiga-spillet «Agony».[2] Pianointroduksjonen til sangen «Alt lys er svunnet hen» på samme album er plagiert fra det britiske bandet Magnums låt «One Sacred Hour».[trenger referanse]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Dimmu Borgir[rediger | rediger kilde]

Singler/EP-er

Enthral[rediger | rediger kilde]

Album
Singler/EP-er/demoer

Karatkorn[rediger | rediger kilde]

Deltar på

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.proff.no/rolle/stian-aarstad/son/825863/
  2. ^ a b «Stian Aarstad» (engelsk). Metal Storm. Besøkt 11. november 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Heavy metal-musikerstubbDenne biografien om en heavy metal-musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.