NRK TV

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
NRK TV
URLNRK TV
Kommersielt?Delvis
Type nettstedNett-TV
Krever registreringNei
Tilgjengelige språkNorsk (noe av innholdet er på engelsk m.fl.)
EierNRK
Lansert2003
Nåværende statusAktiv

NRK TV (tidligere NRK Nett-TV) er NRKs nett-TV-løsning. Den første versjonen av NRK TV (da NRK Nett-TV) ble lansert i 2003, men allerede i 2000 startet NRK arbeidet med å undersøke mulighetene for å publisere NRKs sendinger på nett.[1] I perioden som fulgte ble det gjennomført flere forsøk rundt dette, men det var i 2003 man lanserte en nett-TV med strømming av video.[1] Etter at NRK TV ble lansert i 2003, har nett-TV-en kommet i «ny drakt» flere ganger, senest høsten 2012, og endret navn til NRK TV.

I løpet av 2014 kom det også NRK TV-apper til flere enheter og tjenester, for eksempel til mange smart TV-er, til PlayStation, Apple-TV, Chromecast, nettbrett og smarttelefoner med Android og iPad og iPhone.

I NRK TV publiserer NRK alle de programmene NRK har rettigheter til å publisere på nett, i tillegg til en del ekstramateriale. NRK tilbyr også direkteavspilling av NRKs TV-kanaler, men også her er det kun de programmene NRK har rettigheter til å publisere på nett som kan sees. Kun programmer som er produsert av NRK og alle utgaver av EBUs programmer, f.eks. Eurovision Song Contest, kan vises i utlandet. Programmer som produseres av NRK ligger alltid på nett, og innkjøpte programmer varer i bestemt tid på NRK TV.

NRKs radiokanaler og -programmer er forøvrig tilgjengelig gjennom NRK Radio.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Marius Arnesen (12. mai 2010). «NRK Nett-TV – En litt gammel tiåring». NRKbeta. Besøkt 1. juni 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]