La, la, la

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

«La, la, la» var Spanias Eurovision Song Contest-vinner i 1968, som ble fremført av den kvinnelige sangeren Massiel. Melodi og tekst var skrevet av Ramón Arcusa og Manuel de la Calva, som ellers var kjent som sangduoen Dúo Dínamico.

Massiels backingvokalister, som bar korte tealfargede kjoler, var María Jesús Aguirre, María Dolores Arenal og Mercedes Valimaña Macaria.[1]

«La, la, la» slo favoritten, Storbritannias bidrag «Congratulations», med ett poeng. Siden 1968 har sangen av noen kritikere blitt holdt som Eurovision Song Contest på sitt verste.[2]

«La, la, la» kom inn på den britiske singelisten 27. april 1968 og lå der i fire uker med nr. 35 som høyeste plassering.[3]


Tekstmessig er sangen positiv. Massiel synger om de tingene sangens jeg-person er takknemlig for, slik som å ha blitt gitt liv og for å spasere gjennom verdenen. Den ble senere fremført i coverversjon av den italienske sangeren Mina i Radiotelevisione Italianas varietéserie Canzonissima i 1968 samt av Carola Häggkvist.

Bandet Saint Etienne spilte inn en annen coverversjon, som var med på albumet A Song for Eurotrash (1998) med en engelsk tekst som skilte seg fra originalen og som refererer til mannen hun dater i steden for de tingene hun er takknemlig for.

Den mestselgende innspillingen av sangen var en coverversjon, fremført på spansk, av den portugisiske fadostjernen Amália Rodrigues.

Juan Manuel Serrat var den artisten som opprinnelig var valgt ut til å fremføre «La, la, la». Han hadde til hensikt å synge den på katalansk. Franco-regjeringen ville ikke tillate det. Han ble derfor erstattet i siste minutt av Massiel.

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Arne Bendiksen har skrevet en norsk tekst. Den norske tittelen er også «La, la, la».

Innspilling[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Informasjon om «La, la, la» fra Diggiloo Thrush
  2. ^ Nul Points...?! BBC Television 1992
  3. ^ Chart Stats - Massiel - La La La
  4. ^ Se plateetiketten